تا زماني كه قرار باشه براي مردم تعيين تكليف بشه كه "ما تشخيص ميدهيم شما براي چه كاري به دلار احتياج داريد و براي چه كارهايي نداريد" و با محدوديت و ... مطمئن باشيد وضع فعلي برقراره و تشديد هم ميشه.
بازار خيلي هيجاني(300-400 تومن در عرض 2 هفته) بالا رفته بود و بديهيه كه به اخبار مثبت هم بصورت هيجاني واكنش نشون داده.
فقط مشكل دلار مسافري نيست(كه اون هم خودش كم تقاضايي نيست و دولت هم جلوش را به صورتهاي مختلف بسته: سهميه 2000 دلار براي هر نفر رو كرده 1000 دلار براي هر نفر و ضمنا محدوديت 1 سال رو هم كرده 2 سال ! يعني بايد 2 سال از مسافرت قبلي شما گذشته باشه تا بتونيد 1000$ بگيريد و اين البته در صورتيه كه 2 سال ديگه، اصلا بانك مركزي و همچين قانوني باشه كه بتونيد دوباره بگيريد)
افرادي كه فرزند خارج از كشور دارند و برايش بايد پول بفرستند، هيچ چاره اي جز بازار آزاد ندارند. كه اونهم به صدقه سر حضرات، غيرقانوني اعلام شده. خانمي را سراغ دارم كه براي پسرش در كانادا ميخواسته دلار بگيره(چون داشتند از خوابگاه بيرونش مي كردند بخاطر ندادن شهريه). رفته فردوسي و دلالها توي يك زيرزمين تنگ و تاريك بردنش كه اونجا معامله كنند اين هم ترسيده و آمده بيرون. ضمنا بسياري فعاليتهاي اقتصادي نيازمند تبديل پول در كشور هست و فقط وارد كننده هاي قانوني(كه اونهام بايد رانت مخصوص داشته باشند تا وارد ليست واردكنندگان بشن) نيستند كه نياز به دلار دارند. مثلا فردي ميخواد بره بيرون از كشور و خريد بكنه و با خودش بياره. آيا نبايد بتونه از بازار ريالش رو تبديل به دلار كنه و ببره خرج كنه؟ آيا نياز همه مردم به 1000$ هست در مسافرت خارج؟ شما توي ارزونترين كشور هم يك هفته بموني بيشتر از اين خرجته....
حماقت ته نداره و ديگه اينهام شور حماقت را درآورده اند. درباره آمار و ارقامي كه بانك مركزي درباره تورم ميده ميشه اعتماد كرد؟ آيا شما واقعا باور داريد كه تورم 17% هست؟ عكس ضميمه را ببينيد !!!! اينها كنار گوشمان در حال اتفاق است. حالا استقرا بزنيد:
به آمار تورم بانك مركزي نمي شود اعتماد كرد ===> به آمار دارايي طلا و دلار بانك مركزي هم نميشود اعتماد كرد.
اينها يك مشت دروغگو هستند و مردم هم خوب دستشان را خوانده اند. مردم ايران دقيقا دندانهاي دولت را شمرده اند و بارها گفتم كه دولت در موقعيت آچمز با مردم قرار گرفته و "هر كار كه مي كند به ضررش تمام مي شود". دليلش صفها و دعواهاي ديروز در صفوف به هم پيوسته پيش خريد از بانك ملي هست. مردم بهترين راه را انتخاب كرده اند. ديگر نمي آيند در خيابان تظاهرات كنند كه با تك تيرانداز بزنيدشان. اعتمادشان سلب شده و به حرفهاي مسئولين هم اعتماد ندارند. حرف مردم(با زبان بي زباني) اين است: مگر نمي گوييد كرور كرور طلا دارم؟ بده، من متقاضي خريد هستم.
باور كنيد در دور دوم جا خواهند زد و پيش بيني همين چند روز پيش من پابرجاست بر اينكه دور دوم با سرعتي خيلي بيشتر از دور اول جمع خواهد شد. البته ممكن است بجاي كاملا جمع كردنش، قيمت را در حدي بياورند بالا كه ديگر به ريسكش نيارزد كه احتمالا هم همين اتفاق مي افتد. مثلا فكر كنيد بانك قيمت پيش خريد را بياورد بكند 750. شما حاضريد براي 100تا 150 تومن اختلاف، سكه تان را 6 ماه بسپريد دست دولتي كه معلوم نيست 6 ماه ديگر چه وضعيتي دارد؟ احتمال كودتا، حكومت نظامي و ... در شرايط فعلي اقتصادي اصلا اصلا بعيد نيست. اين تلاطم ها نشانه هاي خيلي بدي است. مراقب باشيد. از من مي شنويد، پيش خريد نكنيد. ولي اگر مثل من بدبين نيستيد و اعتماد مي كنيد هم انتخاب خودتان است. در هر صورت نقد نگه نداريد. حتي پيش خريد از نقد نگه داشتن بهتر است.