• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سوال در مورد تجهیزات ابزاردقیق

MOHAMMADG846

Registered User
لایک‌ها
39
سلام

تو کنترل روم جایی که کار میکنم این تجهیزات را دیدم که روش نوشته ProSafe-RS و ساخت یوکوگاوا هستش
میخواستم بدونم کار این وسیله چیه؟؟ و کجای هرم اتوماسیون قرار میگیره
ضمنا سیستم کنترلی اونجا dcs هستش

فایل های ضمیمه

• 201303131616.jpg
    201303131616.jpg
    51.4 KB · نمایش ها: 41
  • 201303131617.jpg
    201303131617.jpg
    70.6 KB · نمایش ها: 41
  • 201303131619.jpg
    201303131619.jpg
    84.2 KB · نمایش ها: 41

TABRIZ-MACHINERY

Registered User
لایک‌ها
25
سلام همشهری
این پی ال سیه چیزه خاصی هم نیست ژاپنی و امریکاییش هم نمیدن ایران اینا هندیشه.
فکر کنم شما تو مترویی یا دیسپچینگه اداره برق یا تو بخش انرزی های نوش یا چند جای دیگه که به ذهنم میرسه.
البته کنترل ترافیک هم پی ال سی های کنترلر سی ام سی مانندی داره که تو هر چهار راهی 4 تا 350 محورو کنترل میکنه همون پی ال سی های (کنترلر) روی فضا پیمای وویجره.
البته اونا خیلی خیلی از این ها پیشرفته ترن اینا خیلی سادن.
ساخت تایکو هستن اونها البته احتمالا اشتباه میکنم شک دارم یکم یادم رفته.
این پی ال سی شما وظیفش (Safety Instrumented Systems (SIS
dsc چیه؟

mojtabamir

Registered User
لایک‌ها
30
آخه شما اطلاعاتي كه داديد خيلي ناقصه فقط عكس يك كنترلر گذاشتيد...از نحوه عملكرد هم هيچي نگفتيد و اينكه كجا و در چه كاري ميخوايد استفاده بشه...
برند هم از مدل هايي نيست كه تو ايران public باشه...و اطلاعاتي هم كه ميخوايد خيلي كليه ، ببينيد كار دستگاه تابع برنامه اي كه توش ميريزيم يك جا كنترل يك جا مانتيورينگ يك جا هيچ كدوم ...
بيشتر تو ايران با PLC ها كار ميكنند

والا DCS به معناي Distributed control systems همونطور كه از ترجمش مياد يك سيستم كنترلي است
اما PLC يك Programmable Logic Controller ، در واقع يك DCS خودش ميتونه از چندين PLC ، سيستم هاي i/o آنالوگ و ديجيتال ، شبكه network و PC و...تشكيل بشه و برا همين هم اسم "سيستم كنترلي" ميذارند و جاهايي كه كنترل هاي پيچيده تر دارند

اگر اطلاعات از PLC داشته باشيد تو اين آدرس تفاوت هاشون رو توي يك جدول آورده و از روي اون ميتونيد به كاربرد اون تو سيستم هاي كنترلي مختلف و جايگاه و...اطلاعاتي خوبي دارد
https://www.automation.siemens.com/...iles/pcs7/support/marktstudien/PLC_or_DCS.pdf

safety instrumented systems هم روش نوشته مخففsafety كلمه
كه احتمالا نوعي تكنولوژي طراحي شده براي كاركرد بهتر در محيط پرنويز و خاص صنعتي هست (به sis معروفند)

بازم اطلاعات بيشتري بديد شايد بهتر ميشد كمك كرد

TABRIZ-MACHINERY

Registered User
لایک‌ها
25
ایشون میدونستن ایم چیه که دیگه نمیپرسیدن که.
ایشون اینو پرسیدن چیه.
منم جوابشونو دادم دیگه.

MOHAMMADG846

Registered User
لایک‌ها
39
سلام همشهری
این پی ال سیه چیزه خاصی هم نیست ژاپنی و امریکاییش هم نمیدن ایران اینا هندیشه.
فکر کنم شما تو مترویی یا دیسپچینگه اداره برق یا تو بخش انرزی های نوش یا چند جای دیگه که به ذهنم میرسه.
البته کنترل ترافیک هم پی ال سی های کنترلر سی ام سی مانندی داره که تو هر چهار راهی 4 تا 350 محورو کنترل میکنه همون پی ال سی های (کنترلر) روی فضا پیمای وویجره.
البته اونا خیلی خیلی از این ها پیشرفته ترن اینا خیلی سادن.
ساخت تایکو هستن اونها البته احتمالا اشتباه میکنم شک دارم یکم یادم رفته.
این پی ال سی شما وظیفش (Safety Instrumented Systems (SIS
dsc چیه؟

آخه شما اطلاعاتي كه داديد خيلي ناقصه فقط عكس يك كنترلر گذاشتيد...از نحوه عملكرد هم هيچي نگفتيد و اينكه كجا و در چه كاري ميخوايد استفاده بشه...
برند هم از مدل هايي نيست كه تو ايران public باشه...و اطلاعاتي هم كه ميخوايد خيلي كليه ، ببينيد كار دستگاه تابع برنامه اي كه توش ميريزيم يك جا كنترل يك جا مانتيورينگ يك جا هيچ كدوم ...
بيشتر تو ايران با PLC ها كار ميكنند

والا DCS به معناي Distributed control systems همونطور كه از ترجمش مياد يك سيستم كنترلي است
اما PLC يك Programmable Logic Controller ، در واقع يك DCS خودش ميتونه از چندين PLC ، سيستم هاي i/o آنالوگ و ديجيتال ، شبكه network و PC و...تشكيل بشه و برا همين هم اسم "سيستم كنترلي" ميذارند و جاهايي كه كنترل هاي پيچيده تر دارند

اگر اطلاعات از PLC داشته باشيد تو اين آدرس تفاوت هاشون رو توي يك جدول آورده و از روي اون ميتونيد به كاربرد اون تو سيستم هاي كنترلي مختلف و جايگاه و...اطلاعاتي خوبي دارد
https://www.automation.siemens.com/...iles/pcs7/support/marktstudien/PLC_or_DCS.pdf

safety instrumented systems هم روش نوشته مخففsafety كلمه
كه احتمالا نوعي تكنولوژي طراحي شده براي كاركرد بهتر در محيط پرنويز و خاص صنعتي هست (به sis معروفند)

بازم اطلاعات بيشتري بديد شايد بهتر ميشد كمك كرد

البته فرق plc و dcs را میدونم (هرچی باشه یه مدرک plc درجه 2 و دوره ابزاردقیق فنی حرفه ای هم رفتم)
این کنترل روم یه پالایشگاه هستش
من هم همون کارکرد کلی این تجهیزات را میخواستم بدونم
البته تو سایت یوکوگاوا هم نوشته که برای اولین بار در جهان این سیستم قادر هست تا فرآیند را به سمت ایمنی کامل هدایت کنه
باتوجه به این جمله من فکر کردم که باید کارکردی متفاوت تر از plc داشته باشه باشه
راستی 98٪ ترانسمیتر های این پالایشگاه هم ساخت یوکوگاوا هستند

Last edited:

mojtabamir

Registered User
لایک‌ها
30
البته فرق plc و dcs را میدونم (هرچی باشه یه مدرک plc درجه 2 و دوره ابزاردقیق فنی حرفه ای هم رفتم)
این کنترل روم یه پالایشگاه هستش
من هم همون کارکرد کلی این تجهیزات را میخواستم بدونم
البته تو سایت یوکوگاوا هم نوشته که برای اولین بار در جهان این سیستم قادر هست تا فرآیند را به سمت ایمنی کامل هدایت کنه
باتوجه به این جمله من فکر کردم که باید کارکردی متفاوت تر از plc داشته باشه باشه
راستی 98٪ ترانسمیتر های این پالایشگاه هم ساخت یوکوگاوا هستند

سلام و با تبريك سال نو،
والا بعضي از فرايندهاي پالايشگاه ها هوشمند هستند...برا كنترلش نياز به الگوريتم هاي پيشرفته مثل الگوريتم ژنتيك و بخصوص منطق فازي و يك جور سيستم هاي يادگيري ماشيني نياز هست...مثلا برا كنترل يك فرايند شيميايي نميشه همه موارد رو پيش بيني كنيد و براش دستور بنويسيد ، الگوريتم هاي پيشرفته كنترلي هم با پرسسورهاي تو كنترلرهايي مثل PLC جواب گو نيست و خيلي موارد ديگر كه همونطور كه گفتيد dsc ها بكار ميبرند

در مورد ايمن بودن ، ما هيچ سيستم 100% ايمن نداريم ...نمونش رو تو خود ايران ويروس هايي كه نفوذ كردند و يا اثر پذيريشون به نويزهاي الكترومغناطيسي شديد و...ولي در مقايسه با ديگر رقيبانشون اين مدل ها خيلي ايمن تر هستند

ممنون از اطلاعاتي كه گذاشتيد - والا من اطلاعات زيادي تو اين حوزه ندارم-بخصوص اينكه كمپاني ها تو اين زمينه خيلي محتاط عمل ميكنند و دست يك گروهايي خاص ميچرخه ... خوشحال ميشم اگر اطلاعات بيشتري بخصوص اطلاعات سيستمي از خود فرايندها و همينطور سنسورها و...برامون بذاريد تا ما هم استفاده كنيم - ممنون

MOHAMMADG846

Registered User
لایک‌ها
39
سلام و با تبريك سال نو،
والا بعضي از فرايندهاي پالايشگاه ها هوشمند هستند...برا كنترلش نياز به الگوريتم هاي پيشرفته مثل الگوريتم ژنتيك و بخصوص منطق فازي و يك جور سيستم هاي يادگيري ماشيني نياز هست...مثلا برا كنترل يك فرايند شيميايي نميشه همه موارد رو پيش بيني كنيد و براش دستور بنويسيد ، الگوريتم هاي پيشرفته كنترلي هم با پرسسورهاي تو كنترلرهايي مثل PLC جواب گو نيست و خيلي موارد ديگر كه همونطور كه گفتيد dsc ها بكار ميبرند

در مورد ايمن بودن ، ما هيچ سيستم 100% ايمن نداريم ...نمونش رو تو خود ايران ويروس هايي كه نفوذ كردند و يا اثر پذيريشون به نويزهاي الكترومغناطيسي شديد و...ولي در مقايسه با ديگر رقيبانشون اين مدل ها خيلي ايمن تر هستند

ممنون از اطلاعاتي كه گذاشتيد - والا من اطلاعات زيادي تو اين حوزه ندارم-بخصوص اينكه كمپاني ها تو اين زمينه خيلي محتاط عمل ميكنند و دست يك گروهايي خاص ميچرخه ... خوشحال ميشم اگر اطلاعات بيشتري بخصوص اطلاعات سيستمي از خود فرايندها و همينطور سنسورها و...برامون بذاريد تا ما هم استفاده كنيم - ممنون

سلام
عید شما هم مبارک
خیلی ممنون بابت حوصله و جوابتون
منم همین اطلاعات را میخواستم بدونم و فرقش با plc که توضیح دادین
البته تا فرصتی گیر بیارم سعی می کنم اطلاعات جدید کسب کنم
فعلا فرصت نشده از مهندسهای ارشد پرس و جو کنم!!
ایشالا اطلاعات جدید بدست آوردم در اختیار همه قرار میدم

بالا