• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سوال و مشورت در اختیار داشتن سورس فایل اپیلیکیشن و مالکیت بعد از اتمام پروژه از برنامه نویس

hdland

Registered User
لایک‌ها
1,015
سلام

ما به تازگی سایتی رو افتتاح کردیم که اپیلیکشنش هم اماده شده است و به زودی در مارکت ها قرار می گیرد .
طبق قول و قرار هایی که با برنامه نویس داشتم و تسویه ها هم انجام شده . الان درخواست سورس فایل اپ رو دارم که نزد خودم داشته باشم اما برنامه نویس از در اختیار گذاشتن سورس فایل خودداری می کند و می گوید طبق قرارداد باید نزد اشان به عنوان برنامه نویس اپ بماند ...
در صورتی که ما قراردادی هم امضا نکردیم و صحبت ها توافقی بوده و شفاهی و البته این هم متذکر بشم ایشون فردی خوش قول و خوش برخورد و متعهد است مشکلی برای هزینه ها و کارها تا الان نداشتیم البته من هم خوش حساب بودم و دو طرف در زمینه تعهدات به هم مشکلی نداشتیم ..
اما دغده من این است که اگر به فرض قرارداد پشتیبانی رو دیگر با برنامه نویس تمدید نکنم یا اصلا در بدبینانه ترین حالت ممکن ایشون مشکلی براشون پیش میاد از این کار دست بکشه سیستمش ناوبد بشه و هر اتفاق بد دیگری که بهش دسترسی نداشتم تکلیف من چی هست ؟!
من به عنوان سفارش دهنده مگر مالک اپ محسوب نمی شوم ؟! فایل apk خالی به چه درد من می خورد ؟!
الان من باید با ایشون برای گرفتن سورس فایل چه کنم ؟! البته بهشون گفتم شرایط دریافت سورس فایل رو بفرستید منتظر پاسخشون هستم
اما می خواستم از دوستانیکه تجربه داشتند در این زمینه مشورت بگیرم یا از برنامه نویس های عزیز کار می کنند روال رو بدونم تا تصمیم گیری کنم .

khunires

مدیربخش کاروسرمایه *فروشنده معتبر
لایک‌ها
4,947
سلام، وقت بخیر
تکلیف من چی هست ؟!

زیبا بود اگر پیش از استارت کار به این عنوان قرارداد "شفاهی" و چه بهتر بود "کتبی میبود" انعقاد میکردید که سورس ها همراه با طرح و کلیه فایل ها به صورت لایه باز و کدباز خدمتتون تحویل داده بشه
تکلیف شما بعد از هر اتفاقی برای برنامه نویس که انشالله مشکلی براشون پیش نیاد اینه که دستتون به جای خاصی بند نخواهد بود

من به عنوان سفارش دهنده مگر مالک اپ محسوب نمی شوم ؟! فایل apk خالی به چه درد من می خورد ؟!

مالکیت شما تحت توافقات شما هست
و اگر هم قصد شکایت از فرد طراح رو داشته باشید دستتون به جای تقریبا بند نیست مگر به ارائه اسناد و گفتگوهاتون و قرارداد قانونی هم بین شما و برنامه نویس مطرح و بسته نشده که حق شکایت در این مورد رو داشته باشید.

و این نکته رو خدمتتون عرض کنم بیش از 10 نوع قیمت و استارت کار برای طراحی و تحویل داریم که 3 مورد مهم رو خدمتتون عنوان میکنم:
  1. طراحی و کدنویسی و تحویل طرح (بدون توافق برای اخذ سورس کدها و طرح لایه باز به علت عدم آگاهی سفارش دهنده یا نخواستن کدها) (که شامل حال شما میشه)
  2. طراحی و کدنویسی بدون کپی رایت ولی سورس کدها به صورت بسته و عدم تحویل سورس ها
  3. طراحی و کدنویسی با کپی رایت و بدون تحویل سورس کدها و طرح ها و پشتیبانی رایگان یا پولی لازمه بر اساس صحبت های طرفین
الان من باید با ایشون برای گرفتن سورس فایل چه کنم ؟! البته بهشون گفتم شرایط دریافت سورس فایل رو بفرستید منتظر پاسخشون هستم

با گفتگو ببینید شرایطی که خودشون مد نظر دارن برای تحویل سورس چی هست
هر برنامه نویسی شرایط خاص خودشو داره
شما هستید که باید شرایط رو بپرسید: با کپی رایت - بدون کپی رایت - با طرح - بدون طرح - لایه باز بودن فایل های PSD - حق عدم انتشار طرح شما - حق عدم انتشار و استفاده حتی از 1 خط کد فایل های شما - حقوق معنوی طرح - حقوق ایده اثر - وضعیت فورس ماژور طرح شما (وقتی فرد فوت کنه - زلزله - سیل - و کلیه مواردی که از دست برنامه نویس خارج هست پیش بیاد چی میشه) - اجازه حق حذف کپی رایت - کدباز بودن کل یا بخشی از فایل ها - مدت زمان پشتیبانی فنی رفع باگ - پشتیبانی آموزشی - پشتیبانی ممتد آنلاین و هزار و یک فاکتور دیگه رو باید پیش از واریز 1 ریال هزینه صحبت کنید

hdland

Registered User
لایک‌ها
1,015
سلام، وقت بخیر

زیبا بود اگر پیش از استارت کار به این عنوان قرارداد "شفاهی" و چه بهتر بود "کتبی میبود" انعقاد میکردید که سورس ها همراه با طرح و کلیه فایل ها به صورت لایه باز و کدباز خدمتتون تحویل داده بشه
تکلیف شما بعد از هر اتفاقی برای برنامه نویس که انشالله مشکلی براشون پیش نیاد اینه که دستتون به جای خاصی بند نخواهد بود

مالکیت شما تحت توافقات شما هست
و اگر هم قصد شکایت از فرد طراح رو داشته باشید دستتون به جای تقریبا بند نیست مگر به ارائه اسناد و گفتگوهاتون و قرارداد قانونی هم بین شما و برنامه نویس مطرح و بسته نشده که حق شکایت در این مورد رو داشته باشید.

و این نکته رو خدمتتون عرض کنم بیش از 10 نوع قیمت و استارت کار برای طراحی و تحویل داریم که 3 مورد مهم رو خدمتتون عنوان میکنم:
  1. طراحی و کدنویسی و تحویل طرح (بدون توافق برای اخذ سورس کدها و طرح لایه باز به علت عدم آگاهی سفارش دهنده یا نخواستن کدها) (که شامل حال شما میشه)
  2. طراحی و کدنویسی بدون کپی رایت ولی سورس کدها به صورت بسته و عدم تحویل سورس ها
  3. طراحی و کدنویسی با کپی رایت و بدون تحویل سورس کدها و طرح ها و پشتیبانی رایگان یا پولی لازمه بر اساس صحبت های طرفین

با گفتگو ببینید شرایطی که خودشون مد نظر دارن برای تحویل سورس چی هست
هر برنامه نویسی شرایط خاص خودشو داره
شما هستید که باید شرایط رو بپرسید: با کپی رایت - بدون کپی رایت - با طرح - بدون طرح - لایه باز بودن فایل های PSD - حق عدم انتشار طرح شما - حق عدم انتشار و استفاده حتی از 1 خط کد فایل های شما - حقوق معنوی طرح - حقوق ایده اثر - وضعیت فورس ماژور طرح شما (وقتی فرد فوت کنه - زلزله - سیل - و کلیه مواردی که از دست برنامه نویس خارج هست پیش بیاد چی میشه) - اجازه حق حذف کپی رایت - کدباز بودن کل یا بخشی از فایل ها - مدت زمان پشتیبانی فنی رفع باگ - پشتیبانی آموزشی - پشتیبانی ممتد آنلاین و هزار و یک فاکتور دیگه رو باید پیش از واریز 1 ریال هزینه صحبت کنید

والا من چون تجربه اپ نداشتم فکر می کردم مثل وب سایت اطلاعات تمام و کمال بعد از اتمام تحویل داده می شود . در مرود لایسنس یاهاشون صحبت کردم و توافق کردیم لاینسسشون در قسمت ورودی اپ به صورت کلیک خور قرار بگیره . هر وقت هم خواستیم با پرداخت هزینه ای لایسنس رو ازشون بگیریم . اما در مورد سورس فایل اپ خط اول گفتم به ذهنم خطور نمی کرد تحویل من ندهند سورس فایل رو . التبه منتظرم ایشون توضیحات رو بفرستند بعید می دونم بخوان مشکل تراشی کنند ولی خوب من خودم کوتاهی کردم و می خوام پرس و جو کنم بدونم روال قرارداد اپ ها چگونه است .
یکی از دلایلی عدم ثبت قرارداد این بود که کار قرار بود توسط دوست دیگری که از همین انجمن اشنا شدیم انجام بگیره اما ایشون در نهایت سایتی نیمه کاره تحویل دادند و پول ما هم ندادند و کلی ضرر هم دادم و بنده همون موقع که وضعیت سایت رو دیدم طراحی اپ رو به فرد دیگری سپردم و چون باید سریعا اماده میشد به قرار حضوری صرفا برای رسیدن به نقطه مشترک مواردی که در اپ می خواهیم بسنده شد و من هم عرض کردم ذهنیتی نسبت به این موضوع نداشتم .
در مورد شکایت هم گفتم بعید می دونم کارمون به اونجا بکشد اما بابت نفر قبلی از مرجع قضایی جرایئم رایانه ای که سوال کردم گفتن با فیش های پرداختی می تونید ایشون رو احضار کنید و پیام هایی که دارید رو هم ضمیمه کنید .. التبه بنده که نفر قبلی رو پیگیری نکردم و ایشون هم که 180 درجه چه از نظر کاری و چه اخلاقی از اون فرد متفاوت است .

hdland

Registered User
لایک‌ها
1,015
با تشکر از دوستان بعد از صحبت با برنامه نویس و توافق قرار شد سورس در اختیارم قرار بگیرد

Mohsen Khan

Registered User
لایک‌ها
299
با هزینه یا بدون هزینه ؟

hdland

Registered User
لایک‌ها
1,015
با هزینه یا بدون هزینه ؟
بله بدون هزینه
برای سورس چون قبلا توافق نکرده بودیم و ولی ایشون هم می گفت تا به حال به کسی از مشتریان سورس نداده من هزینه ای نمیدم . اما برای برداشتن لایسنس یا کپی رایت هزینه می گیرند که من فعلا نیازی ندیدم لایسنس برداشته بشه .

Morteza_SOS

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
296

hdland

Registered User
لایک‌ها
1,015
عجب برنامه نویس چشم و دل سیری :) آفرین
بعید میدونم برنامه نویسی بدون هزینه زیاد سورس در اختیار کارفرما قرار بده چون هدف تحویل پروژه نهایی هست نه سورس مگر طبق قرارداد که بازم برنامه نویس شما خیلی با شما راه اومدن
دوست عزیز مشتری بدحساب و کم خیری هم به ایشون نخورده بود . پرداخت به موقع و زودتر از موعد . تقریبا دو برابر قیمت اولیه به پروژه اضافه شد و ... چیزی نگفتیم . ضمن اینکه مشکل این بود از ابتدا خودشون بنده رو بابت این موضوع در جریان نگذاشتند . بعد هم کار عجیبی نیست من سفارش دهنده و مالک هستم مسخره است سورس برنامه رو نداشته باشم . مثل این می مونه من برم کت شلوار سفارش بدم هر سری که می پوشم بعدش بیارم بدم به خیاط پیش اون بمونه !!

Last edited:

Mohsen Khan

Registered User
لایک‌ها
299
من با دوستمون موافقم
وقتی هزینه کامل پرداخت شده سورس هم برای مشتری هست
یک روزی ایشون در دسترس نبودن ، مشتری باید از اول بیاد هزینه کنه برای کارش
مثل این هست که سایت طراحی کنند و هیچ دسترسی به پنل به مشتری ندهند

hdland

Registered User
لایک‌ها
1,015
من با دوستمون موافقم
وقتی هزینه کامل پرداخت شده سورس هم برای مشتری هست
یک روزی ایشون در دسترس نبودن ، مشتری باید از اول بیاد هزینه کنه برای کارش
مثل این هست که سایت طراحی کنند و هیچ دسترسی به پنل به مشتری ندهند
بله به نظر من این منطقیش هست . یعنی من فکر می کردم این طوری هست که از ابتدا بابتش صحبت نکردم وگرنه از همون بهشون میگفتم . التبه الانکه خوشبختانه مشکل حل شد ولی برای دفعات بعدی به امید خدا اگر سفارشی باشه حتما سعی می کنم این موارد رو با قرارداد مستند کنم .

بالا