• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

شناخت عسل طبیعی از تقلبی

amaa_tama

Registered User
تاریخ عضویت
7 آپریل 2011
نوشته‌ها
512
لایک‌ها
96
دلیل کیفیت بالای عسل طبیعی آن است که به طور کامل حاصل عصاره شهد گل‌های طبیعی و فرآوری زنبور بوده است.

hou2680.jpg

عسل مصنوعی کیفیتی بسیار کمتر دارد، زیرا یا با کمک زنبور ساخته شده، یا کاملا بدون کمک زنبور که در این صورت فقط حاصل فعالیت و فرآوری بشر است. هر دو روش اخیر در دسته عسل‌های تقلبی جامی‌گیرد.



در عسل‌های تقلبی فرآوری شده با کمک زنبور معمولا آب و شکر به تغذیه زنبورها افزوده می‌شود و واضح است که چنین تغذیه‌ای صددرصد حاصل شهد گل‌ها نیست.

عسل‌های تقلبی فرآورده شده بدون دخالت زنبور نیز از مواد گلوکزی مثل شربت قند یا مواد نشاسته‌ای، یا شیره میوه‌هایی همچون خرما و توت یا ترکیبی بین آنها به دست می‌آید بنابراین، هر چه عصاره شهد گل‌های طبیعی و فعالیت طبیعی زنبور در تهیه عسل کمتر یا هیچ باشد، عسل به دست آمده مصنوعی‌تر و صنعتی‌تر بوده، خاصیت عسل طبیعی را نداشته و تقلبی محسوب می‌شود.



برای عموم مردم، شناخت عسل طبیعی از تقلبی بسیار سخت است اما با عمل به برخی موارد پی‌آمده می‌توان به صورتی مطمئن‌تر اقدام به خرید عسل طبیعی کرد:



از فروشگاه‌ها یا افراد و زنبورداران معتبر و مطمئن خرید کنید.



عسل را به طور عمودی درون لیوانی از آب بریزید، در صورتی که ته آن جمع شد و در آب حل نشد، کیفیت طبیعی عسل در حد مطلوب است. هر چه سرعت حل شدن عسل در آب بیشتر باشد، خلوص آن کمتر، و در نتیجه غیرطبیعی‌تر است.



شیشه عسل را برگردانید و به سرعت بالا یا پایین رفتن حباب‌های درون عسل دقت کنید. هر چه کندتر حرکت کند، بهتر است.



مقدار کش‌آمدن عسل نیز تا حدودی در تشخیص عسل طبیعی از نیمه طبیعی و صنعتی مؤثر است. عسل طبیعی به دلیل داشتن رطوبت کمتر، روان‌شدگی کمتری دارد.



عسل طبیعی، شیرینی، مزه، طعم و بوی مشخصی دارد. شیرینی عسل طبیعی برخلاف نوع مصنوعی هیچ شباهتی به مزه شکر و قند ندارد و به محض برداشتن درپوش آن، بو و رایحه مطبوع آن به مشام می‌رسد.

برگرفته از :

شناخت عسل طبيعي از تقلبي | میخک دات نت
 

esinig

Registered User
تاریخ عضویت
28 ژانویه 2012
نوشته‌ها
4,355
لایک‌ها
654
محل سکونت
شوش باستان
من شنيدم اگه بزاري تو فريزر چند ساعت اگه سفت نشد و همونطور رقيق موند عاليه
 

linkoln

Registered User
تاریخ عضویت
15 دسامبر 2012
نوشته‌ها
4,302
لایک‌ها
2,632
محل سکونت
بلقیوم
جالب بود..
 

M1V

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
9 می 2013
نوشته‌ها
13,700
لایک‌ها
3,615
محل سکونت
asalkade.com خرید تلفنی عسل از زنبوردار09155869597
من شنيدم اگه بزاري تو فريزر چند ساعت اگه سفت نشد و همونطور رقيق موند عاليه

نه دوست من این راه خوبی برای تشخیص عسل خوب از عسل به نیست
برای اطلاعات بیشتر درباره عسل 100 درصد طبیعی پ . خ بدهید
 

wildcat1995

Registered User
تاریخ عضویت
15 نوامبر 2012
نوشته‌ها
3,767
لایک‌ها
197
محل سکونت
اصفهان-تهران

نه دوست من این راه خوبی برای تشخیص عسل خوب از عسل به نیست
برای اطلاعات بیشتر درباره عسل 100 درصد طبیعی پ . خ بدهید

خوب دادا همینجا بگو همه فیض ببریم
اگر نه برا من هم پ خ بفرما





بیشتر کش بیاد بهتره!؟!؟

Sent from my C6602 using Tapatalk 2
 

mhkhani

Registered User
تاریخ عضویت
4 می 2013
نوشته‌ها
30
لایک‌ها
13
در اینکه مطمئن ترین راه تشخیص عسل طبیعی روش آزمایشگاهی هست شکی نیست. اما مصرف کننده ای که به دنبال عسل هست معمولا به این روش دسترسی نداره! پس چطور طبیعی بودن عسل را تشخیص بدهیم؟
یک زنبوردار چطور عسل طبیعی را تشخیص می دهد؟

من این سوال را از چند زنبوردار پرسیدم و تقریبا همه آنها یک جواب دادند. یک زنبوردار برای تشخیص عسل طبیعی از حس چشایی و بویایی خودش استفاده می کنه! این کار برای یک زنبوردار و یا یک عسل خور حرفه ای اصلا سخت نیست.
checkmark-sm.gif
اگر شما درب یک کندو زنبور عسل را بردارید یک بوی خیلی خاص که ترکیبی از شهد گل، موم و به ویژه بره موم هست به مشام شما میرسه و این بو از ذهن شما پاک نمیشه و هر عسل طبیعی باید رگه هایی از این بو را داشته باشه. اگر شما عسل طبیعی خریداری کرده اید همیشه باید درب آن را بسته نگه دارید و هروقت که درب ظرف عسل را برمیدارید باید رایحه مطبوع عسل به مشام شما برسد و عسل هایی که عطر و بوی خاصی ندارند باید در طبیعی بودنشان شک کرد.

checkmark-sm.gif
روش دیگر تشخیص عسل طبیعی مزه کردن عسل هست. مزه عسل بسته به منابع شهدی که زنبور استفاده کرده است متفاوت هست اما در بیشتر عسل های طبیعی فروکتوز قند غالب هست و این قند یک شیرینی خاص به عسل می دهد و به طور میانگین عسل را بین 1.1 تا 1.5 برابر از شکر شیرین تر می کند. اما چون شیرینی شکر از ساکارز و شیرینی عسل از فروکتوز هست، با هم فرق می کنند. شما می توانید با مصرف زیاد عسل تفاوت این دو نوع شیرینی را تشخیص دهید.

checkmark-sm.gif
یک روش کیفی : استاندارد 92 عسل ایران حداکثر رطوبت موجود در عسل را 20 درصد تعیین کرده است و استاندارد امریکا در مورد عسل میزان حداکثر 18/6درصد را برای عسل مرغوب تعییین کرده است. اگر میزان آب موجود در عسل 18 درصد باشد چگالی و یا وزن مخصوص آن 1/417 هست و اگر 15 درصد باشد چگالی آن 1/435 هست. شما می توانید به راحتی در منزل چگالی عسل را تعیین کنید. فقط کافیست مثلا در یک ظرف کوچک 100 گرم آب وزن کنید و در ظرف مشابه به همان حجم عسل بریزید و آن را وزن کنید از تقسیم وزن عسل به وزن آب چگالی عسل بدست می آید. البته باید توجه داشته باشید بعضی از انواع عسل مثل عسل مرکبات میزان رطوبت بالایی دارند و به همین خاطر چگالی و ویسکوزیته آنها کم می باشد.

checkmark-sm.gif
بعضی از افراد سعی می کنند که از روی رنگ عسل، خلوص عسل را تشخیص دهند اما رنگ عسل نشانگر طبیعی بودن و یا نبودن عسل نیست و فقط می تواند معرف منبع شهد غالبی که زنبورعسل استفاده کرده است باشد و عسل ها به دلیل منابع شهد مختلف خواص متفاوت و یا رایحه متفاوتی دارا هستند. به عنوان مثال محققان دانشگاه ایلینویز آمریکا [3] نشان داده اند که عسل های با رنگ تیره تر از میزان آنتی اکسیدان بیشتری برخوردار هستند. و به طبع خواص دارویی بیشتری دارند.

اما درمورد شکرک زدن عسل هم چند نکته را بیان می کنم.

checkmark-sm.gif
البته زنبورداران دوست دارند به جای واژه شکرک زدن از رس کردن استفاده کنند. در گذشته هر عسل شکرک زده ای را تقلبی می دانستند اما خوشبختانه مدتی هست که آگاهی ها در این زمینه افزایش یافته است. تقریبا همه عسل ها چه طبیعی و چه غیر طبیعی( از تغذیه زنبورعسل با آب شکر بدست می آید و با عسل تقلبی که زنبورعسل در تولید آن نقشی ندارد متفاوت هست) شکرک می زنند. اما شکرک زدن آنها با هم متفاوت هست. عسل طبیعی وقتی شکرک می زند حالتی شبیه به روغن حیوانی پیدا می کند و بلورهای آن درشت و محکم نیستند و زیر دست به راحتی له می شوند. اما عسل غیرطبیعی بلورهای شبیه به شکر، زبر و درشت دارد و زیر دست له نمی شوند.

checkmark-sm.gif
در آخر باید ذکر کنم که در بین مردم روش های زیادی برای تشخیص عسل طبیعی رایج شده است که بعضی از آنها کاملا بی ربط هستند و اساس علمی ندارند. و بعضی دیگر بر اساس خواص فیزیکی عسل ابداع شده اند مثل ریختن عسل در آب سرد و مشاهده سرعت حل شدن آن یا سرعت خروج حباب از عسل ( که بستگی به میزان رطوبت و ویسکوزیته عسل دارند) یا دیده نشدن اجسام از پشت ظرف شیشه ای عسل(خاصیت کلوییدی عسل). اما این روش ها روش قطعی نیستند و ممکن است یک عسل طبیعی را غیرطبیعی و یا برعکس نشان دهند.
با تشکر


منبع:

عسل طبیعی هزارهانی| تشخیص عسل طبیعی
 

FarSeeR

Registered User
تاریخ عضویت
28 جولای 2012
نوشته‌ها
205
لایک‌ها
24
عسل چینی هم مگه داریم ؟ :دی
 

M1V

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
9 می 2013
نوشته‌ها
13,700
لایک‌ها
3,615
محل سکونت
asalkade.com خرید تلفنی عسل از زنبوردار09155869597
عسل چینی هم مگه داریم ؟ :دی
:hmm:اره عسل چینی هم هست با خوردن هر قاشق عسل چینی یک قدم به سرطان نردیک میشوید


از فاضلاب کارخانه های نساجی با فرمول های خاص واسانس های مضر برای بدن انسان عسل می سازن :(
 

cheshayer

Registered User
تاریخ عضویت
1 جولای 2012
نوشته‌ها
293
لایک‌ها
293
محل سکونت
Teheran
کلا همه عسلا شکر دارن، اگه یه زنبور دار پیدا شد که بگه من به زنبورام شکر نمی دم دروغ گفته در حد ....
زنبوردارا از وزارت کشاورزی سهمیه شکر می گیرن، یعنی مراجعه می کنن به مرکز خدمات دهشون و خیلی راحت سهمیه رو دریافت می کنن که هیچ کلی هم خودشون ازاد می خرن
دلیلشم کاملا مشخصه ببینید شیکر کیلویی چند عسل کیلویی چند. از هر 3 کیلو شیکر هم یک کیلو عسل درست میشه
البته این قضیه خیلی هم بد و ناجور نیست چون به هرحال اون شیره توسط زنبور خورده میشه و تو دستگاه گوارش زنبور تبدیل به عسل میشه
حالا بعضی بی وجدانا هم هستن که وقتی عسل رو از شان جدا می کنن(به صورت شیره یا شهد) میان بهش شیره شکر اضافه می کنن برای همین عسل به صورت شهد احتمال تقلبی بودنش بیشتره
اما این به این معنی نیست اگه شان عسل رو بخری تقلبی نیست اینم راه داره. به این صورت که داخل شان های خالی میان شیره غلیظ شده میریزن(شاید اسمش ملاس باشه یادم نیست) مثلا تا دو سومش رو بعد زنبور میاد یک سوم بالای سلول ها رو با عسل پر میکنه و سرش رو می بنده
 

mhkhani

Registered User
تاریخ عضویت
4 می 2013
نوشته‌ها
30
لایک‌ها
13
کلا همه عسلا شکر دارن، اگه یه زنبور دار پیدا شد که بگه من به زنبورام شکر نمی دم دروغ گفته در حد ....
زنبوردارا از وزارت کشاورزی سهمیه شکر می گیرن، یعنی مراجعه می کنن به مرکز خدمات دهشون و خیلی راحت سهمیه رو دریافت می کنن که هیچ کلی هم خودشون ازاد می خرن
دلیلشم کاملا مشخصه ببینید شیکر کیلویی چند عسل کیلویی چند. از هر 3 کیلو شیکر هم یک کیلو عسل درست میشه
البته این قضیه خیلی هم بد و ناجور نیست چون به هرحال اون شیره توسط زنبور خورده میشه و تو دستگاه گوارش زنبور تبدیل به عسل میشه
حالا بعضی بی وجدانا هم هستن که وقتی عسل رو از شان جدا می کنن(به صورت شیره یا شهد) میان بهش شیره شکر اضافه می کنن برای همین عسل به صورت شهد احتمال تقلبی بودنش بیشتره
اما این به این معنی نیست اگه شان عسل رو بخری تقلبی نیست اینم راه داره. به این صورت که داخل شان های خالی میان شیره غلیظ شده میریزن(شاید اسمش ملاس باشه یادم نیست) مثلا تا دو سومش رو بعد زنبور میاد یک سوم بالای سلول ها رو با عسل پر میکنه و سرش رو می بنده

چند نکته در مورد استفاده زنبورداران از شکر باید بگم. یک زنبوردار میتونه از شکر استفاده کنه ولی نه برای تولید عسل بلکه برای پرورش زنبورعسل.
معمولا در دو زمان باید به زنبورها شربت تقویتی داد.
زمان اول: زنبورعسل بدون لحظه ای استراحت تلاش میکنه و میخواد برای زمستان خودش عسل ذخیره کنه و ما در یک روز(اواخر تابستان) تمام دسترنج زنبورعسل را برداشت میکنیم و برای اینکه زنبور بتونه برای زمستان خودش ذخیره ای داشته باشه یا به جایی که مقدار قابل توجهی شهد داشته باشه کوچشون میدیم یا با مقدار کمی آب شکر تغذیه شون میکنیم تا تلفات ندن و بتونن زمستان را پشت سر بگذارن و این اب شکر تماما مصرف خود زنبورها میشه.

زمان دوم: هر سال اوایل بهار زنبورها یا به صورت مصنوعی(برگرفتن) و یا طبیعی( باز دادن) تکثیر میشن. البته اگر هم نخواهیم تکثیر بشن باید مرتب کندوها را چک کنیم و شاخون ها( محل نگهداری تخم ملکه های جدید) را خراب کنیم. ممکنه یک کندو به دو و یا سه کندو تقسیم بشه و از این کندوها توقع تولید عسل در سال جاری نمیره چون ضعیف هستن( 2 یا سه قاب بیشتر ندارن) و به زحمت بتونن خرج خودشونو تولید کنن. این کندوها را از کندوهای اصلی قوی جدا میکنیم تا غارت نشن و به جایی میبریمشون تا گل ها به جای شهد، گرده بیشتری داشته باشند. (مثل گل های بادام کوهی) و اگر زنبوردار بخواد جمعیت این کندوها سریع افزایش پیدا کنه و تخم ریزی کنن از شکر تقویتی استفاده میکنه

یا ممکنه گاهی کندوها جایی باشن که چند روز پشت سرهم بارون بباره و زنبورها نتونن برن بیرون شهد مصرفی خودشونو بیارن و تلف بشن اینجا ما به کندوهای ضعیف شربت تقویتی میدیم تا بتونن دووم بیارن و از بین نرن

درود بر هر چی زنبوردار زحمتکشه

سوالی باشه درخدمتم
 

M1V

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
تاریخ عضویت
9 می 2013
نوشته‌ها
13,700
لایک‌ها
3,615
محل سکونت
asalkade.com خرید تلفنی عسل از زنبوردار09155869597
چند نکته در مورد استفاده زنبورداران از شکر باید بگم. یک زنبوردار میتونه از شکر استفاده کنه ولی نه برای تولید عسل بلکه برای پرورش زنبورعسل.
معمولا در دو زمان باید به زنبورها شربت تقویتی داد.
زمان اول: زنبورعسل بدون لحظه ای استراحت تلاش میکنه و میخواد برای زمستان خودش عسل ذخیره کنه و ما در یک روز(اواخر تابستان) تمام دسترنج زنبورعسل را برداشت میکنیم و برای اینکه زنبور بتونه برای زمستان خودش ذخیره ای داشته باشه یا به جایی که مقدار قابل توجهی شهد داشته باشه کوچشون میدیم یا با مقدار کمی آب شکر تغذیه شون میکنیم تا تلفات ندن و بتونن زمستان را پشت سر بگذارن و این اب شکر تماما مصرف خود زنبورها میشه.

زمان دوم: هر سال اوایل بهار زنبورها یا به صورت مصنوعی(برگرفتن) و یا طبیعی( باز دادن) تکثیر میشن. البته اگر هم نخواهیم تکثیر بشن باید مرتب کندوها را چک کنیم و شاخون ها( محل نگهداری تخم ملکه های جدید) را خراب کنیم. ممکنه یک کندو به دو و یا سه کندو تقسیم بشه و از این کندوها توقع تولید عسل در سال جاری نمیره چون ضعیف هستن( 2 یا سه قاب بیشتر ندارن) و به زحمت بتونن خرج خودشونو تولید کنن. این کندوها را از کندوهای اصلی قوی جدا میکنیم تا غارت نشن و به جایی میبریمشون تا گل ها به جای شهد، گرده بیشتری داشته باشند. (مثل گل های بادام کوهی) و اگر زنبوردار بخواد جمعیت این کندوها سریع افزایش پیدا کنه و تخم ریزی کنن از شکر تقویتی استفاده میکنه

یا ممکنه گاهی کندوها جایی باشن که چند روز پشت سرهم بارون بباره و زنبورها نتونن برن بیرون شهد مصرفی خودشونو بیارن و تلف بشن اینجا ما به کندوهای ضعیف شربت تقویتی میدیم تا بتونن دووم بیارن و از بین نرن

درود بر هر چی زنبوردار زحمتکشه

سوالی باشه درخدمتم
داداش دمت گرم
زحمت منو کم کردی
اگه توضیح نمی دادی من قطعا باید تمام این حرفها رو برای روشن شدن دوستان می نوشتم


آخه منم 20 ساله که زنبور دارم
 

mhkhani

Registered User
تاریخ عضویت
4 می 2013
نوشته‌ها
30
لایک‌ها
13
این عسل موسوی چجوریاس؟

من از این عسل نخوردم و نمیتونم در موردش قضاوت کنم ولی با توجه به وزن و قیمت روی بسته بندیش(داخل عکسی که گذاشتین) میشه یه چیزایی فهمید.

به دلیل هزینه های بالای بسته بندی و مشکلاتی که کارخونه های بسته بندی دارن و عدم حمایت ازشون اونا هیچوقت سراغ عسل درجه 1 نمیرن و از عسل های درجه 2 و3 استفاده میکنن

از طرفی زنبورداری که با تحمل سختی های زیاد عسل طبیعی تولید میکنه باید حداقل کیلویی 30 تومن بفروشه تا ضرر نکنه حالا سود پیشکش! و مسلما در حال حاضر هیچ کارخونه ای خریدار همچین عسلی نیست و من تا حالا نشنیدم که کارخونه بسته بندی ای عسل را بیشتر از کیلویی 8 یا 10 هزارتومن بخره و این یکی از گلایه های زنبوردارانی هست که علی رغم میل باطنی به تولید عسل غیرطبیعی روی میارن چون در فروش عسل طبیعی که طبعا گران قیمت هست به مشکل برمیخورن.

چند نکته:
عسل های بسته بندی موجود در بازار تاریخ انقضا دارن در صورتی که عسل طبیعی اگر خوب نگهداری بشه تاریخ انقضا نداره و کشف عسل تقریبا سالم تو مقبره فرعون موید همین مطلبه
این عسل ها حتما برای پاستوریزه شدن حرارت دیده هستند و حرارت زیاد خیلی از خواص عسل را از بین میبرد.(در صورتی که خاصیت ضدمیکروبی عسل طبیعی اجازه رشد هیچ میکروبی را در عسل نمیده به شرط انکه آب وارد عسل نشده باشه)
با تشکر
 

amir69r

Registered User
تاریخ عضویت
25 ژوئن 2009
نوشته‌ها
246
لایک‌ها
10
محل سکونت
شيراز
عسل فقط بايد از مزرعه دار اشنا بخري كه مرغوب باشه
 
  • Like
Reactions: M1V

Bat Man

Registered User
تاریخ عضویت
23 جولای 2013
نوشته‌ها
850
لایک‌ها
1,665
بالا