برگزیده های پرشین تولز

طرح توجیهی پرورش قارچ صدفی

13msh

Registered User
تاریخ عضویت
15 آپریل 2015
نوشته‌ها
96
لایک‌ها
10
محل سکونت
تهران
طرح توجیهی پرورش قارچ صدفی

عنوان طرح کارآفرینی:

تولید قارچ صدفی

کارگاه تولید قارچ صدفی

gharch-300x225.jpg


مقدمه:

امروزه پرورش انواع قارچهای خوراکی اهمیت بسزایی در دنیا کسب کرده و از پیشرفتهای قابل

توجه و چشم گیری برخوردار شده است با اینکه قارچ از بقایای مواد زاید گیاهی و صنعتی تغذیه

می کند اما سرشار از پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین و انواع اسید آمینه ضروری است.

طرح توجیهی پرورش قارچ صدفی

با پرورش قارچ می توان ضمن تهیه غذاهای لذیذ، مقوی و ارزان، کمبود و پروتئین و ویتامینهای K,

E, D, A و املاح معدنی از قبیل کلسیم، آهن و فسفر مورد نیاز به ویژه کودکان و خانمهای باردار را

با تغذیه قارچ تازه تامین نمود. قارچهای خوراکی گروهی از قارچهای کلاهک دار هستند که تا کنون

مانند سایر قارچها جزء سلسله گیاهان طبقه بندی می شدند.

کارگاه تولید قارچ صدفی


طرح توجیهی پرورش قارچ صدفی

زیرا دارای دیواره سلولی و هاگ هستند.

این گروه تفاوت زیادی با گیاهان دارند از جمله اینکه فاقد کلروفیل هستند بنابراین برای تغذیه

احتیاج به مواد غذایی آماده و پرورده دارند. قارچهای کلاهک دار و طبیعت به صورت وحشی و

خودرو و در مناطق مختلف کره زمین از کوهستانهای برف گیر گرفته تا بیابان های خشک و کویری

و در انواع خاکهای مراتع، جنگلها و مزارع رشد می کنند افزایش و توسعه ی قارچهای خوراکی

تاثیر قابل توجه ای روی تولید غذا و حل مشکلات ضایعات آلی غیر خوراکی دارد.
gharch-300x225.jpg


از میان قارچهای خوراکی، انواع قارچهای صدفی در آب و هوای نیمه گرم سیبری به خوبی رشد

می کنند و قادر هستند مستقیما مواد آلی موجود در مواد فاقد را تجزیه کرده و اندامهای باردهی با

میزان تولید بالاتر و مقادیر قابل توجهی مواد مصرفی و ویتامینها توانایی تولید آنزیمهای اکسید

کننده و هیدرولیز کننده توسط قارچ صدفی، امکان کشت موفقیت آمیز آن را روی انواع موادیست

ارزان قیمت مانند کاه برنج کاه گندم، خاک اره، روزنامه و غیره فراهم می کند.

طرح توجیهی پرورش قارچ صدفی
قارچ های تولید شده از ضایعات کشاورزی و صنعتی دارای 30 تا 50 درصد پروتئین برحسب وزن

خشک و حدود 3 تا 4 درصد بر پایه وزن تر هستند این نسبت دو برابر سبزی هایی نظیر: مارچوبه،

کلم و به ترتیب چهار برابر و دوازده برابر میوه هایی نظیر پرتقال و سیب است.

پروتئین قارچ های خرواکی هر 19 اسید آمینه ضروری بدن را دارد. بنابراین مصرف قارچ خوارکی

تا حدودی می تواند مشکل کمبود پروتئین را در کشورهای در حال توسعه برطرف کند.

طرح توجیهی پرورش قارچ صدفی
البته برخلاف آنچه گفته می شود مقدار پروتئین قارچ های خوراکی در مقام مقایسه با گوشت زیاد

نیست ولی از حدود 50 درصد پروتئین که در قارچ اندازه گیری شده است حدود 70 الی 80 درصد

آن قابل جذب بدن انسان می باشد. قارچ های خوراکی به دلایلی مانند رشد آسان، میزان بالای

تولید محصول در واحد سطح، عدم تهیه کمپوست، و خاک پوششی، دارا بودن شکل و نره خوب،

قابل کشت بودن در داخل جلبه ها، سبدیها، کیسه های نایلونی، قفسه های و غیره به سرعت

صورت یک گونه تجاری در بسیاری از کشورها خصوصا جنوب شرقی آسیا توسعه یافت. این گونه را می توان در دامنه وسیعی از حرارت حدود 22 تا 28 درجه سانتی گراد کشت داد.

برای دانلود لینک زیر را کلیک کنید

طرح توجیهی پرورش قارچ صدفی
 
بالا