طرز تهیه نان كماج خرمايي

شروع موضوع توسط roozane ‏12 آپریل 2013 در انجمن آشپزی و خوراکی ها

  1. roozane

    roozane کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏27 فوریه 2013
    نوشته ها:
    34
    تشکر شده:
    9
    [​IMG]
    مواد لازم :

    [TABLE="align: center"]

    شير
    2 ليوان

    آب ولرم
    1ليوان

    تخم مرغ
    6 عدد

    شكر
    1/5 ( يك و نيم ) ليوان

    روغن مايع
    يك و يك سوم ليوان

    مايه خمير
    3 قاشق سوپخوري

    آرد
    8 الي 9 ليوان

    خرماي بدون هسته و چرخ شده
    به ميزان لازم

    سياه دانه و كنجد
    به مقدار لازم

    زرده تخم مرغ
    1 الي 2 عدد
    [/TABLE]


    طرز تهيه :
    تهيه خمير نان كماج دو مرحله اي است
    1_ مرحله اول براي تهيه خمير كماج
    نيم ليوان شكر و سه قاشق خمير مايه ويك ليوان آب ولرم را خوب با هم مخلوط ميكنيم و خميرنسبتاً شلي درست ميشود كه اين خمير را در جاي گرمي گذاشته تا مايه خمير عمل كند و موجب ور آمدن آن شود اگر دما مناسب باشد سريعتر و گر نه مدت بيشتري طول خواهد كشيد .بايستي آنقدر صبر كنيد تا حبابهايي در خمير ايجاد شده و خمير بالا آمده و كاملاً سبك شود . بعد نوبت به تهيه مرحله دوم خمير ميشود .
    2_ مرحله دوم تهيه خمير كماج
    در اين مرحله تخم مرغها را در ظرفي بريزيد و با همزن خوب بزنيد بعد شير (2 ليوان ) و شكر ( 1 ليوان ) و روغن ( يك و يك سوم ليوان ) را اضافه و باز هم هم بزنيد وخمير مرحله اول را به آن اضافه كنيد و باز هم به هم بزنيد تا مخلوط شود و آرد الك شده اضافه كنيد معمولاً بنا بر اينكه نوع آرد معمولي و مخصوص نانوايي باشد يا آرد سفيد مخصوص كيك ميزان آردي كه اضافه ميكنيد كمي فرق ميكند تا آنجايي آرد اضافه شود كه خمير به دست نچسبد . روي خمير را بپوشانيد ودر جاي نسبتاً گرمي قرار دهيد تا حجم آن بيش از دو برابر شده و ور آيد وكاملاً درون خمير متخلخل و حفره هايي ايجاد شود كه نشانه آماده بودن خمير ميباشد .نيم ساعت قبل از اينكه نانها را در فر بگذاريد فر را روشن و روي 180 درجه تنظيم كنيد . كف سيني را چرب و گلوله هايي از خمير برداشته و خرما درون آن گذاشته و به شكل گيس باف يا گل و يا پاپيون و ... هر شكلي كه دوست داريد فرم داده و در سيني بچينيد و روي آنرا با برس زرده تخم مرغ زده شده بزنيد و دانه كنجد يا سياه دانه بريزيد و در فر مدت 20 دقيقه گذاشته و بعد از اين مدت در گرمكن فر بگذاريد تا روي آن طلايي شود اگر فر شما گرمكن ندارد گريل را روشن كرده و وقتي طلايي شد نان كماج آماده شده را در سبد بچينيد و سيني ديگري را كه از قبل آماده كرده بوديد در فر بگذاريد
    اگر تعدادنفرات شما كم است نصف مقدار بالا را تهيه كنيد . اين نان براي افطار و صبحانه و به عنوان يك ميان وعده سالم براي كودكانتان در مدرسه بسيار مناسب ميباشد.​
    مراحل تهیه خمیر:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

     
  2. بازدیدیار - افزایش بازدید سایت و سیگنال های برندخرید بک لینک
  3. Haj_Ehsan

    Haj_Ehsan Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏2 سپتامبر 2011
    نوشته ها:
    7,092
    تشکر شده:
    2,447
    محل سکونت:
    کلبــﮥ احـــزان
    خیلی خیلی خوشمزس
    دهنم آب افتاد :rolleyes:

    ______

    ارسال از طریق موبایل با کمک تپتاک
     
عسل طبیعی و گرده گل ایرانیخدمات پی پال، وسترن یونیون