madareto.com
Registered User
خط تهیه همبرگر
تهیه ساندویچ همبرگر در راه اندازی فست فود از چهار مرحله تشکیل می شود که شما نیازمند تجهیزات فست فود نظیر اجاق گریل و برگر یا فر ساندویچی + تاپینگ ساندویچ + ساندویچ میکر + شوت سیب زمینی و برگر خواهید بود.
طرز تهیه همبرگر آماده
برای پخت یک همبرگر ساده و خوشمزه در فست فود شما می توانید از یک بسته همبرگر آماده استفاده کنید. همبرگر ۹۰ درصد گوشت بدون سویا به همراه نان همبرگری صنعتی ، یک انتخاب بسیار مناسب است.
ابتدا اجاق گاز کبابپز گریل و برگر استیل یا چدنی را آماده بفرمایید تا گرم شود. نان را از وسط به صورت کامل برش دهید و نان ها را روی همان گریل یا داخل فر و یا ساندویچ میکر قرار دهید تا کمی برشته شوند. سپس یک همبرگر را روی گریل بسیار داغ و بدون روغن بگذارید. همبرگر شما شروع به پخت می کند ، حال کمی کره و پودر سیر یا پودر فلفل قرمز و آویشن به نان زیرین همبرگر بمالید. بر روی نان دیگر هم کمی سس مایونز یا سس گوجه فرنگی ریخته و روی آن پخش کنید. ۲ تا ۳ حلقه گوجه فرنگی تازه باریک شده، یک یا دو برگ کاهو یا چندین برش نازک خیارشور را از تاپینگ ساندویچ بر روی نان بگذارید.
یک برگر خوشمزه باید به خوبی کباب یا سرخ شود. تجربه نشان داده که اگر برگرها در روغن سرخ نشوند، طعم بهتری خواهند داشت و سالم تر هم هستند. با استفاده از اجاق گریل و برگر چدنی، برگرها را بدون روغن یا با مقدار بسیار کم روغن، سرخ و کمی دودی کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
باید برگر کمی آب دار باشد و به هیچ وجه خشک نباشد.
برگر را پس از دو دقیقه برگردانید ، خود همبرگر آب می اندازد. اگر دوست دارید چیزبرگر درست کنید، زمانی که همبرگر را برمی گردانید یک ورقه پنیر روی آن بگذارید. بعد از یک تا پنج دقیقه، روی دیگر همبرگر هم آماده شده است. برگر را داخل نان بگذارید و برای مشتری سرو بفرمایید.
طرز تهیه همبرگر دستساز
در صورتی که تصمیم دارید خودتان برگرها را درست کنید و از برگرهای آماده استفاده نکنید ، باید به چند نکته دقت کنید.
در تهیه یک برگر ، شما نمی توانید فقط و فقط از گوشت یا مرغ استفاده کنید. گروهی از آشپزان حرفه ای معتقدند که در مخلوط و مایه اصلی برگر نباید از پیاز استفاده شود چون همبرگر را به کباب تبدیل می کند ، اما گروهی هم از پیاز خرد شده یا رنده شده استفاده می کنند.
به جز پیاز ، یک همبرگر خوب باید با مقدار کافی از آرد نان، ادویه، فلفل قرمز و سیاه و نمک، و با توجه به سلیقه آویشن، زردچوبه یا پاپریکا مخلوط شود. از سبزی های خردشده نیز می توان در آن استفاده کرد.
مایه همبرگر به هیچ وجه نباید آب دار باشد. پس باید آب گوشت یا پیاز را کاملا بگیرید.
میتوانید از مقداری سبزی معطر هم داخل همبرگر استفاده کنید.
در صورت تمایل از دنبه یا کره نیز در مایه گوشت و سویا استفاده نمایید.
به نوع مواد تشکیل دهنده و درصد گوشت و سویای آن دقت کنید. با توجه به مقدار هر کدام از مواد اصلی همبرگر و میزان ضخامت، مدت زمان پخت متفاوت می شود.
آرد سوخاری : در محصول همبرگر از آرد سوخاری به عنوان یک ترکیب پرکننده استفاده می شود. در واقع آرد سوخاری باعث ایجاد بافت و قوام مناسب و تا حدی تردی محصول می گردد.
روغن : در صورتی که فرمولاسیون همبرگر تولیدی شامل استفاده از گوشت کمتر و مصرف درصدی سویا باشد به منظور لطافت محصول و بالا بردن ظرفیت نگهداری آب در گوشت از روغن استفاده می گردد.
سویا : علت افزودن سویا به همبرگر بالا بردن میزان پروتئین محصول است. از طرفی سویا دو برابر وزن خودش آب جذب می کند ، در نتیجه باعث ایجاد بافت مناسبی در همبرگر می شود.
نمک : نمک به علت خاصیت ضد میکروبی و ایجاد طعم مناسب ، کاربرد ویژه ای در محصول همبرگر دارد.
ادویه جات : برای بهبود طعم و مزه همبرگر معمولا از نمک ، فلفل سیاه ، اکسنت ، پودر پیاز ، خردل ، گشنیز ، زیره ، تخم گشنیز ، دارچین ، فلفل قرمز و جوزهندی استفاده می شود.
گلوتن : پروتئین گیاهی می باشد که علت استفاده از آن در بعضی فرمولاسیون تولید همبرگر ، بالا بردن میزان پروتئین محصول ، بالا بردن جذب آب محصول و ثبات شکل همبرگر می باشد.
برای جلوگیری از چسبیدن همبرگرها و جلوگیری از نفوذ چربی و رطوبت ، از پوشش کاغذ مومی استفاده می شود.
طرز تهیه مخلفات ساندویچ همبرگر
باید به مخلفات داخلی ساندویچ برگر توجه کرد. در ساندویچ خود می توانید از انواع پنیرها ، سبزیجات و حتی غلات پخته استفاده کنید. یک همبرگر خوب و ساده با کمی گوجه فرنگی و خیارشور باریک حلقه شده و یک حلقه نازک پیاز و کمی سس تهیه می شود. در چیزبرگر و قارچ برگر، کمتر از پیاز استفاده می شود، چون مزه پنیر و سس قارچ مهم است و باید بر مزه های دیگر غلبه داشته باشد.
طعم مطلوب و لطیف یک مرغ برگر، با چند برگ کاهو چندبرابر خواهد شد!
همان طور که گفته شد یک ساندویچ برگر با سیب زمینی سرخ کرده تکمیل می شود ، ولی می توانید از انواع پوره های سیب زمینی و حتی سیب زمینی تنوری استفاده کنید. ساده ترین راه درست کردن یک سیب زمینی تنوری ، مخلوط کردن برش های سیب زمینی با کمی روغن زیتون ، پودرسیر یا سیر خرد شده و چند برگ رزماری است ، این مواد را باید ۴۰ دقیقه در فر ۲۰۰ درجه بگذارید.
می توانید از خیار شور یا مانند آن برای ساندویچ خود استفاده کنید یا از سبزیجات تازه و کاهو این بستگی به سلیقه غذایی و آشپزی در فست فود شما دارد.
در تهیه همبرگرها معمولا از گوشت گاو استفاده می شود و در موارد کمتری هم از ترکیب گوشت بره یا گوساله یا گوشت خوک و مخلوط آنها استفاده می شود ، ولی پر مصرف ترین نوع گوشت برای همبرگر ها گوشت گوساله یا گاو است.
چیزبرگر یا برگرهای پنیردار ، از انواع همبرگرند که تنوع بسیار زیادی دارند. در ابتدا چیزبرگرها را با قراردادن مقداری پنیر در داخل مایه گوشت آماده می کردند اما امروز با قراردادن یک ورقه پنیر روی همبرگر معمولی ، چیزبرگر درست می شود. البته می توان از انواع پنیر ها در تهیه چیزبرگر ها استفاده کرد و اصولا با توجه به پنیر های تولیدی هر منطقه و هر کشور پنیر چیزبرگر تغییر می کند ، اما به صورت رسمی و استاندارد پنیر چیزبرگر ها باید کمی خشک و شور باشد و چربی مناسبی داشته باشد تا طعم شور و کرم مانندی را ایجاد کند ، پنیر چدار تولید شده در ایران نیز حدودی از خصوصیت های پنیر مورد نظر را دارد، البته پنیر هایی برای چیز برگر و با همین نام در ایران تولید می شود که می توان از آنها استفاده کرد.
چیزبرگرهای مخصوص گیاه خواران هم از کباب شدن یک پنیر خاص کبابی یا پنیرهای گیاهی آماده می شود. و از نظر طعم و ظاهر تفاوت آشکاری با چیزبرگر های معمول دارد. قارچ برگر ها و انواع برگر های تند و دودی نیز به صورت کلی از برگر های معمولی گوشت گاو درست می شوند و در جزئیات کمی تفاوت دارند. گونه های مختلف برگر از گوشت گاو ، بره ، مرغ، شترمرغ ، ماهی ، کوسه ، میگو ، خرچنگ ، خرگوش ، غاز ، اردک و بوقلمون تهیه می شود.
ساندویچ های برگر همراه با مخلفات سرو می شود یعنی در یک ساندویچ برگر از انواع سبزیجات شامل گوجه فرنگی، خیارشور، کاهو، قارچ، کدو، کلم های مختلف، پیاز، سیر و سبزی های گوناگون استفاده می شود. سبزیجات ساندویچ با توجه به نوع برگر و ادویه های به کاربرده شده در آن ، انتخاب می شوند، ولی در نهایت یار جدانشدنی برگرها، سیب زمینی سرخ شده است.
سیب زمینی سرخ شده شاید یکی مهم ترین عوامل سفارش یک همبرگر باشد. ری کراک از اوایل دهه ۶۰ سیب زمینی سرخ کرده را به منوی همبرگر رستوران های زنجیره ای مک دونالد اضافه کرد و بر لذت خوردن آن افزود.
همبرگر
سس همبرگر
سس های همبرگر بسیار متفاوت است. انواع سس ها با پایه سس گوجه فرنگی، مایونز یا سس های پنیردار، سس های دودی، انواع خردل، سس ترش و تند و سس های میوه ای در ساندویچ های همبرگر استفاده می شود. البته انتخاب سس به نوع برگرها و سلیقه آشپز بستگی دارد ، اما استفاده از سس مایونز به عنوان سس اصلی ساندویچ و سس گوجه فرنگی به عنوان سس کنار غذا شهرت و مصرف عمده جهانی دارد. افرادی هم که از **** های کم کالری استفاده می کنند می توانند به جای استفاده از مایونز ها از سس های رژیمی یا سس هایی که با پنیرهای رژیمی درست می شوند در کنار انواع سس های خردل استفاده کنند.
سس همبرگر را با توجه به نوع برگر و **** غذایی انتخاب می گردد. می توانید از مقداری کره ، پودر سیر و آویشن هم به عنوان سس استفاده کنید. مقدار کمی سس مایونز یا سس گوجه فرنگی همبرگر شما را خوشمزه می کند. با کمی سس باربیکیو و فلفل قرمز ، یک مرغ برگر خوش طعم را تجربه خواهید کرد، البته خردل را نیز فراموش نکنید.
نان همبرگر
برای نان ساندویچ هم می توانید از نان ساندویچ همبرگر معمولی استفاده کنید و بهتر است آنرا به دو تکه جدا تقسیم کنید. در ابتدا از نان هایی که در هر منطقه پخته می شد ، برای همبرگر استفاده می کردند ، ولی بعدها نان همبرگر نیز تغییر کرد. نان های صنعتی گرد اسفنجی با آردگندم که کمی طعم شیرین دارند ، پر استفاده ترین نوع مورد استفاده در سراسر دنیاست. نان های جو ، چاودار ، نان های ادویه دار یا کنجددار نیز برای سرو همبرگر در دنیا مورد استفاده قرار می گیرند.
در یک ساندویچ برگر خوب ، باید از نان مناسب استفاده کرد. نان هایی که خیلی خشک اند لذت خوردن برگر را کم می کنند. نان های بسیار نرم نیز بعد از اضافه کردن مقداری سس ، خرد می شوند و خوردن آنها سخت می شود. یک نان مناسب برای برگر باید بافت اسفنجی داشته باشد. برای درست کردن یک همبرگر لازم نیست حتما از نان گرد مرسوم استفاده کنید و از انواع نان ها می توانید در شکل های مختلف استفاده بفرمایید. اگر می خواهید یک همبرگر عالی را آماده کنید، نان ها را به وسیله دستگاه ساندویچ میکر کمی برشته بفرمایید.
طرز تهیه دوبل چیز برگر
بنده تورج امین فر هستم و یکی از غذاهای فست فود مورد علاقه من دوبل چیز برگر می باشد که طرز پختش را به طور کامل به شما عزیزان آموزش می دهم.
گوشت همبرگر
ما دور ورق گوشت را به وسیله دستگاه همبرگرزن آماده می نماییم و درون این دو ورق گوشت مخلفات را قرار خواهیم داد که مشتری با هر گازی که به ساندویچ می زند علاوه بر طعم گوشت ، طعم های مطبوع و عطر های مختلف لذیذی را بچشد لذا سطح کف گوشت را مقداری با انگشتان دست برای قرار گرفتن مخلفات لبه دار می کنیم.
دقت داشته باشید مایه گوشت فقط از گوشت خالص تشکیل نشده است و محتویات مایه گوشت در بالا ذکر گردیده بود.
حال در جایگاهی که برای کف ورق پایینی گوشت همبرگر آماده نمودیم مخلفات ابتکاری خود را می ریزیم که ما پنیر + گوجه + سویا + فلفل دلمه ای را برای لذیذ نمودن طعم برگزیدیم.
برای معطر نمودن و مطبوع ساختن بو و شکل همبرگر سبزیجات و ادویه های خاص خود را روی پنیر بریزید تا علاوه بر بو بتوانید رنگ ، طعم و شکل چیزبرگر را نیز برای لذیذ و تو دل برو شدن تقویت بنمایید.
ورق دوم گوشت را روی مخلفات قرار می دهیم تا مایه اصلی دبل چیزبرگر غول آسا آماده شود.
دو لبه ورق گوشت پایینی و گوشت بالایی را با انگشتان دست به هم بچسبانید تا در هنگام طبخ روی اجاق گاز گریل و برگر مخلفات از درون گوشت ها بیرون نریزد لذا دقت داشته باشید که پنیر بعد از آب شدن نباید از داخل مایه گوشت بیرون بیاید و فقط زمانی که توسط مشتری گاز زده می شود دیده خواهد شد.
اجاق گاز گریل و برگر
گوشت همبرگر خود را روی اجاق گریل ساندویچ ساز استیک و برگر زن قرار دهید تا کاملا به صورت ذغالی مانند پخته شود.
رنگ مطبوع برای پخته شدن گوشت همبرگر قهوه ای شوکولاتی می باشد و از مهمترین نکات در طبخ حالت سرخ شدن شیار شیار روی گوشت هست که اشتهای شخص را در میل کردن بیشتر جلب خواهد کرد لذا نشان از قدرت آشپزی و زیبایی پخت همبرگر فست فود شما خواهد داشت.
ساندویچ دوبل چیز برگر
ساندویچ دوبل چیزبرگر غول آسای ما با طعم و رنگ و بوی فوق العاده معرکه آماده شده است که این ساندویچ از نظر شخص من بهترین نوع برگر در فست فود ایرانی می باشد که تا زمان حال حاضر طبخ گردیده است.
طرز تهیه همبرگر
آخرین نکته ای که در هنگام سرو برگر در فست فود باید به آن توجه داشته باشید مخلفات کنار ساندویچ برگر می باشد که اهمیت بسیار زیادی در رضایت و بالا رفتن اشتهای مشتری شما دارد که به نظر من بهترین دورچین برای همبرگر ابتدا سیب زمینی و بعد سالاد فصل با سس مخصوص خواهد بود.
تاریخچه همبرگر
همبرگرهای امروز ، نسل پنجم یا ششم همبرگرها هستند. فرماندهان لشگر چنگیزخان به این نتیجه رسیدند که حرکت سربازان همراه با گروه تدارکات جنگ ، گله دام ها و وسایل مربوط بسیار سخت و طولانی است و سرعت پیشروی آنها را کم می کند. آنها به سربازان آموزش دادند که تکه های گوشت را داخل پارچه های خاص پیچیده و در زیر زین اسب خود نگه دارند. آنها به گوشت ها مقدار زیادی نمک و نوعی پودر فلفل مانند می زدند و آن را حفظ می کردند. گوشت های محصور در پارچه، با توجه به حرکت اسب و وزن سرباز ، به خوبی نرم می شدند و در مدت زمان کوتاهی با مقدار کمی آتش ، پخته و مصرف می شدند. این غذا ، شاید نسل اول همبرگرهای امروزی باشد ، این شیوه پخت بعدها توسط سربازان به دیگر لشگرها برده شد و تا سال ها بعد ، سربازان از این غذا استفاده می کردند.
آلمانی ها ، گوشت گاو را در قطعات بسیار بزرگی می بریدند و با مقدار زیادی نمک در بشکه هایی به صورت کاملا فشرده قرار می دادند. بشکه ها را در جایی می گذاشتند که دمای هوا بسیار کم و رطوبت پایینی داشت و این امر باعث می شد که گوشت ها تا مدت طولانی قابل نگهداری و مصرف باشد. بعدها دریانوردان آلمانی یاد گرفتند که گوشت را به صورت بهتر و کامل تری خشک ، دودی و نمک سود کنند. این نوع نگهداری گوشت ، باز هم توسط دریانوردان به هزاران نقطه جهان برده شد و تقریبا مردم همه جهان با آن آشنا شدند تا جایی که تاثیر آن در فرهنگ غذایی ملل مختلف قابل رویت است. در دستور غذاهای پرتقالی ، برزیلی و اسپانیایی هنوز هم از گوشت گاو نمک سود ، خشک و دودی شده زیاد استفاده می شود.
همبرگرها تغییرات خود را ادامه دادند و وارد سفره غذاهای مردم شهرنشین هم شدند و کمی تغییر فرم پیدا کردند و تا حدود زیادی به بیفتک ها شبیه شدند. در قرن هجدهم، بازرگانان آلمانی همبرگر را به آمریکا بردند و همبرگر با نام استیک هامبورگی یا گوشت هامبورگی به منوی رستوران های آمریکا وارد شد.
همبرگر متولد می شود
چارلی نارگین ، در سال ۱۸۸۵ میلادی در جزایر سیمور یا هند غربی غذایی را آماده کرد که شامل گوشت نرم ، خرد و کمی سرخ شده بود و همراه با سبزی جات سرو می شد. او گوشت را به صورت کوفته درمی آورد اما بعد از مدتی متوجه شد که خوردن کوفته ها کمی سخت است ، او کوفته های گوشت را پهن کرد و به صورت تخت و گرد در آورد و نام غذا را همبرگر گذاشت. امروزه جزایر سیمور را پایتخت همبرگر جهان می نامند.
همزمان با ابتکار آقای نارگین، فرانک و چارلز منچزر که دو برادر هامبورگی بودند ، به آمریکا و شهر نیویورک مهاجرت کردند ، آن دو سعی داشتند سوسیس های گوشت خوک آلمانی را در نیویورک به فروش برسانند. در رستوران آنها ، سوسیس ها محبوبیت چندانی پیدا نکردند و به علت سختی تهیه ، دو برادر مجبور شدند تا گوشت هامبورگی یا همان همبرگر را هم به غذاهای خود اضافه کنند. آنان برای اولین بار گوشت ها را کاملا خرد کردند و مانند روش پخت بیفتک ، همبرگر را سرخ می کردند. باز هم برای اولین بار همبرگر را بین دو برش نان قرار دادند و به شکل ساندویچ درآوردند. هامبورگر یا همبرگر کم کم محبوب شد و سرانجام در سال ۱۹۰۴ میلادی در نمایشگاه غذایی سنت لویس به نمایش عمومی درآمد.
اما ، همبرگر امروزی در سال ۱۹۲۱ میلادی توسط یک سرآشپز آمریکایی به نام والت آندرسون ، به شکل استاندارد درآمد. او اهل ویریجینا کانزانس بود. آندرسون گوشت گاو را کاملا خرد و به صورت قطعات گرد و تخت ، روی آتش کباب و دودی می کرد. در آخر هم غذا را برای ظاهر بهتر و برای آنکه خرد نشود ، همراه با نان گرد و سبزیجات به صورت ساندویچ سرو می کرد. او توانست در آن سال سرمایه دار معروف ، بیلی اینگرام ، را متقاعد کند تا با سرمایه گذاری۷۰۰ دلاری ، رستورانی با منوی اختصاصی همبرگر را با نام وایت کسل بنا کند و این ابتدای شهرت جهانی همبرگر و رستوران های زنجیره ای آن بود. سال ها بعد برادران مک دونالد رستوران خود را باز کردند و با کمک ری کراک توانستند همبرگر را به عنوان غذایی سریع عرضه کنند و این غذا را به شهرت جهانی برسانند.
همبرگر در ایران
اولین رستورانی که همبرگر را وارد ایران کرد ، تاپس همبرگر بود که در تهران بلوار ناهید خیابان آفریقا قرار داشت. در سال ۱۳۴۰ خورشیدی یک همبرگر ۳ تومان، به همراه یک بطری ۵ ریالی نوشابه و یک پاکت سیب زمینی سرخ شده ۵ ریالی ، در مجموع به قیمت ۴ تومان فروخته می شد.
بعدها با رشد سریع ساندویچ فروشی در ایران ، تعداد همبرگرفروش ها بسیار افزایش یافت و امروزه تعداد بسیار زیادی از کارخانه ها به تولید همبرگر آماده در انواع مختلف و با کیفیتی مطلوب می پردازند.
اما انتخاب خوشمزه ترین همبرگر در ایران کار بسیار دشواری است زیرا مانند همه دنیا ، تعداد رستوران هایی که همبرگر را در منوی خود دارند ، زیاد است. همبرگر در ایران به دو صورت درست می شود ، یکی به صورت سنتی که اغذیه فروش ها و تعدادی از ساندویچ فروش های قدیمی آن را طبخ می کنند. نوع دیگر ، نوع صنعتی و فست فودی آن است که تهیه و پخت کاملا متفاوتی دارد.
شاید از معروف ترین فست فودهای تهران که همبرگر را به عنوان یکی از اصلی ترین غذاها در منوی خود داشته اند ، بتوان از برگر ذغالی تهران ، تهران برگر نام برد که در واقع اولین فست فود به سبک فست فودهای زنجیره ای فعلی بود و در حال حاضر به رستوران سارا تغییر نام داده است.
برای پیدا کردن یک همبرگر خوشمزه ، می توان نمونه بسیاری آورد. تعداد زیادی از دوستداران غذا ، همبرگرهای موسیو را که اغذیه فروشی کوچکی در خیابان مطهری است ، بسیار می پسندند و گروهی همبرگرهای سوگلی در ویلا را دوست میدارند. همبرگرهای وحید ، پونه و بهروز هم طرفداران خود را دارند. فست فودهای بوف ، سوپراستار ، آواچی ، سندباد و استاربرگر هم طرفداران پروپاقرصی دارند و هر روز پذیرای تعداد زیادی از دوستداران همبرگر در ایران هستند.
مضرات فست فود همبرگر
برگرها عموما غذاهای مضری نیستند ، نحوه پخت و موادی که همراه آنها سرو می شود در سلامت غذا مهم است. چربی گوشت در برگرها می تواند کاملا متفاوت باشد. همبرگرهایی با ۵ تا ۱۰ درصد چربی وجود دارد که خوشمزه هم هستند. همبرگرهایی که با سویا تهیه شده اند ، مقدار چربی و همین طور کالری شان باز هم کمتر است.
نحوه پخت هم بسیار مهم است. کباب کردن ، یکی از بهترین روش هاست. مقدار چربی ، سس و پنیر هم در سلامت غذا موثر است و می توان آن را با توجه به **** غذایی تغییر داد. در هر صورت همبرگر و برگرها در زمره خوشمزه ترین غذاها هستند ، پس باید از آن لذت برد.
انواع همبرگر
تهیه ساندویچ همبرگر در راه اندازی فست فود از چهار مرحله تشکیل می شود که شما نیازمند تجهیزات فست فود نظیر اجاق گریل و برگر یا فر ساندویچی + تاپینگ ساندویچ + ساندویچ میکر + شوت سیب زمینی و برگر خواهید بود.
طرز تهیه همبرگر آماده
برای پخت یک همبرگر ساده و خوشمزه در فست فود شما می توانید از یک بسته همبرگر آماده استفاده کنید. همبرگر ۹۰ درصد گوشت بدون سویا به همراه نان همبرگری صنعتی ، یک انتخاب بسیار مناسب است.
ابتدا اجاق گاز کبابپز گریل و برگر استیل یا چدنی را آماده بفرمایید تا گرم شود. نان را از وسط به صورت کامل برش دهید و نان ها را روی همان گریل یا داخل فر و یا ساندویچ میکر قرار دهید تا کمی برشته شوند. سپس یک همبرگر را روی گریل بسیار داغ و بدون روغن بگذارید. همبرگر شما شروع به پخت می کند ، حال کمی کره و پودر سیر یا پودر فلفل قرمز و آویشن به نان زیرین همبرگر بمالید. بر روی نان دیگر هم کمی سس مایونز یا سس گوجه فرنگی ریخته و روی آن پخش کنید. ۲ تا ۳ حلقه گوجه فرنگی تازه باریک شده، یک یا دو برگ کاهو یا چندین برش نازک خیارشور را از تاپینگ ساندویچ بر روی نان بگذارید.
یک برگر خوشمزه باید به خوبی کباب یا سرخ شود. تجربه نشان داده که اگر برگرها در روغن سرخ نشوند، طعم بهتری خواهند داشت و سالم تر هم هستند. با استفاده از اجاق گریل و برگر چدنی، برگرها را بدون روغن یا با مقدار بسیار کم روغن، سرخ و کمی دودی کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
باید برگر کمی آب دار باشد و به هیچ وجه خشک نباشد.
برگر را پس از دو دقیقه برگردانید ، خود همبرگر آب می اندازد. اگر دوست دارید چیزبرگر درست کنید، زمانی که همبرگر را برمی گردانید یک ورقه پنیر روی آن بگذارید. بعد از یک تا پنج دقیقه، روی دیگر همبرگر هم آماده شده است. برگر را داخل نان بگذارید و برای مشتری سرو بفرمایید.
طرز تهیه همبرگر دستساز
در صورتی که تصمیم دارید خودتان برگرها را درست کنید و از برگرهای آماده استفاده نکنید ، باید به چند نکته دقت کنید.
در تهیه یک برگر ، شما نمی توانید فقط و فقط از گوشت یا مرغ استفاده کنید. گروهی از آشپزان حرفه ای معتقدند که در مخلوط و مایه اصلی برگر نباید از پیاز استفاده شود چون همبرگر را به کباب تبدیل می کند ، اما گروهی هم از پیاز خرد شده یا رنده شده استفاده می کنند.
به جز پیاز ، یک همبرگر خوب باید با مقدار کافی از آرد نان، ادویه، فلفل قرمز و سیاه و نمک، و با توجه به سلیقه آویشن، زردچوبه یا پاپریکا مخلوط شود. از سبزی های خردشده نیز می توان در آن استفاده کرد.
مایه همبرگر به هیچ وجه نباید آب دار باشد. پس باید آب گوشت یا پیاز را کاملا بگیرید.
میتوانید از مقداری سبزی معطر هم داخل همبرگر استفاده کنید.
در صورت تمایل از دنبه یا کره نیز در مایه گوشت و سویا استفاده نمایید.
به نوع مواد تشکیل دهنده و درصد گوشت و سویای آن دقت کنید. با توجه به مقدار هر کدام از مواد اصلی همبرگر و میزان ضخامت، مدت زمان پخت متفاوت می شود.
آرد سوخاری : در محصول همبرگر از آرد سوخاری به عنوان یک ترکیب پرکننده استفاده می شود. در واقع آرد سوخاری باعث ایجاد بافت و قوام مناسب و تا حدی تردی محصول می گردد.
روغن : در صورتی که فرمولاسیون همبرگر تولیدی شامل استفاده از گوشت کمتر و مصرف درصدی سویا باشد به منظور لطافت محصول و بالا بردن ظرفیت نگهداری آب در گوشت از روغن استفاده می گردد.
سویا : علت افزودن سویا به همبرگر بالا بردن میزان پروتئین محصول است. از طرفی سویا دو برابر وزن خودش آب جذب می کند ، در نتیجه باعث ایجاد بافت مناسبی در همبرگر می شود.
نمک : نمک به علت خاصیت ضد میکروبی و ایجاد طعم مناسب ، کاربرد ویژه ای در محصول همبرگر دارد.
ادویه جات : برای بهبود طعم و مزه همبرگر معمولا از نمک ، فلفل سیاه ، اکسنت ، پودر پیاز ، خردل ، گشنیز ، زیره ، تخم گشنیز ، دارچین ، فلفل قرمز و جوزهندی استفاده می شود.
گلوتن : پروتئین گیاهی می باشد که علت استفاده از آن در بعضی فرمولاسیون تولید همبرگر ، بالا بردن میزان پروتئین محصول ، بالا بردن جذب آب محصول و ثبات شکل همبرگر می باشد.
برای جلوگیری از چسبیدن همبرگرها و جلوگیری از نفوذ چربی و رطوبت ، از پوشش کاغذ مومی استفاده می شود.
طرز تهیه مخلفات ساندویچ همبرگر
باید به مخلفات داخلی ساندویچ برگر توجه کرد. در ساندویچ خود می توانید از انواع پنیرها ، سبزیجات و حتی غلات پخته استفاده کنید. یک همبرگر خوب و ساده با کمی گوجه فرنگی و خیارشور باریک حلقه شده و یک حلقه نازک پیاز و کمی سس تهیه می شود. در چیزبرگر و قارچ برگر، کمتر از پیاز استفاده می شود، چون مزه پنیر و سس قارچ مهم است و باید بر مزه های دیگر غلبه داشته باشد.
طعم مطلوب و لطیف یک مرغ برگر، با چند برگ کاهو چندبرابر خواهد شد!
همان طور که گفته شد یک ساندویچ برگر با سیب زمینی سرخ کرده تکمیل می شود ، ولی می توانید از انواع پوره های سیب زمینی و حتی سیب زمینی تنوری استفاده کنید. ساده ترین راه درست کردن یک سیب زمینی تنوری ، مخلوط کردن برش های سیب زمینی با کمی روغن زیتون ، پودرسیر یا سیر خرد شده و چند برگ رزماری است ، این مواد را باید ۴۰ دقیقه در فر ۲۰۰ درجه بگذارید.
می توانید از خیار شور یا مانند آن برای ساندویچ خود استفاده کنید یا از سبزیجات تازه و کاهو این بستگی به سلیقه غذایی و آشپزی در فست فود شما دارد.
در تهیه همبرگرها معمولا از گوشت گاو استفاده می شود و در موارد کمتری هم از ترکیب گوشت بره یا گوساله یا گوشت خوک و مخلوط آنها استفاده می شود ، ولی پر مصرف ترین نوع گوشت برای همبرگر ها گوشت گوساله یا گاو است.
چیزبرگر یا برگرهای پنیردار ، از انواع همبرگرند که تنوع بسیار زیادی دارند. در ابتدا چیزبرگرها را با قراردادن مقداری پنیر در داخل مایه گوشت آماده می کردند اما امروز با قراردادن یک ورقه پنیر روی همبرگر معمولی ، چیزبرگر درست می شود. البته می توان از انواع پنیر ها در تهیه چیزبرگر ها استفاده کرد و اصولا با توجه به پنیر های تولیدی هر منطقه و هر کشور پنیر چیزبرگر تغییر می کند ، اما به صورت رسمی و استاندارد پنیر چیزبرگر ها باید کمی خشک و شور باشد و چربی مناسبی داشته باشد تا طعم شور و کرم مانندی را ایجاد کند ، پنیر چدار تولید شده در ایران نیز حدودی از خصوصیت های پنیر مورد نظر را دارد، البته پنیر هایی برای چیز برگر و با همین نام در ایران تولید می شود که می توان از آنها استفاده کرد.
چیزبرگرهای مخصوص گیاه خواران هم از کباب شدن یک پنیر خاص کبابی یا پنیرهای گیاهی آماده می شود. و از نظر طعم و ظاهر تفاوت آشکاری با چیزبرگر های معمول دارد. قارچ برگر ها و انواع برگر های تند و دودی نیز به صورت کلی از برگر های معمولی گوشت گاو درست می شوند و در جزئیات کمی تفاوت دارند. گونه های مختلف برگر از گوشت گاو ، بره ، مرغ، شترمرغ ، ماهی ، کوسه ، میگو ، خرچنگ ، خرگوش ، غاز ، اردک و بوقلمون تهیه می شود.
ساندویچ های برگر همراه با مخلفات سرو می شود یعنی در یک ساندویچ برگر از انواع سبزیجات شامل گوجه فرنگی، خیارشور، کاهو، قارچ، کدو، کلم های مختلف، پیاز، سیر و سبزی های گوناگون استفاده می شود. سبزیجات ساندویچ با توجه به نوع برگر و ادویه های به کاربرده شده در آن ، انتخاب می شوند، ولی در نهایت یار جدانشدنی برگرها، سیب زمینی سرخ شده است.
سیب زمینی سرخ شده شاید یکی مهم ترین عوامل سفارش یک همبرگر باشد. ری کراک از اوایل دهه ۶۰ سیب زمینی سرخ کرده را به منوی همبرگر رستوران های زنجیره ای مک دونالد اضافه کرد و بر لذت خوردن آن افزود.
همبرگر
سس همبرگر
سس های همبرگر بسیار متفاوت است. انواع سس ها با پایه سس گوجه فرنگی، مایونز یا سس های پنیردار، سس های دودی، انواع خردل، سس ترش و تند و سس های میوه ای در ساندویچ های همبرگر استفاده می شود. البته انتخاب سس به نوع برگرها و سلیقه آشپز بستگی دارد ، اما استفاده از سس مایونز به عنوان سس اصلی ساندویچ و سس گوجه فرنگی به عنوان سس کنار غذا شهرت و مصرف عمده جهانی دارد. افرادی هم که از **** های کم کالری استفاده می کنند می توانند به جای استفاده از مایونز ها از سس های رژیمی یا سس هایی که با پنیرهای رژیمی درست می شوند در کنار انواع سس های خردل استفاده کنند.
سس همبرگر را با توجه به نوع برگر و **** غذایی انتخاب می گردد. می توانید از مقداری کره ، پودر سیر و آویشن هم به عنوان سس استفاده کنید. مقدار کمی سس مایونز یا سس گوجه فرنگی همبرگر شما را خوشمزه می کند. با کمی سس باربیکیو و فلفل قرمز ، یک مرغ برگر خوش طعم را تجربه خواهید کرد، البته خردل را نیز فراموش نکنید.
نان همبرگر
برای نان ساندویچ هم می توانید از نان ساندویچ همبرگر معمولی استفاده کنید و بهتر است آنرا به دو تکه جدا تقسیم کنید. در ابتدا از نان هایی که در هر منطقه پخته می شد ، برای همبرگر استفاده می کردند ، ولی بعدها نان همبرگر نیز تغییر کرد. نان های صنعتی گرد اسفنجی با آردگندم که کمی طعم شیرین دارند ، پر استفاده ترین نوع مورد استفاده در سراسر دنیاست. نان های جو ، چاودار ، نان های ادویه دار یا کنجددار نیز برای سرو همبرگر در دنیا مورد استفاده قرار می گیرند.
در یک ساندویچ برگر خوب ، باید از نان مناسب استفاده کرد. نان هایی که خیلی خشک اند لذت خوردن برگر را کم می کنند. نان های بسیار نرم نیز بعد از اضافه کردن مقداری سس ، خرد می شوند و خوردن آنها سخت می شود. یک نان مناسب برای برگر باید بافت اسفنجی داشته باشد. برای درست کردن یک همبرگر لازم نیست حتما از نان گرد مرسوم استفاده کنید و از انواع نان ها می توانید در شکل های مختلف استفاده بفرمایید. اگر می خواهید یک همبرگر عالی را آماده کنید، نان ها را به وسیله دستگاه ساندویچ میکر کمی برشته بفرمایید.
طرز تهیه دوبل چیز برگر
بنده تورج امین فر هستم و یکی از غذاهای فست فود مورد علاقه من دوبل چیز برگر می باشد که طرز پختش را به طور کامل به شما عزیزان آموزش می دهم.
گوشت همبرگر
ما دور ورق گوشت را به وسیله دستگاه همبرگرزن آماده می نماییم و درون این دو ورق گوشت مخلفات را قرار خواهیم داد که مشتری با هر گازی که به ساندویچ می زند علاوه بر طعم گوشت ، طعم های مطبوع و عطر های مختلف لذیذی را بچشد لذا سطح کف گوشت را مقداری با انگشتان دست برای قرار گرفتن مخلفات لبه دار می کنیم.
دقت داشته باشید مایه گوشت فقط از گوشت خالص تشکیل نشده است و محتویات مایه گوشت در بالا ذکر گردیده بود.
حال در جایگاهی که برای کف ورق پایینی گوشت همبرگر آماده نمودیم مخلفات ابتکاری خود را می ریزیم که ما پنیر + گوجه + سویا + فلفل دلمه ای را برای لذیذ نمودن طعم برگزیدیم.
برای معطر نمودن و مطبوع ساختن بو و شکل همبرگر سبزیجات و ادویه های خاص خود را روی پنیر بریزید تا علاوه بر بو بتوانید رنگ ، طعم و شکل چیزبرگر را نیز برای لذیذ و تو دل برو شدن تقویت بنمایید.
ورق دوم گوشت را روی مخلفات قرار می دهیم تا مایه اصلی دبل چیزبرگر غول آسا آماده شود.
دو لبه ورق گوشت پایینی و گوشت بالایی را با انگشتان دست به هم بچسبانید تا در هنگام طبخ روی اجاق گاز گریل و برگر مخلفات از درون گوشت ها بیرون نریزد لذا دقت داشته باشید که پنیر بعد از آب شدن نباید از داخل مایه گوشت بیرون بیاید و فقط زمانی که توسط مشتری گاز زده می شود دیده خواهد شد.
اجاق گاز گریل و برگر
گوشت همبرگر خود را روی اجاق گریل ساندویچ ساز استیک و برگر زن قرار دهید تا کاملا به صورت ذغالی مانند پخته شود.
رنگ مطبوع برای پخته شدن گوشت همبرگر قهوه ای شوکولاتی می باشد و از مهمترین نکات در طبخ حالت سرخ شدن شیار شیار روی گوشت هست که اشتهای شخص را در میل کردن بیشتر جلب خواهد کرد لذا نشان از قدرت آشپزی و زیبایی پخت همبرگر فست فود شما خواهد داشت.
ساندویچ دوبل چیز برگر
ساندویچ دوبل چیزبرگر غول آسای ما با طعم و رنگ و بوی فوق العاده معرکه آماده شده است که این ساندویچ از نظر شخص من بهترین نوع برگر در فست فود ایرانی می باشد که تا زمان حال حاضر طبخ گردیده است.
طرز تهیه همبرگر
آخرین نکته ای که در هنگام سرو برگر در فست فود باید به آن توجه داشته باشید مخلفات کنار ساندویچ برگر می باشد که اهمیت بسیار زیادی در رضایت و بالا رفتن اشتهای مشتری شما دارد که به نظر من بهترین دورچین برای همبرگر ابتدا سیب زمینی و بعد سالاد فصل با سس مخصوص خواهد بود.
تاریخچه همبرگر
همبرگرهای امروز ، نسل پنجم یا ششم همبرگرها هستند. فرماندهان لشگر چنگیزخان به این نتیجه رسیدند که حرکت سربازان همراه با گروه تدارکات جنگ ، گله دام ها و وسایل مربوط بسیار سخت و طولانی است و سرعت پیشروی آنها را کم می کند. آنها به سربازان آموزش دادند که تکه های گوشت را داخل پارچه های خاص پیچیده و در زیر زین اسب خود نگه دارند. آنها به گوشت ها مقدار زیادی نمک و نوعی پودر فلفل مانند می زدند و آن را حفظ می کردند. گوشت های محصور در پارچه، با توجه به حرکت اسب و وزن سرباز ، به خوبی نرم می شدند و در مدت زمان کوتاهی با مقدار کمی آتش ، پخته و مصرف می شدند. این غذا ، شاید نسل اول همبرگرهای امروزی باشد ، این شیوه پخت بعدها توسط سربازان به دیگر لشگرها برده شد و تا سال ها بعد ، سربازان از این غذا استفاده می کردند.
آلمانی ها ، گوشت گاو را در قطعات بسیار بزرگی می بریدند و با مقدار زیادی نمک در بشکه هایی به صورت کاملا فشرده قرار می دادند. بشکه ها را در جایی می گذاشتند که دمای هوا بسیار کم و رطوبت پایینی داشت و این امر باعث می شد که گوشت ها تا مدت طولانی قابل نگهداری و مصرف باشد. بعدها دریانوردان آلمانی یاد گرفتند که گوشت را به صورت بهتر و کامل تری خشک ، دودی و نمک سود کنند. این نوع نگهداری گوشت ، باز هم توسط دریانوردان به هزاران نقطه جهان برده شد و تقریبا مردم همه جهان با آن آشنا شدند تا جایی که تاثیر آن در فرهنگ غذایی ملل مختلف قابل رویت است. در دستور غذاهای پرتقالی ، برزیلی و اسپانیایی هنوز هم از گوشت گاو نمک سود ، خشک و دودی شده زیاد استفاده می شود.
همبرگرها تغییرات خود را ادامه دادند و وارد سفره غذاهای مردم شهرنشین هم شدند و کمی تغییر فرم پیدا کردند و تا حدود زیادی به بیفتک ها شبیه شدند. در قرن هجدهم، بازرگانان آلمانی همبرگر را به آمریکا بردند و همبرگر با نام استیک هامبورگی یا گوشت هامبورگی به منوی رستوران های آمریکا وارد شد.
همبرگر متولد می شود
چارلی نارگین ، در سال ۱۸۸۵ میلادی در جزایر سیمور یا هند غربی غذایی را آماده کرد که شامل گوشت نرم ، خرد و کمی سرخ شده بود و همراه با سبزی جات سرو می شد. او گوشت را به صورت کوفته درمی آورد اما بعد از مدتی متوجه شد که خوردن کوفته ها کمی سخت است ، او کوفته های گوشت را پهن کرد و به صورت تخت و گرد در آورد و نام غذا را همبرگر گذاشت. امروزه جزایر سیمور را پایتخت همبرگر جهان می نامند.
همزمان با ابتکار آقای نارگین، فرانک و چارلز منچزر که دو برادر هامبورگی بودند ، به آمریکا و شهر نیویورک مهاجرت کردند ، آن دو سعی داشتند سوسیس های گوشت خوک آلمانی را در نیویورک به فروش برسانند. در رستوران آنها ، سوسیس ها محبوبیت چندانی پیدا نکردند و به علت سختی تهیه ، دو برادر مجبور شدند تا گوشت هامبورگی یا همان همبرگر را هم به غذاهای خود اضافه کنند. آنان برای اولین بار گوشت ها را کاملا خرد کردند و مانند روش پخت بیفتک ، همبرگر را سرخ می کردند. باز هم برای اولین بار همبرگر را بین دو برش نان قرار دادند و به شکل ساندویچ درآوردند. هامبورگر یا همبرگر کم کم محبوب شد و سرانجام در سال ۱۹۰۴ میلادی در نمایشگاه غذایی سنت لویس به نمایش عمومی درآمد.
اما ، همبرگر امروزی در سال ۱۹۲۱ میلادی توسط یک سرآشپز آمریکایی به نام والت آندرسون ، به شکل استاندارد درآمد. او اهل ویریجینا کانزانس بود. آندرسون گوشت گاو را کاملا خرد و به صورت قطعات گرد و تخت ، روی آتش کباب و دودی می کرد. در آخر هم غذا را برای ظاهر بهتر و برای آنکه خرد نشود ، همراه با نان گرد و سبزیجات به صورت ساندویچ سرو می کرد. او توانست در آن سال سرمایه دار معروف ، بیلی اینگرام ، را متقاعد کند تا با سرمایه گذاری۷۰۰ دلاری ، رستورانی با منوی اختصاصی همبرگر را با نام وایت کسل بنا کند و این ابتدای شهرت جهانی همبرگر و رستوران های زنجیره ای آن بود. سال ها بعد برادران مک دونالد رستوران خود را باز کردند و با کمک ری کراک توانستند همبرگر را به عنوان غذایی سریع عرضه کنند و این غذا را به شهرت جهانی برسانند.
همبرگر در ایران
اولین رستورانی که همبرگر را وارد ایران کرد ، تاپس همبرگر بود که در تهران بلوار ناهید خیابان آفریقا قرار داشت. در سال ۱۳۴۰ خورشیدی یک همبرگر ۳ تومان، به همراه یک بطری ۵ ریالی نوشابه و یک پاکت سیب زمینی سرخ شده ۵ ریالی ، در مجموع به قیمت ۴ تومان فروخته می شد.
بعدها با رشد سریع ساندویچ فروشی در ایران ، تعداد همبرگرفروش ها بسیار افزایش یافت و امروزه تعداد بسیار زیادی از کارخانه ها به تولید همبرگر آماده در انواع مختلف و با کیفیتی مطلوب می پردازند.
اما انتخاب خوشمزه ترین همبرگر در ایران کار بسیار دشواری است زیرا مانند همه دنیا ، تعداد رستوران هایی که همبرگر را در منوی خود دارند ، زیاد است. همبرگر در ایران به دو صورت درست می شود ، یکی به صورت سنتی که اغذیه فروش ها و تعدادی از ساندویچ فروش های قدیمی آن را طبخ می کنند. نوع دیگر ، نوع صنعتی و فست فودی آن است که تهیه و پخت کاملا متفاوتی دارد.
شاید از معروف ترین فست فودهای تهران که همبرگر را به عنوان یکی از اصلی ترین غذاها در منوی خود داشته اند ، بتوان از برگر ذغالی تهران ، تهران برگر نام برد که در واقع اولین فست فود به سبک فست فودهای زنجیره ای فعلی بود و در حال حاضر به رستوران سارا تغییر نام داده است.
برای پیدا کردن یک همبرگر خوشمزه ، می توان نمونه بسیاری آورد. تعداد زیادی از دوستداران غذا ، همبرگرهای موسیو را که اغذیه فروشی کوچکی در خیابان مطهری است ، بسیار می پسندند و گروهی همبرگرهای سوگلی در ویلا را دوست میدارند. همبرگرهای وحید ، پونه و بهروز هم طرفداران خود را دارند. فست فودهای بوف ، سوپراستار ، آواچی ، سندباد و استاربرگر هم طرفداران پروپاقرصی دارند و هر روز پذیرای تعداد زیادی از دوستداران همبرگر در ایران هستند.
مضرات فست فود همبرگر
برگرها عموما غذاهای مضری نیستند ، نحوه پخت و موادی که همراه آنها سرو می شود در سلامت غذا مهم است. چربی گوشت در برگرها می تواند کاملا متفاوت باشد. همبرگرهایی با ۵ تا ۱۰ درصد چربی وجود دارد که خوشمزه هم هستند. همبرگرهایی که با سویا تهیه شده اند ، مقدار چربی و همین طور کالری شان باز هم کمتر است.
نحوه پخت هم بسیار مهم است. کباب کردن ، یکی از بهترین روش هاست. مقدار چربی ، سس و پنیر هم در سلامت غذا موثر است و می توان آن را با توجه به **** غذایی تغییر داد. در هر صورت همبرگر و برگرها در زمره خوشمزه ترین غذاها هستند ، پس باید از آن لذت برد.
انواع همبرگر
انواع همبرگر مطرح ایرانی به شرح زیر می باشد :
همبرگر مخصوص
فول برگر : دست ساز با ۱۰۰درصد گوشت قلوه گاه + برگر + نان سرخ شده با پنیر پروسس + سیب زمینی + سالاد + سس مخصوص
همبرگر ممتاز : همبرگری که در آن حداقل ۶۰ درصد گوشت به کار رفته و حاوی مقادیر مشخصی از مواد پرکننده ، انواع آردها و ادویه جات است.
همبرگر معمولی : همبرگری که در آن حداقل ۳۰ درصد گوشت به کار رفته و دارای مقادیر مشخصی پروتئین گیاهی ، مواد پرکننده مجاز ، ادویه جات و سبزیجات باشد.
برگر ذغالی ویژه : گوشت گوساله + کاهو + گوجه + خیارشور + پیاز + جعفری + سس مخصوص
دوبل برگر ذغالی ویژه
چیز برگر مخصوص
چیز برگر با قارچ ویژه : پنیر موتزارلا + قارچ و پیاز کاراملی
چیز برگر پرسی
دوبل چیز برگر با قارچ ویژه
رویال برگر : برگر + پنیر + قارچ
دوبل رویال برگر ویژه
قارچ برگر یا ماشروم برگر
دوبل قارچ برگر
کامبو همبرگر
اسکای برگر : گوشت + ژامبون مرغ یا فیله مرغ سوخاری + قارچ + پیاز جعفری + پنیر گودا + با سالاد و سیب زمینی و نوشابه
میکس برگر
فرانکفورتر : چیزبرگر + هات داگ اسلایس داخل برگر + پیاز جعفری
بیکرز پوتیتو : چیزبرگر + سیب زمینی داخل برگر + پیاز جعفری
چیکن برگر یا مرغ برگر
همبرگر بوقلمون : گوشت سیتادینو شده بوقلمون + دو نوع پنیر + کاهو + گوجه + خیارشور
همبرگر شترمرغ : گوشت سیتادینو شده شترمرغ + دو نوع پنیر + کاهو + گوجه + خیارشور
همبرگر بره و گوساله : گوشت سیتادینو شده بره + دو نوع پنیر + کاهو + گوجه + خیارشور
همبرگر کبک : گوشت سیتادینو شده کبک + دو نوع پنیر + کاهو + گوجه + خیارشور
چیلی برگر
با احترام تورج امین فر - کارشناس شرکت تجهیزات آشپزخانه صنعتی
Last edited: