• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

طرز کار ترانزیستور

sherlock holmes

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
بچه ها تا جایی که میدونم ترانزیستورها وظیفه سویچینگ و تقویت کننده رو در مدارها ایفا می کنند . با اینکه چیزهایی در این مورد می دونم ولی هنوز دقیقاً نمیدونم در بایاس معکوس و مستقیم چه اتفاقی می افته و بین پایه های ترانزیستور چه ارتباطی برقرار میشه . اگه میشه لطف کنید و حداقل سویچینگ رو کامل و واضح برای من توضیح بدید . من تو اینترنت زیاد گشتم ولی 90 درصد سایتها و وبلاگها از روی هم کپی زدن و هیچ کدوم دقیقاً ننوشتن ترانزیستور چه جوری کار می کنه . به طور مثال وقتی در بایاس مستقیم بین پایه های بیس و امیتر ترانزیستور منفی ارتباط برقرار میشه پایه کلکتور هیچ اتصالی با این 2 پایه نداره ؟ اگه یه توضیح کامل بدید فکر کنم کار خیلی ها رو راه بندازید ، از جمله من ! :blush: :blush: :blush:

leadertime

Registered User
لایک‌ها
78
بچه ها تا جایی که میدونم ترانزیستورها وظیفه سویچینگ و تقویت کننده رو در مدارها ایفا می کنند . با اینکه چیزهایی در این مورد می دونم ولی هنوز دقیقاً نمیدونم در بایاس معکوس و مستقیم چه اتفاقی می افته و بین پایه های ترانزیستور چه ارتباطی برقرار میشه . اگه میشه لطف کنید و حداقل سویچینگ رو کامل و واضح برای من توضیح بدید . من تو اینترنت زیاد گشتم ولی 90 درصد سایتها و وبلاگها از روی هم کپی زدن و هیچ کدوم دقیقاً ننوشتن ترانزیستور چه جوری کار می کنه . به طور مثال وقتی در بایاس مستقیم بین پایه های بیس و امیتر ترانزیستور منفی ارتباط برقرار میشه پایه کلکتور هیچ اتصالی با این 2 پایه نداره ؟ اگه یه توضیح کامل بدید فکر کنم کار خیلی ها رو راه بندازید ، از جمله من ! :blush: :blush: :blush:

ببین، اصولا طرز کار ترانزیستور در ناحیه فعال اینجوریه که هنگامی که الکترون ها از بیس به سمت امیتر میرند اتصال کلکتور بیس به در بایاس معکوسه بنابراین نباید در کلکتور جریانی به وجود بیاد اما اتفاقی که می افته اینه که چون عرض بیس خیلی کمه و کلکتور هم ولتاژ مثبت برای کشیدن الکترون ها داره، بخشی از الکترونها به جای اینکه به سمت امیتر برن، به سمت کلکتور کشیده میشن و با وجود اینکه کلکتور مدار باز هستش ولی ازش رد میشن به این ترتیب یک جریان در کلکتور به وجود میاد.
ولی اونی که پرسیدید، بله در ناحیه فعال کلکتور مدار بازه و از نظر سیگنال به پایه های بیس و امیتر اتصالی نداره.

sherlock holmes

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
من که گیج شدم ! شاید من خنگ هستم .........

saeed fm

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4
من که گیج شدم ! شاید من خنگ هستم .........

اختیار داری

همونطور که توشکل F-1-1.pdf می بیننیم
ترانزیستور رو می تونیم به شکل دو دیود در نظر بگیریم که یکی بین بیس وامیتر و دیگری بین بیس و کلکتور قرار
گرفتن و بصورت معکوس قرار گرفتن
جهت این دیود ها در دونوع ترانزیستور منفی ومثبت برعکس همدیگه هستند
اصولا برای اینکه یک ترانزیستور کارکنه بایستی دیود بین بیس و امیتر تحت گرایش مستقیم و دیود بین کلکتور و بیس تحت گرایش معکوس قرار بگیرن

حالا یه ترانزیستور منفی رو در نظر بگیرین
وقتی دیود بیس و امیتر بوسیله V1 در گرایش مستقیم قرار بگیره هادی شده و جریانی از بیس وارد امیتر میشه
بنابراین میشه گفت که در این مدار الکترونها از امیتر وارد بیس می شن
اما باتوجه به اینکه ولتاژ پایه کلکتور مثبت هست وقتی الکترونها میخان از امیتر وارد بیس بشن
بایک قطب مثبت قوی روی کلکتور مواجه میشن

و بخش بزرگی از اونا بسمت کلکتور کشیده می شن و سپس از کلکتور خارج شده به قطب مثبت V2
رفته از منفی اون خارج وبه سمت قطب مثبت V1 وارد میشه

با توجه به اینکه عبور جریان در جهت خلاف حرکت الکترونهاست بنابر این مثل اینه که جریانی در مدار خارجی یعنی
باطری V2، کلکتور - امیترو باطری V1 برقرار شده

به این ترتیب میشه گفت که عبور جریانی در بیس - امیتر باعث کشیده شدن جریانی از کلکتور به امیتر می شود

اما مطلب مهم اینه که در تمامی حالات فوق جریان کلکتور خیلی خیلی بزرگتر از جریان بیسه و این مطلب اساس خاصیت تقویت کنندگی یه ترانزیستوره

بنابر این ترانزیستور میتونه جریان وارد شده تو بیس رو بتا بار افزایش بده و تو کلکتور ظاهر کنه
بتا رو ضریب تقویت جریان یا گینGain جریان ترانزیستور میگن

www.nezam-vazifeh.persianblog.com
http://www.adlroom.com/modules.php?name=News&file=article&sid=4270

saeed fm

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4
یه مطلب دیگه هم بگم که ترانزیستور یک قطعه نیمه هادی یا نیمه رساناست
بنابراین قطع کامل نیست

arashkhan

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
لایک‌ها
7
95 درصد کسانی که با ترانزیستور کار می کنن از فیزیکش چیزی نمی دونن. ترانزیستور یه فطعه جادویی هست. فقط بدون دو حلقه در ورودی و حروجی داره. در صورتی که در حلقه اول جریانی ایجاد کنی در حلقه دوم نیز اگر بایاس درست باشد جریانی جند برابر جریان حلقه اول ایجاد می شود. حالا اون حلقه ها کجاست هر جایی میتونه باشه. به شرط اینکه از کلکتور به عنوان ورودی و از بیس به عنوان خروجی استفاده نشه.

hamid133

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
بذارید یه جور دیگه توضیح بدم!
ترانزیستور یه مبدل امپدانسه.یعنی شما یه جریان ضعیف به بیس میدید و کلکتور چند برابر این جریان رو از یه مقاومت بزرگ عبور میده.در این حالت کلکتور مثل منبع جریانه.
بنابراین ولتاژ تقویت شده.
در ضمن ترانزیستور توان تولید نمیکنه بلکه توان dc رو که معمولا موجوده به شکلی که ما دوست داریم (مثلا صوت) در میاره.

nanoware

Registered User
لایک‌ها
1
يه كتاب الكترونيك(مثلا نشلسكي) بگير، همشو قشنگ و مفصل توضيح داده
تو نت هم بگردي انيميشن درمورد طرز كار داخلي ترانزيستور هست...

بالا