برگزیده های پرشین تولز

علمى!!

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
سبزى ها عموماً بزرگ ترين منبع نيترات در ژريم غذايى انسان ها محسوب مى شوند. در رژيم غذايى آمريكايى ها، روزانه ۸۷ درصد كل نيترات وارد شده به بدن از طريق سبزى ها انجام مى پذيرد. نتيرات همچنين به صورت درونزا در روده انسان ساخته مى شود.
مطالعات زيادى در مورد خطرات و مضرات نيترات و نيتريت بر روى سلامت انسان انجام گرفته است. عموماً ميزان سميت نيترات نسبت به نيتريت در حد پايين است. حدود ۵ درصد نيترات وارد شده به بدن انسان توسط باكترى ها به نيتريت تبديل مى شود و در ساير پستانداران نيز اين تبديل در مسير هاى متابوليكى انجام مى گيرد. در پى تبديل نيترات به نيتريت، تركيبات سرطانزاى N- نيتروزو از نيتريت و تركيبات N- نيتروز ساز به صورت درونز ا ساخته مى شوند.
تجمع نيترات باعث بروز بيمارى مت هموگلوبينميا (Methemoglubinemia) يا بيمارى كبودى نوزاد مى شود كه مى تواند در سنين سه ماهگى براى نوزادان مشكلات حادى را ايجاد نمايد. در سنين بلوغ اين عارضه خطر مهمى را براى بزرگسالان باعث نمى شود. اخيراً نقش مثبت نيترات در سيستم دفاعى بدن انسان برعليه باكترى هاى بيمارى زا محور مطالعه قرار گرفته است.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
جهت حفظ سلامتى انسان، اكثر كشور هاى اروپايى، ميزان نيترات موجود در سبزى ها را به طور منظم كنترل مى نمايند. در سال ۱۹۹۷ كميسيون تنظيم اروپا براى حذف موانع تجارى موجود بر سر راه اتحاديه اروپا، حداكثر ميزان نيترات موجود در سبزى ها را تعيين كرد. اين مقادير مطابق با فصل كاشت، البته با در نظر گرفتن سطح بالاتر نيترات در سبزى هاى پرورش يافته در زمستان تغيير مى كند.
اين استاندارد هاى تعيين شده در آوريل سال ۱۹۹۹ براساس نتايج حاصل از مطالعات انجام گرفته توسط اعضاى كميسيون تنظيم اروپا بازنگرى شد. در اين بازنگرى سطح ماكزيمم تجمع نيترات در اسفناج و كاهو تغييرى پيدا نكرد. اين مقادير بار ديگر در يك دوره سه ساله قبل از ۳۱ دسامبر سال ۲۰۰۱ براى اولين بار براساس بازنگرى و كاربرد عمليات زراعى مناسب جهت كاهش تجمع نيترات در سبزى ها، مرور و مورد مطالعه قرار گرفتند.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
در آمريكا سازمان سلامت ملى ايالت متحده، در سال ،۱۹۶۲ مقادير ۳۶۰۰ و ۵۰ پى پى ام (قسمت در ميليون) در وزن خشك را براى نيترات موجود در اسفناج و مارچوبه به ترتيب پيشنهاد كرد. در خلال اواخر سال ۱۹۶۰ و اوايل ،۱۹۸۰ مطالعات زيادى بر روى نيترات در آمريكا انجام گرفت كه گزارش اين تحقيقات توسط سازمان سلامت ملى انتشار يافت. هر چند مقادير استاندارد تجمع نيترات در سبزى ها در كشور آمريكا به صورت دستورالعمل براى توليد كنندگان سبزى تعيين و معرفى نشده است.
ميزان نيترات در يك گياه، تعادل ديناميكى بين جذب، ماده سازى و انتقال مواد را نشان مى دهد. بنابراين مقدار آن مى تواند تحت تاثير عوامل مختلف محيطى و زراعى قرار گيرد. به طور كلى، كود هاى نيتروژنه و شدت نور به عنوان مهم ترين عوامل موثر تجمع نيترات در سبزى ها شناخته شده اند. شدت نور و ميزان نيترات خاك ها، قبل يا در زمان برداشت محصول از عوامل بحرانى مهم در ميزان نيترات تجمع يافته در اسفناج هستند.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
در كشور هاى اروپايى، برخى مطالعات نشان داده اند كه سبزى هاى پرورش يافته به صورت ارگانيك و بيولوژيك (عدم استفاده از كود و سموم شيميايى در پرورش محصولات) نسبت به محصولات پرورش يافته به صورت معمول و سنتى، نيترات كمترى دارند.
كود هاى آلى نيز با توجه به نوع و مقدار آن، سطح تجمع نيترات در سبزى ها را افزايش مى دهد. ميزان معدنى شدن كود هاى آلى به مقدار زيادى با نسبت كربن به نيتروژن (C/N) و محتواى ليگنين آنها تغيير مى كند و كود هاى آلى مانند پودر خون كه به سهولت تجزيه مى شوند، اثرى مشابه با كود هاى نيتروژنه معدنى در رشد گياه دارند.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
به طور كلى كوددهى زياد نيتروژن صرفنظر از نوع كود، منجر به تجمع زياد نيترات در سبزى ها مى شود. همچنين خطر آلودگى آب هاى زيرزمينى به نيترات در اثر كوددهى بيش از اندازه نيز دور از انتظار نخواهد بود. بنابراين عمليات كوددهى مناسب براى توليد سبزى ها همراه با تجمع كم نيترات در آنها و دستيابى به عملكرد هاى مطلوب بايد توسعه يابد.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
• سميت نيترات
نيترات سه نوع اثر سمى از خود به جاى مى گذارد: ۱- تشكيل مت هموگلوبين، ۲- سرطانزايى، ۳- رشد بيش از حد غده آدرنال زوناگلومرولوزا در موش صحرايى.
مت هموگلوبينميا (بيمارى كبودى نوزاد)، يك نوع سندرم است كه باعث بالا رفتن ميزان مت هموگلوبين و نيترات خون مى شود و تا حد زيادى مرتبط با اسهال شديد است. اين بيمارى مى تواند منجر به كما و در نهايت با پيشرفت بيمارى كه در اثر آن گلبول هاى قرمز خون توانايى خود را در انتقال اكسيژن به بافت ها از دست مى دهند، منجر به مرگ شود. طبق گزارشات انتشار يافته، در طول سال هاى ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۵ در كشور هاى اروپايى، ۱۵ مورد از اين بيمارى (يك مورد مرگ) گزارش شد كه علت آن را وجود نيترات و نيتريت در اسفناج ذكر كردند. موارد ديگرى از اين بيمارى بعد از آن سال ها مشاهده و گزارش نشده است ولى در عوض موارد زيادى از اين عارضه در اثر نوشيدن آب آلوده مشاهده شده است. مطابق با گزارش سازمان بهداشت جهانى، ۲۰۰۰ مورد از اين بيمارى در نوزادان و ۱۶۰ مورد مرگ و مير نيز در اثر نوشيدن آب حاوى بيش از ۲۵ ميلى گرم در ليتر نيترات از سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۸۵ ديده شده است.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
كميته علمى كميسيون اروپايى در سال ۱۹۹۵ حدقابل قبول جذب نيترات در روز را ۶۵/۳ ميلى گرم به ازاى هر كيلوگرم وزن بدن (معادل ۲۱۹ ميلى گرم در روز براى يك شخص ۶۰ كيلوگرمى) تعيين كرد. از طرفى كميته اى تخصصى متشكل از اعضاى سازمان فائو (سازمان خواروبار جهانى) و WHO (سازمان بهداشت جهانى) نيز حد روزانه جذب نيترات و نيتريت را به ترتيب ۷/۳ _ ۰ و ۰۶/۰ _ ۰ ميلى گرم به ازاى هر كيلوگرم وزن بدن تعيين كرد.
• وضعيت آلودگى سبزى ها به نيترات
در ايران
با توجه به آنچه كه در مورد خطرات تجمع نيترات در سبزى ها گفته شد، توجه و ارائه راهكار هاى مناسب جهت انجام عمليات زراعى مديريت شده الزامى و اجتناب ناپذير است. آنچه كه بدان اشاره شد زنگ خطرى است براى مسئولان و دست اندركاران ارگان هاى دولتى در جهت توجه ويژه به اين معضل در توليد سبزى ها در ايران. متاسفانه هيچ گونه قدم مثبتى در اين جهت از طرف سازمان هاى ذى ربط، حتى به صورت اطلاع رسانى براى آگاه ساختن افكار عمومى از وجود چنين معضلى در مصرف سبزى ها، برداشته نشده است و اين در حالى است كه به دليل نبود برنامه هاى درست كوددهى از طرف كشاورزان و عدم ارائه دستورالعمل ها و توصيه هاى درست و جدى از طرف كارشناسان مسائل كشاورزى، بالا بردن ميزان توليد محصول در كشور به ويژه در مورد سبزى ها، منوط به استفاده بيش از حد كودهاى شيميايى مخصوصاً كودهاى نيتروژنه به ميزان ۴ الى ۵ برابر مقدار مصرف واقعى خود شده است و اين جاى بسى تاسف دارد كه هيچ گونه حركت و مطالعه اى در اين زمينه در كشور به طور جامع انجام نگرفته است. از طرفى تجمع پس مانده هاى اين كودها در آب هاى زيرزمينى، زنگ خطر ديگرى است كه جان هزاران نفر از هموطنان را تهديد مى كند، به ويژه مناطق سبزيكارى جنوب تهران كه در معرض مستقيم آب هاى آلوده به عناصر سنگين حاصل از پس آب هاى صنعتى كارخانجات و پتروشيمى تهران قرار دارند. ذكر اين نكته ضرورى است كه اين مزارع، بخش اعظمى از سبزى هاى مصرفى تهران بزرگ را تامين مى كنند ولى هيچ گونه استاندارد و فيلترگذارى خاصى در جهت تعيين ميزان نيترات اين سبزى ها قبل از فروش و مصرف توسط مصرف كننده انجام نمى گيرد. در حقيقت با توجه به اثرات مفيد مصرف سبزى ها، جاى تعجب باقى نمى ماند كه با روندى كه در مصرف كود و آب هاى آلوده در كشور در پيش است، مصرف سبزى ها به مثابه مصرف سهم تلقى شود و اثرات سرطانزايى اين مواد خطرناك تجمع يافته، عوارض جبران ناپذيرى را در آينده اى نزديك براى كشور به ارمغان آورد.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
هزار گيگابايت اطلاعات در يک ديسک




آيا درباره هولوگرافي يا تمام نگاري چيزي مي دانيد؟ شايد هنوز فکر کنيد اين پديده مربوط به فيلم هاي علمي تخيلي است که در آن تصوير سه بعدي يک شي ئ يا يک آدم توسط يک رايانه ايجاد مي شود.
اما اين فناوري سالهاست که استفاده مي شود و کاربردهاي زيادي هم در صنعت پيدا کرده است. تمام نگاري يعني ايجاد يک تصوير کامل و سه بعدي از يک شي سه بعدي.
اين کار بوسيله پرتوهاي ليزر انجام مي شود. پرتوهاي ليزر همدوس را به سمت هدف نشان مي گيرند و در سر راه موانعي قرار مي دهند. پرتوها پس از برخورد با مانع و منحرف شدن ، جايي با هم تداخل مي کنند.
با قرار دادن مناسب منبع ليزر و مانع ، مي توان کاري کرد محل تداخل پرتوها کاملا مشخص شود و در اين محل تصويري از مانع بوجود مي آيد که شامل همه زواياي آن هم هست.اخيرا يک شرکت ژاپني با نام اپتور(Optware) موفق به استفاده از اين فناوري در توليد سي دي ها و دي وي دي هاي ذخيره اطلاعات شده است.
اين شرکت پيشرو در تکنيک هاي تمام نگاري است و توانسته با استفاده از تمام نگاري ديسک هايي توليد کند که قادر به ذخير يک ترابايت اطلاعات هستند! بد نيست بدانيد سرعت انتقال اطلاعات حدود يک گيگابايت در ثانيه است!
هم اکنون براي ذخيره اطلاعات بر روي سي دي ها يا دي وي دي ها، از لايه هاي اطلاعات نا هموار استفاده مي شود و نور با برخورد به اين پستي بلندي ها اطلاعات ذخيره شده را منتقل مي کند.
اما دستگاه هاي اپتيکي عادي در هنگام خواندن اينگونه اطلاعات دچار مشکلاتي هم هستند. يکي از اين مشکلات پخش شدن نور در هنگام بازتاب از اين سطح است که در نهايت باعث ايجاد نويز و اختلال در جريان خواندن اطلاعات مي شود.
البته منظور از اختلال در اينجا، زماني از مرتبه ميلي و ميکرو ثانيه است که در سي دي رام هاي عادي هم ديده مي شود. کاري که دانشمندان شرکت اپتور انجام داده اند، قرار يک لايه بسيار نازک آينه اي در جلوي لايه اطلاعات است.
نقش اين لايه ، جلوگيري از پخش شدن پرتوها پس از بازتاب و محلي براي ايجاد تصوير تمام نگاري از اطلاعات است. همچنين براي ذخيره اطلاعات بر روي اين ديسک ها، از صفحات اطلاعات (DATA Pages) استفاده مي شود که دوبعدي و بصورت فايلهاي Bitmap هستند و پس از قرار گرفتن بر روي هم نقشه اي را در اختيار دستگاه مي گذارند که بر اساس آن تصوير تمام نگاري اطلاعات ايجاد مي شود.
پس از ايجاد نقشه سه بعدي ، يک پرتو که شامل دو نوع ليزر مرجع و سيگنال است به سمت آن شليک مي شود و با برخورد با پستي بلندي هاي اطلاعات براساس نقشه سه بعدي ، اطلاعات را بصورت تمام نگاري ذخيره مي کند.
اين روش کاملا عملي علاوه بر افزايش سرعت انتقال و ميزان ذخيره اطلاعات ، امتياز ديگر هم دارد که تغيير نکردن ابعاد ديسک ها است. ديسک هاي تمام نگاري ، ابعادي در حدود دي وي دي ها معمولي دارند و از همه مهمتر عمل ضبط اطلاعات و خواندن آن توسط دستگاه هاي تمام نگاري ، بسيار کم هزينه است و طبق پيش بيني شرکت اپتور، استفاده از اين ديسک ها به زودي در ميان کاربرها رايج خواهد بود.
قطر اين ديسک ها حدود 12 سانتي متر است که تفاوت چندان با قطر دي وي دي ها ندارد. اگر با دقت به سطح پشتي يکي از اين ديسک هاي تمام نگاري نگاه کنيد؛ مي توانيد رديف هاي اطلاعات ضبط شده بصورت سه بعدي را در آن ببينيد!
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
تلفن همراه خطر ابتلا به تومور گوش را افزايش مي دهد




هموطن آنلاين- محققان پیشنهاد داده اند: استفاده از تلفن های همراه برای مدت بیش از 10 سال، خطر ابتلا به تومورهای گوش را تا 4 برابر افزایش می دهد.
بررسی های محققان سوئدی روی 750 نفر نشان داد، گوش فردی که به مدت طولانی در مقابل تلفن همراه قرار می گیرد، 9/3 بار بیشتر از گوش دیگر در خطر ابتلا به تومورهای گوش قرار می گیرد. گفته می شود استفاده از تلفن همراه برای سمت مقابل سرخطر چندانی نخواهد داشت.
به طورکلی صداهای درونی تلفن همراه با آسیب رساندن به مغز و اعصاب شنوایی، احتمال ابتلا به تومور را زیاد می کند.
به طورکلی از هر 100 هزار نفر تنها یک نفر ممکن است به این وسیله به تومورهای گوش مبتلا شوند.
استفاده از تلفن همراه برای مدت کمتر از 10 خطر چندانی در پی نخواهد داشت.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
خانه اي که مي انديشد




استفاده از ابزارهاي الکترونيکي و فناوري هاي رايانه اي بسياري از روياهاي مار را به حقيقت نزديک تر کرده است. يکي از اين روياهاي دور و دراز زندگي در منازلي بود که به جاي شما بينديشند. اينک اين رويا جامه واقعيت تن کرده است.
در مجموعه اي آپارتماني که در ساحل يکي از رودخانه هاي منطقه سردسير شمال اسکانديناوي بنا شده رويايي قديمي به واقعيت بدل شده است.
در اين شهرک ، مردم درون خانه هايي هوشمند زندگي مي کنند؛ منازلي که تا حد زيادي به روياهاي کهن شبيه هستند. تقريبا تمام اجزاي اين خانه ها تحت کنترل يک مغز رايانه اي و يک پردازشگر ويژه است.
اين بخشها حتي کوچکترين و ريز ترين اجزا را نيز شامل مي شود. از لحظه اي که وارد يک خانه مي شويد تا زماني که از آن خارج شويد، تمام اجزا با کمک حسگرهاي ويژه و بنا بر برنامه هاي نرم افزاري که هدايت آنها را به عهده و قابليت تطبيق با شرايط موجود را نيز دارند، تحت نظر هستند.شيشه هاي اين خانه ها بر اساس ميزان نور برنامه ريزي شده و بنا بر ميزان تابش نور خورشيد ضريب بازتاب خود را تغيير مي دهند تا شما همواره نور طبيعي لازم را در اختيار داشته باشيد.
با کاهش نور محيط و اعلام سنسورها، نور هاي مصنوعي نا محسوس محيط را در حد لزوم روشن مي کنند. در اين خانه ها معمولا خبري از کليدهاي روشن و خاموش کننده وجود ندارد.
به محض ورود به يکي از اتاقهايي که در آنجا کاري داريد حسگرهاي نوري و حرارتي با تشخيص عبور شما چراغهاي آن محل را روشن مي کنند و در صورت لزوم براي تغيير دستي مي توانيد از صدا يا يک ابرکنترلر استفاده کنيد؛ کنترلي که در واقع هدايت همه ابزارهاي جزيي را يکجا در اختيار شما مي گذارد و معمولا به تلفن همراه شما نيز متصل مي شود.
اجزاي آشپزخانه از دستگاه قهوه جوش گرفته تا اجزاي اجاق گاز نيز از قبل برنامه ريزي شده اند. شما کافي است زمان ورود خود به خانه را از پيش به رايانه مرکزي اعلام کنيد يا هنگام بازگشت از طريق تلفن همراه خود به منزلتان اطلاع دهيد که در حال بازگشت هستيد تا قهوه جوش روشن شود. غذاي شما در ميکروويو شروع به گرم شدن کند.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
نور منزل تنظيم و برنامه تلويزيوني مورد علاقه شما انتخاب و پخش آن آغاز شود.با خروج از منزل جاروبرقي ويژه اي که براي کا ر در اين محيط به روز شده است مي تواند به دنبال منابع آلودگي بگردد و به شکل خود کار به تميز کردن آن بخش بپردازد، حتي شما مي توانيد با کمک رايانه لپ تاپ خود يا تلفن همراهتان زماني که بيرون خانه حضور داريد از دوربين هاي نصب شده بر اين ماشين استفاده کنيد تا ضمن حرکت اين جارو در منزل ، به گوشه و کنار آن سرک بکشيد.
سيستم گرمايش و سرمايش اين خانه ها يکي ديگر از نقاط جالب توجه آنها به شمار مي رود. در بيشتر اين خانه هاي مدرن سعي شده در حد امکان از منابع طبيعي انرژي استفاده شود، بنابراين در محوطه آپارتمان شما صفحات خورشيدي نصب شده که بتواند با جذب نور خورشيد انرژي مورد لزوم را تهيه کند.
دماي دروني محيط و دماي آب مورد استفاده بر مبناي نياز شما تنظيم مي شود.يکي ديگر از مزاياي زندگي در اين خانه ها استفاده از سيستم ايمني ويژه و منحصر به فرد آن است.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
ضمن اين که تمام بخشهاي داخلي قابليت نظارت کامل را دارد سيستم ورودي نيز با استفاده از حسگرهاي اثر انگشت قفلهاي الکترونيکي لازم را ايجاد مي کند، اما از آن جالب تر امکاني است که براي ميهمان شما در نظرمي گيرد.
اگر شما به دليلي گرفتار شويد و پس از ميهمان خود به منزل برسيد مي توانيد از طريق تلفن همراه خود به خانه دستورات پذيرايي لازم را بدهيد.
هنگامي که ميهمان شما به منزل برسد برابر مانيتور کوچک مقابل در با جمله اي مواجه مي شود که از او مي خواهد خود را معرفي کند، سپس سيستم هاي محافظتي از کار مي افتد و از ميهمانش دعوت مي شود وارد خانه شود. پيش از آن ، چاي يا قهوه او آماده شده است.
به محض ورود در خانه اين شخص مي تواند پيام معذرت خواهي شما را که از طريق سيستم صوتي و تصويري منزل پخش مي شود، مشاهده کند و تا آمدن شما از خود پذيرايي کند.حتي وي مي تواند با کمک سيستم ماهواره اي که تلفن همراه شما را به خانه متصل کرده است گفتگوي تصويري انجام دهد.
نخستين نمونه اين خانه ها مدتي است که مورد استفاده قرار گرفته و جمعي از شهروندان در آن زندگي مي کنند؛ اما در واقع رسيدن به اين حد از فناوري يکباره صورت نگرفته است.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
خانه هاي هوشمند در واقع از کنار هم قرار دادن چندين و چند فناوري رشد يافته مستقل از هم شکل گرفتند.رشد چشمگيري که در صنعت ارتباطات بي سيم رخ داد در واقع نخستين گام اين مجموعه بود.
سالهاست که ما به لطف پرتوهاي مادون قرمز از فناوري کنترل هاي از راه دور استفاده مي کنيم ، اما جمع شدن تمام کنترل ها در يک ريموت کنترل گام اساسي در اين خصوص بود که برداشته شد.
ساخت ابر کنترل ها که مي توانست سيگنال هايي هر ابزاري را که براي او تعريف مي شد، تفکيک کند و براي هر باند فرکانسي خاص که تعيين مي شود پيام بفرستد در واقع نخستين گامي بود که ما را به ساخت خانه هاي هوشمند راهنمايي کرد.
با تکميل و استفاده از اين کنترلر ها عملا مي توانستيم بيشتر بخشهاي فعال يک مرکز را در هدايت يک ابزار قرار دهيم. ترکيب اين کنترلر ها با سيستم پيشرفته تلفن هاي همراه امروزي که امکان ارتباط از راه دور را فراهم مي کرد عملا باعث شد تا تلفن همراه شما در نقش يک ابر کنترل از راه دور، ظاهر شود.
بدين ترتيب يک گام ديگر به اين خانه ها نزديک شديم و تلفن هدايت کننده را ساختيم. گام بسيار مهم ديگري که برداشته شد رشد چشمگير سنسورهاي گوناگون بود. حسگرهاي نوري ، حرارتي ، مادون قرمز و... کنار دانش روباتيک قرار گرفت تا سيستم هايي پديد آيد که قابليت درک شرايط موجود (البته بر اسا س برنامه نرم افزاري اوليه) داشته باشند.
يک گام ديگر تا هدف نهايي باقي بود و آن هم تجمع دادن کنترل همه اين موارد در يک مرکز هدايت و تصميم گيري بود. در واقع رشد دانش نرم افزار و ارتباطات بي سيم مادون قرمز اين اجازه را به يک رايانه مرکزي مي داد تا هدايت همه اين موارد را به عهده بگيرد.
کنترل همه اجزاي خانه در اختيار يک رايانه مرکزي قرار گرفت و ارتباط شخص با خانه خود به ارتباط شخص با اين رايانه محدود شد؛ بنابراين با يک سيستم تلفن همراه ماهواره اي مي توانستيم عملا هدايت اين خانه را به دست بگيريم و دخالت شخصي را در آن انجام دهيم و در برنامه هاي از پيش تعيين شده آن را دستکاري کنيم.
زندگي در اين خانه ها اندکي متفاوت خواهد بود و به همين دليل نياز به يک فرهنگ سازي قبلي براي سکونت در آنها احساس مي شد و دقيقا به همين دليل ، جمعي از کارخانه هاي بزرگ اسباب بازي سازي تصميم گرفتند گام پيشروانه خود را بردارند.
اين کارخانه ها شروع به ساخت ماکتهايي از خانه هاي هوشمند کردند تا کودکان در خلال بازيهاي کودکانه خود بتوانند آمادگي لازم براي زندگي در اين محيطها کسب کنند.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
چسب قورباغه براي ترميم زانو




جام جم آنلاين: به گفته دانشمندان ، يک ماده چسبناک بدست آمده از پوست قورباغه را مي توان براي ترميم اتصالات زانو بکار برد.
محققان استراليائي پارگي غضروفي در زانوي 10 گوسفند را با اين چسب طبيعي که قورباغه ها از آن براي به تله انداختن حشرات استفاده مي کنند ، ترميم کره اند.
به گزارش بي بي سي دانشمندان در مجله نيوساينتيست ، چگونگي استحکام بيشتر اين چسب نسبت به انواع پزشکي رايج را شرح داده اند.


ماده چسبناک

چسب فوق بوسيله دوگونه از قورباغه هاي زيرزميني استراليائي از جنس نوتادن که يک متر زير زمين زندگي مي کنند ترشح مي شود.
اين قورباغه ها تنها در شرائط باران سيل آسا به سطح زمين مي آيند.
در اين زمان آنها آسيب پذير هستند و از سوي حشرات مورد هجوم حشرات قرار مي گيرند.
براي محافظت از خودشان چسبي را ترشح مي کنند که فک حشرات نيش زن را به هم مي چسباند و آنها را گير انداخته و بعدا قورباغه آنها را مي خورد.
مايک تايلر زيست شناس محيطي و گروهش اين چسب را مورد آزمايش قرار دادند.
آنها فرض را بر اين گذاشتند که ماده فوق سمي است اما وقتي دريافتند که سمي نيست به اين معني بود که مي تواند بعنوان يک چسب پزشکي معرفي شود.
آنها دريافتند که اين ماده در عرض چند ثانيه سخت شده وحتي در محيط مرطوب بخوبي مي چسبد.
زماني که سفت شود ساختاري قابل ارتجاع و منفذ دار دارد که آن را به گاز و مواد مغذي قابل نفوذ مي سازد که به آن خواص شفا بخش مي بخشد.

ترميم زانو

به منظور آزمايش اين چسب در گوسفند دچار پارگي غضرف زانو ، مايک تايلر به همراه جراح ارتوپد ، جرج مورل از دانشگاه نيو ساوت ولز گروهي را تشکيل دادند.
اين غضروف در اتصالات بدن انسان نيز موجود است و بعنوان يک جاذب ضربه بکار مي رود.
غضروف زانو معمولا در حرکات ورزشي صدمه مي بيند و ترميم آن از طريق جراحي مي تواند دشوار باشد.
مواد چسبنده موجود محکم هستند اما تاحدي سمي بوده و از لايه هاي سخت و بدون منفذ که مانع بهبود جراحت مي شود تشکيل مي شوند.
چسب هاي بيولوژيک براي تثبيت بخش هائي از بدن که بايد نيروهاي شديد را تحمل کنند خيلي ضعيفند و فرسوده و پاره مي شوند اما چسب قورباغه غضروف صدمه ديده در گوسفند را بخوبي محکم نمود.
يک سخنگوي مرکز مراقبت آرتريت اين يک پيشرفت را جالب توجه و دلگرم کننده تلقي مي نمايد بطوري که بنظر مي رسد ارزش توجه بيشتر را دارد.
بسياري افراد مبتلا به آرتريت استفاده از مواد طبيعي را بعنوان داربست مفاصل ترجيح مي دهند.
بهرحال ما تنها در صورتي که اينگونه مواد در تعداد قابل ملاحظه اي از افراد تست شوند ، آنها را آنگونه که ظاهرا بنظر مي رسند ، عاري از مشکل تلقي مي کنيم.
با همکاري سازمان تحقيقات علمي و صنعتي رفاه عمومي در ملبورن ، دانشمندان جزء مهم اين چسب را جدا کرده و اکنون در حال ايجاد يک نمونه مهندسي ژنتيکي شده اين پروتئين هستند.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
اثر خطوط انگشتان در تيزهوشان با ديگران متفاوت است




خبرگزاري دانشجويان ايران - اصفهان
سرويس پايان نامه
نتايج يك رساله دكتري حاكي از اين است كه اشكال و تعداد خطوط اثر انگلشتان در تيزهوشان با گروههاي ديگر تفاوت دارد.
به گزارش سرويس پايان‌نامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمد پناهي، دانشجوي رشته پزشكي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در پايان نامه خود با عنوان «بررسي مقايسه‌اي اثر خطوط انگشت تيز هوشان با گروههاي شاهد» درباره اهميت اين تحقيق آورده است: با توجه به اين كه شناخت افراد تيزهوش در سنين پايين مهم است اگر تفاوتي در اثر انگشت اين افراد وجود داشته باشد موضوع مورد اهميت قرار مي‌گيرد.
اين مطالعه به صورت توصيفي - تحليلي (مورد - شاهد) بر روي 51 نفر از تيزهوشان انجام گرفت و مقايسه با دو گروه شاهد (نرمال خويشاوند - نرمال غير خويشاوند) انجام شد.
نتايج اين رساله كه با راهنمايي دكتر فرشته شكيبايي تدوين شده، نشان مي‌دهد: در دست راست و چپ انگشت شماره1 تيزهوشان شكل اثر انگشت پيچي است و در دست راست اثر انگشت شماره 2 بيشتر به صورت پيچي و L و در دست چپ به صورت كيسه‌اي است. همچنين در تيزهوشان سر انگشت 3 ، 4 و 5 و در دست راست و چپ به صورت كيسه‌اي است و بالاخره تعداد خطوط دست چپ و راست اثرانگشتان در گروه تيزهوشان نسبت به دو گروه ديگر بيشتر است و از لحاظ آماري معني دار مي‌باشد.
به زعم اين پژوهشگر در اين مطالعه تفاوت در اشكال و تعداد خطوط اثر انگلشتان در تيزهوشان نسبت به دو گروه ديگر معني دار است كه مي‌توان در راستاي شناخت تيز هوشان مد نظر قرارداد.
همچنين مطالعات انجام شده درباره خطوط پوستي در بيماريهاي مختلف نشان داده‌اند كه اين خطوط در برخي از بيماريها از جمله بيماريهاي وراثتي به خصوص سندرمها و همچنين ناهنجاريهاي كروموزمي شكل خاصي به خود مي‌گيرند و در حال حاضر از اين خطوط به عنوان يكي از عوامل مهم شناخت ناهنجاريهاي كروموزمي در انسان استفاده مي‌شود.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
طراحي دستگاه ترجمه مستقيم و آوايي زبان در سيستم چت




ايسنا: دانشمندان در ژاپن موفق به اختراع دستگاهي شده اند كه به كاربر امكان مي دهد بدون نياز به يادگيري حتي يك واژه يا عبارت به زباني ديگر چت كنند.
شركت الكترونيكي NEC طراح اصلي اين ابزار است كه مي تواند زبان گفتاري ژاپني ها را به انگليسي و برعكس ترجمه كند.
اين دستگاه شامل يك موتور درك گفتاري، نرم افزار ترجمه و يك توليدكننده صوتي است و ظرف چند ماه آينده در ژاپن راه اندازي خواهد شد، در اين دستگاه گفتار انگيسي و ژاپني به كمك موتور درك گفتاري شناسايي شده و به متن تبديل مي شود، سپس اين متن توسط نرم افزار ترجمه از ژاپني به انگليسي يا زبان ديگر ترجمه شده و متن به دست آمده به آواهاي صوتي تبديل شده به شكل صوت منتقل مي شود، كل اين پروسه يك ثانيه طول مي كشد.اين سيستم براي نخستين بار براي توريست هاي ژاپني و مسافران تجاري مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
طراحان اين سيستم در حال بررسي كاربرد آن براي زبان هاي ديگر هستند، آنها معتقدند كه
مي توان چنين مترجمي را براي تلفن هاي همراه نيز ايجاد كرد.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
كشف يك شهر عصر برنز در سوريه




جام جم آنلاين: يك هيات باستان شناسي مشترك فرانسوي – سوري موفق شدند يك شهر متعلق به ابتداي عصر برنز حدود 3000 سال قبل از ميلاد را در سوريه كشف كنند.




به گزارش شبكه تلويزيوني كانال 2 فرانسه ، هيات باستان شناسي فرانسوي – سوري اين شهر كه قدمت آن به 3000 سال قبل از ميلاد مي رسد و متعلق به ابتداي عصر برنز است را در حما در 200 كيلومتري شمال غرب دمشق كشف كرده است.



اين شهر داراي يك معبد شامل يك سالن وسيع و 2 برج است كه در هريك از كناره هاي اين برج ها يك اتاق كوچك وجود دارد.
باستان شناسان در اين سايت باستاني تيغه هاي گاوآهن سنگي كشف كرده اند كه ثابت مي كنند جامعه اين شهر يك جامعه كشاورزي بوده است.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
در آرزوى فرزند سالم




داشتن فرزند سالم آرزوى والدين است. در زوجين نابارور كه پس از يك انتظار طولانى صاحب فرزند مى شوند سلامت جنين از جلوه بيشترى برخوردار است. امروزه در لقاح مصنوعى از طريق روش «تشخيص ژنتيكى پيش از لانه گزينى جنين»(PGD) مى توان به ناهنجارى هاى كروموزومى و ژنى جنين پى برد، در نتيجه جنين هاى سالم به رحم مادر منتقل مى شوند.
PGD روش هاى مختلفى را دربر مى گيرد، نظير روش هاى سيتوژنتيكى و روش هاى مولكولى. روش هاى سيتوژنتيكى براى شناسايى ناهنجارى هاى كروموزومى و از روش هاى مولكولى براى مشكلات تك ژنى استفاده مى شود. محمد معصومى كارشناس ارشد بيوشيمى كه در زمينه زيست شناسى مولكولى مشغول فعاليت است، مى گويد:«در زوجين نابارورى كه به روش لقاح آزمايشگاهى تحت درمان قرار مى گيرند، PGD قبل از انتقال جنين به رحم مادر انجام مى گيرد.
ابتدا والدين مشاوره ژنتيكى مى شوند و پس از بررسى اختلالات و تاريخچه بيمارى هاى آنها اقدام به PGD مى شود. از جمله مواردى كه لزوم انجام PGD را مطرح مى كند: سن بالاى ۳۷ سال مادر و وجود تاريخچه بيمارى خاص در فاميل يا والدين است.وى در ادامه در رابطه با نحوه انجام PGD افزود: «روز چهارم پس از تشكيل جنين در محيط كشت در حالى كه جنين از شش تا هشت سلول تشكيل شده است يك يا دو سلول از مجموعه سلول هاى جنين جدا شده وبر حسب مشكل بيمار براى بررسى هاى ناهنجارى هاى كروموزومى و يا ژنى به كار برده مى شوند. البته برداشتن بيش از دو سلول مجاز نيست چون احتمال آسيب رساندن به جنين است.در مرحله بررسى اختلالات كروموزومى براساس پيشنهاد دكتر در خانواده اى كه اختلالات كروموزومى موجود است از طريق روش هاى سيتوژنتيكى-مولكولى به نام FISH (Fluorescent In Situ Hibridization) اختلالات ساختمانى و تعدادى كروموزوم ها در جنين مشخص مى شود.»
بنابر اظهارات معصومى اگر در تاريخچه خانوادگى اختلال تك ژنى وجود داشته باشد با استفاده از روش هاى مولكولى نظير واكنش زنجير وار پلى مرازى (PCR) اقدام به شناسايى نقص هاى ژنى مى كنند. بدين ترتيب كه DNA يكى از سلول هاى جنين را از طريق واكنش زنجيروار پلى مرازى به نام single cell PCR تكثير مى كنند سپس با استفاده از Nested PCR ، DNA آن ژن خاص را تكثير مى كنند و اگر جهشى وجود داشته باشد به آن واقف مى شوند.وى متذكر شد براى تشخيص مشكلات كروموزومى فرصت زمانى كمى وجود دارد زيرا نگهدارى جنين ها پس از انجام بيوپسى در محيط آزمايشگاهى با مشكلات خاص همراه است. لذا مى بايست حداكثر طى مدت ۲۴ ساعت كارهاى تشخيص ژنتيكى انجام شود. در ادامه معصومى به اين نكته اشاره كرد كه از PGD مى توان به عنوان يك ابزار درمانى براى انتخاب جنين هايى استفاده كرد كه سالم باشند و در عين حال از لحاظ سيستم ايمنى با فرد بيمار خانواده هماهنگى داشته باشد تا بعدها از طريق سلول هاى بنيادى موجود در خون بند ناف براى درمان فرد بيمار خانواده استفاده شود.وى در پايان گفت: «هنگامى كه بيمارى هاى ژنى مغلوب وابسته به كروموزوم X باشد با روش هاى PGD جنين هايى براى انتقال انتخاب مى شوند كه دختر باشد. با توجه به اين كه فرمول كروموزومى دختر XX است در صورتى كه يك كروموزوم X مشكل داشته باشد كروموزوم سالم X ديگر باعث مى شود كه بيمارى بروز نكند.»
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
دانش کوانتوم وارد دنياي رايانه ها مي شود






هفته هاي گذشته جمعي از دانشمندان دانشگاه پرادو بااعلام خبري موجب ايجاد موجي هيجان انگيز در عرصه پيشرفت هاي فني رايانه هاي کوانتومي شدند.
اين دانشمندان موفق شدند با ساخت ترکيبي جديد گامي بلند براي گسترش مفهوم رايانه هاي کوانتومي بردارند؛ کشفي که در يک مرحله مقدماتي مي تواند کاربردهاي فراواني در خصوص رمزنگاري و روشهاي جستجوي فوق سريع بانکهاي اطلاعاتي داشته باشد.
اين تيم تحقيقاتي توانستند روشي موثر را ارائه کنند که با کمک آن رشته اي از اشياي کوانتومي نظير الکترون ها به دو رشته کوچکتر شکافته شود و در اين شکافت براي چرخش يا اسپين ذراتي که داراي مثلا چرخش فوقاني بودند، ثابت باقي بمانند و بخشهايي که اسپين مخالف پيدا مي کنند جهتشان اصلاح شده و در راستاي اوليه قرار بگيرد.


اين روش در واقع نمونه اي از يک قطبي کننده يا پلارايزر کوانتومي است و با کمک آن اين اجزاي بسيار کوچک توانايي ايفاي نقش به عنوان اجزاي اصلي رايانه هاي کوانتومي را پيدا مي کنند.
اين عملکرد نوعي سوييچينگ اما در مقياس کوانتومي را امکانپذير مي سازد.يکي از دانشمندان شرکت کننده در اين طرح تحقيقاتي در اين خصوص مي گويد: براي نخستين بار ما اين امکان را به دست آورده ايم تا در شکافهاي اتمهاي آرسنيد گاليوم به جداسازي اسپيني بپردازيم و توانسته ايم الکترون هايي که در مسير اين نيمه رسانا حرکت مي کرده اند را با کمک اين حفره ها جدا کنيم.
اين شکافها خاصيت اسپيني دارند و در اين باره رفتاري مانند ذرات از خود نشان مي دهند. مساله جداسازي و دسته بندي کردن اين شکافها بر اساس جهت چرخش (اسپين) آنها تلاشي ماجراجويانه و چالشي بزرگ به حساب مي آمد.
 

shifte shab

Registered User
تاریخ عضویت
21 ژوئن 2004
نوشته‌ها
1,618
لایک‌ها
6
محل سکونت
زير گنبد كبود
اينک با طراحي روشي که مي تواند به طور موثر اين جداسازي حفره ها را بر مبناي اسپين آنها انجام دهد امکان ساخت ابزارهاي الکترونيکي براي کاربردي کردن اين نوع جداسازي ها را به وجود آورده است ؛ روشي که با کمک آن مي توان گامهاي بسيار مهمي را درتحقق روياي رايانه هاي کوانتومي برداشت.
رايانه هاي کوانتومي - که هنوز مراحل اوليه طراحي و مرحله تحقيقاتي خود را سپري مي کنند - يکي از ايده آل هاي صنايع رايانه اي است. با کمک اين رايانه ها تحليل و بررسي بسياري از مسائلي که تا کنون به عنوان مشکلات زمان بر و پر هزينه براي ابر رايانه ها مطرح بوده است ، امکانپذير مي شود.
يکي از کاربردهايي که نسل آينده رايانه هاي کوانتومي را از نسل فعلي متمايز خواهد کرد، توانايي فوق العاده آنها در حل مسائل مربوط به رمزنگاري و جستجو در بانکهاي اطلاعاتي بسيار وسيع است.
در اين گونه از مسائل با مواردي روبه رو هستيم که در مرحله نخست ممکن است تعداد بيشماري پاسخ ابتدايي در باره آنها وجود داشته باشد و براي حل آنها بايد ميليون ها عمل رياضي و محاسبه سريع به وسيله ابزارهاي رايانه اي انجام شود تا سرانجام گزينه نهايي و مطلوب به دست آيد و اين کار بايد در حداقل زمان ممکن اتفاق بيفتد.
 
بالا