• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

غذاهای محلی ایران

brainsore

Registered User
لایک‌ها
3,189
تو این تاپیک غذاهای محلی شهر و دیار خودتون هر جای دیگه ایران که میل کردید و خوشتون اومده را معرفی کنید شاید ما هم درست کردیم خوشمون اومد :D در کل فکر کنم ایده بدی نباشه. تکراری هم که نیست ایشالا تاپیک؟!

خب با معروفترین غذای شهر خودم اصفهان که اتفاقا خیلی هم بین غیر اصفهانی ها طرفدار داره شروع می کنم :D

بریان، بریون (البته به بریانی یا بریونی هم معروفه)

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر :

گوشت گوسفند بدون استخوان 500 گرم

جگر سفید گوسفند 200 گرم

پیاز متوسط 4 عدد

زردچوبه نصف قاشق چای خوری

دارچین 1 قاشق مرباخوری

نمک و فلفل به مقدار لازم

نان سنگک به مقدار کافی

طرز تهیه:

گوشت را با مقداری آب و 2 عدد پیاز خرد شده و زردچوبه می پزیم و پس از نرم شدن گوشت، به آن نمك اضافه می كنیم.

جگر سفید را هم پس از پختن، چرخ و سرخ می کنیم.

گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می کنیم و آب گوشت پخته باقیمانده را كنار می گذاریم.

نمک و فلفل و زرد چوبه را به میزان دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.

سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریونی اصفهانی را روی شعله گاز می گذاریم تا داغ شود و کمی روغن در آن می ریزیم، طوریکه کف آن چرب شود.

مخلوط گوشت چرخ شده را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی، کف ظرف یا کفگیر پهن می کنیم و روی حرارت می گیریم تا كف بریانی طلایی شود.

روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم تا فقط نان کمی مرطوب شود.

بعد پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برمی گردانیم.

در پایان مقداری جگر پخته و سرخ شده کنار بریانی می ریزیم.

اطراف بریانی را معمولا با ریحان و جعفری و پیاز تزئین می كنند. شما می توانید در صورت دلخواه کمی خلال بادام و پسته هم روی بریانی بریزید.

بریانی را با دوغ تازه نوش جان كنید.

250px-Iranianbyryani2.jpg

21519110725134230174932064120668773139115.jpg

پ.ن: البته نمیدونم به خاطر مهارته یا اون سینی مخصوص (یقلوی) که هر وقت تو خونه خواستیم درست کنیم زیاد خوب از آب در نیومده.

brainsore

Registered User
لایک‌ها
3,189
خو رسپیشو بذار! با مستندات مربوطه!

سعادت

Registered User
لایک‌ها
1,134
لامصب اینقدره چربه که هر وقت من میخورم دیگه تا شب بی حال افتادم توی خونه :دی

Unforgiv3N

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
627
با دیدن این تصاویر فردا حتما باید بریم دروازه دولت و بریوون بزنیم !

brainsore

Registered User
لایک‌ها
3,189
با دیدن این تصاویر فردا حتما باید بریم دروازه دولت و بریوون بزنیم !

نوش جان! شاد یا اعظم؟ جای مارو هم خالی کن :( البته دیروز از درچه رد میشدم رفتم اون کبابی محمد (که نسبتا هم معروفه) و زدم به بدن! بد هم نبود اتفاقا بریونش.

S.M.H

‏‎کاربر فعال خاطرات و آشپزي و خوراکي ها
کاربر فعال
لایک‌ها
6,608
میبینم که پشت لیلی رو پناه دیدین ؟ :دی

brainsore

Registered User
لایک‌ها
3,189

ها؟
127fs4573872.gif
ای "پشت کسی را پناه دیدن" که وگفتی یعنی چه؟ :دی

S.M.H

‏‎کاربر فعال خاطرات و آشپزي و خوراکي ها
کاربر فعال
لایک‌ها
6,608

Unforgiv3N

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
627
نوش جان! شاد یا اعظم؟ جای مارو هم خالی کن :( البته دیروز از درچه رد میشدم رفتم اون کبابی محمد (که نسبتا هم معروفه) و زدم به بدن! بد هم نبود اتفاقا بریونش.

اعظم و اینها حال نمیکنم یه جای کثیف که روغن از در و دیوار بچکه .. وای یاده یه خاطره افتادم .. من 6 سال محل کارم خیابان طالقانی بود بعد یه روز بدجور گشنه شدیم همه جا هم بسته بود .. با کارپرداز شرکت رفتیم تو شاپور کنار یه گاراژ ... یارو یه لنگ به دوش اش بود دماغ اشو پاک میکرد بعد میکشید تو سینی بریون ( البته من بعد که خوردم یاد کار طرف افتادم ) و محیط پر مگس بود .. ما هم خوردیم و تا چند روز گلاب به روتون بودیم :D

brainsore

Registered User
لایک‌ها
3,189
یعنی الان نیست نشستین اصفهانی ها دور هم دارین اسپم میکنین ؟:دی

اصفهانین دیگه. بوی شام به دماغشون خورد انگار پر سیمرغ آتیش زده باشن سریع سر و کله شون پیدا شد :D میگم خب همراهی کنید با موضوع تاپیک تا از اسپمی در بیاد.

اعظم و اینها حال نمیکنم یه جای کثیف که روغن از در و دیوار بچکه .. وای یاده یه خاطره افتادم .. من 6 سال محل کارم خیابان طالقانی بود بعد یه روز بدجور گشنه شدیم همه جا هم بسته بود .. با کارپرداز شرکت رفتیم تو شاپور کنار یه گاراژ ... یارو یه لنگ به دوش اش بود دماغ اشو پاک میکرد بعد میکشید تو سینی بریون ( البته من بعد که خوردم یاد کار طرف افتادم ) و محیط پر مگس بود .. ما هم خوردیم و تا چند روز گلاب به روتون بودیم :D

نوش جان واقعا :lol:

یه بریونی هم رفیقم برد بهمو جای تر و تمییزیه و خوب غذایی هم داره. تو یکی از کوچه های خیابون سپه بود. نکنه همونجاست؟

سعادت

Registered User
لایک‌ها
1,134

این کبابی محمد همینه که رو دیوارش بزرگ نوشته رستوران محمد ؟

siппaa

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
تجمع بیش از 3 همشهری در یک نقطه حرام است.

p.s.: این غذاهای چرب و چولی آخر و عاقبت ندارند.

brainsore

Registered User
لایک‌ها
3,189

سعادت

Registered User
لایک‌ها
1,134
سال پیش یه مدت بلد شده بودیم با دوستم میرفتیم اونجا
یادش به خیر :(
فکر نمیکردم اینقدر معروف باشه
خدایی غذاشم خیلی خوبه

lilyrose

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
8,207
درود

SOULTE جان ، ممنون بابت تاپیک.ایده ی خیلی خوبیه. امیدوارم بقیه ی دوستان هم غذاهای خوشمزه ی مناطق خودشون رو معرفی کنن.

من هنوز موفق به خوردن بریانی نشدم ، با اینکه به خاطر چند سال سکونت یکی از خواهرام زیاد اومد اصفهان. خورش ماست رو امتحان کردم که زیاد دوست نداشتم.ولی شما دستورش رو بذار لطفا.

یه فست فود فروشی توی اصفهان بود که اون وقت ها خیلی معروف بود و یه ساندویچ خیلی اساسی درست می کردن به اسم بانی چیز! حالا یادم نیست که اسم مغازه بانی چیز بود یا اسم ساندویچه! البته بعدها کیفیتش افت کرد متاسفانه. ولی خیلی خوشمزه بود. یه چیز برگر اساسی بود(مقدار پنیرش واقعا زیاد بود) + 2 لایه ژامبون و مخلفات.

هنوز منو نشناختن wink3.gif

brainsore

Registered User
لایک‌ها
3,189
درود

SOULTE جان ، ممنون بابت تاپیک.ایده ی خیلی خوبیه. امیدوارم بقیه ی دوستان هم غذاهای خوشمزه ی مناطق خودشون رو معرفی کنن.

من هنوز موفق به خوردن بریانی نشدم ، با اینکه به خاطر چند سال سکونت یکی از خواهرام زیاد اومد اصفهان. خورش ماست رو امتحان کردم که زیاد دوست نداشتم.ولی شما دستورش رو بذار لطفا.

یه فست فود فروشی توی اصفهان بود که اون وقت ها خیلی معروف بود و یه ساندویچ خیلی اساسی درست می کردن به اسم بانی چیز! حالا یادم نیست که اسم مغازه بانی چیز بود یا اسم ساندویچه! البته بعدها کیفیتش افت کرد متاسفانه. ولی خیلی خوشمزه بود. یه چیز برگر اساسی بود(مقدار پنیرش واقعا زیاد بود) + 2 لایه ژامبون و مخلفات.

درود و دو صد بدرود :D

ممنون لیلی خانم :) بریونو اگه تشریف فرما شدین اصفهان حتما امتحان کنین خوشتون میاد (البته اگه با چرب بودنش مشکل نداشته باشین). در ضمن بیشتر دیدم آقایون تمایل به این غذا دارن که در اون صورت استاد سپنتا حتما خوششان خواهد آمد :D

خورش ماستو خود منم چند بار ترای (!) کردم (رستورانیش البته چون مادرم هم دوست نداره اینو و هیچ وقت درست نکرده!) خوشم نیومده :eek: بیشتر به عنوان یه پیش غذا مصرف میشه البته، نه با برنج.

به هر حال دستورشو میذارم برای اونایی که دوست دارن تو خونه امتحان کنن (چه قدر هم کار مهمی میکنم. paste < copy < search دی: )

طرز تهیه خورشت ماست:

ماست.jpg

وقتی به کتاب های آشپزی سر بزنید روش درست کردن آن با گوشت مرغ را می توانید پیدا کنید. اما روشی که مردم اصفهان برای پخت آن دارند کمی متفاوت است. در ادامه به روش پخت این خورش خوشمزه در اصفهان خواهیم پرداخت:

مواد لازم :
گوشت گردن بدون استخوان 250 گرم (با استخوان 300 گرم)
ماست چکیده بی نمک 2.5 کیلوگرم
شکر 1 پیمانه سرخالی
زرده تخم مرغ 2 عدد
آب 2 تا 3 پیمانه
پیاز 1 عدد
گلاب، زردچوبه، نمک، زعفران ساییده به اندازه کافی
خلال پسته، بادام و زرشک به اندازه کافی (برای تزیین)

طرز تهیه :
گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملاً بپزید. استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود(این بخش کار بسیار اهمیت دارد).

زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید. مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. هنگامی که مایه جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و خوب مخلوط کنید.

اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید. حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید. خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.

بهتر است خورش را 24 ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.

نکات:
1- این خورش سرد سرو می شود.
2- از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.

سعادت

Registered User
لایک‌ها
1,134
من نمیدوستم خورش ماست مال اصفهانیاست

من عاشقشم
مخصوصا با چلو کباب خیلی حال میده :D:happy:

بالا