فرق بين استفاده از "." و "#" در CSS

شروع موضوع توسط Nicnam ‏7 ژوئن 2004 در انجمن HTML

  1. Nicnam

    Nicnam Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏19 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    277
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    تهران-مشهد (یکی در میون، منگولتینا)
    سلام
    يكي از سوالاتي كه چند وقتيه كه ذهن من رو به خودش مشغول كرده و نتونستم جواب درستي براش پيدا كنم اينه كه چه فرقي هست كه توي CSS براي تعريف شيوه (Style) يك كلاس، قبل از اسمش علامت Number Sign (#) بگذاريم يا اين كه نقطه بگذاريم؟ (يعني بنويسيم title. يا اين كه بنوسيم title#)
    البته حدس مي زنم نقطه براي تعريف كلاسي باشه كه چند بار در صفحه بهش رجوع مي شه و # براي يك id كه فقط يك بار در صفحه وجود داره

    سوال دومم هم اينه كه تكليف body اين وسط چيه!؟ بايد بدون نقطه و # نوشت يا اين كه به صورت يك كلاس ببينيمش و بنويسيم body. يا اينكه به صورت يك id ببينيمش و بنويسم body#؟
     
    dezchilds از این نوشته تشکر کرده است.
  2. خرید بک لینکبازدیدیار - افزایش بازدید سایت و سیگنال های برند
  3. Mashaheer

    Mashaheer مدیر بازنشسته کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏5 می 2003
    نوشته ها:
    1,972
    تشکر شده:
    17
    محل سکونت:
    UAE
    نيكنام عزيز
    علامت # مربوط به اي دي (id) و علامت نقطه مربوط به كلاس هستش.
    اينها مي توانند در يك صفحه 1 بار و يا چندبار هم تكرار شوند. توجه داشته باشيد اينها حروف بزرگ و كوچك باهم فرقي نداره. علت اينكه چرا بعضي از اي دي و بعضي از كلاس استفاده مي كنند به احتمال زياد براي برنامه هاي ديگري همچون جاوا اسكريپت هست.
    يه چيز ديگه اينكه .PT , #PT با هم فرق دارند.

    در مورد سوال دومتون بايد عرض كنم اگر شما استايل رو به صورت زير تعريف كنيد:
    کد:
    body { ...... }
    .body { ...... }
    #body { ...... }
    
    در نمونه اول تمامي حالتهايي كه تعريف مي كنيد بروي صفحه اعمال ميشه و در دو مثال بعد مي توانيد در دو جاي مختلف استفاده كنيد.

    اميدوارم كه متوجه منظورم شده باشيد.
    اگر باز هم مشكلي داشتي يه اطلاع بدي تا با يه مثال كاملتر توضيح بدم
     
    dezchilds از این نوشته تشکر کرده است.
  4. mostafa3053

    mostafa3053 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏2 می 2009
    نوشته ها:
    4
    تشکر شده:
    1
    ببخشید به جز . و # یه حالت دیگه هم من دیدم که مثلا بصورت *html است !!! * برای چه مواردی استفاده میشه؟؟!
     
    dezchilds از این نوشته تشکر کرده است.
  5. appledandy

    appledandy Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏26 اکتبر 2010
    نوشته ها:
    129
    تشکر شده:
    12
    با این کد تمام المنت های css را انتخاب می کنیم مثلا تمام المنت ها فونتشون اریال باشه
     
    dezchilds از این نوشته تشکر کرده است.
  6. jackmorfy

    jackmorfy Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏10 فوریه 2012
    نوشته ها:
    1,055
    تشکر شده:
    154
    محل سکونت:
    36.3252 59.5996
    سلام
    # یعتی آیدی . یعنی اینکه مثلاً شما یک آیدی دارید به نام سبز :
    #green
    خب حالا اگر یک تگ اچ تی ام ال این آیدی رو بگیره
    <div id="green">
    فقط برای اون لحاظ میشه و روی تگ های زیرشاخه اش بی تاثیره . ولی اگر همینو با کلاس کار کنید
    .green
    و بیارید رو اچ تی ام ال :
    <div class="green">
    برای خودش اعمال میشه و برای تمام تگ های html که زیرش باشن لحاظ خواهد شد.
    برای مثال :

    <div>
    <span>
    <p>
    salam
    </p>
    </span>
    </div>
    در مثال بالا اگر شما به div کلای بدین . تمام تگ های زیرش هم اون مشخصه رو میگیرن . مثلا اگر پشت زمینه بدین اونا هم پشت زمینه میگیرن (مشترک) اما اگر آیدی بدین بهش . فقط رو خودش اعمال میشه .
    مثلاً اینکه بهش بگین : Margin-top:5px;
    خب این فقط رو div تاثیر داره . نه تگ های زیرش.
     
    dezchilds از این نوشته تشکر کرده است.
  7. dezchilds

    dezchilds Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏4 می 2009
    نوشته ها:
    93
    تشکر شده:
    1
    ممنون منم خیلی دنبال این بودم که به جوابم رسیدم. منبعی سراغ دارید که این ریزه کاری های css و html رو آموزش بده ؟
     
  8. jackmorfy

    jackmorfy Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏10 فوریه 2012
    نوشته ها:
    1,055
    تشکر شده:
    154
    محل سکونت:
    36.3252 59.5996
    خودم CSS رو از کتاب :
    101 نکته درباره CSS در وب یاد گرفتم
    به شما هم توصیه میکنم
     
عسل طبیعی و گرده گل ایرانیخدمات پی پال، وسترن یونیون