• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

قضيه ورژنهاي لينوكس چيه؟

anathema

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
سلام
من كه نفهميدم اين چيه؟
من ديروز يه RedHat Linux 9.0 گرفتم و شروع كردم به نصب كردن كه وسطش يه ارور گرفت !(حالا بماند)
بعد رفتم يه ورژن ديگه گرفتم به نام Mandmarke Linux 9.0 اومدم نصبش كنم يه پيغام داد ميدونين چي؟
your machine will be rebooted now and mandmarke linux will be installed on your computer
. this operation can be dangerous for you data. so , if is not already done.
click on cancel, backup your data and then, restart the installation.
:blink:
يكي نيست بگه آخه داداش بك آپ اونم از 80 گيگ هارد!!
خلاصه ما كه نفهميدم اين ورژنا چيه و كدومشون لينوكس واقعيه ؟ :wacko:
ولي اگه كسي ميدونه بگه ما هم بدونيم :happy:

knowhow

مدیران قدیمی
لایک‌ها
22
ببینم لینوکس مجموعه ای است از کدها برای سیستم عامل. و open source هم هست. کاربرها بر حسب نیازشون می تونند این source ها رو کنار هم قرار بدهند و compile کنند و یک سیستم عامل داشته باشند. از اونجایی که این کار تخصصی است و کار هر کسی نیست شرکتهای مختلف میان و به روشهای مختلف این source ها روکنار هم قرار می دهند و یک سیستم عامل به بازار عرضه می کنند. مثل redhat یا debian و ...
که این ها معروف ترین هاشون هستند. اونی رو که شما نام بردی من اصلا تا حالا نشنیده بودم !!!!

Kako

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
9
آناتماي عزيز ! مندريك 3 تا سي دي و رد هت 2 تاست . نه ؟ منم مثل تو هردوش را دارم .
مندريك يك نسخه ايست كه بخاطر حرفه اي نبودن و محيط شديدا گرافيكي بين مردم خيلي محبوب شده و فروش خوبي داشته ( البته نه تو ايران ! ) بنظر من كه هر دو رو تست كردم خوب نبود . خيلي قاطي پاتي و شلوغ . اگه محيط رد هتو ببيني ميفهميچي ميگم .
مثلا رد هت 1 برنامه برا رايت cd داره و مندريك 4 تا ! همينطور در بازيها و كنترل پنل و برنامه هاي اديت گرافيك و ... . رد هت از هر كدوم يكي ولي خوبشو و كاربردي ترينشو گذاشته .
در ضمن رد هت نسخه اي نيمه حرفه ايست . ولي مندريك كاملا آماتور !
يه تاپيك بنام " سوال و جواب در باره لينوكس " هست . خيلي توش صحبت اينا شده .
در ضمن ردهت ديگه تمومه و از ورژن 9 به بعد شده فدورا !

alpha

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
من هم درهت رو بيشتر دوست دارم و به نظرم حرفه اي تره .
فقط يك توضيح كوتاه بدم كه اينوكس دو تا ورژن داره . ورژن هسته ( Kernel ) و ورژن نسخه . بيشتر از يك شركت لينوكس توليد مي كنند . در همه لينوكس ها هسته يكيه و زياد فرقي نمي كنه ولي ورژن هاي مختلف نسخه اين رو مي رسونه كه كدوم شركت اين لينوكس رو منتشر كردند . تفاوتها هم معمولا ظاهريه .
در ضمن اگر يك نسخه از لينوكس مندريك مي خواين كه رو يك سي دي باشه و از روي همون سي دي و بدون نصب اجرا بشه اينجا رو ببينين :
http://alphaweblog.com/archives/000372.php

sefrvayek

Registered User
لایک‌ها
5
همه اينها اصلي هستند. در واقع اينهايي كه نام بردي distibution هاي مختلف linux هستند. در ضمن حتما قبل از نصب لينوكس از هاردت بك آپ تهيه كن. ضمنا ردهت برنامه هاي زيادي براي رايت cd داره. اوني كه شما ميبيني فقط يه package هست كه روي لينوكس موجوده.

anathema

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
بايد اعتراف كنم كه از خير لينوكس بايد گذشت!
به احترام ويندوز همگي سجده شكر بجا بياريد. به سوي قبله دو عالم "ماكروسافت" :D
===========
خدا وكيلي بايد پاي بيل گيتس رو بوسيد.
عجب مخي داره كه اين ويندوز رو طراحي كرده. :blink:

Ghazmar

Registered User
لایک‌ها
3
در مورد لينوكس، داستان اينه كه همون‌طور كه بعضي از بچه‌ها گفته‌اند، سورس اون مجاني است. به همين خاطر هر شخصي مي‌تونه كد هاش رو براي خودش عوض كنه. اين امر برمي‌گرده به اصل يونيكس. تقريباً از 20 سال پيش به اين طرف، يكي از مشاغل توي امريكا، Customize كردن يونيكس براي اجرا شدن بر روي ماشين‌هاي مختلف بود.
در مورد لينوكس از حدود سال 1375، شركت‌هايي شروع كردند به دادن نگارش‌هاي خودشون از اين سيستم‌عامل. البته RedHat از قبل از اون هم فعال بود. در حقيقت اون موقع دو تا نسخه از لينوكس رو مي‌تونستين ببينين، يكي مال پروژة GNU بود كه 6 تا CD داشت و مجاني بود (فقط پول CD ها رو ازتون مي‌گرفتن) و يكي هم RedHat بود كه حدود 100 دلار قيمتش بود.
بعد از اون شركت‌هاي مختلفي مث SuSe يا Mandrake و امثالهم شروع به ارائة نسخه‌هاي خودشون كردن.
تفاوت‌ها فقط در رابط كاربر (User Interface) نيست. بلكه هر كدوم از اين شركت‌ها با تغييراتي در سطح Kernel اون رو براي مقاصد خاصي تقويت كردند. در حال حاضر دو نسخه از لينوكس حرف اول رو مي‌زنن. Linux Free BSD كه ادامة نگارش BSD يونيكس و متعلق به دانشگاه بركلي است و Red Hat كه متعلق به شركت Red Hat است.
در مورد نگارش لينوكس هم، توضيحي كه يكي از بچه‌ها داده بود درسته. نگارش Kernel با نگارشي كه روي بسته قيد مي‌شه متفاوته، گرچه اغلب اون‌جا نگارش Kernel هم قيد مي‌شه.
در نهايت بهتره از لينوكس براي كامپيوتر شخصي‌تون استفاده نكنين. عليرغم تمام امكانات و برتري‌هايي كه به عنوان يه سيستم‌عامل درست و حسابي داره، اما به خاطر تعدد برنامه‌هايي كه براي ويندوز وجود داره، و خصوصاً براي كاربر ايراني‌اي كه با ويندوز كار كرده، كار كردن با لينوكس چندان دلپذير نخواهد بود.
ولي اين هيچي ار ارزش‌هاي لينوكس كم نمي‌كنه. لينوكس به عنوان سيستم عامل داراي قدرت‌ها، توانايي‌ها و امكاناتيه كه ويندوز بايد بره بوق بزنه!
به عنوان حسن ختام بايد بگم كه من با دو نفر وب‌مستر و مدير سايت كه توي امريكا سايت‌هاي بسيار بزرگي رو مديريت مي‌كردن از نزديك كار كردم. هر دو اون‌ها مي‌گفتن كه تمام ماشين‌هاي سايت اعم از اون‌هايي كه يونيكس و لينوكس اجرا مي‌كردن تا نگارش‌هاي ديگر مث HP/UX و امثالهم، به راحتي هفته‌هاي متمادي بدون هيچ مشكلي كار مي‌كردند، اما ماشين‌هاي ويندوزي اگه شبي يه بار روشن و خاموش نمي‌شدن، فرداش مشكل داشتن!!!

Kako

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
9
اين لينك يك آموزش براي نصب ردهت است .
بد نيست :
http://www.ittransport.ir/linux-installation.htm
در ضمن آناتماي عزيز . اگر كارت گرافيكت Geforce FX5200 است سراغ ردهت نرو . خيلي مشكلات دارن اين دو تا با هم .
اگه خواستي به تاپيك "افزايش كارائي كارتهاي گرافيكي ..." در قسمت بازي برو .

mitch

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
قضيه از اين قراره:

لينوكس يك نسجه‌ي اصل بيشتر نداره: GNU/Linux. اين نسخه‌ي اصلي يا kernel هست. حالا يك تعداد شركت يا دانشگاه يا هر چيز ديگه ميان اين kernel رو بر مي‌دارن و يك سري چيز‌ها بهش اضافه مي‌كنن. مثل محيط گرافيكي و .... به هر كدوم از اينها مي‌گن يك Distrbution از لينوكس يا اصطلاحا يك Distro. حدود 70 - 80 جور distro داريم كه اسم بعضي‌هاش به گوش جن هم نرسيده. مهمترين distro ها اينهان:

Redhat:
يا به اختصار RH. پر طرفدارترين distro بود. آخرين نسخه‌ي اون 9 بود كه بعد از اون شركت يك سري تغييرات كلي توي رويه‌هاش داد. الان - تا جايي كه مي‌دونم. ديگه open source نيست و به اسم RH Enterprise عرضه ميشه.

Fedora:
براي مصارف عمومي عاليه. در واقع همون RH 9 هست كه از اون جدا شد. اگر RH رو مي‌پسنديديد Fedora براي ادامه انتخاب خوبيه.

Debian:
يك كم نصب اون سخته. ولي وقتي كه بهش عادت كنيد نگهداريش بي نهايت ساده است. يك اشكال اون اينه كه feature هاي جديد لينوكس رو كلي تست مي‌كنن و بعد توي بسته قرار مي‌دن. براي همين امكاناتش هميشه يك كم از بقيه‌ي نسخه‌ها عقبه ولي اطمينان بالاست. البته بعضي‌ها اين رو يك نقطه‌ي قوت مي‌دونن.

Mandrake:
خيلي Desktop پر زرق و برقي داره. تازه كارها ازاين موضوع راضي هستن و حرفه‌اي ها ناراضي. براي اينكه منابع سيستم صرف گرافيك و از اين جور مسايل – از نظر من - حاشيه‌اي مي‌شه.

Slackware:
كاركرد اون مثل سيستم‌هاي عامل BSD مثل FreeBSD هست. خيلي با ثبات هست. من خودم با slackware كار مي‌كنم و مشكلي هم ندارم. اكر در فكر راه اندازي يك سرور روي linux هستين slackware يك انتخاب عالي هست.

Gentoo:
تقريبا دو سال هست كه به بازار آمده و خيلي پر طرفداره. مستندات inline خيلي خوبي داره. براي همين هيچوقت احساس تنهايي و بدون كمك بودن نمي‌كنيد. اشكالش اينه كه نسخه‌ي binary نداره و خودتون بايد اون رو از روي source كامپايل كنيد.

Kernek توي اكثر distro ها مثل هم هست. ولي بعضي نسخه‌ها مثل RH و Mandrake يك سري تغييرات توي اون مي‌دن. هر كدوم يك يرس چيزهايي اضافه بر بقيه دارن. مثلا mandrake نقطه‌ي قوتش GUI هست و Debian امكان download كردن انواع package ها.

جا داره كه از Godwin Stewart و Scott Robbins كه اين مطالب رو در جواب پرسش‌هاي من نوشتند تشكر كنم.

irgamer

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
15
من چند تا نكته هم اضافه كنم!
يك اينكه Redhat Enterprise همچنان OpenSource هست فقط پولی شده!
بعد اینکه SuSE هم توزیع خیلی خوبی هست... تا اونجایی که یادمه اول از slackware شروع کردن و به SuSE رسیدن.

en2fa

Pocket PC کاربر فعال
کاربر فعال
لایک‌ها
8
من الان RedHat رو دارم....Suse و Debian و Manderkate رو هم قبلاً داشتم.....
همشون خوبن....اما در کل من بيشتر با RedHat حال ميکنم.....

Xandras هم جالبه...شبيه به windows هست.....

يک سايت بود که توضيح کاملی در مورد همه اين distribution ها داده بود....
فکر کنم در حدود 300-400 تايی بود......
از يک ديسکه گرفته تا 10-20 cd

يک مدت بحث گرمی در topic سؤال و جواب در باره لينوکس بود...سری بهش بزنی يک چيزايی بدرد بخور شايد پيدا کنی ؛)

بالا