علی رضا ،
اول این نکته که ظاهراً اصلا بهش توجه نکردی رو مکرر کنم : من قصد فروش دستگاهم رو ندارم ، اگر قیمتی روی دستگاهی گذاشتم ، به این معنی نیست که می خوام بخرم ش یا بفروشم ش ( حداقل در این ترد) .اینجا تنها جایی ست که بچه های باتجربه تر بیان و از دستگاه هایی که تجربه ش رو دارن ، در قیاس با دستگاه های رایج بازار ، با توجه به ارزش هایی که در نظر می گیرن یک قیمتی بگذارند.
از میان همه پست هایی که اینجا زده شد ، تنها سانی بوی ، منظور من رو متوجه شده ، و سعی کرده معیار های سنجش خودش رو توضیح بده.
به هر روی ، آنچه شما نوشتید ، کمی که چه عرض کنم ، خیلی ایراد دارد. من نوشتم که :
"و یکی دو معیار نه چندان همه گیر هست."
به این معنی که در بعضی دستگاه ها ، ممکن ست که قیمت بازار ایران رو هم مد نظر قرار بدهم. کمی با دقت تر بخوان عزیز
نکته دیگر اینکه ، حداقل 5 تا کاربر اینجا رو می تونم از حافظه بگویم که واسطه هایشان در خارج از کشور ، به دلیل پیدا کردن آیتم از ای بی ، حاضر به خرید دستگاه برایشان نبوده اند و آن را "پر ریسک" می دانسته اند ( اگر صلاح دیدند خودشان اینجا بنویسند ، این مطلب رو در پی ام و چت به اطلاع من رسوندند و من مطمئن نیستم بتونم نامشون رو بنویسم.) همان طور که خودت نوشتی ، کسانی مثل تو ، که به زندگی دیجیتالی عادت دارند ، از شورت تا باطری ساعت شون رو از ای بی خرید می کنند. خواهر همسر من ، برادر من ، دوست من که به ترتیب در ایالات متحده و انگلستان و کانادا هستند هم این رو گواهی می دهند که ایرانی های جوان ، با یافتن این راه ، کلی در هزینه ها صرفه جویی می کنند ( یکی می گفت من بلیط نایاب شده کنسرت رو هم از بازار سیاه "امازون" می خرم) اما اغلب دوستانی که با هم مشورت کردیم برای وارد کردن دستگاه شون ، به این مشکل می خورند که اغلب یک عمویی ، خاله ای دارند که به سبب میان سالی زیاد میانه ای با این شیوه خرید ندارند.
از سوی دیگر ، دلیلی که برای قیمت گذاری بالاتر دستگاهم ارایه کردم ، تو را قانع نکرد ، به این دلیل ساده که شما در کانادا فرض را بر این گذاشته ای که قیمت دستگاه ، آنی ست که شما می توانی تهیه کنی. اما در همین فروم یکی از بچه ها که تازه از نمایندگی خرید کرده بود ، ایکس 800ش به مشکل اساسی برخورد کرد و مجبور شد که هزینه بدهد تا دوبی و تعویض کند. دو سال قبل ترش ، یک نفر دیگر ، تنها به این دلیل که اچ تی سی مجیشن رو با برند آی میت خرید کرده بود ، توانست هزینه تعمیرش را بگردن نماینده دوبی شان بیاندازد.
می بینی که دلیل من برای وارد کردن فاکتور ( از کجا خریدم ) به موضوع ، به هیج وجه غلط نیست. منظور من این ست که در بازار ایران ( چیزی که ادعا کردی اصلا منظور نکرده ام ) این دستگاه کم یاب ست ، اگر باشد ، باید مطمئن شد که سرنوشت یکی دو دستگاه التیمیت معیوب رو ندارد. دلیل قیمت گذاری بالاترم همین بوده است.گوشی من با قیمت ایکس که هیچ ، اصلا پیدا نمی شه ، بنابراین قیمت هم نداره. این می تونه نقطه قوت یا نقطه ضعف باشه ، بسته به دید خواننده.
در قسمت اخر نوشته ات ، من متوجه آشفته گویی ت نشده ام ، شاید به دلیل ادیت کردن پست ات توسط خودت بوده ، ولی تو یک صغری چیده ای ، که من دو بار نوشتم قبولش ندارم ، و بعد از کبری ش سئوال ساخته ای که من دستگاهم را حاضر 150هزار تومان زیر قیمت ای بی بفروشم یا نه. خوب بهتر ست به این نکته دقت کنی که اینجا را برای این ایجاد کردم که هر کسی معیار هایش را بنویسد و بعد قیمت بگذارد ، نه از معیار یکی دیگر سلکشن کند و روی دیوایس فرد مذکور قیمت بگذارد.
حالا از این ها که بگذریم ، دو مورد دارم که می خواهم نشان بدهم چرا قیمت ایران اصلا معیار خوبی نیست برای خرید کردن ، با ذکر این نکته که این ترد هدف ش ، کمک به خریدار هست ، تا قیمت واقعی هر دستگاه را تخمین بزند.
ایتن ام 600 و ام600 پلاس ، در زمانی که اتم 350 دست دوم ش دست به دستمی شد ، اینجا360تومان قیمت گذاری شد بود ، تازه از 400به این قیمت رسیده بود. از دیدمن ، این دستگاه در مقایسه ، می بایست که زیر 300 باشد .
در نقطه مقابل ش ، زمانی بود که با توجه به اقبال زیاد به دستگاه های تلویزیون دار در ایران ، گوشی های چینی عالی می فروخت . در این زمان ، ری برند گیگابایت ای100 ، توسط اکسپنسیس به قیمت 200هزار تومان فروخته می شد ، به نظر من ، این دستگاه اگر به ایران می امد ، حتی دست دوم ش همین قیمت می ارزید
موفق باشی
دانیال من واقعا در شگفت هستم که حرف بسیار بسیار ساده من که بارها خودت تو همین پستت تعیید کردی, واقعا کجاش سخته؟!!
در مورد بخش اول از صحبتهات, اگر فکر میکنی پست های من تو این ترد اسپم حساب میشه که خودت میدونی باید چیکار کنی!( من چون حرف عماد در مورد اینکه وجود این ترد فعلا زیاد به صلاح نیست رو 100% قبول دارم, هر لحظه منتظر منهدم شدن ترد هستم, به همین دلیل یکم حرفهام حاشیه ای شد) . همه میدونیم که من با قیمت گزاشتن رو دستگاهت, قصد خریدنش رو ندارم! فقط میخوام معیار خودت رو, با یه مثالی که شاید واسط کاملا گویا باشه نقض کنم.
در مورد بخش دوم, اولا " همه گیر" رو میشه معنی کنی واسم؟! دوما یه جوری میگی نوشته هام خیلی ایراد داره انگار من باید میدونستم که به صورت یک قانون (!) کلی و ابتدایی, "یکی دو معیار نه چندان همه گیر = قیمت گزاری تو ایران!" سوما, "یکی دو معیار نه چندان همه گیر" همونطور که مشخصه, زیاد معیارهای مهمی نیستن برات! (مخصوصا که خودت گقتی " در مورد بعضی از دستگاهها" قیمت ایران رو مد نظر قرار میدم) در حالی که من میگم چطور ممکنه قیمت یک دستگاه اونور دنیا مهمترین معیارت باشه ولی قیمت همین دستگاه
تو جایی که قصد خرید و فروش اونرو داری یه معیار نه چندان مهم برات باشه؟! (
من میگم در هر نقطه جغرافیایی(!) قیمتهای اون نقطه باید در نظر گرفته بشه نه قیمت جاهای دیگه! قکر میکنم شما هم در خواندنت باید بیشتر دقت کنی)
در مورد ای بی, من قصد بحث کردن در مورد safe بودن یا غیر safe بودنش رو اینجا ندارم, شما گفتی ریسک ای بی زیاده واسه همین نباید قیمتهایی که تو ای بی میدن رو در نظر گرفت, منم گفتم
""ریسک بالا" اصلا بهونه خوبی واسه خرید نکردن از ebay نیست." خیلی ساده!(و باز هم تکرار پست قبلیم!)
مطمعنا هر Business خطراتی داره و کلا ریسک, طبیعت business هست. "عمه و خاله" هم به علت همین طبیعت business هست که حاظر به به قول تو ریسک کردن نیستن, اما ممکنه "عمه و خاله" اینو بهش توجه نکنن که ریسک, طبیعت همه business هاست و نه فقط ای بی! ممکنه فکر کنی من پشتیبانی بی خودی از ای بی میکنم و لی باید بگم که خود من تا حالا بیشتر از 400$ تو ای بی پولمو خوردن! ولی الان دیگه میدونم باید چه کارهایی انجام بدم تا ازین موارد جلو گیری کنم.
حالا این وسط فقط به خاطر اینکه "عمه و خاله" ای بی رو safe نمیدونن, کلا باید ای بی رو از لیست بازارهای بین المللی خارج کرد؟!
یا اینکه میگی "واسطه هاشان حاضر به خرید دستگاه برایشان نبوده اند چون آن را "پر ریسک" می دانسته اند": اصلا واسطه های ایشان میدونی کیا هستن که همینطوری رو حرفشون حساب میکنی؟! منم شونصد نفرو (از جمله فرهاد که همیشه میگه خدا سایه ای بی رو از سرمون کم نکنه) میشناسم که "حاضر به خرید دستگاه از ای بی
هستن چون آن را "پر ریسک"
نمی دانند" !!!!!!( با تمام احترام, مثالهات واقعا جای تفکر داره!!)
مثال " نمایندگی" رو متوجه نشدم. منظورت اینه که اکسپنسیس safe تر از نمایندگیه؟! یا اینکه چون احتمال خرابی تو این گوشی ها هست, باید قیمتشون بالا باشه؟!
مثال بعدیت هم, همونطور که اول گفتم, تایید حرف خودمه: "منظور من این ست که در بازار ایران این دستگاه کم یاب ست ، اگر باشد ، باید مطمئن شد که سرنوشت یکی دو دستگاه التیمیت معیوب رو ندارد.
دلیل قیمت گذاری بالاترم همین بوده است پس میبینی که حتی به طور ناخودآگاه(!) بازار ایران در قیمت گزاریت نقش بسیار مهمی بازی میکنه!
حالا بر فرض ای بی هم هیچی, چرا
این سایت و
این سایت و
این سایت و ... که در حد اکسپنسیس معروف هستنو در نظر نمیگیری؟! همونطور که میبینی, تو مورد اول قیمت نو unlock دستگاه تو الان 497$ هست! حتی کمتر از ای بیی که تو میگی safe نیست! (این سایتها جزو بازار بین المللی حساب نمیشن یا "بازار بین المللی" رو باید فقط محدود به اکسپنسیس دونست....؟!!)
در مورد بخش بعدی حرفهات هم, نمیدونم منظورت از صغری کبری چیه: من یه سوال خیلی خیلی ساده کردم! گفتم بر اساس معیارهای خودت (که قیمتهای بین المللی رو به عنوان معیار اولت انتخاب کردی) اگه یکی بیاد با اون استدلالی که قبلا گفتم + سایتهایی که بالا معرفی کردم گوشیتو 350 ورداره بهش میدی؟! خیلی مهمه واسم که جوابتو بدونم! ولی هنوز "کبری صغری" بودنشو نمیگیرم!
در مورد مثال های اخرت هم, قبلا گفتم "در خراب بودن قیمت گزاری های ایران شکی نیست" و این به هیچ وجه نیاز به مثال و اثبات نداره! ولی خیلی ساده, همینیه که هست!! شما اینجا زندگی میکنی, اینجا کجاست؟! ایرانه! جایی که هیچ چیزی ثبات نداره!ولی ایا این دلیل میشه که بریم دنبال جاهایی که مثلا " ثباتشون" بیشتره بگردیم و قیمت اونجاها رو به زور به فروشنده/خریداری که کوچکترین دسترسی به اون "با ثبات ها" نداره بخورونیم؟!
در آخر, بازم حرف ساده خودم رو تکرار میکنم: وقتی یه جنسی یه جایی میخواد فروخته بشه, واضحه که قیمت اون جنس در بازاری که میخواد فروخته بشه, نه به عنوان معیار اخر, بلکه به عنوان یکی از معیارهای اولیه باید در نظر گرفته بشه!
حالا نمیدونم یا من نمیتونم منظورمو خوب برسونم, یا اینکه حرفم واقعا بار علمیش بالاست و درک کردنش سخت!