- نوشتهها
- 2,756
- لایکها
- 543
نه منظورم بدون کم کاست هست یعنی مثل خود microsoft.ir باشه
ولی بعضی جاها به علت اشتباه تایپی واژه کنار هم میشه حساب کرد مثلاً شما بخوای بری توی سایت google.com میزنی hoohle.com که البته خود گوگل تمام دامینهایی رو که به نظرش میرسید که ممکنه افراد به علت اشتباه تایپی وارد آنها شوند رو ثبت کرده وروی سایت اصلی ریدایرکت کرده
یعنی الان شما سایت www.hoohle.com که بری میره به سایت www.google.com
انطور که من شنیدم چندسال پیش یاهو وگوگل هر دو با ارائه مدرک به nic.ir دامینشون رو با پسوند ایرانی از آن خودشون کردند
البته شنیدم اگر اشتباه میگن اونایی که میدونند تصحیح کنند گفته ی من رو
بله همينطوره، مثلآ براي دومين google.ir گوگل ميتونه رسمآ شكايت كنه و اونو از شما بگيره (اين بدليل جلوگيري از تمامي كارهاي خلافي هست كه ممكن است با وجود اعتبار و بزرگي اين شركت به وجود بيايد، انواع سوء استفاده ها و...) وگرنه يك دوميني كه ثبت ميشه فقط مال ثبت كننده آن است و كسي نميتونه به هيچ طريقي آن را مال خودش كنه كه در اين صورت تمامي پروتكلهاي تحت شبكه زير سؤال ميرود.
و شركت گوگل ميتواند فقط براي دومينهاي عين google اين كار را بكند و مثلآ براي google1.com ديگر قضيه فرق ميكند (همانطور irmicrosoft.com كه قبلآ نوشتيد) اينها دومينهاي مستقلي هستند كه قطعآ مال ثبت كننده آن هستند.
نامهاي شبيهي هم كه وجود دارند همگي توسط گوگل ثبت نشده اند (به غير از آنهايي كه به google.com ريدايركت ميشوند كه تابحال هم من نديده ام!) بلكه افراد براي اهداف مختلفي آن را ثبت كرده اند، چون در هر حال نزديك به يك دومين معروف و آشنا هستند. مثلآ qooqle.com، qoooqle.com و... هيچ كدام آزاد نيستند.
حتي من شنيدم دومين هايي شبيه به google.com يا yahoo.com با تفاوت در تعداد o و يا حرف ديگر ثبت شده و رسمآ در آنها ويروس قرار داده شده كه اگر كسي در نوشتن google.com كاراكتري را اشتباه بنويسد، دچار ويروسي خفن شود و... همگي فقط براي مقاصد تفريحي و .. !