اون المان مثلثی شکل که میبینی اسمش (op-amp) یا operational Amplifier یا تقویت کننده ی تفاضلیه .
هر وقت هر وقت ولتاژ پایه ی مثبتش (3) از پایه ی منفی (2) بیشتر بشه ولتاژ خروجیش (پایه ی 1 ) به اندازه ی VCC میشه .
به ولتاژ مثبت تغذیه VCC گفته میشه .
هر وقت هر وقت ولتاژ پایه ی مثبتش (3) از پایه ی منفی (2) کمتر بشه ولتاژ خروجیش (پایه ی 1 ) صفر ولت میشه .
اون المانی که اسمش R1 هست همون سنسور نور (PhotoCell ) است ( همون که عکسش رو گزاشتم ).
همونطور که گفتم هر چی نور بیشتری بهش بخوره مقاومتش کمتر میشه . و چون یه طرفش به مثبت تغذیه وصله و یه طرفش به پایه ی 2 (مثبت) op-amp هرچی نور بیشتری بهش بخوره
ولتاژ پایه ی مثبتop-amp بیشتر میشه .
R2 یه مقاومت متغیر (پتانسیو متر ) است . با یه پیچ گوشتی کوچیک میشه ولتاژ سر وسط پتانسیو متر رو تغییر داد .
تا حالا اتفاقی که میفته اینه که پایه ی منفی op-amp یه ولتاژ ثابتی داره و پایه ی مثبتش بسته به نور ولتاژش تغییر میکنه . حالا اگه نور به قدری زیاد بشه که وتاژ پایه ی مثبت از پایه ی منفی بیشتر بشه خروجی op-amp (پایه ی 1 ) ولتاژش یه اندازه ی VCC میشه .
و با وجود ولتاژ توی خروجی op-amp ترانزیستور ( Q1) وصل میشه و جریان وارد پایه های رله (K1 ) میشه .
و اینجوری رله دوتا کنتاکت خودش رو به هم وصل میکنه . (همون پایه هایی که به هیچ جا وصل نیستند )
حالا میتونی از این دوتا پایه مثل یک کلید برق استفاده کنی .که وقتی نور هست کلید وصله و وقتی نور نیست کلید قطع هست .
---------------------------------------
پاورقی :
من نمیدونم شما چقدر الکترونیک بلدین . ببخشید اگه خیلی ابتدایی توضیح دادم .
از اساتید الکترونیک خواهش میکنم از این نوشته ایراد نگیرن .
میدونم یه چیزهایی رو تقریبی گفتم . فقط میخواستم جوری توضیح بدم که ایشون طرز کار مدار رو یاد بگیرن .
عرفان جان
توضيحاتت عالي بود
ولي متاسفانه مدار مورد نظر من نبود
مدار مورد نظر من به اين صورت است:
من يك منبع ولتاژ دارم و اين منبع به يك سوئيچ و از ان سوئيچ 2 تا خروجي جريان داريم
و كار اين سوئيچ اين است كه جريان منبع را به هركدام از لامپ ها منتقل كند يعني يك بار براي يك لامپ و بار ديگر براي لامپ ديگر
حال اين سوئيچ از 2 تا سنسور نوري تشكيل شده و هر كدام براي يك لامپ است و مي خوام زماني كه نور به سنسور اولي تابيده مي شود باعث بشه كه جريان به لامپ اول وصل بشه (نور يك لحظه به ان تابيده مي شود و نه دائما") و اگر دوباره به همين سنسور تابيده شود انگاه جريان قطع شود و لامپ خاموش شود
براي سنسور بعدي هم همينطور
حالا به نظر شما مدار ان چگونه مي تواند باشد!
از اين كه كمكم كردي ممنون
من كتابهاي الكترونيك عملي كه 3 جلد هست از انتشارات فني ايران خريدم
به نظرت به من كمك مي كنه؟
خيلي خيلي ممنونم