مالتی بوت کردن ویندوز 3.1 و ویندوز 2000

شروع موضوع توسط mammad81 ‏13 فوریه 2006 در انجمن ویندوز

  1. mammad81

    mammad81 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏23 نوامبر 2004
    نوشته ها:
    1,512
    تشکر شده:
    13
    اگر به زبون ساده بخوام سوالم رو مطرح کنم اینه که من یه هارد دارم که توی درایو c ویندوز 3.1 (نخندید بهم حتما یه دلیلی داره دیگه :( ) و توی درایو D ویندوز 2000 دارم اما درایو c رو فرمت کردم و از اول ویندوز 3.1 رو ریختم حالا میخوام که بتونم با 2000 هم از طریق boot.ini بوت بشم یک راه این هست که من cd ویندوز 2000 رو بذارم و بعد از اولین مرحله نصب و کپی کردن یکسری فایل منوی مربوطه برام بیاد اما مشکل این هست که هارد من دو تا درایو بیشتر نداره (c و d) که هر دو تا هم تا خرخره پر هستند ، کپی کردن یا ایجاد فایل boot.ini هم به تنهایی دردی دوا نمیکنه. به دلایل فنی استفاده از برنامه های مدیریت بوت مثل Boot magic ، system comander و ... هم ممکن نیست
    حالا من میخوام بدونم آیا راهی هست که نثل فرمان sys بشه بدون از دست ذفتن اطلاعات درایو c اون رو برای مالتی بوت شدن تنظیم کرد و یا میشه با کپی کردن یکسری فایلها توی درایو c این کار رو انجام داد دوستان اگر راه حلی دارند به من بگن چون خیلی بهش احتیاج دارم
     
  2. Opera 8.0

    Opera 8.0 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏20 فوریه 2005
    نوشته ها:
    1,421
    تشکر شده:
    6
    محل سکونت:
    Tavern
    بعد بوت کردن باسی دی 2000
    اگه درست یادم باشه
    fixboot

    اگه هم درست نبود میتونی از help خودش فرمان رو پیدا کنی
     
  3. mammad81

    mammad81 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏23 نوامبر 2004
    نوشته ها:
    1,512
    تشکر شده:
    13
    ممنون از راهنماییتون امتحان میکنم ببینم چی میشه
     
  4. mynobar

    mynobar Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏27 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    2,556
    تشکر شده:
    2
    الابته من باب یاد آوری عرض کنم که ویندوز 3.1 سیستم عامل نیست و به تنهایی نمیتواند هنگام شروع ، بوت شود ، بلکه از داخل ms dos بوت میشود .
     
  5. mynobar

    mynobar Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏27 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    2,556
    تشکر شده:
    2
    در ضمن اگر از فایلهای
    boot.ini
    ntldr
    ntdetect.com
    یک پشتیبان تهیه میکردی ، دیگر به این مشکل برخورد نمی کردی .
     
  6. mammad81

    mammad81 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏23 نوامبر 2004
    نوشته ها:
    1,512
    تشکر شده:
    13
    دوست عزیز من این فایل ها رو دارم و دقیقا سوالم همینجاست یعنی شما میگی اگر من این سه تا فایل رو تو درایو c کپی کنم مشکل حله :questionm یا یاید با فرمانی چیزی راه بیفته مثل sys کردن توی داس
    کاملا حق با شماست منظور من هم همون داس بود
     
  7. Opera 8.0

    Opera 8.0 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏20 فوریه 2005
    نوشته ها:
    1,421
    تشکر شده:
    6
    محل سکونت:
    Tavern
    آقا فعال شدنتو تبریک عرض میکنم
    ولی این اصطلاح که رایج شده که ویندوز 3.1 یک سیستم عامل نیست کاملا غلطه
    3.x فقط برای استارت اولیه از داس کمک میگیره و بعد بوت شدن یک سیستم عامل کامل هستش
    اگه مطلع باشید ویندوزهای سری 9x کلا از هسته داس برای بوت شدن و بیشتر کاراشون استفاده میکنن
     
  8. mynobar

    mynobar Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏27 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    2,556
    تشکر شده:
    2
    با کپی و پیست کردن معمولی ، نمیشود ؛
    باید موقعی که ویندوز سالم بود ، این کار رو میکردید ،
    با فرمان xcopy و سوئسچ h/ ، اون سه تا فایل رو به یک دیسکت منتقل میکردید .
    من خودم از این روش استفاده میکنم و خیلی تا به حال به دردم خورده .
    ***
    تنها راهی که برای شما مانده ، این است که بر روی یک سیستم دیگر ، درست مثل سیستم خودتان این دو تا ویندوز رو نصب کنید ، و از روی اونها پشتیبان را تهیه کرده و بر روی کامپیوتر خودتان دوباره برگردانید .
     
  9. mynobar

    mynobar Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏27 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    2,556
    تشکر شده:
    2
    خواهش میکنم ، اپرای عزیز .
    این فرمایش شما با تعریف سیستم عامل ، سازگار نیست ،
    یکی از وظایف سیستم عامل ، راه اندازی کامپیوتر به طور مستقل میباشد ،
    که ویندوز 3.1 فاقد این ویژگی می باشد .
     
  10. saeedsmk

    saeedsmk مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏6 سپتامبر 2003
    نوشته ها:
    1,519
    تشکر شده:
    4
    همانطور كه اپرا گفت ميتونيد از دستور fixboot در شل تعمييرات ويندوز 2000 استفاده كنيد . اگر جواب نداد ابتدا fixmbr را تست و سپس fixboot را در همين شل اجرا كنيد.
     
  11. mammad81

    mammad81 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏23 نوامبر 2004
    نوشته ها:
    1,512
    تشکر شده:
    13
    من دقیقا یک سیستم مشابه دارم اما قثط ویندوز 2000 روش هست آیا میتونم از فایلهای اون و با روشی که گفتید استفاده کنم. یا نه
    البته قصد جسارت ندارم ولی تا اونجایی که من شنیدم و میدونم 3.1 یک شل هست نه سیستم عامل
     
  12. mynobar

    mynobar Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏27 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    2,556
    تشکر شده:
    2
    من با دستور fixboot تا به حال کار نکرده ام ، اجازه بدهید خودم امتحانی بکنمش ، ببینم میتواند کاری بکند یا نه .
    ***
    در مورد آن سیستم دیگر هم که میگویید ، بر روی سیستم خودتان هم پشتیبان های گرفته شده قابل اجراست ، ولی روشن است که فقط وین 2000 را برمیگرداند .( بوت میکند )
    اگر بتوانید ، بر روی آن سیستم دیگر هم مثل خودتان ، هم MS DOS بر روی :C و هم win 2k بر روی درایو D بریزید .
     
  13. avajang.com .leftjee.ir.right
  14. mahmood-gt2

    mahmood-gt2 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏15 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    504
    تشکر شده:
    1
    محل سکونت:
    توی ماشین
    آقا من یه سئوال فنی داشتم..... البته قصد جسارت ندارم..... ولی می خوام بدونم که آیا الان کاری هست که فقط با ویندوز 3.1 انجام بشه. یعنی 98 هم نمی تونه انجام بده؟؟

    دوم این که ویندوز 3.1 با هارد های جدید مثل ساتا یا حتی پردازنده های hyperthread مشکل نداره؟ هارد دیسک با حجم بالا رو که نمی شه با fat16 پارتیشن بندی کرد؟ می شه؟...........
     
  15. mynobar

    mynobar Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏27 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    2,556
    تشکر شده:
    2
    دوست عزیز ، اطلاعات من راجع به پرسشهای شما این است :
    1- زمانی که بنده با ویندوز 3.1 کار میکردم ، جالبترین ویژگی این سیستم عامل را ،در فرمت کردن قوی دیسکتها ( حتی بدسکتورها ) یافتم ، به طوری که از نظر من ، برنامه فرمت ویندوز 3.1 ، هم از 98 و هم از NC قویتر است .
    2- بسیار بعید است که ویندوز 3.1 با هاردهای ساتا و پردازنده های hyperthreading‌ سازگاری داشته باشد ، از این رو توصیه میکنیم ، ویندوز 3.1 را بر روی اینها نصب نکنید .
    3 - حداکثر فضا برای پارتیشن ّای fat16 ، دوگیگابایت است ، از اینرو برای هاردهای کوچک مناسب است ؛
    اما با برنامه Partition Magic میتوانید با انتخاب اندازه کلایستر 64 کیلوبایت برای fat16 ، حجم آنرا بیشتر از 2 گیگ بکنید ،
    که در این صورت هم اتلاف فضای بسیار بالایی در ذخیره سازی فایلها وجود خواهد داشت که اصلاً مقرون به صرفه نیست .
     
  16. mammad81

    mammad81 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏23 نوامبر 2004
    نوشته ها:
    1,512
    تشکر شده:
    13
    نمیخواستم کار به اینجا بکشه اما مثل اینکه چاره ای نیست من سوالم رو به اون شکل مطرح کردم تا دوستان راحت تر بتونند متوجه بشن و جواب بدن اما حالا باید بگم که اصل مطلب این هست که من دو تا سیستم (در واقع دوتا دستگاه با برنامه های خاص ) دارم که یکی شون برنامه اش بر مبنای ویندوز 3.1 کار میکنه و اون یکی بر پایه 2000 حالا من میخوام این دو تا رو با ghost ازشون image بگیرم و توی یکی ادغام کنه البته:
    1- هارد دستگاه ها 4gb هست و با دو درایو که دقیقا به اندازه حجم برنامه های دوتا دستگاه هست
    2- با ghost از تک تک دستگا ه ها Image گرفتم و جواب میدن (به تنهایی)
    خوب حالا من میام Image ویندوز 3.1 روی روی درایو c و image ویندوز 2000 رو روی d میریزم چطور کاری کنم که اولش منوی بوت برام بیاد ضمننا محض اطلاه بگم اگر هارد رو از روی دستگاه جدا کنید و به سیستم وصل کنید هم شناخته میشه و هم بوت میشه
     
  17. mammad81

    mammad81 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏23 نوامبر 2004
    نوشته ها:
    1,512
    تشکر شده:
    13
    هیشکی نبود جواب مارو بده
     
  18. Sunboy454

    Sunboy454 کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏5 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    80
    تشکر شده:
    0
    مطمئنی که کپی کردن boot.ini جواب نمیده ، میتونی متن فایل خودتو اینجا بنویسی ؟
     
  19. mynobar

    mynobar Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏27 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    2,556
    تشکر شده:
    2
    با فرد مطلعی که می تواند با ساختار و پیکربندی فایل boot.ini کار بکند ، مشورت بکنید .
    خوشبختانه فایل boot.ini به محل سیستمی و فیزیکی خاصی در روی دیسک نیاز ندارد ، و نوشتن درست دستورات داخل آن کافی است .
    یک فایل boot.ini مشابه که شامل بیش از یک سیستم عامل می باشد پیدا کرده و از روی آن ، فایل boot.ini خودتان را بازنویسی کنید .
    شرمنده ، اگر من حضور ذهن داشتم ، خودم می نوشتم .
     
  20. mammad81

    mammad81 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏23 نوامبر 2004
    نوشته ها:
    1,512
    تشکر شده:
    13
    دوست عزیز من خودم کار با فایل boot.ini را تاخدی بلدم و میتونم اون رو تنظیم کنیم اما سوال من اینجاست که فقط کپی کردن فایل boot.ini کافیه
     
  21. mynobar

    mynobar Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏27 سپتامبر 2005
    نوشته ها:
    2,556
    تشکر شده:
    2
    من الان از فایلهای سیستمی ام پشتیبان دارم ،
    اجازه بده نقداً خودم امتحان کرده و نتیجه را بگویم .
     
zarpopخرید بک لینک عسل طبیعی و گرده گل ایرانیfootbal