• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

محافظت از اطلاعات خصوصی

markazesh

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
1 اکتبر 2015
نوشته‌ها
68
لایک‌ها
15
زمانی مردم راجع به مسایل شخصی خود راز هایی داشتند که با آمدن فضای مجازی و آنلاین از بین رفت. امروزه عادت های آنلاین ما مثل خرید آنلاین، چت و گفتگو، مقدمات مسافرت و دیگر اقدامات آنلاین همه توسط کمپانی ها و سرویس های مختلف ضبط و ذخیره می شوند.

در عصر دیجیتال، اطلاعات و داده هایی که جمع آوری می شوند بدون مصرف نمی مانند بلکه فروخته می شوند و مورد استفاده دیگران قرار می گیرند. به احتمال زیاد این اطلاعات را در مسیری به کار می برند که شما اصلا دوست ندارید. این خیلی خوشایند نیست که اطلاعات خصوصی افراد فاش شود چون می تواند روی زندگی شخصی آنها تاثیر منفی بگذارد. البته بحث مشکل امنیتی هم وجود دارد که اطلاعات مالی شما فاش نشود.

طبق آمار کسپرسکی 77% افراد آرزو می کردند که کاش از رهگیری اطلاعات خصوصی شان جلوگیری می کردند. مشکلاتی از این دسته تنها گوشه ای از دلایل نگرانی برای حفظ حریم خصوصی است. اما چگونه می توانیم از اطلاعات خصوصی خود نگهداری و محافظت کنیم؟

توصیه های برای محافظت از اطلاعات خصوصی
  • هر شبکه اجتماعی برای کلاهبرداران اینترنتی همچون گنجینه ای است. کلاهبرداران افرادی هستند که اطلاعات خصوصی کاربران را جمع آوری می کنند. آن ها می توانند این اطلاعات را برای منافع شخصی و سو استفاده از افراد به کار گیرند. برای جلوگیری از این اقدام بهتر است از قسمت تنظیمات حساب کاربری تان مورد security را بررسی نمایید.
  • همان طور که می دانید عملیات بازیابی رمز عبور از طریق ایمیل صورت می گیرد در نتیجه حساب ایمیل شما کلید ورود به اکثر حساب هایتان در فضای آنلاین است. برای عملیات بانکی و خرید آنلاین وجود یک آدرس ایمیل ضروری است که پیگیری ها و اطلاهات مالی بوسیله ایمیل انجام گیرد. اینجاست که مساله امنیت ایمیل مطرح می گردد. طبیعی است که شما بخواهید در سایت های سرگرمی یا علمی عضو شوید اما همیشه این را به یاد داشته باشید که از حساب ایمیل دیگری جز ایمیل اصلی- که برای عملیات بانکی و مالی است- استفاده نمایید. بهتر است که چند حساب ایمیل برای موضوعات مختلف داشته باشید.
  • اخیرا گوگل ابزاری خاص ارایه کرده است که بوسیله آن می توان بررسی کرد در سرویس های گوگل چه اطلاعاتی را به اشتراک گذاشته اید. پیشنهاد می کنیم به این سرویس گوگل “About me” سری بزنید.
  • به اطلاعاتی که در فضای آنلاین منتشر می کنید دقت کافی داشته باشید. بخصوص مطالبی که مرتبط با کارت های شناسایی، تیکت ها، اسناد حسابداری و مدیریتی است. مثلا لازم نیست که اطلاعاتی راجع به زمان مسافرتتان اعلام کنید، تبهکاران ممکن است از این اطلاعات استفاده کرده و در زمان غیبت شما برای سرقت به خانه تان بروند.
  • از وای فای رایگان استفاده نکنید. شاید در نگاه اول مطمین باشد اما یک هکر فقط با استفاده از یک لپ تاپ و وای فای آداپتور – که فرد را به شبکه LAN متصل می کند – می تواند اطلاعاتی از قبیل رمز عبور و نام کاربری را به سرقت ببرد. قبلا مقاله ای را با عنوان” نکات امنیتی برای استفاده از وای فای عمومی” در وبلاگ قرار داده ایم با مطالعه آن می توانید اطلاعات مناسبی دریافت نمایید.
  • از رمز های عبور مناسب استفاده کنید. رمز هایی که راحت و قابل حدس زدن نباشد. در انتها لینکی را برای آموزش انتخاب پسورد مناسب برایتان می گذارم. مورد دیگر ذخیره پسوورد هاست. بار ها شده که رمز عبورمان را فراموش کرده ایم و مجبور به ارسال ایمیل و بازیابی آن شده ایم. برای جلوگیری از چنین وضعیتی پسورد مان را روی کاغذ یا نوت سیستم مان ذخیره کرده ایم. قطعا این روش از لحاظ امنیتی مناسب نیست. آنتی ویروس کسپرسکی و بیت دیفندر ابزاری رایگان برای مدیریت رمز های عبورتان مهیا کرده است. شخصا از این برنامه مدیریتی رایگان برای پسورد هایم استفاده می کنم. می توانید برای مشاهده جزییات بیشتر و دانلود رایگان به بخش ابزارهای رایگان بروید.
انتخاب رمز عبور مناسب – مرکزش

  • از تبلیغات خسته شده اید؟ تبلیغات اینترنتی نه تنها صفحه شما را مسدود می کنند بلکه ترافیک تان را هم می گیرند این در حالیست که محصولاتی را هم که ارایه داده اند شما هیچ وقت خریداری نخواهید کرد. بعلاوه می دانید که این تبلیغات ابزاری برای رهگیری جستجوهایتان به مرورگر اضافه می کند و تاریخچه جستجو هایتان را جمع آوری می کند.
  • تاجران آنلاین با رهگیری شما در فضای مجازی داده ها و اطلاعاتی را بدست می آورند که متناسب با آن تبلیغ محصولات خود را برای شما ارسال می نمایند. اگر می خواهید درگیر چنین مساله ای نشوید بهتر است از قابلیت private browsing آنتی ویروس ها استفاده کنید در این حالت ردپایی از خود به جا نمی گذارید. این ویژگی در آنتی ویروس های نود 32، کسپرسکی، بیت دیفندر و اویرا وجود دارد.
  • وقتی که نرم افزار های رایگان را نصب می کنید، به شما پیشنهاد یک سری برنامه و افزونه دیگر نیز می شود. اگر زمان نصب، شما بدون خواندن متن های نصب برنامه، سریع Next را کلیک کنید احتمالا شما کل بسته را که شامل نرم افزار ها و افزونه ها ضروری و غیرضروری است، نصب می کنید. این اتفاق به طور مثال می تواند تنظیمات جستجوی مرورگر شما را بدون اطلاع تغییر دهد.
 
بالا