• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مدیریت قطع و وصل جریان برق از طریق کامپیوتر

ramin006

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
با سلام

بنده میخوام از طریق کامپیوتر جریان برق دو عدد آدابتور را قطع و وصل کنم!

توضیح ساده تر:
دو تا مودم دارم میخوام بعضی وقتا از طریق کامپیوتر فرمان بدم که مثلا مودم 1 روش بشه یا خاموش بشه
و همین طور مودم 2

توضیح بسیار ساده تر:
(حالت ایده آل)
یک آدرس آی پی مدام پینگ بشه
درصورتی که پینگ مثلا برای 10 بار متوالی جواب نداد برق مودم 1 قطع و مودم 2 وصل بشه و برعکس

اگر هم این نشد! همین که بتونم به کامپیوتر بگم که برق مودم هارو قطع و وصل کنه کافیه

خیلی گیرم
لطفا راهنمایی بفرمایید

omiga

Registered User
لایک‌ها
71
با سلام

بنده میخوام از طریق کامپیوتر جریان برق دو عدد آدابتور را قطع و وصل کنم!

توضیح ساده تر:
دو تا مودم دارم میخوام بعضی وقتا از طریق کامپیوتر فرمان بدم که مثلا مودم 1 روش بشه یا خاموش بشه
و همین طور مودم 2

توضیح بسیار ساده تر:
(حالت ایده آل)
یک آدرس آی پی مدام پینگ بشه
درصورتی که پینگ مثلا برای 10 بار متوالی جواب نداد برق مودم 1 قطع و مودم 2 وصل بشه و برعکس

اگر هم این نشد! همین که بتونم به کامپیوتر بگم که برق مودم هارو قطع و وصل کنه کافیه

خیلی گیرم
لطفا راهنمایی بفرمایید

دوتا سوئیچ قابل کنترل می خوای دیگه دادا! چرا اینقدر می پیچونی!

دو تا حالت داری
1) کامپیوتر مستقیما سوئیچها رو خاموش روشن کنه! نیاز به پورت پارال داره
2) یک کنترلر خارجی داشته باشی و بهش فرمان بدی برات روشن و خاموش کنه!

راه حل من
یه برد می سازی یه میکرو فسقل میندازی روش و دو تا سوئیچ! میزنیش به پورت سریال یا یو اس بی حالش رو می بری!:D

mhsnrah

Registered User
لایک‌ها
41
با سلام

بنده میخوام از طریق کامپیوتر جریان برق دو عدد آداپتور را قطع و وصل کنم!

توضیح ساده تر:
دو تا مودم دارم میخوام بعضی وقتا از طریق کامپیوتر فرمان بدم که مثلا مودم 1 روشن بشه یا خاموش بشه
و همین طور مودم 2

توضیح بسیار ساده تر:
(حالت ایده آل)
یک آدرس آی پی[/color][/url] مدام پینگ بشه

تولید PCB پروژه الکترونیک برد مدار چاپی AVR ARM میکروکنرلر
خیلی گیرم
لطفا راهنمایی بفرمایید
درود

همون‌طور که دوستمون گفت شما می‌تونی با میکرو و پورت USB این کار رو انجام بدی ولی اگر میکرو کار نکردی و کامپیوترت پورت سریال داره می‌تونی از پایه RTS یا DTR پورت سریال برای کنترل یه رله کمک بگیری.

یادمه چند سال پیش برای کسی یه دستگاهی درست کرده بودم که سرورش رو پینگ می‌کرد و اگر بعد از مثلا 10 تا پکت جواب نگرفت سرور رو ریست می‌کرد و یه SMS هم به گوشی طرف می فرستاد.

faithless

Registered User
لایک‌ها
48
دوستان میشه بفرمایید خرج یه همچین چیزی مثلا برای 5 تا وسیله چقدر مشه؟
ممنون

omiga

Registered User
لایک‌ها
71
دوستان میشه بفرمایید خرج یه همچین چیزی مثلا برای 5 تا وسیله چقدر مشه؟
ممنون

باید دقیق بگید چی می خواهید! تا بشه گفت!
چند تا می خواهید؟
چه جوری می خواهید ریست کنید!
پنج تا همزمان یا مجزا!
وسایل چی هستند! (برای انتخاب سوئیچ و غیره!)
کلا باید بگید چی می خواهید تا قطعاتش مشخص بشه!

ولی در عمل یه میکرو فسقل با یه مبدل USB (پیشنهاد می کنم از FT232RL استفاده کنید خیلی مطمئن تره!) و یه کلید و یه آداپتور و یکمی پیاز داغ!:D
قطعاتش برای یدونه فکر نکنم بیشتر از 40 تومن بشه! حالا پنج تا می خواهید بگید 5 تا رله درست و حسابی هم 100 تومن نهایتا ببره بالاتر!
خودتون درست کنید نهایتا باید 100 تا 120 خرجش کنید! البته PCB یادتون نره!;) اونو نمی دونم الان چقدر شده!

mhsnrah

Registered User
لایک‌ها
41
باید دقیق بگید چی می خواهید! تا بشه گفت!
چند تا می خواهید؟ تولید PCB پروژه الکترونیک برد مدار چاپی AVR ARM میکروکنرلر
چه جوری می خواهید ریست کنید!
پنج تا همزمان یا مجزا!
وسایل چی هستند! (برای انتخاب سوئیچ و غیره!)
کلا باید بگید چی می خواهید تا قطعاتش مشخص بشه!

ولی در عمل یه میکرو فسقل با یه مبدل USB (پیشنهاد می کنم از FT232RL استفاده کنید خیلی مطمئن تره!) و یه کلید و یه آداپتور و یکمی پیاز داغ!:D
قطعاتش برای یدونه فکر نکنم بیشتر از 40 تومن بشه! حالا پنج تا می خواهید بگید 5 تا رله درست و حسابی هم 100 تومن نهایتا ببره بالاتر!
خودتون درست کنید نهایتا باید 100 تا 120 خرجش کنید! البته PCB یادتون نره!;) اونو نمی دونم الان چقدر شده!

کاملن درسته، باید همه این جزییاتی که دوستمون گفت مشخص بشه.
مثلا اگه کامپیوتر شما قدیمیه و پورت پارالل LPT داره میتونی مستقیمن باهاش 5 تا دیوایس رو کنترل کنی و دیگه میکرو و PCB نمی‌خاد.
اگه پارالل نداره و پورت سریال داره می‌شه چند تا دیوایس رو مستقیمن کنترل کرد.

ولی اگر فقط USB داری باید حتمن یه میکرو بزاری و براش برنامه بنویسی.

ODE112

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
1,288
دستگاه آماده ای که اینکارو انجام بده هست تو بازار؟

ODE112

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
1,288
بهتره اینطوری بپرسم که ایا کیــت اماده این وسیله رو میشه از بازار تهیه کرد؟

چون خودم دانش الکترونیکی کافی برای سر هم کردنش ندارم!

mhsnrah

Registered User
لایک‌ها
41
بهتره اینطوری بپرسم که ایا کیــت اماده این وسیله رو میشه از بازار تهیه کرد؟

چون خودم دانش الکترونیکی کافی برای سر هم کردنش ندارم!

شما دقیقن چی می‌خای؟
می‌تونم براتون اماده کنم.

ODE112

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
1,288
شما دقیقن چی می‌خای؟
می‌تونم براتون اماده کنم.

چیزی که دقیقا لازم دارم این هست:

میخوام 3 تا رله رو از طریق یک قطعه کد C# بتونم قطع و وصل کنم!

این 3 تا رله, 3 تا وسیله 220 ولت رو خاموش و روشن میکنند!

این مداری که میخوام؛ باید با پورت USB به لپ تاپ وصل بشه, ( نه بخاطر سرعت بالاتر USB نسبت به سریال! بلکه به این دلیل که لپ تاپ پورت سریال نداره ) ینی باید با یه تبدیل سریال به USB به کامپیوتر وصل بشه که این تبدیل رو هم ما نداریم!

اگه لازم هست بازم جایی رو توضیح بدم بگید تا توضیح بدم اون قسمت رو که واضع نیست!

مرسی!

persiancloobs

Registered User
لایک‌ها
142
اماده هست
یه plc میخوای
من siemens logo رو پیشنهاد میدم
قیمت 400
باهاش میتونی بیش از 10تا وسیله رو کنترل کنی

ODE112

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
1,288
اماده هست
یه plc میخوای
من siemens logo رو پیشنهاد میدم
قیمت 400
باهاش میتونی بیش از 10تا وسیله رو کنترل کنی

مرسی؛

از طریق USB وصل میشه این؟

از کجا میشه تهیه کرد این دستگاه رو؟

من فقط 3 دستگاه برای کنترل دارم, یعنی جای 7 تا دستگاه خالی میمونه و بلا استفاده؛ مدل پایینتری که تعداد دستگاهای کمتری رو کنترل بکنه و طبیعیتا قیمت پایینتری هم داشته باشه هست؟

tnx

persiancloobs

Registered User
لایک‌ها
142
مرسی؛

از طریق USB وصل میشه این؟

از کجا میشه تهیه کرد این دستگاه رو؟

من فقط 3 دستگاه برای کنترل دارم, یعنی جای 7 تا دستگاه خالی میمونه و بلا استفاده؛ مدل پایینتری که تعداد دستگاهای کمتری رو کنترل بکنه و طبیعیتا قیمت پایینتری هم داشته باشه هست؟

tnx
این دستگاه در واقع همینطور که اسمش معلومه (programing logic control)کنترل کننده قابل برنامه ریزی هست
در واق با سیستم براش برنامه مینویسن و دستگاه های فشار قوی و صعیف رو باهاش کنترل میکنن
عمدتا به صورت تنها و بدون نیاز به سیستم ازشون استفاده میشه ولی اگه با سیستم شبکه بشن و به صورت مونیتورینگ در بیان میشه اونا رو انلاین هم کنترل کرد
به صورت یو اس بی وصل میشه
مدل های بالاتری هم وجود داره بنده پایین ترین مدل و ارزانترینشو مثال زدم
این دستگاه قابلیت اضاه کردن کارت رو هم داره برای افزایش ورودی و خروجی ها

mojtabamir

Registered User
لایک‌ها
30
بستگي به كاراييتون داره...بايد دقيق تر بازش كنيد.
ولي 400 تومن برا اين كار خيلي خيلي زياده !! چه نيازي هست به plc ?!?

خوب همونطور كه گفتيد از يك مبدل (آمادش هست تو بازار 11 -12 تومن) usb به سريال تبديل كنيد(يك com مجازي بهتون ميده)...با متصل كردن خروجي اون رابط به يك ميكرو مثل AVR‌يا حتي 8051..و چندتا رله و...( محدوديت خاصي هم برا تعداد رله ها نيست بسته به تعداد پورت ها خروجي ميكرو و برنامتون و...) نيازتون مرتفع ميشه...اگر هم فاصلتون زياده حتما از 485‌استفاده كنيد
با VB و VC و... مي تونيد راحت برنامشو بنويسيد...

اما اگر ميخوايد ريموت هاي خاص بعضي سخت افزارهاي شبكه داشته باشيد و يا اينكه از راه دور با اينترنت و...ميخوايد كنترل كنيد.....خوب اين قضيش فرق داره و خيلي پيچيده تر هست ولي اون هم شدنيه....و قاعدتا هزينش هم بيشتر

ODE112

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
1,288

خوب همونطور كه گفتيد از يك مبدل (آمادش هست تو بازار 11 -12 تومن) usb به سريال تبديل كنيد(يك com مجازي بهتون ميده)...با متصل كردن خروجي اون رابط به يك ميكرو مثل AVR‌يا حتي 8051..چندتا هم رله( محدوديت خاصي هم برا تعداد رله ها نداريد) نيازتون مرتفع ميشه...اگر هم فاصلتون زياده حتما از 485‌استفاده كنيد

اما اگر ميخوايد ريموت هاي خاص بعضي سخت افزارهاي شبكه داشته باشيد و يا اينكه از راه دور با اينترنت و...ميخوايد كنترل كنيد.....خوب اين قضيش فرق داره و خيلي پيچيده تر هست ولي اون هم شدنيه....و قاعدتا هزينش هم بيشتر

نه ریموت های خاص برای سخت افزارهای شبکه و یا انجام کاری با اینترنت از راه دور یا نمیدونم خاموش روشن کردن دستگاه با تلفن و موبایل و این چیزا نیست!

فقط در حد کنترل ؛ قطع و وصل کردن سه تا رله معمولی هست!

ODE112

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
1,288

خوب همونطور كه گفتيد از يك مبدل (آمادش هست تو بازار 11 -12 تومن) usb به سريال تبديل كنيد(يك com مجازي بهتون ميده)...با متصل كردن خروجي اون رابط به يك ميكرو مثل AVR‌يا حتي 8051..و چندتا رله و...( محدوديت خاصي هم برا تعداد رله ها نيست بسته به تعداد پورت ها خروجي ميكرو و برنامتون و...) نيازتون مرتفع ميشه...اگر هم فاصلتون زياده حتما از 485‌استفاده كنيد

بله 400 هم خیلی زیاد هست؛ کل پروژه نرم افزار ما 100 هزار تومن خرجش نشده؛ یه پروژه کوچک دانشجویی هست که انجامش دادیم تا رسیدیم به این مرحله و متوقف شدیم!

دست به دامن بچه های الکترونیک

mojtabamir

Registered User
لایک‌ها
30
خوب پس يك رابط آماده از بازار يا حتي سايت هايي مثل كوير الكترونيك بخريد قيمت 10 تومن (ي نمونه عكسش گذاشتم)....يك نرم افزار داره وقتي نصب ميكنيد يك com مجازي به شما ميده مثلا com4...
يك ميكرو AVR معمولي بهمراه چندتا رله و قسمت راه انداز رله (شبيه اين يك نمونه لينك)

بقيش ديگه برنامه نويسي ميشه...يك برنامه قسمت Sender فرمان كه تو PC هست كه گفتم با دات نت مثل VB خيلي ساده ميشه نوشت، معمولا اكتيوايكسش بشكل يك تلفن تو VB هست و كافيه روش كليك كنيد و تنظيمات پورت سريال رو بهش وارد كنيد مثلا سرعت buad rate و بيت توازن و... كه بايد تو هردو قسمت PC و برنامه ميكروتون اين تنظيمات يكي باشند

تو قسمت ميكرو هم از كامپايلرهايي ساده مثل BASCOM استفاده كنيد ،‌اگر برنامه نويسي كار كرده باشيد خيلي ساده خواهيد تونست برنامشو بنويسيد (نمونه كد زياده اگر هم مشكلي بود بگيد اينجا كمكتون ميكنيم)

دياگرام برنامتون ، ساده بخوام بگم مثلا يك عدد رو برا هر رله در نظر بگيريد ، با فشار يك Buttom يك عدد رو به پورت سريال ارسال مي كنيد
گيرنده رو تو يك حلقه ميزاريد و دائم در حال دريافت اطلاعات باشه ، وقتي يك عدد دريافت ميكنه ، بر اساس شرط كه شما قرارداديد...رله مورد نظر رو روشن يا خاموش خواهد كرد

البته روش هاي ديگر هم داره مثلا استفاده از مبدل هاي usb به پورت موازي كه حتي ميتونيد ميكرو رو هم صرفه جويي كنيد و بيشتر كار برنامه نويسي بشه....

شرمنده نتونتسم نمونه دقيقي تو نت پيدا كنم
ولي اين لينك شبيه كار شماست...با اين تفاوت كه بصورت وايرلس كنترل ميكنه...شما ميتونيد قسمت گيرنده وايرلس رو قطع كنيد و پايه TX رابط usb به سريال رو بهش وصل كنيد

713-large.jpg

RF_receiver_schematic.gif

2 channel RF remote control on AVR Microcontrollers Wireless

ODE112

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
1,288
خوب پس يك رابط آماده از بازار يا حتي سايت هايي مثل كوير الكترونيك بخريد قيمت 10 تومن (ي نمونه عكسش گذاشتم)....يك نرم افزار داره وقتي نصب ميكنيد يك com مجازي به شما ميده مثلا com4...
يك ميكرو AVR معمولي بهمراه چندتا رله و قسمت راه انداز رله (شبيه اين يك نمونه لينك)

بقيش ديگه برنامه نويسي ميشه...يك برنامه قسمت Sender فرمان كه تو PC هست كه گفتم با دات نت مثل VB خيلي ساده ميشه نوشت، معمولا اكتيوايكسش بشكل يك تلفن تو VB هست و كافيه روش كليك كنيد و تنظيمات پورت سريال رو بهش وارد كنيد مثلا سرعت buad rate و بيت توازن و... كه بايد تو هردو قسمت PC و برنامه ميكروتون اين تنظيمات يكي باشند

تو قسمت ميكرو هم از كامپايلرهايي ساده مثل BASCOM استفاده كنيد ،‌اگر برنامه نويسي كار كرده باشيد خيلي ساده خواهيد تونست برنامشو بنويسيد (نمونه كد زياده اگر هم مشكلي بود بگيد اينجا كمكتون ميكنيم)

دياگرام برنامتون ، ساده بخوام بگم مثلا يك عدد رو برا هر رله در نظر بگيريد ، با فشار يك Buttom يك عدد رو به پورت سريال ارسال مي كنيد
گيرنده رو تو يك حلقه ميزاريد و دائم در حال دريافت اطلاعات باشه ، وقتي يك عدد دريافت ميكنه ، بر اساس شرط كه شما قرارداديد...رله مورد نظر رو روشن يا خاموش خواهد كرد

البته روش هاي ديگر هم داره مثلا استفاده از مبدل هاي usb به پورت موازي كه حتي ميتونيد ميكرو رو هم صرفه جويي كنيد و بيشتر كار برنامه نويسي بشه....

شرمنده نتونتسم نمونه دقيقي تو نت پيدا كنم
ولي اين لينك شبيه كار شماست...با اين تفاوت كه بصورت وايرلس كنترل ميكنه...شما ميتونيد قسمت گيرنده وايرلس رو قطع كنيد و پايه TX رابط usb به سريال رو بهش وصل كنيد

مشاهده پیوست 316062

مشاهده پیوست 316073

2 channel RF remote control on AVR Microcontrollers Wireless

من از هر جا سوال کردم گفتن خیلی ساده هست برو درست کن!

ولی من نمیتونم؛ فطعاشم ندارم!

کسی از دوستان هست اینو واسه من بسازه؟

mhsnrah

Registered User
لایک‌ها
41
من از هر جا سوال کردم گفتن خیلی ساده هست برو درست کن!

ولی من نمیتونم؛ فطعاشم ندارم!

کسی از دوستان هست اینو واسه من بسازه؟

شما اگه برای میکرو برنامه‌نویسی نکردی هم می‌تونی یه CP2102 بگیری که ارزون‌ترین بریج USB به سریال هست.
پایه‌های DTR و RTS اش رو می‌تونید با هر برنامه‌نویسی که کار می‌کنید از سمت کامپیوتر کنترل کنید.
پس تا این‌جا دو تا لاین کنترلی برای 2 رله دارید.
برای 3 یا 4 رله به‌جای میکرو می‌شه یه دیکدر 2 به 4 گزاشت(برای نمونه 4028) و با همین دو تا پایه تا 3 تا رله رو کنترل کنید.
کافیه پایه‌های DTR و RTS بریج CP2102 رو به ورودی A و B با شماره 10 و 13 دیکدر 4028 بدید و رله‌ها رو هم به کمک ترانزیستور و خروجی‌های Q1 و Q2 و Q3 با شماره پایه‌های 142 و 2 و 15 دیکدر، درایو کنید.
ساختش خیلی ساده هست و خودتون هم می‌تونید انجام بدید و اگر خاستید پیام بدید براتون اماده کنم.

بالا