عمو طوري نشه من قيدشو بزنم !
ماه ها وقت گزاشتم (;
سپاس ...
راز نهان چطوره ؟
نسل نو انديش كار كتاب اولي ها رو قبول ميكنه ؟!
يه توضيحم دوستان واسه پخش بدن
هزينه ي پخش كتاب چقدر ميگيرن؟
و اينكه كتابا پخش شد و اين مافيا و گاد فادر و ... به كنار
همه فروش رفت
بعد خود انتشاراتي تماس ميگيره واسه چاپ مجدد؟
هزينه چاپ دوم و سوم و... مث هزينه چاپ اوله؟
هزينه ش كلا چه جوري حساب ميشه ؟
سايت چشمه و ققنوس رو نيگاه كردم
قطره و ثالث هم سايت نداشتن يا من نيافتم !
ققنوس بهتر بود از چشمه
حالا اگه قبول بكنن اين كتاب رو و موضوعش رو ...
یاسین جان بنده تجربه شخصیم رو می گم حالا هر جور که راحت تری برداشت کن :lol:
حقیقتش اینه که پدر من کتابی چاپ کرد که حالا موضوعو و عنوانو ایناش مهم نیست به اون شکل و بنده در جریان سیر تاپیاز این قضیه بودم و خودم شخصا مشکلات کارو لمس کردم ...
الان یک کتاب رو که بخوای چاپ کنی دو حالت کلی داره یا اینکه همه زحمت های کتاب رو خودت بکشی و درآمد اصلی از کتاب عاید خودت بشه یا اینکه فقط بخوای کتابت چاپ بشه و بخوای خودتو از شر مشکلاتش ( شامل چاپو و جلدو و بخش و ... ) راحت کنی ... حالت اول رو بهش می گن ناشر مولف و حالت دوم حقوق اثر رو به ناشر می فروشی که عموما هم برای باز کردن مشکلات از سر خودشون روش دوم رو انتخاب می کنن ...
- ناشر مولف مزایا و معایب :
دو حالت داره یا اینکه خودت مستقیم می ری کتاب فروشی و پخش می کنی یا اینکه می دی به شرکت های پخش کتاب که عموما هم شرکت های پخش کتاب یا خودشون انتشاراتی هستن یا کتاب های دیگرانو پخش نمی کنن یا اگه پخش بکنن کلی بهت ضرر می زنن که از چاپ کتاب سیر بشی ... حالا جزیاتو برات می گم ...
در صورتی که خودت بخوای کتابو بزاری تو ماشین مستقیم بری کتاب فروشی ها و پخش کنی 70 درصد قیمت روی جلد گتاب گیر خودت می آد و 30 درصد فروشنده کتاب که این کار مستلزم این هست که حتی اگر بهترین کتاب دنیا رو داشته باشی تو ایران حداقل 8 ماه برای برگشت پولت وقت بزاری و کار به این صورت هست که پول رو همون موقع نمی گیری بلکه به صورت امانت کتاب رو می زاری کتاب فروشی که اون بزاره پشت ویترین اگه مثلا فروش رفت می ری 20 جلد دیگه براش می آری و همینطور خورده خورده باید برای کتاب فروشی های مختلف کتاب ببری اگه تازه کتابت فروش بره ... مشکل کار اینجاس که علاوه بر اینکه پخشش توسط خود شخص سخت هست چون کتاب فروش عمدتا شغل پردرآمدی نیست ، کتاب فروشا یا بهت چک بدون ضمانت می دن یا مرتب پس دادن پولو دیرو زود می کنن بلایی که سر خود من اومد و پول کتابت خورد خورد می آد توی دستت و اصلا برگشت هزینه هاتو حس نمی کنی ...
و در صورتی که کتابت رو بدی مرکز پخش در صورتی که مرکز پخش وجود داشته باشه که قبول کنه ( چون که معمولا هر انتشاراتی مرکز پخش خودشو داره و کتابای دیگران رو پخش نمی کنه ) باید درصد بیشتری رو به مرکز پخش بدی مثلا 50 درصد پخشی بر می داره از قیمت کتاب و 50 درصد شما چون هم باید یه پولی بزاره جیب خودش و هم یه درصدی رو به کتاب فروشی اختصاص بده ...
در مقایسه سپردن پخش کتاب به مزکز پخش یا پخش کردن شخصی ، در حالت اول بخش کمتری از قیمت کتاب گیرت می آد ولی دردسراش یکم کمتر می شه هر چند که برای مثلا تکثیر 2000 جلد کتاب باید با 10 تا مرکز پخش کاری کنی و اگه بخوای شخصا ببری کتاب فروشی باید 10 تا 10 تا ببری بهشون بدی ... خودت دیگه ابعاد کارو حساب کن ...
نکته بعدی که هست در صورتی که ناشر مولف بشی مسولیت چاپ کتاب و جلد هم با خودت هست که اولا باید یه پولی بدی به طراح جلد و دوما باید چاپخونه و صحافی رو خودت انتخاب کنی که تجربه شخصی من در چاپ دوم کتابمون اینه که با این همه همکاری با چاپ و صحافی های مختلف هنوز اون چاپخونه ای که خیلی کتاب رو قشنگ چاپ کنه و صحافی رو که درست صحافی کنه پیدا نکردم ... در هر صورت عدم چاپ درست و صحافی نامناسب هم خودش باعث می شه شرکت های پخش و یا کتاب فروشی ها بدلیل نداشتن کیفت ظاهری کتاب از پخش و تکثیرش امنتا کنن .
می شه تنها نکته مثبت ناشر مولف رو این گفت که حقوق کتاب دست خودت هست و می تونی توی همه چیزش از تعداد چاپش تا همه چیزش دخالت کنی و کار رو به شکلی که دوست داری در بیاری .
- قرار داد بستن با ناشر و واگذاری همه مسولیت ها به ناشر
در این حالت ناشر قرار دادی که باهات امضا می کنه به این شکل هست که یا یه پولی بهت می ده حق نشر کتابو ازت می خره یا اینکه در ازای خرید حق کتاب مزایای بیشتری در چاپ اول کتاب بهت می ده و هیچ وقت قرار داد اینطوری ما معمولا ندیدم داشته باشیم که با هر سری چاپ کتاب یه چیزی هم عاید نویسنده بشه و کلا بعد خرید حق کتاب مربوطه ناشر می تونه توی همه چیز کتاب به غیر از خود متن کتاب دس ببره اعم از جلد یا تعداد چاپ کتاب یا خیلی چیزای دیگه ... علیهذا شما یکبار یه پولی رو می گیری یا امتیازی رو می گیری و اگه کتابت 500 بار هم تجدید چاپ بشه در چاپ دوم ببعد چیزی گیرت نمی آد ولی اگه خودت ناشر مولف بشی هر چقد که خودت تجدید چاپ کنی همش گیر خودت می آد ... مزایای کار با ناشر این هست که کلا پروسه چاپو تکثیر کتاب به عهده ناشر می افته و مولف از پروسه دشوار کار خارج می شه ولی ضمن از دست دادن حقوق کتاب ممکنه 50 تا 60 درصد قیمت پشت جلد گیرش بیاد ... اصولا برای ناشر نمی صرفه بعد از این همه زحمت درصدی بیش از این به طرف بده ضمن اینکه ناشر به این چشم می دوزه که توی چاپای بعدی تلافیشو در بیاره پس ناشر وقتی باهات قرار داد می بنده کتابتو بررسی می کنه اگه از هر نظری به نظرش بیاد کتاب پر فروشی نیست باهات قرار داد نمی بنده :lol: ولی خوشبختانه اگه بست مسولیت همش و حتی عدم فروشش با خودشه و شخص طی قرار دادی که می بنده پولشو می گیره و می ره خونش ...
پروسه چاپ کتاب : پس از آماده شدن متن کتاب ------> مراجعه به فرهنگو ارشاد -------> در صورت تایید و گرفتن شابک --------> چاپخونه --------> صحافی ------> تکثیر
به هر صورت من یه سری چیزایی که الان تو مخم بود رو اجمالی برات گفتم و متاسفانه طبقه بندی منظمی به ذهنم نرسید که برات مرتبش کنم و ممکنه یه چیزایی رو از قلم انداخته باشه در هر صورت امیدوارم مفید و خلاصه باشه و بدردت بخوره و اگه سوالی هم بود خوشحال می شم کمک کنم ...
پ.ن : در صورت نیاز می شه ریز تر شد و حتی تیکه تیکه خرج هایی که در می آد رو بررسی کرد از قیمت ورق کتاب و صحافی و چاب خونه و طراح جلد و قیمتی که کتاب پای خود شخص در می آد تا اون چیزی که پشت جلد کتاب می زنن برای فروش و اختلاف قیمتی که تحت عنوان سود برای شخص وجود داره ...