• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مربا ، مارمالاد و کمپوت

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مربای سیب
مواد لازم :
سیب سفت .........1 کیلو
شکر .........1کیلو (در صورت شیرین بودن یسب 750گرم )
چوب دارچین........یک تک کوچک
جوهر لیمو
آب ......... نصف شکر
طرز تهیه : سیب ها رو پوست بگیرید به صورت دلخواه برش بزنید بعد شکر وآب و چوب دارچین را مخلوط کرده بجوشانید تا قوام آید بعد سیب را اضافه می کنیم اگر می خواهید رنگ مربا تیره شود در قابلمه را بذارین وزیرشو کم کنید اگر طلایی می خواهید در آن باز بماند ودر آخر آب لیمو یا جوهر لیمو را که با یک ق م آب حل کردید به مربا اضافه کنید و چوب دارچین را خارج کنید .
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مربای موز

موز 4 عدد
آب : یک و یک چهارم پیمانه
شکر: 2 پیمانه
آب لیمو ترش تازه : یک قاشق سوپخوری (تقریبا آب یه لیمو ترش )

1- موزهارو حلقه حلقه برش بزنید نه نازک نه کلفت
2- شربت قوام آمده رو آماده کنید با مخلوط آب و شکر به اندازه مناسب که به دست خودتون اومده.
در دستور اومده که آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر ذوب شده و شربت قوام آید . سپس آبلیمو را اضافه و اجازه بدید تا شیره مجدد به جوش بیاد . حالا موزهارو اضافه کنید و به محض اضافه کردن موزها مربا را هم زده و سریع از روی حرارت بردارید . بعد از سرد شدن مربا را چند روز بدون در داخل یخچال قرار داده ، پس از آن در ظرف را ببندید.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مربای کدو حلوایی
مواد لازم:


کدو حلوایی 1/5کیلو
شکر 2 کیلو
دانه هل نکوبیده 1 قاشق مربا خوری
آهک 5 قاشق سوپخوری
گلاب ۴/۱ پیمانه
جوهر لیمو نصف قاشق چایخوری


طرز تهیه آب آهک:


آهک را در ظرفی بریزید و حدوداً دولیترونیم تا سه لیترآب سرد روی آن بریزید و کمی هم مخلوط کنید تا آهک در آب تقریباً حل شود. ۲۰تا۱۵ دقیقه اجازه دهید تا مواد آهک ته نشین شود. و آب زلال آن را مصرف کنید و مواد ته نشین شده را دور بریزید.



طرز تهیه مربای کدوحلوایی:


کدو حلوایی را پوست بکنید و به ضخامت نیم سانت قالب بزنید و یا به شکل مربع یا ....

به قطر نیم سانت خرد کنید.کدوهای قالب زده رادرون آب اهک آماده شده بریزید و ۲۴ ساعت در آب آهک بماند. کدو حلوایی را از آب آهک خارج کنید و ۴-۵ ساعت در آب سرد بریزید و در طول این مدت ۳ بار آب آن را عوض کنید.


بعد کدو را در صافی بریزید تا آب آن برود.شکر را در قابلمه بریزید و ۵ - ۶ لیوان آب درون آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد بعد شربت را از صافی رد کنید .


کدو را داخل شربت بریزید و اجازه دهید تا بجوشد و گاهی کف روی مربا را بگیرید . وقتی شربت قوام آمد دانه هل و گلاب و جوهر لیمویی را که قبلاً در یک ق غ آب گرم حل کرده اید را داخل مربا بریزید و بعد از ده دقیقه جوشیدن حرارت را خاموش کنید .

این مربا ترد و شکننده و براق و خوشمزه است.


۱- قوام آمدن شربت: یعنی موقعی که مربا آماده شد مقداری از شربت آنرا در قاشق بریزید کمی که سرد شدباید به حالت کش از قاشق بریزد.


۲- ویا قاشق را داخل شربت مربا کنید و بیرون بیاورید و انگشت خود را داخل قاشق کنید و دوانگشت اشاره و انگشت شصت خود را که آغشته به شربت مربا کرده اید را چند بار به هم بزنید اگر شربت بین دو انگشت شما حالت کش یا مثل نخ شد شربت مربا قوام آمده.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مربای بهارنارنج

مواد لازم:
شکوفه بهار نارنج: 500 گرم
شکر: 1کیلو
جوهر لیمو: 1 قاشق چایخوری

شکوفه ها را ابتدا باید خوب تمیز کنید و گلبرگهای پلاسیده و برگهای ریز سبز را از آن جدا کنید؛ گلها را در قابلمه ریخته و روی آن را با آب سرد بپوشانید بطوری که یک بند انگشت روی برگهای بهار نارنج را آب بگیرد. چندبار آب را عوض کنید تا مقداری از تلخی آن گرفته شود سپس آن را بچشید؛ وقتی میزان تلخی آن کمتر شد گلها را همراه با آب روی حرارت بگذارید و باحرارت زیاد آن را بپزید.
وقتی شکوفه ها کمی نرم شدند آنها را آبکش کنید اما دقت داشته باشید که زیر آبکش ظرفی بگذارید و آب آن را نگهدارید این آب؛ گلاب بهار نارنج است و بسیار معطر می باشد بنابراین در مراحل بعدی پخت مربا باید از آن استفاده کنیم. در یک ظرف لعابی شکوفه ها را با شکر و یک پیمانه گلاب بهارنارنج مخلوط کنید و هم بزنید تا شکر در گلاب حل شود؛ سپس آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا شهد مربا غلیظ شود و مانند عسل شود؛ در جوشهای آخر مربا جوهر لیمو را به آن اضافه کنید؛ جوهر لیمو باعث می شود که مربای شما شکرک نزند همچنین باعث شفاف شدن گلبرگها شده و رنگ زرد شهد را نیز سفیدتر می کند.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مرباي انجير

مواد لازم
انجیر 1کیلو
شکر 5/1 ليوان
آب به ميزان لازم



چگونگی تهیه
ابتدا آب و شكر را مخلوط كرده روي حرارت قرارمي دهيم زمانيكه شكر درون آب حل شد انجير را اضافه كرده و حرارت را ملايم مي كنيم تا انجير بپزد زمانيكه شربت مربا قوام آمد از روي حرارت برداشته مربا را درون ظرفيكه در آن آنرا پخته ايم نگه مي داريم بعد از 12 ساعت درون شيشه ريخته و درون يخچال نگه مي داريم مدت زمان پخت 45 دقيقه تا 1 ساعت است. توجه : انجير بايد بدون دانه باشد در حد امكان كوچك باشد و از هيچ اسانسي براي عطر آن استفاده نشود .
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مربای پوست هندوانه
مواد لازم :
پوست هندوانه ۱ کیلو
شکر ۱ کیلو
آب لیمو ۳-۴ قاشق
زنجبیل ۱ قلم
هل سبز ۴-۵ دانه
طرز تهیه :
براي آماده کردن پوست هندوانه، سرخي تووسبزي بيرون آن رابگيريد و پوست هندوانه را به شکلي که مي خواهيد - ورقه ، گردويي ، يافندقي - خردکنيد و درآب آهک بخوابانيد.
4 پيمانه آب درديگ به جوش بياوريد. دارچين وهل را در آب و گلاب بندازيد وبجوشانيدتاحجم آب به 3 پيمانه برسد. زنجبیل و هل رادرآوريد، شکر و آب ليمو را اضافه کنيد و روي آتش تيز 10 - 12 دقيقه بجوشانيد. پوست هندوانه را اضافه کنيد و روي آتش ملايم بحوشانيد تا شهد مرباقوام بيايد.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مربای بادمجان
مواد لازم.

بادمجان کوچک یک کیلو
شکر ۵/۱ کیلو
گلاب یک استکان
آب لیمو ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه.

سر بادمجانها را کمی کوتاه می کنیم و در یک قابلمه آب را جوش می آوریم . بادمجانها را یکی یکی

پوست کنده و سریع در آبجوش می ریزیم این کار سبب جلوگیری از سیاه شدن بادمجانها می شود

مواظب باشید تا آنها له نشوند سپس آنها را در صافی ریخته تا کمی خنک شوند . سه لیوان آب را

با شکر می گذاریم بجوشد سپس بادمجانها را دانه دانه در شربت می اندازیم تا زمانی که شربت

قوام بیاید و سپس گلاب و آبلیمو را اضافه کرده و حرارت را خاموش می کنیم و پس از سرد شدن

درون شیشه با درب محکم می ریزیم. ا
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مربای بالنگ
مواد لازم :
بالنگ تازه و درشت 4 عدد
شکر هم وزن بالنگ ها
آب لیمو یا آب بالنگ نصف استکان کوچک
طرز تهیه :
بالنگ ها را شسته و پوست آنها را خیلی نازک بر می داریم. سپس آنها را از وسط نصف کرده و مغز آنها را کنار می گذاریم . بالنگ ها را به اندازه دلخواه خرد می کنیم . ابتدا آنها را در آب سرد قرار می دهیم و بعد در آبکش ریخته و بعد در آب آهک می ریزیم و می گذاریم یک شبانه روز در آب آهک بماند. سپس آنها را از آب آهک خارج کره و در آب سرد می ریزیم و می گذاریم بجوشد. بالنگ ها را از آب سرد خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه می کنیم. یکی دو جوش که زد، بلافاصله آب زرد مرحله اول آنها را خارج می کنیم. چون آب مرحله اول تلخ تر از دفعات دیگر است. دوباره در قابلمه آب ریخته ، می گذاریم تا جوش بیاید و بالنگ ها را که در آب سرد قرار داده بودیم ، در آب جوش می ریزیم . این بار می گذاریم بالنگ ها 20 دقیقه بجوشد. این عمل را چهار بار و هر بار به مدت 20 الی 25 دقیقه تکرار می کنیم و می گذاریم بالنگ ها بجوشید تا تلخی آنها گرفته شود و پوست آنها هم بپزد. برای این که رنگ مربا و بالنگ ها سفید شده و تلخی آنها کاملاً گرفته شود، حتماً آب بالنگ ها را که کنار گذاشته اید بگیرید و در مرحله چهارم در حال جوشیدن بالنگ ها آن را اضافه کنید تا رنگ بالنگ ها کاملاً سفید شود. سپس آنها را در آب سرد بریزید و شکر را با 2 لیوان آب بگذارید بجوشد تا غلیظ شود. پس از سرد شدن شربت ، بالنگ ها را از آب سرد خارج کرده و به شربت اضافه کنید. پس از 2 ساعت قابلمه را روی حرارت یکنواخت اجاق قرار دهید تا مربا جوش بیاید.
بعد از یکی دو جوش ، آب لیمو یا آب بالنگ را برای خوش طعم شدن مربا و جلوگیری از احتمال شکرک زدن آن به مربا اضافه کنید. پس از قوام آمدن شربت، آن را امتحان کنید و پس از آماده شدن آن بگذارید مربا خنک شود. سپس آن را در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
یادآوری:
1- شما می توانید برای جلوگیری از شکرک زدن مربا ، آب بالنگ یا آبلیمو را در مراحل آخر پخت مربا، به آن اضافه کنید و بقیه آب بالنگ را همان طور که ذکر شد، برای خوش رنگ شدن بالنگ به کار ببرید.
2- در صورت تمایل می توانید برای ترد شدن این مربا از آب آهک استفاده کنید.
طرز تهیه آب آهک :
یک کیلو آهک را در لگن بزرگی بریزید و در حدود 14 تا 15 لیوان آب به آن اضافه کرده و آن را خوب هم بزنید تا آهک به صورت دوغ غلیظی درآید. سپس صبر کنید تا آب در سطح لگن کاملاً زلال بایستد. از این آب آهک زلال می توانید برای ترد کردن میوه های مورد نظرتان در تهیه مربا استفاده کنید.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مرباي توت فرنگي
مواد لازم :

توت فرنگی ۱ کیلو

شکر ۱ کیلو

اب یک لیمو

طرز تهیه :

۱ : توت فرنگی ها رو میشوریم اگه خواستیم از وسط نصفش میکنیم . یا اینکه همون درسته استفاده میکنیم .

۲ : تو ظرفی که میخوایم مربا رو توش بپزیم ابتدا یک ردیف توت فرنگی میچینیم و روش رو با شکر میپوشونیم اینکارو اینطوری ادامه میدیم تا توت فرنگی هامون تموم بشه ( یک ردیف توت فرنگی یک ردیف شکر )

۳ : در ظرف رو میبندیم و به مدت ۱ شب میزاریم تو یخچال . فرداش ميزاريم روي حرارت تا بجوشه نكته اي كه بايد بهش توجه كنين اينه كه بالاسرش بايستيد چون زود سر ميره . وقتي جوشيد زيرشو كم ميكنيم تا با حرارت كم بجوشه و غليظ بشه .

۴ : وقتي به غلظت مناسب رسيد اب ليمو رو ميريزيم و ۵ دقيقه ميزاريم رو حرارت بمونه بعد زيرشو خاموش ميكنيم.

۵ : ميزاريم سرد بشه بعد توشيشه ميریزیم
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مربای خربزه

مواد لازم

خربزه 500 گرم

آب آهک به میزان لازم ( آهک 1 پیمانه و آب 1 لیتر )

آب 2 پیمانه

شکر 3 پیمانه

وانیل 8/1 قاشق چای خوری

طرز تهیه :

ابتدا خربزه را به فرم دلخواه قالب بزنید . آهک را با آب مخلوط کنید و صبر کنید تا مقداری بماند و آهک آن ته نشین شود .

سپس آب صاف آن را روی خربزه ها بریزید . طوری که روی خربزه هارا بپوشاند . سپس 12 ساعت صبر کنید تا خربزه ها در آب آهک بماند

بعد به مدت 4 تا 5 ساعت خربزه ها را در آب معمولی قرار دهید .

آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد

سپس خربزه ها و وانیل را به شیره اضافه کنید و اجازه دهید تا 4 5 دقیقه در شیره بجوشد سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مربا خنک شود .

بعد آنها را در ظرف مناسب سرو کنید .
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مربای لیمو ترش
مواد لازم:
لیمو ترش 1 کیلو
شکر 2 کیلو

طرز تهیه:
لیموهای درشت بی لک را 24 ساعت در آب بخیسانید. در طی این مدت چند بار آبش را عوض کنید.

سپس در یک دیگ، آب را به جوش آورده و لیمو ترش‌ها را در آن بریزید و فوری بردارید. اگر لیموها زیاد در آبجوش بمانند، تلخ می‌شوند.
به این ترتیب سه بار لیموها را در آبجوش ریخته و فورا از داخل آب بیرون بیاورید.
سپس با نوک چوب کبریت لیموها را سوراخ کرده ، آنها را یکی یکی در شربت غلیظی که قبلاً آماده کرده اید (شربت مربا) و روی آتش گذاشته اید، بریزید.
همین که تمام لیموهای فوق الذکر را ریختید، آن را از روی آتش بردارید.
دو روز بعد دوباره، مربای لیموی فوق الذکر را بار نموده و کمی دیگر بجوشانید تا غلیظ تر شود.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مربای پرتقال
مربای پرتقال
پرتقال 4عدد
شکر 2ل
آب 4ل
هل مقداری
کلاب کمی
جوهرلیمو کمی

. پرتقالهارو با چاقوی تیز یا با رنده المانی میشه حلقه حلقه برید من از رنده المانی استفاده کردم بعده برش یک شب در اب نمک گذاشتمشون (اب نمک نباید شور باشه در حد معمولی) صبح از اب نمک در اوردمش توی اب معمولی گذاشتمش حدود 5یا6ساعت بعد از آن اب گذاشتم جوشید بعد پرتقالهارو ریختم توش البته این کارو به آرومی وبا حوصله باید انجام داد اینکارو 6 بار تکرار میکنیم تا هم تلخیشو از دست بده هم پخته بشه بعد از اینکار شربت رو آماده میکنیم به ازای 1لیوان آب 2لیوان شکر میریزیم البته من نصف لیوان آب اضافه تر میریزم 1یا 2تا هل توش بندازید وقتی شکر حل شد پرتقالهارو بریزین توش 20دقیقه بجوشه با شعله کم در انتها جوهرلیمو یا کمی اب لیمو اضافه کنید 10دقیقه بجوشه در آخر کار کمی گلاب بریزید وشعله رو خاموش کنید .
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
کمپوت ریواس
مواد لازم :
ساقه ی نرم وسفید ریواس : 1 کیلو
شکر : 250 گرم
آب : 3لیوان
طرز تهیه :
آب و شکر را بگذارید بجوشد.سپس ساقه ی خرد شده ی ریواس را در آن بریزید و پس از چند جوش،آن را از روی حرارت بردارید. ریواس به پخت زیاد نیازی ندارد.زیرا زود له و یا پوره پوره می شود.سپس آن را در شیشه قرار داده و روی آن را با شربت پر کنید.
 

n-95

Registered User
تاریخ عضویت
13 جولای 2010
نوشته‌ها
1,775
لایک‌ها
176
محل سکونت
مازندران
مربای خرمالو
مواد لازم:
- خرمالوی بزرگ و رسیده 3 عدد
- شكر 2 پیمانه
- پودر ژلاتین یك قاشق سوپ‌خوری
- آب 3 قاشق سوپ‌خوری
- وانیل یك‌چهارم قاشق چای‌خوری
طرز تهیه:
- ابتدا خرمالوها را شسته و پوست آنها را بگیرید. اگر خرمالوها رسیده باشند، این كار به راحتی انجام می‌گیرد، در غیر‌این ‌صورت می‌توانید ابتدا آنها را در قابلمه‌ای حاوی آب داغ بیندازید و بعد از 3 دقیقه به ظرف حاوی آب سرد منتقل كنید. به این ترتیب پوست آنها به راحتی جدا خواهد شد.
- پس از پوست كندن خرمالوها، آنها را با چاقو خرد كرده و سپس در دستگاه خردكن یا غذاساز بریزید تا له شوند و در واقع پوره‌ای از خرمالو ایجاد شود.

نكته: با توجه به اینكه بعضی از خرمالوها دارای هسته هستند، پیش از ریختن آنها داخل دستگاه خردكن، هسته داخل گوشت خرمالو را درآورید، زیرا هسته به تیغه دستگاه صدمه خواهد رساند.
- حالا خرمالوهای له‌شده را داخل قابلمه‌ای بریزید و نیم‌ساعت روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید.
- همزمان در یك كاسه كوچك فلزی 3 قاشق سوپ‌خوری آب ریخته و روی كتری در حال جوش بگذارید. بعد یك قاشق سوپ‌خوری پودر ژلاتین به آن اضافه كنید و مرتب هم بزنید تا پودر ژلاتین – با حرارت غیرمستقیم – كاملا در آب حل شود.
- حالا ژلاتین مایع را به خرمالوهای له شده اضافه كنید. پس از آن، وانیل را افزوده و مخلوط را خوب هم بزنید.
- قابلمه حاوی مواد را یكک ساعت و نیم روی حرارت كم اجاق گاز قرار دهید و گاهی آن را هم بزنید.
توجه داشته باشید كه به طور كلی برای آماده شدن این مارمالاد، حدود 2 ساعت زمان لازم است.
 
بالا