برگزیده های پرشین تولز

electerodamavand

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
28 ژوئن 2022
نوشته‌ها
1
لایک‌ها
0
سن
27

یو پی اس چیست و چند نوع دارد؟​

یو پی اس چیست؟ / Uninterruptible Power Supply یا به عبارت مختصر یو پی اس (UPS) ، به معنای منبع تغذیه بدون وقفه است. UPS یک منبع تغذیه الکترونیکی است که کارعمده آن ، تامین توان مورد نیاز بار مصرفی بدون وقفه می باشد.به عبارت دیگر UPS به عنوان منبع توان بدون وقفه با استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری ، برق مورد نیاز تجهیزات مصرف کننده را تامین می نماید. سیستم یو پی اس بین برق شهری و دستگاه مصرف کننده قرار میگیرد که اضافه بر تنظیم برق شبکه و تثبیت آن مانع از نفوذ نویز و اختلالات شبکه به تجهیزات حساس مصرف کننده می شود .

همه چیز درباره یو پی اس

از مهمترین کارایی های UPS یو پی اس در زمانی می باشد که برق شهری قطع می شود که بلافاصله وبدون وقفه دستگاه یو پی اس وارد مدار می شود وبرق مصرفی لازم را تامین می نماید به نحوی که نیازی به RESET کردن یا خاموش کردن دستگاه مورد استفاده باشد . سیستم یو پی اس وظیفه حفاظت از وسایل الکتریکی حساس در برابر نوسانات برق را دارد و این سیستم از تعمیرات و عقب افتادگی های هزینه‌دار جلوگیری به عمل می آورد. در واقع یو پی اس علاوه برب محافظت از دستگاه‌های الکتریکی حساس، ثبات جریان برق تقویتی فراهم می آورد که به آنلاین ماندن برنامه های حساس کمک شایانی می‌نماید .




12.jpg

مزایای استفاده از سیستم یو پی اس

استفاده از یک انرژی پشتیبان همانند سیستم تامین انرژی بدون وقفه یو پی اس علاوه بر کمک به حل مشکلات ناشی از قطع شدن جریان برق ، محافظت دربرابرقطع کلی برق را نیز فراهم می سازد. دستگاه یو پی اس دارای فیلترهای الکترونیکی بوده که باعث حذف نویزها و نوسانات برق شهری می شود و محافظت از مصرف کننده ها را در برابر رعد و برق و ولتاژ بالا بعهده دارد و جریان برق یکنواختی با شکل موج ثابت به مصرف کننده ارسال می کند . یو پی اس هایی که برای کاربردهای معمولی استفاده میشوند از نوع ONLINE با باتری تک سلولی سرب -اسید و یا نیکل -کادمیوم و توان 500 تا 2000 آمپر متر اند که قیمت 500 تا 1 میلیون تومان را دارند. UPS های بزرگتر دارای توان بیشتر و همچنین کیفیت برق خروجی بالاتر هستند. یوپی اس ها در انواع گوناگون و اندازه های متفاوتی وجود دارند.


سایت الکترودماوند.jpg

انواع مختلفی از یو پی اس وجود دارد که قدرت آن در باتری و در مدار مورد استفاده با هم متفاوت است .یک از انواع UPS ها یو پی اس های مدار انلاین می باشند که امروزه بصورت غالب از UPS های مدار آنلاین استفاده می شود چرا که می توانند درجه حفاظت مطلوبی را فراهم سازند. احتمال بروز اتصال کوتاه و یا شارژ ناگهانی برق در مدار و یا هر نوع خطر برقی دیگر در یک UPS استاندارد و با کیفیت صفر است لذا یو پی اس ها از درجه ایمنی خوبی هم برخوردارند . واحد اندازه گیری UPS ، توان یا حاصل ضرب ولتاژ در جریان خروجی می باشد.
هر چه INVERTER یک دستگاه یوپی اس قویتر باشد توان و قدرت یو پی اس بیشتر می شود. به عبارت دیگر می توان تعداد و توان تجهیزات بیشتری را پشتیبانی نمود از طرفی هرچه باتری های به کاررفته در یوپی اس از ظرفیت بالاتری برخوردار باشند ، زمان برق دهی در هنگام قطعی برق شهر بالاتر خواهد رفت . UPS های مختلف دارای ویژگی های گوناگونی مانند آلارم های هشدار به هنگام بروز خطا یا اضافه بار ، نرم افزارکنترل کامپیوتر به منظور ذخیره کردن اطلاعات و خاموش کردن کامپیوتر و امکانات دیگر می باشند.




سایت الکترودماوند (2).jpg

یک یو پی اس از 4 بخش مهم تشکیل می شود:

یکسو کننده شارژ (رکتیفایر)
مبدل DC به AC (اینورتر)
کلید غیر هادی (سوئیچ)
اصول کار یک UPS در ساده ترین ساختار خود به این شکل است که بار در حالت معمول از ورودی AC تغذیه می کند و همزمان با یکسوسازی ورودی AC توسط شارژر و تبدیل آن به جریان DC باتری را شارژ می کند. بلافاصله در صورت اینکه ورودی AC قطع شودو یا نا مناسب تشخیص داده شود، INVENTER با تبدیل ولتاژ DC باتری به برق AC ولتاژ بار را بدون وقفه در کار تامین می کند. در حال حاضر طبق استاندارد UPS ها دارای تکنولوژی همچون Passive Standby،Line Interactive، Double Conversion می باشند.​

یو پی اس ها چند نوع اند:

دسته بندی یو پی اس ها غالباً در سه قسمت انجام می شود.

یو پی اس آفلاین (OFF LINE)

این دسته از UPS ها هنگام قطع برق و به عنوان منابع جایگزین فعال می شوند.


سایت الکترودماوند3.PNG


یو پی اس آنلاین (ON LINE)

یو پی اس آنلاین خود شامل دو ساختار اصلی می شود که مهم ترین و متداول ترین آن ساختار Double conversion می باشد که در شکل زیر ساختار مربوط به آن نشان داده شده است. مهم ترین ویژگی این ساختار این است که بخش اینورتر و کانورتر به صورت دائم در مسیر انتقال انرژی یو پی اس به بار حضور فعال دارند. بطور کلی در یو پی اس Online، تبدیل AC به DC برای ذخیره سازی انرژی در باتری های UPS و تبدیل DC به AC برای تبدیل انرژی ذخیره شده در باتری ها و انتقال آن به بار به صورت دائم و بدون وقفه در حال انجام می باشد.

سایت الکترودماو.ند4.PNG



در شرایط کارکرد عادی یو پی اس برق ورودی AC تبدیل به برق DC شده و در باتری های ذخیره می شود، سپس برق DC ذخیره شده در باتری ها توسط اینوتر به برق AC با ویژگی های مطلوب تبدیل می شود و به بار انتقال پیدا میکند. در شرایط قطع برق و یا بروز اختشاشات شدید در ولتاژ ورودی، برق ورودی شارژر باتری ها قطع و انرژی مورد نیاز بار، توسط انرژی ذخیره شده در باتری ها تا زمان تخلیه آنها تأمین می شود. این نوع از یو پی اس بالاترین میزان حفاظت به بار متصل را ارائه میکند. همچنین در این UPS به دلیل در مدار بودن اینورتر و یکسوکننده و عملکرد آنها به گونه ای می باشد که اخشاشات زود گذر و لحظه ای ورودی را به خروجی انتقال نمی دهند و آنها را حذف می کنند. بنابراین در خروجی همواره یک برق با کیفیت توان بالا خواهیم داشت. همانطور که مشخص است در یو پی اس آنلاین زمان انتقال صفر می باشد و بار متصل به آن حتی قطعی برق لحظه ای هم نخواهد داشت و این امر استفاده از یو پی اس آنلاین را برای مصارف حساس مانند تجهیزات پزشکی مناسب می کند.

یو پی اس لاین اینتراکتیو (LINE INTERACTIVE)

در شرایط عادی این UPS ها ورودی از طریق BYPASS به ترانسفورماتور منتقل می شود در این هنگام TRANSFORMATOR به عنوان شارژر عمل کرده و در نهایت از همین طریق خروجی AC تأمین می شود .

سایت الکترودماوند 4.jpg


رنج و توان دستگاه ها

UPS ها دارای توان های مختلفی می باشند که نسبت به میزان توان بار مصرفی , محاسبه و طراحی می گردد که معمولا توان این دستگاه با واحد ولت آمپر (VA) نشان داده می شود. که شکل های متداول بازار به این صورت 600VA، 1KVA، 1.5KVA، 2KVA، 6KVA، 10KVA، 15KVA، 20KVA می باشد .

زمان برق دهی Backup Time

زمان برق دهی دستگاه یو پی اس متناسب با باتریهای مخصوص سیلد لید اسید Sealed Lead Acid که به آنها متصل می شود , است و واحد باتریها آمپرساعت است که با زمان برق دهی نسبت مستقیم دارد. نحوه قرار گیری باتریها به سه حالت می باشد:

باتریهای External درکنار یو پی اس و در درون case جداگانه قرار می گیرند.
باتریها داخل دستگاه UPS قرار می گیرند.
در بیشتر مواقع UPS ها قابلیت نصب باتری بصورت Internal و External را بطور همزمان دارند.

نصب دستگاه یو پی اس

نصب یو پی اس ها در رنج توان پایین با توجه به دفترچه راهنما توسط مصرف کننده امکان پذیرمی باشد اما جهت نصب دستگاه های با توان بالا و با باتری خارجی می بایست توسط متخصصین این امر صورت گیرد.


عرضه و فروش انواع یو پی اس
یوپی اس Offline (آفلاین)
یوپی اس Line interactive (لاین اینتراکتیو)
یوپی اس Online (آنلاین)


برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان و خرید اینجا کلیک کنید
 

فایل های ضمیمه

  • 5369579.jpg
    5369579.jpg
    180.8 KB · نمایش ها: 1
بالا