آژانس هواپیماییexchanging

مشکل با بوت اکس پی و اوبونتو در کنار هم

شروع موضوع توسط gaxter ‏30 جولای 2010 در انجمن لینوکس و سیستم عاملهای OpenSource

  1. gaxter

    gaxter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏11 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    411
    تشکر شده:
    77
    محل سکونت:
    in myself
    دوستان سلام
    من بعد از نصب اوبونتو 10.04 با مشکل عجیبی برخورد کردم.
    من یه netbook acer aspire one d250 دارم.
    مثل بیشتر لپتاپها خودش یه پارتیشن مخفی ریکاوری برای ویندوز اکس پی داره.
    ویندوز اکس پی هم در درایو c نصب هست.
    من اوبونتو رو در یه پارتیشن دیگه نصب کردم و تا اینجای کار مشکلی نیست.
    بوت لودر اوبونتو رو هم در درایو c نصب کردم.
    موقع استارت اپ در grub لیست همه سیستم عامل ها میاد شامل خود اوبونتو و ویندوز اکس پی و ویندوز ویستا (که همون درایو ریکاوری هست و نمیدونم چرا اینو به ویستا شناخته)
    اوبونتو که کار میکنه در گروب و لود میشه.
    درایو ریکاوری یا همون ویستا هم لود میشه.
    ولی وقتی در گروب روی اکس پی میزنم و میخوام برم توو اکس پی یه لحظه کوتاه یه صفحه سیاه میاد و دوباره برمیگرده توو همون بوت لودر یا گروب و ویندوز لود نمیشه.هیچ اروری هم نمیده.
    در اوبونتو هم از دستور sudo update-grub استفاده کردم و همه چی درست بود و گروب هم نوشت اپدیت کرد ولی بازم این مشکل برقراره.تو اینترنت هم سرچ کردم ولی نتیجه ای نداشت.
    ممنون میشم راهنمایی کنید.:(
     
  2. omidghadami

    omidghadami Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏26 جولای 2010
    نوشته ها:
    84
    تشکر شده:
    1
    دوست عزیز
    منم خیلی جرفه ای نیستم! ولی شما یه کاری کن!
    ببین اصولا این گروب فقط تول چین ویندوز رو فراخونی میکنه! کار دیگه ای انجام نمیده پس یه کاری کن!
    الان یه لینوکس ندارم آدرس دقیق بت بدم ولی حدودش اینجوری بود برو توی لینوکست وفولدر گروب رو باز کن یکی دو تا فولدر بیشتر توش نیست بگرد یه فایل تکست پیدا می کنی شبیه اسکریپت نویسی بش می مونه! اونو باز کن ببین چی رو فراخوانی کرده فکر کنم درستش این باشه
    Tool Chain +1​
    دقیق یادم نیست حالا شما یه نگاه بنداز ببین چی نوشته تا بتونم راهنماییت کنم!
    راستی یه چیزی اگر بلدی گروب رو دوباره نصب کنی با یه CD ویندوز NT Loader رو بکوب سر جاش ببین ویندوز بالا میاد یا نه شاید ویندوزت ترکیده!
    یه چیزی هست به نام Super Grub Disk توی نت بتایپی پیداش می کنی! چیز بدرد بخوریه بگیرش ببین می تونه ویندوزتو بکشه بالا!
     
  3. dead_chatter

    dead_chatter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏8 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    1,061
    تشکر شده:
    3
    شما لطفا این کد رو تو Terminal بزن

    sudo gedit /boot/grub/grub.cfg

    و تو فایلی که باز میشه دنبال ویندوز XP بگرد (میتونی توش Find بزنی) و ۴ خط زیرش رو کپی کن همینجا،‌ممکنه چیزی توش بهم ریخته باشه.
     
    Last edited: ‏30 جولای 2010
  4. gaxter

    gaxter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏11 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    411
    تشکر شده:
    77
    محل سکونت:
    in myself
    سلام ممنون از توجهتون

    پیداش کردم

    menuentry "microsoft windows xp home edition (on/dev/sda2)"
    insmod ntfs
    set root='(hd0,2)'
    search --no-floppy--fs-uuid--set 1ab4598fb4596e6f
    drivemap -s(hd0) $}root{
    chain loader +1
    }
     
  5. gaxter

    gaxter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏11 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    411
    تشکر شده:
    77
    محل سکونت:
    in myself
    سلام ممنون از توجهتون
    والا لپتاپم درایو نداره تا باهاش سی دی یا دی وی دی بخونم.
    نصب کردن گروب هم بلد نیستم.
     
  6. omidghadami

    omidghadami Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏26 جولای 2010
    نوشته ها:
    84
    تشکر شده:
    1
    یه سوال مگه نمی گی ویندوز ارجینال لپتاپه معمولا این ویندوزا توی اولین پارتیشن نصب هستند وباید نوشته باشه sda0 ولی اینکه نوشته sda2 می خوای عوضش کن یه تستی بزن!:D
     
  7. appbannerkhuniresbanner
  8. gaxter

    gaxter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏11 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    411
    تشکر شده:
    77
    محل سکونت:
    in myself
    ممنون
    درایو ریکاوری که با ویستا sda1 از اول.
    xp هم sda2 بود.
    الان همونجور که گفتید اکس پی رو در گروب کردم sda0 و ریکاوری رو هم کردم 2 .ولی بازم ریکاوری لود میشه و اکس پی لود نمیشه هیچ اروری هم نمیده فقط یه لحظه میره تا لود بشه ولی برمیگرده توو همون بوت لودر گروب.
    دوباره اکس پی رو حتی روی sda1 هم گذاشتم ولی همون اشو همون کاسه.
     
  9. omidghadami

    omidghadami Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏26 جولای 2010
    نوشته ها:
    84
    تشکر شده:
    1
    آقا یه سی دی ویندوز جور کن ببین می تونی ویندوزت رو به حال اول برگردونی! باید توی اون mini dos اش اینارو بزنی FIX MBR
    FIX BOOT
    BOOT CFG
    بعد ببین ویندوزتو از کجا میشناسه!
    این قضیه ای که می گی بنظرم یه کمکی بو داره!:D
     
  10. dead_chatter

    dead_chatter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏8 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    1,061
    تشکر شده:
    3
    دوست عزیز اون خط drivemap -s(hd0) $}root{ رو پاک کن یه امتحان بکن ببینیم درست میشه یا نه
     
  11. gaxter

    gaxter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏11 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    411
    تشکر شده:
    77
    محل سکونت:
    in myself
    انجام شد ولی همچنان مشکل برقراره.:(
     
  12. omidghadami

    omidghadami Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏26 جولای 2010
    نوشته ها:
    84
    تشکر شده:
    1
    دوست عزیز
    نصب برنامه یه چیزه فراخوانیش یه چیز دیگه!
    بعضی وقتها GRUB درست نصب نمیشه و میره جاهایی نصب میشه، که نباید بشه! شما یه کاری باید بکنی! بدون GRUB ویندوزت رو فراخوانی کن! حالا یا با اون سی دی معروف Hirens که یه برنامه ای داشت به نام بوت منیجر! پارتیشن اکتیوتو میزاره روی ویندوز و بعد میکشتش بالا! و یا از روی CD ویندوز این لودر رو برگردون سر جاش! ببین هنوز ویندوزت سالمه یا نه!
    بعد که این درست شد باید اون لینوکس رو از روی CD بکشی بالا و گروب رو دستی نصب کنی!
     
  13. gaxter

    gaxter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏11 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    411
    تشکر شده:
    77
    محل سکونت:
    in myself
    آخه مشکل اینجاست لپتابم درایو سی دی و دی وی دی نداره.چون مینی لپتاپها بدون درایو هستن.
    روی فلش هم که این نرم افزارهایی که گفتین میشه ریخت ولی خوب فلش هم باید بوتیبل باشه که زیاد بلد نیستم.
     
  14. avajang.com .leftavajang.com.right
  15. omidghadami

    omidghadami Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏26 جولای 2010
    نوشته ها:
    84
    تشکر شده:
    1
    پس چه جوری لینوکس نصب کردی!
    آقا راستشو بخوای راه دیگه ای به ذهنم نمی رسه! منم یه دفعه این بلا سرم اومد ایرادشم این بود که GRUB توی درایو ویندوزم نصب شده بود و زده بود ویندوز رو ناک اوت کرده بود! فکر کنم یا باید درایو اکسترنال جور کنی و یا باید یه جوریه این قضیه بوتابل کردن فلش رو راه بندازی! البته خودم تا حالا موفق به اینکار نشدم ولی رو نت سرچ کنی روشهای زیادی پیدا می کنی!
     
  16. dead_chatter

    dead_chatter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏8 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    1,061
    تشکر شده:
    3
    دوست عزیز شما کلا اون درایو که لینوکس داره فرمت کن و کلا پاک کن،‌اگه ویندوز بالا نیمد با همون ریکاوری خودش درست کنین ( با کد fixmbr معمولا مشکل یوت ویندوز درست میشه،‌اگه برنامه Recovery ش console داره این کد رو تو کنسولش بزنین) بعد لینوکس رو داخل ویندوز نصب کنین یعنی یه برنامه Virtual Drive مثل Daemon Tools بگیرین و بعد فایل .iso لینوکس رو mount کنین و با برنامه ای که باز میشه (که اسمش WUBI ه) اوبونتو رو نصب کنین.
     
  17. omidghadami

    omidghadami Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏26 جولای 2010
    نوشته ها:
    84
    تشکر شده:
    1
    دوست عزیز این ریکاوری که ایشون می گویند Image از هارد بعد از نصب ویندوزه! نه Image از CD ویندوز! نتیجتا کنسول نداره!
     
  18. brainsore

    brainsore Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏1 مارس 2008
    نوشته ها:
    5,573
    تشکر شده:
    3,263
    محل سکونت:
    دور
    با نرم افزار unetbootin می تونید فایل های ایمیج iso را به شکل بوتیبل روی فلش بریزید (البته نه همه جور ایمیجی ولی hirens را احتمال زیاد جواب میده). شاید کمک کنه!
     
  19. gaxter

    gaxter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏11 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    411
    تشکر شده:
    77
    محل سکونت:
    in myself
    ممنون
    همونطور که آقا امید فرمودن متاسفانه ریکاوریش کنسول نداره.
     
  20. gaxter

    gaxter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏11 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    411
    تشکر شده:
    77
    محل سکونت:
    in myself
    ممنون تا اینجاشم خیلی زحمتتون دادم.
    لینوکس رو با فلش نصب کردم.
     
  21. gaxter

    gaxter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏11 دسامبر 2005
    نوشته ها:
    411
    تشکر شده:
    77
    محل سکونت:
    in myself
    ممنون .چشم امتحان میکنم ببینم جواب میده.
     
  22. omidghadami

    omidghadami Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏26 جولای 2010
    نوشته ها:
    84
    تشکر شده:
    1
    خواهش می کنم!
    نه بابا ما اینجاییم که به هم کمک کنیم!
    ببین من نمی دونم این لپ تاپی که می گی چه جوریه سیستم ریکاوریش! ولی اکثر اونایی که من تست کردم همه چیز رو ریکاور می کنند! یعنی حتی درایوهاتم پاک میشه!
    اگه فقط درایو ویندوزت رو پاک می کنه! اون وقت بدم نیست ویندوز رو باز نشانی کنی! هر چند که اینکار دردی رو دوا نمی کنه! چون احتمال داره دست به MBR نزنه و اون وقت مشکل پابرجاست!
    ببین نمی دونم چقدر راجع به این قضایا اطلاعات داری! ولی من یه مختصری اینجا برات می نویسم! ببین برنامه های بوت منیجر یه فایل اجرایی هستند که می تونند هر جایی از هارد قرار بگیرند فقط باید توی یک آدرس خاص از هارد آدرسشون نوشته بشه! متاسفانه این Ubuntu گاهی وقتها یه کم این قضیه رو که ممکنه کاربر حواسش به محل نصب نباشه و ویندوز هم روی سیستم داشته باشه یادش میره! و نتیجتا پوست ویندوز رو می کنه!
    حالا راه حلها
    1) ویندوزت رو اگر برات مهم نیست چی رو هارد داری ریکاور کن ببین بر می گرده سر جاش یا نه! دفعه بعدم که لینوکس نصب می کنی حواست باشه این GRUB چی کار داره می کنه! من به شخصه پیشنهاد می کنم از Fedora استفاده کن! تنظیماتش راحتتره! Ubuntu اصلا چیز خوبی نیست! نظر شخصیمه ممکنه خیلی ها باهاش مخالف باشند ولی منم از Fedora شروع کردم!
    2) از این برنامه ای که دوستمون گفته استفاده کن Hirens بیاد بالا میشه یه کارایی کرد فقط 9.3 رو بگیر 10.2 مزخرفه!
    3) http://www.supergrubdisk.org/
    این سایت یه نرم افزاری داره برای این جور کارا که گروب بازی در میاره و از اینجور چیزا ادیشن USB هم داشت بگیر ببین کارتو راه میندازه!