• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مشکل حرف ک (ی و ي رو نمی گم)

alieseraj

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
به نام خدا
آقا ما تا حالا فکر می کردیم ی مشکل داره. نگو ک هم مشکل داره.
ك و ک . یکی بی سرکش، یکی سرکش دار. یکی مال xp یکی مال98.
موتور های جست و جو مثل parseek مشکل ي و ی رو حل کرده اند، این مشکل رو هم حل کرده اند؟

aaber_piade

Registered User
لایک‌ها
25
فكر مي كنم حل كرده باشن چون آقاي شيرازي هميشه توي حرفاش از اين دو تا مورد با هم اسم مي برد .. هرجا بحث مشكل ي مي شد مساله ك رو هم مطرح مي كرد.

alieseraj

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
بسم الله
ببخشيد، آقاي شيرازي كي بيده؟؟ من نمي شناسم :oops: (اين احسان هم ور داشته اين خجالته رو غمگين كرده. هيچ جا صورتك خجالت غمگين نيست. يا خندونه(مثل پيامرسان ياهو!) يا خنثي(مثل قبلا))

aaber_piade

Registered User
لایک‌ها
25
آقاي شيرازي مدير و گرداننده پارسيك هست .. ياد دعواهاش با حامد بنايي به خير ;)

alieseraj

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
با نام و ياد دوست
مي بخشيد زياد سوال مي كنم(يه چيز تو مايه هاي Excuse me، نه Sorry ها! هر کس اشتباه بکنه عذر می خواد):
اقا اين دعواها رو كجا مي شه خوند؟ يا در چه موردي بوده اند؟

aaber_piade

Registered User
لایک‌ها
25
راجع به گوگل و گاگول !! و كپي رايت و كپي لفت و از اين چيزا ديگه :D

<a href='http://www.hamedbanaei.com/logeditor/hamed1.htm' target='_blank'>http://www.hamedbanaei.com/logeditor/hamed1.htm</a>
<a href='http://news.gooya.com/2002/05/25/2505-29.php' target='_blank'>http://news.gooya.com/2002/05/25/2505-29.php</a>

alieseraj

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
متشكر از لطفت و وقتي كه گذاشتي

aaber_piade

Registered User
لایک‌ها
25
خواهش مي كنم قابلي نداشت ;)

weblogger

Registered User
لایک‌ها
6
ببين اين كه دعواي ولي نژاد بيد از اين لينك ها اگر سراغ داري بگو بازم يادش بخير من همه رو از ذهنم ريختم بيرون اگر باز هم هست بگو كه من بخونم

weblogger

Registered User
لایک‌ها
6
در مورد ي و ی ک و ك

ببینید من جند بار این رو نوشتم تو جاای مختلف جون خودم خیلی حساسم دوباره می نویسم این موضوع رو

ویندوزهای 98 و ME که به هر نحوی فارسی شدند از این 2 حالت خارج نبودند

1) یا فارسی ساز هایی مثل پارسا و غیره روی ویندوز عربی به‌روز upgrade می‌شد
و یا

2) با یکسری از برنامه‌های .exe که شامل یه dll و یک مقداری فونت بود این امکان روی ویندوزهای 98 ایجاد شد که معروفترینش همان farsilang ISP ندا هستش و بهد ها هم شتاب اومد و قبل از شتاب هم وقتی ملینیم می خریدی یه فایل داشت که به اسم فارسی ساز ملینیم همه می‌شناسیمش

هر دوی این روش‌ها اشتباه فاحش و غم‌انگیز ی و ک را داشتند و دقت نمی‌کردند که روی کد یونیک عربی دارند کار می‌کنند اساسا layout عربی بود

همون موقع ها نامه‌ای تهیه شد و توسط frasiweb.info به مایکروسافت اعلام شد که چه خطایی رو مرتکب شده
در جوابی که اومد این نوشته شده بود که ما هرگز فارسی را ساپورت نکرده‌ایم و این امکان برای ویندوزهای عربی بوده است که حرفش هم درست بود

بعدها که ویندوز 2000 داد بیرون 2 تا گند دیگه زد

1) از خودش یک layout در آورد که با laayout‌استاندارد فارسی مورد تایید سازمان استاندارد ایران مغایرت داشت مثل عوض شدن جای پ و ی عربی و همان shift+d خودمان
که این مشکل با طراحی kbdfa.dll توسط farsiweb.info حل شد که بعدها همین آقای علیرظا شیرازی همون dll رو براش یک راه‌نمای فارسی خوب نوشت و طرفدار پیدا کرد
<a href='http://www.farsiweb.info/howto/win2keyb/' target='_blank'>http://www.farsiweb.info/howto/win2keyb/</a>

یک layout manager هم بچه‌ةای مهر سافت ساختند که agent می‌شد روی taskbar و تاریخ فارسی هم داشت
اون هم تو source fourg هستش می‌تونید دانلود کنید- خودم هم یک بار اینجا گذاشتمش ولی وقتی احسان nuke رو برداشت این به همراه حداقل 20 پست خودم پرید که بماند هنوز هم دلخورم ازش:)-
و این قابلیت رو داشت که هر حرفی را به دیگری جایگزین کنه و پیش فرضش هم منطبق با استاندارد سازمان استاندارد ایران بودش در نسخه‌ی 1.1 و 1.2

2) دومین سوتی مایکروسافت این بود که ی فارسی رو خیال می کرد فقط یک حالت داره و یک حالت براش بیشتر در نظر نگرفته بود که همان ی آخر هستش و همه‌ی فونتهایی که یونیکد کرده بود مثل tahoma و times new roman‌و غیره همین مشکل رو داشت - تو پرانتز بگم که یکی از ویژگی‌های استاندارد یونیکد اینه که برای اشکال مختلف یک کاراکتر فقط یک کد اختصاص بده و بقیه‌ی حالت‌ةای مختلف رو با الگوریتم‌هایی تشخیص بده و در هر position اون شکل مناسب رو به نمایش بگذاره)

بله خلاصه فهمید جه سوتی رو داده و 2 حالت ی اول و ی وسط رو برای فارسی در نظر نگرفته و تو فونت‌های به روز شده‌اش اون‌ها رو درست کرد

ی رو مشکلش رو همه فهمیدند و لی ک رو کمت کسی بهش توجه می‌کرد چون وقتی می‌چسبید همون شکل رو داشت فوقش هم ک آخر حالا سرکش نداشت مگه چی می‌شد غافل از این‌که وقتی تو موتور جستجو search کنی مثلا

ک ا ر آ ف ر ی ن ی
ك ا ر ا ف ر ي ن ي‌

تعداد جایگشت‌ها )تعداد حالت‌هایی که می‌شه یک کلمه نوشته بشه ( برای این یک کلمه حداقل 6 حالت خواهد بود حالا خودتون بروید تا آخر ماجرا را

تصمیمی که گرفته شده برقراری ارتباط با موتور جستجوهایی هست که یونیکد رو ساپورت می کنند و طراحی الگوریتمی که بتونه اتوماتیک این حالت ها رو بسازه و search کنه
یعنی اگر بزنی کارآفرینی خودش با ی عربی و فارسی و ک عربی و فارسی و حالت‌هایی مثل این که تازگی‌ها مد شده-نمونه‌ی بازش blogsky هست - وسط رو ی عربی می‌زنند و آخر رو ی فارسی بفهمه و بیاره دقیقا مثل حالتی که تو لاتین A و a رو که بهسش میگویند case sensitive می فهمه و هر دو را می‌اورد

حالا قضیه علی سراج جان ک ویندوز نیست قضیه ک عربی و ک فارسی است این رو توجه کن بهش

تمامی چیزهایی که گفتم با سند و مدرک وجود داره فقط یه لینک گذاشتم چون نمی‌خواستم چیزی رو به کسی ثابت کنم
:arrow:

aaber_piade

Registered User
لایک‌ها
25
حالا الان پارسيک اين کار رو می کنه؟ يعنی واقعا از الگوريتم بهتر شده ای برای اين کار استفاده می کنه؟ از کجا ميشه مطمئن بود؟ اينا يه کار بدی که کردن اينه که وقتی توی پارسيک سرچ می کنيم تعداد نتايج رو معلوم نمی کنه، در واقع انتظار مي ره که من اگر بزنم کارآفرينی حالا به هر مدلی که بزنم بايد نتايج پارسيک بيشتر از گوگل باشه (به خاطر دربرگرفتن همه حالات) ولی با توجه به اينکه پارسيک تعداد نتايج رو معلوم نمی کنه من اصولا شک دارم که پروژه آقای شيرازی موفق بوده باشه.. ممکنه عملا جواب نداده که اگر داده بود از نشون دادن تعداد نتايج فرار نمی کردن. :rolleyes:

weblogger

Registered User
لایک‌ها
6
دقيقا همين طوره آما مي شه پيشنهاد داد به شيرازي كه اين كار رو بكنه در حال حاظر همه ي حالت ها رو در نظر نمي كيره فقط با يه اسكريپت ساده كد ورودي textbox رو ميگيره و در حالتي كه ي فارسي بخواهد force بشه (مثل كاري كه لامپ عزيز در اديتورش انجام داده بود) كد رو با كد ي قبل از ورود جاي‌گزين replace مي‌كنه

كار به‌تر صحبت با خود گوگل هست

aaber_piade

Registered User
لایک‌ها
25
ببين اين كه دعواي ولي نژاد بيد از اين لينك ها اگر سراغ داري بگو بازم يادش بخير من همه رو از ذهنم ريختم بيرون اگر باز هم هست بگو كه من بخونم

راستش من چيز بيشتري پيدا نكردم مگه از خود حامد بنايي سوال كنيم :)

بالا