در مورد ي و ی ک و ك
ببینید من جند بار این رو نوشتم تو جاای مختلف جون خودم خیلی حساسم دوباره می نویسم این موضوع رو
ویندوزهای 98 و ME که به هر نحوی فارسی شدند از این 2 حالت خارج نبودند
1) یا فارسی ساز هایی مثل پارسا و غیره روی ویندوز عربی بهروز upgrade میشد
و یا
2) با یکسری از برنامههای .exe که شامل یه dll و یک مقداری فونت بود این امکان روی ویندوزهای 98 ایجاد شد که معروفترینش همان farsilang ISP ندا هستش و بهد ها هم شتاب اومد و قبل از شتاب هم وقتی ملینیم می خریدی یه فایل داشت که به اسم فارسی ساز ملینیم همه میشناسیمش
هر دوی این روشها اشتباه فاحش و غمانگیز ی و ک را داشتند و دقت نمیکردند که روی کد یونیک عربی دارند کار میکنند اساسا layout عربی بود
همون موقع ها نامهای تهیه شد و توسط frasiweb.info به مایکروسافت اعلام شد که چه خطایی رو مرتکب شده
در جوابی که اومد این نوشته شده بود که ما هرگز فارسی را ساپورت نکردهایم و این امکان برای ویندوزهای عربی بوده است که حرفش هم درست بود
بعدها که ویندوز 2000 داد بیرون 2 تا گند دیگه زد
1) از خودش یک layout در آورد که با laayoutاستاندارد فارسی مورد تایید سازمان استاندارد ایران مغایرت داشت مثل عوض شدن جای پ و ی عربی و همان shift+d خودمان
که این مشکل با طراحی kbdfa.dll توسط farsiweb.info حل شد که بعدها همین آقای علیرظا شیرازی همون dll رو براش یک راهنمای فارسی خوب نوشت و طرفدار پیدا کرد
<a href='http://www.farsiweb.info/howto/win2keyb/' target='_blank'>http://www.farsiweb.info/howto/win2keyb/</a>
یک layout manager هم بچهةای مهر سافت ساختند که agent میشد روی taskbar و تاریخ فارسی هم داشت
اون هم تو source fourg هستش میتونید دانلود کنید- خودم هم یک بار اینجا گذاشتمش ولی وقتی احسان nuke رو برداشت این به همراه حداقل 20 پست خودم پرید که بماند هنوز هم دلخورم ازش
-
و این قابلیت رو داشت که هر حرفی را به دیگری جایگزین کنه و پیش فرضش هم منطبق با استاندارد سازمان استاندارد ایران بودش در نسخهی 1.1 و 1.2
2) دومین سوتی مایکروسافت این بود که ی فارسی رو خیال می کرد فقط یک حالت داره و یک حالت براش بیشتر در نظر نگرفته بود که همان ی آخر هستش و همهی فونتهایی که یونیکد کرده بود مثل tahoma و times new romanو غیره همین مشکل رو داشت - تو پرانتز بگم که یکی از ویژگیهای استاندارد یونیکد اینه که برای اشکال مختلف یک کاراکتر فقط یک کد اختصاص بده و بقیهی حالتةای مختلف رو با الگوریتمهایی تشخیص بده و در هر position اون شکل مناسب رو به نمایش بگذاره)
بله خلاصه فهمید جه سوتی رو داده و 2 حالت ی اول و ی وسط رو برای فارسی در نظر نگرفته و تو فونتهای به روز شدهاش اونها رو درست کرد
ی رو مشکلش رو همه فهمیدند و لی ک رو کمت کسی بهش توجه میکرد چون وقتی میچسبید همون شکل رو داشت فوقش هم ک آخر حالا سرکش نداشت مگه چی میشد غافل از اینکه وقتی تو موتور جستجو search کنی مثلا
ک ا ر آ ف ر ی ن ی
ك ا ر ا ف ر ي ن ي
تعداد جایگشتها )تعداد حالتهایی که میشه یک کلمه نوشته بشه ( برای این یک کلمه حداقل 6 حالت خواهد بود حالا خودتون بروید تا آخر ماجرا را
تصمیمی که گرفته شده برقراری ارتباط با موتور جستجوهایی هست که یونیکد رو ساپورت می کنند و طراحی الگوریتمی که بتونه اتوماتیک این حالت ها رو بسازه و search کنه
یعنی اگر بزنی کارآفرینی خودش با ی عربی و فارسی و ک عربی و فارسی و حالتهایی مثل این که تازگیها مد شده-نمونهی بازش blogsky هست - وسط رو ی عربی میزنند و آخر رو ی فارسی بفهمه و بیاره دقیقا مثل حالتی که تو لاتین A و a رو که بهسش میگویند case sensitive می فهمه و هر دو را میاورد
حالا قضیه علی سراج جان ک ویندوز نیست قضیه ک عربی و ک فارسی است این رو توجه کن بهش
تمامی چیزهایی که گفتم با سند و مدرک وجود داره فقط یه لینک گذاشتم چون نمیخواستم چیزی رو به کسی ثابت کنم
:arrow: