• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

معادله ي درجه ي 3 در C++ (فوريه كمك كنيد)

amir_-bala

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
ببينيد من ميخوام به زبان C++ برنامه اي بنويسم كه معادله ي دزجه ي سوم :

X^3+2X^2+3X+1=0

رو حل كنه .
(نكته : ^=توان)

نكته:
ببينيد من برنامه اي نميخوام كه هر معادله ي درجه ي سومي رو كه بهش بدم حل كنه يعني نميخوام اينجوري باشه كه مثلا اول برنامه از كاربر 4 تا عدد درخواست كنه كه به ترتيب اون عددها رو ضريب x^3 و x^2 و x و عدد, قرار بده بلكه فقط ميخوام يك معادله ي درجه ي سوم ثابت مثل X^3+2X^2+3X+1=0 رو حل كنه.

ممنون ميشم كمك كنيد.

Mehdi.T

کاربر فعال برنامه نویسی
کاربر فعال
لایک‌ها
3
شما در ریاضی از روش سعی و خطا باید حل کنید اینجا هم از یک حلقه می تونید به عنوان سعی استفاده کنید

amir_-bala

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
ميشه خواهش كنم كه يكم بيشتر توضيح بديد .يعني ميخوام بدونم كه منظورتون از سعي چيه ؟ يعني من وجود ريشه ها رو بايد تو سعي قرار بدم؟ ميشه لطف كنيد و توضيح بديد ؟ ( كسي نيست كه بتونه يك برنامه براش بنويسه :blush: , واقعا ممنونش ميشم :blush: :blush: )

saeedsmk

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
4
برای حل یک معادله دو روش وجود دارد
یکی روش ریاضی ان مثلا حل x^2=1میشه رادیکال 1
و دیگری روش محاسبات عددی
در روش های محاسبات عددی عدد بدست امده کاملا عدد صحیح نیست ولی به ان عدد بسیار نزدیک است
معروفترین روش حل به روش محاسبات عددی روش نیوتن است
اما در این روش باید تابع شما همگرا باشد . در ریاضیات برای حل معادلات درجه سه فرمول موجود است . شما اگر حتی میخواهید از روش محاسبات عددی استفاده کنید باید ببنید ایا معادله شما همگرا است یا وا گرا . معمولا معادلات درجه سه همگرا اند .
در این روش های عددی عددی به عنوان جواب اولیه در نظر گرفته میشود و سپس بر اساس این عدد محاسبه انجام میگیرد و با بهتر نمودن عدد و جایگزینی به جای عدد اول و سپس دوباره محاسبه و ... عدد دوم و سوم و محاسبه میگردد
بگزار ببینم الگوریتمشو دارم یا نه اگه داشتم یا دیگر دوستان داشتند حتما میگذارند.

امیدوارم کمک کنه

amir_-bala

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سعيدجان ممنون از توضيح هاي جالبت.

من هم يك سايت خيلي خيلي جالب براي حل معادله ي درجه ي 3 پيدا كردم (البته يكي كه نميشناسمش و ايراني هم نيست كمكم كرد).

ببينش:

http://en.wikipedia.org/wiki/Cubic_equation

شايد حالا راحتتر بشه براش برنامه نوشت , نه ؟ :rolleyes: :) :blush:

بالا