rezahaghi321
کاربر تازه وارد
- تاریخ عضویت
- 1 می 2019
- نوشتهها
- 92
- لایکها
- 41
هنگامی که د تاریخ ۱۵ نوامبر سال ۲۰۱۳ کنسول نسل هشتمی سونی با نام PS4 معرفی شد، به ذهن احدی خطور نمیکرد که برای این کنسول بهترین بازیهای تاریخ صنعت بازیسازی، به صورت انحصاری عرضه شود. بازیهایی که به کلاس درس بازیسازی تبدیل شدند.اما مثل هر کنسولی، کم کم عمر PS4 هم به پایان رسیده و دیگر باید خودمان را به عرضه نشدن بازی های جدید برایش عادت دهیم. اکنون زمان مناسبی است تا با مرور خاطرات نسل هشتم، به معرفی بهترین بازی های انحصاری ps4 بپردازیم.
از آنجایی که در پایان راه کنسولهای نسل هشتمی قرار داریم، فرصتی خوبی است تا برترین بازی های انحصاری PlayStation 4 را مرور کنیم. با دنیایبازی و نگاهی به بهترین بازی های PS4 همراه باشید.
دیگر چیزی به پایان نسل هشتم بازیهای ویدیویی نمانده است. تقریبا هر دو غول بزرگ صنعت بازیسازی یعنی مایکروسافت و سونی، آخرین بازیهای انحصاری کنسولهای نسل هشتمیشان را روانه بازار کردند. در طی این ۷ سال، هر دو شرکت بازیهای زیادی را روانه بازار کردند؛ گاهی خوب و گاهی هم بد. اما چیزی که رقابت را بین این دو غول بازیسازی داغ میکرد، عرضهی عناوین انحصاری بود. عناوینی که ممکن بود یک شخص را برای خرید یک کنسول مصممتر کند. و شاید بزرگترین فرق بین این دو کنسول، محصولات انحصاریشان باشد. در این مقاله سعی میکنیم تا مروری داشته باشیم بر ۱۰ عنوان برترانحصاری پلیاستیشن ۴.
۱۰ – Ratchet and Clank
مجموعهی دوست داشتنی Ratchet and Clank پای ثابت کنسولهای سونی بوده است. از اولین نسخهی این مجموعه که برای پلیاستیشن ۲ عرضه شد تا Ratchet and Clank: Rift Apart که قرار است برای کنسول نسل نهمی سونی به صورت انحصاری عرضه شود. مخاطب اصلی این مجموعه اکثرا بچههای خرسال و نوجوانان هستند. اما مکانیکهای بازی و طراحی جذاب مراحل و محیطهای بازی بهقدری عالی هستند، که بزرگسالان نیز از بازی کردن آن لذت فراوانی خواهند برد. داستانِ بازی در اوج سادگی، زیبا است. ممکن است بازی Ratchet and Clank در حد بازیهای انحصاری دیگر پلیاستیشن ۴ نباشد، اما بازی بهشدت بامزه و سرگرمکننده است؛ بازی درمانگر خستگی و فراموش کردن مشکلات.
۹ – Ghost of Tsushima
بازی Ghost of Tsushima به نوعی خاتمهدهندهی روند بازیهای انحصاری پلیاستیشن ۴ محسوب میشود. بازی Ghost of Tsushima در حالیکه تحت تأثیر بازیهای دیگر بوده است، اما همچنان زیباییهای منحصر بهفرد خودش را دارد؛ که بزرگترینِ آن قرار دادن مخاطب در نقش یک سامورایی هست. بازی که در «سوشیما» جریان دارد، به خوبی حال و هوای ژاپن قدیم را به مخاطب القا میکند. یکی دیگر از امکانات جذابِ بازی، افکت سیاه و سفید است که به گفتهی سازندهی بازی یعنی ساکرپانچ با فعال کردن این افکت، بازی تاحد زیادی به آثار آکیرا کوروساوای بزرگ نزدیک میشود. اما مهمترین عنصر یک بازی سامورایی، گیمپلی و مکانیزم شمشیرزنی آن است که خوشبختانه Ghost of Tsushima تا حد زیادی از پس این کار برآمده است. بازی همچنین این فرصت را به بازیکن میدهد تا مانند سامورایی اصیل رو در رو مبارزه کند، یا مانند یک شبه بصورت مخفی دشمنان را از بین ببرد. تازهترین عنوانی که موفق به حضور در لیست برترین بازی های انحصاری PS4 شده هم Ghost of Tsushima است!
۸ – Dreams
یکی از جاهطلبانهترین انحصاریهای پلیاستیشن ۴؛ محصول Media Molecule یعنی بازی Dreams است. در این بازی همانطور که از ناماش پیدا است، هر آن تخیل و آرزوی که دارید را میتوانید بسازید. از طراحیهای گرافیکی گرفته تا بازسازی یک بازی کامل. همهچیز در Dreams ممکن است. شاید تنها چیزی که برای این بازی حد و مرز تعیین میکند، محدودیت سختافزاری پلیاستیشن ۴ باشد. در واقع Dreams نه یک بازی، بلکه چیزی فراتر از آن است. عنوان Dreams محیطی است برای ارضای تخیلات مخاطب.
۷ – Persona 5 Royal
بازی Persona 5 Royal اگر بهترین بازی JRPG نسل هشت نباشد، یقینا یکی از بهترینها محسوب میشود. این بازی توانست متای ۹۵ را با ۷۱ نقد ثبت کند که بالاترین متا را دربین انحصاریهای نسل هشتم پلیاستیشن ۴ دارد و این تنها یکی از دلایل حضورش در لیست برترین بازی های انحصاری PS4 است! تکتکِ مکانیزمهای P5: Royal به بهترین شکل ممکن طراحی شده است. داستانی جذاب که مخاطب را تا آخر بازی با خود میکشاند. و طرح گرافیکی کمیکبوکی بازی بهقدری با سبک بازی چفتوبست میشود که تصور کردن بازی با طرح گرافیکی دیگر غیرممکن است. دنیای Persona 5: Royal نیز بهقدری غنی است که میتواند مخاطب را برای چندین ساعت بدون خستگی در خود غرق کند. بیراه نیست اگه بگوییم یک شخص میتواند در بازی «پرسونا ۵ رویال» زندگی کند.
۶ – Horizon Zero Dawn
بازی Horizon Zero Dawn یکی از جدیدترین آیپیهای سونی بود که توسط استودیو Guerrilla Games برای پلیاستیشن ۴ ساخته شد. Horizon Zero Dawn با داشتن گیمپلی نفسگیر، داستان جذاب و طراحی محیط عالی، به یکی از بهترین آثار انحصاری پلیاستیشن ۴ مبدل شد. یکی از خصوصیات مهم این بازی، داشتن محیط منحصر بهفرد آن هست. محیطی که از تلفیق انسانهای اولیه با روش زندگی قبیلهای با رباتهای افسارگسیخته به وجود آمده است. دنیای بازی پر است از مأموریتهای جانبی که بازیکن را میتواند جدا از بخش داستانی، ساعتها سرگرم کند. در ادامهی کار گوریلا گیمز یک بستهالحاقی تحت نام Frozen Wilds نیز برای بازی عرضه کرد که تجربهی مخاطب را عمیقتر میکرد. همچنین ادامهی این بازی با نام Horizon Forbidden West جز اولین انحصاریهای نسل نهم سونی خواهد بود؛ که نشاندهندهی اعتماد سونی به این مجموعه است.
۵ – Marvel’s Spider-Man
بعد از عرضهی Spider-Man 2 در سال ۲۰۰۴ تقریبا هیچ بازیِ جذاب و خوب از شخصیت محبوب دنیای مارول یعنی Spider-Man ندیدیم. تا اینکه سونی در کنفرانس E3 سال ۲۰۱۶ با تریلری از ساخت بازیِ با محوریت Spider-Man خبر داد. هنگامی که این بازی عرضه شد مخاطبان و منتقدان از زیبایی مکانیزمهای بازی انگشت به دهن ماندند. نقشهی بزرگ با تعداد زیادی فعالیتهای جانبی، سیستم مبارزهی روان و زیبا. اما بزرگترین چالشِ Insomniac Games طراحی یک مکانیزم خوب برای سیستم تارانداختن Spider-Man بود که خوشبختانه از پس این چالش به بهترین شکل ممکن برآمد. درکنار تمام این نکات مثبت، داستان بازی نیز یکی از بهترین روایتهای ممکن را دارد؛ زیرا از اول تا آخر بازی، مخاطب فکر نمیکند که با شخصیت Spider-Man بازی میکند، بلکه احساس میکند خودِ او Spider-Man است.
۴ – Uncharted 4: A Thief’s End
ناتیداگ با ساخت مجموعهی Uncharted نشان داد که در ساخت بازیهای ماجراجویی تبحر خاصی دارد. اما با ساخت آخرین قسمت این مجموعه یعنی Uncharted 4: A Thief’s End حتی از استانداردهای خودش نیز فراتر رفت. جزئیات گرافیکی بازی دیوانهکننده است. معماهای بازی نیز جذابیت خاص خودشان را دارند. طراحی مراحل و گانپلی بازی واقعا بینقص است. اما چیزی که آنچارتد ۴ را از یک بازی خوب به یک بازی عالی و لایق حضور در بین برترین بازی های انحصاری PS4 تبدیل میکند، داستان آن است. نوشتن یک پایانبندی که سزاوار چنین مجموعهای باشد اصلا کار آسانی نیست. اما خوشبختانه ناتیداگ به زیبایی هرچه تمام، داستان این مجموعهی زیبا را خاتمه میدهد. بعید نیست که در سالهای آینده بازیهای ماجراجویی، این بازی را الگوی خودشان قرار دهند.
۳ – God of War
هنگامیکه God of War جدید در E3 سال ۲۰۱۶ با یک گیمپلی نفسگیر به نمایش درآمد، همه متعجب شدند. اما چیزی که به تعجب همه افزود، تغییرات بزرگی بود که در این مجموعه اعمال شده بود. از تغییر دوربین بازی گرفته تا محیط و طراحی شخصیتها. تا قبل از عرضهی بازی God of War هیچکس، حتی سازندهها از موفقیت بازی مطمئن نبودند، اما بعد از تجربه آن همه با یک کلمه آن را توصیف کردند: «شاهکار». با تمام تغییرات بزرگی که Cory Barlog بر بازی اعمال کرد، God of War همچنان یکی از بهترین آیپیهای سونی محسوب میشود. سیستم مبارزهی تازه و جذاب در کنار محیطهای افسانهیی اسکاندیناوی، واقعا حس تازگی داشت. حتی داستان بازی که با تغییر خیلی زیادی مواجه شده بود، در تمام لحظات جذاب، نفسگیر و عالی بود. با وجود تغییرات اساسی در سیستم مبارزات بازی، اما همچنان تنوع سیستم مبارزه با قابلیت سوییچ کردن سریع بین اسلحهها فوقالعاده بود. برای پیدا کردن نقص در این بازی واقعا باید موشکافانه وارد عمل شد.
۲ – Bloodborne
بازی Bloodborne در یک کلام شکنجهی به تمام معنا است. اما این شکنجه برای کسی است که با دنیای سولزبورن آشنایی نداشته باشد. FromSoftware در این بازی از روندِ معمول خود فاصله گرفت؛ اما نتیجهی آن خلق یک شاهکار دیگر بود. بازی Bloodborne در یک محیط ویکتوریایی با تم گاتیک جریان دارد که مریضی مشابه به طاعون دامنگیر این شهر شده است. گیمپلی بازی در اوج سختی واقعا زیبا و هنرمندانه طراحی شده است. برعکس دو مجموعهی دیگر استودیو فرامسافتور، گیمپلی این بازی سرعت نسبتا بالایی دارد. درواقع سپر از بازی حذف شده و درعوض سیستم جاخالی دادن –داج کردن- بهبود یافته است. حسی که بعد از شکست غولهای بازی به مخاطب دست میدهد وصفناشدنی است. محیط گاتیک بازی بهقدری عالی طراحی شده که ترس و تنهایی در تکتک لحظات بازی احساس میشود. به اعتقاد خیلی از طرفداران سری سولربورن، بازی بلادبورن با تغییراتی که در مکانیزمهایاش داشت اما بهترین بازیِ ساخته شدهی FromSoftware است.
۱- The Last of Us Part 2
جدا از تمامی حواشی بازی The Last of Us Part II، این بازی متفاوتترین و در عین حال بهترین انحصاری کنسول پلیاستیشن ۴ است. بازی از نظر تکنیکی و گرافیکی در بالاترین سطح ممکن قرار دارد و اوج قدرت کنسول نسل هشتمی سونی را به رخ میکشد. جزئیات گرافیکی محیط و شخصیتهای بازی غیرقابلوصف هستند. گانپلی و گیمپلی بازی نیز عالی طراحی شده است. ناتیداگ در ساخت The Last of Us Part II در تمامی بخشها، وسواس عجیبی به خرج داده است و همین وسواس ها مهر تاییدی است بر کیفیت بازی نهایی و دلیل قرارگیری آن در بین برترین بازی های انحصاری PS4. درکنار دستاورد بالایی که ناتیداگ در زمینه گرافیک و طراحی بهدست آورده است، کیفیت و جزئیات صداگذاری نیز فوقالعاده است؛ از صدای اسلحهها گرفته تا برخورد شخصیتها با علفهای بلند و پرپشت. اما بزرگترین دستآورد ناتیداگ جرأتی بود که به خودشان دادند تا چنین داستان تاریکی را روایت کنند. این داستان بهقدری تاریک و زننده است که نتیجهاش را ناتیداگ به چشم میبیند. اما انجام دادن هرکاری برای اولین بار، بیشتر از موافقین، مخالفین زیادی دارد. بازی The Last of Us Part II این راه را برای دیگر سازندهها نیز هموار میکند تا این جرأت را داشته باشند، تا داستانشان را همانطوری که میخواهند روایت کنند؛ بدون ترس.
نظر شما دربارهی بهترین بازی های انحصاری PS4 چیست؟ جای چه بازیهایی در این لیست خالی بود و کدام عناوین شایستهی قرار گرفتن در کنار برترین بازیهای انحصاری PS4 را ندارند؟
منبع: دنیای بازی
از آنجایی که در پایان راه کنسولهای نسل هشتمی قرار داریم، فرصتی خوبی است تا برترین بازی های انحصاری PlayStation 4 را مرور کنیم. با دنیایبازی و نگاهی به بهترین بازی های PS4 همراه باشید.
دیگر چیزی به پایان نسل هشتم بازیهای ویدیویی نمانده است. تقریبا هر دو غول بزرگ صنعت بازیسازی یعنی مایکروسافت و سونی، آخرین بازیهای انحصاری کنسولهای نسل هشتمیشان را روانه بازار کردند. در طی این ۷ سال، هر دو شرکت بازیهای زیادی را روانه بازار کردند؛ گاهی خوب و گاهی هم بد. اما چیزی که رقابت را بین این دو غول بازیسازی داغ میکرد، عرضهی عناوین انحصاری بود. عناوینی که ممکن بود یک شخص را برای خرید یک کنسول مصممتر کند. و شاید بزرگترین فرق بین این دو کنسول، محصولات انحصاریشان باشد. در این مقاله سعی میکنیم تا مروری داشته باشیم بر ۱۰ عنوان برترانحصاری پلیاستیشن ۴.
۱۰ – Ratchet and Clank
مجموعهی دوست داشتنی Ratchet and Clank پای ثابت کنسولهای سونی بوده است. از اولین نسخهی این مجموعه که برای پلیاستیشن ۲ عرضه شد تا Ratchet and Clank: Rift Apart که قرار است برای کنسول نسل نهمی سونی به صورت انحصاری عرضه شود. مخاطب اصلی این مجموعه اکثرا بچههای خرسال و نوجوانان هستند. اما مکانیکهای بازی و طراحی جذاب مراحل و محیطهای بازی بهقدری عالی هستند، که بزرگسالان نیز از بازی کردن آن لذت فراوانی خواهند برد. داستانِ بازی در اوج سادگی، زیبا است. ممکن است بازی Ratchet and Clank در حد بازیهای انحصاری دیگر پلیاستیشن ۴ نباشد، اما بازی بهشدت بامزه و سرگرمکننده است؛ بازی درمانگر خستگی و فراموش کردن مشکلات.
۹ – Ghost of Tsushima
بازی Ghost of Tsushima به نوعی خاتمهدهندهی روند بازیهای انحصاری پلیاستیشن ۴ محسوب میشود. بازی Ghost of Tsushima در حالیکه تحت تأثیر بازیهای دیگر بوده است، اما همچنان زیباییهای منحصر بهفرد خودش را دارد؛ که بزرگترینِ آن قرار دادن مخاطب در نقش یک سامورایی هست. بازی که در «سوشیما» جریان دارد، به خوبی حال و هوای ژاپن قدیم را به مخاطب القا میکند. یکی دیگر از امکانات جذابِ بازی، افکت سیاه و سفید است که به گفتهی سازندهی بازی یعنی ساکرپانچ با فعال کردن این افکت، بازی تاحد زیادی به آثار آکیرا کوروساوای بزرگ نزدیک میشود. اما مهمترین عنصر یک بازی سامورایی، گیمپلی و مکانیزم شمشیرزنی آن است که خوشبختانه Ghost of Tsushima تا حد زیادی از پس این کار برآمده است. بازی همچنین این فرصت را به بازیکن میدهد تا مانند سامورایی اصیل رو در رو مبارزه کند، یا مانند یک شبه بصورت مخفی دشمنان را از بین ببرد. تازهترین عنوانی که موفق به حضور در لیست برترین بازی های انحصاری PS4 شده هم Ghost of Tsushima است!
۸ – Dreams
یکی از جاهطلبانهترین انحصاریهای پلیاستیشن ۴؛ محصول Media Molecule یعنی بازی Dreams است. در این بازی همانطور که از ناماش پیدا است، هر آن تخیل و آرزوی که دارید را میتوانید بسازید. از طراحیهای گرافیکی گرفته تا بازسازی یک بازی کامل. همهچیز در Dreams ممکن است. شاید تنها چیزی که برای این بازی حد و مرز تعیین میکند، محدودیت سختافزاری پلیاستیشن ۴ باشد. در واقع Dreams نه یک بازی، بلکه چیزی فراتر از آن است. عنوان Dreams محیطی است برای ارضای تخیلات مخاطب.
۷ – Persona 5 Royal
بازی Persona 5 Royal اگر بهترین بازی JRPG نسل هشت نباشد، یقینا یکی از بهترینها محسوب میشود. این بازی توانست متای ۹۵ را با ۷۱ نقد ثبت کند که بالاترین متا را دربین انحصاریهای نسل هشتم پلیاستیشن ۴ دارد و این تنها یکی از دلایل حضورش در لیست برترین بازی های انحصاری PS4 است! تکتکِ مکانیزمهای P5: Royal به بهترین شکل ممکن طراحی شده است. داستانی جذاب که مخاطب را تا آخر بازی با خود میکشاند. و طرح گرافیکی کمیکبوکی بازی بهقدری با سبک بازی چفتوبست میشود که تصور کردن بازی با طرح گرافیکی دیگر غیرممکن است. دنیای Persona 5: Royal نیز بهقدری غنی است که میتواند مخاطب را برای چندین ساعت بدون خستگی در خود غرق کند. بیراه نیست اگه بگوییم یک شخص میتواند در بازی «پرسونا ۵ رویال» زندگی کند.
۶ – Horizon Zero Dawn
بازی Horizon Zero Dawn یکی از جدیدترین آیپیهای سونی بود که توسط استودیو Guerrilla Games برای پلیاستیشن ۴ ساخته شد. Horizon Zero Dawn با داشتن گیمپلی نفسگیر، داستان جذاب و طراحی محیط عالی، به یکی از بهترین آثار انحصاری پلیاستیشن ۴ مبدل شد. یکی از خصوصیات مهم این بازی، داشتن محیط منحصر بهفرد آن هست. محیطی که از تلفیق انسانهای اولیه با روش زندگی قبیلهای با رباتهای افسارگسیخته به وجود آمده است. دنیای بازی پر است از مأموریتهای جانبی که بازیکن را میتواند جدا از بخش داستانی، ساعتها سرگرم کند. در ادامهی کار گوریلا گیمز یک بستهالحاقی تحت نام Frozen Wilds نیز برای بازی عرضه کرد که تجربهی مخاطب را عمیقتر میکرد. همچنین ادامهی این بازی با نام Horizon Forbidden West جز اولین انحصاریهای نسل نهم سونی خواهد بود؛ که نشاندهندهی اعتماد سونی به این مجموعه است.
۵ – Marvel’s Spider-Man
بعد از عرضهی Spider-Man 2 در سال ۲۰۰۴ تقریبا هیچ بازیِ جذاب و خوب از شخصیت محبوب دنیای مارول یعنی Spider-Man ندیدیم. تا اینکه سونی در کنفرانس E3 سال ۲۰۱۶ با تریلری از ساخت بازیِ با محوریت Spider-Man خبر داد. هنگامی که این بازی عرضه شد مخاطبان و منتقدان از زیبایی مکانیزمهای بازی انگشت به دهن ماندند. نقشهی بزرگ با تعداد زیادی فعالیتهای جانبی، سیستم مبارزهی روان و زیبا. اما بزرگترین چالشِ Insomniac Games طراحی یک مکانیزم خوب برای سیستم تارانداختن Spider-Man بود که خوشبختانه از پس این چالش به بهترین شکل ممکن برآمد. درکنار تمام این نکات مثبت، داستان بازی نیز یکی از بهترین روایتهای ممکن را دارد؛ زیرا از اول تا آخر بازی، مخاطب فکر نمیکند که با شخصیت Spider-Man بازی میکند، بلکه احساس میکند خودِ او Spider-Man است.
۴ – Uncharted 4: A Thief’s End
ناتیداگ با ساخت مجموعهی Uncharted نشان داد که در ساخت بازیهای ماجراجویی تبحر خاصی دارد. اما با ساخت آخرین قسمت این مجموعه یعنی Uncharted 4: A Thief’s End حتی از استانداردهای خودش نیز فراتر رفت. جزئیات گرافیکی بازی دیوانهکننده است. معماهای بازی نیز جذابیت خاص خودشان را دارند. طراحی مراحل و گانپلی بازی واقعا بینقص است. اما چیزی که آنچارتد ۴ را از یک بازی خوب به یک بازی عالی و لایق حضور در بین برترین بازی های انحصاری PS4 تبدیل میکند، داستان آن است. نوشتن یک پایانبندی که سزاوار چنین مجموعهای باشد اصلا کار آسانی نیست. اما خوشبختانه ناتیداگ به زیبایی هرچه تمام، داستان این مجموعهی زیبا را خاتمه میدهد. بعید نیست که در سالهای آینده بازیهای ماجراجویی، این بازی را الگوی خودشان قرار دهند.
۳ – God of War
هنگامیکه God of War جدید در E3 سال ۲۰۱۶ با یک گیمپلی نفسگیر به نمایش درآمد، همه متعجب شدند. اما چیزی که به تعجب همه افزود، تغییرات بزرگی بود که در این مجموعه اعمال شده بود. از تغییر دوربین بازی گرفته تا محیط و طراحی شخصیتها. تا قبل از عرضهی بازی God of War هیچکس، حتی سازندهها از موفقیت بازی مطمئن نبودند، اما بعد از تجربه آن همه با یک کلمه آن را توصیف کردند: «شاهکار». با تمام تغییرات بزرگی که Cory Barlog بر بازی اعمال کرد، God of War همچنان یکی از بهترین آیپیهای سونی محسوب میشود. سیستم مبارزهی تازه و جذاب در کنار محیطهای افسانهیی اسکاندیناوی، واقعا حس تازگی داشت. حتی داستان بازی که با تغییر خیلی زیادی مواجه شده بود، در تمام لحظات جذاب، نفسگیر و عالی بود. با وجود تغییرات اساسی در سیستم مبارزات بازی، اما همچنان تنوع سیستم مبارزه با قابلیت سوییچ کردن سریع بین اسلحهها فوقالعاده بود. برای پیدا کردن نقص در این بازی واقعا باید موشکافانه وارد عمل شد.
۲ – Bloodborne
بازی Bloodborne در یک کلام شکنجهی به تمام معنا است. اما این شکنجه برای کسی است که با دنیای سولزبورن آشنایی نداشته باشد. FromSoftware در این بازی از روندِ معمول خود فاصله گرفت؛ اما نتیجهی آن خلق یک شاهکار دیگر بود. بازی Bloodborne در یک محیط ویکتوریایی با تم گاتیک جریان دارد که مریضی مشابه به طاعون دامنگیر این شهر شده است. گیمپلی بازی در اوج سختی واقعا زیبا و هنرمندانه طراحی شده است. برعکس دو مجموعهی دیگر استودیو فرامسافتور، گیمپلی این بازی سرعت نسبتا بالایی دارد. درواقع سپر از بازی حذف شده و درعوض سیستم جاخالی دادن –داج کردن- بهبود یافته است. حسی که بعد از شکست غولهای بازی به مخاطب دست میدهد وصفناشدنی است. محیط گاتیک بازی بهقدری عالی طراحی شده که ترس و تنهایی در تکتک لحظات بازی احساس میشود. به اعتقاد خیلی از طرفداران سری سولربورن، بازی بلادبورن با تغییراتی که در مکانیزمهایاش داشت اما بهترین بازیِ ساخته شدهی FromSoftware است.
۱- The Last of Us Part 2
جدا از تمامی حواشی بازی The Last of Us Part II، این بازی متفاوتترین و در عین حال بهترین انحصاری کنسول پلیاستیشن ۴ است. بازی از نظر تکنیکی و گرافیکی در بالاترین سطح ممکن قرار دارد و اوج قدرت کنسول نسل هشتمی سونی را به رخ میکشد. جزئیات گرافیکی محیط و شخصیتهای بازی غیرقابلوصف هستند. گانپلی و گیمپلی بازی نیز عالی طراحی شده است. ناتیداگ در ساخت The Last of Us Part II در تمامی بخشها، وسواس عجیبی به خرج داده است و همین وسواس ها مهر تاییدی است بر کیفیت بازی نهایی و دلیل قرارگیری آن در بین برترین بازی های انحصاری PS4. درکنار دستاورد بالایی که ناتیداگ در زمینه گرافیک و طراحی بهدست آورده است، کیفیت و جزئیات صداگذاری نیز فوقالعاده است؛ از صدای اسلحهها گرفته تا برخورد شخصیتها با علفهای بلند و پرپشت. اما بزرگترین دستآورد ناتیداگ جرأتی بود که به خودشان دادند تا چنین داستان تاریکی را روایت کنند. این داستان بهقدری تاریک و زننده است که نتیجهاش را ناتیداگ به چشم میبیند. اما انجام دادن هرکاری برای اولین بار، بیشتر از موافقین، مخالفین زیادی دارد. بازی The Last of Us Part II این راه را برای دیگر سازندهها نیز هموار میکند تا این جرأت را داشته باشند، تا داستانشان را همانطوری که میخواهند روایت کنند؛ بدون ترس.
نظر شما دربارهی بهترین بازی های انحصاری PS4 چیست؟ جای چه بازیهایی در این لیست خالی بود و کدام عناوین شایستهی قرار گرفتن در کنار برترین بازیهای انحصاری PS4 را ندارند؟
منبع: دنیای بازی