برگزیده های پرشین تولز

مقاله آموزشی سیستم های مدیریت تصویری ( دوربین مداربسته ) و آشنایی با تجهیزات یک سیستم

farvardin_2

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
3 آگوست 2011
نوشته‌ها
22
لایک‌ها
2
آموزش دوربین مداربسته

مقدمه:
امروزه در مراکز صنعتی و اداری جهت نظارت بر محیط فیزیکی و نظارت بر کار کارکنان یا کارگران جهت کنترل و مدیریت بهتر و کارآمدتر به وفور از سیستم‌های تلویزیونی مداربسته (CLOSED (CIRCUIT TV)(CCTV) استفاده می‌شود. این سیستم‌ها به عنوان سیستم‌های کنترل و مدیریت تصویری نیز نامیده می‌شوند. گاهی نیز از این سیستم‌ها با مخفف CCVE(تجهییزات ویدئویی مداربسته) یاد می‌شود . در محلهایی مانند بانک‌ها – ادارات - دانشگاه‌ها - کارخانجات – فروشگاه‌های بزرگ - فروشگاه‌های فروش اجناس گران‌قیمت مانند طلافروشی‌ها – در سوپرمارکت‌های بزرگ و در کنترل ترافیک خیابان‌ها و چهارراه ها و... این سیستم‌ها را می‌توان نصب و مورد استفاده قرارداد .
استفاده از این سیستم‌ها در منازل مسکونی رواج چندانی نیافته است ولی با پابه عرصه گذاشتن سیستم‌های تصویری که قادرند حرکت را در محدودۀ تحت نظارت سیستم تشخیص و اعلام خطر نمایند یا توسط سنسورهای خاصی تحریک شده و شروع به ضبط فیلم از محل بنمایند انتظار می رود که استفاده از این سیستم‌هادر منازل مسکونی نیز گسترش بیابد .به اینگونه سیستم‌ها هم اکنون اصطلاح دزدگیر تصویری اطلاق می‌شود. اصول کار سیستم‌های CCTV به این صورت است که ابتدا تصاویر توسط دوربین‌های مداربسته دریافت شده و برای نمایش و پخش به مانیتور یا تلویزیون انتقال داده می‌شود. همچنین برای ضبط یا تغییر نحوه نمایش روی مانیتور و پخش همزمان تصاویر دوربین‌ها روی مانیتور و کنترل از راه دور دوربین‌ها نیز تجهیزات و امکاناتی وجود دارد.چون تصاویر دریافت شده از سیستم‌ها برای بینندگان محدودی می‌باشد لذا به آنها تلویزون مداربسته می‌گویند برخلاف تلویزون عمومی (Broadcast TV) که جهت پخش تصاویر برای عموم می‌باشد . با توجه به تنظیماتی که روی دوربین‌ها و سایر تجهیزات می‌توان انجام داد این سیستم‌ها در شرایط جوی متفاوت و در زور و شب نیز کارایی خوبی دارند. برای کنترل ورود و خروج افراد به یک محل و برای کنترل مکان‌های وسیع توسط چندین دوربین و نمایش همزمان تصویر آنها نظارت سمعی و بصری از فواصل بسیار دور از طریق شبکه تلفن بدون نیاز به حضور فیزیکی کنترل کننده در محل و در دستگاه‌هایی که کنترل بصری آنها توسط انسان مقدور نبوده یا خطر آفرین می‌باشد نیز می‌توان از این سیستم‌ها استفاده کرد. لذا استفاده از سیستم‌های CCVTروز به روز در حال رشد است و با توجه به تکنولوژی ساخت تجهیزات آن که مبتنی بر صنعت الکترونیک و کامپیوتر می‌باشد ساخت و تولید تجهیزات این سیستم‌ها دائما در حال تکامل و پیشرفت است و ما در این مختصر سعی نموده‌ایم که اصول کلی امکانات عمومی این سیستم‌ها را برای اطلاع و آشنایی خوانندگان عزیز ارائه نماییم .

عموما در سیستم‌های CCTV تجهیزات زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

۱- دوربین (Camera)



۲-لنز (Lens)

3- کاور دوربین (Camera Housing)

4- پایه دوربین (Bracket / Base)

5- نمایش دهنده تصویر (TV / Monitor)

6- انتخاب کننده (Switcher)

7- کواد (Quad)

8- ترکیب کننده (Multiplexer)

9- ضبط کننده (Recorder)

10- کنترل کننده (Controller)

11- کارتهای تصویر (Capture Card)

12- تقویت کننده رادیویی (Booster)

13- نظم دهنده ویدیویی (Video Router)

1- معرفی انواع دوربین(Camera):
دوربین‌های مورد استفاده در سیستم‌های CCTV در انواع گوناگون و با امکانات متفاوتی ساخته شده‌اند و عموما به عنوان دوربین مداربسته (CCTV Camera ) شناخته می‌شوند. وظیفه اصلی دوربین تهیه سیگنال ویدئویی از مکان تحت کنترل جهت ارسال و یا نمایش روی مانیتور یا تلویزیون می‌باشد .انواع دوربین‌ها از نظر کاربرد و امکانات به صورت زیر تقسیم بندی می‌شوند:
۱- دوبین‌های پین هل (PinHole ): دوربین‌های ریزی هستند که بیشتر به عنوان دوربین مخفی یا برای اهداف جاسوسی بکار می‌روند . برخی از آنها را حتی می‌توان در خودکار جاسازی کرد. به صورت بی‌سیم نیز موجود می‌باشند. چند نمونه از این دوربین‌ها را در زیر می‌‌بینید:

۲- دوربین‌های صنعتی و نیمه صنعتی: با امکاناتی نظیر امکان تعویض لنز و تنظیم ایریز و حجم بزرگتر از دوربین‌های دیگر متمایز می‌شوند:
۳- دوربین‌های mini : دوربین‌های کوچکی هستند که برای استفاده شخصی و در سیستم‌های مداربسته کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند. اکثرا دارای لنز fix هستند. قیمت آنها ارزان است و به راحتی قابل پنهان کردن هستند. معمولا خروجی تصویر آنها به صورت فیش ویدیویی می‌باشد و برای استفاده در مکان‌هایی مانند مدرسه – ویترین مغازه‌ها در هتل‌ها و بهمراه تلفن تصویری مناسب می‌باشند. یک نمونه بی‌سیم و چند نمونه دیگر از این دوربین‌ها را در زیر می‌بینید:
۴- دوربین‌های دید در شب: این دوربین‌ها دارای سنسورهای گیرنده مادون قرمز هستند که توانایی تصویر برداری در شب را نیز به آنها می‌دهند.در موارد خاصی برای عملکرد بهتر این دوربین‌ها لامپ‌های مادون قرمز در محل نصب می‌کنند:
۵- دوربین‌های ضد آب : ساختمان آنها در مقابل نفوذ آب و رطوبت کاملا حفاظت شده است. همچینن دارای گیرنده‌های مادون قرمز هستند تا در محیط کم نور زیر آب قادر به تصویر برداری باشند:
۶- دوربین‌های دام متحرک (Speed Dome): این دوربین‌ها اکثرا به صورت سقفی نصب می‌شوند و بهمراه خود پایه قابل کنترل و حرکت دارند که دوربین را در تمام جهات به صورت ۳۶۰ درجه می‌چرخاند.
۷- دوربین‌های تحت شبکه (Lan Camera): این دوربین‌ها دارای امکاناتی برای اتصال به شبکه محلی CCTV یا انتقال داده از طریق خط تلفن می‌باشد . در پشت این دوربین‌ها محل اتصال کارت شبکه و کانکتور اتصال به شبکه مانند RS232 و RS485 یا پورت USB وجود دارد.
۸- دوربین‌های دارای امکانMAD (Motion Activity Detector): دوربین‌هایی هستند که با دریافت تغییر در سیگنال ویدیویی حرکت را تشخیص می‌دهند یا با تحریک شستی‌هایی که به قسمت کنترل دوربین وصل شده است شروع به تصویر برداری و ذخیره در هارد دیسک داخلی خود می‌کنند . یک نمونه بی‌سیم این نوع دوربین‌ها را در روبرو می‌بینید.
۹- دوربین‌های بی‌سیم : این دوربین‌ها دارای امکانات فرستنده (TX) در داخل خود و گیرنده (RX) مجرا می‌باشند و در برد معینی می‌توانند تصویر را بدون نیاز به سیم کشی ارسال کنند.
لازم به توضیح است که ممکن است یک دوربین دارای چند نوع از این امکانات باشد مثلا هم دارای امکان دید در شب و هم بی‌سیم باشد یا هم دارای امکانات دوربین‌های صنعتی و هم دارای امکان اتصال به شبکه باشد.


۲- معرفی انواع لنز(Lens):
لنز دوربین شامل یک عدسی و روزنه دید (IRIS)برای عبور نور می‌باشد و وظیفه آن دریافت تصویر و رساندن آن به عنصر تصویر برداری دوربین است. بعضی از دوربین‌ها دارای لنز ثابت (Fix) غیر قابل تعویض و غیر قابل تنظیم می‌باشند(عموما دوربین‌های کوچک).
ولی برخی دیگر هم امکان تعویض لنز و هم امکان اعمال برخی تنظیمات روی لنز را دارند( دوربین‌های صنعتی) مشخصه‌هایی را که در مورد یک لنز قابل تنظیم می‌توان تغییر داد عبارتند از:
۱-فاصله کانونی عدسی (focal length):عبارت است از فاصله مرکزی عدسی لنز تا نقطه همگرایی عدسی این اندازه برابر لنزهای fix ثابت است ولی در برخی لنزها قابل تنظیم می‌باشد مانند لنز مقابل:
لنزهای موجود در فواصل کانونی ۷۵-۵۰-۳۰-۲۵-۱۶-۱۲-۸-۶-۴-۳/۵-۲/۸-۲/۵ میلی‌متر ساخته شده‌اند. هرچه فاصله کانونی لنزی بیشتر باشد (لنز Tele) بزرگنمایی آن بیشتر است و اشیاء دور را نزدیکتر و بهتر نشان می‌دهد ولی در عوض زاویه دید کمتری ارائه می‌کند برعکس هرچه فاصله کانونی لنز کوچکتر باشد )لنز Wide) تصاویر نزدیک را بهتر نشان می‌دهد و زاویه دید آن بیشتر است. بعنوان مثال فاصلۀ کانونی عدسی چشم انسان ۱۷mmو زاویه دید آن ۳۰ درجه است درحالی که یک لنز با فاصله کانونی ۴mm زاویه دید ۶۲ درجه دارد. لنزهای قابل تنظیم که امکان تغییر فاصله کانونی و زاویه دید به صورت دستی یا اتوماتیک در آنها وجود دارد به لنز زوم(Zoom lens) معروفند.
در دوربین‌های دیجیتالی این امکان تغییر زوم لنز با عباراتی نظیر ۲۰X-10X-6X و غیره بیان می‌شود. بعنوان مثال لنز زوم قابل تنظیم ۸ الی ۴۸ میلی‌متری معادل ۶Xمی‌باشد. رنجهای تغییر دیگری نیز مانند ۳/۵الی ۸ و ۴۸ الی۷۵ میلی‌متری نیز وجود دارند. به اینگونه لنزها (Varifocal lens) نیز می‌گویند. نمونه دیگری از این نوع لنزها را در زیر می‌بینید:
۲- روزنه عبور نور(IRIS):کلمه <<IRIS>>در لغت به معنای عنبیه می‌باشد و در لنزها نیز مشابه آن وظیفه تعیین مقدار نور عبوری از لنز به سمت عنصر تصویربرداری را بعهده دارد. هرچه روزنه عبور نور بزرگتر باشد نور بیشتری عبود می‌کند و هرچه کوچکتر باشد نور کمتری عبور می‌کند. لنزهای ثابت (Fix) دارای روزنه (IRIS) ثابت می‌باشند و مقدار نوری که در محیط وجود دارد در صورت تغییر باعث تغییر کیفیت تصویر خواهد شد . لذا استفاده از لنزهای با IRIS ثابت در فضای داخلی (indoor) در محل‌های با نور ثابت ( بدون تغییرات زیاد نور) مناسب است. ولی در لنزهای قابل تنظیم می‌توان روزنه عبور نور را به صورت دستی یا اتوماتیک تنظیم کرد. اینگونه لنزها به لنزIRIS (IRIS Lens) معروفند.اندازه IRIS لنز با عباراتی نظیر F1/2 F1/4 , و ... بیان می‌شود. لنزهای IRIS به دو دسته تقسیم می‌شوند:
الف- لنز IRIS دستی (Manual IRIS): تنظیم روزنه عبور نور در این لنزها بوسیله پیچی که روی لنز وجود دارد امکان‌پذیر است.
ب- لنزIRIS اتوماتیک (Auto IRIS): تنظیم IRIS در این لنزها با توجه به مقدار نور محیط به طور اتوماتیک به دو روش انجام می‌گیرد و بسته به روش مورد استفاده این لنزها در دو نوع زیر ارائه شده‌اند:
·لنز نوع Video-drive: در اینگونه لنزهای AutoIRIS تنظیم روزنه IRIS با سیگنال ویدیویی که از خروجی A1 گرفته می‌شود انجام می‌گیرد.
·لنز نوع CD-drive: در اینگونه لنزها فرآیند پردازش سیگنال ویدیویی در داخل دوربین انجام گرفته و از خروجی A1 ولتاژ DC گرفته می‌شود و روزنه IRIS توسط این ولتاژ که به یک موتور DC اعمال می‌شود باز و بسته می‌گردد.
نکته ۱: در برخی از دوربین‌ها خروجی A1 آنها فقط DC است لذا با آنها می‌توان لنز اتوایریزی بکار برد که CD-driv باشد و برخی دیگر نیز خروجی A1، Video_drive دارند لذا باید با آنها لنز اتوایریز Video_drive بکاربرد. ممکن است روی دوربینی کلید انتخاب یکی از دو حالت video_drive یا CD_drive نیز باشد و بتوان هر دو نوع لنز را استفاده کرد . لنزهای اتوایریز توسط یک کابل چهارسیمه به کانکتور خاص اتوایریز که در پشت یا بغل دوربین وجود دارد به دوربین وصل می‌شوند .یک لنز اتوایریز را در زیر می‌بینید:
نکته ۲: در داخل بعضی دوربین‌ها مدار الکترونیکی کنترل نور وجود دارد (ELC) که مقدار نور رسیده به سنسور تصویری را به طور اتوماتیک توسط یک شاتر(Shutter) الکترونیکی کنترل می‌کند و در حقیقت وظیفه IRIS را انجام می‌دهد. در اینگونه دوربین‌ها کلیدی دو حالته وجود دارد که روی آن انتخاب حالت تنظیم نور داخلی با عبارت EE مشخص می‌شود و حالت استفاده از لنز Auto IRIS با عبارت A1 روی این کلید مشخص می‌شود.

نحوه ی قرار گرفتن لنز بر روی دوربین:
برای قرارگرفتن لنز روی دوربین دو نوع استاندار وجود دارد که تفاوت این دو در فاصله بین فلنج پشت لنز با عنصر تصویر‌برداری داخل دوربین می‌باشد. این دو استاندارد به نام‌های زیر خوانده می‌شوند:
۱- C-mount: با فاصله ۵۲۶/۱۷ میلی‌متری
۲- CS-mount : با فاصله ۵/۱۲ میلی‌متری
دو عبارت " CS " ، S " " هم به دوربین و هم لنز اطلاق می‌شود. قطر قسمت پیچی ته لنز در هر دو نوع " C "و CS " "برابر یک اینچ و تعداد رزوه ۳۲ عدد در اینچ است .یک لنز" C-mount "می‌تواند روی هر دو نوع دوربین "CS-mount "," C-mount " نصب شود فقط برای نصب لنز" C-mount "روی دوربین" CS-mount " یک حلقه تبدیل (Adaptor) لازم است . ولی لنز" CS-mount "فقط روی دوربین" CS-mount "قابل نصب می‌باشد .
* ·عنصر تصویربرداری (Image Device) (Pick up Device): نور عبوری از روزنه لنز به روی یک سنسور تصویری می‌تابد باتوجه به مقدار و شدت نور برخورد کننده به این سنسور ولتاژهای مختلفی تولید می‌شود این ولتاژها توسط مدار الکترونیکی داخل دوربین به یک سیگنال ویدیویی تبدیل می‌گردند. اینگونه سنسورها به CCD (Charge Coupled Device) معروفند . تصویر یک CCD را در شکل روبرو می‌بینید . دوربین‌هایی هم که از این تکنوروژی برای ایجاد سیگنال ویدیویی استفاده می‌کنند دوربین CCD نامیده می‌شوند. برخی دوربین‌ها دارای سنسور" CMOS "هستند ولی امروزه در اکثر دوربین‌ها سنسور CCD استفاده می‌شود.
* ·مدار الکترونیکی دوربین: مدار الکترونیکی یک دوربین وظایف متعددی بر عهده دارد. تبدیل خروجی CCD به یک سیگنال ویدیویی ، کنترل نور اتوماتیک ، تنظیم خروجی A1 برای لنزهای اتوآیریز ایجاد امکان تنظیمات نور روی تصویر بدست آمده و .... از وظایف این بخش می‌باشد.
* ·اتصالات ( کانکتورها ) پشت دوربین و کلیدهای تنظیم: معمولا در پشت دوربین‌ها کانکتورهایی برای اتصال به مدار سیستم CCTV و کلیدهایی برای تنظیم دوربین وجود دارد که تعدادی از این کانکتورها و کلیدها را که معمولا روی اکثر دوربین‌ها وجود دارد در زیر شرح می‌دهیم:
-کانکتور خروجی ویدیویی (Video Out) : سیگنال تصویر از طریق این کانکتور دریافت می‌شود. و معمولا دارای امپدانس ۷۵ اهم و مقدار یک ولت پیک تا پیک است . در دوربین‌های کوچک (Mini) معمولا به صورت جافیش زرد رنگ می‌باشد ولی در اکثر دوربین‌های صنعتی و نیمه صنعتی بصورت یک کانکتور" BNC " است . کابل کواکسیال که معمولا برای ارتباط و سیم کشی اجزای" CCTV "بکار می‌رود به یک فیش BNC وصل می‌شود و این فیش نیز به کانکتور BNC پشت دوربین وصل می‌گردد. برخی دوربین‌ها بجای کانکتور" BNC "دارای یک جفت ترمینال پیچی برای اتصال کابل زوج تابیده شده بهم می‌باشند که در سیم کشی اجزای" CCTV "بکار می‌رود. برخی دیگر نیز ممکن است دارای خروجی" S-VIDEO " می‌باشد.
-کانکتور تغذیه : محل اتصال ولتاژ تغذیه دوربین می‌باشد که معمولا بصورت یک مادگی بوده و ولتاژ توسط فیش آداپتور تغذیه که اکثرا در مقادیر ۶ تا ۱۲" DC "یا ۲۴ ولت" AC "است به آن وصل می‌شود ، برخی از دوربین‌های صنعتی هم مستقیما با ولتاژ ۲۲۰ ولت کار می‌کنند محل اتصال تغذیه ممکن است بصورت ترمینال پیچی نیز باشد.
-کانکتور خروجی صدا(Audio Out) : درصورت وجود میکروفون روی دوربین این خروجی بصورت جافیش سفید یا قرمز یا هر دو ویا بصورت کانکتور" BNC "وجود دارد.
-کانکتور اتصال به کابل لنز Auto IRIS: یک کانکتور ۴ پین به شکل مربع می‌باشد.
-کلید تعیین نوع لنز Auto IRIS : دارای دو حالت Video , DC برای تعیین نوع لنز اتوآیریز می‌باشد.
-کلید تعیین رنگی و سیاه سفید بودن تصویر: (ATW )
-کلید کنترل بهره اتوماتیک ( AGC ): برای تنظیم حساسیت دوربین در مکان‌های تاریک بکار می‌رود و دارای دو حالت" On "و" Off "می‌باشد.
-کلید تنظیم نور زمینه (BLC ): در مواردی که نور پس زمینه تصویر بسیار زیاد باشد بطوریکه شی مورد نظر تاریک دیده شود با روشن کردن این کلید می‌توان کیفیت تصویر را بهتر کرد به شرطی که شی مورد نظر نسبت به زمینه خیلی کوچک نباشد در این حالت ممکن است این تنظیم اثر چندانی نداشته باشد.
-کلید دو حالتهEE/AL : حالت" EE "برای تنظیم نور اتوماتیک توسط شاتر الکترونیکی داخلی و حالت" A1 " برای تنظیم نور توسط لنز اتوآیریز بکار می‌رود.
-کانکتور" USB "و" RS232 "و" RS485 ": در بعضی دوربین‌ها وجود دارد که برای اتصال به کامپیوتر و شبکه بکار می‌رود.
-ترمینال آلارم (ALARM IN ) : این ترمینال برای اتصال سنسور حرکتی بکار می‌رود . تصویر کانکتورهای پشت چند دوربین را در زیر می‌بینید:
نکاتی که باید در مورد استفاده از دوربین‌ها مورد توجه قرار گیرد:
۱– باید از لرزش و تکان شدید دوربین و وارد شدن ضربه جلوگیری کرد
۲– از قرار دادن دوربین در معرض عوامل جوی و گرد و غبار خودداری کرد
۳– برای پاک کردن CCD باید از پارچه کتان و اتانول استفاده کرد.
۴– از مواد ساینده و شوینده‌های قوی در پاک کردن بدنه دوربین یا لنز نباید استفاده کرد
۵– دوربین را نباید هیچگاه به طرف نور مستقیم آفتاب یا هر منبع قوی دیگری بگیرید حتی اگر دوربین خاموش باشد.
۶– به دمای کار و رطوبت مجاز ذکر شده در دفترچه راهنمای دوربین توجه نمایید.
۷– در مورد دوربین‌هایی که نیاز به تهویه دارند از گرفته شدن سوراخ‌های تهویه دوربین خودداری کنید و همچنین دوربین را در محل مناسب از نظر تهویه نصب کنید.
۸– به ولتاژ کار دوربین دقت کنید ولتاژ اضافی باعث آسیب دیدن دوربین می‌شود.
۹– بدلیل ایجاد و استفاده از امواج رادیویی توسط دوربین ممکن است تداخل در ارتباطات رادیویی سایر تجهیزات رادیویی در نزدیکی دوربین اتفاق بیفتد. محل مورد استفاده دوربین از نظر ایجاد پارازیت و اختلال در کار سایر دستگاه‌ها را مورد توجه قرار دهید. ادامه مطلب
 
Last edited:

farvardin_2

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
3 آگوست 2011
نوشته‌ها
22
لایک‌ها
2
اگر متن کامل رو خواستین بگین ایمیلش کنم براتون
 

best10

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
20 جولای 2014
نوشته‌ها
14
لایک‌ها
1
سن
33
این نوع دوربین از جمله بهترین نوع دوربین مدار بسته رنگی هستند این نوع دوربین ها دارای لنز زوم هستند و امکان تنظیم شدت نور در این دوربین ها وجود دارد . معمولا این دوربین روی سقف نصب می شود و تمام برنامه ریزی ها و دستور ها مورد نیاز دوربین توسط کیبورد ویژه آن انجام می گیرد. هر تصویر را می توان به صورت نقاطی نا پیوسته در نظر گرفت که مجموعه این نقاط در کنار هم یک تصویر را می سازند هر یک از این نقاط مورد نظر در زمان های مختلف می توانند خواص گوناگونی را داشته باشند . در این نوع دوربین ها این امکان وجود دارد تا مسیری ویژه را برای دوربین مشخص کرد تا دوربین در موقعیت های زمانی گوناگون مسیرویژه ایی را تصویر برداری کند.
 

Reza-rahimi

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
14 آگوست 2014
نوشته‌ها
7
لایک‌ها
0
سن
36
محل سکونت
تهران
36.cctv.jpg

دوربین مداربسته یک دستگاه الکترونیکی است که تصاویر را دریافت کرده و به یک دستگاه ضبط کننده یا نمایش دهنده انتقال می دهد.
کاربری دوربین مداربسته
دوربین های مداربسته معمولا دو کاربری اصلی دارند:
  1. کاربری امنیتی: از دوربین مداربسته برای افزایش امنیت محل نصب استفاده می شود. این افزایش امنیت می تواند شامل پیشگیری یا پیگرد اعمال مجرمانه باشد.
  2. کاربری نظارتی: از دوربین مداربسته برای نظارت بر عملکرد افراد یا تجهیزات استفاده می شود.
سیستم های دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته به صورت کلی به دو دسته آنالوگ و شبکه تقسیم می شوند. (برای اطلاع از تفاوت این دو سیستم به این مقاله مراجعه کنید)
  • دوربین مداربسته انالوگ: سیستم مداربسته انالوگ را میتوان نسل قدیمی تر دوربین های مداربسته معرفی کرد. این دوربین ها به دلیل سادگی و ارزان قیمت بودن هنوز هم با استقبال زیادی روبه رو هستند.
  • دوربین مداربسته شبکه یا دیجیتال: دوربین های مداربسته شبکه نسل جدید دوربین های مدار بسته هستند. این دوربین ها با وجود گران قیمت بودن به علت قابلیت های بسیار خوب، کیفیت و تکنولوژی تصویری بالاتر در حال جایگزینی دوربین های انالوگ هستند.
دوربین های مداربسته معمولا از تجهیزات مشترکی ساخته می شوند. مهمترین بخش یک دوربین مداربسته چیپ تصویر آن است. این چیپ تصویر وظیفه تبدیل رشته های نوری به اطلاعات دیجیتال را برعهده دارد. قیمت دوربین های مداربسته با توجه به قابلیت های آنها و کیفیت ساختشان متغییر باشد.
مقالات مرتبط
 

Reza-rahimi

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
14 آگوست 2014
نوشته‌ها
7
لایک‌ها
0
سن
36
محل سکونت
تهران
56.Analog_CCTV.jpg

سیستم مداربسته آنالوگ یک سیستم مداربسته است که در مقابل سیستم شبکه قرار میگیرد. امروز سیستمهای کاملا انالوگ دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند و اصطلاح سیستم مداربسته انالوگ معمولا در مورد سیستم های نیمه انالوگ مورد استفاده قرار می گیرد.
چرا این سیستم را انالوگ می نامند؟
در سیستم مداربسته انالوگ تصاویر دریافت شده به وسیله دوربین به صورت آنالوگ به دستگاه ضبط کننده ارسال می شوند. در گذشته کار ضبط تصاویر نیز در دستگاه VCR به صورت انالوگ صورت می گرفت اما امروزه دستگاه های ضبط انالوگ از رده خارج شده اند.
اجزای سیستم انالوگ
برخی از تجهیزات مورد استفاده در تجهیزات مداربسته در دو سیستم انالوگ و شبکه مشترک هستند ولی تجهیزات مختص سیستم آنالوگ تجهیزات زیر هستند:
  • دوربین مداربسته انالوگ: تصاویر را دریافت کرده و انها به صورت سیگنالهای آنالوگ به خروجی می فرستد.
  • دستگاه DVR: تصاویر را از دوربین دریافت کرده آنها به صورت دیجیتال در آورده و امکان نمایش، ضبط و تغییرات دیجیتال بر روی آنها را فراهم می کند.
  • کابل کواکسیال RG59: وظیفه انتقال سیگنالهای آنالوگ تصویر از دوربین به DVR را بر عهده دارد.
مزایای سیستم آنالوگ
(برای مقایسه سیستم انالوگ و شبکه این مطلب را بخوانید)
هزینه پایین: اولین و مهمترین قابلیت سیستم های آنالوگ کم هزینه بودن آنهاست. این قابلیت امکان استفاده از این دوربین را برای بسیاری از مصرف کننده گان ایجاد می کند.
سادگی: سادگی سیستم آنالوگ امکان نصب آن توسط افراد با اطلاعات فنی متوسط را به وجود می آورد و عیب یابی آن در آینده را کم هزینه تر و سریعتر میکند.
سرعت فریم زنده: در دوربین های آنالوگ حتی در صورت افزایش کیفیت هیچ گونه افت فریمی در خروجی دوربین ایجاد نمی شود. گرچه ممکن است در زمان ضبط در دستگاه DVR تعداد فریم های تصویر کاهش یابند.

مقالات مرتبط
 

Reza-rahimi

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
14 آگوست 2014
نوشته‌ها
7
لایک‌ها
0
سن
36
محل سکونت
تهران
52.PTZ_CCTV.jpg

دوربین های گردان را با نام های متفاوتی میشناسند یعضی از این نامها عبارتند از PTZ، Speed Dome، Fast Dome و ... این دوربین ها دارای قابلیت گردش در جهات مختلف و (معمولا) زوم کردن در یک زاویه خاص هستند. این دوربین های معمولا دارای یک بدنه دام شکل و یک پایه با توجه به شرایط نصب هستند.
کاربرد دوربین های گردان
معمولا در مورد کاربرد دوربین های دام اشتباهات صورت می گیرد. این دروبین های برای پوشش امنیتی در تمامی جهات به هیچ عنوان مناسب نیستند. چراکه تنها یک جهت را در هر لحظه پوشش می دهند.
کاربرد اصلی دوبین های دام برای نظارت محیطهای وسیع مانند سوله هاست. استفاده از این دوربین ها به یک اپراتور نیاز دارد و در صورتی که در محل کسی برای تنظیم و مانیتورینگ دوربین حضور نداشته باشد دوربین تنها نقش یک دوربین عادی را بازی خواهد کرد.
دید در شب دوربین های گردان
دوربین های گردان گاهی با قابلیت دید در شب IR ساخته می شوند. توجه داشته باشید که برد این دید در شب معمولا در سطح برد دید دوربین نیست و برای گرفتن تصویر مناسب در محیطهای بزرگ باید نور محیطی را افزایش دهید.
زاویه دید دروبین های گردان
با توجه به دارا بودن قابلیت زوم مکانیکی، این دوربین ها میتوانند زاویه دیدی متغییر داشته باشند. زاویه دید این دوربین ها را معمولا تنها با توجه به میزان بزرگ نمایی آنها نشان می دهند و برای اطلاع از نوع لنز متغییر نصب شده بر روی دوربین باید به کاتالوگ تخصصی دوربین مراجعه کرد.

مقالات مرتبط
 

Reza-rahimi

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
14 آگوست 2014
نوشته‌ها
7
لایک‌ها
0
سن
36
محل سکونت
تهران
155.Books.jpg
لیست زیر لیستی از مقالات موجود در سایت است. مقالاتی که دارای لینک نیستند هنوز نوشته نشده اند. در صورتی که در رابطه با موضوعی خاص به مقاله یا اطلاعات نیاز داشتید این موضوع را در قیمت تماس با ما مطرح کنید. سعی خواهد شد در اولین فرصت تمامی مقالات سایت کامل شوند... قابل ذکر است که تمامی این مقالات توسط نویسندگان همین وبسایت نوشته شده اند و هیچ یک کپی برداری شده نیستند.
سیستم مداربسته
انواع دوربین مداربسته با توجه به کاربرد
انواع دوربین مداربسته با توجه به شرایط
سیستم مداربسته انالوگ
مقالات عمومی
اجزای اصلی سیستم مداربسته آنالوگ
سیستم مداربسته تحت شبکه
مقالات عمومی
اجزای اصلی سیستم مداربسته شبکه
لوازم جانبی و نصب
اصطلاحات مرتبط با دوربین مداربسته
مقالات اموزشی و تخصصی
راهنمای انتخاب و نصب
مقالات آموزش نصب
سیستم مداربسته انالوگ
اموزش نصب دوربین مداربسته شبکه
  • اموزش نصب دستگاه NVR
  • آموزش نصب سرور برای سیستم مداربسته شبکه
  • اموزش زدن فیش شبکه
  • اموزش نصب سوئیچ شبکه
  • اطلاعات مرتبط با نصب
اموزش اصول کابل کشی و سیم کشی
  • اموزش داکت کشی
  • اموزش ترانک کشی
  • اموزش لوله کشی
برندهای دوربین مداربسته
 

Reza-rahimi

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
14 آگوست 2014
نوشته‌ها
7
لایک‌ها
0
سن
36
محل سکونت
تهران
35.Analog%20CCTV.jpg
  • دوربین مداربسته آنالوگ: وظیفه دریافت تصاویر از محیط را برعهده دارد.
  • دستگاه DVR: سرور مرکزی سیستم مداربسته است و تصاویر دوربین را دریافت کرده، ضبط می کند و نمایش می دهد.
  • هارد دیسک: داخل دستگاه DVR نصب می شود و وظیفه ذخیره تصاویر را بر عهده دارد. میزان ضبط DVR به اندازه هارد آن وابسته است.
  • منبع تغذیه دوربین ها: ولتاژ برق شهر را به 12 ولت تغییر میدهد تا امکان تغذیه دوربین ها فراهم شود.
  • کابل تصویر: به ان کابل RG59 نیز گفته می شود و وظیفه انتقال تصاویر از دوربین تا دستگاه DVR را بر عهده دارد.
  • کابل برق: وظیفه انتقال برق از منبع تغذیه تا دوربین را برعهده دارد.
  • اتصالات: فیش های مخصوص برای اتصال کابلها به تجهیزات مداربسته.
تجهیزات نصب
  • داکت: یک حفاظ معمولا پلاستیکی بلند است که وظیفه حفاظت کابها را در محیطهای مسقف بر عهده دارد که معمولا بر روی دیوار یا سقف نصب می شود. داکت ها عموما دارای یک درب هستند.
  • لوله فلکسی: لوله ای انعطاف پذیر و معمولا فلزی با روکشی پلاستیک نرم است که وظیفه حفاظت کابلها را در محیطهای باز برعهده دارد.
  • لوله فلزی: لوله ای غیر منعطف است که وظیفه حفاظت کابلها را برعهده دارد. لوله فلزی دسترسی به کابلها به صورت مستقیم را غیر ممکن می کند.
  • باکس پلاستیکی: معمولا برای جا دادن آدپتور دوربین ها یا اتصالات انها در کنار دوربین و یا مابین انشعابات کابلها استفاده می شود.
تجهیزات اختیاری
  • UPS: وظیفه تامین برق در صورت قطع برق شهر را برعهده دارد.
  • رک: رک وظیفه حفاظت فیزیکی از دستگاه DVR را برعهده دارد.
  • میکروفن: وظیفه دریافت صدا در محیط نصب را برعهده دارد.

مقالات مرتبط
 

Reza-rahimi

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
14 آگوست 2014
نوشته‌ها
7
لایک‌ها
0
سن
36
محل سکونت
تهران
110.CCTV_IP_Camera.jpg
سیستم مداربسته شبکه یک سیستم مداربسته است که در مقابل سیستم مداربسته آنالوگ قرار می گیرد.
چرا این سیستم را شبکه یا دیجیتال می نامند؟
دلیل نامیدن این سیستم به نام سیستم شبکه استفاده از پروتکلهای شبکه های کامپیوتری برای انتقال اطلاعات است. تمامی اطلاعات مرتبط با این سیستم مداربسته به صورت دیجیتال انتقال پیدا کرده و ضبط می شوند و از این جهت به آن سیستم مداربسته دیجیتال نیز می گویند.
اجزای سیستم شبکه
  • دوربین مداربسته شبکه: دوربین مداربسته شبکه در واقع یک کامپیوتر کوچک است که به صورت جزئی از شبکه تصاویر را به صورت اطلاعات دیجیتال به شبکه انتقال می دهد.
  • دستگاه NVR یا سرور: در سیستم مداربسته شبکه از NVR برای ضبط و پخش تصاویر دوربین های استفاده میشود. یک سرور مناسب نیز میتواند وظیفه NVR را در سیستم ایفا کند.
  • سوئیچ شبکه: سوئیچ های به عنوان انشعابات کابلی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده و انتخاب سوئیچ مناسب نقش مهمی در ضرفه جویی در مصرف کابل دارد.
  • کابل شبکه: کابل شبکه وظیفه انتقال اطلاعات از دوربین به دستگاه ضبط کننده یا دیگر تجهیزات شبکه را دارد.
مزایای سیستم شبکه
(برای مقایسه سیستم انالوگ و شبکه این مطلب را بخوانید)
  • عدم وجود محدودیت کیفیت تصویر: دوربین های شبکه به صورت تئوریک هیچ محدودیتی در کیفیت تصویر ندارند و هر کیفیت تصویری در سیستم شبکه قابل دستیابی خواهد بود.
  • انعطاف پذیری بالا: تغییرات پس از اجرا معمولا مشکلات خیلی کمتری را در سیستم های شبکه ایجاد می کند. در صورت طراحی مناسب این سیستم ها به راحتی قابل تغییر هستند.
  • کاهش مصرف کابل: مصرف کابل با توجه به خصوصیات سیستم های شبکه به مراتب کمتر خواهد بود. این خصوصیات به ویژه در پروژه های بزرگ بسیار روشن می شود.
  • تاثیر پذیری پایین از نویزهای محیطی: به طور کلی سیستم های دیجیتال تاثیر پذیری پایین تری نسبت نویز های الکترومغناطیسی دارند.

مقالات مرتبط
 

cctvinfo.ir

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
24 آپریل 2016
نوشته‌ها
2
لایک‌ها
0
سن
26
شرکت ADI یکی از بزرگترین پخش کننده های داهوا در آمریکای شمالی

پس از گذشت چند سال از حضور محصولات ساخت شرکت داهوا در آمریکای شمالی این شرکت تصمیم گرفت محصولات خود را با نام شرکت خود یعنی داهوا در این قاره معرفی نمایند.

برندهایی مانند FLIR و HONEYWELL ساخت شرکت داهوا هستند و فروش خوبی در آمریکای شمالی دارند. شرکت داهوا، شرکت پخش کننده ADI را به عنوان نماینده پخش مستقیم محصولات خود انتخاب کرد. ADI یکی از بزرگترین پخش کننده های سیستم های ایمنی از جمله چند برند دوربین مدار بسته در آمریکای شمالی می باشد.

در سال 2015 شرکت داهوا اولین پخش کننده محصولات را در آمریکای شمالی معرفی نمود. این شرکتCCTV.NET بود پس از تجربه اولین نماینده در این قاره شرکت داهوا تصمیم به معرفی شرکت ADI به عنوان پخش کننده محصولات خود نمود.

شرکت داهوا سالانه بیلیون ها دلار در کشور چین درآمد دارد ولی درآمد این کشور در قاره آمریکای شمالی بسیار اندک بود. لذا این داهواتصمیم به این موضوع گرفت تا سهم خود از این بازار را ارتقا بخشد. شرکت ADI جزء 100 پخش کننده محصولات داهوا در جهان است که تمام محصولات داهوا را همیشه موجود دارد و در انبار های خود نگهداری و آماده عرضه می نماید. البته رقیب همیشگی داهوا یعنی هایک ویژن بیکار نشسته است. این شرکت نیز دارای نماینده های پخش زیادی در آمریکای شمالی است و سرمایه گذاری زیادی در این زمینه انجام داده است. در حال حاضر شرکت ADI 4 برند هایک ویژن ،FLIR (ساخت داهوا) W-BOX(ساخت هایک ویژن)و HONEYWELL(ساخت داهوا)را در این قاره به صورت عمده پخش می کند ولی بیشترین فروش این شرکت در بین برندهای موجود، برند داهوا است. البته مشخص نیست از بین این شرکت ها چرا داهوا بیشترین فروش را دارد.

شرکت هایک ویژن از خیلی قبل جزو پخش کننده های اصلی در جهان و خصوصاً آمریکای شمالی بوده است و همواره با شرکت هایی مانندIDIS ، UNIVIEW و حتی LONGSE در حال رقابت بوده است،لذا به نظر می رسد برای اینکه شرکت داهوا بتواند به سرعت در این رقابت پیشی بگیرد باید پخش کننده های دیگری همچونANIXTER و TRI-ED را به لیست نمایندگان خود اضافه کند تا بتواند سهم بیشتری از این بازار مستعد آمریکای شمالی کسب نماید.






از سایت ما دیدن نمایید

بزرگترین مرکز جامع اطلاع رسانی سیستم های ایمنی و هشداردهنده

www.cctvinfo.ir




اخبار

 
Last edited:

cctvinfo.ir

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
24 آپریل 2016
نوشته‌ها
2
لایک‌ها
0
سن
26
رقابت شرکت Uniview با دو شرکت بزرگ داهوا و هایک ویژن در صحنه تجارت بین الملل

شرکت UNV (یا همان Uniview) سومین شرکت تولید کننده تجهیزات دوربین مداربسته در چین است. تولیدات این شرکت همه دارای استاندارهای جهانی می باشد و درآمد این شرکت بالغ بر 100 میلیون دلار در سال است. با این حال این شرکت در برابر رقبایی خود مانند داهواو هایک ویژن کوچکتر است.

ما ( سایت IPVM) در نمایشگاه ISC West با مدیر ارشد این شرکت درباره رویکردهای جدیدشان مصاحبه نمودیم که به حضور تقدیم می کنیم.

شرکت Uniview تمرکز خود را بر روی تولید دوربین مداربسته تحت شبکه گذاشته است و بهتر است بگوییم این شرکت در اصل یک شرکت شبکه کار است تا یک شرکت تولید کننده دوربین مداربسته. این مطلب به این دلیل است که مدیر شرکت Uniview از کارمندان شرکتHuawei و شرکت سیسکو (Cisco) بوده است و لذا این دید در کل شرکت وجود دارد.

این شرکت برخلاف همتایان و هم رده های خود در چین تمرکز خود را بر روی بر دوربین های IP قرار داده است. این در حالی است که هم رده های این شرکت در چین، در حال حاضر بر روی دوربین های HP و Analog متمرکز می باشند. به نظر می رسد این شرکت دارای فلسفه شرکتی چون شرکت اکسیز (Axis) است.

همچنین شرکت Uniview بر روی نرم افزار آنالیز تصویر نیز تمرکز دارد. می دانیم که خیلی از شرکت ها ادعای داشتن نرم افزار آنالیز تصویر را دارند. در این نمایشگاه ما این نرم افزار را امتحان و تست نکردیم و از نقاط قوت و ضعف آن خبر نداریم.

اگر چه شرکت Uniview تمرکز خود را بر روی دوربین های IP قرار داده است ولی با توجه به بازار و نیاز آن انتظار می رود این شرکت نیم نگاهی هم به دوربین های HDAnalog داشته باشد.

کاملا واضح و روشن است که این شرکت (Uniview) در مقایسه قیمت، در برابر شرکت های مانند داهوآ و هایک ویژن برنده نیست ولی تمرکز این شرکت بر روی دوربین مداربسته IP و استفاده از قطعات با کیفیت نقطه قوت این شرکت است. در سال 2015 یکی از دوربین های IP که پروسسورهای "2/1 استفاده می کرد تست کردیم. منصفانه قضاوت کنیم کیفیت مناسبی داشت و قیمت آن نزدیک به قیمت رقبای خود بود.

برخلاف شرکت هایک ویژن و داهوآ که در سرتا سر دنیا نماینده دارند ( به عنوان مثال شرکت هایک ویژن که در شمال آمریکا بیش از 200 نماینده و شرکت داهوآ بیش از 20 نماینده دارد) این شرکت همه جا در دسترس نیست. این موضوع سرعت رشد این شرکت را کم می کند زیرا داشتن نماینده پخش در کشورهای دیگر عاملی برای رشد سریع یک شرکت تولیدی می باشد.

شرکت Uniview یک شرکت خصوصی است که سعی دارد با شرکت دولتی هایک ویژن و شرکت خصوصی بزرگ داهوآ رقابت نماید. برای رسیدن به این هدف این شرکت تلاش می کند با تمرکز بر دوربین های IP و شبکه به این هدف نائل شود.

از طرف دیگر به نظر می رسد بازار سیستم دوربین مداربسته به دنبال برندهای دیگری جهت جایگزین کردن با برند اشباع شده هایک ویژنهستند. شرکت Uniview می تواند یکی از این برند ها باشد.

در حال حاضر این شرکت سرمایه گذاری زیادی جهت ارتقاء بازاریابی و فروش خود در چین نموده است ولی جهت ارتقاء بازار خود در صحنه بین الملل سرمایه گذاری و کارهای زیادی لازم است که انجام دهد.


از سایت ما دیدن نمایید

بزرگترین مرکز جامع اطلاع رسانی سیستم های ایمنی و هشداردهنده

www.cctvinfo.ir

 

ranginkaman2016

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
27 آپریل 2016
نوشته‌ها
38
لایک‌ها
8
سن
38
آشنایی با دوربین مداربسته داهوا
شرکت داهوا یکی از بزرگترین تولید کنندگان پیشرو صنایع الکترونیک در سطح بین الملل است.اطلاعات ضدالنقیضی درباره داهوا و فروش سالیانه آن در بازار وجود دارد اما به گزارش IMS2015 داهوا دومین برند پر فروش در دنیای تکنولوژی سیستم های حفاظتی است. شرکت داهوا معتقد است تحقیق و توسعه برای به دست آوردن فن آوری های جدید مهمترین بخش این تجارت است. شرکت داهوا تقزیبا 10 درصد از فروش سالیانه خود را به بخش R&D برای تحقیق و توسعه فن آوری های جدید در دنیا هزینه می کند.شرکت داهوا تکنولوژی دارای 442 اختراع ثبت شده در زمینه های مختلف فن آوری می باشد.استراتژی اساسی داهوا "توسعه و حفظ کیفیت" است یعنی ادامه توسعه در کنار پیشرفت در کیفیت محصولات استراتژی کمپانی داهوا است.مسیر توسعه ترسیم شده توسط داهوا یعنی "بهبود خدمات " لذا بدین منظور داهوا به دنبال ایجاد یک تصویر شفاف از برندی برتر است و در این راه نقش مشاور و ارائه دهنده راه کار را در زمینه سیستم های الکترونیکی بر عهده دارد.
سبد محصولات شرکت داهوا شامل مواردی چون سیستم های دوربین مداربسته , تکنولوژی کنترل تردد , سیستم های اعلام سرقت و حریق , سیستم های ارتباط داخلی و ساختمان های هوشمند است.
محصولات داهوا به طور گسترده ای در زمینه های بسیاری، از جمله بانکداری، امنیت عمومی، زیرساخت های انرژی، ارتباطات راه دور، هوشمند سازی و حمل و نقل هوشمند استفاده می شود. پروژه های بسیاری در جهان با راه حل های داهوا نصب و راه اندازی شده اند از جمله: اجلاس شش کشور، سالن المپیک، نمایشگاه جهانی شانگهای، سایت یونسکو در ایتالیا و مترو لندن و ...

یکی از دلایل اصلی فروش گسترده محصولات شرکت داهوآ قیمت مناسب این محصولات نسبت به دیگر برندهای معتبر موجود در بازار در مقایسه با کیفیت محصولات است. قیمت این محصولات در سطحی است که امکان رقابت داهوآ با سایر برند های مطرح را به سادگی فراهم می آورد.

2002در سال DAHUA میلادی با تولید DVR های 8 کانال Real-time آغاز به کار کرد و تا سال 2003 موفق به تولید دستگاههای 16 کانال Real-time شد.از سال 2006 با تغییر در ساختار شرکت موفق به راه اندازی خط تولید در تمام ضمینه های حفاظتی از جملهدوربین مداربسته ، دی وی آر ، دوربین های تحت شبکه ، سرور و غیره شد. در سال 2011 داهوا موفق به تولید DVR با پلت فرم N6 شد.با عرضه این نوع DVR در بازارهای جهانی سریعاٌ یکی از محبوبترین ها بین مشتریان و توزیع کنندگان DAHUA برای اولین بار موفق به تولید DVR ، با تعداد کانال 32 فول D1 در جهان گردید.محصولات داهوا گذشته از داشتن گواهینامه ISO9001 سیستم های مدیریت کیفیت، و برخی از گواهی نامه های بین المللی مانند UL، CE، FCC است. محصولات DAHUA با اعتبار بالا در اروپا، امریکا، ژاپن و همچنین تایوان به فروش می رسد و به طور گسترده ای در بسیاری از زمینه ها از قبیل بانکداری، امنیت عمومی، منابع انرژی، هوشمند سازی و حمل و نقل استفاده می شود.

محصولات نمایندگی های داهوا در ایران با گارانتی دو ساله شرکت فراگستر الکترونیک و یا هجده ماهه شرکت سپاهان الکترونیک ( داهواایران ) ارائه می شود.
 
بالا