برگزیده های پرشین تولز

نان دستی

gheshmnet

Registered User
تاریخ عضویت
2 آپریل 2016
نوشته‌ها
482
لایک‌ها
5
سن
28
محل سکونت
قشم
نان دستی
مواد لازم: آب ـ آرد ـ نمک ـ روغن مايع و آب سوراغ

روش تهيه: با مخلوط نمودن آب، آرد و نمک خمير نان را تهيه می کنند و مى‌ گذارند چند دقیقه بماند، سپس از آن چانه‌ هاى 60 گرمى درست مى‌ کنند و آنها را به وسيله دست در سينى پهن مى‌ نمايند تا به شکل دايره به قطر تقريبى 20 سانتى‌ متر شود، پس از آماده شدن آنها را روى پارچه يا سفره مى‌ چينند و يکى يکى روى تابه گرد محدب که قطر آن حدود 50 سانتى‌ متر است و روى چراغ گاز قرار گرفته مى‌ گذارند و با يک انبر يا سيخ کوچک آنها را پشت و رو مى‌ کنند تا خوب پخته شود. بعد از پخته شدن نان را از روى تابه بر مى‌ دارند و روغن مايع داغ کرده و آب سوراغ روى آن مى‌ پاشند.

اين نوع نان مخصوص صبحانه است که با چاى شيرين خورده مى‌ شود و صبح‌ ها در منازل شهر قشم و حتى روستا ها پخته مى‌ شود. اگر آرد آن سبوس‌ دار باشد طعم بهترى خواهد داشت.

يک نوع ديگر از اين نان که براى مراسم فاتحه‌ خوانى تهيه مى‌ شود به این شکل است که پس از پخته شدن و آغشته شدن با روغن به جاى آب سوراغ يا مهياوه روى آن شکر يا خاکه قند مى‌ پاشند و کسانى که در مراسم شرکت مى‌ کنند با اين نان همراه با تخم‌ مرغ آب‌پز پذيرايى مى‌ شوند.

اين نوع نان براى فروش پخته نمى‌ شود و فقط زنان قشم نان دستی را در منازل برای مصرف خود تهیه می کنند.



 
بالا