• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

نشناختن هارد دوم در اولین بار روشن شدن کامپیوتر

Si30KhaN

Registered User
لایک‌ها
117
سلام
یه چند ماهیه سیستممو دو هاردی کردم و هارد 1 ترا وسترن خاویار انداختم رو سیستم
دیشبم زدم ویندوز قبلی رو رو هارد قدیمیم بود پاک کردم و ویندوز رو روی این هارد جدیده نصب کردم
الان مشکل اینجاست که در اولین بار که میخوام سیستممو که خاموش شده روشن کنم هارد دوم که ویندوز روشه شناسایی نمیشه و باید ریست بزنم و هر دفعه برم ستاپ و اونموقع هارد دوم نشون داده میشه و بیارم اول تا ویندوزم بتونه بالا بیاد
هر وقت باز خاموش کنم سیستمو باز هارد دومه فراموش میشه و باز این رویه ادامه داره !
کابل ساتاها رو جابجا کردم هم نشد
مشکل از کجاست و چه کنم که در اولین بار هاردم شناسایی شه و این دردسرو نداشته باشم؟

perans0631

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
1,291
مشکل تو همون بایوس هست هاردا رو اسلو و مستر کنید و هاردی رو که روش ویندوز هست رو هارد اصلی قرار بدید

Unforgiv3N

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
627
تو Setup سیستم قسمتی هست که میپرسه اولین هارد دیسکی که میخواهید سیستم از اون بوت شده کدام هست .. باید هاردی که ویندوز داره رو انتخاب کنید ..

Si30KhaN

Registered User
لایک‌ها
117
مشکل تو همون بایوس هست هاردا رو اسلو و مستر کنید و هاردی رو که روش ویندوز هست رو هارد اصلی قرار بدید

تو Setup سیستم قسمتی هست که میپرسه اولین هارد دیسکی که میخواهید سیستم از اون بوت شده کدام هست .. باید هاردی که ویندوز داره رو انتخاب کنید ..

عرض کردم با دقت میخونیدی متنو !
این کارا رو انجام میدم ولی باز هارد قبلیه میره بالا !
البته فکر نکنم مشکل از سیو شدنش باشه سیو میشه ولی فکر کنم چون سیستم خاموش میشه هارد اصلا شناسایی نمیشه تو بار اول که اون حالت کار کنه
نتیجه چی میشه .... تنها هاردی که شناسایی شده میره بالا........
مشکل همون نشناختن دربار اوله...

erfan33

همکار بازنشسته
لایک‌ها
466
سلام
مشکل شما به خاطره ضعف باتری بایوس هست .
شما وقتی کامپیوتر رو خاموش میکنید مادربرد به خاطره عدم کارایی باتری میره تو تنظیمات کارخانه ( ترتیب عددی و شمارشی هارد ها ) منظور ترتیب بوت شدن هارد سیستم هست
وقتی هم سیستم یکبار روشن میشه هارد اول بوت میشه و عملا سیستم عامل نداره و بعدش شما میرید تنظیمات رو از بایوس اعمال میکنید و فرمان بوت شدن هاردها رو مدید و می بینید تا سیستم خاموش نشه مشکلی از بابتش ندارید .

1) یا باتری بایوس رو عوض کنید
2) یا ترتیب هارد ها رو جا به جا کنید هاردی که ویندوز روش رو هارد 1 کنید که اول بوت شه ( جامپر هارد ها رو جا به جا کنید ) .
و مشکل مورد شما وجود فایل های سیستمی ناقص در هارد اولتون هست وگرنه عملا این مشکل هم نباید پیش بیاد

Benyaminj

کاربر فعال بازیهای کامپیوتری
کاربر فعال
لایک‌ها
1,888
بایوس مادربردت رو آپدیت کن.

erfan33

همکار بازنشسته
لایک‌ها
466
دو تا هارد دارید رو سیستم و قصد بوت شدن از هارد بخصوصی دارید باید هاردتون رو مستر کنید
هاردی که ویندوز روش هست رو مستر کنید
راهنمای بدنه هارد رو نگاه کنید و طبق شکلش عمل کنید

Si30KhaN

Registered User
لایک‌ها
117
دو تا هارد دارید رو سیستم و قصد بوت شدن از هارد بخصوصی دارید باید هاردتون رو مستر کنید
هاردی که ویندوز روش هست رو مستر کنید
راهنمای بدنه هارد رو نگاه کنید و طبق شکلش عمل کنید
اون زمان که ویندوز رو هارد قدیمیه بود و ویندوز بالا میومد هارد جدید شناخته نمیشد
سیستمو یه بار به حالت stand by میبردم و سریع بالا میومد هارد جدید شناخته میشد واسه این میگم شاید مشکل از مستر و اسلیو هم نباشه و جای دیگه باشه
مثلا نظر زیر
بایوس مادربردت رو آپدیت کن.
چطوره این؟
مادربردم Abit-ANM2

Benyaminj

کاربر فعال
لایک‌ها
1,888
اون زمان که ویندوز رو هارد قدیمیه بود و ویندوز بالا میومد هارد جدید شناخته نمیشد
سیستمو یه بار به حالت stand by میبردم و سریع بالا میومد هارد جدید شناخته میشد واسه این میگم شاید مشکل از مستر و اسلیو هم نباشه و جای دیگه باشه
مثلا نظر زیر

چطوره این؟
مادربردم Abit-ANM2
?? Socket

Benyaminj

کاربر فعال
لایک‌ها
1,888

رو لینک زیر کلیک کن

Universal abit > Motherboard, Digital Speakers, iDome, AirPace, Multimedia

بعد BIOS ID:15 دان کن...بعدش اکسترکت کن فایل هارو و فقط فایل های داخلشرو رو یه دیسک با قابلیت bootable رایت کن...بعد ریست و بعد با بوت بیار بالا سیدیرو...تو صفحه باز شده اینرو تایپ میکنی

X:\>awdflash ABITFAE.BIN /py /sn /cd /cp /cc /cks /R

به جای X باید درایو DVD Rom رو بنویسی ( با هر درایوی که بوت کردی اسم اونو مینویسی )

بعد که اینتر زدی تازه یه فایلت نصب شده باید دوباره همون دستور رو بنویسی ولی اینبار به جای اون اسم که بولد کردم باید RUNME.BAT رو بزنی

و بعد دوباره به همین شکل اینبار ABITFAE.BAT

در نهایت هم CMOS دیتارو Clear کن.

Si30KhaN

Registered User
لایک‌ها
117
رو لینک زیر کلیک کن

Universal abit > Motherboard, Digital Speakers, iDome, AirPace, Multimedia

بعد BIOS ID:15 دان کن...بعدش اکسترکت کن فایل هارو و فقط فایل های داخلشرو رو یه دیسک با قابلیت bootable رایت کن...بعد ریست و بعد با بوت بیار بالا سیدیرو...تو صفحه باز شده اینرو تایپ میکنی

X:\>awdflash ABITFAE.BIN /py /sn /cd /cp /cc /cks /R

به جای X باید درایو DVD Rom رو بنویسی ( با هر درایوی که بوت کردی اسم اونو مینویسی )

بعد که اینتر زدی تازه یه فایلت نصب شده باید دوباره همون دستور رو بنویسی ولی اینبار به جای اون اسم که بولد کردم باید RUNME.BAT رو بزنی

و بعد دوباره به همین شکل اینبار ABITFAE.BAT

در نهایت هم CMOS دیتارو Clear کن.

حالا چرا 15 می رو دانلود کنم مگه همه مال این مدل ماربردم نیستند و جدیدترشو چرا دانلود نکنم؟
اگه زد مادربردم قطی کرد راه برگشتی هست که همین پیشفرضشو برگردونم؟

Benyaminj

کاربر فعال
لایک‌ها
1,888
حالا چرا 15 می رو دانلود کنم مگه همه مال این مدل ماربردم نیستند و جدیدترشو چرا دانلود نکنم؟
اگه زد مادربردم قطی کرد راه برگشتی هست که همین پیشفرضشو برگردونم؟

به خاطر این که اون آپدیت سازگاری مادربردت رو با هاردهای ساتا افزایش میده...احتمال میره با اون آپدیت مشکلت حل شه..آپدیت های دیگه مربوط به مسایل دیگه میشه.

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
Last edited:

Si30KhaN

Registered User
لایک‌ها
117
حتما قبل از استفاده از هاردهاي وسترن يكبار algin كنيد بعد با برنامه acronis پارتشين بندي كنيد .براي اطلاعات بيشتر به سايت وسترن مراجعه كنيد
Download WD Align - Powered by Acronis and Upgrade your Windows 7, Windows Vista, or Windows XP to the Latest WD Align - Powered by Acronis Version

از اینجا نشد دارم از خود سایت وسترن اینو دانلود میکنم
AcronisAlignTool
الان من چند صد گیگ اطلاعات رو این دارم چطور پارتیشن بندیش کنم با این دوباره ! همه اطلاعاتم میپره؟

بالا