برگزیده های پرشین تولز

markazesh

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
1 اکتبر 2015
نوشته‌ها
68
لایک‌ها
15
enamad.jpg

در گذشته ای نه چندان دور و در بازار ها و حجره ها، شخصی معتمد نامی بود که به حرف ایشان همه احترام می گذاشتند و آن را قبول داشتند و اعتماد می کردند، بعد ها هر کسبه با داشتن مجوز به خود و کارش اعتبار می داد؛ اما امروزه که دنیای آنلاین شده چگونه می توان به کسی اعتماد کرد و چگونه خرید اینترنتی با اعتماد داشته باشیم؟ در این مقاله شما را با نماد اعتماد الکترونیکی یا ای نماد بیشتر آشنا می کنیم. بامرکزش همراه باشید.

کارشناسان پلیس فتا گفتند: با توجه به رشد روز افزون فعالیت‌های اقتصادی در حوزه فضای مجازی امروزه شاهد استفاده از فروشگاه الکترونیکی به منظور تأمین نیازهای کاربران در سطح اینترنت هستیم. متأسفانه کاربران به هشدارهای پلیس فتا در این خصوص توجه نکرده‌اند و همچنان از فروشگاه‌هایی که دارای اعتبار لازم نیستند خرید کرده و بسیاری از آنها با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌اند.

عدم توجه به تذکر پلیس فتا در خصوص خریدهای اینترنتی موجب شده تا بعد از اینکه فرد از یک وب‌سایت غیر معتبر خرید کرده و وجه را از طریق درگاه الکترونیک یکی از بانک‌های عضو شتاب پرداخت می‌نماید؛ حتی بعد از گذشت ماه‌ها موفق به دریافت کالا و یا خدمات خریداری شده نگردیده و با پیگیری‌های وی وجه پرداختی نیز مسترد نشده است، از این رو پلیس فتا به کلیه کاربران اینترنتی که قصد خرید الکترونیکی را دارند، توصیه اکید می‌کند تا از فروشگاه‌هایی که دارای نماد اعتماد الکترونیکی از مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت و معدن تجارت هستند خرید نمایند.

کلیه کاربران می توانند لیست فروشگاه‌هایی که دارای نماد اعتماد الکترونیکی از مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت بازرگانی می‌باشند را از سایت enamad.ir دریافت نمایند.

نماد اعتماد الکترونیکی ( ای نماد ) چیست ؟
ای نماد در واقع نشانه‌اي نمادين است، که منحصراً توسط مرکز توسعه تجارت الکترونيکي صادر شده و به کسب و کارهاي مجازي مانند کسب و کار اينترنتي و موبایل مجاز با هدف ساماندهي، احراز هويت و صلاحيت آنها اعطا مي‌گردد؛ ای نماد پس از بررسي درگاه‌ (وب‌سایت) و احراز هويت و صلاحيت مالک حقيقي يا حقوقي آن براي مدت يک سال صادر مي‌گردد.

یكی از عوامل مهم توسعه تجارت الكترونیكی، ایجاد اعتماد و اطمینان در میان كاربران خدمات الكترونیكی می باشد. با توجه به بررسی های انجام گرفته ، مهمترین عوامل مراجعه و اعتماد خریداران به کسب و کار های اینترنتی به شرح ذیل می باشند :

  • شناسایی مالك کسب و کار و امكان مراجعه در صورت بروز اشكال.
  • كامل و صحیح بودن اطلاعات كالا یا خدمات ارائه شده.
  • گارانتی محصولات و ارائه خدمات پس از فروش.
  • واضح بودن روند برگرداندن كالا و بازپس گیری پول.
  • محفوظ ماندن اطلاعات شخصی و مالی خریداران.
  • تایید امنیت سایت توسط یك موسسه و مركز ملی اعتماد.
طبق مطالعات انجام شده تائید کسب و کار اینترنتی توسط یك موسسه و مركز ثالث ، بیشترین تاثیر در مراجعه و اعتماد خریداران به کسب و کار اینترنتی را دارد. در این حالت خریدار از محفوظ ماندن اطلاعات خود احساس امنیت بیشتری دارد و اگر از اطلاعات شخصی وی سوء استفاده شود، می تواند برای شكایت از کسب و کار اینترنتی متخلف به مراجع قانونی مراجعه نماید.

در ایران مركز توسعه تجارت الكترونیكی مسئولیت ایجاد زیر ساخت های امنیت و اعطای نماد اعتماد الكترونیكی به کسب و کارهای اینترنتی را برعهده دارد.

اعطای نماد اعتماد الكترونیكی برای وب‌سایت های تجاری با هدف قانونمند كردن و چارچوب دهی به فعالیت کسب و کارهای اینترنتی در حال انجام می باشد. نماد اعتماد الکترونیکی به شكل یك علامت در بالای سایت‌هایی كه از نظر قانونی فعالیت آنان مورد تائید است به نمایش در می آید. ساماندهی سایت‌های تجاری در كشور موثرترین گام برای ایجاد فضای تجارت الكترونیكی به‌خصوص B2C خواهد بود. به نحوی‌كه مردم در هنگام خرید از طریق اینترنت با اطمینان از این‌كه سایت‌ها به تعهدات خود در قبال آنان عمل خواهند كرد و حقوق مصرف كنندگان را به رسمیت می‌شناسند،‌ اقدام به خرید می كنند.

خریداران می بایست با جستجو در فهرست وب سایت های مورد تایید، از صحت ” نماد اعتماد الكترونیكی ” به نمایش درآمده در وب سایت ها اطمینان حاصل کنند.

ضرورت اخذ نماد اعتماد الکترونیکی :

با اعلام شرایط اخذ نماد اعتماد الکترونیکی ( ای نماد ) برای فروشگاه های اینترنتی توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت این طور می توان نتیجه گرفت که در جهت اعتماد سازی، بالا بردن ضریب امنیت، ساماندهی و رسمیت بخشی به فعالیت این فروشگاه ها و ایجاد رقابت سالم در کاهش قیمت ها و ارتقای سطح کیفیت فروش کالا و ارائه خدمات مناسب به مصرف کنندگان خریدار از فروشگاه های اینترنتی اخذ نماد اعتماد الکترونیکی نه تنها لازم بلکه ضروری است.

با اخذ نماد اعتماد الکترونیکی از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی که گرفتن خود ای نماد لازمه صدور پروانه کسب برای فروشگاه های الکترونیکی می باشد، اعتماد خریداران برای خرید از این فروشگاه ها افزایش می باید و با توجه به رعایت ضوابط قانونی و ثبت اطلاعات آنها در مراجع رسمی و در نهایت نظارت بر فروشگاه ها، مصرف کنندگان با اطمینان بیشتری نسبت به خرید کالا یا استفاده از خدمات اینترنتی اقدام خواهند نمود و با افزایش اطلاعات مصرف کننده برای استفاده از کالا و خدمات امکان وجود بازار کاذب قیمت ها کاهش خواهد یافت.

به همراه **** مندشدن فروشگاه های اینترنتی، تخلفات احتمالی در زمینه های کیفیت کالاها، امنیت در فروش، تحویل به موقع کالا، ضوابط بازپس گیری کالا و. . . کاهش و جلوگیری خواهد شد و حتی بخشی از فعالیت های خرده فروشی کشور در مبادلات داخلی به اجراء در خواهد آمد.

چگونه به نماد اعتماد الكترونیكی نشان داده شده در یک فروشگاه اینترنتی یا یک کسب و کار آنلاین اطمینان کنیم و با آرامش خرید کنیم.

مطابق با گفته کارشناسان سازمان توسعه تجارت الکترونیکی به عنوان متولی ای نماد در کشور اگر تصویری از لوگوی نماد اعتماد الكترونیكی در وب سایت یک کسب و کار اینترنتی را مشاهده کردید، برای اطمنیان و امنیت بیشتر لازم است به این نکات توجه کنید :

  • با کلیک کردن بر روی تصویر لوگوی ای نماد، صفحه مجوز مربوطه را مشاهده کنید.
  • مطمئن شوید صفحه ای که مشاهده می کنید، صفحه اصلی مرورگر شماست و نه یک عکس و تصویر از یک مرورگر.
  • دقت داشته باشید که صفحه مجوز حتما باید با آدرس enamad.ir آغاز شده باشد.
  • حتما آدرس اینترنتی (URL) سایت فروشگاه یا بازار الکترونیکی با آدرسی که در این صفحه معرفی می شود یکسان باشد.
  • دامنه وب سایت فروشگاه مورد نظر خود را در فهرست کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الكترونیكی منتشر شده در سایت ای نماد به آدرس enamad.ir جستجو کنید.
اگر در فروشگاه اینترنتی مغایرتی مشاهده شود چه کنیم :

در صورت مشاهده هرگونه مغایرت در اطلاعات فروشگاه می توانید موضوع را به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گزارش دهید.

در آخر صفحه مجوز، لینک ارسال هرگونه گزارش تخلف قرار داده شده که شما می توانید هرگونه شکایت یا تخلف فروشگاه را از طریق آن به مرکز توسعه تجارت الکترونیک گزارش کنید.

چند نکته کوتاه پیرامون مجوز فعالیت کسب و کارهای اینترنتی

فروشگاه های اینترنتی هنگام ارائه کالا یا خدمات به شما باید به مفاد تعهدنامه ای که نزد مرکز توسعه گذاشته اند پایبند باشند. لینک این تعهد نامه برای دسترسی همگان در صفحه مجوز نماد اعتماد الكترونیكی گذاشته شده است.

مجموعه ای از قوانین و مقررات مورد نیاز مصرف کنندگان برای انجام خریدهای اینترنتی در صفحه اصلی پرتال نماد اعتماد الکترونیکی در اختیار شما قرار گرفته است.

با مطالعه و آگاهی از قوانین در خریدهای خود موارد قانونی را از فروشندگان درخواست کنید.

با وجود رقبای فراوان در بازار امروزی، فرصتی برای تعلل کردن باقی نمی‌ماند. اگر شما دارای فروشگاه الکترونیکی هستید دست روی دست نگذارید، چرا که مشتریان‌تان سراغ رقبای شما را خواهند رفت. برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی می توانید اقدام به ثبت درخواست خود در پرتال ای نماد کنید.

سطح اعتماد و کیفیت عملکرد و‌ب‌سایت را با ستاره‌های نماد اعتماد الکترونیکی نشان می‌دهند. تعداد ستاره‌های بالاتر، نشان‌دهنده سطح بالاتر اعتماد و کیفیت بهتر عملکرد و‌ب‌سایت است؛ فروشگاه مرکزش تنها فروشگاه آنتی ویروس است که نماد اعتماد الکترونیکی آن 2 ستاره می باشد. و از این بابت به خود می بالد.



قابل ذکر است که در مقاله قبل ، برای خرید امن آنلاین نکاتی مطرح شده است دانستن این نکات خالی از لطف نیست .

آیا در هنگام خرید آنلاین به نماد اعتماد الکترونیکی آن توجه می کنید؟ خوشحال می شویم اگر نکات امنیتی جهت خرید آنلاین را می دانید ، با ما در میان بگذارید.
 
بالا