همه حقایق وحشتناک درباره چیپس!

شروع موضوع توسط Merdas50 ‏10 آپریل 2013 در انجمن آشپزی و خوراکی ها

  1. Merdas50

    Merdas50 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏28 نوامبر 2010
    نوشته ها:
    831
    تشکر شده:
    961
    تحقیقات نشان می دهد که خوردن یک بسته چیپس در روز شبیه نوشیدن 5 لیتر روغن مایع در سال است، حقیقت امر این است که خوردن چیپس و در کل اسنکها نه تنها موجب چاقی و بیماریهای قلبی می شود، بلکه مشکلات رشدی را برای جنین، بیش فعالی را در کودکان و سرطان را در بزرگسالان به همراه دارد.

    شاید خوردن چیپس و در کل اسنکها چندان هم هشدار دهنده نباشد اما اگر مصرف آنها به یک عادت تلقی شود، تبعات آن بسیار خطرناک است. برخی از تحقیقات نشان می دهد که یک سوم از کودکان بریتانیایی هر روز چیپس می خورند و دو سوم دیگر چندین بار در یک هفته چیپس مصرف می کنند.

    در حقیقت در این کشور سالانه شش میلیارد بسته چیپس مصرف می شود به طوری که مردم هر سه دقیقه یک تن چیپس می خوردند یا هرکس دست کم 100 بسته چیپس می خورد.

    خورد یک بسته چیپس در روز می تواند معادل نوشیدن 5 لیتر روغن در سال باشد. نیاز به گفتن نیست که این اسنکها علاوه بر چربی حاوی نمک و شکر هم هستند.

    شاید باور تمام این موارد منفی درباره بسته هایی با اشکال معصومانه و خنده دار در رنگهای روشن در فروشگاه ها خودنمایی می کنند دشوار باشد اما حقیقت این است که این محصولات از نظر صنعتی طوری طراحی شده اند که ذائقه ما را تحریک کرده و به نقطه اعتیاد می رساند.

    مایکل ماس نویسنده کتاب" نمک، شکر، چربی: چگونه بزرگان صنعت غذا ما را فریب می دهند" اظهار داشته است که تحقیقاتش نشان می دهد که چگونه شرکتهای بزرگ تولید غذا، چگونه چیپس را از چیپس نسبتا هیجان انگیز دهه هفتاد به بمب هوشمند مغز ما تبدیل کرده اند.

    وی توضیح می دهد، وقتی که یک چیپس در دهان خود می گذارید، مزه نمک بی درنگ شما را درگیر می کند. این تأثیری است که در صنعت نمک به آن انفجار طعم گفته می شود.

    چیپسهای مدرن نیز سرشار از چربی هایی هستند که این صنعت به آن احساس دهانی می گوید. این موجب می شود که تجربه خوردن چیپسهای امروزی شبیه لذت گاز زدن به یک پنیر چسبناک است. ما این چربی را از طریق عصبی حس می کنیم که به آن عصب سه قلو گفته می شود، هرچه این احساس دهانی بهتر باشد ما از خوردن چیپس لذت بیشتری می بریم.

    راز نهایی چیپس در تردی آن است. محققان دریافته اند که هرچه صدای خوردن چیپس بیشتر باشد، فرد از خوردن آن بیشتر لذت می برد.

    اعتیادآور بودن چیپس

    مسئله اصلی اینجاست که چیپس ها به گونه ای طراحی شده اند که اعتیاد آور باشند. این محصول به قدری دقیق طراحی شده که سازنده نقطه شکستن آن هنگام گاز زدن را نیز به دقت برنامه ریزی کرده است. نکته بعدی نحوه انتخاب برچسب و نوشته های روی بسته برای این نوع محصولات است که گویی به واقع از میزان نکات منفی آن کم می کند.

    همه این موارد می تواند توضیح دهد که چرا همه ما این همه به چیپس خوردن علاقمندیم. اما بهای خوردن این اسنک چرب، شکر دار و نمکین توسط سلامتی ما پرداخته می شود.

    مصرف بیش از حد این مواد عامل افزایش خطر چاقی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی شود. در کودکان مصرف بیش از حد چیپس موجب می شود که آنها در مسیر زندگی با زندگی غیر سالم قدم بگذارند.

    براساس اظهارات دکتر داریوش مظفریان متخصص قلب و محقق و پژوهشگر غذا، چیپس در چاقی مسری ایالات متحده نقش مهمی برعهده دارد. همه غذاها با هم برابر نیستند و درمورد برخی حتی میانه روی در خوردن آنها نیز کافی نیست.

    وی در تحقیقات خود تمام انواع غذاهای دارای سیب زمینی به ویژه چیپس را عامل چاقی دانسته است.

    دکتر مظفریان استادیار پزشکی و همه گیری شناسی دانشکده پزشکی هاروارد اظهار داشت که سطح بالای نشاسته و هیدروکربنات تصفیه شده در بسته های بزرگ و متوسط چیپسهای امروز می تواند سطح گلوگز و انسولین خون ما را تغییر دهد. این عدم تعادل موجب می شود که احساس سیری کمتری داشته باشیم و حس گرسنگی ما افزایش یافته و میزان غذای مصرفی در طی روز نیز بیشتر شود.

    براساس اظهارات دکتر مظفریان که خود یک یا دوبار در ماه چیپس را در مقادیر کوچک مصرف می کند، در نتیجه این تغییرات احتمال بازکردن یک بسته چیپس دیگر بیشتر می شود.

    خطر خوردن چیپس برای جنین متولد نشده

    مصرف میزان چشمگیری از چیپس نه تنها در بدن کودکان و بزرگسالان عدم تعادل ایجاد می کند، بلکه به جنین متولد نشده نیز صدمه می زند.

    به گزارش مهر، تحقیقات بریتانیایی نشان می دهد که زنان بارداری که چیپس و اسنک می خورند درست به همان میزانی به جنین خود صدمه می زنند که گویی دخانیات مصرف می کنند. این مسئله به علت وجود یک ماده شیمیایی بی بو و غیرقابل مشاهده ای به نام آکریلامید که می تواند به دی ان ای صدمه بزند.

    آکریلامید یک سم عصبی است که نخستین بار در پلاستیکها و صنایع رنگرزی کشف شد. 10 سال پیش دانشمندان سوئدی به این نتیجه رسیدند که وقتی غذاهای فرآوری شده نشاسته ای چون چیپس به طوری صنعتی با دمای بالا تهیه می شود، این سم در مقادیر زیاد تولید می شود.

    اکنون تحقیقات انجام شده توسط موسسه تحقیقات سلامت بردفورد ارتباطی بین سطح بالای آکریلامید و تولد کودکانی با وزن کم قائل شده است.

    درحال حاضر مطالعه تأثیرات مصرف آکریلامید روی بزرگسالان ادامه دارد.

    ارتباط چیپس و بیش فعالی

    مصرف چیپس و اسنکها خطرات دیگری هم برای جوانان و نوجوانان دارد که در میان آنها می تواند به بیش فعالی اشاره کرد.

    در ماه فوریه یک تحقیق که نتایج آن در مجله Plos One منتشر شده گزارش داد که وقتی موشها رژیم غذایی داشتند که از چیپسهای صنعتی فراهم شده بود مغز آنها در مقایسه با مغز موشهای عادی از نظر فعالیت متفاوت بود.

    محققان دانشگاه ارلانگن - نورنبرگ آلمان دریافتند، در این موشها، آن قسمتهایی از مغز که به خواب مربوط است کار نمی کرد، درحالی که قسمتهایی که با حرکت بدن همراه بود فعالیتی بیشتر از همیشه داشت. این تغییرات در مغزها موجب می شود که در رفتار آنها بیش فعالی مشاهده شود.

    تحقیقات نشان می دهد که مصرف چیپس میان کودکان به سطح خطرناکی رسیده است و اکنون زمان عملکرد هوشیارانه در این رابطه است.

    هرچقدر هم که بسته ها و تبلیغات این خوراکیها فریبنده باشند اما به علت، فقدان درج هشدارها روی بسته های اسنکها باید نسبت به زیادروی بزرگسالان و کودکان در مصرف این اسنکها هوشیار عمل کنیم.
     
    shisholi, gilase_tanha202, esinig و 3 کاربر دیگر از این نوشته تشکر کرده اند.
  2. بازدیدیار - افزایش بازدید سایت و سیگنال های برندخرید بک لینک
  3. Exporter

    Exporter Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏13 آپریل 2006
    نوشته ها:
    3,834
    تشکر شده:
    5,083
    محل سکونت:
    Tehran
    اگر بدونید برای تهیه ی چیپس چقد زحمت میکشن بیشتر طرفدارش میشید
    اول کشاورز زحمتکش سیب زمینی میکاره و چندین ماه بهش آب میده تا در دل زمین رشد کنه
    بعدش با بیل سیب زمینی ها رو از زمین بیرون میارن و نیسان . آبی . بار کن . بار زد . کرایه . باسکول .... بگذریم
    توی کارخونشم خیلی نکات جالب و خاصی وجود داره. در هر مرحله از فرایند تولید چیپس در کارخونه روش های هوشمندانه ای به کار گرفته میشه که واقعا دیدنیه
    همین روش برش زدنشو اگه ببینید کف میکنید به جان میتی
    یه لوله ای هست که داخلش یه تیغه هایی قرار داره
    سیب زمینی در آب غوطه ور میشه و با فشار آب به درون لوله ها هدایت میشه و از بعد از گذشتن از تیغه ها از اون ور لوله بصورت ورقه ورقه شده میاد بیرون
    اصن یه وضی

    واسه روش خوردنشم اگه با ماست و موسیر یا سس مایونز یا سس کچاپ ترکیب بشه طعم فوق العاده ای میده
    من بعضی وقتا که چیپس میخرم یدونه سس کچاپ یا مایونز تکنفره هم میریزم روش، بعد در پاکتشو میبندم و تکونش میدم تا همه ی چیپسا سسی بشن.
    دهنم آب افتاد
     
    shisholi و hamidk از این نوشته تشکر کرده اند.
  4. esinig

    esinig Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏28 ژانویه 2012
    نوشته ها:
    4,330
    تشکر شده:
    637
    محل سکونت:
    شوش باستان
    يا خدا من همينطور موندم نميدونم چي بگم:eek:
     
  5. shisholi

    shisholi Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏12 آپریل 2011
    نوشته ها:
    1,078
    تشکر شده:
    164
    محل سکونت:
    تهرون تهرون که میگن
    اما فک کنم 5 لیتر خیلی اغراقه شاید تا 10-20 قاشق غذاخوری بتونه باشه اما 5 لیتر خیــــــــــــــلیه

    در ضمن ماهی یه دفعه می خورم و خیلی جلوی خودمو میگیرم کمترش کنم اما از کرانچیپس نمیشه گذشت !! مخصوصا سرکه نمکی !!!!!!!!
     
  6. mani sh

    mani sh Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏18 ژوئن 2012
    نوشته ها:
    849
    تشکر شده:
    117
    همه حقایق وحشتناک درباره چیپس!
    .
    .
    .
    اینه که وقتی میخریش یه بسته پر از چیپسه باز که میشه میبینی 4 تا دونه محض رضای خدا ریختن توش که پولش حلال بشه.
     
    shisholi از این نوشته تشکر کرده است.
عسل طبیعی و گرده گل ایرانیخدمات پی پال، وسترن یونیون