• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

همه ی بحث های مربوط به داوری در ایران

nima_haji

Registered User
تاریخ عضویت
4 ژوئن 2011
نوشته‌ها
293
لایک‌ها
120
عزیز همکار فوتبال دوست من ما همه از یک کشوریم و با هم دشمنی و خصومت نداریم
اما اینجایی که مردم زن و مرد و کوچیک و بزرگ تراکتور براشون یه نماد هست تراکتور براشون زندگی هست از چشم هاشون بیشتر دوست دارند
با باختش گریه می کنند با بردش خوشحال اما با هر باخت و برد نه مثل تهرانی ها فقط در دربی
خدا شاهده 99 درصد بچه ها از باخت ناراحت نیستند از حق کشی ناراحت هستند
شما تبریز و شهر های اطراف و کلا آذربایجان زندگی نمی کنی تا معانی حرف های من رو متوجه بشی
اینجا یه سیاستی جاری هست که سیاسیون بی پدر و مادر بهش دامن میزنند
و گرنه آذربایجان سر ایران هست و اهالی آن اصلا حس برتری نسبت به دیگران ندارند
اینجا جریانی هست که نمیزاره مردم ما پیشرفت کنند وگرنه اولین قطب صنعتی ایران از گذشته همین تبریز بوده و هست
بازم می گم ما از باخت ناراحت نیستیم ما از ناجوانمردی که در طول سالیان بر ما روا داشته شده و ادامه داره ناراحتیم

به صلیب هم اگر کشیده شدی...مسیح باش ...نه مترسک شالیزار
 

JVD

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
30 آپریل 2010
نوشته‌ها
5,650
لایک‌ها
6,500
سن
40
nima_haji @

البته این وظیفه کمیته داوران هست که روی زیردستانش و نیروهاش تمرکز و احاطه داشته باشه و مسئول کاراهاشون باشه. اونم کارهایی که با احساسات مردم و از طرفی با هزینه های کلان تو این ورزش بی پول ما در ارتباط هست.
ظاهرا مثل همیشه یه عذر خواهی ساده صورت میگیره گرچه اگر هرچقدر هم اون داور محروم و تنبیه هم بشه دیگه فایده ای نداره و بازی رفته دیگه.
من شخصا واقعا حس شما رو درک میکنم ولی نمیتونم مثلا بگم ما این برد رو میندازیم دور و نمیخواهیم. بهر حال مجموع این بازیها باید طی بشه ایشا.. که هرچی میشه سلامت باشه .
بابت این که بازی اینطوری شده از طرف خودم میتونم فقط ابراز تاسف کنم. فکر کنم بقیه هم همچین بردی رو نمیخواستند. چرا که همونطور که شما بیشتر از باخت از حق کشی ناراحتید ما هم دوست نداریم با ناراحتی بحق دیگران شاد بشیم. شاید بدون اون پنالتی و اخراج بازم استقلال میبرد و شاید هم میباخت. مشخص نیست و فوتبال همینه و اتفاقاتش. معلوم نیست خوب باشی و ببری یا بد باشی و حتما ببازی. بازم رجوع میدم به تاپیک آبی بخش که خیلی ها گفتند برد مهم بود ولی بهشون نچسبید. به دل خودم هم نشست واقعا ولی خب چه میشه کرد.

تیم ها برای هر شهری مهم هستند. دیگه فوتبال شده زبان اجتماعی و با سیاست فکری و غرور مردم شهرها گره خورده واقعا. خیلی جاها اینطور هست و این خوبه. مثل بوشهر مثل انزلی و ...
کار هم تموم نشده و اگر چه نمیخوام دروغ بگم و از صمیم قلب برای تراکتور ارزوی قهرمانی کنم :دی ولی واقعا ارزو میکنم حق به حقدار برسه چون به نفع فوتبال میشه و اگر تراکتور قهرمان نشد ایشا.. آسیایی باشه تا تبریز هم تو اسیا با این شور مردمش شانسشو امتحان کنه چون واقعا بهش می ارزه.
پ.ن: از اوضاع سی آ سی آذربایجان هم بواسطه دوستانی که اونجا دارم مطلع هستم. خصوصا پارسال و بازیهای تراکتور و ... رو کامل دنبال کردم. تو پرانتز بگم :دی (مگر اینکه همون آذربایجان شما این مملکت و نجات بده
47b20s0.gif
)
 

Ali_softcenter

Registered User
تاریخ عضویت
8 مارس 2009
نوشته‌ها
5,918
لایک‌ها
7,364
محل سکونت
In my Sad Little world
عسگري پاسخ قلعه‌نويي را داد

حسين عسگري درباره برخي مطالب رسانه‌ها و اتهام حمايت کميته داوران از محسن ترکي به سايت فدراسيون فوتبال گفت: با محسن ترکي هم درست مثل داوراني که اشتباهات تاثيرگذار کرده‌اند، برخورد خواهيم کرد. اما مي‌خواهم رو به اصحاب رسانه بگويم من به هيچ وجه قصد توجيه اشتباهات و حمايت از داوران را ندارم که اگر اين طور بود اشتباهات را تاييد و اعلام نمي‌کردم. بارها هم به صراحت اشتباه داوران را اعلام کرده‌ام، مي‌کنم و خواهم کرد. اما مي خواهم به اصحاب رسانه بگويم چرا هميشه ابعاد منفي عملکرد داوران را بزرگ مي کنند. چرا بازي سه هفته پيش که براي همين تراکتورسازي محسن ترکي به درستي پرچم کمکش را خواباند تا تراکتور به پيروزي برسد، خبري از تيترهاي بزرگ و تعريف و تمجيد نبود. وي در پاسخ به حرف‌هاي قلعه‌نويي هم گفت: من مي‌خواهم خطاب به امير قلعه نويي سرمربي بادانش و موفق فوتبال ايران بگويم چطور است که آن روزها که تراکتور با اشتباه داوري به يک پنالتي در بازي با داماش و يک گل آفسايد در بازي با شهرداري تبريز رسيد، دست‌هاي پشت پرده‌اي در کار نبود؟ اما ديروز که اشتباه داوري اتفاق افتاده ايشان دست‌هاي پشت پرده را مقصر مي‌داند و ادعا مي‌کند که اشتباهات داوري از پيش تعيين شده بوده است و مي‌خواهد از فوتبال خداحافظي کند. در دو بازي 6 امتياز براي تراکتورسازي توسط اشتباهات داوري به دست آمد و خود قلعه نويي گفت که در اين دو بازي خوش شانس بوده است و حالا هم در يک بازي اشتباه داوري سه امتياز را از تراکتور گرفته است. همه اين اتفاقات نشان مي‌دهد اشتباهات داوري سمت و سو ندارد. من از اصحاب رسانه مي‌خواهم براي کارهاي خوب هم تيتر درشت بزنند. با اين کارها و با بزرگ نمايي اشتباه داوري ما به افکار عمومي راه غلط را نشان مي‌دهيم.


 

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
تاریخ عضویت
17 ژانویه 2009
نوشته‌ها
6,144
لایک‌ها
13,444
محل سکونت
سرزمین دروغگو ها
دستمزد ماهانه داوران لالیگا: 18 هزار یورو



24079hp2.jpg


هریک از داوران حاضر در رقابتهای دسته اول لالیگا برای قضاوت هر بازی مبلغ 3438 یورو دریافت می کنند.

سایت گل- داوران رقابتهای لالیگا، شرایط مالی و اقتصادی خوب و قابل قبولی دارند
طبق گزارش منتشره در روزنامه اسپورت کاتالونیا و بازتاب این خبر در گل دات کام اسپانیایی، یک داور شاغل در رقابتهای دسته یک لالیگا، ماهانه در حدود 18هزار یورو دریافت می کند که سالانه مبلغ 200 هزار یورو خواهد بود.
هریک از داوران اسپانیایی در ازای هر قضاوت 3438 یورو دریافت می کنند. آنها دست کم در هر ماه دو بازی را قضاوت می کنند.
طبق گزارش منتشره در این روزنامه، تیم داوری مبلغ 12هزار یورو بابت تبلیغات دریافت می کنند. دستمزد ماهانه کمک داورها 1440 یورو است و داور چهارم 1435 یورو دریافت می کند.

________ هی میگن داورای ما فلان و بهمان ... هر موقع تونستید 1/4 این مبلغ رو به یه داور ایرانی بدید بعد میشه انتظارات حرفه ای هم داشت . البته بخاطر فحش خوردن هم باید چند ملیونی اضافه بشه . مثل حق عائله مندی که تو فیش حقوق مینویسن ، اینم باید اضافه کنن : حق فحش خوری !


.
 

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
تاریخ عضویت
17 ژانویه 2009
نوشته‌ها
6,144
لایک‌ها
13,444
محل سکونت
سرزمین دروغگو ها

JVD

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
30 آپریل 2010
نوشته‌ها
5,650
لایک‌ها
6,500
سن
40
درود

یک ماه پیش بود که فینال حذفی رو داشتیم. بعد اون صحبت ترکی مظفری زاده هم قضاوت فینال رو بیخیال شد و فغانی بازی رو داوری کرد.
اون موقع همچین داور ها یه اعتلافی تشکیل دادن که بخواهند کم کم در نقش یه اتحادیه درونی از جامعه داوری (یعنی خودشون) دفاع کنند و حداقل اگر با اشتباهاتشون همه بهشون اعتراض میکنند حداقل کمیته داوران منطقی ازشون ایراد بگیره و به قولی پشتشون رو خالی نکنه.
حالا این که اشتباهات زیاد هست و اینکه سهوی و عمدی و .. خیلی بحثش طولانیه و قبلا هم تو زمانی که نود به دلالی و .. گیر داده بود تو تاپیک نود بحث شد.
هفته گذشته نود نشون داد که قهرمانی میگفت تا فحش بدن نمیگیرم! این چیزی بود که ایندفعه نمیشد زد زیرش ولی قبلا هم دقیقا همچین رفتارهایی رو از قهرمانی و نیز فغانی دیده بودیم . داور هایی که دقیقا توی زمین لج میکنند و حتی با بازیکن خصومت شخصی پیدا میکنند . مثلا دقیقا یادمه یه بازی فکر کنم با سایپا نیکبخت از فاصله حدود 40-50 متری متهم شد که به قهرمانی فحش داده و اخراجش کرد. از همون جا بود که گفتن این داور گوشش هاش تیزه! جالبه که از اون به بعد نیکبخت همیشه با این داور مشکل داشت و این حتی به زمانی که نیکبخت به پرسپولیس هم رفت ادامه پیدا کرد. نمونه دیگه هم مجیدی و همین فغانی . حالا من از استقلال مثال زدم که بحثی پیش نیاد وگرنه میشه بازیکنهایی رو گفت که تو هر تیمی که رفته با یک یا دو داور مشکل واضح داشته مثل اکبرپور و یا پژمان نوری .
این حرفی که از قهرمانی لب خونی شد رو بذارید کنار کار دیشب داور / خب نشون میده که باز یه همچین اعتلافی (مثل اون کناره گیری مظفری) داره شکل میگیره.
نفس عمل شاید خوب نباشه ولی میشه گفت شاید از کمیته داوران نا امید شدن که خودشون تصمیم گرفتند از خودشون دفاع کنند!
من شخصا قبول دارم که تو کشور ما شاید بیشتر از هر جای دیگه به داور زیاد گیر میدیم. تو استادیوم ها هم که وضعش مشخصه. ولی چیزی که هست داوری ما بسیار پر اشتباه هست و اصلا نمیشه از عنلکردشون دفاع کرد این وسط بعضی وقتها چیزهایی هم شنیده میشه که دیگه ادم نمیدونه به کی اعتماد کنه!

ولی یه چیزی که هست فحش دادن به داور هست اونم در حد خیلی رکیک نمیدونم شاید باید گفت منفی 100 سال. آخه فقط شرم آور بودن اون لفظ نیست که ملاکه. وقتی ادم تصور میکنه یهو بیست هزار نفر به خانواده داور یه فحش ناجور میدن و بعد حداقل همون تعداد جمعیت در مقیاس میلیون دارن این بازی رو کنار خانواده میبینن و ... چی میشه گفت؟

فحش دادن به نظر من توی استادیوم ازادی از همه جا کمتره. من شخصا استادیوم زیاد میرم و اینو دقیقا لمس کردم. تقریبا تو همه امور این ورزشگاه منبع و الگو هست .چه الگو مثبت و چه منفی! یعنی تقریبا همه چیز از اینجا شروع میشه. میتونم بگم فاصله این قضیه شاید حدود 3-5 سال باشه تو کشور.
حدود سالهای 82-83 اوج فحش دادن تو استادیوم بود. به طوری که دقیقا یه بار من مات م برده بود و نگاه میکردم که مثلا 50 هزار نفر یه نفس دارن به مادر داور فحش میدن اونم زشت ترین و قشنگ دستها رو مشت کرده بالا میارن و درست مثل صحنه های تظاهرات های بزرگ تو انقلابهای جهان. این وسط هیچ کس کاری نمیکرد. دقیقا لیدرها هماهنگ میکردند شعارها رو! و پلیس هم کاملا نظارت ویژه ای داشت و وقتی بعد مثلا یک دقیقه شعار قطع میشد خیلی راحت میومد دو نفر رو میبرد توی تونل 5 دقیقا نگه میداشت و بعد اگر پنجا متر اونور تر رو نگاه میکردی میدیدی که همون ادم برگشته داره فحش میده!
به فاصله چند لیگ حالا دو سه فصل وضع تو آزادی خیلی بهتر شد. ولی دقیقا همین وضعیت رفت تو شهرستان ها. البته نه اینکه قبلش نبوده باشه ولی میشه گفت قبح قضیه ریخته میشد و انگار فحش ناموس به داور تشویق تیم خودی باشه خیلی راحت شد قضیه!
در نظر بگیرید صندلی شکوندن رو/ تو ازدادی بعد این که صندلی دار شد دو سه تا بازی اونم دربی های مختلف از جانب هر دو تیم صورت گرفت و بعد رفت تو انزلی (اخرین بار فینال پارسال بود) و رشت و تبریز و مشهد و .. /
اصلا اینها اعتراضهای جالبی نیست. یعنی من مدیر ورزشگاه باشم از شکوندن صندلی استقبال هم میکنم چرا که بابت صندلی فرسوده پول نو میگیری و صندلی رو بدون هزینه از بودجه نو میکنی! این وسط فقط اون باشگاه ضرر میکنه. یا همین فحش دادن به داور نتیجه ای نداره جز اینکه داور تمرکزش رو در خوشبینانه از دست بده و یه اشتباه دیگه بکنه و یا اینکه لج کنه و بدتر بشه. شاید تماشاچی بگه عصابانیتم رو خالی کردم و حقش و بود و ... ولی سوال اینه که شما مثلا رفتی از اون تیم حمایت کنی در حالی که با این حق طرف رو دادن به تیمت ضرر زدی!

الان چند سالی هست که ورزشگاه ازادی کمتر فحش میبینه. نه اینکه نبینه ولی مثلا یه شعار رکیک شاید سه بار گفته میشه و بعد خیلی زود خود مردم سایرین رو به نگفتن دعوت میکنند و تموم میشه .
ولی این قضیه دیشب خاص بود بین این دو سه فصل اخیر. احساس شخصیم اینه که تماشاچی هم به داور لج کرد / یعنی وقتی دید داور بار اول بازی رو قطع کرده و خب قضاوت خوبی هم نداشته یهو بهش برخورد و کار اشتباه رو ادامه داد. من فکر میکنم اگر قطع نمیکرد بازیو خیلی زود اون شعار قطع میشد و کار به اینجا کشیده نمیشد ولی داور برعکس همیشه این کار رو نکرد و این همون تصمیم پشت پرده داور هاست که میخوان با فحش خوردن مبارزه کنند.

علی کریمی هم دیشب حرف خوبی زده بود. واقعا هم شاید باید از یه جایی شروع بشه. این فحش دادن تو استادیوم خیلی زشته. به بازیکن به مربی سر مربی داور مدیر و ... کسی هم در امان نمیمونه از این الفاظ!!!
بهتر جامعه مثل قضایایی که امسال بوده احساسی نشه! الان 5 تا بازی این فصل مونده بهترین موقع و حساسترین زمان هست. راحت میتونند با این قضیه مبارزه کنند. 3-4 تا تیم بزرگ که از این قضیه ضرر کنند دیگه این بساط برچیده میشه. حداقل باید به این فکر کرد که اون بچه ای که الان دوازده سالشه میره استادیوم کم کم براش جا بیافته که نباید فحش بده. نسل عوض میشه و ... / شاید تصمیمات به ضرر ما بشه و این وسط قطعا طرفداران دو تیم قرمز و آبی باید از این قضیه تنبیهی رو تجربه کنند که حساب کار بقیه هم بیاد دستشون / فقط نباید احساسی شد. معمولا مسئولین ما یا از این ور بوم میافتن یا از اون طرفش ! ولی الان زمان خوبی هست که حداقل فحش دادن رو تو استادیوم کمرنگ کنند / من فکر نمیکنم هیچ جای دنیا به خواهر و مادر و زن و بچه کسی فحش داده بشه اونم در این حد! اینم جزئی از حرفه ای شدنه و باید اعتراض تماشاچی هم حرفه ای بشه. هو کنن/ سوت بزنن/ دستمال سفید دربیارن/حداقل فحش با ادبی! بدن:دی /


اه ه ه ه ه ه چقدر نوشتم !!
 

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
تاریخ عضویت
15 نوامبر 2009
نوشته‌ها
8,194
لایک‌ها
18,108
محل سکونت
Somewhere close to here
درود

اول سپاسگزارم از جواد عزیز بابت نکته سنجی و دقت نظرش. و بعد...
بارها به این نکته اشاره شده که بروز میانگین هیجانات و تاثیرات اجتماعی در روحیه افراد رو میشه در اجتماعات کوچیک و بزرگی دید که افراد همون اجتماع در اون شرکت دارن. بحث رو نمیپیچونم، به عبارت ساده تر، اونچه دیروز در ورزشگاه آزادی رخ داد، نمایش روحیه عمومی مردم در اجتماعیه که ما داریم توش زندگی میکنیم. مردمی عصبی، کم حوصله، خسته و به شدت تشنه و محتاج شاد شدن... چیزی که هر روز به یه بهانه ازشون دریغ میشه. این مردم بارها و بارها درقبال این کمبودها و نداشته ها، در ورزشگاهها عکس العمل نشون دادن. مورد دیروز پرسپولیس، دقیقا مورد آدمهایی بود که در اوج شادمانی، ناگهان احساس کردن (دقت کنید به این فعل) دوباره داره این شادی ازشون گرفته میشه... همین شادی بی هزینه و مختصر... و تنها سیبل دم دست برای هدف گیری هم عامل بیرونی این حس یعنی "محمود رفیعی" بود. داوری نامطمئن با سابقه ای پر از تشنج و تصمیمات بحث برانگیز. و با کمال تاسف، این عکس العمل به بدترین و زشت ترین شکل ممکنش رخ داد. توالی اتفاقات هم به تشدید این حس تماشاگرها دامن زد که حتما تعمدی درکاره تا ترمز تیم محبوبشون کشیده بشه. اینجور مواقع دیگه حتی برای اون تماشاچی منصفی که تو استادیوم نشسته هم فرصتی باقی نمیمونه تا پیش خودش فکر کنه سر گل اول داماش، میثاق کجا بود؟ یا در گل دوم اساسا دفاع در اون نقطه چه کار میکرد؟ گل آفسایدی پذیرفته میشه که اساسا مقصرش داور نیست (کمکش هست) اما سریال اتفاقات بعدی همه اون ناسزاواریها رو متوجه داور وسط میکنه. اما چرا به اینجا میرسیم و چه باید میشد؟
به باور من، اینجا هم ضعف عملکرد متولیان اصلی فوتبال، بارز و مشخصه. مدیران بالادستی فوتبال، به این پدیده نگاه مجتمعی ندارن. به این معنی که همه ارکان تشکیل یک مسابقه فوتبال رو در کنار هم نمیبینن. من تصور نمیکنم، در تمام طول یک فصل، یه جلسه آسیب شناسی بین کمیته های مختلف فدراسیون با همدیگه (از جمله کمیته داوران) برای بررسی تاثیر عملکرد هرکدوم از اونها بر دیگران، برگزار بشه. کمیته داوران مثل سایر کمیته های فدراسیون، احتمالا فقط و فقط وصل به رئیس هست و کار هماهنگی رو در بالاترین لایه مدیریت فوتبال خلاصه کرده. در حالی که...
اگر ما چیزی به معنای اتحادیه باشگاهها (به معنای واقعی) داشتیم که از حقوق باشگاهها در همه رده ها دفاع میکرد، یکی از مهم ترین اقدامات کمیته داوران میتونست هم اندیشی و هم آهنگی با اونها در باره مسایل مبتلا به داوری باشه (کما اینکه با سایر کمیته های فدراسیون مثل کمیته مسابقات). و این هرگز به معنای توصیه پذیری و زیر سوال بردن استقلال کمیته داوران نبود و نیست. اینکه شما اول فصل یه جلسه توجیهی براای باشگاهها بذاری و در طول فصل فقط و فقط وظیفه ات بشه توجیه اشتباهات ریز و درشت داورها، اقتدار و عملکرد صحیح کمیته داوران رو نمیرسونه. این اقدامات ، تک به تک حکم خشتهایی رو دارن که دیوار اعتماد جامعه فوتبال و به تبعش تماشاگران رو نسبت به داوری بالا و بالاتر میبره. ما سالهاست که در زمینه چنین تعاملی مشکل داریم. برخوردهای سینوسی و فصلی با داوران مثل اینکه یکی داوران رو محروم نمیکنه، یکی محروم میکنه ولی اعلام نمیکنه و یکی دیگه اعلام میکنه، چیزی جز انباشت ابهام در ذهن مخاطب فوتبال ایجاد نمیکنه.
بارها این پرسش مطرح شده که چطور یه بازیکن یا یه باشگاه یا تماشاگران منتسب به یه باشگاه در صورت ارتکاب خطا، گهگاه به شدیدترین شکل جریمه میشن اما این جریمه در انتظار داوری که با عدم تمرکز، دخالت احساسات، یا گره های شخصیتیش، ماحصل زحمات یک مجموعه رو (نه به عمد) هدر میده نیست؟ مگر نه اینکه داور قاضیه؟ و مگر نه اینکه قضاوت از مشکل ترین مشاغل و مسوولیتهای انسانیه؟ پس چرا نباید نسبت به عملکرد قضات حساس بود؟ وقتی از اونها توقع کمترین خطا و اشتباه میره؟ اونهم به دلیل اینکه داور مجری یک سری قوانین مدون و مشخص داوریه که تنها وظیفه اش حضور به موقع در صحنه و انطباق حوادث بازی بر مر صریح قانون؟
فکر کردید تا به حال که چرا میانگین اشتباهات داوری در سطح اول فوتبال ما اینقدر چشمگیره؟ به آمار کمیته داوران نمیشه استناد کرد که تعداد کل بازیها در کل رده ها رو جمع میزنه اونوقت تقسیم بر تعداد اشتباهات صورت گرفته در لیگ برتر میکنه و صدالبته نمره قبولی میگیره...
فقط بحث حقوق و مزایای داوریه؟ فقط ضعف آموزش بازیکنها و مربیها و مدیر هاست؟ فقط سطح پایین فرهنگ کسانیه که به ورزشگاهها میرن؟ جواب قاطعانه "نه" هست. گره بزرگ این معضل، فقدان هم اندیشی بین ارکان فوتبال در ایرانه. فقدان نظارت بر شیوه آموزش، گزینش، چیدمان و نظارت بر عملکرد داورهاست. فقدان رتبه بندی صحیح داورهاست. وجود رفیق بازی و نبود یک مکانیزم امتیاز دهی به داورها در قبال عملکردشونه. اینکه چطور یه داور در موقعیتهای مشابه بیش از یک بار یک اشتباه فاحش رو تکرار میکنه و با طی یک دوره محرومیت کوتاه یا میان مدت دوباره برمیگرده و دوباره همون اشتباهات ...
این اتفاقات، و عکس العملهای گهگاه بسیار زشت در قبال اونها (مثل دیروز) باعث رانده شدن جوانهایی میشه که دوست دارن وارد این چرخه و این جرگه بشن. اتفاقی که درست عکس جهت درست حرکت، به سمت توسعه داوری و ورود داوران جوان هست. تا کمیته داوران مجبور نباشه بخاطر کمبود نیرو از داورها بیش از اندازه کار بکشه.
این بحثها میتونه تا ابد ادامه داشته باشه. اما همه این دغدغه ها و پرسش ها، وقتی در ذهن یک تماشاگر مشتاق که اومده تا بعد از چند ساعت ، کمی شادی با خودش به خونه ببره، جمع میشه، مثل انبار باروتی میمونه که منتظر یه جرقه است تا منفجر بشه. وقتی انفجار رخ داد، همه از میزان خسارت حرف میزنن و کسی نمیپرسه چرا وقتی این باروت، ذره ذره در ذهن اون جوان حالا تماشاگر نما یا اوباش، جمع میشد، کسی به فکر تخلیه اش نبود؟ چرا کسی نخواست با عملکرد درست، راه هرگونه خطای فاحش داوری (تا سرحد امکان) رو ببنده تا اون جوان حالا تماشاگرنما دلیلی (ولو ناموجه) برای عمل زشتش نداشته باشه؟
مشکل بزرگ جامعه ما در کل و جامعه فوتبال ما بطور خاص، اینه که همیشه بدنبال کشف، اصلاح یا تنبیه معلولها بودیم. هیچوقت، هیچکس بطور ریشه ای به علتها نپرداخت تا بهانه، یکبار برای همیشه از دست خطاکارها گرفته بشه...

شرمنده که زیاد شد
 

mehrdad201

همکار بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
تاریخ عضویت
10 سپتامبر 2005
نوشته‌ها
15,874
لایک‌ها
17,805
محل سکونت
ایران
محسن قهرمانی رو هم تا اخر فصل محرومش کردن.
 

lilyrose

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
24 جولای 2010
نوشته‌ها
4,270
لایک‌ها
8,207
محل سکونت
My Sweet Home
نصیرزاده افشا کرد: خودتان و دوستانتان به جای همه نظارت می کنید و پول می گیرید


مرجع خبری پرسپولیس : رای عجیب کمیته انضباطی بر علیه باشگاه پرسپولیس بسیاری از تخلفات در چارت اداره فوتبال ایران را برملا کرد.



در شبی که کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال با اعلام رای غیرقانونی خود علیه باشگاه پرسپولیس رسوا شد، هوشنگ نصیرزاده کارشناس داوری و مسائل حقوقی فوتبال از تخلفات حسین عسگری در کمیته داوران رونمایی کرد.


به گزارش مرجع خبری پرسپولیس؛ هوشنگ نصیرزاده که از سیمای اهواز روی آنتن برنامه 90 آمده بود، در ابتدای صحبت هایش در خصوص تصمیم رفعتی برای نیمه تمام ماندن بازی پرسپولیس و داماش گفت: رئیس کمیته داوران یوفا می گوید که همواره به داوران توصیه می شود در مورد خطاهایی که در جریان بازی انجام می شود از آوانتاژ استفاده کنند اما مشخصا آن ها هیچگاه نمی توانند در مورد مشکلاتی که برای خودشان در جریان بازی ایجاد می شود از آوانتاژ استفاده کنند.



وی افزود: این درست است که قانون اجازه می دهد داور بازی را در صورت هرگونه دخالت خارجی نیمه تمام بگذارد اما این قانون در خصوص مربی، بازیکنان و حتی گزارشگر مسابقه هم صدق می کند. در این صورت هرگاه به یک بازیکن یا مربی در جریان بازی بی احترامی شد باید تمام بازی ها را نیمه تمام بگذاریم؟



وی ادامه داد: آقای عسگری می گوید قضاوت بازی در شهرستان ها از ورزشگاه آزادی سخت تر است، پس اگر شما قبول دارید سعید مظفری زاده داور سطح بالایی است که بازی های شهرستان را به او می دهید ، چرا در لیست داوران جای او را با داور دیگری عوض می کنید و شانس حضور در جام جهانی را از وی گرفتید؟



کارشناس داوری فوتبال ایران ادامه داد: آقای عسگری در طول 2،3 ماه اخیر بیش از 8 بازی را به عنوان ناظر حضور داشته، من نمی دانم آقای نبی این موقع شب بیدار هستند یا نه اما ایشان به عنوان رئیس دپارتمان داوری کاملا این موضوع را می دانند که اعضای تشکیلات دپارتمان حق نظارت در مسابقات را ندارند، آن ها کارمند دپارتمان داوری هستند و حق اینکه در تایم کاری برای نظارت مسابقات ترک خدمت کنند را ندارند. ایشان به حقوق 200 هزار تومانی نظارت بر اسکوربورد هم رحم نمی کنند و این اواخر به خاطر آقای آیت اللهی قضاوت را به داوران شیرازی می دهد.



نصیرزاده ادامه داد: آقای عسگری از ماه 10 سال 90 تا فروردین 91 در 8 مسابقه ناظر بوده است، یعنی از یک زمین به زمین دیگری رفته و برای همه این ها علاوه بر حقوق دپارتمان داوری، پول دریافت کرده است. نفر دوم دپارتمان هم 5 بازی را ناظر بوده، در حالی که داوران بین المللی، آقایان افشاریان، مرادی و جلالی 2 بازی ناظر بوده اند!



وی افزود: بی عدالتی در حوزه کاری عمر مدیریتی افراد را کم می کند. آقای عسگری بازی های پخش مستقیم لیگ برتر را به داورانی می دهد که از دوستانشان هستند، در این شرایط داوری مثل مظفری زاده که از بهترین داوران ایران است چند بازی پخش مستقیم را قضاوت می کند؟



کارشناس داوری فوتبال ایران اظهار داشت: طبق محاسبات شما داوری ایران برای قضاوت جام جهانی شانس نداشتید و کامرانی فر هم به خاطر حضور در تیم الغمدی نمی توانست در این بازی ها قضاوت کند ، بعد از اینکه AFC نام فغانی را در لیست داوران قرارداد آقای عسگری مصاحبه کرد و گفت این انتخاب تودهنی بود به کارشناسان داوری، من می خواهم بگویم این تو دهنی به شما بود نه به ما که آرزوی موفقیت و پیشرفت داوران ایرانی را داریم.



نصیرزاده ادامه داد: زمانی در کلاس کرمانشاه که آقای فنایی می تواند شهادت بدهد، همین آقای عسگری نشسته بود و من مدرس داوری به ایشان بودم ، حالا ایشان کارشناس هستند و من نیستم، مگر همین آقای غیاثی که در تیم شماست در کدام کلاس داوری حاضر بوده؟ شما هر کس که در دسته شما جای بگیرد را کارشناس می دانید و اگر کسی منتقد شما باشد غیر کارشناس است.





هوشنگ نصیرزاده در پایان گفت: حسین عسگری چون نمی تواند جواب سئوالات من را بدهد بحث را به مسائل دیگری می کشاند، من مدرس رسمی داوری به شما بودم و حالا می گویید هوشنگ نصیرزاده کارشناس داوری نیست چون من از سیاست های شما انتقاد می کنم.
 

mori.54

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
2,599
لایک‌ها
4,675
سن
49
محل سکونت
Tehran
من پريروز (صبح فرداي مسابقه پرسپوليس و داماش) يك پست آماده كردم كه براي اين تاپيك ارسال كنم ولي متاسفانه اينترنت من در محلي كه هستم دچار مشكل شد و حالا همون نوشته رو ارسال مي كنم، بعد در ادامه نگاهي مي اندازيم به صحبت هاي خوبي كه دو دوست عزيزم جواد و علي داشتند:

" مي خواهم چند كلمه اي در خصوص بازي ديروز پرسپوليس و داماش و داوري جنجالي اون بنويسم.

نظرات دوستان تاپيك هواداران پرسپوليس رو پس از اين بازي خواندم.

چند نفر از دوستان موضع منطقي و صحيحي داشتند و در مورد برخي كامنت هاي دوستان حرف دارم كه بهتر ديدم اينجا حرف ها رو بزنم.

اول از همه بايد قبول كنيم كه داور اين بازي چندين اشتباه فاحش داشت و عملا در نتيجه بدست آمده تاثير گذار بود. همونطور كه بعضي از عزيزان گفتند محمد رفيعي قبلا هم در نوع و كيفيت داوري اش نشان داده كه در اتخاذ سياست درست و مناسب براي اداره بازي ناتوان هست، اين بازي با همه حواشي اش مي توانست بهتر اداره شود.

حالا بريم به صحبت هايي كه از ديشب تا كنون مي شنويم:

داوري كه اين همه اشتباه بكنه حقشه كه فحش بخوره!

در شهرستان ها داورها بيشتر فحش مي خورند و از اين كارها نمي كنند!

رفيعي، مگه بار اولت بود فحش مي خوردي از تماشاگر؟!


با هيچ يك از اين جملات و نظرهاي بالا موافق نيستم! با اين گفته كه داور به عمد بازي را خراب كرد هم موافق نيستم.

آيا وقت اون نرسيده كه يك نفر (يك داور) بيايد دست كم از حيثيت خودش دفاع بكند و به اين همه فحاشي اي كه از صدها و هزاران نفر به او و خانواده اش مي شود اعتراض بكند؟؟!

تا كي قرار است كه اين سقوط فرهنگي رو ادامه بدهيم و با كدام دليل موجهي فحش و ناسزا دادن را توجيه مي كنيم؟!

به نظرم بهترين نظر را يكي از دوستان قديمي تاپيك پرسپوليس داد كه گفت: يك بار هم داوري پيدا شد كه جسارت به خرج داد و بازي رو به دليل فحاشي بيش از اندازه تماشاچيانش متوقف كرد.

بله! به نظر من هم اين تصميم رفيعي سواي تصميم هاي ديگرش در حين بازي! تصميم درستي بود. يكي بايد اين سنت غلط را كه تماشاچي اجازه داشته باشد به داور و خانواده اش بدترين ناسزاها را بگويد، بشكند. اين رويه غلط و ضد فرهنگي بايد زشتي اش معلوم شود. الان شايد همه پرسپوليسي ها هنوز ناراحت و مغموم باخت در مقابل داماش باشند ولي بايد ياد بگيريم كه عليرغم تمام اشتباهات ممكن يك داور آستانه تحمل خود را بالا ببريم. هيچ وقت فحش دادن مورد تاييد نبود و مهم تر از همه هيچ كجا اين طور فحاشي ها كارساز نبوده است.

داور يك انسان است. اصلا با اين حرف كه داورهاي ايران حقوق كمي مي گيرند و با اين حقوق كم انتظار بيشتري از ايشان نبايد داشت هم موافق نيستم. هيچ ربطي به هم ندارد. داورهاي ما اگر هم خطاهاي تاثير گذار داشته باشند - كه داشته اند و اين بار اولشان نبوده و احتمالا بار آخرشان هم نيست!- دست كم يك شخصيت حقيقي دارند و آن هم انسان بودنشان است.

وجدانا آنهايي كه بي رحمانه هر چه از دهانشان در آمد ديشب حواله‌ي اين داور و خانواده اش كردند، خودشان تاب و تحمل فحش خوردن آن هم فحش هاي ركيك آن هم نه يك نفر و دو نفر بلكه بيش از هزار نفر را در آن جو و حشتناك دارند؟؟!!! نه، واقعا تحمل مي كنيد؟؟! اگر بله كه مرحبا به غيرت و شرف تان!!

بايد دست بكشيم از اين زشتي هاي اخلاقي و كمي تحملي كه داريم. من به آن جمله كه مي گويد مگر بار اولت بود كه فحش مي خوردي!! يا داورها در شهرستان ها بيشتر فحش مي خورند نقد دارم. درسته، داورها در شهرستان ها هم بسيار فحش شنيده اند ولي اكنون يك داوري پيدا شده كه تصميم مي گيرد در يك بازي اي كه پخش تلويزيوني دارد و ده ها دوربين دارند تصاوير را دريافت و ثبت مي كنند به طور كامل حقايق بازي را، از خود و حرفه اش دفاع كند و به نشانه اعتراض به اين همه زشتي فحاشي در آخرين لحظات بازي دستور به ناتمام ماندن مسابقه مي دهد. به اين ترتيب وقتي كه باشگاه پرطرفداري همچون پرسپوليس به واسطه عملكرد غير حرفه اي تماشاچيانش نقره داغ مي شود، اين تماشاچيان و اي بسا ساير تماشاچيان در باشگاه هاي ديگر، كمي خودشان را جمع مي كنند.

ممكن است بگوييد مشكلات ما خيلي بيشتر از آن است كه به اين راحتي ها حل بشود ولي من مي گويم بالاخره بايد از يك جا شروع كرد و اين حداقل كاري بود كه يك داور مي توانست براي صيانت از خود و حرفه اش انجام بدهد.

كساني بايد باشند كه دنبال كار فرهنگي اساسي در مملكت باشند. كه متاسفانه انقدر در باب مسايل فرهنگي ضعيف بوده ايم كه چيزي براي دفاع نمي ماند.

بايد سال ها شبانه روز كار كرد و همه دست به دست هم بدهند تا اوضاع كمي بهتر شود... "


پ.ن: البته اين نوشته به درد ارسال در همان روز مي خورد نه الان كه تا حدودي بيات شده، ولي به هر حال به نظرم نكاتي داشت كه بد نديدم آن را اينجا بياورم، چون اصل حل مشكل اين است كه بايد همه جانبه با آن برخورد كنيم...
 

Milad666

Registered User
تاریخ عضویت
23 فوریه 2007
نوشته‌ها
994
لایک‌ها
752
عزیز من مشکل اینجاست : چرا باید این موضوع حمایت از فرهنگ اصیل و عصمت مردمی ملت غیور ایران از بازی پرسپولیس شروع بشه !!؟ تیمی که چندبرابر تیم های دیگه طرفدار داره و جز پرطرفدارترین تیم های آسیایی به حساب میاد !؟ مثلا الان تماشاگرا ادب یاد گرفتن !!؟ به خدا اگه بدترش رو از این به بعد نثار داور نکنند ... !
اون موقع که تبریزی ها با سنگ و یخ و صندلی از داور و بازیکن استقبال میکردن این شرف و انسانیت و غیرت کجا بود !!؟ همه پست میدادن هاهاها خیلی باحال بود خندیدیم فلان بیسار ! تا به پرسپولیس رسید همه شدن فرهنگی و اصیل که احساساتشون بعد از شنیدن دشنام جریحه دار شده !!
به قول رویانیان این یک سناریوی از پیش تعیین شده بود که پرسپولیس رو با سر به زمین بکوبونند . اول دیدن دربی ها 3-4 سال پیاپی مساوی شده و دربی قبل و بعد از این سریال مساوی ها رو پرسپولیس برده با داوری مزخرف خودشون خواستن استقلال رو 2-3 باری پشت سر هم برنده ی دربی بکنند تا یه جورایی حساب صاف بشه ! و حالا پشت سرش هم این حرکت فرهنگی و غنی ملت شهیدپرور و غیور ایران !
 

mori.54

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
2,599
لایک‌ها
4,675
سن
49
محل سکونت
Tehran
نفس عمل شاید خوب نباشه ولی میشه گفت شاید از کمیته داوران نا امید شدن که خودشون تصمیم گرفتند از خودشون دفاع کنند!

من شخصا قبول دارم که تو کشور ما شاید بیشتر از هر جای دیگه به داور زیاد گیر میدیم.

... ولی چیزی که هست داوری ما بسیار پر اشتباه هست و اصلا نمیشه از عنلکردشون دفاع کرد این وسط بعضی وقتها چیزهایی هم شنیده میشه که دیگه ادم نمیدونه به کی اعتماد کنه!

به فاصله چند لیگ حالا دو سه فصل وضع تو آزادی خیلی بهتر شد. ولی دقیقا همین وضعیت رفت تو شهرستان ها. البته نه اینکه قبلش نبوده باشه ولی میشه گفت قبح قضیه ریخته میشد و انگار فحش ناموس به داور تشویق تیم خودی باشه خیلی راحت شد قضیه!


در نظر بگیرید صندلی شکوندن رو/ تو ازدادی بعد این که صندلی دار شد دو سه تا بازی اونم دربی های مختلف از جانب هر دو تیم صورت گرفت و بعد رفت تو انزلی (اخرین بار فینال پارسال بود) و رشت و تبریز و مشهد و .. /
اصلا اینها اعتراضهای جالبی نیست.

علی کریمی هم دیشب حرف خوبی زده بود. واقعا هم شاید باید از یه جایی شروع بشه.

این فحش دادن تو استادیوم خیلی زشته. به بازیکن به مربی سر مربی داور مدیر و ... کسی هم در امان نمیمونه از این الفاظ!!!

بهتر جامعه مثل قضایایی که امسال بوده احساسی نشه! الان 5 تا بازی این فصل مونده بهترین موقع و حساسترین زمان هست. راحت میتونند با این قضیه مبارزه کنند. 3-4 تا تیم بزرگ که از این قضیه ضرر کنند دیگه این بساط برچیده میشه. حداقل باید به این فکر کرد که اون بچه ای که الان دوازده سالشه میره استادیوم کم کم براش جا بیافته که نباید فحش بده. نسل عوض میشه و ... / شاید تصمیمات به ضرر ما بشه و این وسط قطعا طرفداران دو تیم قرمز و آبی باید از این قضیه تنبیهی رو تجربه کنند که حساب کار بقیه هم بیاد دستشون / فقط نباید احساسی شد. معمولا مسئولین ما یا از این ور بوم میافتن یا از اون طرفش ! ولی الان زمان خوبی هست که حداقل فحش دادن رو تو استادیوم کمرنگ کنند / من فکر نمیکنم هیچ جای دنیا به خواهر و مادر و زن و بچه کسی فحش داده بشه اونم در این حد! اینم جزئی از حرفه ای شدنه و باید اعتراض تماشاچی هم حرفه ای بشه. هو کنن/ سوت بزنن/ دستمال سفید دربیارن/حداقل فحش با ادبی! بدن:دی /

جواد جان نوشته ات خيلي عالي بود.

با آن بخش هايي از نوشته ايت كه نگه داشتم و به خصوص بولد كردم خيلي موافقم و نكاتي هست كه درد را درست هدف گيري كرده است.

حالا مقداري اين بحث و حرف هاي گفته شده را بررسي مي كنيم:

بله، داوران ما نسبتا پر اشتباه هستند و بارها اين اشتباهات را ديده ايم و طرفدارن هر تيمي چوب اين اشتباهات را خورده اند.

در كميته داوران هم نه براي حمايت از داوران كار ويژه اي انجام شده و نه اين كه كاملا با برنامه و بر اساس عدالت رفتار شده در انتخاب داوران، اين خود به طور مستقيم روند كيفي داوري را دچار ترمز شديد مي كند نه حركت رو به جلو.

ما داستان فحاشي در استاديوم ها:

اين موضوع دلايل متعددي دارد كه علاوه بر دوست خوبم جواد علي عزيز هم به آن شاره كردند.

چرا بايد يك پديده زشتي همچون فحاشي توسط تماشاچيان در استاديوم ها اپيدمي شود؟ چرا اين موضوع از ديد ايشان يك نوع تشويق تيم مورد علاقه يا خالي كردن ناراحتي به هر وسيله ممكن تلقي مي شود؟ چرا چند وقت پيش كه در جريان بازي يه يك داور حمله شده و وي مورد ضرب و شتم شديد واقع شد آن را يك حادثه و اتفاق قلمداد كرديم و از پي آن گذشتيم؟؟؟

اين چرا ها نياز به بررسي و تحليل همه جانبه دارد. و البته بايد به دنبال حل مشكل بود و الا همين آش و همين كاسه خواهد بود و اوضاع از هميني كه هست بد تر خواهد شد.

جواد جان شما به درستي اشاره كرديد كه بالاخره بايد از يك جايي شروع كرد و كمر همت بست براي حل اين معضل يا دست كم كمرنگ كردن آن.


درود

... به عبارت ساده تر، اونچه دیروز در ورزشگاه آزادی رخ داد، نمایش روحیه عمومی مردم در اجتماعیه که ما داریم توش زندگی میکنیم.

مردمی عصبی، کم حوصله، خسته و به شدت تشنه و محتاج شاد شدن... چیزی که هر روز به یه بهانه ازشون دریغ میشه. این مردم بارها و بارها درقبال این کمبودها و نداشته ها، در ورزشگاهها عکس العمل نشون دادن. مورد دیروز پرسپولیس، دقیقا مورد آدمهایی بود که در اوج شادمانی، ناگهان احساس کردن (دقت کنید به این فعل) دوباره داره این شادی ازشون گرفته میشه... همین شادی بی هزینه و مختصر... و تنها سیبل دم دست برای هدف گیری هم عامل بیرونی این حس یعنی "محمود رفیعی" بود.


به باور من، اینجا هم ضعف عملکرد متولیان اصلی فوتبال، بارز و مشخصه. مدیران بالادستی فوتبال، به این پدیده نگاه مجتمعی ندارن. به این معنی که همه ارکان تشکیل یک مسابقه فوتبال رو در کنار هم نمیبینن. من تصور نمیکنم، در تمام طول یک فصل، یه جلسه آسیب شناسی بین کمیته های مختلف فدراسیون با همدیگه (از جمله کمیته داوران) برای بررسی تاثیر عملکرد هرکدوم از اونها بر دیگران، برگزار بشه.


اگر ما چیزی به معنای اتحادیه باشگاهها (به معنای واقعی) داشتیم که از حقوق باشگاهها در همه رده ها دفاع میکرد، یکی از مهم ترین اقدامات کمیته داوران میتونست هم اندیشی و هم آهنگی با اونها در باره مسایل مبتلا به داوری باشه (کما اینکه با سایر کمیته های فدراسیون مثل کمیته مسابقات). و این هرگز به معنای توصیه پذیری و زیر سوال بردن استقلال کمیته داوران نبود و نیست. اینکه شما اول فصل یه جلسه توجیهی براای باشگاهها بذاری و در طول فصل فقط و فقط وظیفه ات بشه توجیه اشتباهات ریز و درشت داورها، اقتدار و عملکرد صحیح کمیته داوران رو نمیرسونه. این اقدامات ، تک به تک حکم خشتهایی رو دارن که دیوار اعتماد جامعه فوتبال و به تبعش تماشاگران رو نسبت به داوری بالا و بالاتر میبره.

ما سالهاست که در زمینه چنین تعاملی مشکل داریم.


برخوردهای سینوسی و فصلی با داوران مثل اینکه یکی داوران رو محروم نمیکنه، یکی محروم میکنه ولی اعلام نمیکنه و یکی دیگه اعلام میکنه، چیزی جز انباشت ابهام در ذهن مخاطب فوتبال ایجاد نمیکنه.



فکر کردید تا به حال که چرا میانگین اشتباهات داوری در سطح اول فوتبال ما اینقدر چشمگیره؟ به آمار کمیته داوران نمیشه استناد کرد که تعداد کل بازیها در کل رده ها رو جمع میزنه اونوقت تقسیم بر تعداد اشتباهات صورت گرفته در لیگ برتر میکنه و صدالبته نمره قبولی میگیره...


فقط بحث حقوق و مزایای داوریه؟ فقط ضعف آموزش بازیکنها و مربیها و مدیر هاست؟ فقط سطح پایین فرهنگ کسانیه که به ورزشگاهها میرن؟ جواب قاطعانه "نه" هست. گره بزرگ این معضل، فقدان هم اندیشی بین ارکان فوتبال در ایرانه. فقدان نظارت بر شیوه آموزش، گزینش، چیدمان و نظارت بر عملکرد داورهاست. فقدان رتبه بندی صحیح داورهاست. وجود رفیق بازی و نبود یک مکانیزم امتیاز دهی به داورها در قبال عملکردشونه. اینکه چطور یه داور در موقعیتهای مشابه بیش از یک بار یک اشتباه فاحش رو تکرار میکنه و با طی یک دوره محرومیت کوتاه یا میان مدت دوباره برمیگرده و دوباره همون اشتباهات ...


مشکل بزرگ جامعه ما در کل و جامعه فوتبال ما بطور خاص، اینه که همیشه بدنبال کشف، اصلاح یا تنبیه معلولها بودیم. هیچوقت، هیچکس بطور ریشه ای به علتها نپرداخت تا بهانه، یکبار برای همیشه از دست خطاکارها گرفته بشه...

علي عزيز ممنون از تحليل بسيار خوبي كه داشتيد. قسمت هايي از نوشته شما رو هم نگه داشتم و برخي رو بولد كردم تا روي اين بخش ها تمركز كنيم.

بد نيست مشكلات داوري مان را تقسيم بندي كنيم:

1- اشتباهات مكرر داوران

2- نحوه چيدمان و انتخاب داوران

3- فحاشي به داوران توسط تماشاچيان، بازيكنان و ...

دو مشكل اول بر مي گردد به چگونگي مديريت در فوتبال كشور. در اينجا خيلي مشكل داريم. مثل ساير بخش هاي مملكت كه درد اصلي ناركارآمد بودن يك مدير در حالت كلي و در وهله بعد مديريت سليقه اي، غير علمي و غير كارشناسانه و متاسفاه اغلب بر مبناي آزمون و خطاست.

اما پديده اجتماعي حمله به داور با الفاظ ناشايست و يا حتي حمله و برخورد فيزيكي، خيلي مهم و پيچيده است.

به نظرم شبكه اي از علت ها در به وجود آمدن اين پديده نقش داشته اند كه از زواياي مديريتي، جامعه شناسي و روانشناسي قابل بررسي است.

اين بحث خيلي جاي حرف دارد. اما شاه نكته اش اين هست كه همانطور كه شبكه اي از علت ها در پديد آمدن اين معضل نقش داشته اند براي حل آن هم بايد مجموعه اي از ارگان هاي مرتبط مانند صدا و سيما، مطبوعات و به طور كلي وزارت خانه هاي ارشاد، فرهنگ و علوم به منظور كار تحقيقاتي و اساسي توسط اساتيد دانشگاه و همين طور نبروي انتظامي و بالاخره همه‌ي مردم دست به دست هم بدهند تا اين مشكل را حل كنند. يك دست صدا ندارد.

اگر ما فقط از فدراسيون توقع داشته باشيم كه خودش به تنهايي مشكل را حل كند ره به جايي نخواهيم برد.

وقتي مي بينيم از كساني در مورد داوري سوال مي شود كه به ايشان ربط خاصي ندارد و اصولا فايده اي هم ندارد مي توانيم به گوشه اي از عوامل موثر در به وجودآمدن مشكلات داوري پي ببريم.

بعد از خاتمه بازي از بازيكني كه اخراج شده مي پرسند نظرت راجع به داوري چيست؟ از يك مربي كه تيمش باخته مي پرسند داوري را چطور ديدي؟ و ...

اين خود به خود و به تدريج بحث را مي كشاند به اين كه هر كسي حق دارد در مورد يك كار كاملا تخصصي نظر فني بدهد و قضاوت كند و لو آن كه كمترين دانش فني داوري داشته باشد.

البته من اينجا منكر اين نيستم كه اگر حقي از يك باشگاه با اشتباهات محرز داور ضايع شد كسي نبايد حرف بزند، من مي گويم راهش اين نيست. يعني راه اصلاح وضعيت داوري اين نيست.

رئيس كميته داوران بايد اعمال سليقه و رفيق بازي را كنار بگذارد، محافظه كاري را كنار بگذارد، مسامحه و سهل انگاري را كنار بگذارد و جرات به خرج بدهد با داوران پر اشتباه برخورد كند اما ضمنا شرايطي را هم برايشان فراهم بياورد كه آنها هم رشد كنند و بتوانند با رقباي بين المللي خود رقابت بهتري داتشته باشند و از ايشان عقب نمانند.

چرا اغلب داوران ما وقتي در مسابقات بين المللي قضاوت مي كنند كار خود ار با كم ترين اشتباه به پايان مي برند؟ چون اين همه هيجان و موج منفي در آن ورزشگاه وجود ندارد در نتيجه با آسايش خيال كار خودشان را انجام مي دهند و روي داوري خود متمركز مي شوند. همه يادمان هست كار خارق العاده داوري حسن كامراني فر را در جام جهاني گذشته، اين نكته بسيار مهم است كه يادمان باشد شايد داوران ديگر ما هم اگر رفته بودند كاكلا موفق عمل مي كردند.


چرا فوتبال هاي مهم اروپايي كه آنها هم سرشار از هيجان هستند و ده ها هزار تماشاچي در استاديوم هايشان هست انقدر مشكلات داوري ندارند؟ يكي اش هم اينكه چون اقتصاد پويايي دارند، اين همه فقز و بدبختي و بيچارگي در كل جامعه آنجا وجود ندارد يا كمتر از ماست، يكي اش هم اين كه انها مديريت سليقه اي ندارند چون نحوه انتخاب مديران بر اساس شايستگي ها و توانمندي هاست نه روايط به X و y.
.
.
.

حالا برگرديم به اين كه در دو روز گذشته موضوع داوري به چالش كشيده شد.

همونطور كه دوستان گفتند به نظرم از اين موقعيتي كه به دست آمده بايد استفاده كرد و به قول جواد از اين بازي و اين هفته به بعد تا پايان ليگ تمام بازي ها را سفت برخورد كنند تا تماشاچي هم متوجه بشود كه اساسا داور هم از چنين اهرمي برخوردار است و مي تواند به دليل جو مشتنج بازي را طبق قوانين موجود متوقف كند.


اميدواريم يك روز بالاخره مديري با درايت و كاردان را در راس امور ورزش كشور ببينيم كه افق نگاهش دوردست ها باشد نه همين دو متري مقابل پايش...!
 
Last edited:

jerii

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
11 مارس 2007
نوشته‌ها
7,946
لایک‌ها
9,663
سن
39
محل سکونت
اهواز
مرتضی عزیز
همه حرفات قبول
توهین اصلا خوب نیست اونم توهین به خانواده اونم در این وسعت
من خودم همیشه معتقد بودم و هستم با ورود خانم ها به استادیوم خیلی این فحش ها و بی اخلاقی ها کم خواهد شد!

اما
اگر داوری که می خواهد بدعت گزار باشد خودش باعث تحریک شده
فقط به اسم دفاع از حیثیت و شرف این کار بشه ولی معلوم نشه که این داور یا عامل تشنج خودش چه نقشی داره؛چی؟؟

یه حرفی می زنم که تو همه چیز زندگی بهش معتقدم
متاسفانه ما همیشه ریکشن رو می بینیم اما چیزی که باعث ریکشن شده رو نمی بینیم
در درس ایستایی چیزی هست به نام ریکشن ولی قبل از ریکشن عاملی هست برای به وجود اومدن ریکشن و متاسفانه ما هیچ وقت عامل رو مقصر نمی دونیم!

قاعدتا من به عنوان یک زن خیلی بیشتر دلم می خواد محیط ورزشگاه ها درست بشه تا شاید کورسوی امیدی داشته باشم که یه روز من هم برم استادیوم!
اما نمی تونم ببینم بدعت به طور ناجوانمردانه ای از تیم من شروع بشه!
باور کن اگر داور درست سوت زده بود و تماشاگر این طور می کرد من پشت داور می ایستادم نه کسانی که پرچمشون هم رنگ منه!
البته منظور من این نیست که من هم به داور این جور توهین کنم!هرگز

اما وقتی می بینی یک نفر با اتفاقات مشابه به تیمت ضربه می زنه و باعث تحریک میشه بعدش جا خالی میده و چهره مظلوم میگیره من یکی تو زندگیم نمی تونم کنار بیام با همچین مسئله ای
مثالش این هست که من هی بیام به یکی تیکه بندازم تیکه بندازم تیکه بندازم بعد اون طرف به مرز انفجار برسه و منو زیر بار لگد و کتک بگیره
خوب همه اون آدم رو شماتت می کنن و بهش می گن باید خویشتن دار می بودی
اما کسی نبود به من بگه آدم درست!!این جوری حرف نزن طرف مقابل رو تحریک نکن!

باور کنید
این مدل بدعت گذاشتن یعنی پاک کردن صورت مسئله
بنده از جمله کسانی هستم که معتقدم اکثر داورهای ما اشتباه می کنن نه از عمد کاری می کنن!
در روزهایی که بدترین قضاوت ها شد
در دو دربی پارسال که حق تیم ما به وضوح خورده شد من معتقد بودم و هستم که اشتباه کرد داور!
اما
در مورد رفیعی واقعا نمی تونم خودم رو قانع کنم که نیمه دوم این آقای داور فقط اشتباه کرده!!
و خوب هر کسی برداشت و منطق و حس خودش رو داره!

وقتی ماجراهای این فصل رو کنار هم می چینم می بینم همه چیز در مملکت ما اینقدرها هم اتفاقی نیست!
 

mori.54

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
2,599
لایک‌ها
4,675
سن
49
محل سکونت
Tehran
اما
اگر داوری که می خواهد بدعت گزار باشد خودش باعث تحریک شده
فقط به اسم دفاع از حیثیت و شرف این کار بشه ولی معلوم نشه که این داور یا عامل تشنج خودش چه نقشی داره؛چی؟؟

یه حرفی می زنم که تو همه چیز زندگی بهش معتقدم
متاسفانه ما همیشه ریکشن رو می بینیم اما چیزی که باعث ریکشن شده رو نمی بینیم
در درس ایستایی چیزی هست به نام ریکشن ولی قبل از ریکشن عاملی هست برای به وجود اومدن ریکشن و متاسفانه ما هیچ وقت عامل رو مقصر نمی دونیم!

قاعدتا من به عنوان یک زن خیلی بیشتر دلم می خواد محیط ورزشگاه ها درست بشه تا شاید کورسوی امیدی داشته باشم که یه روز من هم برم استادیوم!
اما نمی تونم ببینم بدعت به طور ناجوانمردانه ای از تیم من شروع بشه!
باور کن اگر داور درست سوت زده بود و تماشاگر این طور می کرد من پشت داور می ایستادم نه کسانی که پرچمشون هم رنگ منه!
البته منظور من این نیست که من هم به داور این جور توهین کنم!هرگز

اما وقتی می بینی یک نفر با اتفاقات مشابه به تیمت ضربه می زنه و باعث تحریک میشه بعدش جا خالی میده و چهره مظلوم میگیره من یکی تو زندگیم نمی تونم کنار بیام با همچین مسئله ای
مثالش این هست که من هی بیام به یکی تیکه بندازم تیکه بندازم تیکه بندازم بعد اون طرف به مرز انفجار برسه و منو زیر بار لگد و کتک بگیره
خوب همه اون آدم رو شماتت می کنن و بهش می گن باید خویشتن دار می بودی
اما کسی نبود به من بگه آدم درست!!این جوری حرف نزن طرف مقابل رو تحریک نکن!

باور کنید
این مدل بدعت گذاشتن یعنی پاک کردن صورت مسئله
بنده از جمله کسانی هستم که معتقدم اکثر داورهای ما اشتباه می کنن نه از عمد کاری می کنن!
در روزهایی که بدترین قضاوت ها شد
در دو دربی پارسال که حق تیم ما به وضوح خورده شد من معتقد بودم و هستم که اشتباه کرد داور!
اما
در مورد رفیعی واقعا نمی تونم خودم رو قانع کنم که نیمه دوم این آقای داور فقط اشتباه کرده!!
و خوب هر کسی برداشت و منطق و حس خودش رو داره!

وقتی ماجراهای این فصل رو کنار هم می چینم می بینم همه چیز در مملکت ما اینقدرها هم اتفاقی نیست!



مرجان عزيز

ممنون از كامنت شما. صحبت هاي من بيشتر كلي بود و كمتر حال و هواي باشگاهي داشت. براي من فرقي نمي كرد كه اين اتفاق در يازي پرسپوليس و به ضرر پرسپوليس باشد يا استقلال و يا هر باشگاه ديگر. هر باشگاهي بود من همين حرف ها را مي زدم بدون شك.

اين را هم بگويم كه ترجيح مي دهم در مورد اين كه يك داور به عمد نتيجه را تغيير داده باشد تا مطمئن نشده باشم قضاوت نكنم. به هر حال هر كس منطق خودش را دارد و اين هم نظر من است.

چيزي كه مسلم است اين است كه در امر داوري مشكل داريم. تقريبا حاد هم شده اين مشكل. ولي بايد كاري كنيم براي اون. نمي شود دست روي دست گذاشت و از اين كه بگوييم چرا بايد از بازي پرسپوليس شروع شود و اينها سر تيم ما را بريدند و غيره و ذلك دردي دوا نمي شود. عقيده من اين است كه حتي اگر به ضرر ما (منظورم از ما در اينجا باشگاه پرسپوليس است چون من و شما علايق مشترك داريم در مورد پرسپوليس) تمام شود اشكالي ندارد و اگر باعث شود جريان هايي كه در ورزشگاه ها وجود دارد كمي تعديل شود مي ارزد كه تحمل كنيم و بهاي اين جريمه را اين بار ما بپردازيم.

مسلما اگر چنين اتفاق براي يك باشگاه ديگر مي افتاد آنها هم مي گفتند چرا سر ما را بريديد؟ و اتفاقا بيشتر هم مظلوم نمايي مي كردند كه همه با يك تيم پرطرفدار تهراني خوب هستند و مي خواهند با هر ضرب و زوري آن را بالا ببرند.

از اين حرف ها بايد بگذريم.

يك بار هم ما گذشت كنيم و يك بار ديگر مثلا استقلال و يك بار ديگر مثلا سپاهان و بقيه گذشت كنند تا بلكه به تدريج اوضاع سكوها بهتر شود.

اين جاده اي كه من مي بينم به سمت و سوي خوبي ختم نمي شود...
 
بالا