• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

همه ی بحث های مربوط به داوری در ایران

live for what?

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
18 آگوست 2006
نوشته‌ها
9,078
لایک‌ها
374
محل سکونت
Wish! In Your Mind!

جامعه سالم فوتبال ما ...

وقتی بازیکن ها هر روز حاشیه درست میکنند ، خدا رو شکر همه نوعش هم دارند ، وقتی تماشاچی ها با سنگ و گوجه فرنگی و صد البته الفاظ شیرین تر از عسلشون بازی ها رو منور میکنند ، وقتی رئیس فدراسیون آخرین فرد دارای صلاحیت برای این پست در کشور هست ، وقتی مدیران باشگاه ها از جبهه ها میان ، تنها قسمتی از این فوتبال که با وجود اشتباهات بزرگ هنوز کم حاشیه و نقطه اخلاقی فوتبالمون بود ، مزین به این اتفاق زیبا شد

واقعآ چه فوتبالی ....
 

poyantbr

Registered User
تاریخ عضویت
8 فوریه 2011
نوشته‌ها
1,435
لایک‌ها
609
محل سکونت
ارومیه
مطلب کلی : سطح داوری ایران نسبت به لیگی که داریم قابل قبول هستش
 

JVD

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
30 آپریل 2010
نوشته‌ها
5,650
لایک‌ها
6,500
سن
40
فهرست داوران بين‌المللي فوتبال اعلام شد
فغاني جاي تركي را در رتبه اول گرفت


R_C_Classic_Black-1.jpg

حسین عسگری فهرست داوران و کمک داوران بین المللی فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی آقایان و بانوان در سال 2013 میلادی که توسط اعضای کمیته داوران به تصویب رسید را اعلام کرد. اين فهرست نسبت به فهرست پيشين با 8 تغيير روبه‌رو شده است.

به گزارش ايسنا و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، اعضای کمیته داوران در جلسه روز دوشنبه 20 شهریور پس از سه ساعت بحث و تبادل نظر در خصوص معرفی داوران و کمک داوران بین المللی با توجه به عملکرد آنان در فصل قبل و جاری و همچنین سیاست های کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا مبنی بر جوانگرایی و با هدف ایجاد انگیزه برای داوران و جامعه داوری به گونه ای که این احساس به وجود آید که کمیته داوران به طور کامل عملکرد آنها را زیر نظر داشته و داورانی که شایستگی کامل را داشته باشند در لیست بین المللی قرار می گیرند و بالعکس کسانی که نتوانند خواسته کمیته داوران را بر آورده کنند جای خود را به داوران جوان و آینده دار خواهند داد.

عسگری در ادامه بیان کرد: با توجه به مراتب فوق و سیاست‌های ذکر شده تغییرات عمده‌ای در لیست بین المللی صورت گرفت که نمونه آن موعود بنیادی فر و حسن اکرمی که در طرح توسعه و پیشرفت داوری آسیا 4 سال متوالی در کلاسهای کنفدراسیون فوتبال آسیا شرکت داشته اند و با توجه به موفقیت های انان در کلاس های مختلف و همچنین عملکرد فنی و شرایط سنی بسیار مناسب (26 و 27 سال)، برای اولین بار در کشور به لیست داوران بین المللی معرفی شدند. امیدوارم بااتکال به خداوند متعال داوران معرفی شده و سایر داوران کشور در جهت توسعه و پیشرفت کیفی داوری و رقابت با داوران سایر کشورهای آسیایی موفق و سربلند باشند.

در ادامه عسگری از دیدگاه و نگرش اعضای کمیته داوران مبنی بر توجه به سیاست های فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا در خصوص آینده نگری و توسعه کیفی داوری تشکر و قدردانی کرد.

عسکری در ادامه لیست داوران را بدین ترتیب اعلام کرد:

داوران بین المللی فوتبال آقایان:

علیرضا فغانی-محسن ترکی-سعید مظفری زاده-اشکان خورشیدی-محمدرضا اکبریان-موعود بنیادی فر-حسن اکرمی

کمک داوران بین المللی فوتبال آقایان:

حسن کامرانی فر-رضا سخندان-محمدرضا ابوالفضلی-محمدرضا منصوری-بابک داوری-علیرضا کهوری-سعید علی نژادیان-رسول فروغی-سجادی طوری


داوران بین المللی فوتسال آقایان:

علیرضا سهرابی-محمود رضا نصیرلو-وحید عرض پیما-عبدالحمید باقری

داوران بین المللی فوتبال ساحلی آقایان:

سید رامین حقیقی زاده-فرشید حقیقت جو-علی شریفات-ابراهیم اکبر پور

داوران بین المللی فوتبال بانوان:

سلطنت نوروزی-شیوا یاری-سرور ساعدی

کمک داوران بین المللی فوتبال بانوان :

انسیه خباز مافی-معصومه شکوری-بهناز حسینی نقوی- سمانه محسنی کیاسری

داوران بین المللی فوتسال بانوان :

مریم پورجعفریان-فاطمه کمندی-مهدیه رشیدی رنجبر

وی در پایان گفت: از محسن ترکی تشکر و قدردانی می کنم چرا که برای حمایت از موفقیت جامعه داوری شخصا پیشنهاد دادند که به دلیل حضور فغانی در لیست داوران کاندیدای حضور در جام جهانی 2014 برزیل ، وی به عنوان نفر اول در لیست قرار گیرد. از رفعتي هم به دليل اين كه گذشت زيادي داشت و جا را براي جوان‌ترها باز كرد تشكر مي‌كنم.
 

sasan s

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
8 آپریل 2007
نوشته‌ها
6,842
لایک‌ها
3,123
سن
51
محل سکونت
تهران
گزارش ایسنا به بهانه شهرآورد 76 پایتخت

داور داربی بخواند!

تنها 5 روز تا شهرآورد 76 تهران باقی مانده است و همه از داور این بازی حرف می‌زنند و سعی می‌کنند نام او را حدس بزنند اما آن چه داور داربی باید بداند این است که قضاوت او در این بازی مهم - خوب یا بد - ملاکی برای قضاوت درباره داوران ایرانی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تنها پنج روز تا شهرآورد بزرگ و سنتی پایتخت زمان باقی مانده و در این مدت حدس و گمان‌های زیادی درباره داور این بازی مطرح می‌شود. این بازی را نیز مانند چندین داربی گذشته یک داور وطنی قضاوت می‌کند. این در حالی است که در فصل دوازدهم هم مانند فصول گذشته انتقادهای زیادی از داوران شده است؛ انتقادهایی که گاهی درست و گاهی هم نادرست و مغرضانه بوده‌اند.

در این گزارش تلاش شده که عملکرد داوران فوتبال کشور در فصل جاری بررسی شود تا نقاط ضعف و قوت‌شان آشکار شود. به این منظور گفت و گویی با سه تن از کارشناسان داوری کشور انجام شده است که در ادامه می‌خوانید:

حسین عسگری رییس دپارتمان داروی فوتبال، رضا غیاثی عضو کمیته‌ داوران فدراسیون فوتبال و پرویز سیار پیشکسوت داوری سه کارشناسی هستند که در این گزارش با آنها گفت‌وگو شده است.

** اشتباه‌های فاحش داوران برجسته


پرویز سیار که به گفته خودش تنها در روزهای تعطیل می‌تواند فوتبال تماشا کند و به همین دلیل فقط حدود یک سوم بازی‌ها را دیده است از اشتباه‌های فاحش چند تن از داوران برجسته فوتبال در چند بازی گذشته سخن می‌گوید. سیار معتقد است که فوتبال ایران چهار یا پنج داور «برجسته، شجاع و با شرف» دارد که در چند هفته‌ گذشته مرتکب اشتباه‌های بزرگی شده‌اند. این پیشکسوت در این رابطه به ایسنا می‌گوید: به یکی از این داورها زنگ زدم تا درباره اشتباهش با او صحبت کنم. این داور اگر عالی قضاوت کند و من از او تعریف کنم، سایرین می‌گویند چون رفیقش هستم، تعریف کرده‌ام و این مساله برای خودش خوب نیست بنابراین در رسانه‌ها از او تعریف نمی‌کنم. این داور که همان سیعد مظفری‌زاده است، در بازی پرسپولیس و نفت تهران در جام حذفی یک پنالتی 100 درصد را برای قرمزها نگرفت. من تعجب کردم که چطور آن صحنه را ندیده است. به او زنگ زدم و گفتم که می‌دانم تو فیلم بازی‌هایت را ضبط می کنی تا دوباره آنها را بررسی کنی. از او پرسیدم که آن صحنه پنالتی بود یا نه؟ و او خیلی شرافتمندانه گفت که پنالتی بود، ولی او ندیده است. به او گفتم که تو موظف هستی اگر کسی به تو زنگ زد بگو که اشتباه کرده‌ای و سعی نکن کارت را توجیه کنی و نباید فکر کنی که با این کار آبرویت می‌رود.

** رییسی که به اشتباهات داورانش اقرار می‌کند

سیار در ادامه به مجله‌ای آلمانی اشاره می‌کند که هر ماه به دستش می‌رسد. او می‌گوید: در این مجله، رییس کمیته‌ داوران فدراسیون فوتبال آلمان، دو صفحه مطلب نوشته و گفته است که داوران آلمانی در هر فصل چه اشتباه‌هاتی را مرتکب شده‌اند و این که برای کم کردن اشتباه‌ها چه کار باید کرد. به هر حال فوتبال ورزشی است که تعداد زیادی ورزشکار را در یک محیط مشخص جمع می‌کند و گاهی می‌شود که 21 بازیکن در محوطه جریمه گرد هم می‌آیند. به همین دلیل داوری فوتبال هرگز بی‌اشتباه نبوده و نخواهد بود اما خوشبختانه این اشتباه‌ها بین تیم‌ها تقسیم می‌شوند و داوری بدشانس است که در یک بازی چند اشتباه به ضرر یک تیم انجام می‌دهد. خلاصه کلام این که وقتی رییس کمیته‌ داوران یک کشور این گونه از اشتباه‌های داورانش حرف می‌زند، داوران بیشتر به سمت کم کردن اشتباه‌هایشان حرکت می‌کنند.


** کاندیدای حضور در جام جهانی و اشتباه‌های فاحش

پرویز سیار همچنین از علیرضا فغانی به دلیل چند اشتباه تاثیرگذارش گله می‌کند. او به ایسنا می‌گوید: فغانی که به امید خدا در جام جهانی هم حضور خواهد داشت، یکی از برجسته‌ترین داوران ایران است، اما در چند بازی گذشته‌اش مرتکب چند اشتباه فاحش شده است. همین طور محسن ترکی در بازی استقلال و مس، پنالتی واضح مدافع آبی‌ها را ندید. در آن صحنه، مدافع دستانش را بالا برده و توپ را لمس کرده بود و هیچ کس نمی‌تواند مدعی شود که پنالتی نبوده است. دست یک فوتبالیست در حالت طبیعی مانند یک دونده باید در کنار بدن یا روی سینه باشد، نه این که بالا برود. مثلا بازیکن هنگام ضربه ایستگاهی حریف یا کرنر، در کنار دیرک می‌ایستد و دستش را به آن تکیه می‌دهد. در این لحظه اگر توپ به دست وی برخورد کند و درون دروازه‌ نرود، ممکن است بگویند که توپ به دستش خورده، نه دست به توپ! در حالی که آلمانی‌ها معتقدند که بازیکن در چنین حرکتی «نیت پنهانی» داشته است و بنابراین داور باید پنالتی اعلام کند.

** هر دو هفته‌ یک بار، یک کلاس داوری

سیار که مدتی را به عنوان داور و مدرس داوری در آلمان به سر برده، می‌گوید: در آلمان هر دو هفته‌ یک بار کلاس داوری داشتیم و در هر کلاس، داوران یا پیشکسوتان درباره مسایل مختلف سخنرانی می‌کردند. البته ممکن است فدراسیون ما پول کافی برای برگزاری مستمر کلاس داوری نداشته باشد. در آلمان این گونه بود که هر دو هفته‌ یک بار یک رستوران را به مدت چند ساعت اجاره می‌کردیم و داوران به همراه همسران خود در آنجا حضور پیدا می‌کردند. در آن مراسم هم ناهار را دور هم می‌خوردیم و هم داوران از تجربه خود صحبت می‌کردند. من هم چون بیشتر اهل مطالعه بودم همیشه جزو سخنرانان بودم.

**‌ اشتباه شجاعانه!

سیار در ادامه به مورد مهمی اشاره می‌کند و می‌گوید: اگر داوری در میانه زمین یک خطای پشت پا را نگیرد خیلی مهم نیست. آنچه بیش از هر چیز مهم است، خطاهای تاثیرگذاری مثل پنالتی است. متاسفانه داوران ما در خیلی از این صحنه‌ها، مانند همانی که مظفری زاده در بازی پرسپولیس و نفت ندید، فاصله زیادی با صحنه خطا دارند.

نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد، تصمیم شجاعانه داوران است. ممکن است داوری در یک صحنه اشتباه کند، اما تصمیمش شجاعانه باشد. مثلا ترکی در بازی ژاپن و سوریه خطای دروازه‌بان را گرفت و او را اخراج کرد و یک پنالتی هم برای حریف گرفت، این‌ها در حالی بود که مهاجم در آفساید صاحب توپ شده بود! در آن صحنه توپ بین سه بازیکن درگیر شد و در نهایت مهاجم سوریه توپ را زد و به هم تیمی‌اش که در آفساید بود رساند، کمک داور پرچم زد، اما ترکی دستور به ادامه بازی داد و در نهایت پنالتی گرفت و دروازه‌بان ژاپن را اخراج کرد. او به کمکش گفته بود که «من در یک متری ندیدم آفساید باشد تو چطور از 40 متری دیده‌ای؟» من هم بعد از این که هشت بار صحنه آهسته را دیدم فهمیدم که ترکی اشتباه کرده است. نکته اینجاست که ترکی بین دو تصمیم – این که آفساید بگیرد و همه چیز تمام شود یا پنالتی بگیرد و دروازه‌بان را اخراج کند – دومی را انتخاب کرد و استدلالش هم این بود که نزدیک صحنه بوده است. این تصمیم ترکی با این که اشتباه بود، اما شجاعانه بود.

حسین عسگری

** عملکرد داوران رضایت بخش بوده است

حسین عسگری، رییس دپارتمان داوری فوتبال معتقد است که داوران در فصل جاری، تاکنون خوب کار کرده‌اند و به جز چند اشتباه تاثیرگذار ، مورد خاصی در کارشان نبوده است. او به ایسنا می‌گوید: اشتباه داوری مختص ایران نیست، اما با توجه به آمار و گزارش‌ها، عملکرد داوران ما تا این جای فصل خوب بوده است. ما به عنوان تشکیلات داوری یک سوی مساله هستیم و خود داوران سوی دیگر آن. آنها باید خود را به شرایط آرمانی برسانند. به هر حال اشتباه همیشه هست. همان طور که فغانی و ترکی، دو داور خوب ما در همین هفته‌ گذشته اشتباه‌های تاثیرگذاری داشته‌اند.

** ارسال کلیپ به داوران


رییس دپارتمان داوری فوتبال همچنین می‌گوید که این دپارتمان برای کم کردن میزان اشتباه داوران، اقدام جدیدی را شروع کرده است. او می‌گوید: فردای روز بازی‌ها ، فیلم آنها را بررسی می‌کنیم و تمام نقاط مهم آن، چه تصمیم‌های درست و چه اشتباه داوران را استخراج می‌کنیم و به صورت یک کلیپ به همراه توضیح برای آن داور می‌فرستیم. در این صورت داوران به خوبی عملکرد خود را می‌سنجند. این کار جدیدی است که زحمتش به گردن نوید مظفری است. در مرحله بعدی هم قرار است که در آینده برای هر هفته‌ یک کلیپ کلی تهیه کنیم و برای همه داوران بفرستیم.

** روند رو به رشد داوری در ایران


رضا غیاثی هم به عنوان یکی از اعضای کمیته داوران فدراسیون فوتبال معتقد است که داوری فوتبال در ایران روندی رو به رشد داشته است: داوری ما روز به روز به جلو گام برمی‌دارد و مخصوصا داوران جوان خیلی بهتر از قبل کار می‌کنند. ضمن این که سیستم جدیدی که در کمیته داوران به راه افتاده و ابلاغ‌ها از طریق ایمیل به داوران می‌رسد، کار را سرعت داده است.


عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال در ادامه به ایسنا می‌گوید: کارهایی مانند ارسال ابلاغ‌ها از طریق اینترنت و بررسی فیلم‌ بازی‌ها و تهیه کلیپ از نکات مثبت و منفی آن‌ها و فرستادن آن کلیپ‌ها برای داوران کارهایی است که دنیا برای پیشرفت داوری‌اش انجام می‌دهد. ما هم به یاری خدا با انجام این قبیل کارها رو به جلو حرکت می‌کنیم.

*** توصیه به داور داربی

پرویز سیار «حفظ تمرکز» را به عنوان توصیه‌ای به داور داربی مطرح می‌کند و می‌گوید: این بازی خیلی خاص است و به دلیل سابقه اجتماعی، سیاسی و غیره دارای حساسیت بالایی است و تمرکز زیادی را می‌طلبد. خوشبختانه کمیته‌ داوران، داور داربی را تا یک روز مانده به داربی معرفی نمی‌کند، چون در غیر این صورت تلفن‌ها و تقاضایی از سوی این و آن به داور می‌شود که من به خوبی از آنها آگاهم چون خودم دو بار این بازی را قضاوت کرده‌ام. حتی یک بار جنجال شد و ما را به صورت مخفیانه و با آمبولانس از استادیوم خارج کردند.

** داور چهارم به جای خوش و بش به داور کمک کند!


سیار همچنین می‌گوید: داور چهارم می‌تواند خیلی در عملکرد تیم داوری تاثیر داشته باشد. داور چهارم مانند یک کمک داور می‌تواند در تشخیص صحنه‌ها به داور کمک کند. متاسفانه داوران چهارم ما در بیشتر اوقات بازی پشت به زمین هستند و با عوامل تیم‌ها خوش و بش می‌کنند! داور چهارم باید به داور کمک کند. مثلا صحنه‌ای را که در فینال جام جهانی 2006 رخ داد و زیدان با سر به سینه ماتراتزی کوبید، داور چهارم به داور اطلاع داد.

** داور داربی به توصیه نیاز ندارد

حسین عسگری بر خلاف سیار، معتقد است که داور داربی بسیار با تجربه و آگاه از مسایل است و نیازی به توصیه وی ندارد. او می‌گوید: دپارتمان مطمئنا بهترین گزینه را برای داربی انتخاب می‌کند و آن داور هم یقینا تجربه چندین ساله دارد و خوب می‌داند که حساسیت بازی چقدر است، اما نکته مهم این است که اعضای تیم‌ها در برگزار شدن مطلوب بازی خیلی می‌توانند نقش داشته باشند. همان طور که داوران به خود اجازه نمی‌دهند در کار تیم‌ها دخالت کنند، آنها هم باید این حق را به خود ندهند که در امور مربوط به داوران دخالت کنند. بازیکنان و مربیان هم باید در طول بازی تلاش کنند تا رفتار تحریک آمیزی نشان ندهند چون هواداران از خیلی از صحنه‌ها عبور می‌کنند و اعتراض نمی‌کنند مگر این که ببینند بازیکن یا مربی تیم‌شان در حال اعتراض کردن است.


** داربی، تافته جدا بافته است!

غیاثی درباره انتخاب داور داربی گفت: خیلی‌ها می‌گویند این بازی هم فقط سه امتیاز دارد و مانند بقیه بازی‌هاست ولی من معتقدم که این بازی تافته جدا بافته است و حساسیت بالایی دارد. دپارتمان داوری علاوه بر توانایی فنی داوران باید نکات دیگری را نیز برای انتخاب داور داربی در نظر بگیرد. مثلا نحوه قضاوت آن داور در بازی‌های گذشته دو تیم سرخ و آبی در طول فصل جاری، نظر تیم‌ها و تماشاگران نسبت به داور و همچنین اخلاق خود داور از نکاتی هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرند. برخی داوران با رفتارشان برای خود مشکل می‌آفرینند و بر عکس برخی دیگر با عملکردشان جو را آرام می‌کنند. امیدوارم بهترین گزینه برای این کار انتخاب شود.

منبع:ایسنا
 

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
تاریخ عضویت
15 نوامبر 2009
نوشته‌ها
8,194
لایک‌ها
18,108
محل سکونت
Somewhere close to here
در گفت‌وگو با فارس عسگری: رفتار قهرمانی به هیچ وجه مناسب نیست/پنالتی برای پرسپولیس پیش نیامد

حسین عسگری در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، با اشاره به اعتراضات برخی تیم‌ها به نحوه داوری در هفته اول لیگ برتر گفت: به دلیل همزمانی مسابقات هفته اول من نتوانستم تمامی بازی‌ها را ببینم و عملکرد داوران را زیر نظر داشته باشم اما بازی پرسپولیس و تراکتورسازی و همینطور استقلال و گسترش فولاد را که پخش زنده بود از تلویزیون دیدم.

عسگری ادامه داد: در دیدار پرسپولیس و تراکتورسازی که داوری آن بر عهده محسن قهرمانی بود اتفاقات متفاوتی داشت یک شانسی که تیم داوری مسابقه آورد اینکه اشتباهات آنها در نتیجه مسابقه تعیین کننده نبود البته اشتباهات کوچکی نبود بخصوص نحوه برخورد و رفتار داور اصلاً خوب نبود این شیوه برخورد از سوی دارو مسابقه مناسب نیست.

وی ادامه داد: کمک داوران بازی پرسپولیس و تراکتورسازی دچار یکی، دو اشتباه شدند که از این کمک داوران باتجربه بعید بود.

رئیس دپارتمان داوری فوتبال کشورمان در خصوص اعلام پنالتی به سود تیم پرسپولیس اظهار داشت: در صحنه تلویزیونی در خصوص خطای هندی که محسن قهرمانی در محوطه جریمه تراکتورسازی گرفت که منجر به پنالتی به سود پرسپولیس شد ما چیزی ندیدیم و خطای هند به نظر نمی‌رسید با این حال ما منتظر هستیم فیلم مسابقه به دست ما برسد تا با آنالیز و جلو و عقب کردن آن نظر نهایی را بدهیم.محسن قهرمانی داور کم‌تجربه‌ای نیست و ما انتظار بالایی از او داریم.

عسگری در خصوص قضاوت زرگر داور بازی گسترش فولاد تبریز و استقلال گفت: در این مسابقه مشکل خاص داوری وجود نداشت و اتفاق خاصی نیفتاد.

رئیس دپارتمان داوری در خصوص اینکه در جریان مسابقه پرسپولیس و تراکتورسازی داور مسابقه از اعلام یک پنالتی به سود تیم پرسپولیس خودداری کرده است اظهار داشت: پنالتی برای پرسپولیس؟ ما که از صحنه تلویزیون چیزی ندیدیم با این حال باید منتظر گزارش ناظر بازی و ناظر داوری باشیم و ببینیم که آنها در این مورد گزارشی به ما می‌دهند ولی از صحنه تلویزیونی ما صحنه مشکوک به پنالتی ندیدیم که به سود پرسپولیس اعلام نشود.

رئیس دپارتمان داوری در مورد اینکه آیا احتمال دارد محسن قهرمانی به خاطر قضاوت ضعیفش در بازی پرسپولیس و تراکتورسازی از سوی دپارتمان داوری با محرومیت مواجه شود گفت: نباید دنبال محرومیت داور باشیم من به شخص کاری ندارم اما محرومیت برای یک داور خیلی بد و زشت است و نباید استفاده شود اگر در هفته اول لیگ بخواهیم چنین صحبت‌هایی را بکنیم در اواسط فصل دیگر کار بسیار دشوارتر خواهد بود.
 

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
تاریخ عضویت
15 نوامبر 2009
نوشته‌ها
8,194
لایک‌ها
18,108
محل سکونت
Somewhere close to here
قهرمانی : فردوسی پور به فکر برنامه باشد و کمتر شیرین بازی درآورد ! / آقای عسگری نمی توانم جراحی پلاستیک کنم - Goal.com

سایت گل-محسن قهرمانی، داور دیدار دو تیم پرسپولیس و تراکتورسازی که همیشه تا حدود بسیاری با سایر داوران فرق دارد، در شرایطی‌که داوران لیگ برتر ممنوع المصاحبه بوده‌اند در مصاحبه‌ای با خبرگزاری برنا نسبت به صحبت‌های حسین عسگری و البته اتفاقات این دیدار واکنش نشان داد و گفت :

*شب پرحاشیه‌ای را در هفته نخست سپری کردید؟
بازی پرسپولیس و تراکتورسازی به واسطه شرایطی که این دو تیم در سال های اخیر داشتند و بازیکنانی که از دو تیم در نقل و انتقالات جابجا شدند، قاعدتا حساسیت های آن هم افزایش پیدا می کرد و این اتفاق هم افتاد.

*از قضاوت خودتان راضی بودید؟
بعد از بازی چندین بار فیلم مسابقه را تماشا کردم و می توانم بگویم تاثیری در نتیجه مسابقه نداشتم.

*این مسابقه با تاخیر 6 دقیقه‌ای آغاز شد. علت آن چه بود؟
از ابتدا قرار بود این مسابقه ساعت 22 آغاز شود اما مسئولان فدراسیون و سازمان لیگ تصمیم گرفتند تا بازی از ساعت 22:15 شروع شود. نماینده تام الاختیار سازمان لیگ باید بعد از فراهم شدن شرایط بگوید مسابقه برگزار شود. در آن زمان طبق گفته نماینده سازمان لیگ و به علت شلوغ بودن کنار زمین فرضتی نیاز بود تا آن قسمت خالی شود و همین عامل باعث تاخیر در مسابقه شد و تیم داوری داخل زمین مقصر نبودند.

*خیلی‌ها عنوان کردند پنالتی اعلام شده به سود پرسپولیس از سوی شما درست نبوده است.

در زمین مسابقه برای تصمیم گرفتن فرصتی نیست و بلافاصله داور باید تصمیمش را بگیرد. در آن صحنه تشخیص من این بود که اعلام پنالتی درست بوده است.

*بعد از بازبینی فیلم هم چنین نظری دارید؟
تماشای فیلم مسابقه و این که آن موقع بخواهیم تجزیه و تحلیل کنیم کار راحتی است. این قدر شهامت دارم که بگویم در اعلام ضربه پنالتی اشتباه کردم و از مجموعه تراکتورسازی و هوادارانش عذر خواهی کنم. خدا این قدر به من لطف داشت که پنالتی پرسپولیس گل نشود و در نتیجه بازی تاثیر گذار نباشم.

*رئیس دپارتمان داوری هم صحبت‌هایی را عنوان کرده است با این عنوان که رفتار محسن قهرمانی در این مسابقه مناسب نبود و آنها شانس آوردند در نتیجه مسابقه تاثیر گذار نبودند. شما در این خصوص چه نظری دارید؟
اول از همه می خواهم بگویم آقای عسگری مشکل رفتاری یعنی چه؟! از این صحبت ها برداشت های زیادی می شود و آن وقت همه فکر می کنند که من سالم نیستم! من که حق مصاحبه نداشتم اما باید از خودم دفاع کنم. چطور آقای عسگری با گذشت چند روز از مسابقه تماسی هم با من نداشت تا حرف هایش را بگوید اما این کار را در رسانه ها انجام می‌ دهد؟! رئیس دپارتمان داوری از کدام صحنه صحبت می کند که می گوید مشکل رفتاری دارم؟! خودم هم گفتم در اعلام صحنه پنالتی اشتباه کردم و از مجموعه تراکتورسازی عذرخواهی می کنم که این بحث فنی است. در صحنه اخراج مدافع تراکتورسازی همه دیدند که تصمیم درست بوده و این هم فنی است. آقای عسگری، فرم صورت من همین است، نمی توانم که جراحی پلاستیک انجام بدهم! در خیابان هم راه می روم یک اخمی روی صورت هم است و نمی شود آن را عوض کرد.

*درخصوص صحنه‌های درگیری قاسم دهنوی و علی کریمی با یکدیگر هم بحث زیاد است که چرا شما واکنشی نشان ندادید. در این باره چه صحبتی دارید؟
من که نمی توانم حواشی پیش از مسابقه دو تیم و مسائلی که میان آنها وجود دارد را کنترل کنم. مثل همه فقط دو چشم دارم و نمی توانم در یک زمان به تمام امور مسلط باشم. در میانه زمین یا در زمان کرنر اگر صحنه های به وجود آمده را می دیدم، قطعا مطابق با قوانین تصمیم گیری می کردم. من که مشکلی با کسی ندارم و وظیفه داور این است تا تیمی ضرر نکند و قرار هم نیست هیچ گاه شرایط مطلوبی برای همه ایجاد شود. اشتباه است و نمی شود آن را کتمان کرد چه در بحث داوری یا مسائل فنی اما این که آقای عسگری بگوید مشکل رفتاری دارم واقعا جای تعجب دارد! می دانم با این صحبت ها چند هفته ای محروم می شوم اما مجبورم تا از حیثیت خودم دفاع کنم. همیشه یک اخمی روی صورتم است. اگر بخندم می گویند چرا می خندی اگر عصبانی باشم می گویند چرا عصبانی هستم. مگر باید جراحی پلاستیک کنم! فرم صورتم همین است و متاسفانه همه می خواهند به قهرمانی خرده بگیرند.

*در صحنه‌ای در کنار زمین قصد برخورد با یک از نفرات روی نیمکت تراکتورسازی را داشتید. درست است؟
آذرنیا سرپرست تراکتورسازی گفته بود کمک داور باید اعلام آفساید می کرد و من هم به کنار زمین آمدم و گفتم اگر این کار تکرار شود، مطابق با قانون تصمیم گیری می کنم.

*گزارشگر بازی هم در صحبت‌های خود تاکید کرد با اضافه وزن دوباره مواجه شده‌اید. در این خصوص چه نظری دارید؟
من اتفافا وزنم سرجایش است و فردوسی پور بهتر است به فکر خودش و برنامه اش باشد و شیرین بازی درنیاورد! فردوسی پور در هر شرایط که باشم به دنبال انجام صحبت های پوچ است و فکر می کند خیلی شیرین است! فردوسی پور بداند در تست آمادگی جسمانی پیش از مسابقات بهترین عملکرد را داشتم و بهتر است صحبتی نکند.
 

.:smr:.

Registered User
تاریخ عضویت
22 آگوست 2012
نوشته‌ها
3,133
لایک‌ها
4,964
محل سکونت
tehran
[h=1]ترکي حق قضاوت در مسابقات ليگ برتر را ندارد[/h]
[h=2]داور فوتبال ايران حق قضاوت در رقابت‌هاي ليگ برتر را ندارد.[/h]
00036674.jpg


محسن ترکي به دليل عدم حضور در کلاس هاي قبل از شروع ليگ و عدم دادن تست حق قضاوت در رقابت هاي ليگ برتر را ندارد.

به گزارش فارس،اين داور مي تواند 22 مرداد در کلاس رشت شرکت کند و بعد از دادن تست و موفقيت در آن مي تواند در ليگ برتر قضاوت کند.

اين در حالي است که در هفته اول ليگ برتر يک کمک داور بدون دادن تست قضاوت کرد که اين موضوع حواشي زيادي را به همراه داشت.

 

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
تاریخ عضویت
15 نوامبر 2009
نوشته‌ها
8,194
لایک‌ها
18,108
محل سکونت
Somewhere close to here
پشت پرده دعوای دپارتمان و کمیته داوران فدراسیون فوتبال

چندی است که اختلاف و درگیری، بین دپارتمان داوری و کمیته داوران فدراسبون فوتبال علنی شده و هر از گاهی یکی علیه دیگری موضع گیری می کند. پرسش اصلی این است که دعوا بر سر چیست؛ پرسشی که در این جا سعی شده به آن پاسخ داده شود.


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تا چند سال پیش تمام فعالیت‌های مربوط به حوزه داوران فوتبال توسط کمیته داوران فدراسیون فوتبال انجام می‌شد و آن وقت‌ها نامی از دپارتمان داوری وجود نداشت. همان زمان هم انتقاد از رئیس کمیته داوران که همه کاره داوری فوتبال بود – هر کسی که بود فرقی نمی کرد – در بالاترین وجه وجود داشت و همه مدعی بودند که رئیس وقت نمی‌تواند از عهده وظایفش برآید.


وضعیت به همین شکل ادامه داشت تا این که کنفدراسیون فوتبال آسیا در بخشنامه‌ای، فدراسیون‌های ملی کشورها را موظف کرد تا تشکیلاتی تحت عنوان دپارتمان داوری در فدراسیون ایجاد کنند تا کارهای اجرایی داوری را انجام دهد. در آن زمان حسین عسگری که رئیس وقت کمیته داوران بود و بنا بر همان بخشنامه نمی‌توانست در این سمت باقی بماند – چون عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال نبود – به ریاست دپارتمان تازه تاسیس منصوب شد.


مهدی تاج، نخستین رئیس کمیته داوران تاریخ فوتبال ایران بود که تجربه‌ای در کار قضاوت نداشت و بنا بر قانون جدید AFC ریاست کمیته را بر عهده گرفته بود. تاج رییس کمیته بود اما چون تسلطی بر حوزه داوری نداشت همه مسئولیت‌ها را تلویحاً به عسگری سپرده بود. در این حال باز هم عده‌ای از داوران و پیشکسوتان داوری نسبت به عملکرد حسین عسگری انتقادهای گسترده‌ای داشتند تا جایی که گفته می‌شد آنها – کسانی مانند علی خسروی و مسعود مرادی – منتظر انتخابات هیات رئیسه فدراسیون فوتبال هستند چون مطمئن‌انند که رئیس جدید کمیته داوران قطعا عسگری را برکنار خواهد کرد. در همین حال حسین عسگری هم بیکار ننشست و برای عضویت در هیات رئیسه فدراسوین فوتبال نامزد شد.


عسگری در انتخابات هیات رئیسه فدراسیون فوتبال رای نیاورد و در عوض فریدون اصفهانیان که همزمان رئیس هیات فوتبال استان زنجان و رئیس شورای شهر این شهر بود به عضویت هیات رئیسه درآمد. در این شرایط دو نفر – اصفهانیان و بهروان – به دلیل سابقه قضاوت در فوتبال ایران قابلیت این را داشتند که رئیس کمیته داوران باشند اما چون بهروان در آن زمان مسئول برگزاری مسابقات لیگ برتر و لیگ آزادگان بود، این سمت به اصفهانیان رسید.


از روزی که اصفهانیان زمام امور داوری را در دست گرفت، بسیاری از اختلاف شدید او با حسین عسگری می گفتند و هر آن منتظر تغییرات در راس دپارتمان داوری بودند. در حالی که منتقدان عسگری منتظر صدور حکم ریاست دپارتمان داوری به نام مسعود مرادی بودند، حسین عسگری در سمتش ابقا شد. البته انتخاب روسای دپارتمان‌ها طبق قانون بر عهده دبیرکل فدراسیون فوتبال است اما در آن زمان، اصفهانیان هم با ابقای عسگری موافق بود. عسگری و اصفهانیان در آن برهه زمانی بارها اختلاف بین خود را انکار می‌کردند و برخی رسانه‌ها و داوران بازنشسته و فعال را به اختلاف افکنی و ایجاد شبهه متهم می‌کردند.


در روزهای نخست فعالیت اصفهانیان، در یک جلسه سه نفره که بین حسین عسگری، فریدون اصفهانیان و رضا غیاثی تشکیل شد، غیاثی از پیامک‌های تهدید آمیز یکی از داوران قدیمی به وی و حسین عسگری پرده برداشت. در متن یکی از این پیامک‌ها، فرستنده تهدید کرده بود که با حضور در جلسه کمیته داوران، عسگری با چاقو خواهد زد! در همان جلسه هم بود که عسگری و اصفهانیان با قاطعیت هر چه تمام‌تر وجود اختلاف را بین خود تکذیب و پای یکی، دو روزنامه و پیشکسوت داوری را به ماجرا باز کردند.


روزگار برای جامعه داوری فوتبال ایران ادامه داشت تا این که انتقادها از عسگری به قدری بالا گرفت که دیگر نمی‌شد تصور کرد او بتواند به کارش ادامه دهد. در این اوضاع و احوال بود که بار دیگر از احتمال تغییر در راس دپارتمان داوری سخن به میان آمد. این مساله با تغییر اساس نامه کمیته داوران همزمان شده بود و این می‌توانست بهترین فرصت برای مخالفان حسین عسگری باشد تا با اعمال تغییری خاص در اساس نامه پیشین، راه را برای برکناری عسگری فراهم کنند.


منتقدان حسین عسگری – که حالا اصفهانیان هم به جمع آنها اضافه شده بود – مدعی بودند که رئیس دپارتمان داوری باید از سوی رئیس کمیته داوران انتخاب شود؛ درخواستی که با مخالفت جدی مهدی محمدنبی، دبیرکل فدراسیون روبرو شد تا عسگری باز هم در سمتش باقی بماند.


این جا بود که گویی کاسه صبر اصفهانیان لبریز شده است، چون او در مصاحبه‌های پی در پی و سریالی، از عسگری انتقاد می‌کرد و خواهان رفتن او از فدراسیون می‌شد. او در یکی از صریح‌ترین گفت‌وگوهایش که با ایسنا انجام داد، رسما اعلام کرد که تا وقتی عسگری هست، او و اعضای کمیته داوران کار نمی‌کنند.


تهدید اصفهانیان به کار نکردن چندان موثر واقع نشد چون حقیقت این بود که در مدت 17 ماه ریاست اصفهانیان در کمیته داوران عملا جلسه این کمیته برگزار نشده بود که حالا بخواهد تعطیل شود! در این مدت، دو عضو از شش عضو کمیته داوران – مسعود مرادی و محمد فنایی – به دلیل اجرا نشدن اساس نامه جدید و روی کار ماندن عسگری از کمیته قهر کرده بودند و دو نفر دیگر هم – رضا غیاثی و اسماعیل صفیری – به دلیل اعتراض نسبت به وضعیت اداره کمیته داوران در جلسلت شرکت نمی‌کردند. در نتیجه اصفهانیان تصمیم گرفت که در ترکیب کمیته داروان تغییراتی ایجاد کند.


مصاحبه اصفهانیان با ایسنا مبنی بر این که به زودی تکلیف اعضای کمیته را روشن می‌کند، با واکنش جدی سه تن از اعضای کمیته روبرو شد. فنایی خیلی زود استعفای خود را – که خیلی وقت بود شفاهی عنوان کرده بود - رسما اعلام کرد و صفیری هم راه او را پیش گرفت. غیاثی هم که اصولا به الزام ارائه استعفانامه به رئیس کمته داروان اعتقاد نداشت، نامه کناره‌گیری‌اش را مستقیما به دفتر علی کفاشیان ارسال کرد. اصفهانیان هم بلافاصله نام هدایت ممبینی را به فدراسیون اعلام کرد تا با رای هیات رئیسه به عضویت این کمیته درآید. به این ترتیب جلسه کمیته داروان با حضور اصفهانیان، مرادی، ممبینی و صدر برگزار شد.


اختلاف‌ها همچنان ادامه داشت و این در حالی بود که فصل سیزدهم لیگ برتر نزدیک بود. دپارتمان داوری نام داروانی را که قرار بود در تست داوری شرکت کنند و در لیگ برتر سوت بزنند، اعلام کرد. این فهرست با مخالفت اصفهانیان روبرو شد و باعث شد که او علیه این فهرست موضع گیری کند. در نهایت هم چند داور "زنجانی" که در تست داوری شرکت نکرده بودند به جمع داوران لیگ برتر اضافه شدند که این امر هم انتقاد مخالفان اصفهانیان را در پی داشت.


لیگ برتر آغاز شد تا اختلافات وارد فاز جدیدی شود. نام داوران هفته نخست لیگ برتر اعلام شد اما این فهرست در ادامه دستخوش تغییرات شد. گفته شده بود که فریدون اصفهانیان نام یدالله ******* را از جمع ناظران داوری هفته اول خط زد چون معتقد بوده که اعضای دپارتمان نباید در بازی‌ها نظارت کنند. همچنین داور چند بازی هفته اول تغییر کرد تا این پرسش پیش آید که وظیفه چینش داوران بر عهده دپارتمان است یا کمیته؟ اما پرسش مهمتر این است که آیا این پرسش، مبنای حقیقی داشت یا عده‌ای با طرح آن تلاش کردند تا جو داوری را در آستانه فصل جدید لیگ برتر متشنج کنند؟


به گزارش ایسنا، بند 4 ماده 5 آیین نامه جدید کمیته داوران که مربوط به وظایف و اختیارات کمیته است، تعیین و انتصاب داور برای مسابقاتی که توسط فدراسیون سازماندهی شده یا خواهد شد را جزو وظایف کمیته داوران قرار داده است. همچنین در بند 5 ماده 16 آمده است که دعوت به شرکت در آزمون های معرفی منحصرا و مستقیما توسط کمیته داوران صورت می‌گیرد.


طبق این دو بند به نظر می‌رسد که کمیته داوران حق دارد تغییرات مورد نظرش را در ترکیب داوران اعمال کند اما مساله اصلی این است که این آیین نامه هنوز رسما ابلاغ نشده است. در جریان اختلاف مواضع بر سر این که چه کسی – دبیرکل یا رئیس کمیته داوران – رئیس دپارتمان داوری را انتخاب کند، آیین نامه جدید هنوز ابلاغ نشده و بر این اساس این بندها هنوز قابلیت اجرایی ندارند.


به این ترتیب، باز هم این سوال پیش می‌آید که چرا درست یک روز مانده به شروع لیگ برتر از سردرگمی داوران خبر داده می‌شود؟ کسانی که این گونه اخبار را منتشر و مطرح می‌کنند چه اهدافی دارند؟ آیا نیت این افراد در انتشار چنین اخبار تشنج‌زایی خیر است یا تفکری منفی پشت پرده است؟


هر دو سوی دعوای جامعه داوری یعنی حسین عسگری و فریدون اصفهانیان در کار خود اشکالاتی داشته‌اند و هنوز هم بر برخی تصمیماتشان ایرادهای جدی وارد است. از سوی دیگر هر دو نفر در پاره‌ای از موارد محق هستند و حرفشان باید مورد قبول واقع شود اما نکته‌ای که در این میان فراموش شده این است که برخی اختلافات باید در داخل خانواده داوری حل و فصل شود و نباید به دامن رسانه‌ها کشیده شود. هر چند در این مورد خاص عملکرد رئیس دپارتمان داوری قابل دفاع‌تر است و سهم اصفهانیان در انجام مصاحبه‌های تنش‌زا بیش از طرف دیگر دعواست اما هر دو طرف باید این مساله را رعایت کنند.


هفته دوم لیگ برتر فوتبال، پنجشنبه آغاز می شود و این در حالی است که باز هم اخباری از سردرگمی داوران حکایت می کند. گفته شده که داوران نمی‌دانند که باید بر اساس فهرست عسگری به میدان بروند یا با فهرست اصفهانیان! گویی قرار است که سناریوی اختلاف‌افکنی و ایجاد شبهه در جامعه داوری هر هفته اجرا شود. باید دید که تا چه زمانی باید شاهد این گونه اختلافات بچه‌گانه و خانمان برانداز در جامعه داوری باشیم؛ هر چه هست با این وضعیت آینده خوبی برای داوری ایران متصور نیست. تنها می توانیم امیدوار باشیم که این مسائل بر عملکرد داوران در بازی های لیگ برتر اثر منفی نگذارد.
 

ARMF

مدیر بازنشسته ورزش
تاریخ عضویت
15 نوامبر 2009
نوشته‌ها
8,194
لایک‌ها
18,108
محل سکونت
Somewhere close to here
فیلم ضرب و شتم داور در لیگ پایه

به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از سایت باشگاه راه‌آهن، تیم نوجوانان راه آهن در هفته سوم از رقابت‌های لیگ پایه عصر سه‌شنبه به مصاف تیم فرخی باقرشهر رفت که در نهایت موفق شد این تیم را با نتیجه 2 بر صفر شکست دهد.

در طول این بازی احمد کارگر سرمربی تیم فرخی باقرشهر به دلیل برخورد بد با داور در دقیقه 30 از کنار زمین اخراج شد که پس از حدود 10 دقیقه مشاجره با داور زمین را ترک کرد اما این پایان کار نبود و در نیمه دوم به دلیل توهین مستقیم احمد کارگر، کادر فنی و جمعی از تماشاچیان این تیم به داور بازی، داور تصمیم گرفت تا در دقیقه 65 سرمربی تیم حریف را از حضور بر روی سکوهای ورزشگاه نیز اخراج کند.

در پی این درگیری‌ها پس از زدن سوت پایان بازی کار به جای باریک‌تر کشیده شد و احمد کارگر سرمربی تیم حریف با حمله‌ور شدن به داور و مورد ضرب و شتم قرار دادن شدید وی اعتراض خود را اینگونه به داور بازی اعلام کرد و پس از درگیری با حراست دانشکده با کمک دوستان خود از صحنه درگیری متواری شد.
 

.:smr:.

Registered User
تاریخ عضویت
22 آگوست 2012
نوشته‌ها
3,133
لایک‌ها
4,964
محل سکونت
tehran
درود

مثل اینکه ترکی از این هفته به میادین برمیگرده

کدوم بازی افتاده ؟
 

.:smr:.

Registered User
تاریخ عضویت
22 آگوست 2012
نوشته‌ها
3,133
لایک‌ها
4,964
محل سکونت
tehran
خدایی داور دربی رو دوباره باید از خارج بیارن

دیروز زیاد جالب داوری نکرد

کلا با استقلال و فرهاد هم که زاویه داره

ولی کاری ندارم تو دهن بعضیا تا آرنج عسل فرو کنی بازم نمیشه خوردشون :دی
 

kyle

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
1 ژانویه 2013
نوشته‌ها
10,435
لایک‌ها
23,201
محل سکونت
SHomal SarSabZ
چرا تو کشور ما انقدر داوریها بده بدش که میاین انتقاد میکنن یا محرووم میشن یاجریمه سنگین؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ولی اشتباهات داوری خیلی تو لیگ امسال زیاد بود خیلی ////
میگن سالی که نکوست از بهارش پیداست
حالا که داوری از اول افتضاح بود وای به حال اخرای لیگ:(
 
Last edited:

amir110011

Registered User
تاریخ عضویت
18 ژانویه 2012
نوشته‌ها
1,718
لایک‌ها
1,806
محل سکونت
***golestan***
این فغانی افتضاحه فقط با داوریش پرسپولیسیا و استقلالیا رو به جون هم انداخته اصلا خوب داوری نکرد همش بازیو متوقف میکرد
به نظر من علت تساوی سه دربی اخیر سوت های بی مورد داوره و ندادن آوانتاژ باید خارجی بیارن که هیچی حالیش نباشه
 

kyle

مدیر بازنشسته
تاریخ عضویت
1 ژانویه 2013
نوشته‌ها
10,435
لایک‌ها
23,201
محل سکونت
SHomal SarSabZ
این فغانی افتضاحه فقط با داوریش پرسپولیسیا و استقلالیا رو به جون هم انداخته اصلا خوب داوری نکرد همش بازیو متوقف میکرد
به نظر من علت تساوی سه دربی اخیر سوت های بی مورد داوره و ندادن آوانتاژ باید خارجی بیارن که هیچی حالیش نباشه

نه فغانی بلکه اکثر داورها افتضاح بودن تو لیگ امسال ازهمون شروع
/
بجای اینکه کارو با قدرت ودقت اغاز کنن برعکس شروع کردن
نه میشع اعتراض کرد بهشون نه به فدراسیون میدونی چرا چون دودش میره تو چشش خودمون (جریمه میشیم)
 

Mohsen_14

مدیربازنشسته پاتوق
تاریخ عضویت
17 ژانویه 2009
نوشته‌ها
6,144
لایک‌ها
13,444
محل سکونت
سرزمین دروغگو ها
بهترین داور شهر آورد تا بحال مظفری زاده بوده که ظاهرا خیلی لابی قوی ای نداره !
بهترین داور ایران هم بنظرم ایشونه .
 
بالا