ايليا جان، ديد عمومی در اينجا همينه که گفتی، کاربران اينجا مديران شبکه های بزرگ نيستند و نميتونن برای مديريت و نگهداری سيستمهاشون مبالغ زيادی خرج کنن.
در نوشته ات از CacheFlow اسم بردی، ميخوام بپرسم خودت تا بحال باهاش کار کردی يا نه؟
اينکه کار درست ها چی ميگن و چی نميگن و دور هم ميشينن و چقدر دوست دارن اسم های قلمبه سلمبه بکار ببرن رو کاری ندارم، اينجا جای بازگويی صحبت های اونا نيست، اينجا جاييه که ميخوايم کاربردی صحبت کنيم چون کاربران اينجا صاحبان شبکه های بزرگ نيستند و نهايتا شبکه شون به بزرگی شبکه خودته. پس در مورد مسائل مختلف از تجربيات و دانسته هات استفاده کن.
من با Cache Flow کار کردم. مدت 4 ماه و بعد جمعش کردم گذاشتم تو انبار!
من که ميگم تو ذهنت نيار که يه شبکه 20 30 خطی! نميخوام از خودم تعريف کنم ولی سابقه کار تو شبکه های بزرگ رو دارم. خيلی از اين ISP های بزرگ هم که ازشون اسم ميبری از دوستان من هستند که تو راه اندازی و نگهداری سيستمهاشون باهاشون همکاری داشته ام.
Squid Linux خيلی سيستم قوی ای است، ولی هر چيزی جايی داره. شما تو شبکه ات ميری سراغ PIX Firewall ؟ نه نميری، چون سيستمت در حدی نيست که برات صرف داشته باشه که اينقدر براش هزينه کنی (حدود 12 ميليون تومان)
من هم به شبکه های کوچيک توصيه نميکنم که برن سراغ Squid ، درسته که هزينه اوليه نداره، ولی از نظر مديريت و نگهداری هزينه های جانبی زيادی بر دوش اين شبکه ها ميگذاره.
اينکه شبکه بزرگی اين سيستم رو داره دليل نميشه که من نوعی هم برم دنبالش.
يک تجربه: گاها ميان سراغم و ازم ميخوان که براشون Cache Server نصب کنم و تاکيد دارن Squid ميخوان و توصيه من رو هم قبول نميکنن. من هم که از پول بدم نمياد! نصب ميکنم، ولی بعد از گذشت مدتی مثلا وقتی قرار ميشه IP هاش رو عوض کنه زنگ ميزنه فلانی بيا، اين زنگ زدن ها دو سه بار که تکرار شد طرف ميگه اين چه وضعيه؟! بخاطر هر کاری بايد n تومان بدم به فلانی! حالا مياد سراغ خودم و از راه حل من استفاده ميکنه، براش يک CacheXpress نصب ميکنم، و فقط يکبار هزينه نصب رو ميپردازه، نحوه نصب مجدد و تنظيم و . . . رو خيلی سريع بهش ياد ميدم و ميره و بدون مشکل به کارش ميرسه.
در مورد RAS Linux
مطمئنم فقط شنيدی که عاليه (خودت هم گفتی که نتونستی تنظيمش کنی) ولی من با يکی از دوستانم سه روز وقت گذاشتيم و نصب و تنظيماتش رو انجام داديم و تموم شد، بعد نصف شبکه مون رو روش منتقل کرديم (حدود 150 خط) و شروع کرديم به تست کردن. يکهفته زير بار تست کرديمش و به وضوح متوجه مسائل مختلف اين سيستم شديم و به اين نتيجه رسيديم که RAS کلا بدرد نميخوره! و در شرايط لزوم از نظر کارايی در صدر ليست NT 4.0 قرار داره و بعد از اون RRAS 2000 (از 2003 استفاده نکردم تا بحال)
منظورت از بهترين گزينه OS رو متوجه نشدم، در يک ISP سيستم های مختلفی وجود دارند که هر کدومشون کار خاصی رو انجام ميدن و بسته به کاری که انجام ميدن سيستم عاملی براشون مناسبه.
در مورد اينکه هرکس با يه چيزی راحته، بايد به آمار ها مراجعه کرد، بايد ديد کاراترين سيستم و انتخاب کدومه . . .
راستی
فکر ميکنم يه جورايی ما با هم فاميل باشيم!
چون Windows که ميگی مال عموته، مال بابای منه! و Linux که ميگی مال باباته، مال عموی منه!
و احتمالا شما هم محلی يکی از دوستای من هستين! چون اين دوستم که صاحاب CacheXpress است ميگفت تو محلشون با يه بچه باحال دعواش شده!
در مورد مودم ها شما تجربه ات از من بيشتره، ولی من بر Restart کردن هر روزه تاکيد ميکنم. (يکسال تموم 300 تا مودم رو روزی يکبار Restart کردم! و اگه يکروز يادم ميرفت حتما دو سه تا خط رو قطع ميکردن.)
در مورد توصيه ات در مورد روتاری ممنون