برگزیده های پرشین تولز

پرورش بلدرچین

E.I.G

Registered User
تاریخ عضویت
7 دسامبر 2014
نوشته‌ها
147
لایک‌ها
54
سن
31
محل سکونت
ارومیه - خیام
راهنمای جامع پرورش بلدرچین
شاید شما نیز از آن دسته افرادی هستید که مدت هاست به فکر پرورش بلدرچین هستید، ولی برای شروع کار کمی سردرگم هستید. از بازار فروش این کار مطمئن نیستید، از افراد زیادی مشاوره و کمک گرفتید ولی هر کدام به نحوی شما را از این کار منصرف کرده اند. دانش کافی در مورد نگهداری بلدرچین و غذا و محیط زندگی این پرنده ندارید.
در این مقاله شما به صورت جامع با نحوه شروع پرورش بلدرچین ، حداقل مکان لازم برای شروع ، غذای این پرنده ، بازار فروش ، نحوه نگهداری و پیشگیری از بیماری ها، نحوه جوجه کشی بلدرچین و خیلی موارد دیگر آشنا خواهید شد.




%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%B4-%D8%A8%D9%84%D8%AF%D8%B1%DA%86%DB%8C%D9%86.jpg


اگر به طور جدی قصد پرورش بلدرچین را دارید، باید بدانید که این کار روز به روز در حال رقابتی شدن است و همین الان که شما در حال خواندن این مقاله هستید، افرادی هستند که کار نگهداری بلدرچین را شروع کرده اند و در حال کسب درآمد هستند. پرورش بلدرچین اگر به صورت اصولی و جدی انجام شود، یک کار بسیار پر درآمد است، حتی ما شاهد افرادی هستیم که قبلا کارمند دولت بوده اند و با تکثیر بلدرچین به درآمد بسیار بالایی رسیده اند و از شغل خود استعفا داده اند!
افرادی که به کار نگهداری بلدرچین مشغول هستند معمولا به دو دسته تقسیم بندی می شوند: کسانی که فقط به کار تولید و فروش تخم نطفه دار ( برای استفاده در دستگاه جوجه کشی ) این پرنده می پردازند، و در مقابل افرادی نیز هستند که به کار گوشتی کردن بلدرچین مشغولند.
شما باید قبل از شروع تصمیم تان را بگیرید، می خواهید فقط تخم بلدرچین عرضه کنید؟ یا می خواهید از بلدرچین جوجه کشی کنید و جوجه ها را پروار و گوشتی کنید؟ زیرا بلدرچین ها در نژاد های مختلفی وجود دارند و شما باید با توجه هدف خود نژاد های تخم گذار یا نژاد های گوشتی این پرنده را پرورش دهید.
آشنایی اولیه با بلدرچین
بلدرچین پرنده ای با جثه ای کوچک است که قادر به پروازهای کوتاه و سریع است و مانند دیگر پرندگان از دانه و حشره و سایر موجودات ریز تغذیه می کند، البته جالب است بدانید که گونه های ژاپنی و معمولی بلدرچین قادر به پرواز در مسافت های طولانی هستند. و برای نگهداری آنها نیاز به قفس یا فضایی سر بسته می باشد.
بلدرچین ها نسبت به سایر پرندگان از مقاومت بالایی در برابر بیماری ها، سرما و گرما برخوردارند و در عرض شش هفته به یک پرنده بالغ تبدیل می شوند و میزان تخم گذاری این پرنده بیشتر از سایر پرندگان است بطوریکه میزان تخم گذاری آنها در سال به ۲۶۰ عدد می رسد. یعنی هفته ای ۴-۵ بار تخم گذاری می کنند. سرعت رشد بالا و درصد تولید مثل بالای این پرنده، افراد زیادی را ترغیب به پرورش این پرنده کرده است. زیرا در پرورش بلدرچین دوره بازگشت سرمایه سریع و نرخ سود بسیار بالاست.
بلدرچین ها در نژاد های مختلفی وجود دارند که عبارتند از :
  1. بلدرچین معمولی​
  2. بلدرچین ژاپنی​
  3. بلدرچین بریتانیایی​
  4. بلدرچین سفید انگلیسی​
  5. بلدرچین سفید آمریکایی​
  6. بلدرچین سینه سفید هندی​
  7. بلدرچین پوشالی​
  8. بلدرچین نیوزلندی​
  9. بلدرچین بارانی​
  10. بلدرچین هارلکوئین​
  11. بلدرچین قهوه ای​
  12. بلدرچین آبی​
  13. بلدرچین آبی آسمانی​
و سایر نژاد های بلدرچین که خارج از حوصله مطلب می باشد.
%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%A8%D9%84%D8%AF%D8%B1%DA%86%DB%8C%D9%86.jpg


بیشترین نوع بلدرچینی که در ایران پرورش می یابند نژاد معمولی بلدرچین و نژاد ژاپنی بلدرچین می باشد. این دو نژاد بیشتر جهت تخم گذاری پرورش می یابند، اگر قصد گوشتی کردن بلدرچین ها را دارید بهترین نژاد ها، بلدرچین سینه سفید هندی و بلدرچین سفید آمریکایی می باشد. ولی برای شروع بهتر است از پرورش بلدرچین معمولی کارتان را آغاز کنید.

بازار مصرف گوشت و تخم بلدرچین

خوشبختانه مردم ایران بیشتر از گذشته با خواص گوشت و تخم بلدرچین آشنا شده اند. و گوشت این پرنده را به گوشت مرغ ترجیح می دهند. زیرا تخم و گوشت بلدرچین دارای درصد بالایی آهن، پتاسیم، روی، منیزیم و انواع ویتامین ها می باشد. گوشتش لذیذ تر از گوشت سایر پرندگان است. برای بیماری های قلبی و آسم و از بردن سنگ کلیه و مثانه بسیار مفید است. بسیاری از رستوران های لوکس خریدار گوشت بلدرچین هستند، مردم زیادی برای گرامیداشت مهمانان خود از گوشت بلدرچین برای پذیرایی از آنها استفاده می کند.
بنا بر بازار مصرف و نوع فصل سال پرورش نوع بلدرچین متفاوت است، در برخی فصول مصرف گوشت بلدرچین بالاست و در برخی موارد مصرف تخم بلدرچین. شما باید با توجه به نیاز بازار مبادرت به پرورش نوع تخم گذار یا گوشتی این پرنده بنمایید.
توصیه اکید می شود قبل از شروع به تاسیس مزرعه، کاملا بازار این پرنده را بشناسید و برای خودتان مشتریان بالقوه جذب کنید. تحقیقات میدانی خودتان را کامل کنید و رقیبان خود را بشناسید.
از اینجا به بعد توضیحات پرورش بلدرچین تخم گذار و بلدرچین گوشتی جدا از هم خواهد بود، شما نیز با توجه به هدف خود هر قسمت از مقاله را که مایل هستید، مطالعه فرمایید.

کسب اطلاعات بیشتر در مورد پرورش بلدرچین در وبسایت EIG-SHOP.​
 
بالا