• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چرا بعضي ماست‌ها كش مي‌آيند؟

itfanz

Registered User
لایک‌ها
33
از نظر ويژگي بافتي، دو نوع ماست «قالبي» و «ماست هم‌زده» وجود دارد. در توليد ماست قالبي، مراحل ژل‌بندي و متعاقب آن سردکردن در ظروف بسته‏بندي انجام مي‏شود و بافت ماست، شکل ظرف را به خود مي‏گيرد؛ به‌طوري كه اگر بخواهيد با قاشق مقداري از آن را برداريد، توده‏اي ژل‌مانند وارد قاشق مي‏شود...

ماست قالبي از نظر بافت‌شناختي، برخلاف ماست هم‌زده ساختار ژل‌مانند دارد اما در توليد ماست هم‌زده، ابتدا مراحل تخمير و همزني ژل در مخزن تخمير انجام و سپس وارد مرحله بسته‏بندي مي‌شود.
مهم‌ترين ويژگي ماست‏ قالبي، «سفتي» و ويژگي ماست هم‌زده «گرانروي» بافت آن است. به محصولاتي كه جريان نارواني دارند و به راحتي جريان پيدا نمي‌كنند، «گرانرو» مي‌گويند و برخلاف تصور عام، سفت يا شل‌بودن بافت ماست‌ الزاما به دليل غلظت آن نيست، زيرا ممكن است ماستي غلظت كمي داشته باشد اما ميزان «گرانروي» آن بالا باشد.
گرانرو بودن ماست به چند عامل بستگي دارد: فرايند توليد (بدون اينکه ماده خاصي به آن اضافه شود)، درصد چربي (عامل مهمي در گرانرو بودن ماست است)، درصد ماده خشک شيري، درصد و نوع استارترها يا ميکروب‏هاي به‏کار رفته در تهيه ماست و افزودن پايدارکننده (افزودني). بنابراين، گرانرو بودن بافت ماست الزاما به معناي افزودن ماده خاصي نيست و ممكن است بافت ماست در اثر فرايند توليد (درصد چربي و ماده خشك بالا) يا افزودن پايداركننده سفت شده باشد. پايداركننده‌‏ها (افزودني‌هاي صمغي) پروتئيني يا کربوهيدراتي هستند که اگر به ماست اضافه شوند، باعث سفت‏تر شدن آن مي‏شوند. البته اين مواد بايد براساس استاندارد ملي فقط به ماست‌هاي همزده، آن هم به مقدار مشخص، اضافه شوند. افزودني‌هاي صمغي كه به ماست اضافه مي‌شوند، کالري‏ ندارند و غلظتشان كم است، اما از آنجا که ماست با درصدهاي چربي مختلف در بازار موجود است، بيشتر ماست‏هاي موجود پرچربند (5/4 تا 5 درصد) و در واقع ماهيت چرب بودن طوري است كه بافت ماست سفت‌تر مي‌شود، در نتيجه کالري آن قطعا افزايش خواهد يافت.
البته ماستي خوب است که بدون استفاده از افزودني و با روش‏هاي ديگر در فرايند توليد بتوان آن را «گرانرو» کرد. علاوه بر اين، براساس استاندارد بهداشت موادغذايي، اگر پايداركننده به ماست افزوده شده باشد، بايد حتما روي بسته‏بندي آن قيد شود.

منبع : salamat.ir

choseon

Registered User
لایک‌ها
27
والا من که شنیده م این ماست هایی که زیادی کش میان، از شیرخشک های چینی درست میشن.

Miinaa

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
من که ماست ژله ای ها رو بیشتر میپسندم:rolleyes:

cybamin

Registered User
لایک‌ها
138
حالم از این ماستهایی که کش میاد بهم میخوره. اغلب هم نشاسته دارند. با تنتورید میتونید تست کنید.

sedo

Registered User
لایک‌ها
1,574
در کتاب راز سلامتی نوشته:
خوردن ماست زیاد باعث بیمارهایی مثل ورم مفاصل،روماتوئید،یبوست و تعریق زیاد کف دستها می شود.

KN0WHOW

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
55
شاید هم مال وایتکس هستش!

sa5070

Registered User
لایک‌ها
165
ولی من ماست هم زده رو دوست دارم:rolleyes:

oxirock

Registered User
لایک‌ها
30
از استابیلایزری هست که درونش استفاده می شه برای ماندگاری+شیر خشک که خودش افزودنی نشاسته داره
برین ازین ماست بندی کثیف ها بگیرید سالم تر از این فرآورده های شیک تین و سون و هراز هست

oxirock

Registered User
لایک‌ها
30
در کتاب راز سلامتی نوشته:
خوردن ماست زیاد باعث بیمارهایی مثل ورم مفاصل،روماتوئید،یبوست و تعریق زیاد کف دستها می شود.

باعث بیماری دستگاه گوارش هم می شه بخاطر باکتری های مفیدی که داره ولی مقدارشون نباید تو بدن زیاد باشه

neginolfat

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
32
خلاصه بگم براتون : عامل کش اومدنش نشاسته است !!! وسلام
اصلا ربطی به نشاسته نداره، من مامانم همیشه خودش ماست درست میکنه ولی بعضی وقتها کش میاد ماستش نشاسته هم نمیریزه توش! به نظرم به طرز ریختن مایع ماست تو شیر بستگی داره

managermd

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
232
فکر نمی کنم کش اومدنش دلیل حتمی وجود یک ماده مضر باشه.
اگرچه متاسفانه توی ایران هیچی سالم نیست و به سالم بودنش نمی شه اعتماد کرد.

ARYOU

Registered User
لایک‌ها
238
منم فکر میکردم از نشاسته باشه

hes_luckey

Registered User
لایک‌ها
27
۱۰۰٪ نشاسته داره

اونایی که حساسیت به گلوتن دارن میفهمن چی میگم من

Sent from my iPad using Tapatalk HD

dooste.man83

Registered User
لایک‌ها
7,353
از این ماست 7 اصلا خوشم نمیاد
نمیدونم چرا اون سرما رو تو دهن ایجاد نمیکنه کلا فرق داره با چیزی به اسم ماست !!!

بالا