• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چطوري يك هارد ديگه به هارد قبلي اضافه كنم؟

p30p30

Registered User
لایک‌ها
41
با سلام!

من يك هارد 160 دارم كه Full شده ... حالا يك هارد 80 دستم رسيده ( هردو سامسونگ اند ) كه مي خوام به هارد قبلي اضافه كنم!

مي خواستم بپرسم چطور ميشه اين كار رو انجام بدم كه سيستمم مشكلي نداشته باشه و راحت كار كنه ( چون زياد ديدم كه بعضي ها 2 هارده كردن، مشكل دار شده سيستم اشون! )

لطفا راهنمايي كامل كنيد!!

ضمنا ... آيا ميشه اين 80 گيگ رو به درايو هاي هارد قبلي اضافه كنم ( يعني تركيبشون كنم ) يا اينكه براي اين هارد بايد درايو جداگانه بزنم؟

خيلي ممنون از كمك شما عزيزان.

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام P30P30 عزيز
36.gif

. اطلاعاتي كه داديد ناقصه! مشخص نكرديد هارد قبلي و جديد از چه نوع Interfaceي و Configurationي برخوردارند. لطفن اطلاعات كامل را پست نماييد تا بتوانيم راهنمايي نماييم. همواره در مطرح نمودن مشكلات سخت افزاري و نرم افزاري خود اين موارد را رعايت نماييد: "روش صحيح اعلام مشكل سخت‌افزاري يا نرم‌افزاري"...ممنون.

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/04
209.gif
60.gif

p30p30

Registered User
لایک‌ها
41
سلام

راستش من اطلاعاتم در سخت افزار پايينه ( هرچند در نرم افزار هم پايينه D: )

هارد 160 كه هارد اوليه بود: ساتا2 است

هارد 80 كه مي خوام اضافه كنم: ساتا نيست

كافيه اطلاعات؟

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام p30p30 عزيز
36.gif

. خوب قسمت اولش خوب بود يعني هارد 160 شما SATA2 هست اما قسمت دومش فرموديد كه هارد شما PATA هست اما نگفتيد كه :
1) برند و مدل مادر بورد شما چيه؟ (اون لينك رو مطالعه نكرديد، مگه!؟) (اينو براي دونستن تعداد پورت‌هاي IDE شما نياز دارم)
2) آيا Optical driveي داريد؟ منظور تعداد CD\DVD درايو ها هستند. اگر داريد داخل كيستان نگاه كنيد كه هر كدام از طريق كابل ديتا (يك كابل كلفته كه از پشت هر درايو به مادربورد وصل شده) به كدام پورت مادر بورد و سرهاي ديگرش به كدام درايو و كدام سر كابلش وصل شده‌اند ([تصحيح در اينجا انجام شده:] به اون سر كابل كه به مادربورد وصل مي‌شود، مي‌گويند ابتداي كابل كه اين سر از دو سر ديگر فاصله بيشتري دارد(طول سيم بين آنها بيشتر است) و فيش وسط كابل ميشود سر وسطي و فيش آخري مي‌شود سر انتهاي كابل)

. نگران چيزي نباشيد! وصل كردن يك هاردديسك ديگه خيلي سادست اما لازمه كه اطلاعات خواسته شده را بدهيد. براي اطلاعات بيشتر شما سعي مي‌كنم لينك قبلي را آپديت كنم اما ممكنه كمي وقت بگيره پس شما فعلن بر اساس همين توضيحات من اطلاعات خواسته شده را بدهيد.

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/04
209.gif
60.gif

Last edited:

p30p30

Registered User
لایک‌ها
41
سلام p30p30 عزيز
36.gif

. خوب قسمت اولش خوب بود يعني هارد 160 شما SATA2 هست اما قسمت دومش فرموديد كه هارد شما PATA هست اما نگفتيد كه :
1) برند و مدل مادر بورد شما چيه؟ (اون لينك رو مطالعه نكرديد، مگه!؟) (اينو براي دونستن تعداد پورت‌هاي IDE شما نياز دارم)
2) آيا Optical driveي داريد؟ منظور تعداد CD\DVD درايو ها هستند. اگر داريد داخل كيستان نگاه كنيد كه هر كدام از طريق كابل ديتا (يك كابل كلفته كه از پشت هر درايو به مادربورد وصل شده) به كدام پورت مادر بورد و سرهاي ديگرش به كدام درايو و كدام سر كابلش وصل شده‌اند (به اون سر كابل كه به مادربورد وصل مي‌شود مي‌شود انتهاي كابل و سر وسطي كابل مي‌شود سر slave و سر آخري مي‌شود سر Master)

. نگران چيزي نباشيد! وصل كردن يك هاردديسك ديگه خيلي سادست اما لازمه كه اطلاعات خواسته شده را بدهيد. براي اطلاعات بيشتر شما سعي مي‌كنم لينك قبلي را آپديت كنم اما ممكنه كمي وقت بگيره پس شما فعلن بر اساس همين توضيحات من اطلاعات خواسته شده را بدهيد.

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/04
209.gif
60.gif

سلام دوست عزيز!!
آقا گيجم كردي كه :D

1- هر دو هارد من سامسونگ ــه ! يك Sata و ديگري Pata

2- مادر برد من PT880PRO-A است، محصول شركت Elitegroup
اطلاعات بيشتر

3- يك CD Rom و يك DVD Rom دارم كه نمي دونم كجا وصل شده :D ولي با كابل هاي ديتا به هم وصل شده اند اون تيكه ي Slave و Master و اينا رو نگرفتم چي گفتي :wacko:

4- من چند تا فن اضافه هم روي سيستم گذاشتم! يك فن هم براي هارد گذاشتم ( نمي دونم اين هم لازم بود يا نه!! )

آقا كافي بود؟

باز هم ممنون از زحمات شما و وقتي كه مي ذاريد

Last edited:

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام
36.gif

آقا گيجم كردي كه
. من مقصر نيستم! شما مي‌خواهيد با اطلاعات كم تو كامپيوترتان بتنگيد! و ما قصد نداريم به همين روش به شما كمك كنيم! بايد بدونيم تنظيمات و قطعات شما چي هستند تا راهنمايي صحيح را انجام دهيم.

. الان تازه بخشي از اطلاعات مورد نياز براي راهنمايي را داد‌ه‌ايد، (اميدوارم درست گفته باشيد). اول از همه كامپيوتر را خاموش كرده و همبرق كيس و هم مونيتور را از برق بكشيد. خوب بر اساس گفته شما 2 درايو اپتيكال شما با يك كابل ديتا به هم متصلند و سر سوم آنها به مادر بورد خورده:
- يك CD Rom و يك DVD Rom دارم كه نمي دونم كجا وصل شده
. يعني چي نمي‌دوني كجا خورده؟! اگه حال نداري بيخيال شو! ولي اگر حال داري، خوب سر كابل رو بگير ببين به كجا مي‌رسه!؟!؟ بر اساس سايتي كه فرستاديد شكل مادر بورد شما به اين شكل هست:

. سر سوم و ديگر كابل بايد به يكي از دوتا پورتي كه در شكل مشخص كرده‌ام بخوره! (يا آبي يا سفيد) حالا شما به يك كابل ديگه براي متصل كردن هاردديسك 80تان نياز داريد.(اگر كابل ديگري نداريد داستان كمي پيچيده مي‌شود!) فرض كنيم كابل ديگري را در جعبه مادربورد خود يافتيد، ترجيحن كابل 40 سوراخ 80 سيمه باشه بهتر ولي اگر اين مدل را نداري 40 سوراخ 40 سيم هم كارت را راه مي‌اندازد:

cables-proc.jpg

كابل سمت راست 40 سوراخ با 40 سيم هست ***** كابل سمت چپ 40 سوراخ با 80 سيم هست

. سر هردو كابل مثل هم هست:

. خوب هارد 80 شما در يك طرفش مكان‌هايي براي وصل شدن كابل‌ برق و كابل ديتا دارد در بين اين دو يك سري پين هست (جفت ميله‌هاي موازي هم) درون يكي از اين جفت پين‌ها يك شيع پلاستيكي هست كه جامپر ناميده مي‌شود:

براي تعيين Master بودن اين هارد بايد اين جامپر را به جاي صحيح خود بزاريم. به روي هاردديسك خود جايي كه يك برچسب خورده و يكسري اطلاعات نوشته شده نگاه كنيد. بايد شكل قرار دادن جامپرها روي آن كشيده شده باشد، چيزي شبيه زير:

jumper2.jpg

. خوب اون حالتي كه براي MASTER بودن هاردشما در شكل روي هاردتان كشيده شده است را بيابيد و جامپر را همانند آن تنظيم نماييد.

. كابل برق و كابل داده را به هاردديسك بزنيد و كامپيوتر را به برق وصل نماييد و آن را روشن كنيد. از آنجا كه مادربورد شما از مادربورد‌هاي امروزيست خوشان به شكل پيش فرض (Default) درايو‌هاي جديد را شناسايي مي‌كنند. وارد ويندوز كه شديد ببينيد هاردديسك جديد شناسايي شده است يا نه؟! آيا در My Computer نشانش مي‌دهد؟

خبر بده ببينم چي شد.........

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/05
209.gif
60.gif

Last edited:

p30p30

Registered User
لایک‌ها
41
سلام

واقعا شرمنده كردي :)

اونو كه گفتم نمي دونم، مي دونستم به كجا خورده ولي روش كه اسم ننوشته :D

حالا يكي يكي اطلاعات رو مي گم:

1- سر سوم كابل به قسمت سفيد روي مادربرد وصل شده

2- كابل رو دارم ... گفتيد انتهاي كابل رو به بخش آبي وصل كنم ديگه؟! ويرايش: ببخشيد ... انگار اشتباه شد ! انتهاي كابل بايد به قسمت سفيد در قسمت پايين مادربرد وصل بشه! درسته؟

3- جامپر رو ديگه مي دونم چيه! :D
Mater اش كنم ديگه؟!

4- نياز به تنظيماتي ( مثل Raid ) در قسمت Setup نيست؟!

باز هم ممنون :)

Last edited:

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام
36.gif

1- سر سوم كابل به قسمت سفيد روي مادربرد وصل شده

2- كابل رو دارم ... گفتيد انتهاي كابل رو به بخش آبي وصل كنم ديگه؟!
. آره ديگه! چون پورت سفيد پره و كابل اپتيكال‌‌ها بهش خورده پس پورت آبي باقي مي‌مونه. در مورد اينكه كدام سر كابل را بايد بزني به مادربورد بايد اون سري رو بزني به مادربورد كه از دو سر ديگه دورتره، چون دو سر ديگر كابل به هم ديگه نزديكترند. اما اينكه كداميك از دو سر باقي مانده كابل را به هاردديسكت وصل كني بستگي به 40 يا 80 سيم بودن آن دارد. اگر 80 سيم هست آخرين سر را نصب كن اگر 40 سيم هست سيم وسطي را نصب كن.

جامپر رو ديگه مي دونم چيه!
. من از كجا بايد اينرو بدونم!!!!!!
3989.gif

Mater اش كنم ديگه؟!
. بـــلـــــــه قربان!

4- نياز به تنظيماتي ( مثل Raid ) در قسمت Setup نيست؟!
. خيــر!

. نكته: من طرفاي ساعت 3AM براي چند دقيقه‌اي دوباره انلاين مي‌شم اگر موردي پيش اومد اينجا بنويس جواب مي‌دم.

. در پايان زماني كه اون لينك موجود در پست 2 را كامل كردم بهتان در همين PT يك PM ميزنم كه بريد بخواهنيدش! چون ندانستنش نه تنها بده بلكه زشته!!! همه ايرانيان بايد اينطور چيزارا بلد باشند ديگه.... تشكر واقعي از من زماني كه مطالب من را مطالعه نماييد و بتونم به آنها به ديگران چيزي ياد بدهم. بهترين نوع تشكر هم گرفتن اشتباهات منه و ياد دادن مطالب بيشتر به منه و بدترين نوع اونم سر رسري مطالعه كردن مطالبم هست!

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/05
209.gif
60.gif

p30p30

Registered User
لایک‌ها
41
باز هم ممنون دوست عزيز!

اگر كاملش كني ممنون مي شم!

من الان مي رم وصلش كنم! اگر مشكلي بود، ان شاء الله مي نويسم!

با تشكر فراوان

p30p30

Registered User
لایک‌ها
41
همين الان وصل كردم!!

ولي سيستم پشت سر هم ريست مي كرد ( موقع ورود به ويندوز )!

البته بگم كه ... هارد 80 من خالي نبود و از يك سيستم ديگه باز اش كردم!

آيا اول بايد فرمت مي شد؟

من نتونستم راهش بندازم! اگر مي دوني، بگو كجاي كار من مشكل داشت؟

ممنون

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام
36.gif

. خوب اگر هاردديسك رو فرمت مي‌كرديد كه خيلي بهتر بود چون احتمال ويروسي بودن آن هست، گر چه بدون توجه به ويروسي بودن نبايد مشكلي پيش بياد. اما چندتا سوال ديگه :

1) وارد BIOS بشويد و ببينيد هاردديسك شما در بين درايو‌ها به چه عنواني شناخته شده است؟ (Master يا Slave)ه
2) ويندوز(هاي) شما چيست؟ (مثلن فقط XP يا XP و Vista)ه
3) چندتا ويندوز نصب شده داريد؟
4) ويندوزهايتان برروي چه پارتيشن‌هايي نصب هستند؟ (مثلن XP روي :C و Vista روي :E نصب هستند)

. خوب اين مراحل را يكي يكي تست كنيد:
1) هاردديسك 80 را فرمت كنيد و دوباره تست كنيد. اگر جواب نگرفتيد بريد مرحله بعدي:

2) كابل ديتاي ورودي درايوهاي Optical را به مادربورد جدا كنيد و دوباره تست كنيد.(لازم نيست برقشان را نيز قطع كنيد).اگر جواب نگرفتيد بريد مرحله بعدي:

3) سيستم را ريست كنيد و چندين بار كليد F8 را بزنيد تا منوي ويندوز ظاهر شود. گزينه Safe Mode مود را انتخاب نماييد و اگر بدون مشكل وارد ويندوز در حالت Safe Mode شد، ببينيد آيا هاردديسك دوم شما در My Computer ديده مي‌شود؟ البته احتمالش كه .... اما اگر بدون مشكل وارد ويندوز در مود Safe Mode شديد اين آن معنيست كه مشكل اساسي وجود ندارد شايد با نصب دوباره ويندوز مشكل حل شود. يك بار ديگر سيستم را ريست نماييد و ببينيد در حالت عادي و پس از safe Mode قبلي مي‌توانيد وارد سيستم شويد يا نه؟

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/05
209.gif
60.gif

p30p30

Registered User
لایک‌ها
41
سلام

1- راستش اين رو چك نكردم ... الان كه نمي شه D: ولي صبح امتحان مي كنم ( هارد رو دوباره نصب مي كنم! )

2- يك ويندوز دارم ... اكس پي

3- يك ويندوز

4- ويندوز روي C هست .... ويندوزي كه در سيستم قبلي روي هارد 80 نصب شده هم روي درايو C هست!
=====
طبق تست قبلي:

1- بعدا فرمتش مي كنم

2- به كابل شك دارم! كابل رو عوض مي كنم

3- گزينه ي SafeMode رو زدم! ولي باز هم جواب نداد، به محض اينكه مي خواست وارد ويندوز بشه ( صفحه ي لودينگ )، سيستم ريست مي شد

اگر باز هم سوالي هست بپرسيد! در غير اينصورت بايد صبح هارد رو دوباره امتحان كنم !

خيلي خيلي خيلي ممنون بابت زحمت شما! شرمنده كرديد .

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام
36.gif

. خيلي هم خوب! فردا اون تست‌ها را انجام دهيد. اول حتمن در درون BIOS نگاه كنيد و ببينيد اوضاع چطوره، اگر چيزي يادم آمد تا چنددقيقه ديگه مي‌نويسم ولي فردا بخوانيد! اما فردا احتمالن تا دير وقت مي‌گيرم مي‌خوابم!!!
71.gif
اما دوستان اين بخش بچه‌هاي خيلي واردي هستند و آنها در اولين مشاهده اين تاپيك به شما بهتر از من كمك خواهند كرد. نا اميد نشويد و كارهاي گفته شده را دوباره چك كنيد و به دقت انجام دهيد... شب حضرت عالي خوش، فعلن.........
62.gif

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/05
209.gif
60.gif

p30p30

Registered User
لایک‌ها
41
سلام
36.gif

. خيلي هم خوب! فردا اون تست‌ها را انجام دهيد. اول حتمن در درون BIOS نگاه كنيد و ببينيد اوضاع چطوره، اگر چيزي يادم آمد تا چنددقيقه ديگه مي‌نويسم ولي فردا بخوانيد! اما فردا احتمالن تا دير وقت مي‌گيرم مي‌خوابم!!!
71.gif
اما دوستان اين بخش بچه‌هاي خيلي واردي هستند و آنها در اولين مشاهده اين تاپيك به شما بهتر از من كمك خواهند كرد. نا اميد نشويد و كارهاي گفته شده را دوباره چك كنيد و به دقت انجام دهيد... شب حضرت عالي خوش، فعلن.........
62.gif

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/05
209.gif
60.gif

متشكرم!

خدانگهدار

p30p30

Registered User
لایک‌ها
41
سلام

دوباره امتحان كردم!

نتايج به اين صورت بود:

بوت رو روي هارد 160 گذاشتم و ويندوز بالا اومد!

به My Computer رفتم و درايو هاي هارد 80 هم ايجاد شده بود.

فقط به يك مشكل خوردم!!!

بعد از 3 دقيقه، سيستم يك بوق خفن مي زد و ريست مي كرد!!!!

واقعا ترسيدم! گفتم الان منفجر مي شه D:

igimax جان ديدي كسي نيومد كمك؟ :(

لطفا خودت اگر مي توني كارم رو راه بنداز!

ممنون :)

mfarzanegan

Registered User
لایک‌ها
2
من عادت دارم همیشه آخرش میرسم.

فقط اجازه بدید اینو بگم تو دلم نمونه

Acronis Disk Director Suite بهترین برنامه برای پارتیشن بندی

خواستی برو از سایت دانلود کن
من کرک رو بهت میدم http://www.acronis.com/

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام
36.gif

0) اول از همه!! وارد BIOS شويد و گزينه S.M.A.R.T Drive را بيابيد و آن را براي تمامي هارديسك‌ها خاموش نماييد! اين كار را براي هر سيستمي كه پشتش نشستيد حتمن انجام دهيد. خوب با خاموش كردن اين گزينه دوباره امتحان نماييد.

1) در پست آخري مشخص نفرموديد كه آخر هاردديسك 80 رو فرمت كرديد يا نه!؟

2) كابل درايو‌هاي اپتيكال را قطع كرديد كه فقط هارد 80 وصل باشه و تست كنيد؟

3) يك بار فرموديد كه به كابل مشكوكيد، خوب الان يك بار كابل ديتاي آپتيكال‌ها را جدا كنيد و براي هارد 80 استفاده نماييد و دوباره چك كنيد؟

4) برنامه Utility تست هارهاي Samsung را از سايتش دونلود نماييد و هر دو هاردديسك خود را با آن چك نماييد. (شماره مدل هاردديسك 80 خود را در سايتش جستجو نماييد وقتي صفحه مربوط به هاردديسك شما آمد در جايي از صفحه بايد لينك اون برنامه Utility موجود باشد. در مورد Maxtor خدا بيامرز! و Segate فعلي و Western Digital كه اينطور هست!)

. اگر اين سيستم زير دست من مي‌آمد، در كل چون اطميناني از سالم بودن هارد 80 نداشتم و همچنين از سالم بودن سيستم عامل روي هاردديسك 160، به طور كامل هاردديسك 80 را فرمت مي‌كردم (در اكثر موارد اگر خراب باشد، زير فرمت شدن خودش را نشان مي‌دهد) و يك پارتيشن رويش مي‌ساختم و هارد 160 را هم پارتيشن Primary آن را فرمت مي‌كردم و از دوباره رويش سيستم عامل نصب مي‌كردم.

نكته پاياني: از آنجا كه چيپ مادربورد شما VIA هست و از آن بدتر! برند مادربورد شما هم برند آنچنان مشهوري نيست! (البته جسارتن‌ها!) بامداد كتابچه آن را براي دونلود شدن مي‌گذارم و فردا مطالعه‌اش مي‌كنم تا ببينم نكته‌اي يا محدوديتي در استفاده همزمان هاردديسك SATA با PATA در آن نوشته شده است يا نه؟ همچنين تنظيمي در BIOS دارد يا نه؟ (مادربورد شما اين هست ديگه!؟)

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/06
209.gif
60.gif

p30p30

Registered User
لایک‌ها
41
سلام

0 - چشم! امتحان مي كنم

1- فرمت نكردم! آخه بايد بالا بياد تا فرمتش كنم :D

2- نه! تست نكردم .... ولي كابل رو عوض كردم

3- همونطور كه گفتم، كابل رو عوض كردم و امتحان كردم! ولي ريست مي كرد

4- خب وقتي به اين سرعت ريست مي شه، چطوري تستش كنم؟ :D

بله! اين مادربرد من در پيته :D ضمنا هموني هست كه لينك داديد.

خيلي ممنون

igimax

کاربر فعال کامپیوتر
لایک‌ها
1,348
سلام
36.gif

. خوب براي انجام: فرمت هاردديسك 80 و تست Utility Samsung و ... اول هاردديسك 80 را قطع كنيد و سيستم را مثل قبل با 160 خود بالا بياوريد. بعد آن ايميج CDي كه در پست‌هاي قبلي معرفي نموده‌بودم را دونلود و رايت كنيد. برنامه Utility Samsung را دونلود نماييد. اين نوع برنامه‌ها معمولن هنگام نصب برنامه خود را روي فلاپي يا يك سي‌دي رايت مي‌كنند. آنوقت هاردديسك 160 خود را قطع كنيد و از يكي از آن ديسك‌ها بوت نماييد و ....

. بله من با يك ID ديگري در Yahoo اكنت دارم؛ اما استفاده و صحبت در آنجا مي‌دانيد چه مضراتي دارد!؟!؟ اول هدف فروم را كه اطلاع رساني به همه افرادي هست كه در آينده مشكلي مشابه شما را دارند و با مطالعه اين تاپيك از آن بهره مند مي‌شوند را خراب مي‌كند! (البته انشاالله حل مي‌شود) دوم: يك رهگزر اتفاقي از اين تاپيك متوجه نكته‌اي مي‌شود كه من به آن دقت نكرده‌ام و ايشان به شما راهنمايي خواهند كرد. و چت اين را از بين مي‌برد! سوم: PT به اين خوبي آن وقت اسم ياهو را مي‌آوريد!!
65.gif
آخر: اصلن من با دوستان PT فقط در PT صحبت مي‌كنم ولاغير!
72.gif

موفق باشيد.
76.gif

خداحافظ
IgImAx
87/06/06
209.gif
60.gif

p30p30

Registered User
لایک‌ها
41
خب من الان 20 دقيقه اس دارم رفرش مي دم :D

OK .... پس، فردا باز امتحان مي كنم و خبرهاي جديد رو مي گم!

البته

1- جاي هارد كه بستم، زياد محكم نبود! امكان داره ريست به اين دليل باشه؟

2- من كلي فن اضافي روي سيستم نصب كردم! امكان داره پاور كم آورده باشه؟

با تشكر

بالا