• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چند تا سوال درباره utf-8 و unicode

doctor_james

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام دوستان من یه سری اطلاعات راجه به utf-8 و unicode می خواستم . میخوام بدونم که اطلاعات رو به صورت utf-8 وارد دیتابیس کنیم بهتره یا بصورت کدهای unicode . يه سواله ديگه اينكه چه جوري ميشه اين دو تا رو به هم تبديل كرد . مثلا من اطلاعات رو بصورت utf-8 وارد ديتابيس مي كنم ولي براي نمايش ميخوام اون رو بصورت unicode نشون بدم . چون مشكلي كه هست اينه كه اعداد رو بضورت فارسي نشون نميده . چه جوري اين مشكل رو بايد حل كنم ؟ يه سواله ديگه هم داشتم همونطور كه همتون ميدونيد اكثر سايت هاي ايراني از فيلدهايي استفاده می کنن كه unicode شدن مخصوصا وقتی که میخوان یه سری طلاعات رو از کاربر بگیرن . خوب حالا من میخوام بدونم که این اطلاعات چه جوری ذخیره میشه . اینکه مستقیما به صورت کدهای unicode وارد دیتابیس میشه یا اینکه اول به utf-8 تبدیل میشه و بعد تو دیتابیس ذخیره میشه ؟ خوشحال میشم اگه جواب سوالاتم رو بدبد . قربون همگی .

miladmovie

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
3
در مورد اينكه از كدومش استفاده كني utf-8 بهتره
1.تمام سايت هاي ايراني دارند از اون استفاده مي كنند
2.ازش خوشم مياد :blink:

در مورد تبديل اون بچه ها هم دارند دنبالش مي گردند ;)

doctor_james

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
خوب فيلدايي كه من و همه وب سايت ها استفاده مي كنن بصورت كدهاي يونيكده . حالا من چه جوري اينو بايد به يوتي اف 8 تبديل كنم بعد بذارمش توي ديتابيس و وقتي ميخوام ازش خروجي بگيرم اونو بصورت يونيكد نشون بدم چون يو تي اف عددها رو فارسي نشون نميده .

اونطوري كه شما مي گيد همه كدهاشون رو بصورت يو تي اف ذخيره ميكنن توي ديتابيس . ولي اگه ما يه فيلد داشته باشيم براي سرچ تو وب سايت مجبوريم خاصيت يونيكد را براي اون فيلد فراهم كنيم چون خوب يه نفر ممكنه ويندوزش فارسي نباشه . حالا اگه محتويات بصورت يو تي اف ذخيره شده باشه . جست و جو هيچ نتيجه اي رو بر نمي گردونه چون واژه جستجو بصورت يونيكد وارد شده مگر ايكه اونو به يوتي اف تبديل كنيم بعد ازش query بگيريم .

آقا خواهشا يكي بياد منو تو اين زمينه روشن كنه . چون خيلي گيجم تو اين مورد. خيلي هم احتياج دارم بهش .

doctor_james

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
خوب فيلدايي كه من و همه وب سايت ها استفاده مي كنن بصورت كدهاي يونيكده . حالا من چه جوري اينو بايد به يوتي اف 8 تبديل كنم بعد بذارمش توي ديتابيس و وقتي ميخوام ازش خروجي بگيرم اونو بصورت يونيكد نشون بدم چون يو تي اف عددها رو فارسي نشون نميده .
اونطوري كه شما مي گيد همه كدهاشون رو بصورت يو تي اف ذخيره ميكنن توي ديتابيس . ولي اگه ما يه فيلد داشته باشيم براي سرچ تو وب سايت مجبوريم خاصيت يونيكد را براي اون فيلد فراهم كنيم چون خوب يه نفر ممكنه ويندوزش فارسي نباشه . حالا اگه محتويات بصورت يو تي اف ذخيره شده باشه . جست و جو هيچ نتيجه اي رو بر نمي گردونه چون واژه جستجو بصورت يونيكد وارد شده مگر ايكه اونو به يوتي اف تبديل كنيم بعد ازش query بگيريم .

آقا خواهشا يكي بياد منو تو اين زمينه روشن كنه . چون خيلي گيجم تو اين مورد. خيلي هم احتياج دارم بهش .

oxygenws

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
می شه تفاوت یونیکد و utf-8 رو بگی؟؟؟ بهتر بگم، منظورت از این دو چیه؟؟ utf-8 خودش یونیکد هستش :)

doctor_james

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
والا من تجربم زياد نيست خلاصه شرمنده اگه اشتباه ميگم. منظورم از يونيكد كدهاي عددي بود كه بجاي هر حرف تعريف شده . مثلا وقتي كه تو فيلدهايي كه فارسي شدن يه چيزي رو وارد مي كني اطلاعات بصورت كدهاي عددي توي ديتابيس ذخيره ميشه . ولي اگه اون فيلد فارسي نشده باشه اون اطلاعاتي رو كه كاربر وارد ميكنه بدون تغيير وارد ديتابيس ميشه .

miladmovie

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
3
نه عزيز
اين كه يوني كد باشه يا UTF-8 به ترتيب به اين دو عامل بستگي داره :
1.نوع كد جاوا اسكريپت كه استفاده مي كنيد
2.نوع encoding صفحه
;)

doctor_james

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من فقط ميخوام يه چيز رو بدونم . اينكه چه جوري اين كدهاي عددي رو به يو تي اف تبديل كنم . مثلا همين اديتوري كه تو اين فروم استفاده مي كنيم بصورت كدهاي عددي هست فكر ميكنم . مگه نه ؟ خوب حالا اين كدها چجوري وارد ديتابيس ميشه ؟ بصورت كدهاي عددي يا حرفي . خلاصه كلام اينكه چجوري كدهاي عددي رو به حرفي يا همون يو تي اف تبديل كنم بعد ذخيره كنم توي ديتابيس ؟؟؟

miladmovie

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
3
من در مورد اينكه چه طور تبديل بشه گفتم كه تا به خال كدي رو نديدم ولي توي ايران PHP يك نمونه هست كه كار نمي كنه

در مورد اسكريپت اين سايت :
نه به صورت UTF-8 هست : farsi script

doctor_james

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
آقا ممنون . دنبال همين بودم . حالا ميشه يه توضيح جزيي درباره اين اسكريپت بهم بدي ؟

doctor_james

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
يعني چه جوري مي تونم اين امكان را به فيلدهاي صفحاتم اضافه كنم ؟

doctor_james

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
ممنون داش ميلاد . دلم شاد شد ;)
يه سوال ديگه هنوز باقي مونده . اينكه چه جوري ميتونم اعداد رو بصورت فارسي نشون بدم . چون يه مشكلي كه دارم اينه كه اعداد بصورت انگليسي نشون داده ميشه .

miladmovie

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
3
به نقل از doctor_james :
ممنون داش ميلاد . دلم شاد شد ;)
يه سوال ديگه هنوز باقي مونده . اينكه چه جوري ميتونم اعداد رو بصورت فارسي نشون بدم . چون يه مشكلي كه دارم اينه كه اعداد بصورت انگليسي نشون داده ميشه .

:D :D :D :D

یک روش اینه که بری توی Character Map توی ویتدوز و عدد رو پیدا کنی و ازش کپی بگیری با این کار یک کارکتر یونیکد شده کپی می شه

doctor_james

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
البته فكر كنم نيازي هم به تبديل كردن نيست . اگه دايركشن رو right to left كنيم اعداد رو هم بصورت فارسي نشون ميده . راستي منظور از windows-1256 چيه ؟؟

miladmovie

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
3
فکر کنم یک استاندارد عربی باشه :eek:

بالا