• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چند سوال در مورد صندوق های سرمایه گذاری

shervin

ASP.net
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
261
سلام دوستان
من خودم یه یک سالو نیمه تو بورس دارم کار میکنم
بد نیست ضرر نکردم ولی راضی کننده هم نبوده و با توجه به کارم خیلی نمیتونم روش وقت بزارم
گفتم شاید صندوق گزینه خوبی برای من باشه
فقظ چند تا سوال
1- صندوق ها الان که بررسی میکنم ماهی 10-12 درصدو دارن میدن
این الانه که اینجوریه و بازار خوبه یا نه معمولا این سود رو میدن ؟
2- من میخوام یه جوری باشه که از سود مرکب بهره ببرم
ینی مثلا این ماه 1 میلیونم شد 1 میلیون و 100 هزار تومن ماه بعد باز نیاد روی یک میلیون سود بده و بیاد روی یک میلیون و صد حساب کنه
آیا اینجوری میشه با صندوق ها کار کرد ؟
3- یه چیزایی در مورد NAV خوندم . به نظر میاد سود مرکب فقط با آپدیت شدن NAV امکان پذیره درسته ؟
خب معمولا NAV چند وقت به چند وقت آپدیت میشه ؟

ممنون

shervin

ASP.net
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
261
چه زود رفتی پایین

farzad.sadeshi3

Registered User
لایک‌ها
57
شما مطمئنی ماهی 10-12 درصد ؟
یعنی قرارداد میبندن ؟

shervin

ASP.net
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
261
بله در حال حاضر بعضی صندوق ها دارن این سودو میدن
البته تضمینی من ندیدم
ولی همیشه اوضا اینجوری نیست
ممکنه یه ماهم ضرر بدن

kingil4

Registered User
لایک‌ها
335
بعضی صندوق ها که سود تضمینی 20 درصد میدن

صندوقهای تضمینی با سود ثابت ، سود 20 درصد در سال می دهند که از بانکها هم کمتره.

سود بالاتر را هم صندوقهای بدون سود ثابت و دارای ریسک می دهند که ممکنه الان سودشون بالا باشه ولی ممکنه چند روز دیگه اگه حباب بورس بترکه ، سرمایتون نصف بشه. ولی خوب باید ریسک کنید چون ممکنه سود خوبی هم ببرید!

kameron55

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
سلام دوستان
من خودم یه یک سالو نیمه تو بورس دارم کار میکنم
بد نیست ضرر نکردم ولی راضی کننده هم نبوده و با توجه به کارم خیلی نمیتونم روش وقت بزارم
گفتم شاید صندوق گزینه خوبی برای من باشه
فقظ چند تا سوال
1- صندوق ها الان که بررسی میکنم ماهی 10-12 درصدو دارن میدن
این الانه که اینجوریه و بازار خوبه یا نه معمولا این سود رو میدن ؟
2- من میخوام یه جوری باشه که از سود مرکب بهره ببرم
ینی مثلا این ماه 1 میلیونم شد 1 میلیون و 100 هزار تومن ماه بعد باز نیاد روی یک میلیون سود بده و بیاد روی یک میلیون و صد حساب کنه
آیا اینجوری میشه با صندوق ها کار کرد ؟
3- یه چیزایی در مورد NAV خوندم . به نظر میاد سود مرکب فقط با آپدیت شدن NAV امکان پذیره درسته ؟
خب معمولا NAV چند وقت به چند وقت آپدیت میشه ؟

ممنون

پاسخ:
1) در حال حاضر بورس ایران بیشترین بازدهی تاریخ خود را تجربه می کند.
ولی در حالت عادی 2 ،3 سال پیش بیشترین بازدهی سالانه صندوق ها حدود 80 درصد بود (الان بالای 160 درصد هست) -200 هم رو رد کرده-
یعنی در شرایط غیر بحرانی می توان حداقل 5 درصد در ماه از پربازده ترین های صندوق سود کسب کرد.
صندوق هایی مثل آگاه، عقیق،فارابی، بورسیران، رفاه،بانک ملی در این چند سال همواره پربازده بودن.

2) صندوق ها همین جوری هستند یعنی سود که کنند سود را به سرمایه گذار پرداخت نمی کنند
بلکه سود به قیمت واحد سرمایه گذاری اضافه میشه. و برای رسیدن به سود پولت باید واحد سرمایه گذاری رو ابطال کنی.
(درست مثل خرید سکه، که با افزایش قیمت آن، برای نقد کردن سود باید سکه رو فروخت)

3)NAV ارزش هر واحد سرمایه گذاری صندوق است (که در زمان تاسیس 100 هزار تومان بوده است) و هر روز بعد از بسته شدن بازار به روز رسانی میشه.
مثلا صندوق فارابی 4 سال پیش افتتاح شده که در زمان تاسیس هر واحد سرمایه گذاری 100 هزار تومان بوده و الان 1 میلیون تومان است.

"یعنی در عرض 4 سال سرمایه 10 برابر شده"

چند نکته:
پولت تضمین شده است(یعنی نمیخورن) ولی در اکثر صندوق ها هیچ تضمینی برای سود دهی وجود ندارد.
یعنی ممکن است سرمایت 20 درصد در سال کاهش پیدا بکنه(که به ندرت پیش میاد)
بعضی صندوق ها سود تضمینی 20 درصد در سال پرداخت می کنند ولی عملکرد ضعیفی در بازدهی دارن
حداقل سرمایه گذاری 10 واحد سرمایه گذاری است 10*1=10 میلیون مثلا
یعنی 10 تا بخری نمی تونی 1 رو ابطال کنی ولی اگه 11 تا بخری می تونی 1 رو ابطال کنی.
(البته بعضی مجوز گرفتن زیر 10 تا هم صادر می کنن)
باید با هدف بلند مدت واحد صندوق را خریداری کرد(چون ابطال کمتر از 3 ماه جریمه می خوره)

در قرارداد فقط تعداد واحد سرمایه گذاری نوشته میشه ، نه از قیمت خرید خبری هست نه سود
یعنی هر وقت خواستی پولت رو بگیری، به قیمت همان روز در تعداد واحد به حسابت پول می ریزن(البته سه روز بعد)

همه این موارد که شامل صندوق آگاه میشه

"در عرض 5.5 سال سرمایه صندوق آگاه 21 برابر شده"

shervin

ASP.net
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
261
پاسخ:
1) در حال حاضر بورس ایران بیشترین بازدهی تاریخ خود را تجربه می کند.
ولی در حالت عادی 2 ،3 سال پیش بیشترین بازدهی سالانه صندوق ها حدود 80 درصد بود (الان بالای 160 درصد هست) -200 هم رو رد کرده-
یعنی در شرایط غیر بحرانی می توان حداقل 5 درصد در ماه از پربازده ترین های صندوق سود کسب کرد.
صندوق هایی مثل آگاه، عقیق،فارابی، بورسیران، رفاه،بانک ملی در این چند سال همواره پربازده بودن.

2) صندوق ها همین جوری هستند یعنی سود که کنند سود را به سرمایه گذار پرداخت نمی کنند
بلکه سود به قیمت واحد سرمایه گذاری اضافه میشه. و برای رسیدن به سود پولت باید واحد سرمایه گذاری رو ابطال کنی.
(درست مثل خرید سکه، که با افزایش قیمت آن، برای نقد کردن سود باید سکه رو فروخت)

3)NAV ارزش هر واحد سرمایه گذاری صندوق است (که در زمان تاسیس 100 هزار تومان بوده است) و هر روز بعد از بسته شدن بازار به روز رسانی میشه.
مثلا صندوق فارابی 4 سال پیش افتتاح شده که در زمان تاسیس هر واحد سرمایه گذاری 100 هزار تومان بوده و الان 1 میلیون تومان است.

"یعنی در عرض 4 سال سرمایه 10 برابر شده"

چند نکته:
پولت تضمین شده است(یعنی نمیخورن) ولی در اکثر صندوق ها هیچ تضمینی برای سود دهی وجود ندارد.
یعنی ممکن است سرمایت 20 درصد در سال کاهش پیدا بکنه(که به ندرت پیش میاد)
بعضی صندوق ها سود تضمینی 20 درصد در سال پرداخت می کنند ولی عملکرد ضعیفی در بازدهی دارن
حداقل سرمایه گذاری 10 واحد سرمایه گذاری است 10*1=10 میلیون مثلا
یعنی 10 تا بخری نمی تونی 1 رو ابطال کنی ولی اگه 11 تا بخری می تونی 1 رو ابطال کنی.
(البته بعضی مجوز گرفتن زیر 10 تا هم صادر می کنن)
باید با هدف بلند مدت واحد صندوق را خریداری کرد(چون ابطال کمتر از 3 ماه جریمه می خوره)

در قرارداد فقط تعداد واحد سرمایه گذاری نوشته میشه ، نه از قیمت خرید خبری هست نه سود
یعنی هر وقت خواستی پولت رو بگیری، به قیمت همان روز در تعداد واحد به حسابت پول می ریزن(البته سه روز بعد)

همه این موارد که شامل صندوق آگاه میشه

"در عرض 5.5 سال سرمایه صندوق آگاه 21 برابر شده"
خیلی ممنون دوست عزیز
لطف کردی

بالا