• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چند سوال فوری و مهم درباره صندوق های سرمایه گذاری

TomYShelbY

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
7
سلام و عرض ادب خدمت اساتید محترم
عزیزان من چندین سوال برام در مورد صندوق های سرمایه گذاری پیش اومده که هر چی سرچ کردم و پرسیدم جواب های کامل و جامع و درستی نگرفتم
ممنون میشم هر شخصی که اطلاعات داره جواب سوالات رو بده به طور ساده و راهنماییم کنه

در تمام سوالاتم صندوق مشترک آگاه رو برای مثال استفاده میکنم

سوال اولم این هست که من بازده این صندوق رو از ابتدا فعالیت دیدم که چیزی حدود 22000% خود صندوق اعلام میکنه اما من اومدم از سال اول فعالیت سود هر سال رو تا الان یعنی 12 سال رو حساب کردم مثلا از 87 تا 88 و از 88 تا 89 و به همین ترتیب و با هم جمع زدم اما مجموع فکر کنم خیلی کمتر از حتی 2000% شد ... خواستم بدونم این 22000% درصدی که خود صندوق اعلام میکنه چجوری محاسبه شده؟

سوال دومم اینکه اگر این 22000% درصد درست باشه یعنی مثلا من اگر روز اغاز فعالیت 100 میلیون گذاشته بودم و اصلا بهش دست نمیزدم تا الان پولم 22 میلیارد تومن شده بود ؟ نیاز بود توی این 12 سال سهام صندوقم رو وقتی درصد بالا سود میداده باطل و صدور مجدد کنم تا این سود بهم تعلق بگیره یا فقط کافی بود سهام رو روز اول بخرم و تا الان فقط نگاهش کنم و این سود بهش تعلق میگرفت ؟

سوال سومم اینکه شنیدم بعضی صندوق ها سود دوره ای میدن یعنی چی دقیقا ؟ مثلا سود ماهانه میدن ؟ مثل بانک ؟ الان همین صندوق آگاه به چه صورته ؟ چون من میخوام به این صورت پول بزارم و مثلا 5 سال بهش اصلا دست نزنم نه به خودش و نه به سودش و به عبارتی فقط نگاهش کنم ... اگه سود ماهانه میده آگاه من باید هر ماه سود رو دوباره خودم باهاش سهام بخرم یا نیازی نیست و مثل بانک میتونم دست نزنم و سود بیاد روی اصل پول و باهاش کار بشه ؟ کلا این مورد خیلی گنگ هست برام و این سوال از همه هم برام مهم تره ممنون میشم یه توضیح جامع و ساده بفرمایید که من کامل متوجه بشم

سوال چهارمم اینکه من اگر بخوام به طور مثال 5 سال به پولم دست نزنم و توی صندوق بمونه به نظر شما هر بار صندوق سود خوبی داد باطل کنم دوباره بخرم بهتره یا اینکارو نکنم؟

سوال پنجمم اینکه صندوق آگاه از ابتدای فعالیتش اگر گفته خودشون درست باشه 22000% درصد سود داده طی 12 سال و قیمت سهامش به حدود 23 میلیون رسیده الان ... به نظرتون چند درصد امکان داره دوباره از این سودها بده ؟ یعنی ایا واقعا اصلا این احتمال وجود داره طی 10 سال اینده مثلا سودی برابر با 15000% بده ؟ چون در این صورت قیمت سهامش باید بشه مثلا 2-3 میلیارد تومن ... به نظرتون امکان داره چنین چیزی؟

و سوال اخر در کل شما صندوق آگاه رو چگونه ارزیابی میکنید ؟ به نظرتون برای سرمایه گذاری 5-10 ساله چطوره ؟ صندوق بهتری میتونید شما برای سرمایه گذاری 5-10 ساله پیشنهاد بدید که به نظرتون از این سودهای کلان 22000% و امثال این بدن طی این مدت 5-10 ساله ؟

خیلی شرمندم که سوال ها زیاد شد اما واقعا جواب دادن بهشون کمک خیلی بزرگی میکنه به من . پیشاپیش ممنونم از همکاریتون

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام و عرض ادب

سوال اولم این هست که من بازده این صندوق رو از ابتدا فعالیت دیدم که چیزی حدود 22000% خود صندوق اعلام میکنه اما من اومدم از سال اول فعالیت سود هر سال رو تا الان یعنی 12 سال رو حساب کردم مثلا از 87 تا 88 و از 88 تا 89 و به همین ترتیب و با هم جمع زدم اما مجموع فکر کنم خیلی کمتر از حتی 2000% شد ... خواستم بدونم این 22000% درصدی که خود صندوق اعلام میکنه چجوری محاسبه شده؟
قیمت ابطال امروز منهی قیمت ابطال هر روزی که خواستید بکنید تقسیم بر قیمت ابطال روز اول

این میشه بازده کل صندوق

وال دومم اینکه اگر این 22000% درصد درست باشه یعنی مثلا من اگر روز اغاز فعالیت 100 میلیون گذاشته بودم و اصلا بهش دست نمیزدم تا الان پولم 22 میلیارد تومن شده بود ؟ نیاز بود توی این 12 سال سهام صندوقم رو وقتی درصد بالا سود میداده باطل و صدور مجدد کنم تا این سود بهم تعلق بگیره یا فقط کافی بود سهام رو روز اول بخرم و تا الان فقط نگاهش کنم و این سود بهش تعلق میگرفت ؟
بله اگر شما روز اول 100 میلیون برگ صندوق تهیه کرده بودید امروز 22 میلیارد بازده شما بود

سوال سومم اینکه شنیدم بعضی صندوق ها سود دوره ای میدن یعنی چی دقیقا ؟ مثلا سود ماهانه میدن ؟ مثل بانک ؟ الان همین صندوق آگاه به چه صورته ؟
بهش میگن صندوق های سرمایه گذاری با درامد ثابت

کمی در موردش تحقیق کنید هرکجا مسئله ای بود بفرمایید در حدی که بلد باشم توضیح خواهم داد

سوال چهارمم اینکه من اگر بخوام به طور مثال 5 سال به پولم دست نزنم و توی صندوق بمونه به نظر شما هر بار صندوق سود خوبی داد باطل کنم دوباره بخرم بهتره یا اینکارو نکنم؟
سوال پنجمم اینکه صندوق آگاه از ابتدای فعالیتش اگر گفته خودشون درست باشه 22000% درصد سود داده طی 12 سال و قیمت سهامش به حدود 23 میلیون رسیده الان ... به نظرتون چند درصد امکان داره دوباره از این سودها بده ؟ یعنی ایا واقعا اصلا این احتمال وجود داره طی 10 سال اینده مثلا سودی برابر با 15000% بده ؟ چون در این صورت قیمت سهامش باید بشه مثلا 2-3 میلیارد تومن ... به نظرتون امکان داره چنین چیزی؟
و سوال اخر در کل شما صندوق آگاه رو چگونه ارزیابی میکنید ؟ به نظرتون برای سرمایه گذاری 5-10 ساله چطوره ؟ صندوق بهتری میتونید شما برای سرمایه گذاری 5-10 ساله پیشنهاد بدید که به نظرتون از این سودهای کلان 22000% و امثال این بدن طی این مدت 5-10 ساله ؟
این سوالات نمیشه دقیق جواب داد هیچ تضمینی نیست
اگر بازده بورس در این سال های پیش روی مناسب باشه قیمت سهام و ارزش افزوده برگ های شما افزایش خواهد یافت

TomYShelbY

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
7
با سلام
ممنو از دوست عزیزی که پاسخ دادند

ممنون میشم بقیه دوستان هم نظرشون رو بفرمایند

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
با سلام
ممنو از دوست عزیزی که پاسخ دادند

ممنون میشم بقیه دوستان هم نظرشون رو بفرمایند
همه سوالات رو کامل توضیح دادن و دقیقه ولی من برای سوال چهارم و آخر یکم توضیحات بیشتری میدم و البته نظر شخصی منه ;)

برای سوال چهارم :
ابطال و صدور واحد های صندوق هم مثل خرید و فروش های زیاد سهام شرکت ها ممکنه باعث بشه بیشتر پولتون صرف هزینه های صدور و ابطال بشه و توی بلند مدت حتی اگه تمام صدور و ابطال هاتون هم درست باشه ، سود کمتری رو ببرید
اگه قصد سرمایه گذاری روی صندوق های قابل معامله توی بورس رو دارید ، برای خرید بهتر این نکته رو درنظر بگیرید زمانی که قیمت بازار حدود 5% پایین تر از قیمت NAV صندوق باشه ، میتونید خرید بهتری داشته باشید . بعضی جاها این درصد به 10% هم میرسه که خیلی با ارزشه !

و برای سوال آخر :
جدای از صندوق های سهامی و مختلط و درآمد ثابت ، یه صندوق دیگه هم داریم به اسم شاخصی ( البته صندوق های بیشتری هم هستن )
صندوق شاخصی به شدت با رشد شاخص و خوب بودن اوضاع بازار بورس وابسته هستش ولی صندوق سهامی و مختلط عملکرد کلی صندوق توی معاملاتش هم حتی توی بازار خنثی یا نزولی میتونه سود های خوبی رو بده . شاید کم باشه ولی ارزشمنده
تکرار گذشته و سابقه خوب صندوق به احتمال زیاد میتونه توی آینده هم تکرار بشه مگه گذشته صندوق نوسانی بوده باشه که در صندوق به شدت نوسانی نشون دهنده ریسک های بالاتر صندوق و همینطور دخیل بودن بیشتر شانس معاملات صندوق نسبت به معاملات علمی هستش . بنابراین سراغ صندوق هایی برید که در گذشته به شدت نوسانی نباشن
میزان ریزش ارزش خالص صندوق در گذشته رو هم بررسی بکنید . صندوق همیشه توی بلند مدت سود داره و اگه ارزش یک صندوق مثلا طی 6 ماه 50% ریزش داشت نباید نگران باشید ولی ممکنه دقیقا توی همون 6 ماه نیاز به سرمایه داشته باشید و مجبور به فروش واحدهای خودتون با مثلا 50% ریزش بشید ! البته اگه دقیقا ابتدای اون 6 ماه خریده باشید ولی اگه مثلا 2 سال اون واحد ها رو داشته باشید ، از سود تو ضرر هستید نه اینکه ضرر کرده باشید ...

TomYShelbY

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
7
سلام و عرض ادب

قیمت ابطال امروز منهی قیمت ابطال هر روزی که خواستید بکنید تقسیم بر قیمت ابطال روز اول

این میشه بازده کل صندوق

بله اگر شما روز اول 100 میلیون برگ صندوق تهیه کرده بودید امروز 22 میلیارد بازده شما بود

بهش میگن صندوق های سرمایه گذاری با درامد ثابت

کمی در موردش تحقیق کنید هرکجا مسئله ای بود بفرمایید در حدی که بلد باشم توضیح خواهم داد

این سوالات نمیشه دقیق جواب داد هیچ تضمینی نیست
اگر بازده بورس در این سال های پیش روی مناسب باشه قیمت سهام و ارزش افزوده برگ های شما افزایش خواهد یافت
خیلی ممنون از لطفتون

در مورد سوال پنجم من میخوام نظر شخصی شما رو بدونم و اینکه ایا امکان همچین چیزی هست اصلا؟
یعنی این امکان وجود داره که سهام یه صندوق به 2-3 میلیارد تومن برسه اصلا؟ الان هر سهم حدودا 27 میلیونه ایا امکان داره اصلا به 2-3 میلیارد تومن برسه؟ چون ممکنه اصلا این امکان وجود نداشته باشه که هر سهم یه صندوق به 2-3 میلیارد تومن برسه !

و اینکه نظر شخصی خودتون رو هم در مورد صندوق مشترک آگاه میشه بدونم ؟ ممنون میشم یه تحقیق در موردش بکنید و راهنماییم کنید

و در اخر میشه دقیقا مرحله به مرحله ثبت نام و سرمایه گذاری در صندوق مشترک اگاه رو بهم بگید؟
یکی میگه اول باید سجام عضو بشی و احراز کنی و کد بورسی بگیری بعد اگاه ثبت نام کنی و اونجا هم احراز کنی و بعد پول بریزی یکی میگه سجام نمیخواد فقط اگاه ثبت نام کن و احراز کن و سرمایه بزار و ...
من گیج شدم کاملا
ممنون میشم مرحله به مرحله سرمایه گذاری در صندوق مشترک اگاه رو بفرمایید
با تشکر

Last edited:

TomYShelbY

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
7
همه سوالات رو کامل توضیح دادن و دقیقه ولی من برای سوال چهارم و آخر یکم توضیحات بیشتری میدم و البته نظر شخصی منه ;)

برای سوال چهارم :
ابطال و صدور واحد های صندوق هم مثل خرید و فروش های زیاد سهام شرکت ها ممکنه باعث بشه بیشتر پولتون صرف هزینه های صدور و ابطال بشه و توی بلند مدت حتی اگه تمام صدور و ابطال هاتون هم درست باشه ، سود کمتری رو ببرید
اگه قصد سرمایه گذاری روی صندوق های قابل معامله توی بورس رو دارید ، برای خرید بهتر این نکته رو درنظر بگیرید زمانی که قیمت بازار حدود 5% پایین تر از قیمت NAV صندوق باشه ، میتونید خرید بهتری داشته باشید . بعضی جاها این درصد به 10% هم میرسه که خیلی با ارزشه !

و برای سوال آخر :
جدای از صندوق های سهامی و مختلط و درآمد ثابت ، یه صندوق دیگه هم داریم به اسم شاخصی ( البته صندوق های بیشتری هم هستن )
صندوق شاخصی به شدت با رشد شاخص و خوب بودن اوضاع بازار بورس وابسته هستش ولی صندوق سهامی و مختلط عملکرد کلی صندوق توی معاملاتش هم حتی توی بازار خنثی یا نزولی میتونه سود های خوبی رو بده . شاید کم باشه ولی ارزشمنده
تکرار گذشته و سابقه خوب صندوق به احتمال زیاد میتونه توی آینده هم تکرار بشه مگه گذشته صندوق نوسانی بوده باشه که در صندوق به شدت نوسانی نشون دهنده ریسک های بالاتر صندوق و همینطور دخیل بودن بیشتر شانس معاملات صندوق نسبت به معاملات علمی هستش . بنابراین سراغ صندوق هایی برید که در گذشته به شدت نوسانی نباشن
میزان ریزش ارزش خالص صندوق در گذشته رو هم بررسی بکنید . صندوق همیشه توی بلند مدت سود داره و اگه ارزش یک صندوق مثلا طی 6 ماه 50% ریزش داشت نباید نگران باشید ولی ممکنه دقیقا توی همون 6 ماه نیاز به سرمایه داشته باشید و مجبور به فروش واحدهای خودتون با مثلا 50% ریزش بشید ! البته اگه دقیقا ابتدای اون 6 ماه خریده باشید ولی اگه مثلا 2 سال اون واحد ها رو داشته باشید ، از سود تو ضرر هستید نه اینکه ضرر کرده باشید ...
خیلی ممنون از پاسخ حرفه ایتون
اما حقیقتا خیلی تخصصی گفتید من هیچ موردی رو نفهمیدم اصلا
چون من رک و راست بگم هیچ اطلاعات تخصصی ندارم و با اصطلاحات هم اشنا نیستم فقط یه پول مازاد و بیکار دارم که میخواستم بزارم تو صندوق مشترک آگاه چون دیدم ظاهرا از شروع کارش تا الان بازده خوبی داشته

در مورد سوال پنجم من میخوام نظر شخصی شما رو بدونم و اینکه ایا امکان همچین چیزی هست اصلا؟
یعنی این امکان وجود داره که هر سهم یه صندوق به 2-3 میلیارد تومن برسه اصلا؟ الان حدود 27 میلیونه ایا ممکنه روزی 2-3 میلیارد بشه اصلا؟ چون ممکنه اصلا امکان این وجود نداشته باشه که هر سهم یه صندوق به 2-3 میلیارد تومن برسه!

و اینکه نظر شخصی خودتون رو هم در مورد صندوق مشترک آگاه میشه بدونم ؟ ممنون میشم در موردش یکم تحقیق کنید و نظرتون رو بهم بگید

و در اخر میشه دقیقا مرحله به مرحله ثبت نام و سرمایه گذاری در صندوق مشترک اگاه رو بهم بگید؟
یکی میگه اول باید سجام عضو بشی و احراز کنی و کد بورسی بگیری بعد اگاه ثبت نام کنی و اونجا هم احراز کنی و بعد پول بریزی یکی میگه سجام نمیخواد فقط اگاه ثبت نام کن و احراز کن و سرمایه بزار و ...
من گیج شدم کاملا
با تشکر

s.david.s

کاربر فعال بورس و بانکداری
کاربر برتر سال 1399
لایک‌ها
18,729
خیلی ممنون از پاسخ حرفه ایتون
اما حقیقتا خیلی تخصصی گفتید من هیچ موردی رو نفهمیدم اصلا
چون من رک و راست بگم هیچ اطلاعات تخصصی ندارم و با اصطلاحات هم اشنا نیستم فقط یه پول مازاد و بیکار دارم که میخواستم بزارم تو صندوق مشترک آگاه چون دیدم ظاهرا از شروع کارش تا الان بازده خوبی داشته

یعنی این امکان وجود داره که هر سهم یه صندوق به 2-3 میلیارد تومن برسه اصلا؟ الان حدود 27 میلیونه ایا ممکنه روزی 2-3 میلیارد بشه اصلا؟ چون ممکنه اصلا امکان این وجود نداشته باشه که هر سهم یه صندوق به 2-3 میلیارد تومن برسه!

و اینکه نظر شخصی خودتون رو هم در مورد صندوق مشترک آگاه میشه بدونم ؟ ممنون میشم در موردش یکم تحقیق کنید و نظرتون رو بهم بگید

من گیج شدم کاملا
با تشکر
خواهش میکنم
بلکه امکان داره ارزش هر واحد سرمایه گذاری به 2 یا3 میلیارد برسه که اینجور مواقع تعداد رو افزایش میدن و ارزش هر واحد رو کاهش . مثلا اگه 1000 واحد که هر واحد به 50 میلیون تومن برسه ، تعداد واحدهاتون 5 برابر میشه و 5000 عدد خواهید داشت و ارزش هر واحد یک پنجم یعنی 10 میلیون میشه
بنابراین موضوع خاصی نیست
ببینید صندوق ها یا قابل معامله در بورس هستن یا غیر قابل معامله در بورس
اونایی که قابل معامله در بورس هستن رو باید از طریق بورس و کارگزاری بخرید . یعنی اول کد بورسی بگیرید و بعدا از طریق کارگزاری اقدام به خرید یا فروش اوراق بکنید . در مورد صندوق های غیر قابل معامله در بورس اطلاعی ندارم چون تاحالا خرید نکردم

نحوه گرفتن کد بورسی توی اینترنت موجود هستش و با سرچ کردن میتونید از روندش آگاه بشید
من یه سایت به شما معرفی میکنم ، اطلاعات خوبی در مورد صندوق ها داره . لینکش

اما در مورد صندوق های مناسب برای سرمایه گذاری :
بازدهی صندوق تنها ملاک سرمایه گذاری نیست و باید با دقت صندوق ها رو بررسی بکنید . صندوق هایی که خودم دارم و قابل معامله در بورس هستن رو به شما معرفی میکنم . اینارو از هر نظر بررسی کردم و بر اساس نظر شخصی خودم انتخاب کردم بنابراین مسئولیت تصمیم به خرید یا عدم خرید با خود شماست . اما این رو هم در نظر داشته باشید که خودم در حاضر روی همینا سرمایه گذاری کردم :
1 - صندوق سهامی هستی بخش آگاه - کد معاملاتی آگاس
2 - صندوق سهامی آرمان آتیه درخشان مس - کد معاملاتی آتیمس
3 - صندوق مختلط ثروت آفرین پارسیان - کد معاملاتی ثروتم
4 - صندوق شاخص 30 شرکت فیروزه - کد معاملاتی فیروزه
5 - صندوق درآمد ثابت گنجینه آینده روشن - کد معاملاتی صایند _ البته این مورد رو هنوز اقدام به خرید نکردم ، به محض آزاد شدن سرمایه که بانکه ، اقدام به ورود میکند
کلا صندوق ها جزء بخش کم ریسک سبدم هستن

اما یه توصیه کلی :
اگه قصد سرمایه گذاری دارید و برای پولتون ارزش قائل هستید ، باید در رابطه با سرمایه گذاری خودتون ، اقدام به کسب اطلاعات بکنید . با یه جستجوی ساده توی گوگل به راحتی میلیون ها محتوای کاملا رایگان وجود داره .
اگه صرفا به دنبال نظر بقیه باشید که با شانس جلو میرید . البته توی صندوق ها ضرر به اون شکل معنی نداره ولی سود کمتر هم به معنی ضرر هستش . بنابراین همونطوری که برای خرید خودرو ، خونه ، لوازم منزل ، گوشی و ... تحقیق میکنید ، توی این مورد هم باید تحقیق بکنید
همون سایت سیگنال ، محتوای خیلی خوبی در مورد صندوق ها داره که واقعا میتونم بگم کامل و بدون عیب و نقصه و کل اطلاعاتی که شما نیاز دارید رو در اختیارتون قرار میده .

شما مطالعه بکنید ، بعد اگه سوالی داشتید که جوابشو پیدا نکردید ، اینجا مطرح بکنید که من یا بقیه دوستان پاسخ بدن و توی مراحل جزئی و مواردی که توی اینترنت پیدا نمیکنید راهنمایی بکنن

FX.HOSSEINY

همکار بازنشسته
لایک‌ها
4,430
سلام

یعنی این امکان وجود داره که سهام یه صندوق به 2-3 میلیارد تومن برسه اصلا؟ الان هر سهم حدودا 27 میلیونه ایا امکان داره اصلا به 2-3 میلیارد تومن برسه؟ چون ممکنه اصلا این امکان وجود نداشته باشه که هر سهم یه صندوق به 2-3 میلیارد تومن برسه !
ببینید چند سال پیش صندوق ها چیز خاصی برای عرضه نداشتن یا کمتر کسی سراغ صندوق ها رو میگرفت
از سال ۹۷ که صحبت بورس و بورس بازی شروع شد صندوق ها اولین کسانی بودن که از این سر و صداها استفاده کردن

تعداد سال هایی که بورس حرکت شارپ داشته باشه و سود فراروانی نسیب سهامدارانش بکنه کم هست
پس نمیتوان انتظار چنین سودهای فراوانی را داشت
طبق امار و اعداد هیچ چیز غیرممکن نخواهد بود منتهی هرچی اعداد بزرگ تر میشن درصد رشد و ریسک متعادل تر میشه

و اینکه نظر شخصی خودتون رو هم در مورد صندوق مشترک آگاه میشه بدونم ؟ ممنون میشم یه تحقیق در موردش بکنید و راهنماییم کنید
صندوق ها بر اساس ناو معامله میشن در کمین باش ببین کدوم صندوق زیر ناو معامله میشه همون بخر
یا طرح توسعه و امیدنامه شرکت بخون ببین کدوم احساس میکنی میتونه رشد بهتری داشته باشه
با صندوق ها تماس بگیرید صحبت کنید اطلاعات کاملی در اختیارتون قرار میدهند

ساده و مختصر
وارد سایت سجام شوید مراحل اهراز هویت انجام دهید
سپس به یک کارگزاری مراجعه کنید یا مدارک براشون ارسال کنید
سپس با کد معاملاتی خود سهام صندوق را خریداری کنید

بالا