آژانس هواپیماییexchanging

چگونگی ساخت نقشه برای GPS

شروع موضوع توسط profixus ‏25 جولای 2007 در انجمن Windows Mobile

  1. profixus

    profixus Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏24 آپریل 2007
    نوشته ها:
    235
    تشکر شده:
    1
    سلام بچه ها میگم انجمن به این باحالی که اینهمه متخصص داره چرا یه ترد نزدید که چطوری میشه برای دیگر شهرهای ایران هم نقشه ساخت که بشه از اون توی برنامه های GPS استفاده کرد ؟

    من این ترد رو زرم تا یه بحثی در این مورد داشته باشیم
     
  2. coloredpencil

    coloredpencil Pocket PC کاربر فعال کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏5 آگوست 2005
    نوشته ها:
    1,322
    تشکر شده:
    5
    محل سکونت:
    SKY
    اگه اساتید اهل فن یاری کنن قطعا تاپیک خوبی خواهد شد :happy:
     
  3. profixus

    profixus Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏24 آپریل 2007
    نوشته ها:
    235
    تشکر شده:
    1
    بچه ها خوب همه همکاری کنید دیگه [​IMG]

    من یه سری تحقیقات کردم به لینک زیر رسیدم اما چیز زیادی نفهمیدم
    همه نگا کنید

    http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Main_Page
     
  4. king_dani

    king_dani مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏26 می 2005
    نوشته ها:
    4,971
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    London UK
    دو ترد مفصل برای نرم افزار و سخت افزار GPS هست ، جستجو کنید
     
  5. profixus

    profixus Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏24 آپریل 2007
    نوشته ها:
    235
    تشکر شده:
    1
    king_dani عزیز اگه اشتباه ترد زدم ببخشید
    ولی من دنبال نرم افزار و سخت افزار برای GPS نیستم میخوام ببینم میشه برای دیگر شهر های ایران هم نقشه ی GPS ساخت که از اون استفاده کنیم یا نه ؟ که میدوم میشه پس راه حلش رو باید پیدا کنیم

    شما خودتون در این زمینه اطلاعاتی ندارید؟
    اون لینکی که دادم رو دیدید ؟
     
  6. king_dani

    king_dani مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏26 می 2005
    نوشته ها:
    4,971
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    London UK
    خیر قربان ،
    در همون ترد هم نوشته شده که برای اینکار به چه چیز هایی احتیاج هست.ولی کار پرهزینه و کم در آمدی ست .مگر اینکه کسی از روی علاقه انجام بدهد
    موفق باشید
     
  7. profixus

    profixus Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏24 آپریل 2007
    نوشته ها:
    235
    تشکر شده:
    1
    شرمنده دانیال خان من هر 2 تا ی اون تاپکی رو کامل خوندم اما چیزی در مورد اینکه برای اینکار چه چیزهایی لازم هست و چطوری میشه اینکار رو کرد پیدا نکردم میشه راهنمایی کنید؟
     
  8. profixus

    profixus Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏24 آپریل 2007
    نوشته ها:
    235
    تشکر شده:
    1
    چرا هیچکسی کمک نمیکنه ؟ [​IMG]

    دانیال جان من همه تاپیکهای GPS رو زیر و رو کردم چیز خاصی در این مورد نبود

    من فهمیدم نقشه رو باید کالیبره کرد
    حالا چطوری نمیدونم
     
  9. king_dani

    king_dani مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏26 می 2005
    نوشته ها:
    4,971
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    London UK
    شرمنده قربان ،
    من دیگر اطلاعات ام بیش از این نیست ، خودم حتی دستگاه جی پی اس هم ندارم ، به یکی از دو تا بچه ها که توی اون ترد ها پست زده بودند پی ام بدید شاید بتونن کمک تون کنن
    مگر شما نقشه با کیفیت آنچنان بالا پیدا کردید؟
     
  10. profixus

    profixus Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏24 آپریل 2007
    نوشته ها:
    235
    تشکر شده:
    1
    خواهش میکنم عزیز
    باشه pm میدم ببینم چی میشه

    نقشه رو هم تهران رو که برای برنامه arcpad پیدا کردم
    یک نقشه باکیفیت بالا با فرمت JPG هم برای اصفهان پیدا کردم فعلا
     
  11. fara85

    fara85 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏6 آپریل 2007
    نوشته ها:
    76
    تشکر شده:
    0
    دوست عزیز
    برنامه ArcPad فرمت مخصوص خودش رو دارد. نقشه تهرانی که توش هست هم که برای خودش کالیبره است.
    ولی برنامه های دیگری مثل GPS Tuner, PathAway, OziExplorer هستند که با فرمت های معمولی مثل bmp, jpg کار میکنند.
    سختترین مرحله کار تهیه خود فایل نقشه است. برای این کار یا باید نقشه کاغذی رو با یک اسکنر بزرگ (تو مجتمع پایتخت دارند) اسکن کنید یا با اسکنر معمولی به صورت تکه تکه (موزاییک) اسکن کنید و بعد با برنامه هایی مثل OziMapMerge تکه ها رو به بچسبونید تا یک فایل کامل بشه.
    البته بعضی برنامه ها مثل GPSTuner مینونند با فایلهای تکه تکه هم کار کنند.
    بعد باید نقشه رو کالیبره کنید. هر برنامه ای روش خاص خودش رو داره که توی PC یا PPC انجام میشه. به طور کلی به این صورته که یک نقطه رو روی نقشه با stylus یا mouse انتخاب میکنید و بعد مختصات اون رو وارد میکنید. حداقل سه نقطه (که روی یک خط مستقیم نباشند) لازمه تا کالیبره کامل بشه.
    اگر help برنامه ای که استفاده میکنی رو بخونی حتماً میتونی انجام بدی. خیلی ساده است. به هر حال اگر مشکلی بود ما در خدمتیم ;)
     
  12. profixus

    profixus Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏24 آپریل 2007
    نوشته ها:
    235
    تشکر شده:
    1

    سلام دوست عزیز ممنون از زاهنمایی
    از نظر وجود نقشه که مشکلی نیست چون نقشه بزرگ دارم
    حالا چندتا سوال :

    1. شما میدونید چطوری مبشه نقشه ای کالبیره شده با فرمتی که ArcPad داره ساخت ؟ یعنی این نقشه ی تهران رو چطوری ساختن با چه برنامه ای ساختن که ArcPad میتونه اون رو بخونه ؟

    2. من GPSTuner رو دارم نقشه ی jpg رو هم دارم برنامه ی Map Calibrator رو هم که مخصوص GPStuner هست رو دارم اما نمیدونم چطوری باید کالیبره کنم ؟
    یکم در مورد کالیبره کردن توضیح بدبد ممنون میشم
    این مختصاتی که میگید باید وارد کرد رو از کجا بیارم ؟
    کلا یه توضیحی بدید مممنونم
     
  13. avajang.com .leftavajang.com.right
  14. king_dani

    king_dani مدیر بازنشسته

    تاریخ عضویت:
    ‏26 می 2005
    نوشته ها:
    4,971
    تشکر شده:
    4
    محل سکونت:
    London UK
    ببین ، شما باید سه نقطه روی نقشه ، مثلا میدان ونک ، میدان توپخانه و هفت حوض رو مختصات جی پی اس ش رو بدی به برنامه ، تا اون بتونه مختصات بقیه جاها رو حدس بزنه.برای این کار یا باید پاشی بری میدون ونک و با نگاه به جی پی اس ت متوجه شی مختصات ش رو ، یا اینکه راه دیگه ای باید باشه که مختصات این جاها رو بهت بده
     
  15. fara85

    fara85 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏6 آپریل 2007
    نوشته ها:
    76
    تشکر شده:
    0

    Arcpad همونطور که گفتم فرمت مخصوص خودش رو داره. من که نفهمیدم چه جوریه. به هر حال برنامه های خیلی بهتری هم وجود دارند.
    بهترین راه برای پیداکردن مختصات در GPSTuner همونطور که کینگ دانی عزیز گفت اینه که خودتون برید به اون نقاط. مثلاً برید یک گوشه میدان ونک. اول GPSTuner رو اجر کنید و نقشه رو روش باز کنید (در فرمتی مثل jpg). بعد GPS رو فعال کنید و صبر کنید که فیکس بشه. بعد همون جایی که ایستادید رو روی نقشه پیدا کنید و روش tap&hold کنید. انتخاب کنید: Add new -> calib point در صفحه ای که میاد، خودش مختصات همون نقطه رو وارد میکنه. شما فقط دکمه save رو بزنید. همین کار رو حد اقل در سه نقطه شهر انجام بدید، نقشه تون کالیبره می شه.
    اگر حوصله گردش در شهر رو نداشتید، میتونید مختصات نقاط رو از طریق google earth پیدا کنید و به همون روش قبلی به صورت دستی وارد کنید. حتی از روی نقشه های معمولی هم میشه مختصات رو خوند.
    برنامه map calibrator هم عین همینه. فقط به جای tab&hold باید right click کنید. ;)
    موفق باشید.​
     
  16. profixus

    profixus Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏24 آپریل 2007
    نوشته ها:
    235
    تشکر شده:
    1
    ممنون دوست عزیز کاملا گرفتم چی میگی
    موفق باشید