برگزیده های پرشین تولز

کدوم ماهی ها خوشمزه ترند ؟

mahiye_bala

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
11 می 2012
نوشته‌ها
512
لایک‌ها
508
محل سکونت
in the sea
فقط ماهی سفید شمال
 

xboy2008

Registered User
تاریخ عضویت
6 جولای 2011
نوشته‌ها
348
لایک‌ها
179
محل سکونت
10.0.0.1
هیچ ماهی ای به کپور نمی رسه
 

kapitan-ali

Registered User
تاریخ عضویت
26 آپریل 2010
نوشته‌ها
3,346
لایک‌ها
7,240
محل سکونت
تهران
هر ماهی که تیغ نداشته باشه از نظر من خوبه مثل ماهی شیر..... اگر ماهی دیگه هم هست که تیغ نداشته باشه بگین تا امتحان کنم ................ ؟
 

kapitan-ali

Registered User
تاریخ عضویت
26 آپریل 2010
نوشته‌ها
3,346
لایک‌ها
7,240
محل سکونت
تهران
ماهي سالمون واقعا لذيذ و عالي است.

انچه كه معمولا در بازار موجود هست فيله‌ي استيكي اين ماهي است كه حتما همه ديده ايد كه نارنجي رنگ هست و بافت جالبي داره يعني به دليل چربي داشتن خشك نيست.

بهترين كار اين هست كه باهاش استيك سالمون درست كنيد.

من يك روش پيشنهاد مي دهم به شما:

فيله استيكي سالمون رو قبلا با مقداري روغن زيتون، آبليمو، نمك، فلفل و رزماري ماريناد كنيد و بگذاريد در يخچال و اجازه بدهيد كه دست كم 3 تا 4 ساعت استراحت كند تا خوب مزه دار شود.

حالا بايد يك سس خوشمزه هم برايش درست كنيد كه به عنوان نمونه من سس پرتقال را پيشنهاد مي كنم:

پياز را نگيني خرد كنيد و در ماهي تابه تفت بدهيد. وقتي طلايي رنگ شد مقداري استاك (آب مرغ يا گوشت) با آن اضافه كنيد (كم كم اضافه كنيد نه يك باره) و مقداري هم آرد بزنيد (اين را هم براي اينكه كلوخه نشود كم كم اضافه كنيد و هم بزنيد) يك عدد هم عصاره مرغ گالينابلانكا يا مگي براي مزه بهتر سس اضافه كنيد.

در تمام مراحل بالا حرارت اجاق را زياد نگذاريد تا سس خوب و يكنواخت در بيايد.

حالا چند عدد پرتقال و ليمو ترش درشت را "فيله" كنيد و فقط گوشت فيله شده‌ي پرتقال و ليمو را به تابه اضافه كنيد و محتويات را بهم بزنيد.

درآخر يك عدد جوز هندي را رنده كنيد و رنده شده‌ي آن را به سس تان اضافه كنيد. اين جوز هندي طعم و عطر و بوي خاصي به سس شما مي دهد. سس تان را زياد غليظ درست نكنيد (نه خيلي غليظ باشد نه خيلي هم رقيق)

حالا استيك ماهي را در يك تابه تميز ترجيحا چدني با مقدار كاملا مختصري روغن كه خوب داغ داغ هم شده بيندازيد. هيچ چيز ديگر لازم نيست. مدت زمان پخت گوشت ماهي سالمون خيلي كوتاه است و نبايد خيلي زياد سرخ شود، يك طرف كه رنگش تغيير كرد و نارنجي روشن شد سريعا آن را برگردانيد تا طرف ديگرش هم به همين رنگ در بيايد. خوراك ماهي شما آماده شده.

حالا آن را با سس پرتقالي خوشمزه اي كه قبلا درست كرده ايد سرو كنيد. اين غذا بسيار "هاي كلاس" و مجلسي است. حتما از آن لذت خواهيد برد.

در خاتمه يك نكته را هم در مورد خواص اين ماهي عرض كنم:

ماهي سالمون از نظر ميزان اسيدهاي چرب امگا- 3 بيشترين مقدار را در بين تمام ماهي ها دارد و در نتيجه يك ماهي بسيار پر خاصيت و مفيد براي سلامت سيستم قلب و عروق بدن محسوب مي شود. براي همين خواهش مي كنم اگر مي خواهيد از خواص چربي امگا-3 اين ماهي بهره مند بشويد براي طبخ سالمون از روش هاي سنتي داخل مملكت خودمون كه عمدتا فقط آرد زدن و سرخ كردن در ماهي تابه شناور در روغن هست اجتناب كنيد. واقعا حيفه اين ماهي!

اميدوارم ماهي سالمون را با روشي كه عرض كردم تهيه كنيد و ازش لذت ببريد.

محسن جان سلام ......... تمام نوشته های بالا رو برای مادرم خوندم اما یه سوال پرسید گفت سالمون کجا ......؟ مکزیک هست و خیلی از جاهای مختلف رو نام برد مالزی رو هم گفت کدومش مدنظر هست ........؟
 

shayan.vb

Registered User
تاریخ عضویت
25 آگوست 2011
نوشته‌ها
430
لایک‌ها
5
ماهى ازاد دز
ماهى سفره
ماهى غزل الا
ىه ماهى کوچولو هااا هم خوشمزه هستن که اسمشرو نمى دوم

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
 

GraduallyMeanin

Registered User
تاریخ عضویت
29 می 2012
نوشته‌ها
223
لایک‌ها
99
از ماهی های شمال من اول اردک ماهی (توی روسیه خیلی خواهان داره و میخورن) بعد کولی بعدش هم کفال.
ماهی های جنوب هم حلوا رو ترجیح میدم. ولی در کل اصل مزه ماهی به روش درست کردن و سبزی و ادویه ایه که بهش میزنی، وگرنه بهترین ماهی رو بدی به آشپز ناشی گند میزنه بهش بیخود و بیهوده میشه.
 

AMD.POWER

مدیر بخش کامپیوتر
مدیر انجمن
مدیر انجمن
تاریخ عضویت
26 جولای 2009
نوشته‌ها
20,097
لایک‌ها
23,611
سن
44
محل سکونت
طهران
من ماهي سفيد رو ترجيح ميدم
 

mori.54

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
2,599
لایک‌ها
4,675
سن
48
محل سکونت
Tehran
محسن جان سلام ......... تمام نوشته های بالا رو برای مادرم خوندم اما یه سوال پرسید گفت سالمون کجا ......؟ مکزیک هست و خیلی از جاهای مختلف رو نام برد مالزی رو هم گفت کدومش مدنظر هست ........؟

مجید جان دلبندم، بنده "مرتضی" هستم نه محسن! :D

اما در مورد ماهی سالمون:

این ماهی مال آب های سرد کشور نروژ هست و نه مکزیک و مالزی! اونجاها اصلا سالمون ندارتد!

یک نکته هم عرض کنم که تلفظ صحیح این ماهی سامون هست (در واقع "ل" خونده نمی شه)

حتما این ماهی رو امتحان کنید و از طعم و مزه عالی اون لذت ببرید!
 

mori.54

همکار بازنشسته
تاریخ عضویت
1 می 2006
نوشته‌ها
2,599
لایک‌ها
4,675
سن
48
محل سکونت
Tehran
حالا یک ماهی دیگه هم معرفی می کنم (نمی دونم قبلا در موردش چیزی گفته شده یا نه):

ماهی هوکی (این هم نروژی است)

فیله این ماهی هم فوق العاده عالی هست و برای روش های مختلف مثل سوخاری، توفری و استیک مناسب هست.
 

فمارا

Registered User
تاریخ عضویت
16 آپریل 2012
نوشته‌ها
1,356
لایک‌ها
1,418
محل سکونت
يا ميم يا ب
مجید جان دلبندم، بنده "مرتضی" هستم نه محسن! :D

اما در مورد ماهی سالمون:

این ماهی مال آب های سرد کشور نروژ هست و نه مکزیک و مالزی! اونجاها اصلا سالمون ندارتد!

یک نکته هم عرض کنم که تلفظ صحیح این ماهی سامون هست (در واقع "ل" خونده نمی شه)

حتما این ماهی رو امتحان کنید و از طعم و مزه عالی اون لذت ببرید!

همون ماهي كه ما قزل آلا مي ناميم؟
 

kapitan-ali

Registered User
تاریخ عضویت
26 آپریل 2010
نوشته‌ها
3,346
لایک‌ها
7,240
محل سکونت
تهران
سلام دوباره مرتضی جان ..... ما تو دو کشور متفاوت ماهی سالمون مصرف شده که فرق داشتن ......!!!!! احتمالا شاید برای سسش بوده باشه .............
 

kapitan-ali

Registered User
تاریخ عضویت
26 آپریل 2010
نوشته‌ها
3,346
لایک‌ها
7,240
محل سکونت
تهران
امروز مادرم ماهی سالمون خریدن نروژی نارنجی رنگ . امیدوارم خوب باشه . ...... فکر کنم کمتر از 1 کیلو 18450 از فروشگاه شهروند.........
 

حسن ياور

Registered User
تاریخ عضویت
9 ژانویه 2010
نوشته‌ها
854
لایک‌ها
1,263
محل سکونت
قم
ىه ماهى کوچولو هااا هم خوشمزه هستن که اسمشرو نمى دوم

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

احتمالا منظورتون ماهي کيلکا هست ماهي با قيمت مناسب و سرشار از فسفر

من ماهي سفيد رو ترجيح ميدم

ماهي سفيد هم ماهي خوبيه فقط بايد مواظب تيغ هاي زيادش بود.يک مقدار هم بو داره که البته اگه تو خود شمال مصرف بشه هم دلچسب تره و هم بوش مشامتون رو اذيت نمي کنه.بصورت سنتي ظهر روز اول عيد نوروز با سبزي پلو استفاده مي شه و بعضي موقع ها هم بصورت دودي

مجيد جان دلبندم، بنده "مرتضي" هستم نه محسن! :D

اما در مورد ماهي سالمون:

اين ماهي مال آب هاي سرد کشور نروژ هست و نه مکزيک و مالزي! اونجاها اصلا سالمون ندارتد!

يک نکته هم عرض کنم که تلفظ صحيح اين ماهي سامون هست (در واقع "ل" خونده نمي شه)

حتما اين ماهي رو امتحان کنيد و از طعم و مزه عالي اون لذت ببريد!

ماهي سالمون نوع خاصي قزل آلا هست و تو آبهاي سرد و شيرين زندگي مي کنه کشور هاي کانادا نروژو شبه جزيره اسکانديناوي آلمان نيوزيلند و کشور هاي حوزه درياي خزر و خيلي کشورهاي ديگه سالمون رو دارند.پرمصرف ترين ماهي تو اروپا و شايد جهان باشه.البته همون طور که شما فرموديد مرغوب ترين نوعش salar salmon کشور نروژ هست.نسل سالمون درياي خزر از بين رفته و منقرض شده و يک نکته هم يادم رفت بگم کشور چين هم طبق معمول يکي از بزرگترين توليد کننده هاي ماهي سالمون هست.

حالا يک ماهي ديگه هم معرفي مي کنم (نمي دونم قبلا در موردش چيزي گفته شده يا نه):

ماهي هوکي (اين هم نروژي است)

فيله اين ماهي هم فوق العاده عالي هست و براي روش هاي مختلف مثل سوخاري، توفري و استيک مناسب هست.

ماهي هوکي که تو بازار ايران هست همگي نيوزيلندي هستند البته نروژي اش رو نه ديده ام و نه شنيدم.ماهي بدون بو بدون استخوان و بسيار لذيذ هست.براي همين براي تازه کار ها مناسبه.يه نکته هم بگم اينکه اگر هوکي خواستيد بخريد دو نوع داره فيله شده که بدون استخوان هست و قيمتش دور و بر 16000 تومان تو هر کيلو هست و يک نوع ديگه کاملش هست که حدود 7500 نومان تو هر کيلو هست.کاملش رو بخريد هم به صرفه هست و هم اينکه تيغ زيادي نداره و فقط مهره کمر داره.

همون ماهي كه ما قزل آلا مي ناميم؟

تقريبا بله.نژاد خاصي از قزل آلا هست.

نه، خيلي با هم فرق دارند!

از يه خانواده ان

امروز مادرم ماهي سالمون خريدن نروژي نارنجي رنگ . اميدوارم خوب باشه . ...... فکر کنم کمتر از 1 کيلو 18450 از فروشگاه شهروند.........

فکر مي کنم مرکز خريد ماهي تو تهران سرچشمه باشه.اگه تشريف ببريد اونجا قيمت ها مناسب تر و جنس ها مرغوب ترن.يک نکته ديگه اينکه ماهي بايد حتما فريز باشه.اون بسته بندي هايي که شما مي فرماييد 700گرمي و قيمت عمده اش تو فروشگاه ما 13500 تومان هست.
 

YARAY

Registered User
تاریخ عضویت
24 ژوئن 2006
نوشته‌ها
1,947
لایک‌ها
164
محل سکونت
تهران
۱- آزاد
۲- سفید
۳- کفال
 

D.X

Registered User
تاریخ عضویت
10 آگوست 2010
نوشته‌ها
1,856
لایک‌ها
4,002
محل سکونت
Mafia's hometown
من نظرم قزل آلا و بعدش سفید
 

kapitan-ali

Registered User
تاریخ عضویت
26 آپریل 2010
نوشته‌ها
3,346
لایک‌ها
7,240
محل سکونت
تهران
جای همه دوستان خالی سالمون مصرف شد با برنج عالی بود ماهی خوشمزه ای بود ......................
 

GraduallyMeanin

Registered User
تاریخ عضویت
29 می 2012
نوشته‌ها
223
لایک‌ها
99
با کسب اجازه از استادان گرامی

قربان ماهی Salmon همون ماهی آزاده. توی زبان شیرین پارسی خودمون بهش میگیم ماهی آزاد. ماهیی هست که از اقیانوس برمیگرده توی سرچشمه رودخانه ها تخمگذاری میکنه و بعدش هم دعوت حق رو لبیک میگه. توی تلویزیون تا حالا شونصد تا مستند ازش نشون داده. قزل آلا زمین تا آسمون با این ماهی فرق داره چون اصلا وارد دریا نمیشه و همه عمرش توی روخانه های با آب سرد میگذره. اصلا قزل آلا رو بندازی تو آب دریاچه خزر ظرف نیم ساعت جان به جان آفرین تسلیم میکنه.(هم بخاطر دمای نامناسب و هم شوری نسبی آب دریای مازندران نسبت به آب شیرین رودخونه)
 
Last edited:
بالا