بصورت خلاصه باید این موارد رو بررسی کنی:
1. شرایط خودت و تجربه خودت
2. میزان وقت و حوصله و تایم آزادت
3. کاسکوی دم قرمز یا شکلاتی گرفتن سلیقه ای هست. من شخصا از دم شکلاتی ها بیشتر خوشم میاد به دلایل زیر:
---- بازیگوشتر هستند و پدر سوخته تر
---- ارزونتر هستند
---- کوچیکتر هستند و من از حیوانات کوچیک بیشتر از گنده ها خوشم میاد
---- بیماری های روحی و روانی و عاطفی کمتر میگیرند
---- تاحالا مرض پرکنی توی دم شکلاتی ها ندیدم من اما بین دم قرمزها خیلی شایع هست
---- توی حرف زدن هیچ فرقی با دم قرمزها ندارند و من خودم داشتم سریع به حرف اومد و خیلی باهوشتر از بقیه کاسکوها بود و اصلا لازم نیست براش نوار بذاری یا خیلی تکرار کنی برای چیزی رو .. چند بار بگی خودش یاد میگیره چون اصولا کنجکاوتر هست
---- به نظرم باهوشتر و حواس جمعتر از دم قرمزها میان . من جفتش رو تجربه کردم ولی دم شکلاتی ها خیلی تیز هستند از قیافشون هم میریزه پدرسوختگیشون
4. از رنگ چشمش سنش رو تشخیص بده .. یا چشم خاکستری و چشم سیاه بخر که سنشون بین 6 تا 12 ماه هست و آماده تربیت هست. و یا چشم سفید سخنگو بخر ... مثلا چشم سفید غیرسخنگو اصلا نخر .. چشم زرد یا چشم کرمی هم چه سخنگو و چه غیرسخنگو هم اصلا سمتش نرو ... به نظرم چشم خاکستری و چشم سفید سخنگو بهترین حالت خرید برای یک تازه کاره ... چون ریسک نیست خریدش و کاسکو به حرف اومده و فقط باید روش کار بشه و نگران مرگ و میرش هم نیستی و دوره بحران رو پشت سر گذاشته . حدود سن کاسکوها: چشم سیاه: تا 6 ماهگی که مرگ و میرشون هم زیاده .... چشم خاکستری: حدودا تا 12 ماهگی ... چشم سفید: بین 1سال تا 3 سال ... بعد از این سن کاسکو به سمت چشم کرمی و زرد شدن چشماش میره تا اینکه 7-8 -9 سالش بشه که بالغ میشه و بحران جنسی پیدا میکنه و مکافات شروع میشه ... بعدشم یه جورایی نارنجی میزنه چشمش و .... البته کاسکوها حدود 20 الی 40 سال عمر میکنن و سن بلوغشون حدودا 8 سالگی هست
5. کاسکو خیلی پر سروصداست ... دوست داره صوت بکشه جیغ بزنه صبح تا شب فک بزنه و مخت رو با حرف زدن و سروصدا بخوره ... پس اگه توی آپارتمانی هستی که به سروصدا خیلی حساسن یا توی خونتون حساس هستند به سروصدا مخصوصا صبح ها سمت کاسکو نرو ..
6. اگه کاسکوی وحشی گرفتی حداقل شش ماه باید صبر کنی برای راه انداختنش و به حرف آوردنش .. اگه صبر نداری شش ماه تموم (180 روز حداقل) پس کاسکوی وحشی نگیر ... خیلیا وحشی میگیرن بعد یکماه خسته میشن از حرف نزدنش و میبرن بدبخت رو میفروشن ... پس اگه صبر نداری برو همون سخنگوی چشم خاکستری یا چشم سفید بگیر
بقیه مواردم سوال داشتی بپرس رام بیفته اینور جواب میدم