برگزیده های پرشین تولز

گزارش

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
db-ImagesImageSmall174.jpg

شيرين عبادي، حقوقدان، وكيل دادگستري، و دارنده جايزه صلح نوبل
حمايت از كودكان در برابر مخاطرات اينترنتي


شنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۲

شيرين عبادي

مقدمه
به نظر مي‌رسد پديده جهاني شدن، عليرغم انتقاداتي كه به آن وارد است امري اجتناب‌ناپذير است. آنچه اين اتفاق را حتمي مي‌كند، انقلابي است كه در زمينه ارتباطات رخ داده است.
فردي در تانزانيا رئيس اداره‌اش را ترور مي‌كند، چند لحظه بعد در اروپا همه خبردار مي‌شوند. كودكي در فلسطين كشته مي‌شود، بعد از نيم‌ساعت روي خط اينترنت جهانيان خبردار شده، آماده واكنش مي‌شوند. معدن طلايي در آفريقا كشف مي‌شود، به فاصله چند ساعت ارزش سهام در بازار بورس آمريكا تغيير ميكند. عده‌اي ميليونر مي‌شوند و برخي از هستي ساقط مي‌شوند. كودتايي در كشور كوچكي اتفاق مي‌افتد، حتي قبل از استقرار كودتاچيان تمام رسانه‌هاي بين‌المللي به بحث پيرامون آن مي‌پردازند و نقاط مثبت و منفي چنين حادثه‌اي را بررسي مي‌كنند.
تصور مي‌كنم چند مثال فوق كافي باشد تا به اين يقين و باور برسيم كه ديگر محال است كشوري بتواند درون مرزهايش مخفي شده و خود را بي‌نياز از جهان و جهانيان بداند. كوچكترين اتفاقي كه در نقطه‌اي از جهان رخ مي‌دهد مي‌تواند در زندگي ساير مردم تأثير گاه شگفت‌انگيز بگذارد.
به راستي آيا مي‌توان از كنار اين قضيه به راحتي گذشت و آن را ناديده انگاشت؟ همه مردم جهان سوار بر يك اتوبوس به سوي مقصدي واحد حركت مي‌كنند. تفاوت فقط در جايگاه آنان است. اما بدون شك همه به سوي تمدني كه بالاتر و باارزشتر است در حركت‌اند. اگر در قرن نوزدهم شكستن چند مجسمه در كشوري، امري داخلي به حساب مي‌آمد،‌ در قرن بيست‌ويكم اين امر مسئله‌اي داخلي نبوده و واكنش بين‌المللي ايجاد مي‌كند. اگر زنداني شدن چند نويسنده در صد سال قبل امري كوچك به نظر مي‌رسيد كه اثرات آن فقط متوجه چند خانواده مي‌شد، امروز به بركت انقلابي كه در اطلاع‌رساني پيش آمده، چنين حادثه‌اي آزادانديشان سراسر دنيا را تكان داده و باعث چالش‌هاي بين‌المللي مي‌گردد.
انقلابي كه در اطلاع‌رساني رخ داده مزايا و محاسن بي‌شماري دارد اما فراموش نكنيم كه مسائل و گاه مصيبت‌هايي نيز به دنبال خواهد داشت. بي‌اعتنايي به ارزش‌هاي فرهنگي باعث بي‌هويت شدن و در نتيجه استحاله فرهنگي مي‌شود كه اولين گام در استعمار نو به حساب مي‌آيد. اگر در قرن نوزدهم براي فتح كشوري احتياج به لشكركشي و صرف نيروي انساني و تجهيزات جنگي بود؛ در قرن بيست‌ويكم نيازي به سرباز و جنگ‌افزارها نيست. ساده‌ترين راه، تهي كردن مردم از ارزش‌هاي فرهنگي و سپس جايگزين كردن عقايدي است كه در نهايت موجب خواهد شد نه تنها در قبال مهاجم، مقاومتي نكنند بلكه حتي به استقبال وي نيز بروند.
به عبارتي ديگر، اينترنت تبديل به غول افسانه‌اي شده كه اگر در خدمت بشر و اهداف والاي او قرار نگيرد مي‌تواند بسيار مخرب و ويرانگر باشد و با نقل قول از آقاي «مايور» [دبيركل سابق يونسكو] بايد بگويم كه بزرگراه‌هاي اطلاعاتي حامل بدترين و بهترين محتويات هستند.

آيا راهي براي كنترل آثار مخرب اينترنت وجود دارد؟
به عبارت ديگر آيا مي‌توان بهترين بزرگراه‌هاي اطلاعاتي را دست‌چين كرده مورد استفاده قرار داد و از ورود بدترين‌ها جلوگيري كرد؟ در پاسخ به اين سئوال بايد دو جنبة فني‌مهندسي و حقوقي‌اجتماعي را در نظر گرفت. پس از آن كه از ديدگاه فني‌مهندسي امكانات كنترل تحقق‌پذير شد، آنگاه نوبت پاسخ به اين پرسش خواهد رسيد كه آيا استفاده از امكانات فني براي كنترل صحيح است يا خير؟
علت تقدم چنين امري بسيار بديهي و روشن است. زيرا فن‌آوري وارداتي براي كشورهاي غيرصنعتي معمولاً فاقد قسمت نهايي است و به عبارت ديگر آخرين كليد در دست صادركننده باقي مي‌ماند. براي مثال يادآور مي‌شوم كه مين زميني براي كشورهاي جهان سوم به راحتي و با بهايي نازل قابل تهيه است ـ قيمت هر مين حدود سه دلار است ـ اما خنثي كردن آن احتياج به دستگاه‌هاي پيچيده و فن‌آوري پيشرفته‌اي دارد كه موجب مي‌شود هزينه خنثي كردن هر مين به بيش از هزار دلار افزايش يابد. اگر كشوري چنين پولي براي خريد دستگاه خنثي‌كننده داشته باشد، تهيه آن به راحتي امكان ندارد و بايد از هزار توي قوانين و مقررات و اجازه حكومتي بگذرد. در حالي كه خريد مين احتياج به هيچ قانون و مقرراتي ندارد و بسيار راحت و ارزان مي‌توان آن را از بازار تسليحات تهيه كرد.
قصد ندارم مين را با اينترنت مقايسه كنم. اما دسترسي به اينترنت با بهايي اندك براي همگان امكان‌پذير است ولي كنترل آن احتياج به دانشي دارد كه دور از دسترس است. به عبارتي ديگر، كشورهاي پيشرفته صنعتي امكان دادن هر نوع اطلاعات غلط و فاسد را به كشورهاي ديگر دارند و اين جريان معمولاً يكسويه است و امكان كنترل اطلاعات براي كشورهاي مصرف‌كننده تقريباً غيرممكن است.
به هر حال با فرض دستيابي به دانشي كه امكان كنترل بر بزرگراه‌هاي اطلاعاتي را فراهم سازد بايد به پرسش ديگري پاسخ دهيم: آيا استفاده از اين امكانات بازدارنده و كنترل‌كننده با جريان آزادي انديشه‌ها مغايرت دارد؟ بايد به آن به عنوان سدي در برابر هجوم به ارزش‌هاي فرهنگي يك جامعه نگريست يا آن را وسيله‌اي براي سانسور دانست؟
غالب متفكران، انديشمندان و حقوقدانان به اين نتيجه رسيده‌اند كه حمايت از ارزش‌هاي فرهنگي يك جامعه در برابر هجوم برنامه‌هاي اينترنت سانسور محسوب نمي‌شود.

ارزش‌هاي فرهنگي يك جامعه چيست؟
با سئوال مهمتري روبه‌رو هستيم. ارزش‌هاي فرهنگي يك جامعه چيست؟ آيا بايد به هر فرهنگي احترام گذاشت و در حفظ آن كوشيد؟ آيا داستان غم‌انگيز ختنه دختران در برخي از جوامع، يك ارزش فرهنگي است و بايد مورد حفاظت و پاسداري قرار گيرد؟ آيا ازدواج زودرس دختران در سنين طفوليت، با احترام به بنياد و كيان خانواده در يك سطح قرار دارد و هر دو بايد مورد حمايت قرار گيرند؟ جواب كاملاً مشخص و واضح است كه برخي سنن و آداب غلط در هر جامعه‌اي وجود دارد كه نه تنها نبايد مورد حمايت قرار گيرند بلكه امحاي آنها مهمترين وظيفه انديشمندان است و در اين راه اينترنت مي‌تواند كمك مؤثري باشد. اگر حكومتي با اعمال فشار و با سوءاستفاده از اهرم قوانين و سانسور، مانع آگاهي مردم و در نتيجه، مانع به دور انداختن سنت‌هاي غلط مي‌شود، اينترنت بهترين راه‌حل براي مبارزه با سانسور داخلي است و به آساني مي‌توان اطلاعات صحيح را در اختيار مردم قرار داد. زيرا تيغ سانسور حكومت‌ها در برابر اينترنت كارگر نيست و از همين جا مي‌توان پي برد كه جملة «بزرگراه‌هاي اطلاعاتي حامل بدترين و بهترين محتويات هستند»، چه معنا و مفهوم وسيعي را در بر مي‌گيرد.

معيار براي حفظ ارزش‌هاي فرهنگي چيست؟
مهمترين معيار براي تعيين و تبيين ارزش‌هايي كه بايد براي حفظ آنها كوشيد، خرد جمعي و وجدان بين‌المللي است. مسلماً عقيده گروهي اندك، ولو حاكم بر سرنوشت كشورشان، نمي‌تواند ارزش‌هاي بين‌المللي را تفسير و تبيين كند. خرد جمعي حاكم بر كل جهان كه متجلي در مصوبات سازمان ملل متحد است، معيار براي تعيين ارزشهاست. از اين رو آنچه در اعلاميه جهاني حقوق بشر به عنوان حقوق بنيادين و غيرقابل تخطي يك انسان به رسميت شناخته شده است و ميثاق‌ها و قرارهاي بين‌المللي كه متعاقب آن صادر شده از جمله قرارداد بين‌المللي حقوق مدني ـ سياسي، كنوانسيون بين‌المللي حقوق كودك، كنوانسيون رفع تبعيض از زنان، كنوانسيون منع برده‌فروشي و فحشا و هزاران تصميم ديگر را كه نشانگر خرد جمعي و وجدان بين‌المللي است، مي‌توان نام برد. بنابراين اكنون مشخصاً مي‌توان به سئوال طرح شده پاسخ داد. اينترنت نمي‌تواند در خدمت اموري قرار گيرد كه وجدان بشري و خرد جمعي آن را مردود اعلام داشته است و در رأس اين امور، سوءاستفاده جنسي از كودكان و زنان، پورنوگرافي و ترويج فحشا قرار دارد.

حمايت بين‌المللي در زمينه جلوگيري از فحشاي كودكان
اولين سند بين‌المللي در مورد حقوق كودك به سال 1959 برمي‌گردد. در بيستم نوامبر اين سال اعلاميه جهاني حقوق كودك به تصويب مجمع عمومي سازمان ملل متحد رسيد. طبق اصل نهم اين اعلاميه: «كودك بايد در برابر هرگونه غفلت، ظلم، شقاوت و استثمار حمايت شود». سي سال بعد يعني در سال 1989 بر اساس همين اعلاميه و با عنايت به اهميت همكاري‌هاي بين‌المللي براي بهبود شرايط زندگي كودكان، كنوانسيون بين‌المللي حقوق كودك به تصويب مجمع عمومي سازمان ملل متحد رسيد. در اصل 34 كنوانسيون فوق‌الذكر چنين قيد شده است: «كشورهاي طرف كنوانسيون متقبل مي‌شوند كه از كودكان در برابر تمام اشكال سوءاستفاده و استثمارهاي جنسي حمايت كنند. بدين منظور كشورهاي فوق خصوصاً اقدامات ملي، دو و چند جانبه را براي جلوگيري از موارد زير به عمل مي‌آورند:
الف- تشويق يا وادار كردن كودكان براي درگيري در هر گونه فعاليت جنسي؛
ب- استفاده استثماري از كودكان در فاحشه‌گري يا ساير اعمال غيرقانوني جنسي؛
پ- استفاده استثماري از كودكان در اعمال و مطالب پورنوگرافيك.»
لازم به تذكر است كه مهمترين ويژگي كنوانسيون حقوق كودك، تعداد اعضايي است كه به آن پيوسته‌اند، تاكنون تعداد زيادي از كشورها، كنوانسيون حقوق كودك را پذيرفته و بدان ملحق شده‌اند. هيچ يك از مصوبات سازمان ملل تاكنون به چنين پذيرشي دست نيافته‌اند.
پس از تصويب كنوانسيون، همايش‌ها و گردهمايي‌هاي بين‌المللي متعددي در زمينه تبيين اصول آن برگزار شد. از جمله مي‌توان به گردهمايي جهاني كارشناسي، براي حمايت كودكان در برابر سوءاستفاده جنسي از طريق اينترنت كه در سال 1999 برگزار شد اشاره كرد كه منجر به صدور قطعنامه‌اي شد كه در آن آمده است: «هرچند اينترنت بيشتر توسعه پيدا كند، كودكان بيشتر در معرض محتويات خطرناك آن قرار خواهند گرفت. فعاليت‌هاي مجرمانه مربوط به فحشاي كودكان و پورنوگرافي آنان، كه از طريق اينترنت مورد سوءاستفاده واقع مي‌شوند، اكنون از مسائل حاد به شمار مي‌رود. اگر چه سودمندي‌هاي اينترنت از زيان‌هاي بالقوه آن بيشتر است، در عين‌حال نبايد از شناخت خطرات آن، غفلت كرد. در صورتي كه براي مقابله با اين خطرات، اقدامي صورت نگيرد، تهديدهاي سنگين آن بر كودكان باقي خواهد ماند و سبب بازداري از كاربرد صحيح اينترنت در آينده خواهند شد.»
نكته بسيار مهم آن است كه چون اينترنت «جهاني» است. لذا قواعد ناظر به آن نيز بايد «بين‌المللي» باشد. هيچ كشوري در جهان نمي‌تواند به تنهايي در حفظ ارزش‌هايي كه به ميان آمد، موفق باشد و مبارزه با مفاسد اينترنت از جمله ترويج فحشاي كودكان، همتي جهاني طلب مي‌كند و نيازمند يك رويكرد استراتژيك جهاني و منحصر به فرد و مستلزم ضمانت اجرايي بين‌المللي است.
براي وصول به اين هدف بايد چند مرحله طي شود:
اول: تهيه مقررات داخلي كشورها در زمينه حمايت از كودكان در قبال سوءاستفاده جنسي از آنان به هر شكل و روش؛
دوم: بررسي مقررات گردآوري شده، توسط متخصصان و حقوقدانان مستقل و شناخته‌شده از سيستم‌هاي مختلف حقوقي به منظور دستيابي به شيوه و روشي كه با روح كلي حاكم بر مقررات داخلي كشورها همخواني بيشتري داشته باشد؛
سوم: ارائه يك برنامه عملي براي منع سوءاستفاده جنسي كودكان از طريق اينترنت كه بايد همراه با ضمانت اجرايي لازم در حد امكانات قانوني سازمان ملل متحد باشد؛
چهارم: تصويب چنين برنامه‌اي در مجمع عمومي سازمان ملل متحد و دعوت از اعضا براي پيوستن به آن؛ و
پنجم: ايجاد دبيرخانه يا نهادي بين‌المللي كه نظارت دائمي بر اجراي مصوبات را بر عهده گيرد.

قوانين ناظر بر حمايت كودكان در برابر استثمار جنسي در جمهوري اسلامي ايران
طبق اصل 72 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، مجلس شوراي اسلامي نمي‌توان قوانيني وضع كند كه با اصول و احكام مذهب رسمي كشور يا قانون اساسي،‌ مغايرت داشته باشد. تشخيص عدم مغايرت بر عهده شوراي نگهبان است. شوراي نگهبان تشكيل مي‌شود از شش نفر فقيه عادل و آگاه به مقتضيات زمان به انتخاب مقام رهبري و شش نفر حقوقدان مسلمان كه به وسيله رئيس قوه قضاييه به مجلس شوراي اسلامي معرفي و با رأي مجلس انتخاب مي‌شوند.
نظر به اين كه زنا به هر شكل و شيوه‌اي در شريعت مقدس اسلام ممنوع و حرام است، لذا قوانين ايران نيز هر نوع عمل منافي عفت را جرم شناخته و براي آن مجازات در نظر گرفته است. قبح اين عمل در قوانين به حدي است كه:
اولاً رضايت طرفين در ارتكاب فعل حرام به طور اعم و زنا به طور اخص، تأثير در كاهش مجازات ندارد. ثانياً عمل منافي عفت‌، به هر شكل و شيوه‌اي اعم از زناي محصنه، لواط، و... جرم عمومي بوده و گذشت شاكي خصوصي تأثيري در كاهش مجازات ندارد و حال آن كه حتي در قتل عمدي كه بزرگترين گناه بشري و مهمترين جرائم است، رضايت اولياي دم مي‌تواند حتي موجب آزادي بدون قيد و شرط قاتل گردد. با اين اوصاف به خوبي مي‌توان ادعا كرد كه سوءاستفاده جنسي از اطفال به هر طريق و شيوه، طبق قوانين ايران جرم بوده و عملي قابل مجازات است.
مهمترين قانوني كه در اين ارتباط به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است در سال 1372 بود كه به موجب آن توليد و تكثير و توزيع آثار سمعي و بصري مستهجن و مبتذل جرم شناخته شده و مرتكب آن مستوجب كيفر است. استفاده از كودكان براي نگهداري، نمايش، عرضه، فروش و تكثير نوارهاي غيرمجاز، مستهجن و مبتذل از عوامل مشدده بوده و موجب اعمال حداكثر مجازات خواهد شد.
قانون فوق‌الذكر كه «قانون نحوه مجازات اشخاصي كه در امور سمعي و بصري فعاليت‌هاي غيرمجاز دارند» ناميده مي‌شود، صراحتاً ناظر به اينترنت نبوده و از سوي ديگر مانند هر قانون كيفري فقط در داخل مرزهاي كشور قابل اجرا است و حال آن كه اينترنت مقوله‌اي بين‌المللي بوده و قوانين كاملتري را طلب مي‌كند و بدين‌گونه است كه به مجلس شوراي اسلامي پيشنهاد تدوين و تصويب قانوني موافق با سازوكار بين‌المللي اينترنت شده و از جهت بين‌المللي دست نياز به سوي يونسكو، يونيسف و ساير مجامع بين‌المللي دراز كرده و استدعا داريم از كودكانمان با حفظ احترام به آزادي‌هاي فردي و اجتماعي در قبال استثمار جنسي نويني كه از طريق اينترنت در راه است، حمايت كنند.

ضميمه
براي آشنايي بيشتر با قوانين ايران و درك روح كلي حاكم بر آن شرح قوانيني كه در متن مقاله به آنها اشاره شده است درج مي‌شود:

1- از قانون مجازات اسلامي مصوب سال 1370 و 1375
ماده 63- زنا عبارت است جماع مرد با زني كه بر او ذاتاً حرام است گرچه در دبر باشد، در غير موارد وطي به شبهه.
ماده 82- حد زنا در موارد زير قتل است و فرقي بين جوان و غيرجوان و محصن و غيرمحصن نيست.
الف- زناي با محرام نسبي
ب- زنا با زن پذر كه موجب قتل زاني است
ج-زناي غيرمسلمان با زن مسلمان كه موجب قتل زاني است
د- زناي به عنف و اكراه كه موجب قتل زاني اكراه‌كننده است
ماده 83- حد زنا در موارد زير رجم است:
الف- زناي مرد محصن، يعني مردي كه داراي همسر دائمي است و با او در حالي كه عاقل بوده جماع كرده و هر وقت نيز بخواهد مي‌تواند با او جماع كند.
ب- زناي زن محصنه با مرد بالغ، زن محصنه زني است كه داراي شوهر دائمي است و شوهر در حالي كه زن عاقل بوده با او جماع كرده است و امكان جماع با شوهر را نيز داشته باشد.
تبصره- زناي زن محصنه با نابالغ موجب حد تازيانه است.
ماده 88- حد زناي زن يا مردي كه واجد شرايط احصان نباشد صد تازيانه است.
ماده 108- لواط وطي انسان مذكر است چه به صورت دخول باشد يا تفحيذ
ماده 109- فاعل و مفعول لواط هر دو محكوم به حد خواهند شد.
ماده 110- حد لواط در صورت دخول قتل است و كيفيت نوع آن در اختيار حاكم شرع است.
ماده 111- لواط در صورتي موجب قتل مي‌شود كه فاعل و مفعول بالغ و عاقل و مختار باشند.
ماده 112- هرگاه مرد بالغ و عاقل با نابالغي لواط كند فاعل كشته مي‌شود و مفعول اگر مكره نباشد تا 74 ضربه شلاق تعزير مي‌شود.
ماده 113- هرگاه نابالغي نابالغ ديگر را وطي كند تا 74 ضربه شلاق تعزير مي‌شوند مگر آن كه يك از آنها اكراه شده باشد.
ماده 207- هر گاه مسلماني كشته شود قاتل قصاص مي‌شود و معاون در قتل عمد به سه سال تا 15 سال حبس محكوم مي‌شود.
ماده 208- هر كس مرتكب قتل عمد شود و شاكي نداشته يا شاكي داشته ولي از قصاص گذشت كرده باشد و اقدام وي موجب اخلال در نظم جامعه يا خوف شده و يا بيم تجري مرتكب يا ديگران گردد موجب حبس تعزيري از 3 تا 10 سال خواهد بود.
تبصره- در اين مورد معاونت در قتل عمد موجب حبس از يك تا پنج سال است.
ماده 619- هر كس در اماكن عمومي يا معابر متعرض يا مزاحم اطفال يا زنان بشود يا با الفاظ و حركات مخالف شئون و حيثيت به آنان توهين نمايد به حبس از دو تا شش ماه و تا 74 ضربه شلاق محكوم خواهد شد.
ماده 621- هر كس به قصد مطالبه وجه يا مال يا به قصد انتقام يا به هر منظور ديگر به عنف يا تهديد يا حيله يا به هر نحو ديگر شخصاً يا توسط ديگري شخصي را بربايد يا مخفي كند به حبس از پنج تا پانزده سال محكوم خواهد شد. در صورتي كه سن مجني عليه كمتر از پانزده سال تمام باشد يا ربودن توسط وسايل نقليه انجام پذيرد يا به مجني عليه آسيب جسمي يا حيثيتي وارد شود مرتكب به حداكثر مجازات تعيين شده محكوم خواهد شد و در صورت ارتكاب جرايم ديگر به مجازات آن جرم نيز محكوم مي‌گردد.
تبصره- مجازات شروع به ربودن سه تا پنج سال حبس است.
ماده 637- هرگاه زن و مردي كه بين آنها علقه زوجيت نباشد، مرتكب روابط نامشروع يا عمل منافي عفت غير از زنا از قبيل تقبيل يا مضاجعه شوند، به شلاق تا نودونه ضربه محكوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اكراه باشد فقط اكراه‌كننده تعزير مي‌شود.
ماده 638- هر كس علناً در انظار و اماكن عمومي و معابر تظاهر به عمل حرامي نمايد علاوه بر كيفر عمل به حبس از ده روز تا دو ماه يا تا 74 ضربه شلاق محكوم مي‌گردد و در صورتي كه مرتكب عملي شود كه نفس آن عمل داراي كيفر نمي‌باشد ولي عفت عمومي را جريحه‌دار نمايد فقط به حبس از ده روز تا دو ماه يا تا (74) ضربه شلاق محكوم خواهد شد.
تبصره- زناني كه بدون حجاب شرعي در معابر و انظار عمومي ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه و يا از پنجاه‌هزار تا پانصدهزار ريال جزاي نقدي محكوم خواهند شد.
ماده 639- افراد زير به حبس از يك تا ده سال محكوم مي‌شوند و در مورد بند «الف» علاوه بر مجازات مقرر، محل مربوطه به طور موقت با نظر دادگاه بسته خواهد شد:
الف- كسي كه مركز فساد و يا فحشا داير يا اداره كند
ب- كسي كه مردم را به فساد يا فحشا تشويق نموده يا موجبات آن را فراهم نمايد
تبصره- هرگاه بر عمل فوق عنوان قوادي صدق نمايد علاوه بر مجازات مذكور به حد قوادي نيز محكوم مي‌گردد.
ماده 640- اشخاص ذيل به حبس از سه ماه تا يك سال و جزاي نقدي از يك ميليون و پانصد هزار ريال تا شش ميليون ريال و تا (74) ضربه شلاق يا به يك يا دو مجازات مذكور محكوم خواهند شد:
1- هر كس نوشته يا طرح، گراور، نقاشي، ‌تصاوير، مطبوعات، اعلانات، علائم،‌ فيلم، نوار سينما و يا به‌طور كلي هر چيز كه عفت و اخلاق عمومي را جريحه‌دار نمايد براي تجارت يا توزيع به نمايش و معرض انظار عمومي گذارد يا بسازد يا براي تجارت و توزيع نگاهدارد.
2- هر كس اشياء مذكور را به منظور اهداف فوق شخصاً يا به وسيله ديگري وارد يا صادر كند و يا به نحوي از انحا متصدي يا واسطه تجارت و يا هر قسم معامله ديگر شود يا از كرايه دادن آنها تحصيل مال نمايد.
3- هر كس اشياء فوق را به نحوي از انحا منتشر نمايد يا آنها را به معرض انظار عمومي بگذارد.
4- هر كس براي تشويق به معامله اشياي مذكور در وفق و يا ترويج آن اشياء به نحوي از انحا اعلان و يا فاعل يكي از اعمال ممنوعه فوق و يا محل به دست آوردن آن را معرفي نمايد.
تبصره 1- مفاد اين ماده شامل اشيايي نخواهد بود كه با رعايت موازين شرعي و براي مقاصد علمي يا هر مصلحت حلال عقلايي ديگر تهيه يا خريد و فروش و مورد استفاده متعارف علمي قرار مي‌گيرد.
تبصره 2- اشياي مذكور ضبط و محو آثار مي‌گردد و جهت استفاده لازم به دستگاه دولتي ذي‌ربط تحويل خواهد شد.
ماده 641- هرگاه كسي به وسيله تلفن يا دستگاه‌هاي مخابراتي ديگر براي اشخاص ايجاد مزاحمت نمايد علاوه بر اجراي مقررات خاص شركت مخابرات، مرتكب به حبس از يك تا شش ماه محكوم خواهد شد.

قانون نحوه مجازات اشخاصي كه در امور سمعي و بصري فعاليت‌هاي غيرمجاز مي‌كنند
ماده 1- هر شخصي كه مبادرت به هر گونه اعمالي براي معرفي آثار سمعي و بصري غيرمجاز به جاي آثار مجاز نمايد و يا موجب تضييع حقوق صاحبان اثر شود، اعم از جعل برچسب رسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي الصاق شده بر روي نوار و يا تعويض نوار يا محتواي داخل كاست نوار داراي برچسب و نظاير آن، بر حسب مورد علاوه بر مجازات جعل و پرداخت خسارت وارده در جايي كه تضييع حق موجب خسارت مالي است در صورت مطالبه به صاحبان اثر به جريمه نقدي از دو ميليون ريال تا بيست ميليون ريال محكوم مي‌شود.
تبصره- در مرحله تشخيص عمل ارتكابي دادگاه مي‌تواند نظر كارشناسي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را ملاك عمل قرار دهد.
ماده 2- هرگونه فعاليت تجاري در زمينه توليد، توزيع، تكثير و عرضة نوارهاي صوتي و تصويري نياز به اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دارد. متخلفين از اين امر به جريمه نقدي از يك ميليون تا ده ميليون ريال محكوم خواهند شد.
تبصره 1- نيروهاي انتظامي موظف‌اند ضمن ممانعت از فعاليت اينگونه افراد و مراكز نسبت به پلمب اينگونه مراكز و دستگيري افراد طبق موازين قضايي اقدام نمايند.
تبصره 2- در خصوص شخصيت‌هاي حقوقي، بالاترين مقام اجرايي تصميم‌گير مسئول خواهد بود.
ماده 3- عوامل توليد، توزيع، تكثير و دارندگان آثار سمعي و بصري غيرمجاز اعم از اين كه عوامل مذكور مجوز فعاليت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي داشته باشند و يا بدون مجوز باشند با توجه به محتواي محصول بر حسب مورد علاوه بر ابطال مجوز به يكي از مجازات‌هاي مشروحه ذيل محكوم خواهند شد:
الف- عوامل اصلي توليد، تكثير، و توزيع عمده آثار سمعي و بصري مستهجن در مرتبه اول به يك تا سه سال حبس و ضبط تجهيزات مربوطه و يكصد ميليون ريال جريمه نقدي و در صورت تكرار به 2 تا 5 سال حبس و ضبط تجهيزات مربوطه و دويست ميليون ريال محكوم خواهد شد و در هر حال چنانچه از مصاديق افساد في‌ الارض شناخته شود به مجازات آن محكوم مي‌گردند.
تبصره 1- عوامل اصلي توليد آثار سمعي و بصري عبارتند از: تهيه‌كننده(سرمايه‌گذار)، كارگردان، فيلمبردار، بازيگران نقش‌هاي اصلي
تبصره 2- تعداد نوار بيش از «ده نسخه» به عنوان «عمده» تلقي مي‌گردد
تبصره 3- ساير عوامل توليد، تكثير و توزيع موضوع بند «الف» به مجازات شلاق تا 74 ضربه و يا جزاي نقدي از يك ميليون تا پنجاه ميليون ريال محكوم مي‌شوند.
تبصره 4- تكثير و توزيع‌كنندگان آثار سمعي و بصري كمتر از ده نسخه(موضوع بند «الف») حسب مورد به جريمه نقدي از يكصدهزار ريال تا يك ميليون ريال يا 30 تا 74 ضربه شلاق محكوم خواهند شد.
تبصره 5- آثار سمعي و بصري «مستهجن» به آثار گفته مي‌شود كه محتواي آنها نمايش برهنگي زن و مرد و يا اندام تناسلي و يا نمايش آميزش جنسي باشد.
ب- تهيه و توزيع و تكثيركنندگان نوارها و ديسكت‌هاي شو و نمايش‌هاي مبتذل در مرتبه اول به سه ماه تا يك سال حبس و يا دو ميليون ريال تا ده ميليون ريال جزاي نقدي و در مرتبه دوم به تحمل يك سال تا سه سال حبس و يا پنج ميليون ريال تا سي ميليون ريال جزاي نقدي و در صورت تكرار به سه تا ده سال حبس و يا ده ميليون ريال تا پنجاه ميليون ريال جزاي نقدي و ضبط كليه تجهيزات مربوطه بنا به مراتب به عنوان تعزير محكوم مي‌شوند.
تبصره 1- آثار سمعي و بصري «مبتذل» به آثاري اطلاق مي‌گردد كه داراي صحنه‌ها و صور قبيحه بوده و مضمون مخالف شريعت و اخلاق اسلامي را تبليغ و نتيجه‌گيري كند.
تبصره 2- دارندگان نوارها و ديسكت‌هاي متسهجن و مبتذل موضوع اين قانون به جزاي نقدي از پانصد هزار تا پنج ميليون ريال و نيز ضبط تجهيزات و نوارها محكوم خواهند شد. ضمناً لازم است نوارها و ديسكت‌هاي مكشوفه امحا گردد.
تبصره 3- استفاده از صغار براي نگهداري،‌ نمايش، عرضه، فروش و تكثير نوارهاي غيرمجاز موضوع اين قانون موجب اعمال حداكثر مجازات‌هاي مقرره براي عامل خواهد بود.
ماده 4- رسيدگي به جرائم مشروحه موضوع اين قانون در صلاحيت دادگاه‌هاي انقلاب است.
ماده 5- كليه وسايل و تجهيزات مربوطه كه بر اساس اين قانون از محكوميت ضبط مي‌گردد به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تحويل مي‌شود در خصوص وسايل و تجهيزات تحصيل شده از سوي مراجع ذيصلاح در شهرستان‌ها نيز به همين نحو عمل مي‌شود
iranwsis
 

ei_baba_bi_khial

Registered User
تاریخ عضویت
25 اکتبر 2003
نوشته‌ها
702
لایک‌ها
20
محل سکونت
Esfahan
اي بابا اينا تازه همش مقدمه بود؟

آفلاين خوندم 8)
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
افزايش پهناي باند با كمك مولتي لينك (بخش اول)
يكشنبه,16 آذر 1382 (تعداد دفعات خوانده شده:36)
بخش مقاله IRITN

هنگام گشت وگذار در وب ، سرعت همه چيز است. با گرايش روز افزون تعداد پايگاه هاي اينترنتي از صفحات استاتيك وب به صفحات چند رسانه‌‌اي ، نياز برقراري ارتباط با پهناي وسيعتر هر چه بيشتر احساس مي شود.به اين دليل ، افراد زيادي مودم هاي 56k
خود را رها كرده و از تكنولوژي هاي ارتباطي قوي تري مانند DSLيا مودم هاي كابلي مدد مي جويند كه در سرعت ارتباط افزايش چشمگيري را در مقايسه با مودم هاي 56K ارائه مي نمايند.

متاسفانه‌‌نه DSL و نه مودم هاي كابلي در تمامي مناطق كشور دردسترس نيستند پس اگر در منطقه اي زندگي مي كنيد كه هنوز تحت پوشش اين تكنولوژي هاي جديد قرار ندارد، جهت افزايش پهناي باند چه بايد كرد؟ خوب مي شود مولتي لينك را مد نظر قرار داد- تكنولوژيي كه از ISDN قرض گرفته شده و به ويندوز 9X انتقال داده شده است . اين تكنولوژي اجازه مي دهد كه از دو مودم 56K بعنوان يك مودم استفاده كرد و بطور موثري سرعت ارتباطتان را دو برابر مي كند . البته استفاده از مولتي لينك قدري پيچيده تر از اتصال دو مودم به سيستم كامپيوتر است ، ولي چندان هم مشكل نيست. در اين مقاله به اين مي پردازيم كه براي استفاده از مولتي لينك به چه تجهيزاتي نياز داريد و براي اين كار چگونه سيستم ويندوز را پيكره بندي كنيد. همچنين خواهيم گفت كه مولتي لينك چيست و چطور كار مي كند.


جهت استفاده از مولتي لينگ به چه چيزهاي نياز داريد؟

اولين چيزي كه براي استفاده از مولتي لينك نياز داريد، يك ISP است كه از تكنولوژي ppp مولتي لينك پشتيباني مي كند . بدون اين پشتيباني هيچ كاري از شما بر نخواهد آمد.
با ISP خود تماس بگيريد و سوال كنيد كه آيا مولتي لينك را نيز ارائه مي كنند يا خير. دومين چيزي كه براي استفاده از مولتي لينك به آن نياز داريد ، نرم افزار است . اگر ويندوز 98 استفاده مي كنيد، تا آنجايي كه به نرم افزار مربوط است ، مشكلتان حل است، زيرا مولتي لينك همراه سيستم عامل ويندوز 98 است .

چيز ديگري كه نياز داريد ، دو مودم است ، گرچه مي توان از دو مودم با سرعت هايي متفاوت استفاده كرد، ليكن استفاده از دو مودم با سرعتي مشابه نتايج رضايت بخش تري را به بار مي آورد . مي توانيد از هر تركيبي از مودم هاي داخلي و خارجي استفاده نماييد. و بالاخره ، به دو خط تلفن مجزا نيز نياز داريد ، يعني يك خط تلفن براي هر مودم لازم است .


درك مولتي لينك

اگر تمامي تجهيزات مورد نياز را آماده كرده ايد، پس آماده حركت هستيد . اما پيش از شروع بيائيد چند لحظه اي را براي آموختن بيشتر درباره مولتي لينك صرف كنيم .همانگونه كه گفتيم ، مولتي لينك اجازه مي دهد كه از دو مودم جداگانه چنان استفاده كنيد كه گويي يك مودم واحد هستند . نرم افزار مولتي لينك مودم ها را به گونه اي پيكره بندي مي كند كه با يكديگر كار و تشريك مساعي مي كنند كه سرعت ارتباط دو برابر شود. براي مثال اگر دو مودم 56K داشته باشيد، از نظر اصولي سرعت ارتباطي معادل 112K را بدست خواهيد آورد.
جهت دستيابي به اين نوع سرعت مولتي لينك بسته هاي داده هايي كه به سوي اينترنت مي روند را ره گيري مي كند ، آنها را به دو قسمت تقسيم كرده وهر نيمه از بسته را به مودمي جداگانه مي فرستد . سپس هر مودم يك نيم بسته را براي ISP ارسال مي كند . موقعي كه نيم بسته ها به ISP رسيدند ، نرم افزار سرور بسته داده هاي اوليه را دوباره روي هم سوار كرده و آنها را به سوي اينترنت بيرون مي فرستد . در برگشت بسته هاي داده هاي كه از اينترنت به سوي كامپيوتر مي آيند توسط سرور ISP ره گيري شده ، و سپس به دو تكه تقسيم ، و هر نيم بسته به يكي از مودم ها برمي گردند. نتيجه نهايي اين جادوي پشت صحنه اين است كه اتصال اينترنتي شما مي تواند داده هاي اينترنت را در نصف مدت زمان لازم اداره كند. پس از اين معادل دو برابر كردن سرعت مودم است.
همانگونه كه در شماره قبلي علوم رايانه خوانديد ، مقررات FCC سرعت ارتباط مودم هاي 56K رابه 53Kbps محدود مي سازد . علاوه بر اين ، سرعت 53Kbps فقط موقعي امكان پذير است كه تنها يك سوئيچ آنالوك بين مودم شما و شركت مخابره اي وجود داشته باشد . اگر اتصال اينترنتي شما از مسيري با بيش ازيك سوئيچ آنالوك بگذرد ، كه احتمالش بسيار زياد هست ، ميزان انتقال داده هاي مودم افت مي كند .

بدين لحاظ ، اكثر افرادي كه از مودم 56K استفاده مي كنند، نوعا سرعت ارتباطي ما بين 45Kbps و50Kbps را بدست مي آورند . اين موضوع بدان معناست كه تركيب دو مودم 56K با مولتي لينك سرعت ارتباطي بين 90Kbps و100Kbps را فراهم مي كند
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
مزاياي استفاده از لينوكس به جاي ويندوز در ايران
چهارشنبه,12 آذر 1382
بخش مقاله IRITN

با توجه به اهميت نرم افزارهاي كاربردي در يك كامپيوتر با آن در ارتباط تنگاتنگ باشند، در اين مجال ابتدا به طورمختصر دو سيستم عامل ويندوز و لينوكس را معرفي كرده و سپس به بررسي مزاياي استفاده از سيستم عامل لينوكس به جاي ويندوزدر ايران مي پردازيم.

معرفي كوتاه سيستم عامل ويندوز
سيستم عامل هاي خانواده ويندوز ( ...2000,Windows98,Windows NT,Windows, WindowsXP) محصول شركت ميكروسافت آمريكا هستند كه درحال حاضر بخش اعظم بازار جهاني را در مصرف خانگي و نيز در سيستم هاي سرويس دهنده شبكه هاي كامپيوتري به خود اختصاص داده اند. قيمت يك نسخه از سيستم عامل Windows XPدر حدود 290 دلار است. طبعا با توجه به تجاري بودن اين محصولات ، source code يا منبع كد نرم افزار ، فقط در اختيار شركت ميكروسافت است.

آشنايي كوتاه با سيستم عامل لينوكس
سيستم عامل لينوكس يك متولي واحد ندارد بلكه توسط جامعه اي از متخصصان داوطلب در سراسر جهان نوشته مي شود كه موسسات بين الملليوغيرتجاري معتقد به نرم افزار آزاد ، آن را هماهنگ مي كنند.لينوكس open source بوده( منبع كد آن براي هر جاي دنيا قابل دسترسي است ) واستفاده از آن از نظر قانوني مجاني است. بر خلاف پيش بيني هاي اوليه برخي افراد ، مبني بر اين كه يك نرم افزار مجاني نمي تواند از نظر كيفيت با نرم افزاري كه بابت آن پول دريافت مي شود رقابت كند چنين نشد ومرور زمان عكس اين موضوع را ثابت كرد.

برتري فني سيستم عامل لينوكس برويندوز
مقاله تحقيقي مستدل وكامل جان لابلانك كه در اينترنت قابل دسترسي است /ca.ab.cuug.web//:http) -to -nt /~lelancj(html.unix به همين موضوع پرداخته است. به طور خاص، فصل security مقاله مذكور كه به برتري كيفيت لينوكس از نظر امنيت اختصاص دارد ، از اهميت بسياري برخوردار است. همچنين در فصل پاياني مقاله ، حتي به ليست مهم ترين شبكه هاي شركت ميكروسافت اشاره شده كه بر روي آنها به جاي ويندوز از لينوكس استفاده مي شود.

چرا هنوز ويندوز بيشتر به كار مي رود
جان كرچ در مقاله تحقيقي خود (/http://kirch.net/unix-nt)اشاره كرده است:"اينكه چرا ويندوز در بازار حرفه اي ] شبكه[ هنوز خريدار دارد،موضوعي است كه به درد يك مقاله تحقيقي در رشته روانشناسي يا رشته بازاريابي مي خورد ، نه مقاله اي در زمينه فناوري اطلاعات. از نظر فني، ويندوز قادر به رقابت با سيستم هاي عامل خانواده يونيكس نيست ". گفتني است كه كرچ ، كارشناس تاييد شده ميكروسافت Microsoft Certified professional است شركت ميكروسافت با در آمد چند ده ميليارد دلاري در سال ، صاحب انحصاري تبليغاتي در خصوص سيستم هاي عامل كامپيوتري در جهان است.

ابعاد ديگر مساله اننتخاب سيستم عامل
استفاده گسترده از سيستم عامل ويندوز در شبكه هاي كامپيوتري و مديريتي سازمانها و ادارات كشور ، غير از بعد فني آن ك به كيفيت كار سيستم ها مربوط مي شود ، ابعاد ديگري را نيز در بر دارد كه در زير به آنها اشاره شده است :
از نظر سياسي - امنيتي ، اتكا سيستم انفورما تيك كشور به محصول closed-source يك شركت آمريكايي قطعا نمي تواند مطلوب باشد . آيا با توجه به -closed-source بودن نرم افزارهاي ميكروسافت ، كسي مي تواند ادعا كند كه اين سيستم عامل back door براي نفوذ افراد خاص ندارد ، يا به صورت اتوماتيك اقدام به جمع آوري اطلاعات از كامپيوتر وارسال آن به نقطه اي خاص نمي كند ؟مساله اين نيست كه آيا واقعا در حال حاضر چنين قابليت هاي مخفي در ويندوز وجود دارد يا خير ، بلكه مساله در اين است كه با توجه به بسته بودن ويندوز ، امكان وجود چنين قابليت هاي نا خوانده اي را هرگز نمي توان رد كرد و اگرچنين قابليت ها يي در نسخه هاي فعلي و آتي ويندوز وجود داشته با شند حتي توسط مجرب ترين كارشناسان فني به راحتي قابل كشف نيستند.

علاوه بر اينها از نظر فني با توجه به ضعف هاي امنيتي ذاتي سيستم هاي ويندوز كه مقاله جان لابلانك(كه بيش تر به آنها اشاره شد) به خوبي به آنها پرداخته است،رواج استفاده از چنين سيستمي به طور عمومي به ناامن شدن شبكه هاي كامپيوتري كشور كمك مي كند و امكان قرار گرفتن آنها در معرض حملات الكتريكي (hack شدن) را افزايش مي دهد .
از نظر اقتصادي ويندوز نرم افزاري گران قيمت است در حالي كه لينوكس مجاني است. هر چند در حال حاضر در ايران اين مساله مشكلي ايجاد نمي كند ، زيرا به هر حال از نرم افزارهاي خارجي همه ، حتي سازمان ها و ادارات دولتي كپي برداري مي كنند. اما ، چنانچه ايران در آينده بخواهدبه سازمان تجارت جهاني بپيوندد يا به هر دليل تصميم به رعايت حقوق نرم افزارهاي خارجي بگيرد ، اين مساله كاملا جدي خواهد شد.فقط در سازمان هاي دولتي به ازاي هر نسخه ويندوز بايد مبلغ قابل توجهي پرداخت شود.

از نظر علمي- فرهنگي open source بودن سيستم عامل به اين معني است كه نه تنها منبع كد براي كارشناسان قابل دسترسي است بلكه در جامعه open source كليه كارشناسان تشويق مي شوند كه براي تكميل و پيشبرد كار ، مشاركت كنند كه هم اكنون نيز در برخي از دانشگاه‌‌هاي كشور البته در سطح محدود چنين مشاركتي در جريان است .كارشناسان كشورفرصت مي يابند كه براي اولين باردريك سيستم عامل شناخته شده جهاني ، نقش توليد كننده را ايفا كنند ، البته اين مشاركت از نظر فرهنگي هم نتايج مثبتي را در بر دارد.
در آخراين كه كشور چين از جمله كشورهايي است كه با جدي گرفتن ابعاد مساله انتخاب سيستم عامل ، اقدام به تا سيس نهاد مخصوصي براي ترويج سيستم عامل آزاد لينوكس در آن كشور كرده است . اين نهاد كه Redflag Linux software نام دارد با بودجه مخصوص دولتي ، تحت نظر "آكادمي علوم چين" دست به بومي سازي لينوكس ، ترويج وتبليغ آن و رفع موانع استفاده از آن در شبكه هاي انفورماتيك و مديريتي كشور، به خصوص در دستگاه هاي دولتي چين ، زده است.
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
ضدويروس مايكروسافت چقدر كارايي دارد؟

ترجمه: شهين علايي

اينك زمان خوبي است كه وارد تجارت آنتي‌ويروس شويد. در ماه اوت گذشته دو عيب فني جداگانه منجر به از كار افتادن ميليون‌ها كامپيوترهاي شخصي در سراسر دنيا شد و تقريبا حدود 2 ميليارد خسارت به بار آورد. هر دوي اين اشكال‌ها آسيب‌پذيري سيستم‌هاي عامل ويندوز كمپاني مايكروسافت را نشان داد. در دهم ماه سپتامبر، مايكروسافت در مورد يك روزنه امنيتي ديگر در ويندوز هشدار داد كه مي‌توانست ايرادات فني ديگر را موجب شود. همه اينها موجب شد تا ميزان فروش نرم‌افزار آنتي ويروس بالا رود. حالا در چنين وضعيتي كدام كمپاني از افزايش تقاضا براي نرم‌افزار ضد ويروس سود مي‌برد؟ درست است: مايكروسافت

غول نرم‌افزار، اخيرا قراردادي منعقد كرده است كه به تسلط آن بر بازار مشتريان نرم‌افزار ضدويروس كمك مي‌كند. در سوم سپتامبر، كمپاني مايكروسافت تكنولوژي نرم‌افزار GECAD را كه يك كمپاني رومانيايي و سازنده نرم‌افزار است، تصاحب كرد.

تحليل‌گران انتظار دارند كه مايكروسافت نرم‌افزار GECAD را در آب‌نمك بخيساند براي وقتي كه قرار است نسخه جديد ويندوز را در سال 2005 عرضه كند. چيزي كه مي‌تواند نهايتا رقابت را در بازار مصرف نرم‌افزار آنتي‌ويروس كه در حال حاضر در تصرف كمپاني سيمانتك است را از ميان ببرد. لورا كواتزل، پژوهشگر كمپاني فورستر مي‌گويد: مايكروسافت، سرانجام اين تجارت را هم انحصاري خواهد كرد.

در اين گفته، كنايه زيادي وجود دارد مدت‌هاست كه منتقدان مايكروسافت را در شيوع ويروس‌ها مقصر مي‌داند و بحث مي‌كنند كه اين كمپاني بيشتر نگران عرضه محصولات جديد به بازار است تا نگران امنيت. به دليل آسيب‌پذيري برنامه‌هاي word proccessery و spread shoet است كه ويندوز هدف حملات ويروس‌هاي قرار مي‌گيرد. منتقدان معتقدند، اگر مايكروسافت نرم‌افزار بهتري بنويسد، مشكل تا حد زيادي رفع خواهد شد.

اولين چيزي كه در يك نگاه بدبينانه درباره تصميم مايكروسافت به ساختن آنتي‌ويروس به ذهن متبادر مي‌شود چشم‌انداز پول درآوردن از عيوب و نقايص خود در اين صنعت است.

سروبس اشنايدر، مدير تكنولوژي كمپاني Counterpane Internet security در اين‌باره مي‌گويد: مساله و مشكل اين است شما حفاظت و پاسداري از مرغداني را به روباه بسپاريد.

پشت اين حركت مايكروسافت چه چيزي نهفته است؟ پشت اين مساله پول نيست. 2/2 ميليارد دلار درآمد تجارت آنتي‌ويروس براي كمپاني كه سال گذشته 2/32 ميليارد دلار درآمد داشته است، پول ناچيزي است.

در واقع مايكروسافت مي‌خواهد از شهرت خود در درب و داغان كردن ويروس‌ها به طور ناجوري حفاظت كند. مايكروسافت تا به حال توانسته كاربران خود را متقاعد كند كه از نرم‌افزار ضد ويروس ان (مجاني) استفاده كنند و به طور منظم آن را دان‌لود كنند. براساس يك تحقيق توسط اين كمپاني 63 درصد كامپيوترهاي شخصي يا نرم‌افزار ضدويروس ندارند و يا از برنامه‌هاي قديمي و كهنه استفاده مي‌‌كنند. مايك ناش، مشاور واحد امنيت مايكروسافت مي‌‌گويد: تمركز ما بر آن تعدادي از مردم است كه در برابر ويروس محافظت نمي‌شوند.

مايكروسافت درباره استراتژي ضد ويروس خود، اطلاعات اندكي ارائه داده است. اما تحليل‌گران انتظار دارند كه اين كمپاني مدل صنعتي موجود را دنبال كند. فروش آبونه به نحوي كه به مصرف كنندگان اجازه دهد تا آنتي ويروس حفاظتي‌شان در مقابل كدها و انواع جديدي از ويروس‌ها به روز شود. ناش مي‌‌گويد: قطعاً اين چيزي كه ما به آن فكر مي‌‌كنيم.

البته رقبا بازار مصرف كنندگان آنتي ويروس را بدون يك جنگ به مايكروسافت واگذار نخواهند كرد. اما آنها آنقدر هم واقع‌بين هستند كه بدانند بهترين قمارشان در بازار Corporder قرار دارد، جايي كه مايكروسافت تهديد كمتري به حساب مي‌‌آيد. سرورهاي همكار و زنجيره‌اي اغلب از سيستم‌هاي عامل غير ويندوز استفاده مي‌‌كنند و مايكروسافت هيچ طرحي ندارد و براي اينكه نرم‌افزار ضد ويروس آن با محصولات رقيب كار كند. علاوه بر اين، بسياري از خريداران اين كورپودشن‌ها به مهندسي مايكروسافت اطمينان ندارند.

جين مونستر، تحليل‌گر و رئيس بخش تحقيقات در مؤسسه U.S.Bancorp piper Jaffry مي‌‌گويد. پاسخ عمومي در دنياي همكاري اين است هيچكس به سيستم امنيتي مايكروسافت اطمينان ندارد.

در عوض در بازار مصرف، نرم‌افزاري كه سهل‌تر و آسان‌تر است، بهترين است، حتي اگر به لحاظ تكنيكي بهترين نباشد، به لحاظ مصرفي گوي سبقت را از ديگران مي‌‌ربايد و وقتي محصولات مايكروسافت در ويندوز بسته‌بندي و عرضه شوند، بهره و امتياز بزرگ نصيب آن خواهد شد. بعضي معتقدند كه اگر نرم‌افزار آنتي‌ويروس با سيستم عامل ويندوز ارائه شود، احتمال دارد قوانين ضدتراست را در ايالات متحده تشديد كند. آنچه كه در حال حاضر رقباي بالقوه مايكروسافت از آن هراس دارند، اين است كه اين كمپاني از قسمت خود در بازار براي كنار زدن آنها استفاده خواهد كرد. سئوال اين است كه آيا آنها به يك رقابت منصفانه دست خواهند زد يا از موقعيت انحصاري كه در حال حاضر از آن برخوردارند سوء استفاده خواهند كرد؟

جان دبليو تامسپون از كمپاني سيمانتل و ديگر رقبا نيك مي‌‌دانند كه آنها در حال حاضر با قدرت مخرب‌تر از هر ويروس ديگري مواجه هستند. وقتي مايكروسافت وارد يك صنعت مي‌‌شود و به نرم‌افزار ويندوز چيزهايي را اضافه مي‌‌كند، بخش‌ها و كمپاني‌هاي كوچك‌تر نابود مي‌‌شوند. به قول استيوچانگ از يكي از كمپاني‌هاي سازنده آنتي‌ويروس، اين درسي است كه صنعت نرم‌افزار آن را خوب فرا گرفته است
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
دانشگاه آرماني در هزاره سوم و توسعه اطلاعاتي جامعه دانايي محور
از زمان خلقت بشر مسئله فراگيري و آموزش در تمام ابعاد زندگي او تاثير فراواني داشته است. از طبيعت و تاريخ كه به عنوان دو معلم بزرگ انسان ياد شده اند بگذريم نقش و تاثير آموزش هاي انسان به انسان بسيار جالب و پيچيده است. وقتي به فرايند توليد تا توزيع يك بسته اطلاعاتي شامل تعاريف، مفاهيم و علوم كاربردي ان برخورد مي كنيم در مي يابيم كه در جريان ساختمند شدن يك سري داده هاي تجربي كه عمدتاً حاصل جمع حواس پنجگانه با ذهن تحليل گر بشر بوده اند اطلاعات ساخته و پرداخته مي شوند. از زمان هاي دور افراد و اشخاصي كه در جمع آوري و تحليل اين اطلاعات پيش قدم بودنداز جايگاه و رده بندي خاصي در جوامع داشته اند اينگونه افراد در جوامع هميشه به عنوان مرجع هاي علمي مورد توجه عامه قرار داشته اند و بر حسب دانش و بينش هاي خود به اموزش هاي كلاسيك نيز مشغول بودند از كلاس هاي درس علماي ديني در صدر اسلام و يا مكتب خانه هاي قرون گذشته و آكادمي هاي يونان و.. مي توان به نمونه هاي جالبي از پذيرش جايگاه تعليم و آموزش در سطح عمومي تر و به شكل كلاسيك تر رسيد. توسعه و پيشرفتهاي صورت گرفته شده در قرون اخير با توجه به انقلاب هاي كه در عرصه هاي علمي و در نتيجه عرصه هاي اجتماعي رخ داده تاثير شگرف و شتاب دو چنداني در جهت تسريع روند نزديكي جوامع در بهره برداري مشترك از علم داشته است. بدون شك حركتهاي نويني كه بشر پس از انقلاب صنعتي تا انقلاب اطلاعاتي انجام داده بسيار سريع و غير قابل باور مي باشد. طبق بررسي هاي صورت گرفته شده روند توسعه اطلاعات در جهان به گونه اي فزاينده در حال رشد است و در حال حاضر نيزميزان اطلاعات بشر در هر ۴ يا ۵ سال به دو برابر افزايش پيدا مي كند . اين در حالي است كه نيم عمر اطلاعات در برخي از علوم به حدود شش سال رسيده است يعني از زماني كه اطلاعات توليد مي شوند تا زماني كه به هر دليلي غير كاربردي مي شوند زماني در حدود ۶ سال به طول خواهد انجاميد. با اين تفاسير و با توجه به رشد سريع جامعه جهاني در روند توليد، كاربردي كردن و بهره گيري از اطلاعات اين نياز احساس مي شود كه جايگاه كشور ما و همچنين استراتژي هاي ما در برابر اين حجم عظيم اطلاعات چه مي تواند باشد؟ ما چگونه مي توانيم در اين عرصه با استفاده مناسب و سريع از اطلاعات توليد شده در ساير كشور ها نسبت به شناخت و هماهنگ سازي خود با آخرين پيشرفتهاي جهاني آگاه شويم و همچنين از جايگاه يك مصرف كننده صرفِ اطلاعات توليد شده و به عبارت ديگر يك وارد كننده اطلاعات، تبديل به يكي از كشورهاي توليد كننده و صادر كننده اطلاعات باشيم. وقتي از اين نيازها سخن مي گوييم در واقع به بيان استانداردهايي پرداخته ايم كه هر جامعه اي كه با يك استراتزي كلي مبني بر رسيدن به استانداردهاي يك جامعه دانايي محور است در آن حركت مي كند. به عبارت بهتر هرگاه كه اين عزم و اراده عمومي در بهره گيري از دانش هاي مختلف و با استفاده از فناوري هاي مناسبي كه جريان دريافت اطلاعات را تسهيل مي كنند صورت گيرد و تلاش ها و چالش هاي آكادميك و تحقيقاتي به سمتي هدايت شود كه روند توليد اطلاعات را **** مند كرده و سرعت ببخشد مي توان اميدوار بود كه جامعه جهاني جايگاه متفاوتي را براي ما در دستيابي به استانداردهاي يك جامعه دانايي محور قائل شود. امروزه توسعه فناوري سيستم هاي الكترونيكي و به خصوص سيستم هاي وب مدار اين امكان را در اختيار تك تك افراد جامعه قرار داده است تا از طريق بستر هاي مجازي نسبت به مبادلات اطلاعاتي اقدام كنند. دنياي مجازي با توجه به ساختار و كاركرد ها و امكانات گسترده اي كه براي كابران جهاني خود فراهم مي كند ارتباطات را در سطح گسترده اي توسعه مي دهد و با توجه به اينكه يكي از مهترين شاخص ها و ابزارها در مباحث توسعه اطلاعاتي ونيل به جامعه دانايي محور تسريع و تسهيل در جريان آزاد حركت اطلاعات است مي توان ادعا كرد كه از گرايش و كاربرد اين سيستم ها در توسعه اطلاعاتي گريزي نيست. در اين بين مراجع و كانال هايي كه امروزه به عنوان بسترهاي ايجاد چالش در جهت توليد و طبقه بندي اطلاعات و همچنين كاربرد آنها عموماً شامل دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي دانشكاهي مي باشند. احيا و ايجاد تفكر سيستمي نسبت به فرآيندهاي توليد تا توزيع اطلاعات و همچنين برخورد مناسب و گزينش صحيح شيوه هاي استفاده از اطلاعات مواردي از شاخص هاي توسعه اطلاعاتي هستند كه در بسترهاي آموزشي مناسبي چون دانشگاهها قابل برنامه ريزي و اجرا خواهند بود. به همين دليل در مبحث مديريت دانش در يك جامعه دانايي محور نگاه ويزه اي به بسترهايي خواهد شد كه قادر به استفاده صحيح و تصولي از اطلاعات باشند. دانشگاهها به عنوان مراكز و مراجع مصرف كننده و توليد كننده اطلاعات در صف اول شاخص هاي توسعه اطلاعاتي در جوامع دانايي محور خواهند بود. در واقع بيشترين حجم مواد خام مصرفي در جريان آموزش هاي آكادميك اختصاص به فرآيندهاي تبادل اطلاعات خواهد داشت. يعني دانشگاه با توجه به حضور فراگيران متعدد در حوزه هاي مختلف علوم و با وجود مدرسين و اساتيد مي تواند جايگاه بسيار مهمي در پروسه دريافت اطلاعات از جانب اساتيد به طرق مختلف و با توجه به استاندارد ها و نياز سنجي هاي موجود براي اطلاعات آنها را مورد پردازش و تحليل هاي آكادميك قرار داده و در يك فرآيند مبادلاتي مبتني بر شيوه هاي نوين آموزشي و انتقال آطلاعات به دانش پذيران منتقل نمايند. دانشگاهها در تهيه و تصوير كردن **** هاي عرضه و تقاضاي اطلاعات و هدايت كردن جريان هاي فكري و اطلاعاتي جامعه نقش موثري دارند. يكي از اين نقش هاي مهم استاندارد سازي و تعيين سطح كيفي اطلاعات مورد نياز جامعه خواهد بود. در اين بين دانشگاهها براي دست يابي به سطح مطلوب و مناسب در جهت فراهم سازي امكان توليد و عرضه مناسب اطلاعات به جامعه داراي مشكلات و معضلاتي نيز هستند به عبارت ديگر بدون تامين زير ساختهاي آموزشي و تكنولوژيكي دانشگاههاي ما قادر به تامين انتظارات جامعه دانايي محور نخواهند بود.

معضلات آموزشي:
كشور ما به عنوان يكي از كشورهاي در حال توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات در سالهاي اخير شاهد حركتها و جهش هايي در زمينه توسعه فناوري هاي اطلاعاتي بوده است. با توجه به اينكه در فرآيند توسعه اطلاعاتي و نيل به جامعه دانايي محور ني توان نقش مهم فناوري هاي ارتباطي و اطلاعاتي را انكار كرد و يا به بهتر توسعه دانايي محور مبتني بر توسعه ICT خواهد بود از اين رو تاثير كمبود و يا حتي نبود نيروها و اساتيد متخصص در زمينه هاي آموزش هاي مبتني بر فناوري اطلاعات و ارتباطات كه همگن با تفكر مدريت دانش در يك جامعه دانايي محور باشد يكي از بزرگترين مشكلات حال حاضر مي باشد از اين رو به جاست كه دانشگاهها براي رفع اين نقيصه خود و رسيدن به هويت و جايگاه واقعي در جامعه دانش مدار ايران با تامين نيروهاي متخصص و يا بالابردن سطح علمي اساتيد موجود نسبت به رفع مشكلات آموزشي اقدام كنند. از سوي ديگر به دليل عدم استاندارد بودن **** هاي اموزشي امكان تطبيق اين ساختارها با ابزارهاي مبتني بر فناوري اطلاعات و ارتباطات براي بستر سازي يك مدل نمونه جامعه دانايي محور كه بر اساس سيستم هاي آموزش از راه دور،آموزش مجازي و آموزش هاي الكترونيكي صورت مي گيرد غيرقابل طراحي خواهد بود.

معضلات تكنولوژي:
مورد ديگري كه در ساختارهاي دانشگاهي وجود دارد عدم استاندارد سازي سيستم هاي آموزشي مبتني بر ابزارهاي تكنولوژيك است . استفاده از شيوه ها و ابزارهاي سنتي و غير استاندارد امروزه به يكي از بزرگترين معضلات دانشگاهها تبديل شده است و اين عدم توجه به استفاده از ابزارهاي تكنولوژيك در آموزش و انتقال اطلاعات ناشي از عدم شناخت درست از كاركردها و كاربردهاي سيستم هاي نوين آموزشي است كه با استفاده از فناوري هاي جديد امكان پذير است. وجود اين معضل و عدم رفع آن تمامي استراتژي هاي موجود در راه رسيدن به يك جامعه دانش محور را خنثي خواهد كرد.

معضلات اطلاعاتي:
ساختارها و **** هاي دانشگاهي ما به دليل حركت كند جريان توليد و توزيع اطلاعات به شدت از نظر اطلاعات و دانش هاي جديد در فقر به سر مي برند. مهمترين دليل اين مسئله روزمرگي ايجاد شده در بين اساتيد و دانشجويان است.در كلاس درس كه به عنوان يك جامعه كوچك شده از نظر توسعه اطلاعاتي مي تواند به شمار آيد و با تشكيل سلول هاي كاري و تحقيقاتي اطلاعات را توليد و تحليل كند در حال حاضر يك **** يك طرفه در شيوه برخورد با اطلاعات حاكم مي باشد به گونه اي كه استاد به عنوان متكلم وحده كليه امور انتقال اطلاعات را برعهده دارد. اين مسئله ضمن اينكه از كارايي اموزش تا حد بالايي مي كاهد در صورت عدم به روزرساني شدن اطلاعات از جانب استاد نقش مخربي نيز در جامعه اطلاعاتي خواهد داشت. معضلات فرهنگي: بسياري از اساتيد و دانش جويان ما هنوز به باور لازم در مورد جايگاه و نقشي كه مي توانند در توسعه اطلاعاتي جامعه خود داشته باشند نرسيده اند ضمن اين كه به علت فقدان فرهنگ مناسب در آموزش هاي آكادميك و غير آكادميك هماهنگي و همگني لازم ما بين آموزش هاي دانشگاهي و غير دانشگاهي وحود ندارد ودرصد بالايي ازدانش آموختگان اطلاعات و اعتقاد چنداني به كاربردي بودن دانش هاي فراگرفته شده ندارند. بررسي اين چهار معضل به عنوان بخش كوچكي از مسائلي كه در زمينه توسعه اطلاعاتي جامعه وجود دارد نقش و رسالت دانشگاهها در رسيدن بع استانداردهاي يك جامعه دانايي محور بسيار حساس تر و پر رنگ تر مي نمايد. نگاه اصولي و سيستماتيك به روند مديريت دانش در دانشگاهها و هدايت مناسب اطلاعات از دانشگاه به جامعه(دهكده جهاني) با استفاده از ابزارهايي تكنولوزيك كه موجبات تسهيل و تسريع توسعه اطلاعات را باعث مي شوند مي تواند در شناساندن و تبيين چايگاه دانشگاه هاي آرماني در هزاره سوم موثر باشد.
فرنود حسني - سايت خبري
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
حضور فعال خانواده بيل گيتز در خيريه

هفته گذشته خانواده گيتز(بيل و ماليندا گيتز)، بهBotswana سفر كرده و از آن جايي كه قرار بود در پرسش و پاسخي شركت كنند، گروهي از خبرنگاران براي ضبط سخنان آنان در انتظار بودند. محور گفتگوهاي يادشده، چگونگي دخيل شدن بيل و ماليندا گيتز، در مسائلي پيرامون بيماري هاي كشنده در كشورهاي فقير بوده است.
خانواده گيتز، ميليونها دلار پول براي كمك به بهداشت جهاني، اهدا كرده و به ويژه در دو سال گذشته آنان كمكهاي چشمگيري در اين راه كرده اند كه در مقايسه با سال هاي گذشته، مبلغ پول پرداخته شده، به شدت افزايش يافته است. درخور توجه است كه اين پول براي توسعه و گسترش واكسيناسيون بيماري هاي كشنده است. آنان هزينه طرح هاي مبارزه با بزرگترين عاملان مرگ شناخته شده در دنيا، AIDS ، مالاريا و سل، را بر عهده گرفته اند.

خانواده گيتز، خيريه اي به ارزش ۲۵ ميليارد دلار (بزرگترين خيريه در جهان)، ساخته و تعهد كرده اند كه ديگر هزينه هاي آن را كه در حدود ۴۶ ميليارد دلار خواهد بود را بپردازند.
يكي از بزرگترين و حتماً مهمترين طرحي كه بيل گيتز و همسرش ماليندا گيتز، انجام داده اند درBotswana ، بوده است. آنان درمان ساكنان آلوده به AIDS را در اين كشور آفريقايي كه جمعيتي بالغ بر ۷/۱ دارد، آغاز كرده و كشور يادشده را به عنوان الگويي براي ديگر بيماران در آفريقا معرفي كرده اند. اين طرح با دريافت ۵۰ ميليون دلار از جانب خانواده گيتز و ۵۰ ميليون دلار از طرف شركت Merck& Co، انجام شده است. اما درصد بالاي بيماران در اين كشور نيازمند سرعت در عمليات درماني بوده و پس از سه سال تلاش بي وقفه ، تنها هزاران نفر از مردم كشور يادشده به موقع مداوا شده و برآورد مي شود كه در حدود ۱۱۰۰۰۰ نفر نيازمند درمان سريع هستند.
خانواده گيتز گفته اند كه با پا نهادن به ميانسالي (بيل ۴۷ و ماليندا ۳۹)، به درمان بيماران علاقه بيشتري پيدا كرده و براي چگونگي خرج كردن دارايي خود در مناسبترين راه، بسيار فكر كرده و بر روي طرح هاي گوناگوني فكر مي كنند.
برخي از مردم بر اين باور هستند كه بيل گيتز به دلايل سياسي، دست به خرج كردن سرمايه خود در اين راه كرده است، اما در حقيقت از آن هنگام كه بيل گيتز زمام كارهاي اجرايي شركت را به استيون بالمر (Steven A .Ballmer)، سپرده، فرصت بيشتري براي رسيدن به طرح هاي درماني يادشده، يافته است.
در يك سري از پرسش و پاسخ هاي انجام شده در سفر اخير خانواده گيتز، در سه كشور آفريقايي، آنان درباره تصميم خود براي چگونگي تقسيم اموالشان و دليل علاقمند شدن به بهداشت جهاني و درمان بيماران، توضيح داده اند.




از آن جايي كه آنان باور دارند پول بيش از حد اثر نامطلوبي بر زندگي و آينده فرزندانشان خواهد داشت، از اين روي، تنها سهم اندكي از دارايي خود را به آنان اختصاص داده و همچنين گفته اند كه تنها راه معقول بازگرداندن اين پولها به مردم، كمك به خدمات جهاني است.
ماليندا گيتز در اين باره بيان كرده: «بيل با سخت كوشي كار كرده و درباره برخي مسائل هوش بسيار داشته، اما او هميشه بسيار خوش شانس بوده است. اكنون ما بر آنيم كه منبع به دست آمده از اين راه را به بهترين صورت ممكن، استفاده كنيم.»
بايد توجه داشت كه اگر تنها انگيزه بيل گيتز، مسائل سياسي بود، او مي توانست در خانه خود مانده و از آن جا بخشش كند، اما او و همسرش سفرهايي به برخي نقاط دورافتاده داشته تا از نزديك شاهد چگونگي درمان، باشند.
خانواده گيتز روز بعد از گفت وگوهاي يادشده ، براي راه اندازي كلينيك ضد مالاريا، به موزامبيك سفر كردند. گفتني اين كه، براي نخستين مرتبه است كه چنين مبلغ هنگفتي براي تحقيقات و بررسي هاي لازم درباره مالاريا، اهدا شده است. تا كنون يك ميليون كودك در اثر مالاريا جان باخته و بيل و ماليندا پس از آگاه شدن از اين موضوع، از طريق رسانه هاي گروهي خواهان توجه بيشتر به اين خطر و مبازره با آن شده اند.
بيل براي رسيدگي به بهداشت جهان و ديگر طرح ها، كارشناساني استخدام كرده، اما بايد گفته شود كه خود حتي از جزئيات كار با خبر بوده و كتابهايي در اين زمينه مطالعه كرده است. افزون بر اين، وي نام بيماريهاي بالا و پشه هاي ناقل بيماري را به زبان لاتين آموخته است.
گيتزها مي گويند آنان قادر به از بين بردن تمام بيماريها نبوده و تنها هدفشان كمك به گونه ِ است كه راه كمك كردن دولت را نيز باز گذاشته و يا در راهي گام بردارند كه يك درمان هميشگي براي بيماران به ارمغان آورند و به همين علت آنان در مورد واكسن سازي بسيار گسترده و عميق تحقيق مي كنند و با و جود درصد شكست بالا در اين راه ، همواره اميدوار هستند. درخور توجه است كه مالاريا در چندين كشور دنيا، جدي ترين عامل جان سپردن كودكان است.
اگر كمك هاي بيل گيتز به انجام بررسي و تحقيق براي براندازي بيماري هاي مرگ آفرين سرعت بخشد، تنها در طول سه سال، جان هزاران نفر نجات داده خواهد شد. گيتز بيان كرده كه علت شركت نكردن مردم و دولت، در اين موقعيت اضطراري ، كه عمر برخي از ساكنان كشورهاي فقير را تهديد مي كند، را نمي داند. وي همچنين در پرسش و پاسخي كه در يكي از كشورهاي آفريقايي داشته، توضيح داده كه همواره از كمك نكردن انسان ها به يكديگر، در شگفت است.
بخش مقاله ITiran
منبع : واشنگتن پست
 

iranvig

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
22 می 2003
نوشته‌ها
433
لایک‌ها
6
سن
55
بابا جدا دستت درد نكنه يه وبلاگ بزني خيلي رونق ميگيره ها.
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
آيا شما هم يکی از کاربران Office هستيد؟

اگر شما هم يكی از ميليون‌ها استفاده كننده از مجموعه نرم‌افزار Office شركت مايكروسافت باشيد، می‌دانيد كه Office متشكل است از چند نرم‌افزار از جمله word, Excel, powerpoint و ... هر يك از شما ممكن است با يك يا چند نرم‌افزار از مجموعه Office كار كرده باشيد و با آن آشنا باشيد و به نوعی كاربر اين مجموعه به شمار بياييد. در اين صورت بد نيست بدانيد كه جديدترين نسخه Office پس از چند ماه تست وارد بازار شد. Office 2003 كه نزديك به 6 ماه در حال تست بود، بالاخره روز 21 اكتبر (29 مهر) ارائه شد. ما هم لازم دانستيم تا شما را با ويژگی‌های اين نسخه جديد آشنا كنيم تا بتوانيد براحتی برای لزوم نصب آن تصميم گيری كنيد.

قبل از هر چيز اشاره كنيم كه Office 2003 يك بسته نرم‌افزاری است كه بيشتر با هدف رساندن خدمات و سرويس‌های بيشتر و كامل‌تر به سازمان‌ها، ادارات و مجموعه‌هايی كه به صورت گروهی از اين محصول استفاده می‌كنند. طراحی و ساخته شده است. مايكروسافت سعی كرده است با ارائه تركيبی از ابزارها و سرورها در اين بسته، كار را برای كاربران گروهی اين مجموعه نرم‌افزار ساده‌تر كند. در واقع اين نسخه جديد ديگر مجموعه‌ای از ابزارهای مجزا از هم نيست. بلكه بخشی از يك بستر يكپارچه جهت تسهيل ارائه خدمات آنلاين است. برای مثال به كار گيری ابزارهای آشنای Office با wiondows share point services امكان ايجاد محيط‌های كاری مشترك را برای شما پديد می‌آورد كه افراد می‌توانند به كار مشترك روی مستندات بپردازند. كاربران می‌توانند يك متن word يا يك جدول Excel را به اشتراك بگذارند و از تغييرات ايجاد شده در آن آگاه شوند و آنها را ببينند. برای استفاده از اين نوع امكانات و خدمات جديد Office، بايد نسخه‌ای از آن را خريداری كرد كه برنامه‌ها و سرورها را با هم به شما عرضه كند؛ اما كاربران ساده و انفرادی Office نيز می‌توانند خدمات جديدی را در اين نسخه بيايند.

مهم‌ترين تغييرات در نرم‌افزار outlook رخ داده است و اين تغييرات تسهيلات خوبی را برای مرتب كردن صندوق پست الكترونيكی شما در اختيارتان می‌گذارد. اولين تغيير كه در outlook به چشم می‌آيد، ارائه ايميل‌ها و محتوای آنها در پنجره‌های عمودی است. در واقع به جای دو پنجره كه به شكل افقی از هم جدا بودند و بالايی ايميل‌های موجود در فلدر انتخابی و پايينی محتوای ايميل انتخاب شده را نمايش می‌داد، حالا اين دو پنجره به شكل عمودی از هم جدا شده اند. شايد در نگاه اول اين تغيير مهمی به شما نيايد. اما اين تغيير باعث شده شما تعداد بيشتری از ايميل ها را در هر لحظه ببينيد و ايميل‌های با بدنه طولانی را نيز بدون scroll مشاهده كنيد. از امكانات ديگر نسخه جديد outlook، امكان گروه بندی پيغام بندی‌ها و نامه‌ها بر اساس زمان رسيدن است كه outlook آنها را با برچسب‌های امروز، ديروز، هفته گذشته و ... مشخص می‌كند. امكان فيلتر كردن outlook نيز بسيار بهبود يافته است و شما را از شر نامه‌های تبليغاتی خلاص می‌كند. همچنين اين نسخه از outlook مراقب است نامه‌های رسيده اطلاعات و تصاوير مختلف را از صفحات مختلف وب بدون اجازه شما درياقت نكنند و بدين سريق ارتباط نامه‌ها را با دنيای اينترنت كنترل می‌كند تا كد خطرناكی به رايانه شما منتقل نشود. يكی از ويژگی‌های جديد Office كه شايد در روزهای اخير بيش از همه تبليغ آن را ديده‌ايم، استفاده از IRM يا Information Right Management است. با كمك اين فناوری مايكروسافت به كاربران امكان كنترل بيشتری روی مستنداتشان را می‌دهد. برای مثال كاربران می‌توانند ايميل‌هايی بفرستند كه در زمان تعيين شده از بين بروند. همچنين مايكروسافت ادعا دارد كه كاربران با استفاده از نسخه جديد می‌توانند تعين كنند كه چه كسانی امكان خواندن ايميل را داشته باشند و حتی از ارسال مجدد نامه به ديگران (Forwarding) يا چاپ آن جلوگيری به عمل آورند. مايكروسافت سعی دارد با استفاده از IRM يا مديريت حقوق اطلاعاتی، امنيت بيشتری روی نرم‌افزارهايش حكمفرما كند و از درز كردن اطلاعات حساس جلوگيری نمايد.

البته IRM تنها برای outlook مورد استفاده قرار نگرفته است، بلكه شما می‌توانيد مستندات خود را در محيط‌های powerpoint يا Excel نيز با كمك اين فناوری نسخه جديد Office محافظت كنيد. در صورتی كه فردی فايل‌های حفاظت شده با IRM را دريافت كند. تنها در صورتی می‌تواند آنها را مشاهده كند كه Office 2003 داشته باشد و يا از viewer جديدی كه قرار است مايكروسافت به همين منظور ارائه كند، استفاده كند.

ساير برنامه‌های Office 2003 تغيير چندانی برای كاربران منفرد نداشته است. در محيط word 2003 شما امكان مطالعه و مشاهده ستون را به صفحات روبرو در قالب يك كتاب خواهيد داشت و با ورق زدن به دو صفحه بعدی منتقل خواهيد شد. اين ويژگی جديد، خواندن متون را برای شما تسهيل می‌كند.

همچنين نسخه جديد word تصاوير كوچكی (thumbnail) از تمامی صفحات را در گوشه سمت چپ صفحه نمايش، نشان می‌دهد.

Office 2003 در 6 بسته بندی برای 6 گروه كاربر خانگی و تجاری طراحی و ارائه شده است و شما می‌توانيد بسته به نياز خود از يكی از اين مجموعه‌ها بهره برداری كنيد؛ اما اگر يك كاربر منفرد Office هستيد كه مثلا روی رايانه خود در منزل از آن استفاده می‌كنيد، توصيه می‌كنيم تنها outlook خود را به روز كنيد و مابقی نرم‌افزار Office 2003 را نصب نكنيد و از همان نسخه xp يا 2000 استفاده كنيد.

منبع: جام جم - کاشف- 11 آبان ماه
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
فناوری جديد مايكروسافت
آنتن تلويزيون را دور بيندازيد

در سال 1948 مردمی كه در دره‌های دور دست در ايالت پنسيلوانيای امريكا زندگی می‌كردند، همانند بسياری از افراد ديگری كه در مناطق كوهستانی دوردست زندگی می‌كردند، نمی‌توانستند برنامه‌های تلويزيونی را دريافت و مشاهده كنند. طيف فركانس خاصی كه به انتقال امواج تلويزيون اختصاص داده شده بود موجب شده بود دريافت برنامه‌های تلويزيونی تنها برای افرادی ميسر شود كه درمسير مستقيم ديد آنتن فرستنده قرار دارند.
برای حل اين مشكل آنتن‌هايی روی تپه‌ها نصب شدند و كابل‌هايی از آن آنتن‌ها به منازل كشيده شدند.

اين سيستم كه از آنتن‌هايی با كابل‌های بسيار بلند متصل به آنها تشكيل می‌شد، مشكلات زيادی داشت، مثلا به علت طول زياد كابل‌ها، سيگنال در حال حركت در آنها مرتب ضعيف می‌شد و مجبور بودند در فواصل مناسب از تقويت كننده (Amplifire) استفاده كنند تا كيفيت تصوير بهتر شود، اما استفاده از اين تقويت كننده‌ها كه گاه تعدادشان در مسير خانه هر فرد به 30 تا 40 عدد می‌رسيد و معمولا با فواصل 300 متر نصب می‌شدند، محدوديت‌ها و مشكلاتی نيز در برداشت.

اضافه شدن هر تقويت كننده به افزايش نويز می‌انجاميد. همچنين اگر به هر دليلی يكی از تقويت كننده‌ها از مدار خارج می‌شد، بيننده تصوير را از دست می‌داد. درواقع به اين دلايل، كاربران سرويس كابلی را به عنوان كيفيت نه چندان خوب تصوير و عدم اطمينان به كاركردش شناختند.

استفاده از اين سرويس ادامه يافت و بتدريج كمبودهای آن جبران شد در سال 1972 اولين كانال pay per view راه‌اندازی شد. كه مشتركان مجبور به پرداخت پول به ازای هر فيلم يا برنامه ورزشی بودند. در سال 1975 انتقال امواج به آسمان رفت. در اين سال با قرار دادن يك ماهواره در مدار، سيگنال تلويزيونی ابتدا به ماهواره و سپس از طريق آن به سيستم‌های كابلی منتقل می‌شد. اما همچنان مشكلات استفاده از كابل همانند وجود تقويت كننده و نويز كاربران را آزار می‌داد. در سال 1976 سيستم جديد كابلی پايه گذاری شد. در اين سيستم از فيبرنوری به جای كابل استفاده می‌شد.

البته فيبر در تمامی مسير جايگزين كابل نمی‌شد. بلكه از محل دريافت سيگنال‌های تلويزيونی تا همسايگی و نزديكی كابران فيبر جايگزين كابل می‌شد و ادامه مسير تا منازل را فيبر به عهده داشت. از آنجا كه فيبر همانند كابل، سيگنال را تضعيف نمی‌كند. لزوم وجود تقويت كننده به تعداد زياد از ميان رفت. به طوری كه تعداد تقويت كننده موجود ميان هربيننده تا مركز از 30 تا 40 عدد به حدود 6 عدد كاهش يافت. اين تعداد در سيستم‌هايی كه از سال 1988 به بعد ساخته شده‌اند. به يك يا دو تقويت كننده كاهش يافته است. كاهش شديد تعداد تقويت كننده‌ها باعث افزايش كيفيت و قابليت اطمينان سرويس كابلی شده است. به گونه‌ای كه تا اوايل دهه 90 نزديك به نيمی از منازل در امريكا به شبكه‌های كابلی متصل شدند.

با افزايش استفاده از شبكه‌های رايانه‌ای و تبادل اطلاعات، اين شبكه‌ها رشد و گسترش خوبی داشته است و در حال حاضر، تعداد زيادی از كاربران را به خود جلب كرده است. ارائه دهندگان خدمات شبكه‌های رايانه‌ای و اينترنتی سعی كرده‌اند بسياری از سرويس‌ها را روی اين شبكه‌ها ارائه كنند، اما تا به حال نتوانسته بودند تصاوير تلويزيونی با كيفيت مناسب و خوب را در اينترنت ارائه كنند و بسياری از ارائه دهندگان و در يافت كنندگان خدمات، هر دو شبكه را مورد استفاده قرار می‌دادند. شبكه كابلی برای دريافت تلويزيون و شبكه اينترنت برای دريافت اطلاعات. اما از خبرها چنين برمی‌آيد كه باز هم غول دنيای نرم‌افزار، مايكروسافت، اقدام به حال اين مشكل كرده است. در نمايشگاه ITU Telecom كه حدود 10 روز پيش در ژنو برگزار شد. بيل گيتس خبر از تولد نرم‌افزار جديدی در شركت مايكروسافت داد. اين نرم‌افزار كه MicrosoftTV Platform Maketing Manager نام دارد و تا پايان سال 2004 ارائه خواهد شد، امكان ارائه تصاوير تلويزيونی با كيفيت استاندارد را روی شبكه اينترنت فراهم خواهد آورد. مايكروسافت می‌گويد كه با كمك فناوری فشرده سازی تصاوير كه در Windows Media Player9 به كار گرفته شده است. می‌توان رو ی خط با پهنای باند 1 مگابايت بر ثانيه، تصاوير تلويزيونی را با كيفيت استاندارد منتقل كرد. در صورت علاقه به دريافت تصاوير با كيفيت بسيار بالا به خطوطی با سرعت 4 تا 5 مگابيت در ثانيه نياز خواهد بود.

مايكروسافت معتقد است با استفاده از اين روش تلويزيون اينترنتی به مراتب ارزانتر از تلويزيون‌های كابلی فعلی خواهد بود كه با استفاده از يك شبكع مجزا و فناوری فشرده سازی MPEG در حال كار هستند. از طرف ديگر، ارائه دهندگان خدمات و دريافت كنندگان آن، هردو از كار باشبكه مجزا خلاص می‌شوند و با يك شبكه تماس نيازهايشان را برآورده می‌كنند.

كارشناسان معتقدند در صورت رواج اين فناوری كاربران زيادی به استفاده از خطوط پر سرعت اينترنت مثلا DSL روی خواهند آورد و اين امر، باعث گسترش و تقويت شبكه‌های دسترسی به اينترنت خواهد شد.

منبع: کاشف - جام جم - 4 آبان
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
مشکل امنيتی سيستم های بانکی

موضوع امنيت، يکی از اصول مهم در ايجاد و گسترش شبکه‌های کامپيوتری است، و امروزه با توسعه روزافزون استفاده از شبکه در امور مختلف زندگی، توجه و به کارگيری آن به ويژه پس از خطرات و حملات فراوان به شبکه‌ها، اهميت خود بيش از پيش نشان می‌دهد.
متاسفانه در کشور ما، با وجود زمينه و علاقه فراوان به گسترش شبکه‌ها و استفاده از آن، هنوز آنچنانکه بايد به موضوع امنيت توجه نمی‌شود، و طبيعی است در زمينه‌های حساس و مهم مانند بانکداری (که هنوز در ابتدای راه به کارگيری آن هستيم) نيز اين مشکل وجود دارد.
به بهانه خبری که اخيرا در باره حمله به يک سيستم شبکه بانکی در کشور، و نتيجتا بروز خسارات فراوان منتشر شد، با مهندس بهرنگ فولادی کارشناس شبکه‌های کامپيوتری که به ويژه در زمینه امنيت شبکه‌ها فعاليت دارد گفت‌وگويی کرده‌ايم که نظراتش را در اين خصوص می خوانيد.

س: قبل از هر چيز، اصولا فكر می‌كنيد در كشور ما پيشرفتی در زمينه بانكداری الكترونيك به وجود آمده است؟

ج: از چند سال پيش با پيشرفت شبکه‌های رايانه‌ای در سيستم‌های بانکی کشور، شکل‌های محدودی از خدمات بانکداری الکترونيک در اختيار مشتريان بانک‌ها قرار داده می‌شود. عمده اين خدمات شامل حساب‌های سراسری و کارت‌های خودپرداز (به شکل Debit Card) قابل استفاده در ماشين‌های خودپرداز(ATM) می‌شوند و هنوز خدماتی به شکل Credit-card , Merchant account به علت وجود مشکلات قانونی و فنی عرضه نمی‌شود.


س: اين سرويس‌ها و خدمات مورد ارزيابی هم قرار گرفته‌اند؟

ج: تا اين زمان مشتريان و افراد زيادی از مشکلات زياد اين سرويس‌ها مانند وقفه‌های پياپی در سرويس و کندی آن اظهار نارضايتی داشته‌اند.

س: در خصوص اين مشكلات، معمولاً چه توضيحاتی ارائه می‌شود؟

ج: مشکلات مربوط به وقفه‌هايی كه مشتريان غالباً با آنها موجه می‌شوند، عمدتاً به عواملی مانند پارازيت و عوامل جوی نسبت داده می‌شود، در صورتی که افراد آشنا به مسائل ارتباطات ماهواره‌ای (که در بيشتر اين سيستم‌ها بکار گرفته شده) اطلاع دارند که علت اين مشکلات در نوع سرويس ارتباطی و پهنای باند خريداری شده است. مطرح‌ترين اين سيستم‌ها از روش TDMA درسرويس ارتباطی خود استفاده می‌کند که بر اساس اشتراک زمانی در استفاده از پهنای باند عمل می‌کند. اين روش با وجود ارزان بودن دارای نواقصی چون کندی شبکه و ناپايداری ارتباط در پهنای باند کم و تعداد node زياداست (کارکرد اين نوع شبکه‌ها مشابه شبکه‌های حلقه‌ای Ring است). پهنای باند کلی خريداری شده برای يکی از مطرح‌ترين اين سيستم‌ها 1Mbps/s است که در مواقعی جوابگوی حجم بالای داده‌ها نيست.

س: با توجه به تخصص شما در زمينه امنيت شبكه، بيشتر منظور ما ارزيابی امنيت موجود در اين خدمات است...

ج: متاسفانه ضعف‌های امنيتی اين سيستم‌ها كم نيست، ولی خيلی كم به آنها توجه شده است. در باره ضعف‌های امنيتی اين نوع سيستم‌ها، انتظار می‌رفت که طراحان و مجريان سرويس‌ها از تجربيات و روشهای امنيتی بکار گرفته شده در سيستم‌های بانکی کشورهای پيشرفته که حداقل 10 سال جلوتر از ما اين سرويس‌ها را پياده‌سازی کرده و در محيط پر خطر از نظر ميزان نفوذ و حمله‌ها، تجربه عملی کسب کرده‌اند، استفاده می‌کردند. اما متاسفانه در مواردی به علت عدم آگاهی و دانش کافی مجری سيستم و نيز عدم رقابتی بودن اجرای چنين پروژه هايی نکات امنيتی و حفاظتی ناديده گرفته شده اند.


س: با توجه به اهميت امنيت در سيستم‌های بانكی به دليل تاثيرات مستقيم مالی بر مردم و دولت، منشاء بيشتر اين ضعف‌های امنيتی از نگاه شما چيست؟

ج: در کل فرهنگ استفاده از مشاوره‌های امنيتی و تست‌های امنيتی (Penetration Test) در جامعه IT کشور و متوليان اجرای پروژه‌های IT ضعيف است. از طرفی در اين مورد خاص انحصاری نمودن اجرای پروژه‌های بانکی به يک مجموعه يا شرکت خاص باعث شده که مجال ارائه مشاوره و پيشنهادات در مورد امنيت سيستم از گروههای فعال و متخصص در اين زمينه گرفته شود. به عنوان مثال مواردی وجود داشته است که گزارش يک ضعف امنيتی داده شده و برای ارائه راهکار اعلام آمادگی شده است اما عموما با موضعگيری مجموعه مقابل يا پيمانکاران آنان مواجه شده‌ايم و عملا از پيگيری موضوع دلسرد شده‌ايم. متاسفانه اين ديد در بسياری از شرکت‌های متخصص اجرای طرح‌های نرم‌افزاری يا سيستم‌های رايانه‌ای وجود دارد که کد يا سيستم طراحی شده توسط آنان هيچ ايراد يا ضعف امنيتی ندارد در صورتی که متخصصان آنان شايد در زمينه برنامه‌نويسی ، توليد نرم‌افزار يا پياده‌سازی شبکه‌های رايانه‌ای خبره باشند اما نمی‌توان ادعا کرد که در زمينه‌های امنيتی نيز که خارج از تخصص شرکت است، احاطه کامل دارند. به قول معروف همه چيز را همگان دانند.
در صورت ادامه چنين روندی، متاسفانه می‌توان پيش‌بينی کرد که در آينده‌ای نزديک در سيستم‌های رايانه‌ای عمومی ديگر شاهد بروز چنين وضعی باشيم.

س: با توجه به خبر منتشره در يكی از سايت‌ها در باره خسارت مالی زياد يك بانك به دليل نقائص امنيتی، از آنجا كه جزئيات زيادی از آن منتشر نشده، شما در اين زمينه چيزی شنيده‌ايد؟ و نقص مورد نظر از ديد شما چه بوده است؟

ج: در مورد نام بانک و شرکت مجری سيستم آن به علت تبعات احتمالی آن نمی‌توانم اظهار نظر کنم. سيستم‌های بانکی فعلی يک سری ضعف‌های امنيتی مشترک و کلی در بستر ارتباطی خود دارند که البته در اين مورد خاص بعيد می‌دانم که از اين ضعف برای نفوذ استفاده شده باشد. بيشتر احتمال روی نفوذ به شبکه شرکت مجری طرح که وظيفه مونيتورينگ سيستم را داشته از طريق يک اتصال اينترنتی محافت نشده مانند Gateway خريد Online بانک يا خطوط Dial-up است.


س: آيا از وجود برنامه و ساختار فنی مناسب برای بررسی امنيتی سرويس‌های مختلف در بانك‌ها اطلاعی داريد؟

ج: مسلما مجری اين طرح‌ها که تابحال يک شرکت خاص بوده است، در اين زمينه ادعا دارد که البته قابل توجه و بررسی است. اما چيزی که واضح است اين است که امور امنيتی چنين طرح‌های حساسی بايد به شرکت‌ها و مجموعه‌های متخصص در زمينه امنيت رايانه‌ای سپرده شود.

س: آيا برنامه و نگاه كلان در مديران و نيز تمهيدات لازم در سيستم بانكی برای توجه به موضوع امنيت در شبكه‌های بانكی وجود دارد؟

ج: خوشبختانه از چند ماه پيش طبق خبری که در مطبوعات اعلام شد، بانک‌ها در اجرای چنين پروژه‌هايی ملزم به استفاده از خدمات يک مجموعه خاص نيستند. به اين ترتيب در صورت اثبات ضعف يا عدم توانايی يک مجموعه، امکان استفاده از توانايی‌ها و استعدادهای داخلی برای اصلاح يا اجرای اين سيستم‌هايی وجود دارد.، که طبيعتا اين می‌تواند گامی در بهبود امنيت اين سيستم‌ها باشد.
CCW Magazine
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
شركت مايكروسافت قصد سرمايه گذاری جست‌وجو در وب دارد
مايكروسافت به جنگ گوگل می‌رود

اواخر شهريور ماه خبری در سايت‌های خبری منتشر شد كه نشان از حضور مايكروسافت در يك عرصه جديد می‌داد. مايكروسافت قصد دارد با سرمايه گذاری در زمينه موتورهای جست‌وجو (Search Engines)، رتبه اول را از آن خود كند و گوگل را پشت سر بگذارد. مديران مايكروسافت تصميم گرفته‌اند كه سياست خود را در زمينه جست‌وجو در وب تغيير دهند و تنها به همكاری با بعضی موتورهای جست‌وجو مانند overture يا inktomi بسنده نكنند و خود به توليد يك موتور جست‌وجو بپردازند. هنوز مشخص نشده است كه مايكروسافت به چه ميزان ميخواهد از فناوری جست‌وجو استفاده كند. اما كرك كونيگس باور مدير استراتژی سايت MSN، موتور جست‌وجوی فعلی مايكروسافت می‌گويد كه توسعه فناوری جست‌وجو در مجموعه همين سايت يعنی MSN.com صورت خواهد گرفت. محققان می‌گويند اين تصميم ناشی از آن است مايكروسافت قصد دارد فناوری جست‌وجو را بخشی از بزرگ‌ترين محصول خوديعنی ويندوز كند. بنابراين نمی‌خواهد اين فناوری متعلق به كس ديگری باشد.

متخصصان معتقدند با توجه به توانايی نرم‌افزار اين شركت در صورت تمركز روی موضوع جست‌وجو در وب و هزينه كردن 50 ميليارد دلار می‌تواند هر رقيبی را برای سال‌های بعد از گردونه رقابت خارج كند.

به نظر می‌رسد كه مايكروسافت نسبت به اين تصميم بسيار جدی است. مديران اين شركت فكر می‌كنند كه اين فناوری هنوز در ابتدای راه خود است. مونيگس باور در اين باره می‌گويد: « موتورهای جست‌وجو در حال حاضر خوب عمل می‌كنند، اما كامل نيستند. امروزه بيشتر نتايج جست‌وجو با چيزی كه كاربران به دنبال آن می‌گردند، منطبق نيست. »

وی اضافه می‌كند كه مايكروسافت قصد دارد نتايج جست‌وجو را برای هر كاربر بنابر علايق و جست‌وجو پيشين وی ارايه كند. بعضی حتی از استفاده از اين فناوری در ويندوز longhorn خبر می‌دهند.

البته اين اولين بار نيست كه مايكروسافت قصد كرده در اين زمينه سرمايه گذاری كند. در سال 97 اين شركت با مشاركت inktomi، MSN پايه گذاری كرد، اما حالا به اين نتيجه رسيده است كه فناوری خاص خود را در اين زمينه داشته باشد تا بتواند همه را پشت سر بگذارد. شايد در نگاه اول اين كار كمی عجيب به نظر برسد. غول دنيای نرم‌افزار چه نيازی به كسب قدرت اول جست‌وجو در وب دارد؟

مروری بر آمار موتورهای جست‌وجو پاسخگوی اين پرسش است.

آيا می‌دانيد كه در هر روز چند عمليات جست‌وجو روی موتورهای جستوجو صورت می‌پذيرد؟ گوگل و شركايش در هر روز به بيش از 250ميليون درخواست جستوجو پاسخ می‌دهند. Overtrue با 167ميليون و Inktomi با حدود 80 ميليون درخواست در رده‌های بعدی قرار دارند. در ضمن اين ارقام متعلق به فوريه 2003 يعنی حدود 7 ماه پيش است كه تا به حال افزايش پيدا كرده‌اند.

از مجموع جست‌وجوهای صورت گرفته كه در ماه مه سال 2003 (ارديبهشت ماه امسال ) گوگل توانسته است 32درصد كاربران را به خود جلب كند. ياهو با 25 درصد، AOL با 19 درصد و MSN با 15 درصد در رده‌های دوم تا چهارم قرار گرفته‌اند. از آنجا كه بسياری از موتورهای جست‌وجو هنگام توليد نتايج از ديگران كمك می‌گيرند، اگر بخواهيم نتايج بالا را به دقت بيان كنيم بايد بگوييم كه 76 درصد نتايج جست‌وجو به مدد گوگل و 15 درصد با استفاده از MSN به دست آمده‌اند، چون گوگل نتايج را برای ياهو و AOL تامين می‌كند.

اما از نظر محبوبيت در ميان كاربران امريكايی مطابق با آمار تهيه شده در ژانويه 2003 (دی ماه 1381) گوگل يا 5/29 درصد در مقام اول قرار دارد. ياهو با كمی فاصله با 9/28 درصد دوم است و MSN نيز با كسب 6/27 درصد كابران در مقام سوم جای دارد. پس از آنها AOL، Ask jeeves و Overtrue قرار دارند.

آمار بعدی نشانگر مجموع تعداد ساعاتی است كه كاربران مختلف تا به حال روی موتورهای جست‌وجوی مختلف به جست‌وجو پرداخته‌اند. مقام اول بازم در اختيار گوگل است. تا ژانويه 2003 كاربران در مجموع7/18 ميليون ساعت را در اين سايت صرف كرده‌اند. AOL با 5/15 ميليون ساعت، ياهو 1/7 ميليون و MSN با 4/5 ميليون ساعت در رتبه‌های دوم تا چهارم قرار دارند.

حالا متوجه شديد كه چرا مايكروسافت تصميم به سرمايه گذاری جدی روی توليد فناوری جست‌وجوی مخصوص به خود گرفته است. نگاهی به آمار نشان می‌دهد كه گوگل در حال حاضر در بيشتر موارد رتبه اول را در دست دارد و بخوبی توانسته است كاربران را به خود جلب كند و MSN هميشه در رتبه‌های بعدی قرار دارد. مايكروسافت نمی‌تواند از تعداد زياد كاربران اينترنت و مراجعان به سايت‌های جست‌وجو صرفه نظر كند. او می‌خواهد اين بازار را هم از آن خود كند و در اين راه از هيچ تلاشی فروگذار نمی‌كند. سيستم عامل مايكروسافت با وجود تمامی مشكلات و معايبش توانسته است 95 درصد رايانه‌های شخصی را در اختيار بگيرد. اما موتورهای جست‌وجوی MSN هم خواهد توانست گوگل را شكست دهد و كاربران وب را به خود جلب كند؟

منبع: کاشف - جام جم - 13 مهر
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
اجرای برنامه‌های ويندوزی در لينوكس
حميد يوسف زاده
با توجه به كمبود شديدی كه از نظر برنامه‌های روميزی و كاربردی در لينوكس وجود دارد، از چند سال پيش دغدغه بسياری از سردمداران لينوكس اين بوده است كه به نحوی اين مشكل را حل كنند. به اين ترتيب مانع اصلی در راه فراگير شدن استفاده از لينوكس در ميان كاربران عادی برداشته می‌شود.

برای اين كار از يك سو محيط‌های گرافيكی بسيار پيشرفته‌ای نظير KDE و GNOME در لينوكس ايجاد شده است و هم‌زمان برنامه‌های كاربردی بسياری نيز برای اجرا و استفاده در محيط لينوكس نوشته شده‌اند. اما برخی راه ديگری را در پيش گرفته‌اند: اجرای كد باينری برنامه‌هايی كه برای ويندوز نوشته شده‌اند در محيط لينوكس.

در نگاه اول، بخصوص برای كسانی كه با مفاهيم مبنايی سيستم عامل‌ها آشنا هستند، اين كار عجيب و حتی غيرممكن به نظر می‌رسد. اما واقعا اين كار در قالب پروژه‌ای به نام WINE انجام شده و در بسياری از موارد هم كار می‌كند.

اگرچه كلمه WINE مخفف عبارت Windows Emulator است، اما نمی‌توان آن را كاملا يك امولاتور(Emulator) دانست. اين برنامه با ايجاد يك لايه نرم‌افزاری روی سيستم عامل، به كاربر اين اجازه را می‌دهد كه كدهای ويندوزی را اجرا كند. در نتيجه عملكرد آن را تا حد زيادی می‌توان مانند يك ماشين مجازی (Virtual Machine) دانست تا يك شبيه‌ساز.

پروژه WINE نسخه سورس‌آزاد بسياری از DLLهای محيط ويندوز را ايجاد كرده است. با استفاده از اين DLLها، برنامه‌های تحت ويندوز به شكلی فريب داده می‌شوند كه فكر كنند همچنان روی محيط ويندوز اجرا شده‌اند. به اين ترتيب برنامه‌های زيادی را می‌توان به شكل تحت لينوكس نيز در اختيار داشت. تا جايی كه حتی بسياری از بازی‌های بزرگ و سنگين تحت ويندوز را نيز می‌توان تحت لينوكس اجرا كرد. آدرس http://www.linuxgames.com/wine آخرين ليست بازی‌های تحت ويندوز را كه با استفاده از WINE می‌توان آنها را تحت لينوكس اجرا كرد معرفی می‌كند. همچنين آخرين ليست برنامه‌هايی كه امكان اجرای آنها توسط WINE وجود دارد، در آدرس http://appdb.codeweavers.com قابل مشاهده است.

بيشتر لينوكس‌ها برنامه WINE را در خود دارند. اما اگر شما می‌خواهيد بازی يا برنامه سنگينی را اجرا كنيد، توصيه می‌كنيم كه هميشه آخرين نسخه اين برنامه را از آدرس http://www.winehq.com/download.shtml دريافت كنيد.
ccwmagazine
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
8 نكته در افزايش كارايی ويندوز xp

ويندوز شما کمک می‌خواهد


2 سال پيش وقتی ويندوز xp به بازار عرضه شد، بسياری از كاربران شيفته زرق و برق و محيط جذاب آن شدند كه انصافا با محيط خشك و بی‌روح 2000 قابل مقايسه نبود. Xp شيك، دوست داشتنی و جالب بود و همين خصوصيت آن باعث شد كه در مدت كوتاهی بسياری از كاربران تازه كار را جذب كند، اما حرفه‌ای‌ترها كمی عاقل‌تر بودند. آنها منتظر ماندند تا كمی از تولد اين سيستم عامل بگذرد و امتحانش را پس بدهد. مايكروسافت وعده‌های فراوانی مبنی بر قابل اعتماد بودن xp نسبت به ويندوزهای قبلی داده بود. اما به مرور زمان، كم‌كم خطاها (Bugs) و حفره‌های امنيتی (Security Holes) آن کشف شد و مايكروسافت را مجبور كرد كه هر از گاهی يك نسخه اصلاحی (Patch) برای از ميان بردن اين اشكالات ارائه كند. با اين كه هنوز هم ممكن است حفره‌ها و باگ‌های ناشناخته‌ای در xp وجود داشته باشد، ولی توصيه می‌كنيم چنانچه دستگاه شما توانايی پذيرش اين سيستم عامل را دارد، ويندوز خود را به XP ارتقا دهيد. در دنيای رايانه، 2 سال مدت كمی نيست. پس تا دير نشده اقدام كنيد. به هر حال اگر كاربر ويندوز XP هستيد، يا چنانچه قصد داريد روزی آن را روی دستگاه خود نصب كنيد شما را به خواندن اين مقاله دعوت می‌كنيم. با بكار گيری اين نكات می‌توانيد كارايی سيستم عامل خود را افزايش دهيد.

ويندوز خود را روی بهترين كارايی تنظيم كنيد. روی آيكون My computer كليك راست كرده،Properties را برگزينيد. به پوشه Advanced رفته و در قسمت Performance روی دكمه Settings كليك كنيد. حال در پنجره ظاهر شده در كنار عبارت Adjust for Best perfprmance علامت بگذاريد.
همانگونه كه بارها گفته‌ايم، برای خلاص شدن از دست برنامه‌های حاضر در حافظه كه با هر اجرای ويندوز بالا می‌آيند، گزينه Run را از منوی start انتخاب و دستور msconfig را وارد كنيد. پس از اجرا به پوشه startup برويد و علامت كنار برنامه‌های غيرضروری را برداريد. می‌توانيد سری به فولدر startup در منوی start ، گزينه Allprograms هم بزنيد و روی نرم‌افزارهايی كه نمی‌خواهيد، راست كليك كرده، delete كنيد. اگر حرفه‌ای‌تر هستيد به سراغ فولدرهای Run Run Onc, RunOnceEX, Runservices,و Runservices Once در رجيستری ويندوز برويد و برنامه‌های غيرضروری را از آنها حذف كنيد.
هارد خود را تميز كنيد. هنگامی كه هارد شما در حال پر شدن است، درايو مجبور است در شيار (track)های داخلی بنويسد. (همانگونه كه می‌دانيد هارد به صورت صفحات دايرهای شكل است . روی اين صفحات، دواير متحدالمركزی وجود دارد كه به آنها شيار گفته می‌شود). از آنجاكه شيارهای داخلی كوچك‌ترند، اطلاعات كمتری روی آنها جا می‌گيرد پس برای نوشتن اطلاعات، به تعداد دوربيشتری چرخش هارد نياز است. برای افزايش كارايی، برنامه‌های غيرضروری را uninstall كنيد. از اطلاعاتی كه هم‌اكنون نياز نداريد، نسخه پشتيبان(backup) تهيه‌كرده و در جای ديگری غير از هارد رايانه‌تان نگهداری كنيد. اجرای Disk Cleanup برای خلوت كردن هارد، خالی از فايده نيست. پس از تميز كردن هارد، نياز به يك Defrag داريد كه تكه‌های فايل‌های روی هارد را به هم بچسباند.
درايو سخت‌افزارهای خود را به روزآوری كنيد. دقت كنيد كه همواره آخرين نسخه از درايوها را در اختيار داشته باشيد تا كارايی رايانه خود را تا حد امكان بالا ببريد.
پرينترهای موازی را غيرفعال كنيد. اگر پرينتر شما به پورت موازی (Parallel) متصل باشد، ممكن است وقتی در حال پرينت گرفتن هستيد، ديگربرنامه‌های شما به خوبی كار نكند. يا اين كه اصلا كار نكند. ويندوز xp (همانند 2000) با پورت موازی بخوبی كنار نمی‌آيند، بكوشيد پرينتر را به پورت USB رايانه‌تان وصل كنيد. اگر پرينتر شما چنين كابلی ندارد، می‌تواندی از يك كابل USB به موازی استفاده كنيد. البته به شرطی كه رايانه شما پورت داشته باشد.
چقدر حافظه لازم داريد؟ ممكن است بخشی از هارد خود را به صورت حافظه مجازی (Virtual memory) در آورده و آن را در اختيار برنامه‌ها گذاشته باشيد، اما هر چه باشد اين حافظه كندتر از RAM خواهد بود. حداقل RAM مورد نياز برای XP ، 64 مگابايت است. اما در بسياری از موارد حتی 128 مگابايت هم برای اجرای چند برنامه به طور همزمان جوابگو نخواهد بود.
خودتان می‌توانيد آزمايش كنيد. در هر لحظه تنها يك برنامه را باز كنيد. اگر كارايی آن برنامه بيشتر از حالتی بود كه با ديگر برنامه‌ها باز می‌باشد. RAM سيستم شما كافی نيست. برای برنامه‌های استاندارد معمولی 256مگابايت حافظه كافی است. اما اگر با فايل‌های چند رسانه‌ای (MULTIMEDIA) خيلی سر و كار داريد يا با بازی‌های با گرافيك سنگين كار می‌كنيد، به سراغ 512 مگابايت يا يك گيگا بايت RAM برويد.
ويروس يابی كنيد. اگر سيستم شما بسيار كند شده است، ممكن است ويروسی باشد. برنامه آنتی ويروس خود را از طريق سايت آن به روز آوری (update)كرده، سيستم را scan كنيد.
از ابتدا شروع كنيد. برخی كاربران به نصب و unistall نرم‌افزارهای مختلف عادت دارند. اگر شماهم از آن دسته هستيد، بايد بدانيد كه بيشتر اوقات برنامه‌های uninstall بخوبی عمل نمی‌كنند و تعدادی از فايل‌های نرم‌افزارها را روی هارد شما باقی می‌گذارند. به مرور زمان اين فايل‌های بی‌خودی و اطلاعات و اطلاعات به دردنخوری كه در رجيستری ويندوز باقی مانده است، سرعت ويندوز را پايين می‌آورد. در اين موارد تميز كردن رجيستري، معمولا مفيد است. گاهی نيز نصب مجدد reinstall ويندوز شما را ياری می‌كند.
در پايان ذكر اين نكته را ضروری می‌دانيم كه متاسفانه در بازار ايران نسخه‌های متعددی از ويندوز xp وجود دارد كه برخی از آنها نسخه آزمايشی يا مدت دار (trial version) بوده و پس از مدتی از كار می‌افتد. در تهيه سی‌دی اين سيستم عامل نهايت دقت را به كار ببنديد. به هنگام سازی و نصب نسخه‌های اصلاحی (Patch) را فراموش نكنيد. سری به سايت www.microsoft.com بزنيد و همواره ويندوز و ديگر نرم‌افزارهای خود را به روز نگهداريد.

منبع: PC Magazine
جام جم - کاشف - 16 شهريور
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
علائم بيماری اينترنتی
ساعت 11:30 شب است. بسيار خسته است، به طوری كه چشمانش باز نمی‌شوند. فردا هم از همان اول صبح كلی كار دارد. اما مگر می‌تواند بدون چك كردن ايميل‌هايش بخوابد؟ پای رايانه‌اش می‌نشيند و به اينترنت وصل می‌شود. با خود می‌گويد: فقط نيم ساعت. بعد می‌خوابم. چند ايميل چك می‌كند و چندتا هم جواب می‌دهد. دو سه نفر از دوستانش آن‌لاين هستند. شروع به صحبت با او می‌كنند. همزمان مشغول خواندن خبرهای روز در سايت‌های مختلف است. ناگهان به طور تصادفی چشمش به گوشه پايينی سمت چپ مانيتور می‌افتد و ساعت سيستم را می‌بيند. ساعت 2:30 بامداد است و او هنوز بيدار است.

تا به حال اين اتفاق برای شما افتاده است؟ اگر پاسخ مثبت است، بايد بگويم كه علائم يك بيماری اينترنتی يعنی اعتياد به وب يا WebAddiction در شما به چشم می‌خورد.

هنگامی كه مرور كردن وب، ايميل زدن، بازی، خريد، دريافت موسيقی، و چت كردن با كار و يا زندگی اجتماعی يك فرد تداخل ايجاد كنند، زمانی است كه مشكل آغاز شده است. روانشناسان و محققان در نقاط مختلف جهان مشغول بررسی اين مشكل هستند، تا افراد مقدار زمانی را پشت رايانه‌هايشان به سر ببرند كه مشكلی برای آنها پيش نياورد. مطابق تحقيقات جديدی كه در دانشگاه فلوريدا انجام شده و در تاريخ 7 آگوست منتشر شده است، برای تست اعتياد به وب بايد به 5 سوال پاسخ داد و برای به خاطر سپردن اين 5 سوال بايد كلمه Mouse را كه حرف ابتدای اين سوالال است، در ذهن ثبت كرد. اين نكات و سوالات عبارتند از:

گذراندن زمان بيش از زمان مورد نظر روی اينترنت More Than intended time spent online
غفلت از ساير مسئوليت‌ها Other responsibilities neglected
تلاش‌های ناموفق برای كاهش مدت حضور روی شبكه Unsuccessful attempts to cut down
يك ناسازگاری مهم در روابط به علت استفاده از اينترنت Significant relationship discord because of use
اشتياق و تفكر بيش از حد در زمان عدم حضور روی شبكه Excenssive thoughts or anxiety when not online
محققان دانشگاه فلوريدا اين نكات را پس از ارزيابی روانشناسانه حضوری و رودررو روی 20 داوطلبی كه احساس می‌كردند دچار اين مشكل هستند و 17 دانشجو با سطوح مختلف استفاده از اينترنت، به دست آوردند. داوطلبان همگی افرادی بودند كه در هفته بيش از 30 ساعت آنلاين بودند و مدت زمان استفاده غير ضروری آنها از اينترنت 10 برابر بيش از زمان مورد استفاده برای كار يا تحصيل بود.

جالب است بدانيد مطابق تحقيقات انجام شده حدود 25 تا 50 درصد از وابستگی شديد و اعتياد به وب و اينترنت، در محل كار ايجاد می‌شود كه اين نكته نشان می‌دهد اين عده از افراد برای شركت در فعاليت‌هايی كه ربطی به كارشان ندارد، حقوق می‌گيرند. بنابراين تحقيقات، هركارمند بيش از يك روز كامل كاری را در هر هفته به مرور صفحات وبی می‌پردازد كه ربطی به كارش ندارد.

از طرف ديگر، سر زدن به سايت‌های مختلف و گوناگون از سوی كارمندان باعث به خطر افتادن شبكه‌های داخلی شركت‌ها می‌شود و احتمال نفوذ ويروس، كرم‌های اينترنتی و كدهای خطرناك را به اين شبكه‌ها بالا می‌برد.

مشكل ديگری كه در اين مواقع ايجاد می‌شود، ترافيك بالاست. هنگامی كه يك يا چند نفر از كارمندان مثلا در حال ديدن يك فيلم يا گوش دادن به يك آهنگ از روی شبكه هستند. ترافيك ايجاد شده باعث می‌شود تا ساير افراد دسترسی سريع و مناسب به اينترنت نداشته باشند.

اين دلايل باعث می‌شود تا شركت‌های مختلف به فكر استفاده از فايروال و كنترل دسترسی كاركنان به اينترنت بيفتد تا بتوانند كارايی را بالا ببرند و امنيت شركت خود را حفظ كنند.

البته در همين زمان بعضی از افراد عقيده دارند استفاده زياد از اينترنت بد نيست. جفری كل (Jeffrey cole) مدير دانشگاه كاليفرنيا، مركز لس آنجلس برای سياست‌های ارتباطی در اين باره می‌گويد: گذراندن زمان‌های طولانی و زياد روی اينترنت برای بعضی افراد در انجام كار، تحصيل و يا نوآوری بسيار مفيد و مناسب است.

شما چه فکر می‌كنيد؟ آيا به عنوان يك كاربر اينترنت ميزان حضور خود روی شبكه را مناسب می‌دانيد؟ به نظر می‌رسد در صورتی كه آنلاين بودن باعث بروز مشكل در انجام كارها و زندگی اجتماعی شود، بايد آن راكنترل كرد. زندگی در دنيای سايبر نمی‌تواند و نبايد جايگزين زندگی در دنيای واقعی شود.
سید محمد رضا رشتی
ccwmagazine
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
يك قطره آب، جايگزين رايانه شما

سال 1994 بود. دكتر لئونارد آدلمن، استاد رشته كامپيوتر دانشگاه كاليفرنيای جنوبی روی تختخواب خود دراز كشيده بود و كتاب بيولوژی ملكولی ژن، نوشته جيمز واتسون را مطالعه می‌كرد. ناگهان چيزی در ذهنش جرقه زد. كمی بيشتر فكر كرد. بله، سلول‌های انسان و رايانه‌ها در پردازش و ذخيره سازی اطلاعات تقريبا يكسان عمل می‌كنند. رايانه‌ها اطلاعات را در قالب رشته‌ای از يك و صفر ذخيره می‌كنند. موجودات زنده نيز اطلاعات را با مولكول‌های موسوم به A، T، C، G در يك DNA ذخيره می‌كنند. به عبارت ديگر DNA پتانسيل انجام عمليات محاسباتی و پردازش را دارد. در واقع DNA در شيوه ذخيره سازی اطلاعات ثابت روی ژن شما بسيار شبيه هارد ديسك عمل می‌كند و چنين بود كه ايده نسل جديدی از رايانه‌ها شكل گرفت: رايانه‌های DNA.

آن جرقه كوچك در ذهن آدلمن به سرعت به يك پروژه جدی در مراكز تحقيقاتی و پژوهشی تبديل شد. درواقع همه می‌دانستند كه با سرعت فعلی رشد صنعت چيپ سازی، رايانه‌های ترانزيستوری و سيليكونی كه بيش از 40 سال است در مركز توجه جهان محاسبات قرار داشته‌اند. بزودی به انتهای خط خواهند رسيد. چيپ‌ها كوچك‌تر و كوچك‌تر شدند و در هر 18 ماه تعداد قطعات الكترونيكی موجود روی چيپ دو برابر شد و سرعت چند برابر افزايش يافت، اما اين مينياتوری شدن چيپ ها و افزايش سرعتشان نهايت و حدی دارد و پس از آن متوقف خواهد شد، بنابراين توجه متخصصان به ميليون‌ها سوپر رايانه طبيعی موجود در موجودات زنده جلب شد و به كار روی نظريه آدلمن پرداختند.
ماشين‌ها و رايانه‌هايی نيز ساخته شده است. گرچه اگر به دقت نگاه كنيد به جای رايانه تنها تيوپ‌های كوچكی می‌بينيد كه آب دارند.
مسائلی كه در حال حاضر از سوی اين رايانه‌ها حل می‌شوند بسيار ابتدايی و مقدماتی هستند و كودكان با كاغذ و قلم سريع‌تر به پاسخ می‌رسند، اما چيزی كه متخصصان را همچنان دلگرم نگه داشته است و آنها را به كار بيشتر روی اين پروژه واداشته است. مزايايی است كه يك رايانه DNA خواهد داشت. DNA ارگانيسم سلولی است. بنابراين در همه موجودات زنده وجود دارد و هميشه يك منبع DNA در دسترس است. از طرف ديگر در دسترس بودن DNA باعث ارزان شدن آن به عنوان منبع ساخت رايانه می‌شود. همچنين بر خلاف مواد فعلی كه سمی و غيرقابل جذب در طبيعت هستند، DNA بخشی از محيط و موجود زنده است. از طرف ديگر اگر يك رايانه DNA را با يك رايانه امروزی مقايسه كنيم، نتايجی بسيار شگفت‌انگيز به دست می‌آوريم. رايانه‌های DNA بسيار كوچك‌تر از رايانه‌های امروزی هستند. در حالی كه حجم بسيار بيشتری از اطلاعات را می‌توانند در خود نگهداری كنند. يك پوند (453 گرم) DNA ظرفيتی بيشتر از تمامی رايانه‌های الكترونيكی ساخته شده دارد. از نظر قدرت محاسباتی نيز اين رايانه‌ها با رايانه‌های فعلی قابل مقايسه نيستند. قدرت محاسباتی يك رايانه DNA با اندازه اشك چشم بيشتر از قوی‌ترين سوپر رايانه‌های جهان است.
" "
بيش از 10 تريليون مولكول DNA در يك سانيتمتر مكعب جا می‌گيرد. با اين حجم از DNA می‌توان 10 ترابايت (1000گيگابايت) اطلاعات را ذخيره كرد و 10 تريليون محاسبه را در يك لحظه به انجام رساند.

" "

برای اينكه قدرت پردازش و دخيره سازی اين نوع رايانه برای شما بيشتر مشخص شود، مثال ديگری می‌زنيم. بيش از 10 تريليون مولكول DNA در يك سانيتمتر مكعب جا می‌گيرد. با اين حجم از DNA می‌توان 10 ترابايت (1000گيگابايت) اطلاعات را ذخيره كرد و 10 تريليون محاسبه را در يك لحظه به انجام رساند، همچنين می‌توان گفت كه يك گرم DNA خشك شده كه تقريبا به اندازه نصف يك حبه قند است، می‌تواند اطلاعات يك تريليون سی‌دی را در خود ذخيره كند.

حالا متوجه شديد كه چرا دانشمندان وقت زيادی را صرف اين ايده می‌كنند و می‌كوشند تا اين نسل جديد را به واقعيت تبديل كنند. اما مشكلاتی نيز وجود دارد. DNAها، هميشه آنطور كه انتظار می‌رود رفتار نمی‌كنند. پس يكی از مهم‌ترين مسائل متخصصان كنترل توليد و توسعه آنها برای دريافت نتايج دقيق از محاسبات است. يكی از متخصصان توانسته است رايانه‌ای را در سال 2001 به نام خود ثبت كند كه در يك قطره آب جای دارد و از مولكول‌های DNA و آنزيم‌ها به عنوان ورودی، خروجی، نرم‌افزار و سخت‌افزار استفاده می‌كند. در سال 2003 اين دانشمند به كمك همكارانش يك منبع تغذيه نيز به رايانه‌اش اضافه كرد. اين منبع، انرژی خود را از شكسته شدن مولكول‌های DNA تامين می‌كند. وی مطمئن نيست كه ژنتيك بتواند جايگزين سيليكون شود. اما معتقد است كه اين دو نسل به شيوه‌ای مسالمت آميز و در كاربردهای مختلف، كنار هم زندگی خواهند كرد و آخرين خبر اين كه در اواسط آگوست امسال( اواخر مردادماه) گروه ديگری از دانشمندان طی يك مقاله اعلام كردند كه رايانه‌ای ساخته‌اند كه مبتنی بر بيلوژيك است و برای انجام يك بازی با نام Tic-Tac Toe ( بازی xo در يك محيط 3x3 ) طراحی شده است. آنها معتقدند كه اين رايانه هيچگاه اين بازی را به انسان نمی‌بازد. به نظر می‌رسد استفاده هوشمند از رايانه‌های DNA آغاز شده است، اما آيا زمانی خواهد رسيد كه من و شما به جای اين رايانه‌های الكترونيكی از يك قطره آب برای انجام محاسبات استفاده كنيم؟
سيد محمد رضا رشتی
ccwmagazine

منبع: جام جم - کاشف - 16 شهريور
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
سيستم عامل ملی
جايگزين ويندوز می شود


اشاره: دبيرخانه شورای عالی انفورماتيك كشور وظايف متعددی را بر عهده دارد، بررسی سياست‌ها و خط مشی‌های اساسی به منظور هدايت‌های فعاليت‌های انفورماتيكی كشور، مطالعه مستمر به منظور پويايی نظامی پويا و سالم انفورماتيك در كشور و برنامه ريزی در جهت اشاعه و توسعه فرهنگ انفورماتيك، بررسی و تشخيص صلاحيت موسسات و شركت‌های متقاضی فعاليت در زمينه انفورماتيك، تدوين استانداردهای مورد نياز در زمينه انفورماتيك، نظارت و هدايت انجام پروژه‌های بنيادی و كاربردی ملی، ثبت نرم‌افزارها و حمايت از حقوق مولفان نرم‌افزار و بررسی مسائل حقوقی كاربرد كامپيوتر و ... از جمله وظايف اين دبيرخانه است. اطلاع يافتيم كه اين دبيرخانه تهيه سيستم عامل ملی را دستور كار خود دارد. به منظور آشنايی با اين سيستم و مراحل اجرايی آن گفت‌وگويی با دكتر محمد سپهری راد مشاور رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزی كشور و دبيرشورای عالی انفورماتيك اتجام داده‌ايم كه در پی می‌آيد.


لطفا مطالبی را در خصوص سيستم عامل ملی و دلايل رويكرد **** انفورماتيك كشور به اين سيستم را ارايه فرماييد.

در حال حاضر عمده رايانه‌هايی كه مورد بهره‌برداری قرار می‌گيرد رايانه‌های شخصی بوده و سيستم عامل مورد استفاده در اين رايانه‌ها (تقريبا بدون استثنا) سيستم عامل ويندوز است. استفاده گسترده از اين سيستم مشكلاتی را به همراه دارد كه عمده‌ترين آنها عبارت است از:

منبع اين سيستم عامل در اختيار ما نيست و حفره‌های امنيتی در آن وجود دارد. از اين رو، بدون آن كه كاربران بدانند، ممكن است اين حفره‌های امنيتی برايشان مشكل ايجاد كند و اطلاعات آنها در معرض نفوذ خرابكاران قرار گيرد.
در ايران قانونی كه حمايت كننده نرم‌افزارهای خارجی باشد وجود ندارد و اين نرم‌افزارها به طور رايگان تكثير می‌شوند و همه از آن استفاده می‌كنند، اگر ايران بخواهد به سازمان تجارت جهانی (WTO) بپيوندد، قطعا ادامه اين روش امكان پذير نيست و كشور مجبور خواهد شد برای استفاده از نرم‌افزارهای خارجی، بهای آن را بپردازد.
به اين دلايل و دلايل فرعی ديگر، تصميم گرفته شد برای روزی كه با شرايطی متفاوت نسبت به امروز روبه رو خواهيم بود، يك سيستم عامل ملی تدوين شود. سيستمی كه اين مشكلات را نداشته باشد يا آنها را به حداقل برساند. بر اساس تجاربی كه در دنيا وجود دارد و همچنين تجارب كشورهايی كه كم و بيش با چنين مسائلی مواجه بودند، چنين سيستم عاملی بايد بر اساس سيستم عامل‌هايی كه منبع آنها باز است، ساخته شود. تهيه يك سيستم عامل ملی توسط خود ايران امكان پذير نيست. به دليل اين كه كار بسيار فنی و پيچيده‌ای را می‌طلبد. اما سيستم عاملی وجود دارد كه منبع آن در اختيار همگان است و به صورت مداوم توسط علاقه‌مندان به اين حرفه و حوزه بهبود پيدا می‌كند و ابزارها و امكانات جديدی برای آن فراهم می‌شود.

از بين سيستم عامل‌های منبع باز، سيستم عامل لينوكس مناسب‌تر از همه تشخيص داده شد. كشورهايی مانند آلمان، چين و بعضی از كشورهای آمريكای جنوبی هم اين سيستم را انتخاب كرده‌اند. مزايايی سيستم ياد شده اين است كه اولا، منبع آن باز است، بنابراين جزئياتش در اختيار كسانی كه بخواهند روی آن كار كنند، قرار دارد. ثانيا، ايمنی اين سيستم بسيار بالاست. البته بعضی معتقدند امنيت بالای اين سيستم به دليل آن است كه هنوز مورد توجه خرابكاران قرار نگرفته و اگر سيستم مزبور مانند ويندوز كاربرد فراوانی داشته باشد، بدون شك توجه نفوذگران را سوی خود جلب می‌كند و از حفره‌های ناامن آن هم سواستفاده خواهد شد. اما در حال حاضر اين وضعيت وجود ندارد و سيستم لينوكس نسبت به ويندوز امنيت بسيار بالاتری دارد.

فعاليت‌های مطالعاتی و اجرايی سيستم عامل ملی از چه زمانی آغاز شده و تاكنون چه مراحلی را طی كرده است؟

بر اساس مقدمات مذكور. مطالعاتی در سال 1380 آغاز شد تا ابعاد مسئله را بشكافد كه اگر ما بخواهيم چنين كاری را انجام دهيم، حد و حدود آن چيست؟ بر اساس مطالعات، تعريف مسئله تقريبا روشن شد. بعد از مشخص شدن حدود مسئله، پروژه وارد مرحله اجرايی شد. در كنار دبيرخانه لازم بود يك سيستم مديريت فنی هم وجود داشته باشد. برای اين منظور، با مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات پيشرفته شريف ( وابسته به دانشگاه صنعتی شريف) قراردادی منعقد شد تا مسائل فنی و هدايت پروژه را به لحاظ استانداردهای فنی دنبال كنند و يك كميته راهبردی هم از افراد متخصص تشكيل شد تا هدايت كلان پروژه را بر عهده بگيرد. بنابراين در اينجا دو دسته مسئله مطرح می‌شود: يكی مسائل مربوط به اينكه مجموع فعاليت چيست و پروژه چه مراحلی را پی می‌گيرد و دوم، مسائل مربوط به بعد فنی پروژه.

البته يادآوری اين نكته ضروری است، بعد از معين شدن حدود مسئله، يك طرح كلان استخراج و در اين طرح كلان مشخص شد كدام فعاليت پيش نياز كدام فعاليت ديگر است؟ هر فعاليت چقدر طول می‌كشد؟ نتايج يك فعاليت در كدام فعاليت مورد استفاده قرار می‌گيرد؟ و...

اين طرح كلان در كميته راهبردی بررسی و تصويب شده است و انجام پروژه بر اساس طرح كلان پيش خواهد رفت.

در اين پروژه، زير پروژه‌هايی هم تعريف شدند و روش اين است كه زير پروژه‌ها به شركت‌ها و گروه‌های متفاوتی سپرده شوند تا آنها را انجام دهند. پس از انجام و آزمون اين فعاليت يكپارچه سازی آنها توسط همان مركز مسئول بعدفنی كار ( مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات پيرشفته شريف) انجام می‌گيرد.

علاوه بر اين، برای آنكه سيستم عامل ياد شده جا بيفتد و كاربران از آن استقبال كنند، نيازمند انجام فعاليت‌های فرهنگ سازی هستيم. برنامه ريزی مربوط به فرهنگ سازی هم توسط مركزی كه نام بردم انجام خواهد شد، مانند برگزاری سمينارها و ... برای كاربران و شركت‌های انفورماتيكی يا پيش‌بينی دروس دانشگاهی برای دانشجويان تا آنان ترغيب شوند پروژه‌هايشان را در اين ارتباط بگذرانند به طوری كه پس از فارغ التحصيلی با اين سيستم آشنا و پشتوانه خوبی برای آن در جامعه باشند.

لطفا در خصوص زير پروژه‌های طرح سيستم عامل ملی توضيح بيشتری ارائه فرماييد؟

در اولين مرحله كار 8پروژه مشخص شد و ارتباط اينها با يكديگر معلوم شد كه كدام پروژه بايد پيش از ديگری انجام شود و نتايج چيست؟ يكی از پروژه‌ها به 5 زيرپروژه تقسيم و مشخصات فنی كامل آنها تبيين شد و از طريق آگهی در رسانه‌ها و ... به اطلاع همگان رسيد و از دست اندركاران اين حوزه خواسته شد، اگر قادرند اين پروژه‌ها را انجام بدهند، پيشنهادهای خود را ارايه كنند، در نهايت پيشنهادها توسط مركز فناوری اطلاعات وارتباطات پيشرفته شريف بررسی و با تمام پيشنهاد دهندگان مصاحبه‌هايی انجام و پس از امتياز بندی پيشنهادها، هريك از پروژه‌ها بر اساس امتيازها به بهترين پيشنهاد دهنده سپرده و در نهايت قرارداد كار منعقد شد. البته بعضی از زيرپروژه‌ها در مدت كوتاهی مثلا شش ماه و بعضی در مدتی طولانی‌تر به انجام می‌رسند و هزينه هريك در مقايسه با ديگری متفاوت است.

اقدامات بعدی در راستای استقرار سيستم عامل ملی چيست وبه نظر جنابعالی اين پروژه چه زمانی به پايان خواهد رسيد؟

اقدام بعدی اين است كه پروژه‌های بعدی آماده و بخشی از امور مربوط به فرهنگ سازی آغاز شود. اولين مرحله فرهنگ سازي، برگزاری سمينارهايی در داخل و خارج از دانشگاه‌ها خواهد بود تا اين فضا مهيا شود. پيش بينی ما اين است كه پروژه تقريبا بين 3 تا 4 سال طول بكشد و طی اين زمان سيستم عاملی ملی برای فارسی سازی آماده می‌شود و نرم‌افزارهای كاربردی مانند واژه پرداز، مرورگر، ابزار پست الكترونيك و ... نيز توليد خواهد شد.

ميزان اعتبار اختصاص يافته به اين پروژه در سال 81 و سال جاری چقدر است و از كدام منابع تامين می‌شود؟

به علت اينكه يك چنين كاری منافع تجاری ندارد، تمامی هزينه‌ها بايد توسط دولت تامين شود. در سال 1381، 120ميليون تومان اعتبار در اختيار اين پروژه قرار گرفت كه 100ميليون تومان آن از خزانه دريافت شد و امسال هم پيش بينی می‌شود حدود 500ميليون تومان هزينه پروژه‌ها باشد. البته پيش بينی ما اين است كه با زمينه سازی مناسب، وقتی اين سيستم توسط كاربران مورد استفاده قرار گيرد و تعداد كاربران افزايش يابد، بازارهايی هم برای بخش خصوصی به وجود خواهد آمد و بخش خصوصی ميتواند اين سيستم‌ها را بر عهده گيرد و در اين ساختار نرم‌افزارهای جديد به وجود آورد، در نتيجه بعد از سه سال يا چهار سال، در كنار اين فعاليت‌ها، اهداف تجاری كه انگيزه‌ای برای كار وسرمايه گذاری بخش خصوصی می‌شود نيز ايجاد خواهد شد.

به نظر شما چه موانعی بر سر راه استقرار سيستم عامل ملی وجود خواهد داشت؟

نفوذ سيستم عامل ويندوز بسيار گسترده است، بنابراين گسترش دادن سيستم عامل ملی بر اساس لينوكس به سهولت انجام نمی‌شود و مدت‌ها طول می‌كشد تا كاربران به ويژه كاربران غيرحرفه‌ای ترغيب شوند با اين سيستم كار كنند. البته می‌توان سيستم را طوری ساخت كه سهولت كاربری سيستم‌های مبتنی بر ويندوز را هم داشته باشد و در بحث‌های فنی هم اين امر مورد تاكيد قرار دارد تا كاربران احساس مشكل نكنند.

در هر حال، اين سيستم، سيستمی خواهد بود كه منبع آن باز است، برای محيط فارسی ساخته می‌شود، همراه با سيستم عامل نرم‌افزارهای كاربردی و ابزارهای برنامه ساز به فارسی خواهد بود.

منبع: برنامه - شماره
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
همه چيز درباره مدارك مايكروسافت

هفته پيش، در دفتر روزنامه مشغول غلط‌گيری صفحات بودم كه زنگ تلفن به صدا درآمد. يكی از خوانندگان كاشف بود. درباره مدارك مايكروسافت پرسيد. از عنوان مدارك و موارد استفاده هريك گرفته تا امكان يافتن كار در صورت داشتن مدرك." "
اين مدارك كه به مجموعه آنها MCP (Microsoft Certified Professiona)l گفته می‌شود، طی امتحانات استانداردی، به افرادی داده می‌شود كه در به كارگيری يا پياده كردن يكی از محصولات يا فناوری‌های مايكروسافت مهارت كافی كسب كرده‌اند
.

اولين بار نبود كه درباره مدارك از ما پرسيده می‌شد و البته آخرين بار هم نبود. در واقع، از وقتی موسسات داخلی بسياری كلاس‌هايی را برای دريافت اين مدارك برگزار و برای آن تبليغ كرده‌اند. اسامی اين مدارك بيش از پيش سر زبان‌ها افتاده است. اما اين مدارك چيست؟

اين مدارك كه به مجموعه آنها MCP (Microsoft Certified Professiona)l گفته می‌شود، طی امتحانات استانداردی، به افرادی داده می‌شود كه در به كارگيری يا پياده كردن يكی از محصولات يا فناوری‌های مايكروسافت مهارت كافی كسب كرده‌اند. كسب اين مدارك، نشان دهنده آن است كه صاحب مدرك در به كارگيری آن محصول، محصولات يا فناوری‌ها از نظر شركت مايكروسافت تخصص كافی دارد. از سوی ديگر، صاحب مدرك می‌تواند به بعضی اطلاعات فنی موجود روی سايت مايكروسافت دسترسی مستقيم داشته باشد. مايكروسافت صاحبان اين مدارك را به كنفرانس‌ها و سمينارهای فنی خود دعوت می‌كند و مجله‌ای را هم ويژه اين افراد منتشر می‌كند.

انواع مختلف اين مدارك كدامند؟

مدرك MCSA: مدرك MCSA (Microsoft Certified System Administor) به افرادی داده می‌شود كه در زمينه مديريت شبكه و محيط‌های سيستمی مبتنی بر سيستم عامل‌های ويندوز، مهارت كافی داشته باشند.

درحال حاضر، اين مدارك روی ويندوز 2000 داده می‌شود و برای كسب آن بايد از توانايی مديريت اين سيستم عامل و مديريت شبكه با استفاده از آن برخوردار بود. كسی نامزد دريافت اين مدارك می‌شود و برای كسب آن در آزمون شركت می‌كند. بايد 6 تا 12 ماه تجربه پياده كردن و مديريت يك سيستم عامل روی رايانه شخصی، پياده كردن و مديريت يك سيستم عامل روی شبكه و مديريت شبكه‌هايی با بيش از 200كاربر را داشته باشد.

مدرك MCSE: افرادی كه به تحليل نيازهای يك طرح تجاری، طراحی و پياده كردن يك زيرساخت مبتنی بر محصولات و سيستم عامل‌های مايكروسافت می‌پردازد و بر اين اساس ، راه حل‌هايی را به كارفرمايان ارائه می‌دهند. مدرك MCSE (Microsoft Certified Systems Engineer) را به عنوان تاييد توانايی‌هايشان اخذ می‌كنند.در واقع، اين مدرك برای مهندسان سيستم، مهندسان پشتيبانی فنی، تحليلگران سيستم، تحليلگران شبكه و مشاوران فنی مناسب است. اين مدرك، از پرطرفدارترين و معروف‌ترين مدارك فنی به حساب می‌آيد.كسی كه برای كسب اين مدرك اقدام می‌كند، بايد دست كم تجربه‌ای يك ساله در پياده كردن و مديريت يك سيستم عامل تحت شبكه با 2000 كاربر و در 5 نقطه فيزيكی داشته باشد. علاوه بر آن، نامزد MCSE بايد دست كم يك سال تجربه در زمينه پياده كردن و مديريت سيستم عامل روی رايانه شخصی و طراحی زيرساخت شبكه داشته باشند.

مدرك MCDBA :MCDBA مخفف عبارت Microsoft Certified Database Administrator به مديران پايگاه داده‌های DATABASE) SQL) اختصاص دارد. كه به طراحی، پياده سازی و مديريت اين كارگزار (Server) مشغولند. در حال حاضر، اين مدرك روی SQL Server 2000 ارائه می‌شود.

مدرك MCT: دارندگان مدرك ( MCT (Microsoft Certified Trained استادانی هستند كه از سوی مايكروسافت، برای تدريس و آموزش دوره‌های مايكروسافت تاييده شده‌اند. برای دريافت اين مدرك بايد يكی از ديگر مدارك MCP را داشت.

مدرك MCAD :MCDA كه مخفف عبارت Microsoft Certified Application Developer می‌باشد. مدركی است برای كسانی كه از فناوری‌های مايكروسافت برای توسعه و نگهداری برنامه‌های كاربردی، برنامه‌های تحت وب و سرويس‌های داده اياستفاده می‌كنند. افرادی كه به XML يا.NET تسلط دارند و از آنها برای ارائه برنامه‌های مختلف استفاده می‌كنند. در اين گروه قرار می‌گيرند. كسانی كه برای دريافت اين مدرك، نامزد می‌شوند بايد يك يا 2سال تجربه در اين زمينه داشته باشند. برنامه نويسان، تحليلگران برنامه و توليدكنندگان نرم‌افزار می‌توانند برای كسب اين مدرك اقدام كنند.


مدرك MCSD: دارندگان مدرك (MCSD (Microsoft Certified Solution Develper افرادی هستند كه با فناوری‌ها، سيستم‌های عامل و معماری ويندوز، راهكارهای مناسبی را برای صاحبان صنايع و تجارت طراحی كرده و توسعه می‌دهند. دست كم يك تجربه 2ساله كاری برای خواستاران اين مدرك لازم است. مهندسان نرم‌افزار. تحليلگران و توليدكنندگان برنامه‌های كاربردی و مشاوران فنی كسانی هستند كه داشتن اين مدرك را به آنها توصيه می‌كنيم.


مدرك (MOS : MOS ( Microsoft Office Specialist به كسانی داده می‌شود كه در كار با مجموعه نرم‌افزارهای Office يعنی Word,Excel, outlook,powerpoint, Access و MS project مهارت كافی داشته باشند. از آنجا كه مجموعه Office در بيش از 100كشور و با 18 زبان در اختيار كاربران قرار می‌گيرند. می‌توان آن را فراگيرترين مدرك مايكروسافت دانست. بد نيست بدانيد كه ماهانه 32هزار نفر در سراسر دنيا اين مدرك را دريافت می‌كنند.


مدرك Microsoft Office Specialist Master Instructor : اين مدرك به كسانی داده می‌شود كه برای تدريس بخش‌های مختلف Office مهارت كافی داشته باشند. خواستاران اين مدرك بايد دست كم از 2 سال تجربه تدريس اين نرم‌افزارها بهره مند باشند.

حال كه با مدارك مختلف مايكروسافت و كاربرد هريك آشنا شديم. پرسش بعدی در ذهن ما جرقه می‌زند: چگونه می‌توانيم يك مدرك مايكروسافت دريافت كنيم؟ مايكروسافت، 6 مرحله و گاه برای شركت موفق در امتحان و كسب مدرك ذكر می‌كند:

ابتدا تصميم بگيريد كدام مدرك برای شما مناسب است. در اين تصميم گيری، بايد تجربه‌ها و مهارت‌های كاری خود را دخيل كنيد و با توجه به شناختی كه از كاربرد هر يك از مدارك داريد تصميم بگيريد.
تجربه كافی كاری كسب كنيد. همانطور كه اشاره كرديم، مدارك MCDBA, MCSAو MCSE دست كم يك تجربه يك ساله و MCDA, MCSA و MCT يك تجربه 6 تا 12 ماهه كاری لازم دارند. پس عجله نكنيد و به تمرين عملی بپردازيد.
تجربه‌های خود را با دوره‌های آموزشی تكميل كنيد. دوره‌های آموزشی مختلف با استفاده از منابع معتبری همانند (MSDN (Microsoft Developer Network يا (MOC (Microsoft Officicial Curriculumبرگزار می‌شوند. گذراندن اين دوره‌ها به كامل شدن تجربه‌های شما كمك می‌كند.
راهنمای آزمون را در سايت مايكروسافت مطالعه كنيد.
در يك آزمون غيررسمی برای كنترل توانايی‌های خود شركت كنيد.
برای شركت در امتحان شركت كنيد.
رعايت اين گام‌ها و مراحل، شما را در كسب مدرك مورد علاقه‌تان ياری می‌كند. اما به ياد داشته باشيد كه هريك از اين مراحل در شرايط مناسب می‌توانند نقش مثبتی در اين روند داشته باشند. به طور مثال تكميل تجربه‌ها با استفاده از دوره‌های آموزشی زمانی موفق است كه اين دوره‌های آموزشی از سوی موسسات معتبر و استادانی كه از MCT برخوردارند، ارائه شوند. استادانی كه خود موفق به كسب اين مدرك نشده‌اند، نمی‌توانند راهنمای خوبی برای شما به حساب آيند. انتخاب و شركت در آزمونی برای كنترل توانايی‌ها نيز در صورتی موفق و موثر است كه آزمون‌ها با پرسش‌های استاندارد و با توجه به نكات مدنظر مايكروسافت برگزار شوند. پس دقت كنيد كه چه مدركی برای شما مفيد است و دوره‌های آموزشی آن را كجا فرا می‌گيرد.

جام جم - کاشف
 

خوبی کن

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
2 نوامبر 2003
نوشته‌ها
1,285
لایک‌ها
13
معرفی ويرايشگرهای HTML در محيط لينوكس

حميد يوسف زاده


اين روزها كمتر كسی را می‌توان پيدا كرد كه دسترسی به اينترنت داشته باشد و چند صفحه شخصی برای معرفی خود يا صحبت در مورد موضوعات مورد علاقه خود درست نكرده باشد. بخصوص با پيدايش وبلاگ‌ها اين قضيه عموميت بسيار بيشتری يافته است. اما اين افراد كه درصد قابل توجهی از آنها دارای تخصص در زمينه كامپيوتر نيستند، با چه ابزاری به توليد صفحات خود می‌پردازند؟

برای كسانی كه می‌خواهند تنها چند صفحه كوچك خصوصی برای خود ايجاد كنند، ويرايشگرهای WYSIWYG معمولا مناسب هستند. اين ويرايشگرها به كاربر خود اين امكان را می‌دهند كه درست مانند زمانی كه با يك برنامه واژه‌پرداز (مثلا Microsoft Word) كار می‌كنند، به ويرايش صفحات خود بپردازند. نمونه‌ای از اين ويرايشگر، محيط Microsoft Frontpage و ساير محيط‌هايی است كه امكانات بسيار سطح بالايی را برای ايجاد صفحات HTML ايجاد می‌كنند.

اما علاوه بر اين ابزارها كه واسط سطح بالايی را برای كار با صفحات ايجاد می‌كنند، ابزارهای ديگری نيز وجود دارند كه به توليدكننده صفحات امكانات بيشتری برای كار روی صفحات می‌دهند. ابزارهايی كه ويزاردهايی را برای ايجاد جداول، تصاوير، اتصالات، فرم‌ها، ليست‌ها و غيره فراهم می‌كنند از اين دست هستند. كار با اين ابزارها به ندرت نياز به داشتن آشنايی با زبان HTML دارد و همين نكته باعث شده است كه اين ابزارها ابزارهای پرطرفداری باشند.

در محيط ويندوز تعداد زيادی از اين نوع ابزارها وجود دارند كه از آن جمله می‌توان به Netscape Composer، Microsoft Frontpage، Netobject Fusion، Adobe GoLive، و Macromedia Dreamweaver اشاره كرد. اين ابزارها برنامه‌های بسيار وسيعی هستند كه يك ويرايشگر سطح بالا را به همراه سيستم‌هايی مانند سيستم‌های مديريت محتوا (content management) در اختيار كاربران قرار می‌دهند.

تعداد اين گونه برنامه‌ها در محيط لينوكس كمتر است. برنامه Netscape Composer در محيط لينوكس نيز قابل استفاده است. همچنين می‌توان از برنامه‌هايی كه در Officeهای تحت لينوكس مانند StarOffice و Applix قرار دارند نام برد. به هرحال كد HTML توليدی توسط هريك از اين ابزارها معمولا كد درهم و برهمی است.

اما كسانی كه سايت‌های حرفه‌ای را ايجاد می‌كنند، عموما به طور كامل با HTML آشنايی دارند و هرگاه لازم باشد، از ويرايشگرهای متنی نيز برای توليد و تصحيح صفحات استفاده می‌كنند. علت اين كار بيشتر، خود كد توليدی است. اول اينكه كد توليد شده توسط ويرايشگرهای WYSIWYG معمولا بسيار ناخوانا و گيج‌كننده است. دوم اين كه تغيير صفحات و كد با استفاده از يك ويرايشگر متنی بسيار ساده‌تر و روان‌تر انجام می‌شود.

علاوه بر اينها، كد نوشته شده توسط خود ايجادكننده صفحات برای خود او بسيار واضح‌تر و قابل فهم‌تر است تا كد توليدشده توسط يك ابزار. مخصوصا هنگام كار روی صفحات بزرگ و پيچيده، خوانا بودن كد ايجاد شده از اهميت بسيار بالاتری برخوردار می‌شود. در اين شماره و شماره آينده برخی از معروف‌ترين و پركاربردترين ويرايشگرهای HTML كه در لينوكس مورد استفاده قرار می‌گيرند را بررسی خواهيم كرد.

طبيعتا لينوكس‌كارهای حرفه‌ای، تنها از vi يا emacs يا xemacs استفاده می‌كنند. كسانی كه می‌خواهند متن خالص بنويسند و از ويزاردها هيچ استفادهای نكنند يا كسانی كه می‌خواهند كار دقيق‌تری روی صفحات خود انجام دهند و از سوی ديگر با ويرايشگرهايی مانند vi ميانه خوبی ندارند، ممكن است از محيط‌هايی نظير KEdit، KWrite يا ويرايشگر قدرتمند NEdit استفاده كنند.

از ميان ابزارهايی كه در ادامه معرفی می‌شوند، تنها CoffeeCup تجاری است و ساير ابزارها تحت ليسانس GPL قرار دارند و كاملا مجانی هستند. CoffeeCupدر ابتدا تنها برای محيط ويندوز ارائه شده بود اما بعدا تحت لينوكس نيز ارائه شد. نسخه 30 روزه اين نرم‌افزار را می‌توان از آدرس http://www.coffeecup.com دريافت كرد. اگرچه اين نرم‌افزار را می‌توان جالب‌ترين و جذاب‌ترين ويرايشگر صفحات وب از نظر ظاهر و امكانات دانست اما با توجه به اين كه نسخه تجاری آن به قيمت 49 دلار به فروش می‌رسد، بعيد به نظر می‌رسد كه با وجود محيط‌هايی مانند Quanta و Bluefish كه به صورت مجانی موجود هستند، كاربران لينوكس هيچگاه حاضر باشند چنين پولی را برای يك ويرايشگر HTML بپردازند.

در اين مقاله ابزارهای زير مورد بررسی قرار می‌گيرند:

WebMaker
August
WebDesigner
Coffeecup
Quanta+
Bluefish

كه سه مورد اول در اين شماره و سه مورد بعدی در شماره آينده مطرح خواهند شد. موارد بالا به ترتيب امكاناتی كه عرضه می‌كنند مرتب شده‌اند و آخرين مورد پرقابليت‌ترين مورد است. به عنوان ملاك‌های مقايسه ميان اين ويرايشگرها، معيارهای زير مدنظر قرار گرفته‌اند:

مانايی يا Stability

قابل استفاده و روان بودن

سطح امكاناتی كه برای ايجاد موارد زير فراهم می‌كنند:

جداول

ليست‌ها

قاب‌ها

فرم‌ها

تگ‌های HTML

پشتيبانی از ديگر زبان‌ها (Java script، XML، PHP، WML)

پشتيبانی نمايشی از گرامر زبان

امكان Preview

قابليت‌های ويژه و امكانات جالب


1- برنامه WebMaker: ابزاری كوچك

WebMaker يكی از برنامه‌های مجموعه KDE است و در ميان محيط‌هايی كه در اينجا مورد مقايسه قرار گرفته‌اند ضعيف‌ترين آنها است و به همين نسبت نيز دارای حجم كمی است. اين برنامه به سرعت قابل دريافت از روی اينترنت است و كار با آن بسيار راحت است. كاربران مبتدی به سرعت با اين ابزار خو می‌گيرند و می‌توانند از آن استفاده كنند. از سوی ديگر اين ويرايشگر دارای ويزاردهای بسيار كمی است و در نتيجه كاربران مبتدی نيز برای كار با آن بايد با HTML آشنا باشند.

اين ابزار هيچ بخشی برای مشاهده نتيجه كار روی صفحه (preview) فراهم نمی‌كند اما می‌توان در آن آدرس يك مرورگر را وارد كرد تا صفحات بوسيله آن نمايش داده شوند.

WebMaker از مانايی قابل قبولی برخوردار است. به اين معنی كه بسيار به ندرت اجرای آن در اثر خطا متوقف می‌شود. ساختار كلی اين ويرايشگر شبيه Quanta است ولی قابليت‌های بسيار كمتری نسبت به آن ارائه می‌كند. يك ويزارد جدول و همچنين امكاناتی برای كمك در تعيين فونت متن‌ها، ايجاد فرم‌ها و ليست‌ها در اين ابزار ديده می‌شود. همچنين ويزاردهايی با ظاهر نسبتا عجيب برای ايجاد نبشته‌های جاوا و CSS وجود دارند.

از ديگر نكات قابل ذكری كه در اين نرم‌افزار وجود دارد اين است كه با وجودی كه امكان Go to line برای انتقال به يك خط از فايل وجود دارد، اما هيچ جايی شماره خط‌ها به كاربر نمايش داده نمی‌شود و در نتيجه اين امكان خيلی قابل استفاده نيست.

ويژگی مهمی كه بايد بيان شود اين است كه اين ابزار به كاربر اين امكان را می‌دهد تا تنها با يك كليك روی تگ‌ها، باعث شود كه آنها با حروف كوچك نوشته شوند و به اين ترتيب فايل با استانداردهای XHTML و WML سازگار شود. امكانی كه در بسياری از محيط‌های پيشرفته‌تر ارائه نمی‌شود. يكی ديگر از قابليت‌های قابل ذكر اين ويرايشگر كه مربوط به پشتيبانی از XHTML است، اين است كه هر تگی (از جمله <dt>، <dd>، <li>) كه كاربر روی آن كليك كند، WebMaker تگ انتهايی آن را توليد می‌كند.

2- August: ابزاری غيرمعمول

ظاهر برنامه August غيرمعمول به نظر می‌رسد. اين برنامه از يك سو فاقد برخی امكانات اصلی است و از ديگرسو، برخی امكانات غيرمعمول و جالب در آن گنجانده شده است. اين برنامه هيچ ويزاردی برای توليد قاب‌ها، فرم‌ها يا CSS ارائه نمی‌كند اما ويزارد توليد جدول بسيار مناسب است و به راحتی می‌توان از آن استفاده كرد. امكاناتی كه برای ليست‌ها و استفاده از عكس‌ها در اين نرم‌افزار قرار داده شده‌اند نيز بسيار كارآمد هستند.

مطمئنا غيرمعمول‌ترين قابليت‌های اين نرم‌افزار، مربوط به بخش قالب‌ها (templates) است كه می‌توانند برای صفحات مختلف استفاده شوند و همچنين ابزاری است كه اين نرم‌افزار برای تعريف تگ‌های جديد ارائه می‌كند كه مورد دوم بيشتر برای ايجاد فايل‌های XML مناسب است. اما اين برنامه هيچ امكانی را برای سازگار كردن فايل‌ها با XHTML ارائه نمی‌كند.

يك قابليت غيرمعمول ديگر در اين محيط اين است كه هر دكمه (button) دارای دو كاركرد است. كليك كردن كليد سمت چپ يكی از كاركردها را فعال می‌كند و كليد سمت راست باعث فعال شدن كاركرد ديگر می‌شود.

متاسفانه مانند برخی ويرايشگرهای ديگر، August نيز امكان مشاهده صفحات را به صورت داخلی پشتيبانی نمی‌كند و در نتيجه كاربر بايد مدت قابل توجهی را منتظر نمايش صفحه در يك برنامه ديگر مثل Netscape بماند.

August يك قابليت غيرمعمول ديگر هم دارد كه بسياری از كاربران اطلاعی از آن ندارند: اين برنامه با زبان Tcl/Tk نوشته شده است كه اين امر، اين برنامه را مستقل از سيستم عامل می‌كند و روند نصب آن را نيز بسيار ساده‌تر می‌سازد. كاربران تنها بايد فايل‌های zip برنامه را باز كنند و سپس برنامه بدون نياز به هيچ كار ديگری قابل استفاده خواهد بود.

3- WebDesigner: محيطی بهينه

اين برنامه ظاهری بسيار مناسب و مشابه برنامه‌های تجاری دارد. يكی از دلايل اين كه ظاهر اين نرم‌افزار بهينه ناميده می‌شود، اين است كه كاربران به سرعت می‌توانند از قابليت‌هايی كه اين ويرايشگر در اختيار آنها قرار دهند آگاه شوند. دكمه‌های نرم‌افزار بسيار قابل فهم هستند و صفحاتی كه در ويزاردها وجود دارند به خوبی سازماندهی شده‌اند.

يك قاب باريك در زير پنجره اصلی اين نرم‌افزار از ديگر قابليت‌های قابل توجه اين نرم‌افزار است. كاربران می‌توانند راهنمای هر تگ را در اين قاب مشاهده كنند. اما اشكالی كه وجود دارد اين است كه اگر كاربر نمايش راهنما توسط نرم‌افزار در اين قاب را غيرفعال كند، باز هم اين قاب در پايين صفحه باقی می‌ماند. در نتيجه اندازه پنجره‌ای كه در اختيار كاربر قرار می‌گيرد، محدود می‌شود.

در نگاه اول، به نظر می‌رسد كه WebDesigner قابليت‌های بسيار زيادی داشته باشد. مثلا قابليت‌هايی نظير امكان مشاهده صفحات (preview) يا امكاناتی برای مديريت پروژه وب جزو قابليت‌های ممتاز اين نرم‌افزار هستند. همچنين برخلاف ساير ويرايشگرهايی كه در اينجا مورد بررسی قرار گرفته‌اند، WebDesigner شماره خط‌ها را هم نشان می‌دهد(!). اگرچه اين كار را تنها برای خطی انجام می‌دهد كه كاربر در حال كار روی آن است.

با بررسی بيشتر، اشكالات WebDesigner يكی يكی خود را نشان می‌دهند. در استفاده از ويزاردها، اغلب ورودی‌های بسياری بدون وجود توضيحات لازم پرسيده می‌شوند. به نوعی كه اگر كاربر با HTML آشنا نباشد، امكان استفاده از اين ويزاردها را نخواهد داشت. يا توضيحاتی تگ‌ها، تنها زمانی در قاب پايين صفحه نشان داده می‌شوند كه كاربر با ماوس روی تگ كليك كند و زمانی كه كاربر مشغول تايپ كردن يك تگ است، اثری از اين توضيحات نيست. در نتيجه اين موضوع به ذهن خطور می‌كند كه به چه دليل با وجودی كه اين نرم‌افزار برخی قابليت‌های بديهی را در اختيار ندارد، ابزاری مانند WebDesigner Shell را در خود جای داده است.

اين ويرايشگر قابليت‌هايی را كه در بالا برای سازگاری با XHTML و WML بيان شد ارائه نمی‌كند. همچنين امكان undo كردن عمليات وجود ندارد كه كار را برای كاربران بسيار مشكل می‌كند. در نهايت اينكه اين نرم‌افزار امكان بسيار محدودی را برای پيكربندی خود در اختيار كاربران قرار می‌دهد و راهنماهای موجود در آن نيز نسبتا كم هستند
 
بالا