از web assembly چیزی میدونی{تازگی داره محبوب میشه}:با تحقیق هایی که خودم کردم یه زبان برنامه نویسی که کمک میکنه صفحات وب در همه دستگاه ها اجرا بشه-اما دقیقا نمیدونم چطوری باید ازش استفاده کنم
سلام
راجع به web assembly :
اینکه "صفحات وب در همه دستگاه ها اجرا بشه" ،(Cross-browser compatibility بهش میگن)، ربطی به وب اسمبلی نداره. این کار babel و webpack و polyfill و ... است که توی فریم ورک های جاوا اسکریپت مثل ری اکت یا انگولار ازشون استفاده میشه، یعنی وقتی با react یا angular کار کنی ، بصورت خودکار cross browser میشه. اگه هم دستی جاوا اسکریپت میزنی میتونی babel رو کانفیگ کنی که کد رو همه جا اجرا شه.
اون وب اسمبلی هم از خودت تازه شنیدم، یه سرچ کردم، قضیه اش اینه که جاوا اسکریپت کنده و محدودیت داره. از طرفی مرورگر خودش یه برنامه است و قابلیت اجرای کد داره. حالا فرض کن مثلا میخوای یه وب اپلیکیشن فتوشاپ با جاوا اسکریپت بسازی. خوب خیلی از پردازش های فتوشاپ سنگینه و چیز خوبی در نمیاد، از اونطرف اگه بخواد هی عکس ها بره سمت سرور تا پردازش شه، کندی اتصال اینترنت هست. اینجاست که با خودت میگی کاش یه روش بود که کد های سنگین رو میتونستم بنویسم و مرورگر سریع اجراشون کنه. یه چیزی تو مایه های dll برا اپ های ویندوز. فرض کن تو یه dll میسازی، میدی به مرورگر اجرا میکنه. (احتمالا با dll خیلی فرق داره ولی مفهومشون مشابهه. یعنی شما یه ماژول سطح پایین کامپایل میکنی، میدی مرورگر اجرا میکنه. نه مثل جاوا اسکریپت، بلکه احتمالا جدا مستقیم روی سیستم عامل که سرعتش خیلی بالاتر باشه.
این لینک رو بخون بیشتر آشنا شی:
همه چیزایی که لازمه درمورد وب اسمبلی بدونید تا اون رو دنبال کنید و بیشتر یاد بگیرید
virgool.io
خلاصه واسه پرفورمنسه توی web app ها بیشتر. و کاربرد های خیلی خاص داره. مثلا ادوب ، توی لایت روم (یه نسخه فتوشاپه فک کنم) نسخه وب ازش استفاده کرده. ولی خوب خیلی ها هم ازش استفاده نکردن. یعنی مثلا استک اورفلو اش رو ببینی:
Stack Overflow | The World’s Largest Online Community for Developers
stackoverflow.com
کلا نزدیک هزار سوال ازش شده که خیلی کمه، یا مثلا واسه جاب هاش سرچ کنی چیزی پیدا نمیکنی.
خلاصه نمیدونم کجا شنیدید که آینده این خوبه، ولی فکر نمیکنم تا یکی دو سال آینده خیلی اتفاق خاصی واسش بیفته. نهایت شاید 5-10 سال دیگه یکم شغل ها و محبوبیتش بیشتر شه.
البته این نظر شخصیمه و اطلاعات زیادی راجع بهش ندارم، صرفا از رو اینکه 1. تا حالا راجع بهش نشنیده بودم و از شما شنیدم 2. توی استک اورفلو اکتیو نیست 3. شغل هاش زیاد نیست، فکر نمیکنم در مقایسه با تکنولوژی های دیگه (مثل ری اکت یا انگولار یا ...) منطقی باشه روش فکوس کنید. (نهایت وب کار ها چند تا مقاله راجع بهش میخونن و یه ماژول تستی میسازن، که باهاش یکم آشنا باشن. نه اینکه بخوایم به عنوان یه چیز جدی بهش نگاه کنیم.)
پ.ن:
اگه میخواید عملی با وب اسمبلی کد بزنید :
https://roocket.ir/articles/web-assembly-angular
پ.ن 2:
یکی از دلایل بازدید کم تاپیک، اینه که تیتر تاپیک رو جوری زدید که انگار از این مقاله های کم ارزشه که سایت ها برای بالا آوردنشون و بک لینک توی فروم میذارن. مشخص نیست که تاپیک بحثه. بهتره تیتر رو جوری بزنید مثل: "آینده تکنولوژی های برنامه نویسی چیه؟" یا ... ، جوری که واضح باشه تاپیک بحثه نه مقاله.
-----------
واسه شما که تخصصت جاوا اسکریپته، همه این تخصص ها تقاضا اش بالاست :
nodejs (بک اند)، react و انگولار (فرانت اند)، react native و ionic (همون ری اکت و انگولار ولی برای اپ موبایل)، mern stack (فول استک با نود جی اس و ری اکت)، mean stack (فول استک نود جی اس و انگولار)
اگه توی هر کدوم متخصص بشید همه شون تقریبا trend اند و شغل هاشون زیاده، بنظرم دلیلی نداره به باقی چیز ها (فلاتر، زمارین، وب اسمبلی) فکر کنید. البته pwa فکر کنم خودش تخصص باشه و تقاضا اش هم هست.