bham100
کاربر تازه وارد
- تاریخ عضویت
- 21 دسامبر 2013
- نوشتهها
- 36
- لایکها
- 8
با توجه به اهمیت و جایگاه مهم گل آرایی در مجالس و سمینارها که امروزه نقش کلیدی آن برای مدیران در سطوح مختلف به جهت جذب اعتماد مشتریان و همچنین تاثیر بسیار مثبت روحی و روانی آن بر روی مخاطبان به اثبات رسیده است .
گل آرایی و تزیین با گل خشک
هنر تزیین با گل خشک از سال ۱۸۵۰ میلادی رواج یافت. دلیل روآوری به این هنر علاقهمندی مردم به نگهداری از گلها به همان شکل اولیه بوده است، چرا که از پژمرده شدن گلها حسرت بسیار میخوردند. علاوه بر این چون در تمام فصول سال به گلهای تازه دسترسی نداشتند، لذا گلها را خشک میکردند تا بتوانند از آنها در تزئینات مختلف استفاده کنند.
تمامی تزئیناتی که با گلهای تازه و طبیعی صورت میگیرد مثل حلقه گل، سبد گل، دسته گل و … با گلهای خشک نیز انجام میشود. تمام طرحهایی که در رابطه با گلآراییهای مدرن و سنتی توضیح دادیم (مثل طراحی مثلثی، هلالی، عمودی و …) مبنایی برای تزئینات گلهای خشک نیز میباشند.
تنها ایرادی که در رابطه با گل آرائی خشک مطرح میشود این است که گلهای خشک فاقد عطر و بوی گلهای طبیعی و تازه هستند. لذا به منظور جبران این کاستی کمی عطر بر روی آنها میپاشیم. البته گلآرایی خشک نیاز به مراقبتهای ویژه مانند گلهای تازه ندارد و به مدت طولانی در تزئینات ساخته شده به همان شکل باقی میماند.
معمولا ً در گلآرایی خشک همانند گلآرایی تازه از سه نوع گل استفاده میشود. برگها و شاخههای سبز مانند اُکالیتوس، انواع پر کنندهها مثل استاتیس و گلهای تازه مثل گل رز، آفتاب گردان و داودی، که تمامی اینها برای خشک کردن مناسب هستند.
دسته گل عروس
همه مردم علاقمندند که در مجالس عروسی دعوت شوند و رفتن به عروسی برای آنها خوشایند است و لذت عروسی رفتن را با بردن گلی زیبا کامل میکنند. هر عروسی دوست دارد که جشن زیبا و پر از گل داشته باشد. گلآرایی در کنار سفره عقد و روی میز نامزدی بعنوان گل دست عروس و نیز تاج برای عروس مورد استفاده قرار میگیرد. سنتهای کهن این مرز و بوم به مراسم ازدواج اهمیت زیادی داده. شاید بتوان گفت که فرهنگ ایرانی بیش از فرهنگهای دیگر پیمان همبستگی برای دو نفر و تشکیل خانواده را ارج مینهد. آراستن و پیراستن سفره عقد با چیدن اشیاء گوناگون، سبد گل، تاج گل و گل آرایی زیبا میتواند زیبایی مجلس را چند برابر کند. سلیقه شخصی در این کار خیلی موثر است. معمولاً بهتر است که در مرکز سفره عقد یک گل طبیعی را بشکل توپی یا افقی تزیین کنیم تا چشم بیننده را نوازش دهد و لطافت و آرامش بیشتری به سفره دهد. برای نامزدی معمولاً از گلهای کوچکتر استفاده میشود. حلقههای گل نامزدی کوچکتر و کم گلتر هستند. برای درست کردن یک گل دست عروس (به شکل توپی) ابتدا قسمت بالای گلهای رُز زرد و آلستومریا را با سیمی میبندیم تا گلها پخش نشوند و منظم در کار قرار گیرند. گردیهای اسپاراکوس را در کنار گلهای رز قرار میدهیم و گلها را محکمتر میکنیم. گلهای مرکزی باید کمی بلندتر از گلهای اطراف باشند. گلهای رز بلندتر از گلهای آلستومریا قرار میگیرند و با سیمی دور تا دور گلها را میبندیم. سپس گلهای رز را دور تا دور این گل دست توپی قرار میدهیم. گل دست باید با سفره عقد، گل ماشین و لباس عروس هماهنگی رنگی داشته باشد. لباس عروس معمولاً به رنگ سفید یا شیری است ولی چنانچه لباس نامزدی بنفش بود از گل نارنجی در گل دست استفاده نمیکنیم. بلکه گلهای شیری، سفید یا لیمویی بکار میبریم. هر چه ساقه گل رز کوتاهتر و سیم پیچی شده باشد، کار ظریفتر خواهد بود. میتوانیم در درستکردن گل دست فقط گل رز بکار بریم در این صورت بهتر است که برای تزیین آن از برگهای بنجامین یا برگهای تزیینی دیگر استفاده کنیم. در ایندسته گل از ساقه های لیندا برای قشنگتر کردن کار استفاده میکنیم. بدین صورت که اگر دسته گل گرد و توپی باشد ساقهها را دور تا دور آن قرار میدهیم ولی اگر بشکل آبشاری باشد فقط در قسمت جلوی آن بکار میرود. همچنین میتوان از برگهای پهن بزرگ شبیه پاپیون درست کرد و زیر گل دست قرار داد. در نهایت قسمت ساقه های گل دست را با فویل یا روبانهای ساتَنی کاملاً میبندیم. خرید و فروش این نوع دسته گل های بسیار رایج است.
گل آرایی و تزیین با گل خشک
هنر تزیین با گل خشک از سال ۱۸۵۰ میلادی رواج یافت. دلیل روآوری به این هنر علاقهمندی مردم به نگهداری از گلها به همان شکل اولیه بوده است، چرا که از پژمرده شدن گلها حسرت بسیار میخوردند. علاوه بر این چون در تمام فصول سال به گلهای تازه دسترسی نداشتند، لذا گلها را خشک میکردند تا بتوانند از آنها در تزئینات مختلف استفاده کنند.
تمامی تزئیناتی که با گلهای تازه و طبیعی صورت میگیرد مثل حلقه گل، سبد گل، دسته گل و … با گلهای خشک نیز انجام میشود. تمام طرحهایی که در رابطه با گلآراییهای مدرن و سنتی توضیح دادیم (مثل طراحی مثلثی، هلالی، عمودی و …) مبنایی برای تزئینات گلهای خشک نیز میباشند.
تنها ایرادی که در رابطه با گل آرائی خشک مطرح میشود این است که گلهای خشک فاقد عطر و بوی گلهای طبیعی و تازه هستند. لذا به منظور جبران این کاستی کمی عطر بر روی آنها میپاشیم. البته گلآرایی خشک نیاز به مراقبتهای ویژه مانند گلهای تازه ندارد و به مدت طولانی در تزئینات ساخته شده به همان شکل باقی میماند.
معمولا ً در گلآرایی خشک همانند گلآرایی تازه از سه نوع گل استفاده میشود. برگها و شاخههای سبز مانند اُکالیتوس، انواع پر کنندهها مثل استاتیس و گلهای تازه مثل گل رز، آفتاب گردان و داودی، که تمامی اینها برای خشک کردن مناسب هستند.
دسته گل عروس
همه مردم علاقمندند که در مجالس عروسی دعوت شوند و رفتن به عروسی برای آنها خوشایند است و لذت عروسی رفتن را با بردن گلی زیبا کامل میکنند. هر عروسی دوست دارد که جشن زیبا و پر از گل داشته باشد. گلآرایی در کنار سفره عقد و روی میز نامزدی بعنوان گل دست عروس و نیز تاج برای عروس مورد استفاده قرار میگیرد. سنتهای کهن این مرز و بوم به مراسم ازدواج اهمیت زیادی داده. شاید بتوان گفت که فرهنگ ایرانی بیش از فرهنگهای دیگر پیمان همبستگی برای دو نفر و تشکیل خانواده را ارج مینهد. آراستن و پیراستن سفره عقد با چیدن اشیاء گوناگون، سبد گل، تاج گل و گل آرایی زیبا میتواند زیبایی مجلس را چند برابر کند. سلیقه شخصی در این کار خیلی موثر است. معمولاً بهتر است که در مرکز سفره عقد یک گل طبیعی را بشکل توپی یا افقی تزیین کنیم تا چشم بیننده را نوازش دهد و لطافت و آرامش بیشتری به سفره دهد. برای نامزدی معمولاً از گلهای کوچکتر استفاده میشود. حلقههای گل نامزدی کوچکتر و کم گلتر هستند. برای درست کردن یک گل دست عروس (به شکل توپی) ابتدا قسمت بالای گلهای رُز زرد و آلستومریا را با سیمی میبندیم تا گلها پخش نشوند و منظم در کار قرار گیرند. گردیهای اسپاراکوس را در کنار گلهای رز قرار میدهیم و گلها را محکمتر میکنیم. گلهای مرکزی باید کمی بلندتر از گلهای اطراف باشند. گلهای رز بلندتر از گلهای آلستومریا قرار میگیرند و با سیمی دور تا دور گلها را میبندیم. سپس گلهای رز را دور تا دور این گل دست توپی قرار میدهیم. گل دست باید با سفره عقد، گل ماشین و لباس عروس هماهنگی رنگی داشته باشد. لباس عروس معمولاً به رنگ سفید یا شیری است ولی چنانچه لباس نامزدی بنفش بود از گل نارنجی در گل دست استفاده نمیکنیم. بلکه گلهای شیری، سفید یا لیمویی بکار میبریم. هر چه ساقه گل رز کوتاهتر و سیم پیچی شده باشد، کار ظریفتر خواهد بود. میتوانیم در درستکردن گل دست فقط گل رز بکار بریم در این صورت بهتر است که برای تزیین آن از برگهای بنجامین یا برگهای تزیینی دیگر استفاده کنیم. در ایندسته گل از ساقه های لیندا برای قشنگتر کردن کار استفاده میکنیم. بدین صورت که اگر دسته گل گرد و توپی باشد ساقهها را دور تا دور آن قرار میدهیم ولی اگر بشکل آبشاری باشد فقط در قسمت جلوی آن بکار میرود. همچنین میتوان از برگهای پهن بزرگ شبیه پاپیون درست کرد و زیر گل دست قرار داد. در نهایت قسمت ساقه های گل دست را با فویل یا روبانهای ساتَنی کاملاً میبندیم. خرید و فروش این نوع دسته گل های بسیار رایج است.