خودم به شخصه چندباری دامنه خریدم ولی با قیمت های معقول ! دقیقا دلال های دامنه هم همین حرف شمارو منطق کارشون قرار دادن که الان هزینه گزافی برای تمدید دامین هاشون باید بدن ! اگر با قیمت گذاری معقول میفروختن دامنه هارو , هم به موقع فروش میرفت هم مجبور نمیشدن کلی هزینه تمدید بدن ! برای مثال دامنه برند عطر یه سلبریتی رو براش 200 هزار تومن خریدم ! به نظرم این یعنی قیمت معقول ! نه اینکه 20 میلیون !
فروختن دامنه های IR به نظرم سرابی بیش نیست ! چون با دامنه های بین المللی مقایسه میشه اما نه از نظر قیمت نه از نظر ارزش گذاری اصلا قابل مقایسه نیست
نمیدونم شما هم دستی توی فروش دامنه دارید که یک طرفه نگاه می کنید به قضیه یا اینکه صرفا این نظر شخصیتونه !!
به چند علت دامنه های ایرانی بی ارزش هستن !
1. بازار بین المللی ندارن در نتجیه خریدار خارجی نداره و نباید با دامنه های معتبر مثل .com مقایسه بشه !
2. تحریم ها باعث شده قابلیت کسب درامد رو نداشته باشن ! واینکه کلا نام بین المللی نیست که تحریم هم نبود شما بخواید روش سایت با زبان دیگه ای بزنید !
3. حریم خصوصی ندارن و هرکسی مشخصات شمارو به راحتی میتونه ببینه و مزاحمت ایجاد کنه !
4. مشکلات فیل*ترینگ داره و در صورت به وجود اومدن مشکلی , به راحتی شما در دسترس هستید به خاطر نکته بالا ! و سایت سریعا مسدود میشه ! سایت بزرگ داشتن هم حداقل 2.3 روز مسدودیش کامل بازدیدشو ازبین میبره و از نتایج ناپدید میشید چه برسه به فیل*ترینگ ما که مشخص نیست اصلا ازاد کنن یا نه !
5. دلال ها قیمت گذاری منطقی ندارن و با طرز فکر شما که چهار سال دیگه طلا میشه نگهداری میکنن ! مگه چقدر سایت فارسی زبان زده میشه که بخواد دنبال دامنه یونیک باشه اون هم با قیمت هایی با ضریب 3 هزار برابر قیمت اولیه ش !
6. مهم ترین دلیلش هم ورشکستگی و نابودی وب فارسی هست که به دست فیل*ترینگ و تحریم ها اتفاق افتاده و عملا منبع درامد درستی وجود نداره که کسی بخواد بیاد دنبال این شغل , یا سایت زدن در نتیجه دامنه ها ارزشی ندارن ! در حال حاضر بیشتر از 1500 پسوند بین المللی وجود داره که اگر کسی وبمستر باشه و دنبال سایت زدن باشه قطعا همچین هزینه ای نمیکنه برای دامنه IR !
این حرف من هم اینجا به یادگار بمونه 2.3 سال دیگه که هیچی 10 سال دیگه ام این دامین ها هیچ ارزشی پیدا نمیکنن حداقل تا زمانی که مشکلات اقتصادی کشور پابرجا باشه !
شماره موبایل با دامنه به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست ! چرا ؟ از شماره های رند خیلی افراد دارن به عنوان سرمایه و خیلی افراد برای کلاس گذاشتن استفاده میکنن , برای این شماره ها رقیبی وجود نداره و دیگه امکان ثبت جدیدش نیست ! اما دامنه خریدو فروشش اصلا رایج نیست ! در واقع کسی میاد سراغش که بخواد سایتی بزنه ! وقتی ام دوره سایت زدن توی ایران تموم شده عملا دامنه های ایرانی بی ارزشن !! این همه ساله دامنه ها هستن اگر قرار بود دلالی دامنه جواب بده و مشتری داشت تا الان حتما بازارش داغ میشد !
nft هم همینطور که به نظرم برای پولشویی استفاده میشه و اصلا هیچ شباهتی به دامنه نداره !
و دراخر با حرفتون درباره دامنه دات کام اصلا موافق نیستم ! اتفاقا این موضوع کاملا برعکسه ! معروفترین , معتبرترین و بهترین پسوند دنیا دات کامه و تغییر نمیکنه !
در واقع برند اینترنت پسوند دات کام هست ! یعنی هربچه ای پسوند دات کام رو پشت یک اسم ببینه متوجه میشه ادرس یک سایته !

واقعا با حرفت موافقم ! درواقع اجازه ثبت بینهایت دامنه رو به هرشخص برای همین دادن که جیب خودشون رو پر کنن , وگرنه وب فارسی مگه کلا چقدر سایت داره ؟ از یه شخصی بپرسن 100 تا سایت مفید فارسی نام ببره میتونه ؟ اصن داریم ؟
تا به حال برای خودم پیش نیومده دامنه ای سلب امتیاز بشه ازم , اما شنیدم این موضوع رو که با اشنا داشتن میشه این کارو کرد , مخصوصا برای اسم های رسمی ثبت شده , چون قبل ثبت دامنه ها تعهد میگیرن و در واقع ذکر شده که اگر نام برندی باشه میتونن سلب امتیازش کنن
بحث کلی من اینه اگر کسی واقعا توی زمینه ای میخواد دلالی ام بکنه باید به بازار مصرف و خریدار توجه کنه !
وقتی در حال حاضر وب فارسی درامدی نداره , چرا باید کسی که میخواد سایت بزنه بیاد 3 هزار برابر قیمت دامنه رو بده از دلال دامنه رو خرید کنه ؟
من مدت زمان زیادیه توی این حوزه فعالیت کردم , هم توی شرکت ها و آژانس های تبلیغاتی کار کردم , کسی که میخواد سایت بزنه میبینه ازاد نیست یه چیزی میذاره اول یا اخر اسمش ثبتش میکنه