برگزیده های پرشین تولز

0 تا 100 ویندوز XP

چطور بود؟

  • کارآمد

    Votes: 1 100.0%
  • به درد نخور

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    1

AlirezaRCH

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
24 سپتامبر 2017
نوشته‌ها
18
لایک‌ها
5
سن
24
محل سکونت
اهواز - کاشان
در ابتدا لازم است كه يك توضيح مختصري در مورد سيستم عامل (Operating System) داده سپس مباحث مربوط به خود ويندوز XP مطرح شود كه اين مباحث در ابتدا شامل يكسري توضيحات مقدماتي مي باشد كه رفته رفته با گذشت زمان پيشرفته تر مي شوند به طوري كه بعد از گذشت يك مدت زمان خاص فقط بر روي مباحث كاملاً پيشرفته بحث خواهد شد در صورتي كه مايل به يادگيري كامل ويندوز XP از پايه تا يك سطح خوب هستيد مطالعه اين مطالب را به شما پيشنهاد مي كنيم.


سيستم عامل:


سيستم عامل كه معادل فارسي واژه Operating System است را معمولاً به اختصار O.S (كه همان سرواژه هاي انگليسي واژه ي ذكر شده است) مي نامند يك برنامه ي كامپيوتري سطح پائين (Low Level) است كه با سخت افزارهاي كامپيوتردر ارتباط است و در واقع به واسطه ي همين برنامه است كه مي توانيم برنامه هاي كاربردي ديگر (اعم از بازيها و واژه پردازها و برنامه گرافيكي و غيره) را به اجرا در آوريم. به عبارت ديگركامپيوتر به تنهايي قدرت و توانايي براي انجام هيچ كاري را ندارد و اين سيستم عامل است كه مي تواند با كامپيوتر ارتباط برقرار كند و به شما اين امكان را بدهد كه از كامپيوتر خود استفاده كنيد با توجه به همين توضيحات اندك اكنون متوجه شده ايد كه يك سيستم عامل چه نقش مهمي در زمينه كامپيوتر دارد سيستم عاملها كلاً به دو دسته ي سيستم عاملهاي سطر فرماني (Command Line) و سيستم عاملهايي كه محيط اجرايي آنها در يك محيط گرافيكي است (اصطلاحاً به آنها سيستم عامل IGU)رابط كاربري گرافيكي( كه سرواژه ي كلمه هاي انگليسي Graphical User Interface است گفته مي شود) تقسيم مي شوند براي نمونه سيستم عامل MS-DOS كه اولين سيستم عامل ارائه شده توسط شركت مايكروسافت است يك سيستم عامل سطرفرماني است و سيستم عامل Windows نمونه ي بارز سيستم عاملهاي IGU است.
حال اين سوال پيش مي آيد كه آيا فقط شركت مايكروسافت در اين زمينه فعاليت دارد؟
خير؛ علاوه بر مايكروسافت شركتهاي ديگري نيز در زمينه ي سيستم عامل فعاليت دارند و حتي به گونه اي با مايكروسافت در حال رقابت هستند. براي مثال مي توان سيستم عاملهاي لينوكس (Linux) مكينتاش (MacOS) و freeBSD را نام برد كه در اين ميان سيستم عامل مكينتاش (محصول شركت (Apple است تفاوتي كلي با سيستم عاملهاي ذكر شده دارد و آن اين است كه اين سيستم عامل فقط بر روي سخت افزار اختصاصي Apple كار مي كند كه قيمت آن در قياس با سخت افزار اينتل گرانتر است.





معرفي ويندوز XP


ويندوز XP مخفف عبارت Windows eXPerience به معني تجربه ويندوز است.
طبق گفته ي مايكروسافت براي نصب ويندوز XP ما بايد حداقل داراي يك كامپيوتر با سخت افزارهاي زير باشيم:


پردازشگر : 233MHz


حافظه (RAM) : حداقل 64MB (كه البته مايكروسافت داشتن 128MB حافظه را پيشنهاد مي كند) GB: داشتن 1.5GB فضاي خالي بر روي يك پارتيشن 2 HARD DISK


كارت گرافيك (VGA) و صفحه نمايش : با قدرت نمايش تصوير با وضوح 800×600 يا بالاتر


CD-ROM Drive : با قابليت خواندن CD با سرعت12X يا بيشتر


صفحه كليد و Mouse سازگار با محيط ويندوز


البته گفتن اين نكته ضروري است كه اين مشخصات، حداقل مشخصات لازم براي نصب ويندوز XP است و مسلم است كه با اين مشخصات ما نبايد انتظار داشتن يك سرعت اجراي خوب را ازآن داشته باشيم.


اما اگر خواهان داشتن يك ويندوز XP با سرعت اجراي خوب هستيد سيستم شما حداقل بايد مجهزبه يك پردازشگر600MHz به همراه 256MB حافظه باشد.


حال اين سوال پيش مي آيد كه چرا ويندوز XP به سخت افزارهاي قويتري نسبت به ويندوزهاي ديگر احتياج دارد؟


همانطور كه مي دانيد دو مورد از ويژگيهاي يك سيستم عامل خوب پايداري و داشتن محيط كار آسان است كه براي كاربران خانگي جذابيت محيط كار را نيز بايد جزو اين خصوصيات قرار دهيم و در پيروي از همين مسائل شركت مايكروسافت در طراحي و ساخت ويندوز XP يكسري سياستهاي خاص را اعمال كرده است از قبيل بهينه سازي محيط كار گرافيكي (همانطوري كه شاهد هستيم تغيير كاملاً قابل مشاهده اي با نسخه هاي قبلي ويندوز داشته است)، اضافه كردن يكسري كنسول ها و پنجره ها براي راحتي كار و همچنين ايجاد يكسري تغييرات براي پايداري بيشتر سيستم عامل (كه اين نكته هم در مقايسه با ويندوز 98 كاملاً قابل ملاحظه است)
به همين خاطر ويندوز XP نيازمند سخت افزاري قويتر نسبت به نسخه هاي قبلي ويندوز است.
نگاهي كلي به ويندوز XP


در نظر اول شاهد محيط كار زيبايي كه يك نوار كار در پايين صفحه و يك نماد سطل بازيافت (Recycle Bin) بر روي Desktop ويندوزقرار دارد هستيم.


ديگر خبري از نمادهاي Internet Explorer در روي Desktop نيست در عوض آنها در منوي Start قرار داده شده اند حال اگر بخواهيد اين نمادها بر روي Desktop قراربگيرند چه كاري بايد انجام دهيم؟ بايد بر روي محلي از Desktop ، راست كليك كرده و سپس در منويي كه باز ميشود برروي گزينه ي properties كليك كنيم و درپنجره Display Properties نمايان شده بايد به قسمت Desktop رفته وسپس كليد Customize Desktopكليك كنيدحال در پنجره باز شده نمادهاي مذكور را با كليك كردن انتخاب كنيد و سپس با زدن دكمه Ok انتخاب خود را اعمال كنيد.


البته شايد بعضي ها خواهان اين باشند كه هيچ نمادي را برروي Desktop نداشته باشند حال بايد چه كار كرد براي انجام اين كار شما مي تواند بر روي محلي از Desktop راست كليك كنيد سپس با رفتن بر روي Arrange Icon By از منوي باز شده گزينه Show Desktop Icon را غير فعال كرده حال ديگر هيچ نمادي برروي Desktop نمايش داده نمي شود.


در صورتي كه بخواهيد علاوه برعدم نمايش نمادهاي Desktop نوار كار ويندوز را هم از نظر پنهان كنيد بايد بر روي نوار كار راست كليك كرده و سپس به بخش Properties برويد و در پنجره اي كه باز مي شود گزينه Auto-hide the taskbar را تيك بزنيد حالا شما با زدن كليد Ok شاهد پنهان شدن نوار كار ويندوز هستيد. البته هر وقت كه نمايشگر ماوس خود را به پائين صفحه ببريد آن نوار كار ظاهر خواهد شد.


پشتيباني ويندوز XP از زبان فارسي


يكي از ويژگيهاي مهم ويندوز XP پشتيباني از زبان فارسي است. اگردرهنگام نصب ويندوزXP اين قابليت را نصب نكرده باشيد بازهم قادر به اضافه كردن اين قابليت به ويندوز خود هستيد. البته براي اين كار حتماً بايد CD ويندوزXP را داشته باشد.


براي اين كار شما بايد به Control Panel(كه از داخل منويStart قابل دسترس است) رفته و از آنجا وارد Regional Options شده سپس در پنجره بعدي بر روي گزينه Regional and Language Options كليك كرده و در پنجره اي كه باز ميشود بايد وارد قسمت Language شده سپس گزينه Install Files For Complex…را انتخاب كنيد حال بايد بر روي دكمه Apply كليك كرده تا انتخاب شما اعما ل شود در اين مرحله از شما خواسته ميشود تا CD ويندوز XP را در CD-ROM قرار دهيد پس از اينكه اين كار را انجام داديد و بر روي دكمه OK كليك كرديد تا ويندوز شروع به كپي كردن فايلهاي لازم كند.


بعد ازاتمام اين مرحله شما مي توانيد وارد قسمت Languageشده و از منوي پايين افتادني اولي Farsi واز منوي پايين افتادني دومي Iran را انتخاب كنيد حال وارد قسمت Advanced شده و در آن قسمت هم از منوي پايين افتادني موجود Farsi را انتخاب كنيد. اكنون با كليك بر روي دكمه OK ويندوز شما زبان فارسي را هم پشتيباني ميكند .


با انجام مراحل فوق الذكربا نماي كلي محيط Control Panel ويندوزXP نيز آشنا شده ايد كه كاملاً متفاوت با نسخه هاي قبلي ويندوز است ولي ممكن است كه اين محيط در عين زيبايي كمي كار را براي شما سخت كند زيرا شما با آن مدل قديمي Control Panel آشنايي داريد خوب اصلاً مشكلي نيست شما مي توانيد در همان صفحه ي اول Control Panelبا كليك بر رويSwitch To Classic View محيط Control Panel را به شكل ويندوزهاي قبلي در آوريد.


حال ممكن است همين مشكل را با منوي Start هم داشته باشيد براي اين كار مي توانيد برروي منوي Start راست كليك كرده و سپس بر روي Properties كليك كنيد و سپس در پنجره اي كه باز ميشود Classic Start menuرا انتخاب كرده و سپس بر روي Ok كليك كنيد.


نماي ويندوز


خوب حالا که مسائلي در مورد ظاهر محيط کار ويندوز مطرح شد بهتر است که در مورد Wall paper صحبتي به ميان بياوريم.


به طور يقين هر شخصي دوست دارد که عکس مورد نظري را به عنوان Background ويندوز قرار دهد و يا اينکه بعد از مدتي مي خواهد عکس پس زمينه ويندوز خود را عوض کند در اين صورت مي توانيد بر روي محلي از Desktop راست کليک کرده و سپس از منوي باز شده بر روي Properties کليک کرده تا پنجره Display properties باز شود آنگاه به قسمت Desktop برويد اکنون مي توانيد هم از عکسهاي خود ويندوز استفاده کرده و هم اگر عکس خاصي را مي خواهيد قرار دهيد بايد روي Browse کليک کرده و سپس به آدرس عکس مورد نظر رفته و آن را انتخاب کنيد و بر روي Open کليک کنيد در ضمن بايد گفت که شما مي توانيد عکس خود را به سه حالت به عنوان عکس زمينه قرار دهيد براي اينکار شما بايد حالت مورد علاقه خود را از همان صفحه Desktop از منوي پائين آمدني Position ؛ انتخاب کنيد.


1- در حالت Center عکس شما در مرکز صفحه قرار مي گيرد.


2- در حالت Tile عکس شما به صورت کاشی کاری شده بر روی صفحه قرار مي گيرد.


3- در حالت Stretch عکس شما کشيده شده و کل صفحه شما را احاطه مي کند بعد از انجام اين کارها شما با کليک کردن بر روي Ok مي توانيد تغييرات خود را اعمال کنيد.


اما اگر تنها اين تغيير براي شما کافي نباشد و شما خواستار تغيير Icon هاي ويندوز خود باشيد چه بايد کرد؟ يکي از ساده ترين کارها براي اين کار استفاده از Theme هاست به طور پيش فرض ويندوز XP شامل 2 Themeمي باشد که البته شما مي توانيد با توجه به سليقه Theme مورد نظر خود را از Internet، Download کنيد و يا اينکه اگر برنامه Plus! را در دسترس داشته باشيد با نصب آن مي توانيد به تعداد Theme هاي ويندوز بيافزاييد. حال که در مورد Theme صحبت شد بهتر است در مورد نحوه عوض کردن، قرار دادن و يا Download کردن Theme هاي جديد هم مطلبي گفته شود شما براي ديدن Theme هاي ويندوز بايد بر روي محلي از Desktop راست کليک کرده و از منوي باز شده بر روي Properties کليک کرده تا پنجره Display Properties باز شود به طور پيش فرض اين پنجره در قسمت Theme قرار دارد و شما مي توانيد از منوي باز شونده Theme مورد نظر خود را انتخاب کنيد و يا اگر که به اينترنت متصل هستيد بر روي More Theme online کليک کنيد تا به بخش مربوط به آن در سايت مايکروسافت ارجاع داده شويد البته به غير از مايکروسافت سايتهاي ديگري هم اين امکانات را براي Download کردن دراختيار شما قرار مي دهند.


به نظر میرسد که حالا شما محيط ويندوز را مطابق سليقه خودتان درست کرده ايد اما باز هم چند نکته اي باقي است:


آيا از وضوح تصوير خود راضي هستيد؟ آيا نرخ تازه سازي تصوير(refresh rate) شما مناسب است ؟ آيا اندازه font ها، منوها و Icon ها همانطور است که مي خواهيد؟


اگر که شما مايل به تغيير در موارد بالا هم هستيد باز هم با ما همراه باشيد.


شما براي تغيير وضوح تصوير خود بايد بر روي محلي از Desktop راست کليک کرده و سپس در منويي که باز مي شود بر روي Properties کليک کرده تا پنجره Display Properties باز شود در اينجا شما بايد وارد قسمتSetting شده و در آنجا با تنظيم Resolution وضوح تصوير مورد نظر خود را انتخاب کنيد و سپس بر روي دکمه Apply کليک کرده تا تغييرات شما اعمال شود حال اگر مي خواهيد مقدار Refresh rate را تغيير دهيد بايد در همان صفحه بر روي دکمه Advanced کليک کنيد . حال در پنجره باز شده بايد به قسمت مربوط به Monitor رفته از منوي باز شدني موجود Refresh rate مورد نظر خود را انتخاب کنيد البته قبل از انجام اين کار به شما توصيه مي کنيم که گزينه Monitor cannot display Hide modes that this موجود در همان صفحه را انتخاب کنيد تا فقط Refresh rate هایی را که مجاز به استفاده هستيد را به شما نمايش دهد تا دچار اشکال در تصوير نشويد.


در اينجا به نظر میرسد که يک چيزي جا افتاده و آن اين است که اصلاً خود Refresh rate چيست و چه کاري انجام مي دهد:


Refresh rate که معادل فارسي آن نرخ تازه سازي است يک عددي است که بر مبناي هرتز (Hz) مطرح مي گردد و در هر ثانیه به دفعات عدد انتخابی شما پکسلهای صفحه نمایش را باز سازی می کند تا از لرزش صفحه نمایش جلوگیری کند.


در اينجا مي رسيم به مبحث Font ها و منوها و Icon ها و اندازه هاي آنها البته قبل ازگفتن اين مطلب لازم است که يک اشاره کوچکي به نحوه نصب Font ها بکنيم. اگر شما Font هايي داريد و مي خواهيد که بتوانيد از آنها استفاده کنيد خيلي راحت مي توانيد آنها را در داخل پوشه Font موجود در Windows کپي کنيد معمولاً پوشه ويندوز هم در همان درايوي قرار دارد که ويندوز خود را نصب کرده ايد ولي اگر شما چند تا ويندوز داريد و يا به هر دليلي از آدرس درايو ويندوز XP خود بي خبر هستيد مي توانيد از Run ( که از طريق منوي Start قبل دسترسي است) تايپ کنيد windir%/fonts% و سپس بر روي Ok کليک کنيد حال شما وارد پوشه Fonts مربوط به ويندوز XP شده ايد ( اگر شما دستور windir%%را در هر ويندوزي درRun تايپ کنيد شما را وارد پوشه همان ويندوزي که در آن هستيد مي کند.)


حال برگرديم به بحث اصلی:


شما براي تغيير در اندازه و نوع هر Font و Icon بايد در پنجره Display Properties وارد قسمت Appearance شويد و سپس در آنجا بر روی Advanced کلیک کنید حال در پنجره باز شده میتوانید از منوی پایین آمدنی Item مواردی را که می خواهید در آن تغییر دهید را انتخاب کنید و سپس تغییرات مورد نظر خود را اعمال کنید.


در اینجا هم به نظر میرسد که یک چیزی جا افتاده و آن خود پنجره appearance است.


شاید شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که طرفدار محیط ویندوز های قبل از XP (به اصطلاح classic) هستند باشید اگر اینطور است پس در پنجره appearance از منوی پایین آمدنی Windows and buttons گزینه Windows classic style را انتخاب کنید.


در قسمت color scheme میتوانید رنگبندی کلی ویندوز را تغییر دهید.


شما همچنین میتوانید بر روی کلید effect کلیک کرده و در پنجره ای که باز میشود یکسری تغییرات جزیی بر روی منوها و icon ها اعمال کنید البته گزینه show window content while dragging مربوط به این میشود که در هنگامی که شما پنجره ای را بر روی صفحه حرکت میدهید محتویات آن نمایش داده شود یا نه.


مسلم است که بعضی وقتها ممکن است که فراموش کنیم که کامپیوتر خود را خاموش کنیم. اگر چنین شد چه اتفاقی رخ خواهد داد:


هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد اگر که تنضیمات مربوط به Power option درست باشد.


شما میتوانید در قسمت Screen Saver (واقع شده در پنجره Display Properties ) با کلیک بر روی Power وارد قسمت Power option شوید حال که وارد این قسمت شده اید به توضیح آن می پردازیم:


Power Schemes : در اینجا می توانیم تعیین کنیم که بعد از چه مدت که از کامپیوترمان استفاده نکردیم کامپیوتر وارد حالت standby شود و یا همچنین بعد از چه مدت monitor و hard disk کامپیوترمان خاموش شود


Advanced : در اینجا می توانیم تعیین کنیم هنگامیکه کلید Power روی Case را فشار میدهیم چه عملی انجام شود.


Hibernate : وقتی که شما این ویژگی را فعال میکنید میتوانید در قسمت Power Scheme برایش زمانی تعیین کنید مثلا بعد از 60 دقیقه کامپیوتر وارد hibernate شود حال چه اتفاقی رخ میدهد:


بعد از گذشت 60 دقیقه که با کامپیوتر کاری انجام ندادید تمامی اطلاعات موجود در حافظه (اعم از کارهای Save نشده و تمامی پنجره های باز Windows) بر روی Hard disk کامپیوترتان ذخیره مشود و سپس کامپیوتر خاموش میشود حال هر وقت که کامپیوترتان را روشن کنید تمام کارهای شما باز خواهد گشت (انگار که کامپیوتر خاموش نشده است)


در اینجا این مورد را هم باید ذکر کرد که برای استفاده از Hibernate باید به اندازه مقدار حافظه کامپیوترتان فضای خالی بر روی Hard Disk داشته باشید.


افزايش كارايي ويندوزXP


2 سال پيش وقتی ويندوز xp به بازار عرضه شد، بسياری از كاربران شيفته زرق و برق و محيط جذاب آن شدند كه انصافا با محيط خشك و بی‌روح 2000 قابل مقايسه نبود. Xp شيك، دوست داشتنی و جالب بود و همين خصوصيت آن باعث شد كه در مدت كوتاهی بسياری از كاربران تازه كار را جذب كند، اما


حرفه‌ای‌ترها كمی عاقل‌تر بودند. آنها منتظر ماندند تا كمی از تولد اين سيستم عامل بگذرد و امتحانش را پس بدهد. مايكروسافت وعده‌های فراوانی مبنی بر قابل اعتماد بودن xp نسبت به ويندوزهای قبلی داده بود. اما به مرور زمان، كم‌كم خطاها (Bugs) و حفره‌های امنيتی (Security Holes) آن کشف شد و مايكروسافت را مجبور كرد كه هر از گاهی يك نسخه اصلاحی (Patch) برای از ميان بردن اين اشكالات ارائه كند. با اين كه هنوز هم ممكن است حفره‌ها و باگ‌های ناشناخته‌ای در xp وجود داشته باشد، ولی توصيه می‌كنيم چنانچه دستگاه شما توانايی پذيرش اين سيستم عامل را دارد، ويندوز خود را به XP ارتقا دهيد. در دنيای رايانه، 2 سال مدت كمی نيست. پس تا دير نشده اقدام كنيد. به هر حال اگر كاربر ويندوز XP هستيد، يا چنانچه قصد داريد روزی آن را روی دستگاه خود نصب كنيد شما را به خواندن اين مقاله دعوت می‌كنيم. با بكار گيری اين نكات می‌توانيد كارايی سيستم عامل خود را افزايش دهيد. ويندوز خود را روی بهترين كارايی تنظيم كنيد. روی آيكون My computer كليك راست كرده،Properties را برگزينيد. به پوشه Advanced رفته و در قسمت Performance روی دكمه Settings كليك كنيد. حال در پنجره ظاهر شده در كنار عبارت Adjust for Best perfprmance علامت بگذاريد. همانگونه كه بارها گفته‌ايم، برای خلاص شدن از دست برنامه‌های حاضر در حافظه كه با هر اجرای ويندوز بالا می‌آيند، گزينه Run را از منوی start انتخاب و دستور msconfig را وارد كنيد. پس از اجرا به پوشه startup برويد و علامت كنار برنامه‌های غيرضروری را برداريد. می‌توانيد سری به فولدر startup در منوی start ، گزينه Allprograms هم بزنيد و روی نرم‌افزارهايی كه نمی‌خواهيد، راست كليك كرده، delete كنيد. اگر حرفه‌ای‌تر هستيد به سراغ فولدرهای Run Run Onc, RunOnceEX, Runservices,و Runservices Once در رجيستری ويندوز برويد و برنامه‌های غيرضروری را از آنها حذف كنيد. هارد خود را تميز كنيد. هنگامی كه هارد شما در حال پر شدن است، درايو مجبور است در شيار (track)های داخلی بنويسد. (همانگونه كه می‌دانيد هارد به صورت صفحات دايرهای شكل است . روی اين صفحات، دواير متحدالمركزی وجود دارد كه به آنها شيار گفته می‌شود). از آنجاكه شيارهای داخلی كوچك‌ترند، اطلاعات كمتری روی آنها جا می‌گيرد پس برای نوشتن اطلاعات، به تعداد دوربيشتری چرخش هارد نياز است. برای افزايش كارايی، برنامه‌های غيرضروری را uninstall كنيد. از اطلاعاتی كه هم‌اكنون نياز نداريد، نسخه پشتيبان(backup) تهيه‌كرده و در جای ديگری غير از هارد رايانه‌تان نگهداری كنيد. اجرای Disk Cleanup برای خلوت كردن هارد، خالی از فايده نيست. پس از تميز كردن هارد، نياز به يك Defrag داريد كه تكه‌های فايل‌های روی هارد را به هم بچسباند. درايو سخت‌افزارهای خود را به روزآوری كنيد. دقت كنيد كه همواره آخرين نسخه از درايوها را در اختيار داشته باشيد تا كارايی رايانه خود را تا حد امكان بالا ببريد. پرينترهای موازی را غيرفعال كنيد. اگر پرينتر شما به پورت موازی (Parallel) متصل باشد، ممكن است وقتی در حال پرينت گرفتن هستيد، ديگربرنامه‌های شما به خوبی كار نكند. يا اين كه اصلا كار نكند. ويندوز xp (همانند 2000) با پورت موازی بخوبی كنار نمی‌آيند، بكوشيد پرينتر را به پورت USB رايانه‌تان وصل كنيد. اگر پرينتر شما چنين كابلی ندارد، می‌تواندی از يك كابل USB به موازی استفاده كنيد. البته به شرطی كه رايانه شما پورت داشته باشد. چقدر حافظه لازم داريد؟ ممكن است بخشی از هارد خود را به صورت حافظه مجازی (Virtual memory) در آورده و آن را در اختيار برنامه‌ها گذاشته باشيد، اما هر چه باشد اين حافظه كندتر از RAM خواهد بود. حداقل RAM مورد نياز برای XP ، 64 مگابايت است. اما در بسياری از موارد حتی 128 مگابايت هم برای اجرای چند برنامه به طور همزمان جوابگو نخواهد بود. خودتان می‌توانيد آزمايش كنيد. در هر لحظه تنها يك برنامه را باز كنيد. اگر كارايی آن برنامه بيشتر از حالتی بود كه با ديگر برنامه‌ها باز می‌باشد. RAM سيستم شما كافی نيست. برای برنامه‌های استاندارد معمولی 256مگابايت حافظه كافی است. اما اگر با فايل‌های چند رسانه‌ای (MULTIMEDIA) خيلی سر و كار داريد يا با بازی‌های با گرافيك سنگين كار می‌كنيد، به سراغ 512 مگابايت يا يك گيگا بايت RAM برويد. ويروس يابی كنيد. اگر سيستم شما بسيار كند شده است، ممكن است ويروسی باشد. برنامه آنتی ويروس خود را از طريق سايت آن به روز آوری (update)كرده، سيستم را scan كنيد. از ابتدا شروع كنيد. برخی كاربران به نصب و unistall نرم‌افزارهای مختلف عادت دارند. اگر شماهم از آن دسته هستيد، بايد بدانيد كه بيشتر اوقات برنامه‌های uninstall بخوبی عمل نمی‌كنند و تعدادی از فايل‌های نرم‌افزارها را روی هارد شما باقی می‌گذارند. به مرور زمان اين فايل‌های بی‌خودی و اطلاعات و اطلاعات به دردنخوری كه در رجيستری ويندوز باقی مانده است، سرعت ويندوز را پايين می‌آورد. در اين موارد تميز كردن رجيستري، معمولا مفيد است. گاهی نيز نصب مجدد reinstall ويندوز شما را ياری می‌كند. در پايان ذكر اين نكته را ضروری می‌دانيم كه متاسفانه در بازار ايران نسخه‌های متعددی از ويندوز xp وجود دارد كه برخی از آنها نسخه آزمايشی يا مدت دار (trial version) بوده و پس از مدتی از كار می‌افتد. در تهيه سی‌دی اين سيستم عامل نهايت دقت را به كار ببنديد. به هنگام سازی و نصب نسخه‌های اصلاحی (Patch) را فراموش نكنيد. سری به سايت http://www.microsoft.com بزنيد و همواره ويندوز و ديگر نرم‌افزارهای خود را به روز نگهداريد.


نصب ويندوز xp بصورت خودكار و سريع


همانطوري كه ميدانيد هنگامي كه قصد نصب ويندوز را داشته باشيد (Clean Install) در حين نصب لازم است سوالاتي پيرامون نام كامپيوتر ، نوع رزولوشن ، كلمه عبور Admin ، شماره سريال ويندوز و ... را پاسخ دهيد. اين مساله باعث ميشود كه شما دقايقي طولاني را كنار سيستم باشيد تا نصب ويندوز به مراحل نهايي نزديك شود. اين مساله اگر لازم باشد روزانه تعدا زيادي ويندوز نصب نماييد بيشتر نمايان ميشود. با استفاده از ابزاري كه در سي دي ويندوز xp در فولدر support قرار داده شده ، آن هم در يك فايل Cab !!! براحتي نسبت به نصب خودكار ويندوز اقدام نماييد.


روش كار


1- در سي دي ويندوز xp به مسير زير مراجعه نماييد : Support\tools\


2- فايل deploy.cab را بر روي يكي از درايوهاي هارد كپي نماييد. سپس آنرا باز كرده (از طريق برنامه zip magic يا winzip يا در خود ويندوز xp اگر بر روي فايل كليك كنيد باز ميشود ) و فايل setupmgr.exe را از درون اين فايل cab كپي كرده و درون يك درايو از هارد كپي كنيد


3- بر روي setupmgr.exe كليك كنيد. پنجره اي باز ميشود. آنرا next كنيد. سپس گزينه زير را انتخاب كرده و next كنيد : Create a new


4-مطمئن شويد كه گزينه windows unattended installation علامت زده شده باشد سپس next كنيد.


5- در اين صفحه نوع ويندوز خود را انتخاب نماييد در اينجا ويندوز xp پروفشيونال را انتخاب ميكنيم. سپس next ميكنيم.


6- گزينه Fully automated را علامت بزنيد و next كنيد.


7- در اينجا صفحه Distribution Folder نمايش داده ميشود. در اين صفحه به شما اجازه داده ميشود كه تعيين نماييد كه آيا ويزارد يك پوشه توزيعي را بر روي كامپيوترتان بسازد يا پوشه توزيعي را بر روي درايو شبكه اي كه شامل سورس فايلهاي ويندوز ميباشد ايجاد نمايد. نكته ! ساخت يك پوشه توزيعي نه تنها به شما اجازه نصب ويندوز بدون استفاده از cd را ميدهد بلكه اجازه افزودن فايلهاي اضافي (همانند درايورهاي قطعات) براي انجام يك نصب سفارشي را ميدهد. اگر قصد انجام نصب خودكار را به دفعات زياد داريد و درايور يا پوشه مناسب را در اختيار داريد ميتوانيد از اين گزينه استفاده كنيد. ما در اين آموزش گزينه زير را انتخاب كرده سپس next ميكنيم : No, this answer file will be used to install from a CD


8- در اين صفحه گزينه مربوط به I Accept … را علامت زده و next ميكنيم.


9- حال شما صفحه اي را مشاهده ميكنيد كه با كمي دقت متوجه ميشويد گزينه هايي درون اين صفحه وجود دارند كه شما در حين نصب ويندوز با آن برخورد ميكنيد. شروع به تكميل گزينه ها به دلخواه خود كنيد.


10- بعد از اتمام كار گزينه finish را بفشاريد. در اين قسمت مسيري براي ذخيره تنظيماتي كه انجام داده ايد در قالب يك فايل پرسيده ميشود. شما ميبايستي نام فايل را كه به صورت UNATTEND.TXT انتخاب شده به WINNT.SIF تغيير دهيد و يك نسخه بر روي يك فلاپي ذخيره نماييد.


11- از منوي FILE گزينه EXIT را انتخاب نماييد.


12- اكنون شما فايل اصلي را ساخته ايد. فايل براي انجام عمليات نصب آماده ميباشد اما ممكن است قبل از شروع عمليات مايل باشيد كه نگاهي به محتويات فايل بيندازيد. (ممكن است بخواهيد پارامترهاي اضافه تري را نيز به فايل بيفزاييد. در صورت امكان با بخش HELP برنامه SETUP MANAGER مشورتهاي لازم را انجام دهيد.) براي اين كار فايل ساخته شده را در برنامه NOTEPAD باز نماييد. شما ميتوانيد خطوط ديگري را نيز برحسب نياز براي فعاليتهاي ديگر مثل تعيين پارتيشن نصب ديسك سخت يا تبديل سيستم فايل به NTFS معين نماييد. جزئيات مربوط به چگونگي انجام اين كارها را ميتوانيد در داخل فايلهاي كمكي موجود در داخل Deploy.CAB مشاهده نماييد. اگر در داخل فايل هرگونه تغييري را اعمال كرديد ، فايل را ذخيره كرده و آنرا ببنديد


13- فايل را بر روي فلاپي ديسك كپي نمايد. سپس كامپيوتر را از طريق سي دي راه اندازي كرده و فلاپي را در داخل درايو فلاپي قرار دهيد. ويندوز به صورت خودكار تنظيمات معين شده را مورد استفاده قرار ميدهد.


آشنايي با user های موجود در ويندوز xp


در ويندوز xp دو نوع يوزر داريم يوزر ليميت و ادمين كه يوزر ليميت همانطور كه از اسمش بر مي آيد اختيارات كمتري نسبت به ادمين دارد يوزر ادمين حتي مي تواند پسورد يوزر ليميت و همچنين يوزرهاي ادمين ديگر رو عوض كنه (در run عبارت control userpasswords2 را تيپ كرده واينتر بزنيد بدون دانستن پسورد قبلي پسورد مي توانيد پسورد اين يوزرها را عوض كنيد بدين ترتيب كه روي يوزر دلخواه كليك كنين وreset password را انتخاب كنيد) ولي ليميت قادر به اين كار نيست يوزر ادمين مي تواند اسم هاي مختلفي بخود بگيرد ولي يك يوزر مخفي در ويندوز بطور پيشفرض ساخته مي شود بنام administartor كه اين يوزر همانطور كه گفتم مخفي است واگر برايش پسورد انتخاب نكنيد در هنگام انتخاب يوزر در شروع ويندوز مي توان با دو بار زدن alt+ctrl+del وتايپ administrator در قسمت يوزر وزدن اينتر وارد ويندوز شد پس بايد روي اين يوزر پسورد بذاريم تا كسي بدون پسورد دارد ويندوز نشود


فایلهای صوتی مربوط به رويدادها را در ويندوز xp به سلیقه خود تغییر دهید


چگونگی تغییر فایل های صوتی مربوط به هر رویداد در xp به سلیقه خود


وقتی کامپیوتر شما از طریق ویندوز راه اندازی می شود اصواتی را پخش می کند . اگر در کامپیوتر تان ویندوز استاندارد xp نصب شده باشد هنگام راه اندازی اصوات خاصی را می شنوید . این اصوات قابل تغییرهستند . هر چند ، ویندوز تنها در زمان راه اندازی صوت پخش نمی کند . وقتی که شما عمل ناصحیحی را انجام دهید ، صدایی شبیه صدای آلات موسیقی برنجی شنیده خواهد شد و هنگامی که سطل آشغال ویندوز را خالی می کنید صدایی می شنوید گویی که همه کاغذها و اسناد یکباره پاره پاره می شوند . در واقع ویندوز یک بانک صوتی دارد که هنگام وقوع هر رویداد یکی از آنها پخش میشود . اما اگر این اصوات به گوش شما تکرار شوند و خواستید که تنوعی در آنها به وجود بیاورید چه باید کرد؟


خوشبختانه می توان همه اصواتی را که ویندوز هنگام وقوع رویداد ها تولید می کند تغییر داد. اگر بخواهید می توانید به راحتی آنها را غیر فعال کنید ویا می توانید از فایل هایی که از اینترنت بارگذاری کرده اید یا حتی فایل هایی که خودتان ضبط کرده اید استفاده کنید .


برای شروع باید در پنل کنترل به پوشه برنامه های صوتی بروید برای این کار در منوی شروع به بخش پنل کنترل بروید و sounds/speech/audio Devices را انتخاب کنید . در این حالت با یک لیست سه گزینه ای مواجه خواهید شد که باید گزینه دوم را با نام " تغییر برنامه فایلهای صوتی " انتخاب کنید .


این عمل بخش قابلیتها ی " sound and Audio Devices " را در برگه sounds باز می کند . در نیمه پایینی این پنچره کادری را یا نام " program events " مشاهده می کنید . در این کادر کلیه رویدادهایی که در ویندوز نمی توان برای آنها صوتی را اختصاص داد لیست شده اند . رویداد هایی که دارای یک فایل صوتی هستند با یک بلند گوی کوچک در سمت چپ آنها مشخص شده اند . اگر روی هر کدام از این رویدادها کلیک کنید.


چنانچه در لیست رویداد ها جستجو کنید خواهید یافت که همه رویداد ها در حالت پیش فرض دارای فایل صوتی نیستند . مسلما شما نمی خواهید که با کلیک در هر جای ویندوز صدایی بشنوید ولی به هر حال همه آیتم ها یی راکه میتوانید به آنها فایل صوتی اضافه کنید در این لیست خواهید یافت . شما می توانید همه آیتم ها یی را که دارای فایل صوتی از پیش تعیین شده هستند مشاهده کنید و حتی می توانید آنها را تغییر دهید . این اصوات به عنوان فایل هایی wave در درایو سخت شما به طور مستقل ذخیره میشوند .


هر چند که رویدادها می توانند از فایل های صوتی ذخیره شده در هر جای درایو سخت استفاده کنند ولی فایل های پیش فرض در آدرس windowos|Media یافت میشوند .


اغلب وقتی که برنامه کاربردی را در کامپیوتر تان نصب می کنید ، آن برنامه به همراه خود یک سری فایل های صوتی جدید نصب می کند . چنانچه در Program events جستجو کنید به مداخل برنامه های نصب شده توسط خودتان خواهید رسید – مثل Active sync یا AQL Instant Manager . این فایل های صوتی معمولا به جای آدرس فوق در پوشه خود برنامه ذخیره می شوند . این عمل به خاطر آنست که از تداخل فایل های صوتی جلوگیری شود . اگر شما بر روی صوت مربوط به یک برنامه نصب شده کلیک کنید آدرس ذخیره آن فایل را مشاهده خواهید کرد.


طرح ریزی فایل های صوتی :


اگر چه شما می توانید فایل های صوتی رویدا دهای ویندوز را تغییر دهید ، ویندوز این قابلیت را نیز دارد که میان تنظیمات اختصاص یافته مختلف نیز جابجایی انجام دهید . مایکروسافت این قبیل فایل های صوتی را scheme می نامد. چنانچه روی کادر پایین باز شونده sound scheme کلیک کنید تنظیمات از پیش تعیین شده در کامپیوتر تان را مشاهده خواهید کرد . در سیستم ما تنها دو مورد یافت می شود ، یکی windows default ودیگری No sounds ، ولی ممکن است سیستم شما موارد بیشتری را شامل شود . در واقع اگر طرح ریزی (scheme ) دیگری در سیستم شما تعریف شده باشد انتخاب هر کدام از آنها می تواند شما را از طرح پیش فرض ویندوز نجات دهد . اگر تمایل دارید که تنها در حالت پیش فرض تغییری را اعمال کنید ، باید اطلاعات بیشتری درباره طرح ریزی فایل های صوتی داشته باشید .


اکنون به چگونگی ایجاد تغییرات در اصوات رویداد های ویندوز می پردازیم . ما پیشنهاد می کنیم که قبل از ایجاد هر گونه تغییری ، ابتدا تنظیمات موجود در فایل های صوتی را ذخیره کنید . این کار به شما اجازه میدهد که در صورت لزوم به راحتی به تنظیمات اولیه باز گردید . هر چند که بازگشت به حالت پیش فرض ویندوز از قبل پیش بینی شده است ولی ذخیره کردن تنظیمات موجود بی فایده ، نخواهد بود .در واقع این فایلهای صوتی حجم زیادی را اشغال نمی کنند . زیبایی کار Sounds Control Panel در اینجا ست که به شما اجازه می دهد هر فایل صوتی را که در هر کجای درایو سخت کامپیوتر تان وجود دارد برای هر رویدادی که مد نظر دارید تعیین کنید . برای تغییر یا تعیین یک صوت جدید برای یک رویداد ، ابتدا روی آن دوبار کلیک کنید و سپیس دکمه Browse را فشار دهید تا بتوانید فایل موردنظر را باز کنید . پس از انتخاب فایل صوتی موردنظر می توانید با فشار دکمه play در سمت چپ پنجره Browser آن را بشنوید . اگر این فایل صوتی نظر شما را جلب کرده است باید با فشار دکمه ok مراتب را تایید کنید .ساده ترین راه برای دستیابی به منابع جدید فایل های صوتی اینترنت است . سایت های بسیاری وجود دارند که فایل های صوتی wav را به طور رایگان در اختیار شما مي گذارند . اگرتمایل دارید از فایل های صوتی کوتاه فیلم ها و نمایش های تلویزیونی استفاده کنید ما سایت hppt://funwaves.com را به شما پیشنهاد میکنیم .


هر چند که در آدرس http://www.wavcentral.com محدوده گسترده تری از این فایل ها را در دست خواهید داشت . متاسفانه در حال حاضر این فایل ها به تدریج به فرمت mp3 تبدیل شده اند و لازم است که شما به این منظور با استفاده از ویرایشگر های صوتی مثل Audacity دوباره فرمت آنها را بع wav برگردانید . ویرایشگر Audacity به طور رایگان از سایت http://avdacity.sourceforge.net/windows.php قابل بارگذاری است . از آنجا که شما باید با فرمت mm3 کار کنید ، لازم است که Lamemp3codec را نیزاز آدرس http://mitiok.free.fr بارگذاری کنید.


وقتی که فایل های صوتی را بار گذاری کردید ، کار را با نصب Audacity شروع کنید . آرشیو Lame را از حالت فشرده (Zip) خارج کنید و فایل Lame.dall را در دایرکتوری اصلی Audacity استخراج (extract) کنید . پس از انجام این مراحل کار را با Audacity شروع کنید . دکمه های ctrl &p را فشار دهید و در برگه فرمت دکمه find Library را کلیک کنید . در آخر Audacity را در فایل Lame.dll قرار دهید .


تغییر فایل های صوتی :


برای تبدیل فایل های mp3 و wav. تنها کاری که شما باید انجام دهید آنست که فایل mp3 مورد نظر را بار گذاری(load) کنید و در منوی فایل گزینه Export as wav را انتخاب کنید .


از ویرایشگر Audacity نیز برای ویرایش این فایل های mp3 یا حتی ضبط فایل های خودتان استفاده کنید . به عنوان مثال می توانید فایل صوتی حاضری را مثل فایل chord.wav که در آدرس wndows\Media c:\ قرار دارد انتخاب کرده و بر روی آن کار کنید . روی کار به این صورت است . فایل مورد نظر را در Audacity ، بارگذاری کنید.


در این منوی " فایل " گزینه " باز کردن " را انتخاب کنید .


پس به دنبال پوشه C:\Windows\Media رفتهو فایل chord.wav را باز کنید . اگر شما این فایل را در Audacity پخش کنیذد ، صورت استاندارد مربوط به شما کار شناسی را انجام داده اید " در xp را خواهید شنید. به هر حال ما خواهیم با استفاده از Audacity تغییراتی را در این فایل به وجود آوریم.


ابتدا برای انتنخاب همه فایل های wav دکمه های a & ctrl را فشار دهید . اکنون به منوی افکت ها رفته و گزینهReverse را انتخاب کنید.


اگر در این حالت مجددا این فایل را پخش کنید ، خواهید دید که کاملا متفاوت شده است . برای ایجاد تغییرات بیشتر باید افکت " وه وه " را به آن اضافه کرد . در حالتی که فایل wav را هنوز انتخاب شده است . در منوی افکت ها در لیست باز شونده گزینه " وه وه " را انتخاب کنید . در کادر باز شده مقدار رزنانس را روی 4 تنظیم کرده و سپس عمق را روی صددرصد برده و مراتب را با فشار دکمه ok تایید کنید . اکنون اگر فایل را مجددا پخش کنید متوجه خواهید شد که تغییرات محسوسی در آن ایجاد شده است .


برای اقدام بعدی باید نشانگر موس را در آخر فایل کلیک کنید و در منوی Edit گزینه Insert silence را انتخاب کنید . به عنوان طول مقدار سه ثانیه را وارد کنید . دوباره دکمه های CTRL & A را برای انتخاب همه فایل ها فشار دهید . به منوی Edit رفته و گزینه Echo را انتخاب کنید. مقادیر 5/0 را برای زمان تاخیر و فاکتور تاخیر و فاکتور تاخیر تنظیم کرده و دکمه ok را فشار دهید. دوباره با پخش این فایل تغییرات ایجاد شده را ملاحظه کنید . این فایل را با نامی مثل chord2.wav ذخیره کرده و آن را برای یک رویداد در sound control panel در xp تعیین کنید.


شما مجبور نیستید که تنها فایل های موجود را ویرایش کنید . این امکان وجود دارد که از طریق AVDACITY صوتی را با میکروفون یا خط ورودی ضبط کنید . پس از ضبط یک فایل وتی می توانید آن را در آدرس همیشگی C:\Windows\Media ذخیره کرده و بعد از اعمال افکت ها ی مورد نظر آن را برای یک رویداد تعیین کنید . این پروسه شما را با ویرایش فایل های صوتی شناسایی می کند که ممکن است بعدها مثلا در اضافه کردن صوت به یک وب سایت به کمک شما بیاید و در آخر توجه داشته باشید که افزون بیش از حد فایل های صوتی در بعضی اوقات باعث سر درگمی شما خواهد شد.


كليد هاي ميانبر در ويندوز XP و شبه سازي ماوس با KeyBoard


Esc لغو عمليات در حال انجام.


F1 راهنما.


F2 در حالت عادي تغيير نام آيتم (هاي) انتخاب شده . در برنامه هاي قديمي تر (معمولا تحت داس)ذخيره فايل جاري.


F3 جستجو.


F4 باز كردن ليست پايين رونده Address Bar


F5 به روز آوري Refresh


F6 مانند كليد Tab بين اجزاي مختلف پنجره جاري سوييچ مي كند.


F10 پرش به منو هاي اصلي يك پنجره (مثل File,Edit,View,...)


F11 پنجره جاري را تمام صفحه مي كند.


PrintScreen در ويندوز از كل صفحه نمايش يك عكس مي گيرد و آن را در حافظه كليپ بورد قرار مي دهد و ما مي توانيم در يك برنامه ويرايش عكس مثل Ms-Paint آن را Paste كنيد .


Tab بين اجزاي پنجره جاري سوييچ مي كند .


Space در حالت مرورگر اينترنت اكسپلورر صفحه جاري را به پايين مي برد .(مثل Page Down)


BackSpace در حالت عادي يعني در مرور ويندوز يك مرحله به بالاتر ميرود (معادل Up) و در مرورگر اينترنت اكسپلورر معادل Back است.


Home رفتن به اول خط در حالت ويرايش متن و رفتن به اول صفحه در حالت مرور.


End رفتن به آخر خط در حالت ويرايش متن و رفتن به آخر صفحه در حالت مرور.


PageUp در حالت مرور چه در اينترنت و چه در ويندوز و معمولا همه جا صفحه به صفحه به بالا مي رود.


PageDown در حالت مرور چه در اينترنت و چه در ويندوز و معمولا همه جا صفحه به صفحه به پايين مي رود.


تركيبات كليد Ctrl :


Ctrl+q در بعضي از برنامه ها خروج است.


Ctrl+w در اكثر برنامه هايي كه چند فايل را باهم باز مي كنند مثل Ms-Word, كلا Ms-Office , Adobe Photoshop ,Ms-internet Explorer, ... فایل باز شده جاری را می بندد.


Ctrl+e جستجو در مسير جاري.


Ctrl+r تازه كردن صفحه (معادل كليد F5 و Refresh)


Ctrl+y وقتي كه يك عمل به عقب باز ميگرديم (Undo) اين كليد ها يك عمل به جلو مي روند (Redo) البته در بعضي برنامه ها معمولا محصولات آفيس مايكروسافت اينگونه هستند .


Ctrl+i باز كردن قسمت علاقه مندي ها(Favorites)


Ctrl+o باز كردن فايل جديد در اكثر برنامه ها (معادل File>Open)


Ctrl+p پرينت گرفتن در اكثر برنامه ها.


Ctrl+a انتخاب همه آيتم ها.


Ctrl+s در اكثر برنامه ها ذخيره فيل جاري .(Save)


Ctrl+d در اينترنت اكسپلورر صفحه باز شده جاري را به علاقه مندي ها اضافه مي كند (معادل Favorites>Add to Favorites) و در ويندوز هم آيتم (آيتم هاي) انتخاب شده را پاك مي كند.


Ctrl+f جستجو.


Ctrl+h معادل History (ابته در ويرايشگر نوت پد معادل Find / Replace است)


Ctrl+l در اينترنت اكسپلورر معادل File>Open است.


Ctrl+z بازگشت به آخرین عملیات انجام شده (Undo)


Ctrl+x انتقال (برش) آیتم مورد نظر در حافظه کلیپبورد.(Cut)


Ctrl+c کپی آیتم مورد نظر در حافظه کلیپبورد.(Copy)


Ctrl+v فراخوانی آیتم مورد نظر از حافظه کلیپبورد.(Past)


Ctrl+b پنجره سازماندهي علاقه منديها (Organize Favorites) را باز مي كند.


Ctrl+n در اينترنت اكسپلورر (تقريبا تمامي مرورگرها) يك پنجره جديد باز مي كند.


Ctrl+F1 در اكثر برنامه ها ي مختلف راهنماي برنامه را باز مي كند .


Ctrl+F4 باز كردن ليست پايين رونده Address Bar در مرورگر اينترنت اكسپلورر و مرورگر ويندوز.


Ctrl+F10 باز كردن منو هاي بالاي پنجره برنامه ها (مثل File,Edit,...).


Ctrl+BackSpace موقع ويرايش متن همان كار BackSpace را انجام مي دهد با اين تفاوت كه به جاي پاك كردن كاراكتر به كاراكتر كلمه به كلمه پاك مي كند.


Ctrl+5 معادل Select All در اکثر ویرایشگر های متنی.


Ctrl+Home درحالت ويرايش مكان نما را به اول صفحه انتقال مي دهد.


Ctrl+End درحالت ويرايش مكان نما را به آخر صفحه انتقال مي دهد.


Ctrl+Insert كپي آيتم(هاي) انتخاب شده در حافظه كليپ بورد(Copy).


تركيبات كليد Alt :


Alt+A باز كردن منوي علاقه مندي ها و قرار گرفتن بر روي Add to Favorites


Alt+D انتقال مكان نما به Address Bar


Alt+F4 بستن پنجره جاري.


Alt+Space Bar معادل راست كليك بر روي نوار عنوان پنجره جاري.


Alt+Esc پيمايش بين پنجره هاي باز جاري.


Alt+Tab سوييچ كردن بين پنجره هاي باز جاري.


Alt+BackSpace در بعضی از ویرایشگرها معادل Undo عمل مي كند (معمولا ويرايشگرهاي قديمي و تحت داس)


Alt+Home در مرورگر اينترنت اكسپلورر به صفحه خانگي پرش مي كند.


Alt+Right Arrow معادل Forward در مرورگر ویندوز.


Alt+Left Arrow معادل Back در مرور گر ويندوز.


Alt+Number تركيب كليد Alt به همراه زدن يك عدد از قسمت سمت راست صفحه كليد در حالت ويرايش يك كاراكتر معادل كد اسكي عدد وارد شده نمايش مي دهد . مثلا اگر Alt را نگه داشته و 789 را وارد كنيم پس از رها كردن كليد Alt اين كاراكتر نمايش داده مي شود :


Alt+Enter متعلقات (Properties) آيتم(هاي) انتخاب شده را نمايش مي دهد.


Alt+PrintScreen از پنجره جاري يك عكس تهيه مي كند و به حافظه كليپ بورد انتقال مي دهد.


تركيبات كليد Shift :


Shift+F10 معادل راست كليك.


Shift+Del پاك كردن كامل آيتم (هاي) انتخاب شده .يعني بدون اين كه به سطل بازيافت انتقال يابد پاك مي شود.


Shift+tab وارونه كاري كه Tab انجام مي دهد.


Shift+Insert فراخواني اطلاعات از حافظه كليپبورد (Paste)








تركيبات WinKey :


خود WinKey باز شدن منوي Start در ويندوز.


WinKey+E باز كردن My Computer در حالت Folders.


WinKey+R باز كردن پنجره Run.


WinKey+U باز كردن پنجره Utility Manager.


WinKey+D نمايش دسكتاپ (معادل Show Desktop)


WinKey+F جستجو.


WinKey+Ctrl+F جستجوي يك كامپيوتر در شبكه.


WinKey+L قفل كردن كامپيوتر .(يا رفتن به حالت Swich User)


WinKey+M تمامی پنجره های باز را Minimize مي كند.


WinKey+Shift+M تمامي پنجره هاي Minimize شده را Restore مي كند.


خوب حالا ممكنه كه بخواهيد جايي را با ماوس كليك كنيد (البته با استفاده از صفحه كليد) و يا اين كه آيكن هاي روي دسكتاپ را جابجا كنيد .


براي اين كار در سيستم عامل هاي ويندوز مايكروسافت يك كليد ميانبر قرار دارد كه توسط آن مي توان تمامي عملياتي را كه با ماوس انجام مي دهيم بوسيله صفحه كليد هم انجام دهيم .


خوب براي فعال كردن اين قسمت كليد هاي Shift+Alt سمت چپ را با هم نگه داشته و كليد NumLock را فشار مي دهيم.


پس از انجام اين عمل يك بوق از بيزر (بلند گوي داخل كيس) به صدا در مي آيد و يك پنجره باز مي شود كه سه كليد Ok,Cancel,Settings دارد بر روي Settings كليك كنيد .در پنجره اي كه باز مي شود قسمت Use MouseKeys را فعال كنيد .سپس بر روي Ok كليك كنيد .بعد از انجام اين مراحل يك شكل ماوس كوچك و مشكي رنگ كنار ساعت شما اضافه مي شود و با روشن بودن NumLock حالت شبيه سازي ماوس فعال مي شود .


حالا چگونه باآن كار كنيم ؟


خوب بعد از فعال سازي شبيه ساز ماوس به سراغ كار كردن با آن مي پردازيم ...


كليد هاي 12346789 براي جابجايي اشاره گر ماوس به كار مي روند.


كليد 5 براي كليك ماوس به كار مي رود .حتما اين سوال براتون پيش مي آيد كه كليك راست يا چپ و يا وسط ؟


براي اين كار در قسمت پايين كنار ساعت مشخص است كه چه كليكي را انجام مي دهد .براي تغيير اين وضعيت كليد - كليك را به راست تغيير مي دهد و كليد * كليك را به وسط تغيير مي دهد و كليد / كليك را به چپ تغيير مي دهد .


Drag &Drop :


براي انجام اين عمليات كليد + را بر روي آيتم (هاي) اتنخاب شده ميزنيم(Drag) سپس با اشاره گر ماوس را به جايي كه مي خواهيم مي بريم و براي رها كردن (Drop) كليد 0 را ميزنيم
 
بالا