توضیح در مورد تنظیمات کارت شبکه: برای اینکه تجهیزات/دستگاه های روی یک شبکه بتونند با هم ارتباط برقرار کنند، کلیه آنها باید در یک زیرشبکه/دامین قرار داشته باشند. این محدوده با تنظیمات Sunbet Mask مشخص میشه. در یک زیرشبکه هر یک از تجهیزات/دستگاه ها میبایست آدرسی منحصر به فرد خود را دارا باشه که توسط IP Address مشخص میشه. هردوی این تنظیمات در رایانه توسط پروتوکول TCP/IP که برای هر کارت شبکه ای جداگانه نصب شده مشخص میشه.
جهت دسترسی به این تنظیمات از منوی Start به Control Panel بروید (start/control panel در ویندوز 7. start/settings/control panel در xp) و گزینه Network and Sharing Center و سپس Change adapter settings را در ویندوز 7 یا گزینه Network Connections را در ویندوز XP انتخاب کنید.
Local Area Connection را دو بار کلیک کنید. (اگر بیش از یک کارت شبکه دارید، کابل متصل به کارت های دیگر را بکشید تا کارت شبکه ای که با مودم متصل است را واضح تر ببینید).
کلید Properties را بزنید.
بر روی Internet Protol (TCP/IP در xp و یا Internet Protocol Version 4 (TCP/IP4 در ویندوز 7 دوبار کلیک کنید.
حال تنظیمات مربوط به کارت شبکه را در اختیار دارید که حدوداً شبیه این خواهد بود:
مودم شما میتونه کلیه این تنظیمات رو برای هر دستگاهی که اتوماتیک درخواستی براش ارسال کنه رو انجام بده، که البته باید قبل از اینکه این تنظیمات رو بتونه ارسال کنه تنظیما بشه، در بخش DHCP Server در مودمتون میتونید تنظیم کنید که چه مشخصات و چه محدوده از آدرس های IP به صورت اتوماتیک قابل اختصاص به تجهیزاتی هست که اونو درخواست میکنند، بعدش مودمتون این اطلاعات رو ارسال میکنه.
اما در صورت ریست کردن مودم و یا تنظیم نبودن DHCP Server در آن، این تنظیمات خالی خواهند بود، برای همین باید دستی آنها را در تنظیمات کارت شبکه وارد کنید تا رایانه شما بتواند با مودم ارتباط برقرار کنند و به تنظیمات مودم و یا اینترنت دسترسی داشته باشید.
تنظیم دستی این مقادیر هم به اینصورت خواهد بود:
1- اگر کارت شبکه شما در حالت Obtain and IP address automatically است، گزینه پایین آن را (Use the folloing IP address) انتخاب کنید.
2- IP Address هر دستگاهی روی شبکه باید منحصر به فرد باشد، اگر مودم شما دارای IP پیش فرض 192.168.1.1 است، IP رایانه خود را روی 192.168.1.2 تنظیم کنید (مودم رو نیازی نیست تغییر بدید).
3- کلیه دستگاه هایی که نیاز به برقراری ارتباط دارند را در یک زیر شبکه قرار دهید، Subnet Mask را برای آنها با 255.255.255.0 تنظیم کنید (مودم رو نیازی نیست تغییر بدید).
4- در صورتیکه نیاز به دسترسی به اطلاعاتی خارج از محدوده شبکه محلی/خانگی خود دارید، آدرس درگاهی روتری که با شبکه ای خارج از شبکه داخلی شما مرتبط است را در Default Gateway وارد میکنید، که در اینجا این آدرس IP مودم شما یا همان 192.168.1.1 هست که ارتباط با ISP شما و اینترنت را برقرار میسازد.
5- در تنظیات ...DNS Server address... هم فعلاً همان اعدادی که در تصویر میبینید را وارد کنید.
-----
و اما پاسخ به سوالتون در مورد MAC Address. تجهیزات سخت افزاری ای که ارتباط بر بستر شبکه رو برقرار میکنند، مثل کارت شبکه شما/مودم شما/یک دستگاه فکس و.... برای مشخص کردن هویت خودشون در شبکه دارای یک آدرس سخت افزاری هستند که به نام MAC Address شناخته میشه.
توضیحاتی که در بخش قبلی در مورد IP Address دادم رو با این MAC Address قاطی نکنید، پروتوکول TCP/IP تنها یک روشِ انتقال دادۀ نرم افزاری است، دیتایی که توسط این پروتوکول پوشش دهی میشند در نهایت توسط کارت شبکه شما و یا تجهیزات سخت افزاری دیگر میبایست در یک مسیر سخت افزاری منتقل بشند که در هر نقطه از این مسیر یک سخت افزار با MAC Address منحصر به فرد خودش چنین ارتباطی رو برقرار میکنه.
حالا به دلایل امنیتی، نظیر سوء استفاده از ترافیک کاربران سرویس های حجمی که در خیلی از ISP ها توسط کاربران خانگی بوجود آمده، پس از برقراری اولین تماس/اتصال کاربران، MAC Address سخت افزاری که این ارتباط رو برقرار میکنه در پروفایل کاربر ذخیره و قفل میشه، به این صورت امکان برقراری ارتباط توسط سخت افزار دیگری که MAC Address متفاوت دارد میاسر نخواهد بود.
اگر ISP شما MAC Address دستگاهی را که ارتباط PPPoE را برقرار کرده ذخیره کرده باشه، این آدرس کارت شبکه شما خواهد بود، پس مودم شما امکان شماره گیری PPPoE را نخواهد داشت زیرا که دارای MAC Address متفاوتی است، شما در چنین شرایطی میبایست درخواست آزاد سازی MAC Address خویش را به ISP اتان ابلاغ کنید.
----
و اما در مورد تصویری که الصاق کردید، متاسفانه تو اون تصویر مشخص نیست که مودم در چه مرحله ای است و مشکل از کجاست، خواهشاً تصویری از برگه Status را پس از تنظیم کردن PPPoE بگذارید.