برگزیده های پرشین تولز

DVD از دور خارج مي‌شود

mahmoud_mta

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
6 ژانویه 2005
نوشته‌ها
41
لایک‌ها
1
سن
44
يك لوح فشرده كامپيوتري كه ‪ ۶۰‬ برابر بيشتر از «DVD»هاي فعلي ظرفيت دارد و اطلاعات را به صورت نوري ذخيره مي‌سازد، از سال آينده روانه بازار مي‌شود.

به گزارش ايرنا، اين لوح فشرده كه به وسيله شركت «اين فيز تكنولوجيز» ‬در «كولورادو» ساخته شده، قادر است ۳۰۰‬گيگابايت اطلاعات را در خود ذخيره سازد و مي‌تواند اين اطلاعات را با سرعتي ‪ ۱۰‬برابر سريع‌تر از «DVD»هاي كنوني بخواند يا بنويسد.

بنا بر اعلام شركت آمريكايي كه اين فناوري تازه را با همكاري شركت ژاپني هيتاچي تكميل كرده است، در اواخر سال ‪ ۲۰۰۶‬، لوح فشرده جديد را در اختيار مصرف‌كنندگان قرار خواهد داد.

شيوه هولوگرافيك (نوري) براي ضبط و ذخيره اطلاعات بر خلاف شيوه‌هاي مغناطيسي، اين امكان را به وجود مي‌آورد كه بتوان يك ميليون بيت اطلاع را به صورت موازي با كمك تنها يك پرتو نوري قرائت يا تحرير كرد. اين امر سبب مي‌شود سرعت انتقال اطلاعات به نحو چشمگيري افزايش يابد.

لوح فشرده جديد، ‪ ۱۳‬سانتيمتر قطر دارد و بنابراين اندكي بزرگتر از دي وي دي‌هاي معمولي است و اندكي نيز ضخيم‌تر است. لوح‌هاي «DVD» عادي اطلاعات را از روي شيارهاي ميكروسكپي كه بر سطح لوح ايجاد شده قرائت مي‌كنند.

دو فناوري كه نسل آينده «DVD»‌ها را در دست تكميل دارند؛ يعني فناوري موسوم به «Blu-ray‬» و فناوري «DVD - HD» از همين شيوه استفاده اما براي ثبت يا قرائت اطلاعات از امواج نوري با طول موج كوتاهتر استفاده مي‌كند و بنابراين مي‌تواند مقادير بيشتري اطلاعات را در روي سطح ديسك يا لوح فشرده درج كنند.

اما در حافظه‌هاي هولوگرافيك، اطلاعات در يك بلور حساس به نور ذخيره مي‌شود و براي اين منظور از الگوهاي تدال نور كه به وسيله يك ليزر به وجود مي‌آيد استفاده مي‌شود.

در اين فرايند، يك تك پرتو نور به دو بخش تقسيم مي‌شود و با گذراندن اين دو پرتو از درون مواد نيمه شفاف و با تغيير دادن بخشهاي مختلف يكي از اين دو پرتو، اطلاعات مورد نظر را رمزنگاري مي‌كنند.

در مرحله بعد دو پرتو كه يكي پرتو مرجع است و تغيير نيافته و ديگر اطلاعات در درونش جاي داده شده دوباره در درون ماده حساس به نور تركيب مي‌شوند و الگوي تداخلي كه به اين ترتيب به وجود مي‌آيد سياهه يا فهرستي از اطلاعات ذخيره شده را در خود جاي مي‌دهد.

اين اطلاعات را مي‌توان با سرعت و به صورت موازي قرائت يا تحرير كرد.
شركت سازنده لوح فشرده جديد مدعي است كه مي‌توان ظرفيت اين لوح را به صورت نظري تا ‪ ۱/۶‬ترا بايت ( يك ميليون ميليون بايت) افزايش داد و اطلاعات مندرج شده را با سرعت ‪ ۱۲۰‬مگا بايت در ثانيه قرائت كرد.

معناي اين امر، آن است كه ظرفيت اين لوح‌هاي فشرده ‪ ۳۴۰‬بار بيشتر از «DVD»‌هاي عادي است و سرعت قرائت اطلاعات از روي آنها نيز ‪ ۲۰‬برابر بيشتر است.

حافظه‌هاي هولوگرافيك نخستين بار در سال ‪ ۱۹۶۳‬ساخته شدند اما به علت بازاريابي نادرست نتوانستند به موفقيت تجاري دست يابند و به صورت فناوري استاندارد مورد استفاده قرار گيرند.

اما در نوبت اخير به اعتقاد برخي از كارشناسان، اين فناوري مي‌تواند فناوري‌هايي را كه براي بهبود «DVD»‌هاي كنوني در نظر گرفته شده، همچون «Blu-ray‬» و «DVD - HD» را مورد چالش جدي قرار دهد.

اين لوح‌هاي فشرده مي‌توانند شمار زيادي از فيلمهاي سينمايي و ويديويي را با كيفيت بهتر و درجه تفكيك بالاتر در اختيار مصرف‌كنندگان قرار دهند.

با اين حال به گفته متخصصان، موفقيت هر محصول جديد در بازار تابع عوامل گوناگوني است و در نهايت خريداران و مصرف‌كنندگان هستند كه با اقبال يا عدم اقبال نسبت به يك محصول سرنوشت آن را تعيين مي‌كنند.


منبع سايت بازتاب
 
بالا