• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

Programmer Turk

Registered User
لایک‌ها
88
سلام دوستان !
آقا ما تاپیک هارو گشتیم... دیدیم آموزش همه زبان ها هست بجز فرانسه ! گفتیم این تاپیکو باز کنیم :دی

اول از همه باید بگم که فرانسوی رو اینقدر بزرگ نکنید ! من خودم زبان آموز سلف استادی هستم و قوائد زبان فرانسه رو در این حد که بزرگ میکنن نمیبینم :)
( شوخی کردم . اونقدر زیادن یه دفتر جداگانه آماده کردم واسه فرانسوی :) )

و اما چرا فرانسوی؟
بله درسته قوائد سختی داره . اما تعداد صیغه هاش فقط 8 تاست ! یعنی کمتر از زبان عربی که همگی تو مدرسه ها یاد میگرفتیم ! و همچنین کلمات بسیار زیادی در فرانسوی وجود داره که قبل از این به گوشمون خورده :
فرانسوی از جمله زبان هایی هست که دایره لغات بسیار گسترده ای داره . اصلا به این شکل نیست که vocabulary رو خوب باید یاد گرفت چون کلمات زیادی هستن و واقعا زمان بره . پس سعی کنید بیشتر وقتتون رو صرف قوائد کنید . اکثر لغات فرانسوی در فارسی و انگلیسی استفاده میشه ( و حتی در ترکی استانبولی )که از فرانسوی وام گرفته شده ( و بالعکس ). پس اون دسته از عزیزانی که قبل از این انگلیسی یا ترکی رو بلد بودن(هرچه بیشتر ، بهتر) راحت تر میتونن فرانسوی رو یاد بگیرن.

بنظرم خشک بودن و پرقائده بودن و آکسان دار بودن (در مورد آکسان یه پست جداگانه میزنم)این زبان هم یه جورایی میتونه مقدمه خوبی باشه برای دوستانی که میخوان زبان خشکی مثل آلمانی یا زبان پرقائده و آکسان داری مثل اسپانیایی یاد بگیرن .
همچنین ، کشورهای زیادی هستن که زبان رسمی‌شون فرانسوی هست : لوکزامبورگ،سوئیس،بلژیک و فرانسه جزو کشورهای تاپی هستن که میتونن مقصد مناسبی برای مسافرت و حتی مهاجرت باشند .

همونطور که عرض کردم ، ما در زبان فرانسه 8 صیغه داریم : من ، تو ، او ( مذکر ) ، او ( مونث ) ، ما ، شما ، آنها ( مذکر ) ، آنها ( مونث )
انشالله از فردا سعی میکنم هر دو - سه روز یکبار تاپیک رو با محتوای تاپ ، آپدیت کنم .

پ.ن 1 : گفتم که ، خودم فعلا دارم فرانسوی رو یاد میگیرم پس سوال سخت نپرسید :p
پ.ن 2 : از روز پ.ن1 فکر کنم فهمیدید که عنوان تاپیک رو از گوگل ترنسلیت خان کش رفتم :))) گفتیم عنوان شاخ داشته باشه این تاپیک :)

Programmer Turk

Registered User
لایک‌ها
88
پ.ن 2 : از روز پ.ن1 فکر کنم فهمیدید که عنوان تاپیک رو از گوگل ترنسلیت خان کش رفتم :))) گفتیم عنوان شاخ داشته باشه این تاپیک :)
اینجا شو دروغ گفتم . دیگه در اون حد هم مبتدی نیستم :D

خب دوستان بریم سراغ آموزش اولمون :

در فرانسوی ، 26 حرف وجود داره که 20 تاشون کُن‌سُن(Consonne) یا صامت هستند و 6 تاشون وآیِّل(voyelles) یا با صدا . دقیقا همون حروف انگلیسی هستند اما اسم بعضیاشون فرق میکنه ( مثلا y که در انگلیسی وای بود ، در فرانسوی ایگغِگ هست ) :
اَ:A/a
بِ:B/b
سِ:C/c
D/d : دِ
اُ:E/e
اِف:F/f
ژِ:G/g
اَش:H/h
ای:I/i
ژی:J/j
کَ:K/k
اِل:L/l
اِم:M/m
اِن:N/n
اُ:O/o
P/p : پِ
کو:Q/q
اِغ:R/r
اِس:S/s
تِ:T/t
ئو:U/u
وِ:V/v
دوبل وِ:W/w
ایکس:X/x
ایگغِگ:Y/y
زِد:Z/z​

Last edited:

Programmer Turk

Registered User
لایک‌ها
88
همونطور که در پست اول گفته شد ، در فرانسوی هشت صیغه برای صرف کردن داریم :

من : Je ( ژُ )

تو : Tu ( تو )

او(مذکر) : Il ( ایل )

او(مونث) : Elle ( اِل )

ما : Nous ( نو )

شما : Vous ( وو )

آنها(مذکر) : Ils ( ایل )

آنها(مونث) : Elles ( اِل )

که تنها تفاوتش با زبان فارسی ، مذکر و مونث دار بودن صیغه سوم شخص جمع و مفردش هست . در ادامه ضمایر تاکیدی رو هم خواهیم داشت .

صرف فعل être :

این فعل معادل فعل to be در انگلیسی هست . این فعل جزو افعال بی قائده هست یعنی در صرف این فعل از قائده خاصی پیروی نمی‌کنیم و حفظی هست :

Je suis = من هستم ( ژُ سویی )

Tu es = تو هستی ( تو اِ )

Il est / Elle est = او هست ( مذکر و مونث ) ( ایله ، اِله )

Nous sommes = ما هستیم ( نو سُم )

Vous êtes = شما هستید ( ووزِت)

Ils sont / Elles sont = آنها هستند ( مذکر و مونث ) ( ایل سُن ، اِل سُن )

برای سوالی کردن جملاتی که در آنها فعل être بکار رفته ، کافیه جای فعل و فاعل رو عوض کنیم . مثال :

?Est‿ - il = آیا او هست؟ ( اِتیل؟ )

در اینجا میبینیم که Est که به حرف بیصدای t ختم میشه ، با یک لیِزُن ( liasion )(‿) به کلمه بعدی که با حرف صدادار آغاز میشه ، وصل میشه و به جای اِ ایل ، اِتیل خونده میشه( یه جورایی دو کلمه رو یه کلمه میکنیم . در مورد لیزن به زودی پست میذارم .

Programmer Turk

Registered User
لایک‌ها
88
در فرانسوی ، 26 حرف وجود داره که 20 تاشون کُن‌سُن(Consonne) یا صامت هستند و 6 تاشون وآیِّل(voyelles) یا با صدا .
حتما این سوال پیش میاد که پس این کارکترهای ù,û,ü,ÿ,à,â,ç,é,è,ê,ë,ï,î,ô حرف نیستند؟
در جواب باید گفت هم بله و هم خیر . این کاراکترها ، همون i و o و e و u و y هستند با این تفاوت که آکسان دارند.

و اما آکسان کلا یعنی چی؟
آکسان ها (accent) همون کاراکترهایی هستند که این حرف های جدید رو میسازند . در فرانسوی پنج نوع آکسان داریم که یکی از اونها ، همراه با حرف بیصدا و 4 تای بقیه با حرف باصدا میان :

1.سِدیی(Cédille) :نشانه ای که فقط و فقط زیر حرف C میره و حرف C ، بصورت ((س)) خونده میشه . مثل Garçon (گَغسون) به معنای گارسون و پسر

2. تغِما(Tréma) : نشانه ای که بالای حروف e,i و u نوشته میشه و این حروف ، بصورت ë,ï,ü نوشته میشند . در این صورت ، حرف دارای تغما ، بصورت جداگانه تلفظ میشه . مثال : Maïs ( مَئیس ) به معنای ذرت

3.آکسان گغَو( Accent Grave ) : روی حروف a,e,u قرار میگیره و شکل نوشتاری اونارو تبدیل به à,è,ù میکنه . à بصورت (( اَ )) و è بصورت (( اِ )) کشیده ، تلفظ میشه .ù کاربرد زیادی نداره و از لحاظ تلفظ ، تفاوت چندانی با u نداره .
مثال : où ( او ؟ ) به معنای : کجا ؟ / و یا عبارت : à moi ( اَ مُآ )به معنای : به دادم برسید ! / Lèvre ( لِوغ) به معنای : لب

4. آکسانتِگو ( Accent aigu ) : فقط و فقط روی حرف e قرار میگیره و در این حالت ، é بصورت نیمه کشیده تلفظ میشه . مثال : écran ( اِکغان ) به معنای پرده سینما

5. آکسان سیغکُنفلِکس ( Accent Circonflex ) : روی پنج حرف a,e,i,o,u قرار میگیره و این حروف ، بصورت â,ê,î,ô,û تلفظ میشن .â بصورت (( آ )) ، ê بصورت (( اِ )) ، î بصورت (( ای )) ( نقطه روی i برداشته میشه ) خونده میشه . در خوانش ôوû تغییر چندانی رخ نمیده .

بالا